Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

‘‘Σταλινισμός’’; Ποιος ‘‘σταλινισμός’’; Για καλπάζουσα εκφυλιστική αλλοίωση της πολιτικής σκέψης πρόκειται!



ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ καθαρά στη φωτογραφία, γέλασε ακόμα και το παρδαλό κατσίκι υπό ορθοδοντική θεραπεία με τις αντιδράσεις ένιων άγρυπνων φρουρών τού Κόμματος (ένα είναι το Κόμμα!) στην πρόσφατη ανάρτηση της 30ης Νοεμβρίου. Όπου, τι έγινε εκεί; Έγινε το εξής απλό:

Προκειμένου να υπογραμμίσουμε τη διαφωνία μας για τη ‘‘σοφή’’ ενέργεια κάποιου δημοτικού σύμβουλου του Πειραιά εκλεγμένου υπό τη σημαία τού ΣΥΡΙΖΑ να συναινέσει στην πρόταση της δεξιάς πλειοψηφίας τού Βασίλη Μιχαλολιάκου, σύμφωνα με την οποία το ΚΚΕ έπρεπε να αποκαθηλώσει την επιγραφή με το όνομα του κόμματος και το σφυροδρέπανο γιατί ήταν λέει ‘‘παράνομη’’, αλλά και προκειμένου να καταδείξουμε για μία ακόμα φορά τις απίθανες ‘‘ομορφιές’’ που καταγράφονται ένθεν κακείθεν στις διάφορες φάσεις τού ενδοαριστερού εμφυλίου —‘‘ομορφιές’’ που δεν χαρακτηρίζουν μόνο το ‘‘σταλινικό’’ στρατόπεδο, όπως θέλουν να βαυκαλίζονται πολλοί και διάφοροι, αλλά και το ‘‘αντισταλινικό’’—, πιάσαμε το σχετικό καταγγελτικό άρθρο τού Ριζοσπάστη και το γυρίσαμε τα μέσα έξω! Αλλάξαμε δηλαδή ονόματα και διευθύνσεις και μεταθέσαμε αμοιβαία το ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο περιστατικό, παραπέμποντας, φυσικά, και στο αυθεντικό δημοσίευμα του Ρίζου, για την αποκατάσταση της πραγματικότητας.   

Τι υπαγόρευσε αυτή τη χοντρή ειρωνεία; Την υπαγόρευσε μόνο η ενέργεια ενός δημοτικού σύμβουλου; Όχι βέβαια. Δυστυχώς, οι περιπτώσεις στις οποίες αποδεικνύεται ότι πολλά από τα στελέχη τής όλης Αριστεράς διαθέτουν πολιτική σκέψη επιπέδου αμοιβάδας μπορούν να γεμίσουν τις σελίδες τού Χρυσού Οδηγού. Δεν θα μπαίναμε στον κόπο, αν βρίσκαμε στις σελίδες των κεντρικών δημοσιογραφικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ (μάλλον τού ΣΥΝ, αλλά, τέλος πάντων, ας μη το κάνουμε θέμα…) έστω και πέντε επικριτικές αράδες. Φευ… δεν βρήκαμε ούτε άνω τελεία! Κιχ δεν ακούστηκε! Ούτε καν ως απλή καταγραφή συμβάντος. Για να επιβεβαιωθεί βέβαια για πολλοστή φορά, ότι δεν είναι μόνο ο Ριζοσπάστης που ‘‘ασφαλώς’’ δημοσιεύει όλες τις ειδήσεις, αλλά υπό την ‘‘προϋπόθεση’’ να συμφέρουν το κόμμα το λαό…


ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ από την ανάρτηση; (σημειωτέον: σκαρφάλωσε στο Top Ten τού μήνα πριν συμπληρώσει 48 ώρες και βαδίζει ακάθεκτη για το Top Ten τού blog).

