Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Μάθανε πως ιντερνετιζόμαστε, πλακώσανε κι οι Πειρατές!


Με τη διείσδυση του Internet στην Ελλάδα να προσεγγίζει πλάκα-πλάκα το 50% τού πληθυσμού και των νοικοκυριών (μέσος όρος για τις χώρες τής ΕΕ 69% και 70% αντίστοιχα), οι συνθήκες είχαν ωριμάσει εδώ και κάμποσο καιρό. Έτσι, μετά και το κύμα των ηλεκτρονικά υποβοηθούμενων κινητοποιήσεων του προηγούμενου χρόνου στις αραβικές χώρες, στην Ισπανία και στην Ελλάδα, ήταν θέμα μηνών ή και εβδομάδων να σκάσουν μύτη κι εδώ οι Πειρατές. Θα λέγαμε μάλιστα ότι, αν λάβουμε υπ’ όψη μας τις επιδόσεις των ελλήνων καπεταναίων στην πειρατεία (με κορυφαίους τους Μανιάτες) κατά τον 18ο κυρίως αιώνα, άργησαν κιόλας. Εν πάση περιπτώσει η εκκρεμότητα λύθηκε: Λίγα χρόνια μετά την ίδρυση του πρώτου κόμματος ιντερνετικού τύπου στη Σουηδία, το Κόμμα Ελλήνων Πειρατών είναι πλέον γεγονός, και σε λίγες μέρες αναμένεται και η επίσημη αναγνώρισή του. Ήδη, στην ιδρυτική του διακήρυξη παρουσίασε τις βασικές αρχές και προγραμματικούς άξονές του. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το Κόμμα τών Κυνηγών, τους Οικολόγους Πράσινους και τη Δημοκρατική Συμμαχία, το ΚΕΠ «δεν τοποθετείται πάνω στον ξεπερασμένο άξονα αριστερά-κέντρο-δεξιά» (κάτι που φαίνεται ενθουσίασε τόσο πολύ τους φίλους τής ΕΟΣ, ώστε έσπευσαν ήδη να προσθέσουν το έμβλημα του νέου κόμματος στη βιτρίνα με τα μπάνερ…). Τέλος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, ένα συγκεκριμένο κόμμα τής Αριστεράς (ονόματα δεν λέμε και υπολήψεις δεν θίγουμε!) μελετά ήδη την περίπτωση να προσθέσει στον μακροσκελή τίτλο του τη φράση «και του Ίντερνετ».


Η εικόνα είναι από το absolute-lee.blogspot.com

15 σχόλια:

ψαρακι είπε...

ποιο κόμμα ειν'αυτό καλέ, το μλ-ΚΚΕ

ΕΟΣ είπε...

Αγαπητοί φίλοι Left G700,

"Γλῶττα μὴ προτρεχέτω τοῦ νοῦ"


Αν είσαστε πιο προσεκτικοί, θα διαπιστώνατε ότι δεν βάλαμε μόνον το "μπανεράκι", αλλά έχουμε αναφερθεί στο θέμα επανειλημμένα. Προσπαθούμε να έχουμε ανοικτά τα μάτια μας και τ' αυτιά μας σε ότι συμβαίνει γύρω μας και το παρακολουθούμε με ενδιαφέρον χωρίς αγκυλώσεις.

Για το κόμμα των πειρατών είχαμε αναφερθεί ήδη πριν δημιουργηθεί στην χώρα μας(
Μηνύματα από το μέλλον: Το κόμμα των “πειρατών”)

Τότε γράφαμε:

