Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μαλάκες!



ΟΠΩΣ ΣΥΝΕΒΗ με τις δύο προηγούμενες, έτσι και αυτή η ανάρτηση ήταν εκτός προγραμματισμού. Μας επιβλήθηκε όμως εκ των πραγμάτων (ο άνθρωπος είναι ελεύθερος να επιλέγει τι θα πράξει σε κάθε δεδομένη κατάσταση, αλλά δεν είναι στο χέρι του να ορίσει ποιες θα είναι οι εναλλακτικές λύσεις που έχει στη διάθεσή του —παππούς Κάρολος έφα). Είναι το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε προκειμένου να κλείσει μια και καλή το πρόβλημα που αναδείξαμε στα πρώτα δύο μέρη (1 & 2) τής ‘‘τριλογίας’’. Ένα πρόβλημα που παρουσιάστηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου όταν ασχοληθήκαμε με το προσεχές Συνέδριο του ΚΚΕ και έκτοτε μας ακολουθεί σταθερά —αν και όχι χωρίς υφέσεις και εξάρσεις.

Ποιο είναι αυτό το πρόβλημα; Η χουλιγκάνικη συμπεριφορά ανεγκέφαλων φίλων, οπαδών ή και μελών τού ΚΚΕ, οι οποίοι, άλλοτε με βρισιές τύπου άντε γαμήσου, άλλοτε με γελοίες κατηγορίες για χαφιέδες[1] και προβοκάτορες[1] —με την ασφαλίτικη έννοια προβοκάτορες, όχι με την έννοια της προκλητικής γραφής—, κι άλλοτε με ‘‘γνήσια’’ ‘‘λαϊκές’’ κατάρες όπως ψόφα ρε, τρολάρουν ασύστολα εις βάρος μας και εις βάρος τακτικών αναγνωστών και σχολιαστών μας. Εσχάτως δε, μας (ξανα)προέκυψε και κάποιος επίδοξος χαφιές, πιο γελοίος από τον κινηματογραφικό επιθεωρητή Κλουζό, με διάφορες ‘‘αποκαλύψεις’’ για την ταυτότητα και τη ζωή τού διαχειριστή αυτού τού ιστολογίου, και ο οποίος προκάλεσε τα παρακάλια κάποιου άλλου κακομοίρη για περισσότερες ‘‘πληροφορίες’’...


ΣΚΟΥΠΙΔΑΡΙΟ; Σκουπιδαριό και μάλιστα στα όρια της σήψης και γι’ αυτό εξαιρετικά δύσοσμο. Δικαίως λοιπόν εμφανίστηκαν στην προηγούμενη ανάρτηση κάποιοι υποστηρικτές τού ΚΚΕ για να το αρνηθούν τρις και τετράκις και πεντάκις και να πάρουν τις αποστάσεις τους. (Μιλάμε για όσους τοποθετήθηκαν βέβαια. Γιατί εμφανίστηκε και κάποιος ο οποίος έγραψε στα παλιότερα των υποδημάτων του το θέμα τής ανάρτησης και πέταξε τη μπάλα όχι απλώς στην κερκίδα, αλλά στο ...Βλαδιβοστόκ!)

Δεν έλειψαν όμως και οι παρερμηνείες. Όπως αυτή στην οποία παρασύρθηκε κάποιος καλόπιστος, εκτιμώ, σχολιαστής, που σχημάτισε την εντύπωση ότι συνδέαμε το ΚΚΕ με τον χαφιεδισμό τού νέου Κλουζό. Όχι μόνο δεν το συνδέαμε, αλλά προσκαλούσαμε —και προκαλούσαμε· εδώ ταιριάζει το προβοκάτορες!— τους φίλους τού ΚΚΕ να διαλύσουν κάθε τέτοια εντύπωση που θα μπορούσε πιθανόν να σχηματιστεί.[2] Βέβαια, σύμφωνα με μία ευρέως κυκλοφορούμενη άποψη, που εκφράστηκε και στα σχόλια, το ΚΚΕ δεν ευθύνεται για όσα λένε οι ψηφοφόροι ή οι φίλου του. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανοησία![3]

Επίσης, δεν έλειψαν δυστυχώς και οι παραλογισμοί.  Όπως η περίπου απαίτηση κάποιου σχολιαστή να δώσουμε πλήρη στοιχεία (όνομα, επώνυμο, όνομα πατρός, κ.λπ. κ.λπ.), αν θέλουμε να μας πάρει, το ΚΚΕ και οποιοσδήποτε άλλος, στα σοβαρά. Κάποιου σχολιαστή ο οποίος κατά τα άλλα υπέγραφε με ένα ...ψευδώνυμο που βγάζει μάτι, καθώς είναι και λίγο καλλιτεχνικό! Γάμα τα με μεγάλα γράμματα δηλαδή! Τα γαμάμε και επανερχόμαστε στην τροχιά μας.


ΠΗΡΑΝ ΛΟΙΠΟΝ τις αποστάσεις τους από τις ‘‘ομορφιές’’ που έχουν κατακλύσει το ιστολόγιό μας οι φιλικά προσκείμενοι προς  το ΚΚΕ και —χωρίς την παραμικρή ειρωνεία αυτό!— μπράβο τους! Όμως (πάντα υπάρχει ένα όμως): Εκτός από τους εαυτούς τους, θέλησαν να αθωώσουν και τους οπαδούς τού ΚΚΕ συλλήβδην. Με ‘‘ακαταμάχητα’’ επιχειρήματα: «Και πού ξέρετε ότι αυτοί είναι Κουκουέδες; Πολλοί δεν το δηλώνουν. Μπορεί απλώς να θέλουν να δυσφημίσουν το Κόμμα». Κι εδώ είναι που αρχίζουν τα προβλήματα.

Σωστά.[4] Δεν ξέρουμε ποιοι είναι όλοι αυτοί οι υπερασπιστές τού ΚΚΕ. Δεν ξέρουμε τα ονόματά τους, τη διεύθυνση κατοικίας τους, το επάγγελμά τους και το κόμμα που ψηφίζουν. Μπορεί να είναι βαλτοί; Μπορεί και παραμπορεί. Θεωρητικά μπορεί να είναι μέχρι και Ελοχίμ! Ας προσγειώσουμε όμως λίγο αυτή τη θεωρία για να διαπιστώσουμε αν επιβεβαιώνεται από ό,τι συμβαίνει στην πραγματική ζωή.

Πώς εξηγείται το γεγονός ότι εμφανίζονται σε αναρτήσεις επικριτικές για το ΚΚΕ για την ηγεσία τού ΚΚΕ και τη γραμμή που έχει επιβάλλει; Θέλω να πω: Αν είναι όντως βαλτοί και υπονομευτές τού Κόμματος, γιατί δεν εμφανίστηκαν σε κάποια από τις πολλές αναρτήσεις μας που υπεράσπιζαν την ηγεσία τού ΚΚΕ το ΚΚΕ; Θέλουν να επιβεβαιώσουν τις αρνητικές κριτικές, θα ήταν μία απάντηση. Ωραία. Πώς συμβαίνει όμως να μη θέλουν να διαψεύσουν τις υπερασπιστικές τού ΚΚΕ αναρτήσεις μας. Είδος εν αφθονία αποτελούν, και μάλιστα σε ‘‘ζόρικες’’ καταστάσεις, όταν του την έπεφτε κόσμος και κοσμάκης —ακόμα και κόσμος με Radical Desire-s.[5] (Πάρτε να ’χετε: αυτό, αυτό, αυτό...[6] Διαβάστε πρώτα αυτά και μετά έχει κι άλλα.) Εμφανίστηκαν βέβαια εκεί επικριτές τού ΚΚΕ και της υπεράσπισής του εκ μέρους μας, όχι όμως η χουλιγκάνικη αλητεία που μας ταλαιπωρεί εδώ και κάμποσο καιρό. Λοιπόν; Πού να αποδώσουμε αυτή τη μέγιστη αντίφαση; Σε αστοχίες τής ...Υπερεσίας;

Λοιπόν,... αυτά είναι αστειότητες. Εντελώς τελείως! Θέλουν οι φίλοι τού ΚΚΕ να οχυρωθούν πίσω από το γεγονός ότι δεν ξέρουμε ονόματα, οδό και αριθμό όλων αυτών τών σκουπιδιών; Ας το κάνουν! Αχυρένιο οχυρό είναι και θα τους το κάνουμε σκόνη!


