Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Κάπα-Κάπα-Ε, το Κόμμα τού χαφιέ;



ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ανάρτηση, είχαμε την ευκαιρία κι εμείς και οι αναγνώστες μας να απολαύσουμε το ‘‘υψηλό’’ επίπεδο κάποιων από τους δυστυχώς πολυπληθείς λούμπεν οπαδούς ή μέλη τού ΚΚΕ, που ντροπιάζουν ατιμωτικά και σε αφάνταστο βαθμό και το κόμμα τους (έστω και στην κατάσταση που είναι για την ώρα) και, κυρίως, την Ιδέα τού Κομμουνισμού, η οποία, ως γνωστόν, δεν ανήκει σε κανένα κόμμα. (Είναι δυνατόν τα φαντάσματα που εξακολουθούν να πλανιώνται πάνω από τη Γη, και μάλιστα αδικαίωτα, να έχουν αποκλειστικές κομματικές ταυτότητες;) 

Όμως (κι αυτό γνωστό) το βαρέλι δεν έχει πάτο), ούτε οι υπόνομοι τέλος. Έτσι, χθες το βράδυ κάποιο ανώνυμο Κουκουέδικο ‘‘ξεφτέρι’’ πόσταρε το ακόλουθο σχόλιο:




Καταστροφή! Πέσαμε σε λαγωνικό τού ΚΚΕ που κατάφερε να ανακαλύψει το ‘‘βρώμικο’’ ρόλο μας! Προφανώς διάβασε προσεκτικά —the lines and between the lines— τα όσα γράφαμε εδώ, εδώ, εδώ, ή εδώ, ας πούμε, και διαπίστωσε τη δουλειά που κάνουμε. Ποια άλλη; ‘‘Υπονομεύουμε’’ το Κόμμα!!!

Παρά το προχωρημένο τής ώρας, μπόρεσα να του δώσω μια απάντηση που, ακόμα και τώρα, μου φαίνεται αρκετά ικανοποιητική. Όμως το πράγμα είχε και συνέχεια, όπως διαπίστωσα σήμερα.

Μες τα βαθιά μεσάνυχτα εμφανίστηκε ένα άλλο ‘‘κομμουνιστικό’’ ‘‘κόσμημα’’, επίσης με IQ ραδικιού, το οποίο έγραψε (και ‘‘ζωγράφισε’’!):



Για να του απαντήσει το πρώτο ‘‘ξεφτέρι’’ σήμερα το μεσημέρι:





ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ κανείς γι’ αυτά τα ανθρώπινα σκουπίδια, που, επειδή έχουν κοτσάρει ένα σφυροδρέπανο έξω από τη σακούλα τους, νομίζουν κιόλας ότι είναι κομμουνιστές κι ότι τιμούν την Ιδέα τού Κομμουνισμού; Τι να πει κανείς γι’ αυτά τα κατακάθια, που δεν μπορούν να αρθρώσουν ούτε μία λέξη ουσιαστικού επιχειρήματος και, επιπλέον, το μυαλό τους έχει τόσο διαστρεβλωθεί, ώστε να έχουν την εντύπωση ότι το κομματικό καθήκον τούς καλεί να γίνουν χαφιέδες; Και τι να πει από τη στιγμή που δεν έχουν τα στοιχειώδη προσόντα ούτε καν για να γίνουν χαφιέδες;


ΤΙΠΟΤΕ! Τους παραδίδουμε  στην κρίση τών αναγνωστών μας. Και ‘‘αφιερώνουμε’’ το σημερινό μας σημείωμα στην Κεντρική Επιτροπή τού ΚΚΕ «που καθοδηγεί το Κόμμα στο μεσοδιάστημα των Συνεδρίων» και στο Πολιτικό Γραφείο που, με πρώτη και καλύτερη τη Γενική Γραμματέα Αλέκα Παπαρήγα, «καθοδηγεί την Κεντρική Επιτροπή στο μεσοδιάστημα των συνεδριάσεών της».