Φαίνεται πως η κοινωνία δεν έχει ανάγκη την Αριστερά, όμως η Αριστερά έχει ανάγκη την κοινωνία για να επιβιώσει. Και έχει πολλά να διδαχθεί απ' αυτά που συμβαίνουν σήμερα γύρω μας. Δεν θα αναφερθούμε ούτε στο κίνημα των αγανακτισμένων, ούτε στις αραβικές επαναστάσεις, γιατί είναι θέματα που έχουν ήδη συζητηθεί αρκετά. Θα αναφερθούμε σε ένα θέμα το οποίο η αριστερά στον τόπο μας το αγνόησε. Το πέρασε στα ψιλά γράμματα των πίσω σελίδων των εφημερίδων της. Είναι η επιτυχία που σημείωσε το πρωτοεμφανιζόμενο " Κόμμα των Πειρατών " στη Γερμανία, το οποίο εξασφάλισε 15 έδρες στη Βουλή στις εκλογές του Βερολίνου, αποσπώντας το 9% των ψήφων και αφήνοντας έξω τον αντικαγκελάριο Ρέσλερ, ο οποίος είναι γνωστός για τις σκληρές δηλώσεις που είχε κάνει για την χώρα μας.

Όσο, για το σήμερα, καλό θα είναι να ακούσετε την παρακάτω συνέντευξη και να την συγκρίνετε με τις συνεντεύξεις των εκπροσώπων τύπων της αριστεράς.

Μια συνέντευξη με το "κόμμα των πειρατών"

LeftG700 είπε...

Αγαπητό ψαράκι, καλώς ήλθες!


Κατ’ αρχήν, γιατί ‘ψαράκι’ κι όχι με το κανονικό διαδικτυακό σου όνομα; Εμείς εδώ δεν δαγκώνουμε κι ούτε περιλούζουμε με διάφορα ‘‘γαλλικά’’ τους σχολιαστές, όπως συμβαίνει εκεί που συχνάζεις και σε ταΐζουν μεταξωτές κορδέλες για φύκια! ;-) Το καλύτερο: μπορεί να αμολάμε που και που καμιά πετονιά για να πιάσουμε κανένα ψαράκι, αλλά αυτό το κάνουμε χάριν τού διαλόγου και μόνο. Αν πιαστεί κανένα, ούτε το τηγανίζουμε, ούτε το ψήνουμε, ούτε στην κατάψυξη το βάζουμε. Το απελευθερώνουμε αμέσως, κι αφού του ευχηθούμε να γίνει λίγο πιο σοφό ή έστω πιο προσεκτικό, το ξαναβάζουμε στη θάλασσα.

Στο ερώτημά σου τώρα: Όχι δεν είναι το μ-λ ΚΚΕ. Νομίζουμε όμως ότι ορισμένα από αυτά που περιγράφουν στο πρόγραμμά τους θα τα προσυπέγραφε και το μ-λ ΚΚΕ. Το πρόβλημα είναι ότι κάποια άλλα θα τα προσυπέγραφε κι ο Μανδραβέλης. Τι να σου πούμε… Μύλος (αυτόνομος)!... ;-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλοι τής ΕΟΣ,


Κατ’ αρχήν, σας ευχόμαστε Καλή Χρονιά (και καλά …μυαλά! ;-) ). Ένα πρώτο βήμα γι’ αυτό το δεύτερο είναι να μη βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα.

Το ξέρουμε ότι έχετε ασχοληθεί με το ζήτημα. Και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μ’ αυτό. Κι άλλοι έχουν ασχοληθεί, κι εμείς θα ασχοληθούμε —και δεν θα είμαστε οι μόνοι. Πού είναι το πρόβλημα; Είναι στο πώς προσεγγίζετε «αυτά που συμβαίνουν γύρω σας». Γιατί τα προσεγγίζετε όχι με αυτόν τον τρόπο που ισχυρίζεστε, αλλά με τον ακριβώς αντίθετο! Με κλειστά μάτια και αυτιά!