Κατ’ αρχήν περιμέναμε, ιδίως από τη στιγμή που διαπιστώθηκε ότι σκοράριζε καλά στην αναγνωσιμότητα, να εμφανιστούν εδώ δυο-τρεις οπαδοί τού ΣΥΡΙΖΑ από τους πολλούς ‘‘περαστικούς’’ που τη διάβασαν και να συμμεριστούν το περιεχόμενο της κριτικής μας (ακόμα κι αν δεν συμμερίζονταν τη μορφή της). Αποδείχτηκε πως ήταν σαν να περιμέναμε τον Γκοντό! Και ευτυχώς, ευτυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ, που κατατέθηκαν δύο τέτοια σχόλια από θετικά διακείμενους απέναντί του. Ήταν βέβαια από τους συνήθεις ‘‘υπόπτους’’, για τους οποίους δεν είχαμε την παραμικρή αμφιβολία ότι δεν τους εκφράζουν τέτοιου τύπου ‘‘ομορφιές’’ σαν αυτή τού Συριζαίου σύμβουλου. Έστω. Απ’ το ολότελα…

Κατά δεύτερον, περιμέναμε κάποια σχόλια από φίλους τού ΚΚΕ, τύπου «καλώς τα τά παιδιά!», ή «τώρα ξυπνήσατε;» ή «δεν σας τα λέγαμε εμείς;» και τέτοια. Εναλλακτικά, καλόπιστα σχόλια απορίας: «Ρε σεις, τελικά τι βιολί βαράτε;». Βέβαια, βαθιά νυχτωμένα σχόλια θα ήταν: δεν είναι η πρώτη φορά που βγαίνουμε στα κεραμίδια για να επικρίνουμε πλευρές τής πολιτικής τού ΣΥΡΙΖΑ, κι από την άλλη, το τι βιολί βαράμε δεν μπορούν να το ακούσουν μόνο οι κουφοί (ή οι εθελόκουφοι!). Εν πάση περιπτώσει και ασχέτως αυτών, θα ήταν καλοδεχούμενα, αφού θα αναγνώριζαν έμπρακτα την κριτική διάθεση του ιστολογίου προς πάσα αριστερή κατεύθυνση και θα επικύρωναν την ανεξαρτησία γνώμης που προσπαθούμε να διαφυλάσσουμε. Έτσι, η ταμπέλα τού ‘‘συριζικού’’ blog που για πολλούς φίλους τού ΚΚΕ κρέμεται έξω από το τσαρδί μας, αν δεν αποκαθηλωνόταν, τουλάχιστον θα ξεθώριαζε. Φευ, κι εδώ διαψευστήκαμε οικτρά! Απεδείχθη ότι οι φίλοι τού ΚΚΕ δεν ‘‘μασάνε’’ με τέτοια ‘‘τερτίπια’’!


ΑΝΤΙ ΑΥΤΩΝ που περιμέναμε εμείς, μας προέκυψε μία ‘‘ρωμαλέα’’ κριτική, σύμφωνα με την οποία, στην καλύτερη περίπτωση, δεν φροντίσαμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα η ανάρτηση να εκληφθεί κυριολεκτικά με αποτέλεσμα να …συκοφαντηθεί το ΚΚΕ!

Έλα Κάρολε και Βλαδίμηρε και όλοι οι Αγίοι! Τι κι αν δίναμε σε link το σχετικό άρθρο τού Ρίζου! Τι κι αν όταν κάναμε την ανάρτηση το γεγονός είχε γίνει γνωστό από την προπροηγούμενη ημέρα από το 902.gr! Τι κι αν το είχε γράψει ήδη ο Ριζοσπάστης από την προηγούμενη! Τι κι αν είχε δημοσιοποιηθεί ευρέως από Κουκεουέδικα blogs (κάντε μια αναζήτηση!) και ειδησεογραφικά sites, όπως το enikos.gr ή στα blogs τού zougla.gr! Τι κι αν το είχε σχολιάσει η Λιάνα Κανέλλη από την Παρασκευή το μεσημέρι στην εβδομαδιαία δημοφιλή εκπομπή της στο Real FM, τον πρώτο σε ακροαματικότητα ραδιοφωνικό σταθμό στην Ελλάδα! Τι κι αν στην Ελληνοφρένεια έκαναν πάρτι! —δεν τους άκουσα, αλλά κρίνω τελείως περιττό να το τσεκάρω: εδώ δεν χάνουν το πήδημα του ψύλλου, θα έχαναν κοτζάμ καμήλα;

Τι κι αν έτσι είχε η κατάσταση, όταν ανεβάζαμε το συγκεκριμένο post! Ο  πρώτος-πρώτος σχολιαστής, οπαδός τού ΚΚΕ προφανώς, αναρωτήθηκε αν είμαι «λίγο τής πλάκας», αφού δεν σκέφτηκα την πιθανότητα να μην κλικάρει κάποιος το link τού Ριζοσπάστη κι έτσι να πάρει την ανάρτηση κατά γράμμα (δεν σκέφτηκε όμως ο ίδιος ότι, ακόμα και σε μία τέτοια υποθετική και απίθανη περίπτωση, η σχετική κουβέντα που θα έκανε με τον περίγυρό του θα του έδινε να καταλάβει, και μάλιστα πιο έντονα, το σωστό μήνυμα που στέλναμε…) Κι ένας άλλος —συνομιλητής μας εδώ από καιρού εις καιρόν—, αναρωτήθηκε τι ακριβώς θέλαμε να πούμε οι ‘‘ποιητές’’ με την ανάρτηση: κάναμε άραγε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ ή …πετάγαμε τη μπάλα στην κερκίδα; (!!!)