ΑΚΟΜΑ, αισθανόμαστε την ανάγκη να ‘‘αφιερώσουμε’’ το σημερινό σημείωμα σε ορισμένους γνωστούς και μη εξαιρετέους από τη μπλογκόσφαιρα:

Κατ’ αρχήν στον Αντώνη τού Lenin Reloaded. Ο οποίος, αν και τότε δεν είχε και πολλά-πολλά με τον Lenin και προτιμούσε τον Badiou, τον Rancière και τον Étienne de La Boétie, ήταν ο πρώτος που ‘‘ενδιαφέρθηκε’’ και ‘‘ανησύχησε’’ για το ποιοι ή ποιος ‘‘κρύβεται’’ πίσω από αυτό το ιστολόγιο. (Φυσικά, ως γνήσιοι ‘‘οπορτουνιστές’’, διόλου δεν πτοηθήκαμε! Έτσι, όταν κάποιος σχολιαστής και μπλόγκερ αναφέρθηκε σε προσωπικά του στοιχεία —στοιχεία που ο Αντώνης ουδέποτε απέκρυψε ουσιαστικά, απλώς δεν θέλει να αναφέρονται— εμείς τα διαγράψαμε και του απαγορεύσαμε το δικαίωμα λόγου εδώ, τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας. Κι ακόμα, επειδή ο ‘‘οπορτουνισμός’’ είναι δεύτερη φύση μας, διαγράψαμε για τους ίδιους λόγους ένα σχόλιο για εκείνον, μόλις στην προηγούμενη ανάρτηση. Αυτή δηλαδή που έγινε αφορμή να θυμώσουν οι επίδοξοι χαφιέδες και να ξεδιπλώσουν το ‘‘ταλέντο’’ τους!)

Μετά, το ‘‘αφιερώνουμε’’ στον φίλο μας τον Νοσφεράτο. Αυτός, αν και δεν ανήκει στους οπαδούς τού ΚΚΕ, ωστόσο έχει κάτι από τη διορατικότητά τους και το αντικατασκοπευτικό τους ‘‘δαιμόνιο’’. Χάρη σε αυτό, ήταν ο πρώτος που ‘‘μυρίστηκε’’ ότι κάτι ‘‘περίεργο’’ παίζει εδώ και μας αποκάλεσε Μανιαδάκια...

Τέλος, το ‘‘αφιερώνουμε’’ και στον καλό μας φίλο Κωστή Παπαϊωάννου (κάτι τέτοιο επιβάλλεται εξ άλλου: τον μνημονεύει ο πρώτος εκ των επίδοξων χαφιέδων που σκοπεύει να τον αξιοποιήσει ως ενδιάμεσο πομπό). Ο οποίος, συμμεριζόμενος τις ‘‘ανησυχίες’’ τού Νοσφεράτου, πρόσθεσε και τις δικές του ‘‘απορίες’’ του για τον «περίεργο κ. Left G700». Έτσι, όπως οι προηγούμενοι, συνεισέφερε κι αυτός το κάτι τις του για να πιάσουν ‘‘δουλειά’’ οι καρικατούρες χαφιέδων (καρικατούρες κομμουνιστών, καρικατούρες χαφιέδων: έτσι πάνε αυτά). Να σημειωθεί δε, ότι ο καλός αυτός κύριος όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με το ΚΚΕ, αλλά, επιπλέον, έχει την άποψη ότι είναι ένα φασιστικό κόμμα! Έτσι, για να δουν μερικοί Κουκουέδες τής κακιάς ώρας με ποιους συμπορεύονται, έστω και πρόσκαιρα και για άλλους λόγους...


ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ αυτό το θλιβερό αν και αρκούντως αποκαλυπτικό σημείωμα με δύο τραγούδια. Το πρώτο είναι δική μας επιλογή. Μη σας απασχολήσουν οι στίχοι τών κουπλέ. Κανένας δεν μας σταύρωσε και κανέναν δεν σώσαμε (εξ άλλου, σήμερα δεν είναι Παρασκευή). Θα ήταν ιεροσυλία να μιλήσουμε για σταύρωση εμείς, όταν έχει υπάρξει ένας Άρης, ένας Πλουμπίδης ή ένας Κώστας Καραγιώργης! Κρατήστε μόνο το ρεφρέν. Αλλά κι αυτό, αλλάξτε το λίγο. Γιατί εμείς, βάζοντάς το στο τζουκ μποξ μας,  δεν θέλουμε εν προκειμένω να μιλήσουμε για το φοβερό σκουπιδαριό που πνίγει τη χώρα, όσο κι αν έχει γίνει βουνό. Θέλουμε να μιλήσουμε για το φοβερό σκουπιδαριό που πνίγει το πιο ιστορικό κόμμα τής ελληνικής Αριστεράς (στο οποίο όμως, εμείς τουλάχιστον, δεν παραχωρούμε κανένα δικαίωμα αποκλειστικότητας στη νομή, κατοχή και χρήση τής Ιδέας τού Κομμουνισμού!).

Το δεύτερο τραγούδι είναι ...παραγγελιά! Παραγγελιά τού πρώτου τη τάξει επίτιμου μέλους μας —αυτού που μας έμαθε πόκα και μας άνοιξε τα μάτια σε πολλά πράγματα. Την ‘‘αφιερώνει’’ στους επίδοξους χαφιέδες. Με την υποσημείωση να την πάρουν κατά γράμμα. Ιδίως στο σημείο που ο Καραϊσκάκης υπαγορεύει στον Πανουργιά την απάντησή του!





ΥΓ Όσοι από τους φίλους, οπαδούς και μέλη τού ΚΚΕ ή της ΚΝΕ ανήκουν στην κατηγορία τών λούμπεν, καθώς και όσοι εξ αυτών έχουν αυτοϋποβαθμιστεί στην κατηγορία τών σκουπιδιών, μη κάνουν τον κόπο να αφήνουν σχόλια. Θα διαγράφονται πάραυτα. Όλοι οι υπόλοιποι είναι ευπρόσδεκτοι.

39 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο τίτλος και το υστερόγραφο αυτής τής ανάρτησης, αν μη τι άλλο, δείχνει ότι ο συγγραφέας του έψαχνε εναγωνίως τρόπο να ψέξει το ΚΚΕ.
Προφανώς τού λείπουν τα επιχειρήματα, κάτι για το οποίο κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει.
Δεν υπάρχουν επιχειρήματα να χτυπηθεί το ΚΚΕ.
Στέκει μπολσεβίκικα στο ύψος των περιστάσεων και δεν ξεπουλιέται για πρωθυπουργικές και υπουργικές καρέκλες.
Κι είναι τουλάχιστον χειρισμός, να φορτώνει ο συγγραφέας καλά και σώνει απρεπή μυνήματα στους κομμουνιστές.

Άλλωστε, μέσα σ' αυτήν την απέραντη ανωνυμία τής μπλοκόσφαιρας, τι πιο εύκολο απ' το να προβοκάρεις εκείνο που τρέμεις,
κατηγορώντας το ως και για μέλη και οπαδούς λούμπεν και τα τοιαύτα;

Όμοια θα με κατηγορήσεις κι εμένα τώρα, αν που σου καταθέτω ευθέως την άποψή μου;
Ε, ναι λοιπόν. Είναι άκρως προβοκατόρικη σε βάρος τού ΚΚΕ η ανάρτηση τούτη.

Δε σας ζητώ όμως ν' αναιρέσετε. Κάλιο να συνεχίσετε την κατρακύλα σας αυτοαποκαλυπτόμενος-οι.

ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

LeftG700 είπε...

Ρε φίλε, θα μας τρελάνεις; Εμείς προβοκάρουμε;;; Έχεις δει όλο τον οχετό στο προηγούμενο ποστ (για να μη σε πάω σε άλλα); Διάβασες τίποτε από τα λινκς που δώσαμε σε παλιές μας αναρτήσεις; Σιγά μη διάβασες!...

Ρε φίλε, δεν τολμάς ούτε καν να πεις ότι οι χαφιεδίστικες πρακτικές δεν ταιριάζουν στο Κόμμα κι ότι αυτοί που τη βρίσκουν με το να ψάχνουν ανθρώπους, αντικειμενικά, προβοκάρουν και υπονομεύουν το Κόμμα.