Αν τα είχατε λίγο πιο ανοιχτά δεν θα υιοθετούσατε άκριτα όλον αυτόν τον εκλεκτικιστικό αχταρμά που αποτυπώνεται στη διακήρυξη των Πειρατών και , κυρίως, την αταξική και «βάλε κι αυτό μέσα που να πιάνει τη ‘‘μεσαία τάξη’’ Γιάννη» προσέγγισή τους. Κι ας καταγγέλλετε το ΚΚΕ για προδοσία τής εργατικής τάξης, επειδή απέλυσε εργαζόμενους από τον 902. Προφανώς, σας ενοχλεί η ‘‘προδοσία’’ περισσότερο από τη μη ύπαρξή της καν (κατά τους Πειρατές). Σας ενθουσίασε τόσο επειδή «δεν τοποθετούνται στον ξεπερασμένο άξονα αριστεράς – κέντρου – δεξιάς», ώστε τα ξεχάσατε όλα αυτά. Διότι, για σας, ό,τι θεωρεί η κοινωνία καλώς καμωμένο. Τώρα, πώς θεωρεί η κοινωνία, κάτω από την επήρεια ποιών εκβιασμών και ιδεολογιών θεωρεί ό,τι θεωρεί, στα παλαιότερα των ‘‘αυτόνομων’’ υποδημάτων σας. Για ό,τι συμβαίνει ευθύνεται υποκειμενικά η Αριστερά. Τι διάολο! Έχουμε πάρει την εξουσία και δεν το πήραμε χαμπάρι;

Μ’ αυτά και μ’ αυτά καταλήξατε να σηκώσετε πειρατική σημαία κάτω ακριβώς από την πολιτική κίνηση που (φαίνεται να) υποστηρίζετε (Μέτωπο Α-Α)! Πλάκα-πλάκα, από προχτές σκεφτόμαστε να φτιάξουμε κι εμείς ένα ΚΕΠ (Κόμμα Ελλήνων Ποκαδόρων), να τραβήξουμε μια διακήρυξη όπου να κηρύσσουμε ξεπερασμένο τον άξονα αριστεράς – κέντρου – δεξιάς, μπας και μας βάλετε κι εμάς σε μπανεράκι κι αυξήσουμε το τράφικ τού μπλογκ!

Για κοιτάξτε να συνέλθετε γιατί πολύ στραβά αρμενίζετε κι έχουμε μπει και σε δίσεχτο χρόνο…


Τα λέμε

Γρηγόρης είπε...

Γειά σας σύντροφοι Λέφτηδες,και καταρχήν χρόνια πολλά και.. γερά νεύρα.Θα τα χρειαστείτε/-ούμε όλοι μας!

Κατά δεύτερον..ποιό ψαράκι; Εδώ ακολούθησε φαγκρί ιχθυοτροφείου!!!

{ -400 γραμμάρια το ψάρι.Να το αφήσω συναγωνιστές ή θέλετε και τίποτε άλλο;

-Βάζεις τίποτε μέσα;

-Τον πατέρα μου και την μάνα μου βάζω.Ισοπέδωση,μισαλλοδοξία,προβοκατορολογία.Βάζω και πειρατική σως για να γλυστράει.. ομορφάαντραα μου! }

Να με συγχωρείτε σύντροφοι αλλά με την πείνα που έχει πέσει,εγώ θα το πετούσα το άτιμο κατευθείαν στο φούρνο με λαδολέμονο.Έχε χάρη που μού'κοψαν το ρεύμα λόγω απλήρωτου τέλους.

Εσάς αντέχει ακόμη το στομάχι σας,κυριολεκτικά (λέμε τώρα) αλλά και μεταφορικά.

Πάντως εγώ σας χαίρομαι,και το εννοώ,για την υπομονή σας.

Καλή χρονιά και πάλι και εδώ θα είμαστε να τα λέμε.

LeftG700 είπε...

Γειά σου Γρηγόρη, συντροφάκι! Καλή Χρονιά και σ' εσένα κι ό,τι επιθυμείς!