ΣΕ ΠΕΡΑΝ κάθε αμφισβήτησης Κουκουέδικο τσαρδί (εκτός κι αν η Υπερεσία έχει προχωρήσει τόσο πολύ ;-) ), στο Redfly Planet, και σε μία ανάρτηση που είχε ως θέμα της την αντικομμουνιστική έξαρση της κρατικής TV (γεγονός), κάποιος ανώνυμος ποστάρισε το link της προηγούμενης ανάρτησής μας. Εντάσσοντάς μας, προφανώς, στη χορεία τών προπαγανδιστών τού ...αντικομμουνισμού!

Όπως μπορεί να αντιληφθεί ακόμα κι η γάτα μου, έγινε ένα σχετικό ‘‘πανηγυράκι’’ (πήραμε κι εμείς μέρος για λίγο). Στο οποίο πανηγυράκι η προβοκατορολογία πήγε σύννεφο! Ποσταρίστηκαν όμως και δύο σχόλια τα οποία είναι όλα τα λεφτά. Και είναι όλα τα λεφτά, γιατί είναι η καλύτερη απάντηση για τους φίλους μας που μας λένε «και πού ξέρετε, ρε παλικάρια, ότι αυτοί οι ανώνυμοι είναι ΚΚΕ;».

Στο πρώτο, κάποιος Γιώργος (και μάλαμα;) γράφει μεταξύ άλλων:


Κι ένας άλλος, με το ρετζιστραρισμένο στον Blogger όνομα modesto, κλείνει το γεμάτο από ‘‘ομορφιές’’ σχόλιό του με το εξής ‘‘ορέο’’:



ΤΙ ΕΧΟΥΝ να πουν οι φίλοι οι οποίοι μας ρωτούν «και ποιος σας είπε ότι οι χουλιγκάνοι που σας την πέφτουν είναι όντως Κουκουέδες;» για τα ‘‘μπουμπούκια’’ αυτά, τα οποία εμφανίζονται  να εγκρίνουν και να επαυξάνουν τις αλητείες; Είναι της ΕΥΠ; Είναι ασφαλίτες; Απλοί προβοκάτορες; Συριζέοι; Χρυσαυγίτες; Πλακατζήδες; Μαλάκες; Και τι έχουνε να πούνε για τους υπόλοιπους συνδιαχειριστές και αναγνώστες και σχολιαστές τού Redfly Planet, εκ των οποίων ούτε ένας (αριθμός: 1) δεν έβγαλε το παραμικρό κιχ για τη θερμή συνηγορία τών συντρόφων τους υπέρ τών σκουπιδιών που μας παρενοχλούν. Περιμένουμε να μας πουν. Μόνο μη μας πουν άλλα τών αλλών!

Προπάντων μη μας πουν (τους προφυλάσσουμε εδώ!) ότι πρόκειται για Κουκουέδες με «αδύνατη ιδεολογικοπολιτική συγκρότηση». Γιατί ένας άλλος Κουκουές (ολίγον σιτεμένος και όψιμος Κουκουές, είναι αλήθεια, αλλά οπωσδήποτε Κουκουές) και με καθόλου αδύνατη ιδεολογικοπολιτική συγκρότηση, στα ‘‘χαρτιά’’ τουλάχιστον, έγραψε στο τσαρδί του όπου ξεπατικώνει τον Λένιν χωρίς να έχει μυρωδιά από Λένιν κάτι αμίμητο. Το έγραψε με αφορμή τη δική μας ανάρτηση με την οποία καγχάζαμε για την τρισάθλια κομμουνιστική διαπαιδαγώγηση στην οποία επιδίδεται και αναδεικνύαμε ένα ακόμα κρούσμα αλητείας το οποίο συνδεόταν άμεσα με τη δική του ‘‘διαφώτιση’’. Έγραψε λοιπόν για να σχολιάσει αυτή μας την ανάρτηση ο Αντώνης αντωνάκης στο τσαρδί του:


Παράσημα και τιμητικές!!! Αυτό είχε να πει όλο κι όλο, μη κρύβοντας την υπερηφάνεια του!!! Λες και τον επικρίναμε για κάποια πολιτική του θέση κι όχι για τον καραμπινάτο χουλιγκανισμό μερικών από τους ‘‘διαπαιδαγωγούμενους’’ στο τσαρδί που ο ίδιος διευθύνει! Ούτε για τα μάτια τού κόσμου δεν μπήκε στον κόπο να πει έστω κι αυτό που μας είπανε οι φίλοι τού ΚΚΕ («και πού ξέρετε ότι είναι Κουκουές;»)... Γιατί να μπει; Αφού έχει υιοθετήσει την κατάπτυστη όσο και  γελοία συκοφαντία του απερίγραπτου και θλιβερού waltendegewalt  (ή dkoss) και άλλοτε συνιστολόγου του, σύμφωνα με την οποία υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες ότι αυτό το blog είναι παραμάγαζο της ...ΕΥΠ![7] Σιγά μη κάτσει να στενοχωρηθεί για μερικούς ‘‘χαφιέδες’’! Όπως είπε ο modesto, κάπως έτσι το πάει κι αυτός: τσογλάνι και λίγα ακούς. Κι αφού δεν ιδρώνει το δικό του αυτί, δηλαδή το αυτί ενός καθηγητή Πανεπιστημίου και πολυδιαβασμένου και ‘‘σοφού’’, γιατί να ιδρώσει το αυτί εκείνων που δεν έχουν τη μόρφωσή του, έστω και στην τυπική της διάσταση;

Αντί επιλόγου

Απευθυνόμενοι στους φίλους προς τους οποίους απαντήσαμε με το σημερινό μας σημείωμα, αλλά και όλους εκείνους από τους υποστηρικτές τού ΚΚΕ που τυχόν συμφωνούν με το συγκεκριμένο σκεπτικό(;), λέμε:

Τέτοιοι ισχυρισμοί («και ποιος σας λέει ότι οι ανώνυμοι χουλιγκάνοι είναι Κουκουέδες;») δείχνουν ή υπερβολική αφέλεια ή απόλυτα διαστρεβλωμένη αντίληψη για το καθήκον τής υπεράσπισης του κόμματος —οποιουδήποτε κόμματος, όχι ειδικά τού ΚΚΕ. Δεν ξέρουμε τι από τα δύο συμβαίνει και δεν θα αποπειραθούμε να βγάλουμε κάποιο ‘‘πόρισμα’’. Δεν συνηθίζουμε τις δίκες προθέσεων —εκτός κι αν έχουμε ατράνταχτες αποδείξεις ή έστω καραμπινάτες ενδείξεις. Επίσης, δεν ξέρουμε αν θα πεισθούν από τα όσα αναλυτικά και τεκμηριωμένα υποστηρίξαμε, που, έχουμε τη βαθιά πεποίθηση, ότι αποδεικνύουν ξεκάθαρα τη σύνδεση των συγκεκριμένων χουλιγκανισμών εις βάρος μας με οπαδούς τού ΚΚΕ. Ελπίζουμε να πεισθούν. Αν πάλι θέλουν να επιμένουν σε επιχειρήματα που δεν αντέχουν όχι στη σκληρότερη βάσανο αλλά ούτε σε ένα απαλό κοριτσίστικο χαστουκάκι, ας το κάνουν. Φοβόμαστε όμως ότι κινδυνεύουν να κατηγορηθούν βάσιμα για ακραία και πέρα από κάθε ανεκτό όριο υποτίμηση της νοημοσύνης τών ακροατών τους και να εισπράξουν την αντίδραση που περιγράφεται στον τίτλο και την εικόνα τής ανάρτησής μας...  