Ούτε αυτό δεν τολμάς να πεις καημένε! Το αυτονόητο δηλαδή. Για ποια κατρακύλα λοιπόν μιλάς;


Τα λέμε (αλλά είπαμε: ο Θεούλης σου έδωσε μυαλό. Βάλτο να δουλέψει!)

Ανώνυμος είπε...

Ε, πια! Μας σκάσατε!
Και που το ξέρετε δηλαδή ότι είναι ΚΚΕ ή εξω-ΚΚΕ κομμουνιστές; Από όσα είδα κανένας από αυτούς που βρίζουν και απειλούν δεν εκφράζονται υπέρ του ΚΚΕ (η πλειονότητα τουλάχιστον). Εγώ δεν λέω για κατρακύλα αλλά μήπως να είμαστε πιο προσεκτικοί όταν έχουμε να κάνουμε με τελείως αγνώστους; Και ποιός μου λέει ότι δεν είναι Χ.Α. ή ΣΥΡΙΖΑ ή ότι σκατό και απλά κάνουν την πλάκα τους; Είπαμε κριτική-κριτική στο ΚΚΕ αλλά όχι κι έτσι!

Φιλικός Φίλος

Bibo είπε...

Έχεις ξανακάνει στο παρελθόν το ίδιο λάθος, αλλά δεν φαίνεται να βάζεις μυαλό. Ξέρεις, τότε που κάποιοι μεταπτυχιακοί σε είχαν κάνει πειραματόζωο υπογράφοντας ως "ΚΚΕ", κι εσύ νόμιζες ότι συνομιλούσες με την κεντρική επιτροπή.
Λοιπόν, για να το κάνουμε νια-νια, μπας και το χαμπαριάσεις ποτέ: όταν κάποιος στο ίντερνετ λέει ότι είναι ψηφοφόρος ή φίλος του ΚΚΕ (ακόμη και αν λέει την αλήθεια, δεν μιλάω καν για προβοκάτσιες) ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ για όσα λέει. Το κόμμα ευθύνεται για όσα λέει και δημοσιεύει το ίδιο.

Όσο για το υποτιθέμενο "χαφιεδιλίκι" που ανακάλυψες (νομίζεις πραγματικά ότι υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται στα σοβαρά με το ποιος είσαι; Έλεος, εδώ το μπλογκ σου έχει κμο 2-3 σταθερούς σχολιαστές και από κανέναν ξέμπαρκο σε καμιά ανάρτηση από δω κι από κει), το ΚΚΕ μάλλον έχει πολύ διαφορετική γνώμη από εκείνη που φαντάζεσαι: θες να έχεις γνώμη, να σχολιάζεις φορείς, κόμματα, καταστάσεις; Ωραίος, αλλά τότε γιατί δεν μας λες ποιος είσαι, από ποια σκοπιά και με ποιο σκοπό λες όσα λες; Εσύ δηλ. όταν συνομιλείς με κάποιον δεν κρίνεις και την αξιοπιστία του ως ανθρώπου; Με άλλα λόγια (επειδή δεν φαίνεται γενικά να σκαμπάζεις και πολλά, ας δώσω ένα παράδειγμα), αν έρθει κάποιος άκαπνος που δεν έχει απεργήσει ποτέ στη ζωή του ή συνολικά γνωρίζεις ότι δεν έχει βάλει ποτέ τον κώλο του στη φωτιά και σου αρχίσει τα κηρύγματα για τους αγώνες, δεν θα του πεις "στάσου ρε μαγκίτη, εσύ από όλα αυτά που μου κοπανάς τι έχεις κάνει;"

Τα λέμε (αλλά φρόντισε να σκεφτείς κάτι σχετικά αξιοπρεπές να απαντήσεις, γιατί γελάει ο κόσμος με τα καμώματά σου ρε φίλε).

LeftG700 είπε...