Υπομονή; Ε, χρειάζεται κι αυτή μωρέ Γρηγόρη. Πρέπει να συνομιλούμε με τον κόσμο κι όχι να παραμένουμε κλεισμένοι στον κόσμο μας, έτσι δεν είναι;


Τα λέμε (και να τα λέμε πιο συχνά! ;-) )

Ανανεωτικός κομμουνιστής είπε...

Σε κάπιο σάιτ (δεν θυμάμαι πού, όχι όμως στην ΕΟΣ, -έχουμε κι ένα επίπεδο, έτσι;) διάβασα εν περιλήψει ορισμένες από τις αρχές του νέου κόμματος. Δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω με αρκετά από αυτά που διάβασα. Και νομίζω ότι όχι μόνο εγώ, αλλά οι περισσότεροι αριστεροί άνθρωποι θα συμφωνούσαν με πολλά. Το θέμα όμως είναι (1) αυτά που δεν γράφονται, και (2) η προσπάθεια τοποθέτησης του κόμματος πέρα από το, δήθεν ξεπερασμένο, δίπολο αριστερά-δεξιά.

Όλα αυτά με κάνουν πολύ καχύποπτο. Είναι στις μέρες μας αρκετό να βγαίνεις υπέρ των ατομικών ελευθεριών, της privacy και του ελευθερου λογισμικού; Σίγουρα όχι. Μήπως, λέω μπήπως, η άρχουσα τάξη ετοιμάζει ένα ακόμα ανάχωμα για να ανακόψει την όποια (έστω δημοσκοπική) αύξηση της επιρροής της αριστεράς; Δεν είμαι συνωμοσιολόγος, αλλά το πράγμα θα δείξει σύντομα. Και δυστυχώς, νομίζω ότι η ανάλυσή σου, σύντομα θα επιβεβαιωθεί...

not_me είπε...

ααααα ολα και ολα !!
εγω θα ψηφισω αυτους http://www.dimiourgiaxana.gr/

με επεισε αυτο :
Απαγορεύονται οι πορείες στο οδόστρωμα. Άλλωστε, ο αποκλεισμός δρόμων για να διαδηλώσουν π.χ 100 άτομα δεν έχει καμία πρακτική αξία για τους ίδιους. Καθώς η περιοχή είναι αποκλεισμένη, δεν γίνονται αντιληπτοί παρά μόνο από τον εαυτό τους. Επιπλέον στρέφουν την κοινή γνώμη εναντίον τους, ταλαιπωρούν το κοινό, παραλύουν την οικονομική ζωή και εγκαθιστούν ένα μόνιμο στοιχείο ανομίας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής αστυνομίας, το 2010, το κέντρο της Αθήνας έκλεισε για πορείες και στάσεις, 496 φορές! Είναι προφανές το οικονομικό κόστος, ιδιαίτερα σε μια χειμαζόμενη οικονομία.
(!!)

ΑΠΛΑ ΘΕΟΙ !!

ποιοι πειρατες και παπαριες...

αντε καλη χρονια...


υ.γ.

εγω παντως για το κομμα των ποκαδορων ειμαι μεσα αρκει να παιζουμε συχνα "γκαγκαριν" !! ;)

Ανώνυμος είπε...

Σαν πήρανε χαμπάρι το τέλος του δικομματισμού, στήθηκε πανηγύρι. Κάτι σαν, δώσε και σε μένα μπάρμπα.
Καλά το να στήνουν κόμματα και κομματάκια.
Οι ψηφοφόροι είναι το ζήτημα που με ανησυχεί. Τόσο πια δεν καλύπτονται απ τα υπάρχοντα κόμματα εξουσίας, ή απ τα 2-3-4-5 κομμουνιστικά και "κομμουνιστικά" που ήδη υπάρχουν και ψάχνονται και τα πλαισιώνουν, ειδικά σήμερα που χρειαζόμαστε κάποια συσπείρωση σε ένα δυό το πολύ αριστερά, ακόμα κι αν δεν μας καλύπτουν επαρκώς προκειμένου να μην μείνουμε γι ακόμη μια φορά στην απέξω;
Βαρέθηκα παπαριές άλλων εύκολών εποχών τύπου οικολόγων, κυνηγών ψαράδων, μηχανόβιων και δεν συμμαζεύεται.
Πρέπει οσωνούπω να μας προκύψει κι άλλο;

mbiker

Ενη είπε...