Το πράγμα βοά. Η χρόνια γραμμή τής απόλυτης περιχαράκωσης του ΚΚΕ στον εαυτό του και στον στενό του περίγυρο, η καχυποψία απέναντι και στην παραμικρή κριτική, η καλλιεργούμενη ιδέα ότι «όλοι θέλουν το κακό τού Κόμματος», η αντίληψη της μοναδικότητας και του ‘‘περιούσιου’’ Κουκουέδικου λαού, η οργιάζουσα προβοκατορολογία και πρακτορολογία, σε συνδυασμό με την πολύ χαμηλή ιδεολογικοπολιτική συγκρότηση του μέσου οπαδού του και την ανωνυμία τού διαδικτύου, έχουν φτιάξει ένα εκρηκτικό μείγμα. Και το μείγμα αυτό καταλήγει σε ένα απολύτως απεχθές και απωθητικό διαδικτυακό πρόσωπο που δεν έχει τα χαρακτηριστικά του δείνα ανώνυμου ή του τάδε ψευδώνυμου, αλλά τα σύμβολα και τα χρώματα του ΚΚΕ.[8]

Απ’ ό,τι (δεν) βλέπουμε, αυτό το πρόβλημα δεν φαίνεται να απασχολεί την ηγεσία. Γιατί δεν έχουμε δει ούτε ένα (αριθμός: 1) σχετικό άρθρο στον κομματικό τύπο. Να μπερδεύει κι εκείνη, όπως πολλοί οπαδοί, τη «μαχητική υποστήριξη του Κόμματος» με πρακτικές που θυμίζουν πολύ περισσότερο λούμπεν προλεταριάτο, παρά συνειδητοποιημένους πολιτικά και ιδεολογικά ανθρώπους; Να νομίζει ότι κάτι τέτοια καμώματα «ατσαλώνουν τα μέλη»; Αφήνουμε τα ερωτήματα ανοικτά.

Δυστυχώς, δεν φαίνεται να πολυενδιαφέρονται ούτε οι φίλοι, οι οπαδοί και τα μέλη τού ΚΚΕ που δεν έχουν καμία σχέση με τέτοιες συμπεριφορές.

Εμείς, όμως, —αλλά και πολλοί άλλοι— σε αυτούς στηριζόμαστε και από αυτούς ελπίζουμε. Ας ακούσουν τη φωνή μας όσο είναι καιρός...


ΥΓ Λόγω ίσως τής γελοιότητας του επίδοξου χαφιέ και του πρόθυμου να ‘‘μάθει’’ πελάτη του, που εμφανίστηκαν στο προπροηγούμενο post, κάποιος σχολιαστής αμφισβήτησε ή υποβάθμισε το γεγονός —αυτό δείχνει η φράση που χρησιμοποίησε: υποτιθέμενο ‘‘χαφιεδιλίκι’’. Ξέχασε όμως ότι εκείνο που μετράει σε τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι μόνο η ‘‘αποτελεσματικότητα’’, αλλά και η πρόθεση και η επιθυμία...


[1] Συμπτώματα της παιδικής ασθένειας της Αριστεράς αυτές, κυρίως τού ΚΚΕ, αλλά όχι μόνο τού ΚΚΕ...

[2] Ποιο άλλο νόημα είχε το ερωτηματικό στον τίτλο μας; —για όσους βέβαια έχουν τελειώσει το Δημοτικό και έχουν IQ πάνω από 85, η επισήμανση αυτή ανήκει στα ευκόλως εννοούμενα που παραλείπονται...

[3] Δεν πα’ να υπενθυμίσαμε εμείς, ακολουθώντας μάλιστα και την επίσημη κομματική φρασεολογία, τον καθοδηγητικό ρόλο τών συλλογικών ανώτερων οργάνων τού κόμματος! Εμείς τα υπενθυμίσαμε, εμείς τα θυμηθήκαμε! Φαίνεται ότι, εκτός από τους βασιλιάδες που βασιλεύουν μεν αλλά δεν ευθύνονται δε, το ίδιο συμβαίνει και με τους καθοδηγητές τού ΚΚΕ! Καθοδηγούν άνευ ευθύνης να καθοδηγούν σωστά και αποτελεσματικά!

[4] Με την εξαίρεση του επιχειρήματος ότι «πολλοί δεν δηλώνουν υποστηρικτές τού ΚΚΕ». Ούτε οι ίδιοι οι σχολιαστές που σχολιάζουμε το δήλωσαν ρητά αυτό! So what??? Δεν είναι υποστηρικτές τού ΚΚΕ;;; Τις κουμπάρες παίζουμε;;;

[5] ;-)

[6] Καλά, δεν συζητάμε γι’ αυτό, όπου ρίξαμε το γέλιο τής αρκούδας, όπως εξηγήσαμε κατόπιν εδώ!

[7] Η ατράνταχτη απόδειξη της ενοχής μας ήταν όταν ...τολμήσαμε να ...αμφισβητήσουμε την ιδέα ότι το blog Νέα Σπορά είναι κατασκεύασμα της ΕΥΠ, πράγμα το οποίο το έχουν σίγουρο τα δύο καμάρια μας. Φαίνεται όμως ότι το ΚΚΕ δεν είναι και τόσο σίγουρο (ευτυχώς, η ηγεσία του δεν είναι τόσο ηλίθια, όσο είναι μερικοί υποστηρικτές της!). Γι’ αυτό και φρόντισε να απαντήσει στην κριτική τής Νέας Σποράς από τις σελίδες τού Κυριακάτικου Ριζοσπάστη με άρθρο 3.500 λέξεων!

 [8] Φυσικά, όπως έχουμε πει άπειρες φορές, το ΚΚΕ δεν αίρει όλες τις αμαρτίες τής Αριστεράς. Οι χουλιγκάνοι τού ΚΚΕ δεν είναι οι μόνοι χουλιγκάνοι που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Είναι όμως οι πρώτοι, οι ‘‘καλύτεροι’’ και οι περισσότεροι

28 σχόλια:

spiral architect είπε...

Καλά Χριστούγεννα Λέφτηδες. Είθε ο Χριστούλης να σας δίνει φώτιση, για να διαβείτε τον Ρουβίκωνα της εξουσίας και να οδηγήσετε την εργατική τάξη της Ελλάδας σε νέες κατακτήσεις, γενόμενοι φωτεινό παράδειγμα στους καταπιεσμένους λαούς της Ευρώπης.
Αντίθετα με κάποιους, εγώ δεν πιστεύω ότι είστε χαφιέδες. Όχι, δεν είστε χαφιέδες. Ο χαφιές δεν έχει στυλ, δεν έχει καλές προθέσεις.
ΑλλαξοΜπίστηδες είστε και σεις. Δεν διαφέρετε σε τίποτα από τα αγριολούλουδα της ελληνικής υπαίθρου και τα άγρια πτηνά της αφρικανικής σαβάνας. Νομίζετε ότι το σύστημα θα σας αφήσει να το μανιπουλάρετε κάνοντας τακτικούς ελιγμούς για να το κοροϊδέψετε, κανοντας την επανάσταση εκ των έσω.
Α, ρε κούνια που σας κούναγε Λέφτηδες ...
Ενιγουέι, καλά Χριστούγεννα και καλή σας φώτιση.
(φωτιά στα μπατζάκια μας)

Ανώνυμος είπε...