ΣΕ ΤΙ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ μία τέτοια αντίδραση; Ήδη το έχουμε πει καθαρά και ξάστερα από τον τίτλο μας κιόλας: Οφείλεται σε καλπάζουσα εκφυλιστική αλλοίωση της πολιτικής σκέψης. Πού στηρίζουμε τη γνωμάτευση, για την οποία και σκίζουμε τα διπλώματά μας αν δεν είναι σωστή; Στο εξής:

Οι φίλοι μας, προκειμένου να μη δεχθούν την ειλικρίνεια της κριτικής μας και αιφνιδιασμένοι από τη χοντρά ειρωνική της μορφή, προτίμησαν να την υπονομεύσουν εμμέσως πλην σαφώς, επικαλούμενοι παιδαριώδη επιχειρήματα. Και γιατί ζοριζόντουσαν να δεχθούν την ειλικρίνειά μας; Γιατί, απλούστατα, δεν ήθελαν να επικυρώσουν την ανεξαρτησία τής γνώμης αυτού τού ιστολογίου και την κριτική διάθεσή του προς κάθε αριστερή κατεύθυνση ανεξαιρέτως, όπως γράφαμε παραπάνω. Έτσι, προτίμησαν να παρουσιαστούν ως έχοντες περίπου IQ ραδικιού, παρά να δεχθούν το προφανές. Ε, αυτό ακριβώς είναι η καλπάζουσα εκφυλιστική αλλοίωση της πολιτικής σκέψης! Να προτιμάς να εμφανίζεσαι ως σχεδόν διανοητικά καθυστερημένος, από το να αναγνωρίσεις ειλικρινείς προθέσεις σε κάποιον, με τον οποίο διαφωνείς ιδεολογικοπολιτικά πάνω σε ζητήματα που διχάζουν την Αριστερά (έχοντας μάλιστα και προσδοκίες ότι θα είσαι πειστικός απέναντι σε τρίτους ‘‘ουδέτερους’’ που τυχόν παρακολουθούν!).   

Για να είμαστε όμως δίκαιοι, ένα ελαφρυντικό το έχουν: Όταν έχεις καταλήξει να πιστεύεις ότι έχεις καθήκον να υπερασπίζεσαι ακόμα και τη μεγαλύτερη πολιτική αρλούμπα, φτάνει αυτός που την αμολάει να είναι «του Κόμματος», πώς να δεχθείς ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν διστάζουν να ασκήσουν τη βιαιότερη κριτική, ακόμα και στη μάνα τους την ίδια; Πώς να συμφιλιωθείς με το γεγονός ότι, ενώ εσύ έχεις παραιτηθεί από την κριτική σκέψη, υπακούοντας σε τερατώδεις διαστρεβλώσεις εννοιών και ιδεών, υπάρχουν άλλοι που «ό,τι και να είναι τ’ άστρα, αυτοί τη γλώσσα τους τούς βγάζουν»; Πώς να αντιμετωπίσεις το ενδεχόμενο, ειδικά αν έχεις μια κάποια ηλικία, ότι είναι πολύ πιθανό να έχεις κάνει λάθος κάπου στις πράξεις και πρέπει να τις ξανακάνεις απ’ την αρχή; Μπορεί να μην είναι αδύνατον να κάνεις όλες αυτές τις υπερβάσεις, σύμφωνοι. Δεν είναι όμως κι εύκολο, για να τα λέμε όλα...


ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ εύκολο να υποθέσει κανείς, δεν θα ασχοληθούμε με τους εκπροσώπους τής φράξιας τών Ούγκα Μπούγκα, τους χουλιγκάνους τού ΚΚΕ που ήρθαν εδώ για να κραυγάσουν σαν Κινγκ Κονγκ και να τιποτολογήσουν. Να πούμε μόνο δύο πράγματα.