Αριστερά Φιλαράκια,

Οπως και να το κάνουμε το "κόμμα των πειρατών" μια γοητεία, ετσι κι΄αλλιως, την εχει π.χ.

θα ειναι με κλεισμένο το ενα μάτι οπως οι οριτζιναλ, θα διαφεντεύουν στις θάλασσες, θα ειναι οι ηρωες των κλασικων εικονογραφημένων;;;

Αν ναι, σίγουρα ολοι η σημερινή πιτσιρικαρία θα γίνει η εν δυνάμει μέλλουσα "δύναμή" της. :lol:

υγ. Μια ασχετη ερώτηση στο κόμμα των ποκαδόρων θα γίνονται δεκτά μέλη που μόνο.....παρακολουθούσαν το παιχνίδι της πόκας, οταν επαιζαν τα αλλα μέλη της οικογένειας;;;
Φυσικά θα χρειαστουν
κάποια "επιμορφωτικά σεμινάρια".
Αυτό άλλωστε ειναι συνήθης πρακτική στα κόμματα η .....διαφώτιση των μελών. (-;

LeftG700 είπε...

Φίλε Ανανεωτικέ,


Μα έτσι κι αλλιώς η άρχουσα τάξη, όταν πολεμάει, διαστρεβλώνει, υπονομεύει, τις ιδέες και αξίες τής Αριστεράς, δεν προετοιμάζει σε τελική ανάλυση τη δημιουργία τέτοιων κομμάτων; Δεν χρειάζεται να συνωμοτήσει με την έννοια που το λες.

Παρεμπιπτόντως: έχουμε λινκ που σε πηγαίνει στη διακήρυξή τους. Εκεί μπορείς να τη διαβάσεις χωρίς περικοπές και συντομεύσεις.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε george,


Όντως Θεοί!!!


Τα λέμε


ΥΓ Θα σε έχουμε υπ’ όψη μας! Γκαγκάριν; Εμείς παίζουμε τον ‘δορυφόρο’ (τέσσερα χαρτιά κοινά και ένα περιφερόμενο). Μάλλον λέμε το ίδιο.

LeftG700 είπε...

Φίλε mbiker,


Όπως λέμε και στον Ανανεωτικό, δεν είναι απαραίτητο να έχει πέσει στήσιμο. Αρκεί που πέφτει ‘‘ψήσιμο’’ (μακριά από την Αριστερά). Όλο και κάποια ψαράκια θα πιαστούν στα δίχτυα!...


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλη Ένη,


Στο κόμμα των ποκαδόρων θα γίνονται δεκτοί όχι όσοι απλώς παίζουν πόκα, αλλά, επιπλέον, μόνο εκείνοι που έχουν ‘‘χρυσώσει’’ με τις χασούρες τους τουλάχιστον το ένα από τα τέσσερα πόδια τού τραπεζιού! ;-)


Τα λέμε

Ενη είπε...

Εν τάξει κατάλαβα,Αριστερά Φιλαράκια, θέλετε συμπαίκτες που ηδη ειναι χαμένοι, οπότε για να ρεφάρουν παιζουν παρακινδυνευμένα,

προς μεγάλη "ικανοποίηση" των υπολοίπων..........

υγ. Καπου διάβασα οτι η ποκα η μάλλον το πόκερ συγκαταλέγονται και στα Ολυμπιακά επιτραπέζια παιγνίδια.
Ιδου πορεία λαμπρή και οχι κομματικές "αγγαρείες" (;

υγ2. Ανάλογα με το "αντικείμενο" του ποστ και τα σχόλια.......