"...Νομίζετε ότι το σύστημα θα σας αφήσει να το μανιπουλάρετε κάνοντας τακτικούς ελιγμούς για να το κοροϊδέψετε, κανοντας την επανάσταση εκ των έσω..."

Τίποτα πιο σωστό απ αυτό. Προσυπογράφω κι επαυξάνω.

Έλα μου όμως που βάζουμε τα χεράκια μας και βγάζουμε τα ματάκια μας;
Είναι το παρακάτω, τρόπος αντιμετώπισης του συστήματος;

Θέση 67 απ τον ριζοσπάστη
" Στις συνθήκες του μονοπωλιακού καπιταλισμού εμφανίζονται με διάφορες μορφές (άμεση απόσχιση από ΚΚ ή με ρίζα σε παλιότερες αποσχίσεις ή δημιουργία νέων ομάδων -κομμάτων κομμουνιστικής αναφοράς) οπορτουνιστικά πολιτικά κόμματα και ομάδες που διαφοροποιούνται από το ΚΚΕ με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, πρώτ' απ' όλα στο κύριο πολιτικό ζήτημα, της μεταρρύθμισης ή επανάστασης. Το ΚΚΕ δεν μπορεί να κάνει καμία πολιτική συνεργασία με αυτές τις πολιτικές δυνάμεις ούτε σε περίοδο συγκέντρωσης δυνάμεων ούτε σε συνθήκες επαναστατικής κατάστασης."

Επαναλαμβάνω μια παράγραφο προς εμπέδωσιν.

"Το ΚΚΕ δεν μπορεί να κάνει καμία πολιτική συνεργασία με αυτές τις πολιτικές δυνάμεις ούτε σε περίοδο συγκέντρωσης δυνάμεων ούτε σε συνθήκες επαναστατικής κατάστασης."

Ξανά-μανά
"...ούτε σε συνθήκες επαναστατικής κατάστασης."
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Έτσι σύντροφοι. Αν ποτέ προκύψει κάτι, όπως το φαντάζομαι εγώ, δεν θα χρειαστούμε εχθρούς για να μας πολεμήσουν.
Θα βγάλουμε τα μάτια μας, μόνοι μας μαλώνοντας για το δικαίωμα συμμετοχής στην επανάσταση, ή ακόμα και στην "επανάσταση".
Καρφώνοντας και υπονομεύοντας ο ένας τον άλλο, διακδικώντας το κοπυράϊτ της εξέγερσης και της κουτάλας μετά.
Κι αυτό είναι θέση κόμματος που θέλει το καλό του λαού και του τόπου.
Μάϊστα!!!!!!!!!!!

mbiker


Ανώνυμος είπε...

Γιατί δε βάζεις και την ακριβώς επόμενη πρόταση; Σε ενοχλεί; Διότι εκεί είναι το ζουμί που εξηγεί την πρόταση που έβαλες (μόνη της) εσύ:
"Σε κάθε φάση του αγώνα, το ΚΚΕ πρέπει να διεξάγει οξύτατη ιδεολογική διαπά-
λη, καθώς ο οπορτουνισμός αποτελεί δύναμη συνθηκολόγησης με το αστικό πολιτικό σύστημα και την αστική τάξη, αποτελεί δύναμη υπόσκαψης της
επαναστατικοποίησης της συνείδησης."

Είπαμε ρε φίλε, ακόμη και η διαστρέβλωση θέλει να έχεις λίγο ταλέντο.

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει λόγος να του απευθύνεσαι στον πληθυντικό. Ένας και κατακαημένος είναι.

Κατά τ' άλλα συμφωνώ με το σχόλιό σου. Κούνια που τους κούναγε.

spiral architect είπε...

Το κακό λοιπόν είναι ότι η Νέα Λαϊκή Δεξιά νιώθει ότι απειλείται από την πιο νερόβραστη και ακίνδυνη έκφραση της «ριζοσπαστικής» Αριστεράς, σε σημείο τέτοιο που να αδιαφορεί για την κατάσταση της κοινωνίας και να πυροδοτεί με κάθε τρόπο εμφυλιακές καταστάσεις.
... και μας πήρανε χαμπάρι!

LeftG700 είπε...

Φίλε Σπειροειδή,


Δεν θέλω να καβγαδίζουμε Χριστουγεννιάτικα, αλλά ορισμένα πράγματα πρέπει να σου τα πω.

Το θέμα τής ανάρτησης δεν ήταν αν είμαστε ή δεν είμαστε χαφιέδες. (Αυτά είναι αστειότητες και, επιπλέον, γενικής εφαρμογής: Τέτοια ‘‘ερωτήματα’’ ισχύουν για το κάθε ψευδώνυμο μπλογκ και για τον κάθε ανώνυμο ή ψευδώνυμο σχολιαστή.) Το θέμα τής ανάρτησης ήταν οι ατράνταχτες αποδείξεις για το γεγονός ότι το σκουπιδαριό που συρρέει κατά κύματα στο τσαρδί μας έχει ονομασία προέλευσης ΚΚΕ. Στην προηγούμενη ανάρτηση μου τράβαγες το αυτί για αυθαίρετα τάχα συμπεράσματα. Σου παρέθεσα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τέτοιες αλητείες εγκρίνονται, άρα ενθαρρύνονται και υποθάλπονται, από πατενταρισμένους Κουκουέδες! Εσύ όμως μούγκα στη στρούγκα! Κιχ! Τσιμουδιά! Έτσι καταλαβαίνεις εσύ τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό; Άνοιξε κάνα βιβλίο να μάθεις πώς τον αντιλαμβανόταν ο Άρης και τι τακτική ακολουθούσε με τους κλεφτοκοτάδες Ελασίτες!

Φίλε Σπειροειδή, και απευθύνομαι σε σένα προσωπικά: Στραβά, πολύ θεόστραβα αρμενίζεις! Γιατί, ενώ δεν έχεις καμία σχέση με αυτές τις αλητείες, κάθεσαι στη γωνίτσα σου σαν καλό παιδάκι (και καθόλου σαν επαναστάτης!) και περιορίζεσαι να ψελλίζεις «εγώ δεν συμφωνώ». Κι αυτό σχεδόν από μέσα σου και άμα σε στριμώξουνε. Συνέχισε έτσι! Άσε το σκουπιδαριό ανενόχλητο να μαζεύεται μέχρι να σας φτάσει στο λαιμό και να σας πνίξει! Άσε τον κάθε ηλίθιο, την κάθε λουμπεναρία τού κερατά να βαφτίζει προβοκατόρικο και χαφιεδίστικο ό,τι δεν χωράει στο μικρό (μικρότερο κι από μαρίδας!) μυαλουδάκι του!

Να με συμπαθάς: ΑλλαξοΜπίστη να σε πει το πρώτο σου παιδί! Και φρόντισε να μάθεις και το σωστό νόημα του όρου. ΑλλαξοΜπίστηςδες είναι αυτοί που έχουν παραιτηθεί από τη ριζική αλλαγή. (Γιατί όπως τα γράφεις μπορεί να βγει άνετα το συμπέρασμα πως θεωρείς και τον Γκράμσι ΑλλαξοΜπίστη!)

Βλέπεις κάτι τέτοιο σ’ αυτό το τσαρδί; Διάβασες κάτι που δείχνει ότι έχουμε παραιτηθεί από το στόχο τού σοσιαλισμού και έχουμε ερωτευθεί την ΤΙΝΑ; Τι παπαριές λοιπόν μου τσαμπουνάς; Συνομιλούμε τόσο καιρό και, υποθέτω, μας διαβάζεις άλλο τόσο. Τίποτε δεν έχεις καταλάβει, φίλε μου; Όπως δεν είχες καταλάβει τι θέλαμε να πούμε με την ανάρτηση για τον Συριζέο δημοτικό σύμβουλο στον Πειραιά; Έλεος!