Το ένα: Παρόμοια λογική και συναισθήματα με αυτά που αναλύσαμε βρίσκονται πίσω και από τα δικά τους σχόλια. Απλώς, επειδή τούς είναι απολύτως αδύνατο να κάνουν τέτοιες διανοητικές επεξεργασίες, λειτούργησαν μόνο με το γυμνό ένστικτο: ακριβώς όπως οι μαϊμούδες.

Το άλλο: Έχουν κι αυτοί ένα ελαφρυντικό. Κατά τα φαινόμενα, έχουν περάσει από τη γνωστή, πανεπιστημιακού επιπέδου κομμουνιστική ‘‘διαπαιδαγώγηση’’ του ελληνικού διαδικτύου…


Η εικόνα, από το reportaznet.blogspot.gr

14 σχόλια:

Μάρκομ Ξ είπε...

Αν και αυτονόητο, καλό. Άλλωστε στις εποχες που ζούμε, ακόμα και (κυρίως;) τα αυτονόητα πρέπει να αναστοχαζόμαστε...

συντροφικά,
Μάρκομ Ξ

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν, αν μπορούσαμε να έχουμε λιγότερα λόγια θα ήταν καλύτερα.
Δεν θέλω να θεωρούμαι και αφελής, ούτε είμαι φανατικός υποστηρικτής ή κριτής. Έτυχε όμως και αυτό, δηλαδή, διάβασα εδώ την ανάρτηση και δεν πρόσεξα να κάνω κλικ στην παραπομπή κάτω. Δεν πάω συχνά στο ριζοσπάστη, ούτε στον περίγυρό μου είχα την ευκαιρία για σχετική συζήτηση. Το πήρα λοιπόν ως δεδομένο, από κουφά έχουμε δει πια τόσα και τόσα, αλλά όμως δεν του απέδωσα γενικευμένη σημασία. Και έπρεπε να τύχει να μπω στο βαθύκόκκινο! για να δω από σπόντα τη σωστή είδηση. Επομένως τα τολμήματα δια της υπερβολής είναι ίσως απαραίτητα, αλλά πολλές φορές δεν είναι πετυχημένα και κοστίζουν.
Το πίστεψα λοιπόν, γιατί αφενός είχα (και έχω) πολλές κοντινές απόψεις με αυτά που γράφονται εδώ από τον οικοδεσπότη (συνήθως), και βέβαια από άλλους, με πρώτο τον προλαλήσαντα σχολιαστή. Βλέπω ότι υπάρχει συγκροτημένη σκέψη, που τέλος πάντων είναι του γούστου μου. Από την άλλη, τον τελευταίο καιρό κυρίως, έχουν αναρτηθεί υπερβολικά πολλά λόγια, και λεπτολογήματα μάλλον αχρείαστα, αλλά και θέματα τραβηγμένα, τόσο που η ποσότητα γίνεται τελικά εναντίον της ποιότητας. Και για τον λόγο αυτό πολλές φορές αναγκάζομαι και συντομεύω το διάβασμα, και γιαυτό μάλιστα έχασα και το κλικ στο τέλος.
Πράγματι υπάρχει πρόβλημα συγκροτημένης και νηφάλιας σκέψης, γενικά, και φυσικά και στην αριστερά, και κυρίως υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στον πραγματικό διάλογο αντί για τον παράλληλο μονόλογο. Γενικότερα υπάρχει πρόβλημα και στο διάβασμα και ακόμη περισσότερο στο γράψιμο, και η ψηφιακή υπερπληροφορία της εποχής δημιουργεί έναν υπερσύγχρονο λειτουργικό αναλφαβητισμό των μορφωμένων, που απηυδισμένοι βρίσκουν καλύτερο καταφύγιο σε φωτό ή στα like!.
Και αυτό γιατί, τα πράγματα πλέον έχουν γίνει τόσο πολύπλοκα, που όταν θέλεις να κάνεις πραγματικό διάλογο, μπορείς να μπλέξεις σε απίστευτες διατυπώσεις επί διατυπώσεων, και ενώ οι παρεξηγήσεις που επιλύονται δεν είναι περισσότερες από τις νέες παρεξηγήσεις που δημιουργούνται, το τελικό αποτέλεσμα είναι πάλι αποτυχία. Και όταν τα προαπαιτούμενα της συζήτησης είναι πλέον πάρα πολλά, αναγκαζόμαστε πράγματι να αναστοχαζόμαστε ακόμη και τα αυτονόητα!.
Αποτυχία…Εννοώ αποτυχία ο διάλογος να είναι και σε βάθος, αλλά και σε πλάτος, δηλαδή να ενδιαφέρεται όσο γίνεται περισσότερος κόσμος. Το βάθος και το πλάτος, μια ακόμη αδιάσπαστη διαλεκτική ενότητα των αντιθέτων, ή το κατάλαβα και αυτό λάθος;

ΠιΚάπα

Μάρκομ Ξ είπε...