Φιλικέ φίλε,


Χρυσαυγίτης εδώ δεν έχει πατήσει ποτέ. Οι δε Συριζαίοι (και αναφέρομαι στους ορκισμένους ευρωπαϊστές) δεν θέλουν να μας δουν ούτε ζωγραφιστούς! (τι νομίζεις; στόκους έχει μόνο το ΚΚΕ;)

Από την άλλη, εδώ και μκάνα μήνα περίπου έχουν αναζωπυρωθεί οι χουλγκάνικες εκδηλώσεις φίλων τού ΚΚΕ. Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει αβίαστα. Αν δει κανείς τη φρασεολογία που κυριαρχεί και το μίσος που εκπέμπεται από Κουκουέδικα μπλογκς, με πρώτο και καλύτερο του Αντώνη, δεν θέλει και πολύ για να καταλάβει.

Είναι όλοι οι Κουκουέδες έτσι; Ούτε κατά διάνοια! Δυστυχώς όμως, είτε γιατί τα "έχουν γράψει", είτε γιατί έχουν απελπιστεί, είτε γιατί λένε "σιγά μην ασχοληθώ με το διαδίκτυο", είτε οτιδήποτε άλλο που δεν μπορώ να το ξέρω, είναι άφαντοι.

Όπως λένε στην οικονομία ότι το κακό νόμισμα διώχνει το καλό, φαίνεται ότι κάτι ανάλογο συμβαίνει εδώ: οι κακοί Κουκουέδες, αυτοί που δεν κάνουν ούτε για να καθαρίζουν τις τουαλέτες τού Περισσού, έχουν διώξει τους καλούς.

Αν είσαι από τους δεύτερους, βάλε πλάτη! Μην αφήνεις τα σκουπίδια να σε λερώνουν κι εσένα και όλους αυτούς που δεν έχουν καμία σχέση με τέτοιες πρακτικές!


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Bibo,


Προς το παρόν, ένα θα σου πω: Απ' ό,τι διάβασα, είμαι ευχαριστημένος! Πάλι καλά που δεν έφαγα και ξύλο! ;-)

Αύριο θα σου πω περισσότερα. Αλλά ετοιμάσου να τ' ακούσεις! ;-)


Τα λέμε

spiral architect είπε...

Ιεχς ξιφιγ'!
Και που ξέρεις ότι όλοι όσοι σε μπινελικώνουν είναι ΚΚΕδες, ή βαλτοί απ΄τον LR, ή από την Παπαρήγα, ή προβοκάτορες ΔΗΜΑΡίτες που σπέρνουν δαιμόνια μεταξύ ΚΚΕδων και Συριζαίων, ή έξυπνοι ΧΑβγήτες (καλό!) που άκουσαν φασαρία και μπήκαν για να προβοκάρουν πίσω από μια πλαστή ΙΡ;
Ελα, για μαζέψου λιγάκι και πρόσεχε τι γράφεις γιατί "verba volant, scripta manent"
Άιντε ...

Ανώνυμος είπε...

Για να λέμε και του στραβού το δίκηο, εδώ ο αρχιτέκτονας, τόχει.
Κι εγώ έχω αναρωτηθεί κάποιες φορές για το ποιοί βάζουν φυτίλια.
Απ την άλλη όμως, έχοντας ιδίαν πείραν από γαμωσταυρίδια σε μένα όταν σχολιάζω στον πολύ καλό selin, δεν αδικώ ούτε τον left g700. Χωρίς νάμαι ειδήμων του χώρου, δεν θεωρώ πως είναι ό,τι του καταλογίζουν (από ασφαλίτη εως πασόκο και βάλε) και αναγνωρίζω πως όσο υπομονή κι ευγένεια να επιδείξει κάποιος σε παπαριές, έρχεται κι η στιγμη που σε φτάνουν στα όριά σου.
Παρακολουθώ καιρό το μπλόγκ κι έχω δεί την αλλαγή που επήλθε στον λέφτη με τον καιρό. Προφανώς αγανακτώντας απ τους διάφορους, δεν κρατάει πια την ας πούμε ευγένεια που είχε στις απαντήσεις των σχολίων κάποιων πυροβολημένων (κουκουέδων ή μη, δεν το ξέρει, οπότε απαντάει αναλόγως του τι του δηλώνουν, έστω κι απ τα συμφραζόμενα).
Αν δεχτούμε πωε κάποιοι σύντροφοι του ΚΚΕ δικαίως θίγονται απ τις άδικες για το κόμμα αναρτήσεις, ας δεχτούμε και το δικαίωμα απ τον έχοντα το ιστολόγιο, να τους εκλαμβάνει ως τέτοιους και ν απαντάει ανάλογα.
Προσωπικά δε, ξέρω και οπαδούς του ΚΚΕ που δεν διαφέρουν απ τους χρυσαυγίτες. Και αρχιτέκτονα, αυτό το τελευταίο αν το αμφισβητείς, το συζητούμε όσο θες.