Άιντε, Καλά Χριστούγεννα και Χρόνια Πολλά!


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 12:39:00 μ.μ.


"Σε κάθε φάση του αγώνα, το ΚΚΕ πρέπει να διεξάγει οξύτατη ιδεολογική διαπά-
λη, καθώς ο οπορτουνισμός αποτελεί δύναμη συνθηκολόγησης με το αστικό πολιτικό σύστημα και την αστική τάξη, αποτελεί δύναμη υπόσκαψης της
επαναστατικοποίησης της συνείδησης."

Άντε και γίνεται (λέμε τώρα) κάποιος ξεσηκωμός.
Αν θα συμμετάσχει το ΚΚΕ, από τι θα εξαρτηθεί;
Απ το αν σ αυτόν τον υποτιθέμενο ξεσηκωμό έχουν πάρει θέση οι ανταρσυοι, οι συριζαίοι, οι μουλούδες, οι λουμούδες (μαζί ειν αυτοί, ξέχασα) και η οκδε;
Δηλαδής, τι; Μένουμε στην απέξω επειδή μια θέση μιλάει (κατ εκτίμηση έτσι;)για συμβιβασμό απ τους οπορτουνιστές; Μα υποτίθεται πως κι αυτοί θα ήταν απ τους πρωτεργάτες. Ας είναι όμως, πες πως δεν είναι.
Πρωτεργάτης το κόμμα η άλλη υπόθεση. Και; Θα ζητάει κομματική ταυτότητα, ή θα αποκλείσει τους όποιους άλλους απ τα υπ όψιν κόμματα να συμμετάσχουν, να ξεσηκώνουν, να παροτρύνουν ή να μάχονται, επειδή κάποιος προχτές έκρινε πως θα συμβιβαστούν; Σίγουρα και κάποιοι θα συμβιβαστούν. Για νέο μας το λέτε; ; Έχει γίνει και παλιά. Θυμάμαι κάνα δυό, να δεις πως τους λέγανε...μίμη νομίζω; μαρία; Ναι μωρέ, έτσι τους λέγανε!
Μ αυτό, εννοώ πως δεν μπορείς να προεξοφλήσεις το ποιοί, πότε και πως θα σε πουλήσουν, κυρίως γιατί στο ΚΚΕ έχουν πολλά τέτοια παραδείγματα κι είναι άδικο να κατηγορούμε όλους τους άλλους για τις δικές μας βάρκιζες. Για ρώτα και τον Άρη...
Και τι γίνεται μετά; πες πως κερδίζουν όσοι εν πάσει περιπτώσει εμπλακούν. Και το κόμμα πιστό στην θέση 67, πάει για ψάρεμα.
Επαναλαμβάνουμε την ιστορία του πολυτεχνείου και προσπαθούμε να επωφεληθούμε; (ξέρεις τι εννοώ).
Πες πως μας κάνουν μια χαψιά, καταστροφή και άλλα τέτοια που έχουν ξαναγίνει.
Τι ρόλο έχουν σκοπό να βαρέσουν οι σύντροφοι;
Του επιμηθέα; Κατέληξε έτσι η κατάσταση γιατί ήταν οπορτουνιστές και σας τα λέγαμε εμείς; Και σαν καλά παιδιά που δεν συμμετέχατε, δεν θάχατε προδώσει έναν αγώνα;
Ακόμα και με την συνέχεια της θέσης που δεν έβαλα (και που ουδεμία σχέση δεν έχει με διαστρέβλωση, όσο και να χτυπάς τον κώλο σου κάτω λασπολόγε, αν δεν θέλατε κριτική σε κάτι τέτοια, ας μην τα σκεφτόσασταν καν, πόσω μάλλον που τα διατυπώσατε), θεωρώ μεγάλη επιπολαιότητα το να προεξοφλήσεις πως έχεις εχθρούς στο ίδιο στρατόπεδο και πως δεν πρόκειται να συνεργαστείς ακόμα και με ομοιδεάτες σου έστω και οπορτουνιστές, διασπαστές, φράξιες, αναρχικούς και άλλους τινές που θέλουν πάνω κάτω το ίδιο με σένα και θέλουν να ρίξουν το υπάρχον σύστημα, χωρίς μάλιστα να ξέρεις ούτε το πόσο χρονικά μακριά θάναι αυτό, οπότε ούτε την κατάσταση στη χώρα, στην ευρώπη και στον κόσμο ξέρεις πως θάναι και το σπουδαιότερο, χωρίς να ξέρεις το τι θα θέλει ο λαός (στο όνομα του οποίου, δήθεν κλπ κλπ) κι αν θα αποζητά μια ενωμένη προσπάθεια.
Άσε παληκάρι. Μάθετε πρώτα να σκέφτεστε ανεξάρτητα κι έπειτα αφού επεξεργαστείτε όσα σας φουρνίζουν και τα βρείτε όλα σωστά, τότε πάρετε και θέση.

mbiker

Ανώνυμος είπε...

Η επιστροφή των Ζαπατίστας - "Για να ακουστούμε, πορευόμαστε σιωπηλά"
Καθώς το ημερολόγιο των Μάγια λήγει, ένας νέος κύκλος αγώνων αρχίζει με χιλιάδες Ζαπατίστας να καταλαμβάνουν ειρηνικά και σιωπηλά τις πλατείες των πόλεων σε ολόκληρη την Τσιάπας.

Οι Ζαπατίστας επιστρέφουν! Ρέοντας σαν το νερό του ποταμού που χτυπάει το ξίφος. Κι ενώ κάποιοι προσδοκούσαν τις εορτές των Χριστουγέννων, κάποιοι άλλοι τη λήξη του ημερολογίου των Μάγια, και κάποιοι άλλοι, ακόμη, το νέο ανακοινωθέν του Γενικού Διοικητή του EZLN που είχε αναγγελθεί το Νοέμβριο, οι κύριες πόλεις της Τσιάπας ξύπνησαν σήμερα (21/12) με τις αναμνήσεις του 1994.

Μπορεί σε όλο τον κόσμο να προετοιμάζονταν για το τέλος του κόσμου, αλλά φαίνεται ότι κάποιοι Μάγιας είχαν μια πολύ διαφορετική άποψη επί του θέματος. Προτίμησαν να μας στείλουν ένα άλλο μήνυμα: του νέου κόσμου που οικοδομούν σιωπηλά δύο δεκαετίες τώρα.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της 21ης Δεκέμβρη 2012, χιλιάδες Ζαπατίστας από τις Βάσεις Στήριξης του EZLN -με τα πρόσωπά τους καλυμμένα με τις θρυλικές ζαπατίστικες κουκούλες και μαντήλια γύρω από το λαιμό τους- άρχισαν να πορεύονται σιωπηλά, σε τέλειο σχηματισμό, και να εισέρχονται στις πόλεις San Cristóbal de las Casas, Ocosingo, Las Margaritas, Comitan, και Altamirano, καταλαμβάνοντας τις κεντρικές πλατείες τους.

Αυτές ήταν οι ίδιες πλατείες, στις ίδιες πόλεις, που είχαν καταληφθεί κατά τη διάρκεια της εξέγερσης των Ζαπατίστας την 1η Ιανουαρίου 1994. Αυτή τη φορά, όμως, βάδισαν ειρηνικά και σιωπηλά, κάτω από βαριά βροχή και υπό τις επευφημίες των πολιτών. Μετά από σιωπηλή πορεία μέσα από τις πόλεις, οι Ζαπατίστας επέστρεψαν πίσω στις κοινότητές τους, εξίσου σιωπηλά όπως εμφανίστηκαν.