Δεν ξέρω τι άλλο νομίζεις ότι έχεις καταλάβει λάθος (αναφέρομαι στην ακροτελεύτια φράση σου), αλλά αυτά που γράφεις παραπάνω με βρίσκουν αρκούντως σύμφωνο.

Το ζήτημα της υπερσυσσώρευσης ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ που δρα σε βάρος της συσσώρευσης ΓΝΩΣΗΣ είναι πολύ σημαντικό και είναι ίσως από τα βασικά όπλα της σύγχρονης ιδεολογικής προπαγάνδας του συστήματος. Δεν συνεχίζω, γιατί ήδη είμαι εκτός θέματος ανάρτησης.

συντροφικά,
Μάρκομ Ξ

ΕΟΣ είπε...

Κάνατε την τρίχα …τριχιά και προσπαθείτε να βγάλετε από μύγα …ξύγκι!

Και πινακίδα του ΣΥΡΙΖΑ να ήταν, κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να βγει και να αντικατασταθεί από κάποια άλλη που να σέβεται την αισθητική του κτιρίου. Μια ματιά να ρίξετε στην φωτογραφία που δημοσιεύει ο «ριζοσπάστης»,μπορείτε να αντιληφθείτε το πρόβλημα...

Ως γνωστόν για «διατηρητέα κτίρια» ισχύουν ειδικοί περιορισμοί και οι επεμβάσεις που γίνονται απαιτούν προηγούμενη έγκριση από τις αρμόδιες αρχές, ακόμη για πινακίδες. Το ζήτημα λοιπόν – απ’ ότι έχω καταλάβει- το ΚΚΕ δεν τήρησε αυτές τις διαδικασίες αδειοδότησης και ως εκ τούτου κρίθηκε «αυθαίρετη» η παρέμβαση στο κτίριο.

Αν δηλαδή το ΚΚΕ έκτισε μια πολυκατοικία για γραφεία του χωρίς άδεια και χωρίς να τηρεί τους κανονισμούς δόμησης θα λέγαμε τι καλά το έκανε;

Τώρα, αν το ΚΚΕ θεωρεί ότι η παραβίαση των οικοδομικών κανονισμών είναι παραβίαση της ελευθερίας του, και αυτό είναι το επαναστατικό περιεχόμενο της «ανυπακοή» , τι να πει κανείς!

Το τραγικό όμως είναι ότι τσιμπήσατε σαν χάνοι σε τέτοια προπαγάνδα, γιατί κρίνετε τα πράγματα με τι έχετε στο κεφάλι σας και όχι με το βλέπουν τα μάτια σας…

Ας πάει στην αρμόδια υπηρεσία να καταθέσει μια άδεια κγια μια άλλη πινακίδα (και δεν στερείται από κόσμο που μπορεί να το κάνει αυτό), η οποία να σέβεται την αισθητική του κτιρίου και την αισθητική της Αριστεράς θα πρόσθετα, να πάρει την άδεια και να τελειώνει το ζήτημα...

Ανώνυμος είπε...

οι κομμουνιστές σπάνια διακρίθηκαν για το χιούμορ τους ...

ειδικά όταν δίνουν μάχες οπισθοφυλακών απέναντι στους κινδύνους των αντιφάσεων της κοινωνικής δυναμικής

βλέπεις , για τις οικονομίστικες μαρξιστικές σχολές , δεν υπάρχουν αντιφάσεις , υπάρχει μονολιθικότητα, ιστορική αποστολή , ατσάλινοι νόμοι της ιστορίας κλπ .

για αυτόν τον τρόπο σκέψης , αποκλείεται να μην είσαι κομματόσκυλο του ΣΥΡΙΖΑ , γιατί υπάρχουν αυτά , και το Κόμμα .

Που το γράφουν με κεφαλαία , κάτι σαν τον Ιησού Χριστό ...

Ειλικρινά με αυτούς του τύπους , με κατέπληξε θετικά η παρουσία μέλους της ΚΕ με Χάγιο και Βαλαβάνη , προς τιμήν του Κ Κάππου ( είχε προσεγγίσει βέβαια το κόμμα και πάλι , αλλά με ΝΑΡ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ ? )

η τιποτένια νεκρολογία για τον Μίσσιο βέβαια , το έφερε στα ίσια του ...