Είναι η πιο εντυπωσιακή κινητοποίηση των Ζαπατίστας από το Μάιο του 2011, όταν -μαζί με το Κίνημα για Ειρήνη, Δικαιοσύνη, Αξιοπρέπεια του ποιητή Javier Sicilia- συγκέντρωσαν πάνω από 30.000 ανθρώπους στην κεντρική πλατεία του San Cristóbal de las Casas σε μια εκδήλωση εναντίον του "πολέμου κατά των ναρκωτικών" του Φελίπε Καλντερόν, που έχει ήδη κοστίσει στο Μεξικό περισσότερους από 70.000 θανάτους.

Αυτή η εντυπωσιακή σιωπηλή κινητοποίηση είναι η απάντηση των Ζαπατίστας στην αυξανόμενη, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, καταστολή των κοινοτήτων τους από την κυβέρνηση και τους παραστρατιωτικούς της, σε συνδυασμό με την επιστροφή του PRI -το κόμμα κατά του οποίου ο EZLN αρχικά κινητοποιήθηκε το 1994- στην κυβέρνηση.

Είναι επίσης ένα μήνυμα προς τον κόσμο: οι Ζαπατίστας είναι ακόμα εδώ, σιωπηλά και με υπομονή, όπως το νερό του ποταμού που χτυπάει το ξίφος...

"Η ιστορία του Ξίφους" είναι μια αρχαία παραβολή που δείχνει πώς οι αυτόχθονες λαοί του Μεξικού μπορούν τελικά να νικήσουν τον ευρωπαϊκό εισβολέα. "Το δέντρο", λέει ο Υποδιοικητής Μάρκος όταν διηγείται την ιστορία, "προσπάθησε να καταπολεμήσει το ξίφος, αλλά νικήθηκε. Η πέτρα το ίδιο." Αλλά όχι το νερό. ''Ακολουθεί το δικό του δρόμο, τυλίγεται γύρω από το ξίφος και, χωρίς να κάνει τίποτα, φτάνει στο ποτάμι που θα το μεταφέρει στο μεγάλο νερό, όπου οι μεγαλύτεροι των θεών σβήνουν τη δίψα τους, οι θεοί που γέννησαν τον κόσμο, οι πρώτοι."

Μετάφραση: Δ.Κ.
Εστάλη απο: Εργατική Εφημερίδα Δράση

Παραθέτω απ το "Βαθύ κόκκινο" το συγκεκτιμένο άθρο για δυό λόγους.
Ο Μάρκος οιωνεί πρωτεργάτης, ακόμα και τώρα δηλώνει υποδιοικητής (διοικητής δεν υπάρχει για όσους ξέρουν. Αυτός είναι ο διοικητής), δεν αποζητά τίτλους ούτε διεκδικεί το αλάθητο. Οπότε, συμβολικά δηλώνει έτσι.
Και το σπουδαιότερο.
Μπαίνει πάντα μπροστά, σαν πραγματικός επαναστάτης. Κι ίσως σπάσει και κάνα τζάμι καμμιά φορά...

mbiker

Ανώνυμος είπε...

Όταν οι μπολσεβίκοι μπήκαν στα χειμερινά ανάκτορα δεν έγιναν λεηλασίες.

Το ζήτημα σε μία επανάσταση είναι το ζήτημα του ποια τάξη θα βρίσκεται στην εξουσία
Η επανάστασης συνεχίζεται και μετά την κατάλυψη της εξουσίας.

Εκεί "κολλάει" και το "δε θα σπάσει ούτε τζάμι". Το να εκτονωθεί η οργή και την επόμενη μέρα μία από τα ίδια δεν είναι επανάσταση.

Στις 12 Φεβρουαρίου ξεχύλισε η οργή του κόσμου. Όμως στις εκλογές του Ιούνη το 65% ψήφισε συντηρητικά, 30% με ακροδεξιά στροφή της ΝΔ και με ένα 18% σε ακροδεξιά και φασιστικά κόμματα

Ανώνυμος είπε...

δέν καταλαβαίνω το νόημα

Ανώνυμος είπε...

το ΚΚΕ απλά δεν μπορεί να αντιληφθεί με τίποτα τις ταξικοκοινωνικές προϋποθέσεις άλλων σχηματισμών της αριστεράς , πχ του μικροαστικού και νεολαιίστικου ριζοσπαστισμού , και εσχάτως και της απότομης αποστοίχισης της μισθωτής εργασίας από τα κόμματα εξουσίας .

είναι μια διαδικασία αποστοίχισης από τον αστικό συνασπισμό εξουσίας , και όχι κατασκευής καινούριου , αυτά δεν γίνονται αυτόματα , και λόγω βάθους της κρίσης . Αυτό βέβαια δεν δικαιώνει άλλα κόμματα της αριστεράς ότι και να κάνουν , και κυρίως όταν στην κλίμακα της ανατροπής μεν ( κράτος , μέσα από την κυβέρνηση , και ευρώ ΕΕ μέσα από το όχι στην λιτότητα ) διατυπώνουν ενσωματώσιμες προτάσεις ( απέναντι στις επιχειρηματικές ελίτ , το ευρώ , το χρέος ,την ΕΕ , τον Ομπάμα , τον Καμένο , και τελικά την ίδια την λιτότητα ) . Αυτή είναι η θεμελιώδης αντίφαση ( κλίμακα - πρόταση ) της αριστεράς στην χώρα μας , τις μέρες μας .

αυτό μαζί με το μια τάξη ένα κόμμα - καταλύτης του επαναστατικού πεπρωμένου της τάξης , δημιουργεί την θεωρία του αναχώματος .

που σε άτομα εντός ΚΝΕ και ΚΚΕ , ή στον περίγυρο , όταν η ιδεολογική συγκρότηση μπάζει , αλλά καλύπτεται ( λέμε ) με τον φανατισμό , έχουμε τα φαινόμενα του χουλιγκανισμού .

οι θέσεις είναι θλιβερές , δεν ξέρω αν έχει παρθεί ποτέ παγκοσμίως απόφαση ένα κόμμα με τέτοια ιστορία , τέτοια γείωση στους εργαζόμενους , σε κρίσιμους κλάδους της εργατικής τάξης , να αποφασίζει ότι δεν θα συνεργαστεί ποτέ και με κανέναν , πουθενά , ούτε με ηγεμονία άλλου , είτε και δικιά του . Το ότι στην Λαϊκή συμμαχία συμμετέχουν πολιτικές δυνάμεις , που όμως ... δεν κατεβαίνουν στις εκλογές , είναι πραγματικά κάτι καινούριο στην αριστερή κομμουνιστική πολιτική .

Ότι αποκλείεται να υπάρξει στην ταξική πάλη πολιτικό αποτέλεσμα της κοινωνικής κίνησης , και κάποιο αριστερό πολιτικό μέτωπο να το εκφράζει .

Μιλάμε για το τέλος της ταξικής πάλης , δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι απλά τόσο σοβαρά , είναι περισσότερο .Μαζί και ένα ηρωικό σάλπισμα , " σώστε έστω το ΚΚΕ ".

Η θέση της ρ . α πάντως είναι όσο γίνεται κοντά και μέσα στον προσυνεδριακό του ΚΚΕ . Με το ζόρι . Καλύτερα κόβε τα σχόλια των κάφρων , μην κάνεις αναρτήσεις με παρεξηγήσιμους τίτλους ( περί ΚΚΕ και χαφιέ λέω , όσο και αν όταν διαβάσεις είναι καθαρό ότι λες ότι συκοφαντούν το κόμμα τους και να σταματήσουν ) που γκρουπάρουν και τους μη κάφρους ( υπάρχουν ) .

Μόνο αν σωθεί ο λαός , σύντροφοι του ΚΚΕ , μπορεί να γίνει αυτό . Και πρέπει να σωθούν και οι 2 ...

Χρόνια πολλά .

Ανώνυμος είπε...

Με ποιους κάθεστε και ασχολείστε ρε Λεφτ;;;

dimitris t

Μάρκομ Ξ είπε...

Μιας και είναι χριστιανική γιορτή, ας θυμηθούμε -και κυρίως εσείς φίλοι λέφτηδες- συνοπτικά την έννοια της θρησκευτικής πίστης. Η θρησκευτική πίστη λοιπόν σε κάνει έρμαιό της. Είναι κάτι ισχυρότερο από την έξη των εξαρτησιογόνων ουσιών. Γιατί στην πρώτη περίπτωση, αν και εξαρτημένος μπορεί να έχεις αναλαμπές συνειδητοποίησης της κατάστασής σου. Αντίθετα, στη θρησκευτική πίστη δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μια (μα ούτε μια) στο εκατομμύριο να συνειδητοποιήσεις πόσο κολλημένος είσαι. Αποτέλεσμα της πίστης αυτής είναι ο φανατισμός. Έκφραση του φανατισμού είναι η επιθετικότητα και δη η πρωτόγονη, μη εκλεπτυσμένη επιθετικότητα. Επακόλουθο της πίστης αυτής είναι η τάση να δικαιολογείς τα πάντα, όσο παράλογα και να μοιάζουν, που πράττει ή λέει ο αρχηγός/ προφήτης/ ηγέτης της πίστης αυτής. Επίσης, όλο και περισσότερο, οι ρήσεις του ηγέτη αποκτούν πολλαπλά νοήματα και επαφίεται στο ιερατείο (ή στα έντυπα όργανα της "εκκλησίας") να ερμηνεύσουν τις ρήσεις αυτές. Είναι χαρακτηριστικό π.χ. ότι κανένα μέλος του ΚΚΕ δεν μπορεί να σχολιάσει δηλώσεις της γγ τη στιγμή που γίνονται. Μόνο μετά τη συζήτησή τους στην κοβα ή την ανάγνωση του Ρ όπου αναλύονται αυτές είναι σε θέση το μέλος να σχολιάσει (φυσικά εξαιρούνται υψηλόβαθμα στελέχη που είναι εκπαιδευμένοι και μέλη του ιερατείου). Τέλος, όπως σε κάθε δόγμα, υπάρχουν και οι "διανοούμενοι" ή "εκλεπτυσμένοι", οι οποίοι για διάφορους λόγους που δεν είναι του παρόντος επιτελούν το έργο της ιδεολογικοποίησης και εκλαΐκευσης του δόγματος. Αναλαμβάνουν, (συνειδητά ή ασυνείδητα) να παρουσιάσουν τους πιστούς και τους επίδοξους πιστούς σαν ελεύθερα σκεπτόμενους και κριτικά επιλέγοντες κάθε φορά το δόγμα.

Αυτά τα ολίγα.

Καλή λευτεριά στο λαό μας, καλή δύναμη σε όλους μας για να παλέψουμε για τη λευτεριά αυτή,

Μάρκομ Ξ

Ανώνυμος είπε...

δεν μου φαίνεστε και πολύ σόι. Κάτι βρωμάει

LeftG700 είπε...

Φίλε Βαγγέλη ζ, Χρόνια Πολλά και Καλά και σε σένα!


Ναι σε όλα! Εκτός από κάποιους αστερίσκους! ;-)

[*] Μικροαστικός ριζοσπαστισμός: Έχω την εντύπωση ότι το ζήτημα του ταξικού προσδιορισμού στο σύγχρονο καπιταλισμό είναι πάντα ανοιχτό. Π.χ.: Ας υποθέσουμε ότι εγώ δουλεύω στα Γκούντις ή είμαι ταμίας στην τάδε τράπεζα (και ο διευθυντής τού υποκαταστήματος μου κολλάει κάθε τόσο: «Κοίτα, αργείς χαρακτηριστικά στην εξυπηρέτηση των πελατών. Έχω προσέξει ότι, μέχρι να διεκπεραιώσεις εσύ μία ανάληψη, οι συνάδελφοί σου έχουν ξεπετάξει τρεις! Τι συμβαίνει;»).

[**] Για τις Θέσεις, θα τα πούμε αναλυτικά (και περιμένουμε οπωσδήποτε τη συμμετοχή σου στο διάλογο!).

[***] Υποθέτω θα το έχεις προσέξει: Συχνά ο λόγος που διατυπώνεται εδώ είναι προκλητικός, ανεξάρτητα από το πού απευθύνουμε την κριτική μας. Έτσι, βεβαίως, αναλαμβάνουμε το ρίσκο να παρεξηγηθεί από επιπόλαιους αναγνώστες (ή να δώσει πάτημα σε κακόπιστους). Γιατί το κάνουμε; Γιατί έτσι μεγιστοποιούμε τις πιθανότητες να διαβαστούμε και πιθανόν να προκαλέσουμε κάποιον προβληματισμό. Θα πεις, ίσως: Ναι, αλλά τσαντίζετε 100 και προβληματίζετε ...10! Είναι δουλειά αυτή; Για κάποιους που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι δεν γίνεται όλα τα άλογα να τρέχουν το ίδιο κι ότι πάντα θα υπάρχουν κάποια που πρωτοπορούν (δεν εννοώ τις αφεντομουτσουνάρες μας!), ναι, είναι δουλειά!


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε dimitris t,


Ανεξάρτητα από το χώρο από τον οποίο κάθε φορά προέρχονται τα σκουπίδια, μη ξεχνάς ότι, σε τελική ανάλυση, λερώνουν όλη την Αριστερά. Γιατί πρέπει να τους λουζόμαστε όλοι; Κι έπειτα: Εμείς τουλάχιστον θέλουμε να ελπίζουμε ότι κάποιοι από αυτούς τους ανεγκέφαλους μπορούν να καταλάβουν τη μαλακία τους! Αν οι ελπίδες μας έχουν κάποια βάση, δεν αξίζει ο κόπος;

Χρόνια Πολλά!


Τα λέμε


LeftG700 είπε...

Σου βρωμάει γιατί είσαι ή σε έχουν μάθει να είσαι καχύποπτος. Φρόντισε να διαβάσεις λίγο το τι γράφουμε εδώ (ξεκίνα από τα λινκς που δίνουμε) για να καταλάβεις καλύτερα τι καπνό φουμάρουμε. Θα διαπιστώσεις ότι ο καπνός μας δεν έχει καμία δυσάρεστη μυρωδιά (και κανένα ύποπτο χρώμα...).


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Μάρκομ Ξ, Χρόνια Πολλά σε σένα και στους δικούς σου!


Ολίγα και σωστά! Να τραβήξω μία διευκρίνιση για τους επιπόλαιους αναγνώστες:

Θρησκευτική πίστη = μεταφυσική (εμείς προτιμούμε τον όρο τυφλή) πίστη. Τι σχέση μπορεί να έχει η πίστη στη δυνατότητα της απελευθέρωσης του ανθρώπου από κάθε είδους δεσμά, με πρώτα και βασικά αυτά τής οικονομικής εκμετάλλευσης (και η αφοσίωση σε αυτό το σκοπό), τι σχέση μπορούν να έχουν όλα αυτά με την τυφλή πίστη;;;

Πώς μπορεί ένας τυφλός να φωτίσει τον κόσμο;;;


Τα λέμε (με την ελπίδα ότι εγκρίνεις! ;-) )

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά (;)
Το ερωτηματικό, για την κατάσταση. Το σκεφτόμουνα, να ευχηθώ, ή άστα να πάνε...;
Χρόνια πολλά λοιπόν.