ας επιμένουμε οι υπόλοιποι , συντροφικά , και με ατελείωτη υπομονή , ότι δεν υπάρχουν οι ήρωες και οι προδότες !!!

Ξεκολλάτε σύντροφοι !!!

LeftG700 είπε...

Φίλε Πι Κάπα,


Ασχέτως αν την πάτησες αρχικά, όπως διαπίστωσες ο ίδιος, βρέθηκε η άκρη. Διάολε! Κανείς από όσους σουλατσάρουν στο νετ δεν ζει στον Άρη. Και γυρίζει και μαθαίνει.

Για τα δεινά τής υπερπληροφόρησης, δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω βέβαια. Είναι πλέον κοινή παραδοχή ότι αυτό που την διακρίνει από την παραπληροφόρηση είναι μία δισύλλαβη πρόθεση…

Η κριτική σου καταγράφτηκε. :-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλοι τής ΕΟΣ,


Για μία ακόμα φορά, δεν μας τα λέτε καλά!

Κατ’ αρχήν: ξεκαθαρίστε στο μυαλό σας ποια είναι η άποψή σας. Είμαστε υπερβολικοί (κάναμε την τρίχα τριχιά) ή εντελώς τελείως λάθος αφού δικαίως ζητείται η αποκαθήλωση της πινακίδας;

Κατά δεύτερον: Από πότε η πινακίδα με την επωνυμία ενός κόμματος είναι διαφημιστική πινακίδα, κάτι όμοιο δηλαδή με τα διαφημιστικά των Σιλουέτ ή του νέου Φορντ με διπλό διαφορικό;;;

Εντάξει, να ακούτε ΚΚΕ και μνα βγάζετε φλύκταινες! όχι όμως κι έτσι!


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Βαγγέλη ζ,


Να επιμένουμε, να επιμένουμε! Αλλά να δω πότε θα βγει κάποιος Κουκουές, έστω και στο διαδίκτυο, έστω και ανώνυμος, και θα πει:

Αυτό που είπε ο σύντροφος παραπάνω είναι μία μαλακία και μισή!

Αυτό να δω και τι στον κόσμο!


Τα λέμε

ΕΟΣ είπε...

- Αν η πινακίδα με την επωνυμία ενός κόμματος δεν είναι διαφημιστική πινακίδα, τι είναι ιερό κειμήλιο;

- Αν αυτή την πινακίδα την είχε βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είμαστε οι πρώτοι που ζητούσαμε να βγει, όχι γιατί είναι "παράνομη", αλλά γιατί προσβάλει την αισθητική μας και όχι μόνο... ως αριστερούς.

Τόσο απλά είναι τα πράγματα!

antarsya είπε...

δυστυχως πολλοι ειναι αυτοι στο internet που φοιτούν στην πανεπιστημιακου επιπεδου σχολη tsoukalas reloaded του Αντωνακη....

LeftG700 είπε...

Φίλε Αντάρσυε (ή φίλη),


Ευτυχώς που αυτοί οι πολλοί, και τον LR να μην έβρισκαν ως συνήγορο, έτσι κι αλλιώς σε κάποιον tsoukalas θα κατέληγαν. Μέχρι εκεί τούς κόβει...

Το δυστυχώς μάλλον πρέπει να πάει στον ίδιο τον LR. Δυστυχώς...


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Αν η πινακίδα με την επωνυμία ενός κόμματος δεν είναι διαφημιστική πινακίδα, τι είναι ιερό κειμήλιο;


Φίλοι τής ΕΟΣ,


Νομίζαμε ότι η αντίληψη αν δεν είναι άσπρο είναι μαύρο χαρακτήριζε μόνο τους "σταλινικούς". Τι έγινε; Την υιοθέτησε και το νεο-αναρχικο-αυτόνομο ρεύμα; ;-)


Τα λέμε (αλλά να τα λέμε καλά! ;-) )


Ανώνυμος είπε...

τι εγινε παιδακια παλι παιζεται με τις λεξεις

LeftG700 είπε...

Ανώνυμε φίλε μου (ή φίλη μου),


Κι αν παίζουμε με τις λέξεις, ούτε αυτές διαστρεβλώνουμε ούτε τη σκέψη που εκφράζουν. Κι αν έχεις αντίρρηση, πάρε ένα ψευδώνυμο και κάτσε κάτω να το συζητήσουμε.


Τα λέμε