Προχτές έλεγα πως, αν ήξεραν το πόσο εύκολο θάτανε, θα τόχαν κάνει δεκαετίες πριν.
(Για όσους δεν είχαν διαβάσει το σχόλιο, εννούσα πως το σύστημα θα είχε ξεκινήσει από πολυ πιο πριν όλα όσα μας κάνει τώρα, αν ήξερε πως δεν θα άνοιγε ρουθούνι)
Μάλλον δεν τόπα σωστά, μάλλον κυριαρχεί το τυχαίο στο συλλογισμό αυτό.
Πιο σωστό θάναι μάλλον, πως έχουν τις διαβεβαιώσεις για να προχωρήσουν.
Κάτι σαν, τραβάτε σεις και τα σκυλιά δεμένα.
Από που τις έχουν;
Μα από κει απ όπου υποτίθεται ενεργοποιούν τις μάζες είτε για ν αντιδράσουν, είτε για να τα κατεβάσουν.
Κι ο νοών, νοείτω.

Ο σχολιαστής Βαγγέλης ζ σε μια παράγραφο κάνει μια πολύ οξυδερκή παρατήρηση.
"...Μιλάμε για το τέλος της ταξικής πάλης , δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι απλά τόσο σοβαρά , είναι περισσότερο .Μαζί και ένα ηρωικό σάλπισμα , "σώστε έστω το ΚΚΕ"...."

"..."σώστε έστω το ΚΚΕ"..."

Από συντρόφους του ΚΚΕ έχω ακούσει επανειλημμένα πως πρέπει το κόμμα να εξακολουθήσει να υπάρχει, είναι το μοναδικό μ αυτη τη μορφή σ ευρώπη και σ όλο τον κόσμο, όλοι έχουν γίνει ρεβιζιονοτέτοιοι, είναι κάτι σαν φάρος, έχουν καθήκον...

"σώστε έστω το ΚΚΕ"

Χρόνια μας πολλά (;)

mbiker

LeftG700 είπε...

Φίλε mbiker,


Ναι μωρέ! Χρόνια μας Πολλά! Έτσι, για να σκάσουν οι εχθροί μας!


Τα λέμε

Μάρκομ Ξ είπε...

Μα η θρησκεία είναι εξ ορισμού μεταφυσική.

...και με μια ευχή προς την άλλη μπάντα (βλ. ΣΥΡΙΖΑ): ελπίζω να μην επικρατήσουν οι μεταφυσικά πιστοί της "ευρωπαϊκής ιδέας" και οι φυσικοί πολιτικοί απόγονοι της "νομιμοφρονούσας" αριστεράς...

συντροφικά,
Μάρκομ Ξ


Υ.Γ. Συνιστώ σε όσους ψάχνουν για πράκτορες να διαβάσουν το εξαιρετικό βιβλίο "17 στιγμές της άνοιξης", Γιούλιαν Σεμιόνοφ, εκδόσεις ΣΕ. Είχε γυριστεί και σε τηλεοπτική σειρά που είχε προβάλει η ΕΡΤ 1 (πολύ πολύ πριν ξαναγίνει ΥΕΝΕΔ).

LeftG700 είπε...

Υ.Γ. Συνιστώ σε όσους ψάχνουν για πράκτορες να διαβάσουν το εξαιρετικό βιβλίο "17 στιγμές της άνοιξης", Γιούλιαν Σεμιόνοφ, εκδόσεις ΣΕ. Είχε γυριστεί και σε τηλεοπτική σειρά που είχε προβάλει η ΕΡΤ 1 (πολύ πολύ πριν ξαναγίνει ΥΕΝΕΔ).


Φίλε Μάρκομ Ξ, μη γράφεις τέτοια, μη γράφεις τέτοια! Μερικοί από τους Κλουζό δεν τό 'χουν σε τίποτε να καταγγείλουν τον διευθυντή τής ΣΕ για πράκτορα της Ασφάλειας! ;-)


Τα λέμε

γκοτλομπ φρέγκε είπε...

φίλοι (φίλε;) λεφτ, γεια χαραντάν! θα ήθελα να με παραπέμψετε σε κάποιο κείμενο όπου παρουσιάζεται η ιδεά του θείου καρλ ότι "ο άνθρωπος είναι ελεύθερος να επιλέγει τι θα πράξει σε κάθε δεδομένη κατάσταση, αλλά δεν είναι στο χέρι του να ορίσει ποιες θα είναι οι εναλλακτικές λύσεις που έχει στη διάθεσή του"
ευχαριστώ


Ανώνυμος είπε...

γιατί δεν είστε; Εδώ το μπλογκ σφύζει...

LeftG700 είπε...

Φίλε γκότλομπ φρέγκε,


Γεια και σε σένα και Χρόνια Πολλά: Τσάκω το!

«Τα άτομα κάνουν την ιστορία τους, αλλά δεν την κάνουν ακριβώς όπως την επιθυμούν δεν την κάνουν κάτω από τις περιστάσεις που επιλέγουν οι ίδιοι , αλλά κάτω από τις περιστάσεις που αντιμετωπίζουν και δίνονται και διαβιβάζονται άμεσα, από το παρελθόν».

Από το «Η 18η Μπρυμαίρ τού Λουδοβίκου Βοναπάρτη».


Τα λέμε


ΥΓ φίλοι (φίλε;): Ό,τι σε βολεύει, σου 'ρχεται και σου πηγαίνει! Χατίρια δεν χαλάμε (χαλάω;)! ;-)

LeftG700 είπε...

Αγοράκι (ή κοριτσάκι), κοίτα να σου πω δυο κουβέντες:


Το μπλογκ και σφύζει και "σφάζει". Όχι όμως έτσι όπως υπονοείς εσύ. Βγάλε από το μυαλουδάκι σου την ιδέα ότι έχουν όλοι ό,τι σού βρίσκεται εσένα σε αφθονία! ;-)

Χωρίς πλάκα τώρα: Ξεστραβώσου να διαβάσεις τι γράφουμε εδώ και αλλού κι άμα γουστάρεις κάτσε να γράψεις δυο λόγια ουσιαστικά που να έχουν αξία. Άσε όμως τις παπαριές, εντάξει;


Τα λέμε (όπως όμως είπαμε

Ανώνυμος είπε...

kai ti 8a kanei diladi o SYRIZA se periptwsh epanastatikhs katastashs?
8a prosanatolisei ta pli8h sthn katargish ths atomikhs idioktisias?
giati o tsipras peri idiotikhs oikonomias milaei.

γκοτλομπ φρέγκε είπε...

οκ, αφού βρισκόμαστε στο ίντερνετ όπου οι άντρες είναι άντρες, οι γυναίκες επίσης άντρες και τα παιδιά πράκτορες του FBI, δε θα τα χαλάσουμε στο πόσοι είστε!

Καλό το ρητό, έχει και έναν αέρα αρχαίας τραγωδίας, την οποία ο Μαρξ γνώριζε καλά. Όμως από μόνο του δε μας λέει τίποτα, για την ακρίβεια θα μπορούσε κάλλιστα να παρουσιαστεί και ως επιχείρημα από έναν νεοφιλελεύθερο πχ. Επίσης τα πράγματα περιπλέκονται, δεδομένου ότι οι επιλογές του ενός μπορεί να σχηματίσουν τις εναλλακτικές λύσεις του άλλου κλπ, με άλλα λόγια η αναγκαιότητα και οι αντικειμενικές συνθήκες δεν είναι τόσο "αντικειμενικά" και ξεκάθαρα όπως παρουσιάζονται συνήθως..

Θα ήθελα να μάθω και το πώς ερμηνεύετε τη σχέση ζωής και συνείδησης που είναι σχετικό θέμα. (και με πρακτικό ενδιαφέρον βεβαίως)

αλλά παρεκτρέπομαι. Το θέμα μας είναι τα ζόμπι του κκε :)