mbiker

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου.
Πρώτη φορά σχολιάζω κάτι, αν και παρακολουθώ πού και πού το μπλογκ σου.
Ακόμα και αν όσοι σε έβριζαν είναι μέλη ή φίλοι του ΚΚΕ, και έχουν μέσα τους το χαφιεδιλίκι, δεν βλέπω κάποια αυτόματη σύνδεση ΚΚΕ-χαφιεδισμού.
Διάβασα τις θέσεις για το 19ο συνέδριο και έφριξα. Μιλάμε για κανονική επιχείρηση διάλυσης από τα μέσα και με "αριστερό" προσωπείο. Το ΚΚΕ που όλοι ξέραμε, με τα καλά και τα κακά, του, κλείνει, αποσύρεται, τελειώνει, μετά από μια δεκαετία ελεεινού μηχανικισμού και μεταφυσικών δοξολογιών, που διέστρεψαν και το βασικό μήνυμα όσων άρχισαν να δοξάζουν (Στάλιν-Ζαχαριάδης και μέτωπα). Ελπίζω να ξεκαθαρίσουν τα μέλη του ΚΚΕ τον Κόπρο του Αυγείου στο συνέδριό τους.
Ωστόσο, σύνδεση χαφιεδισμού και ΚΚΕ δεν υπάρχει.
Τέλος, μια συμβουλή: δεν χρειάζεται να παρασύρεσαι και να απαντάς σε προσωπικό επίπεδο, μέσω διαδικτύου. Θα ξαναδιαβάζεις τα σχόλιά σου μετά από κάποια χρόνια και θα ντρέπεσαι γιατί χαλούσαν το γενικότερο "προφίλ" σου.
Φιλικά-συντροφικά ή όπως θες.

Poe είπε...

Γιατι υπηρχε περιπτωση να σας αρεσαν οι θεσεις για το συνεδριο οτι και αν ελεγαν;
Ελεος δηλαδη, πιστευω το ζητημα αντικκεδισμος πρεπει να το κοιταξετε και σε ψυχολογο, το λεω σοβαρα, ειναι καποιο ειδος μανιας που σας καλλιεργηθηκε με τον καιρο.

Poe είπε...

Συγνωμη, ψυχιατρο ηθελα να πω

Poe είπε...

Αυτο που πραγματικα σας πειραζει δεν ειναι οτι το ΚΚΕ διαλυεται αλλα οτι ατσαλωνεται(οποιαδηποτε λογοπαιγνια με τον Σταλιν θεμμιτα), οτι δεν γινεται χυλος να χυθει για να καλυψει καμια τρυπα του συστηματος και αυτο, γιατι οκ, μετα θα ηταν της αρεσκειας σας.

makis είπε...

κάποιοι κουκουέδες (τάχαμου ή κανονικοί)σκίζονται να σε πουν πράκτορα... κάποιοι συριζαίοι σε λεν σταλινικό...οι μεν λένε τους δε ηλίθιους κι οι δε απειλούν τους μεν με ψυχιατρεία...κι όλοι μαζί ξεκατινιάζονται ανώνυμα κι απρόσωπα...συνεχίστε...ας κάνουμε όλοι μαζί αυτό που πραγματικά ξέρουμε:Ομάδες Συμβίωσης Πολιτικών Εξόριστων (ΟΣΠΕ) http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=2518084&publDate

Ανώνυμος είπε...

@ mbiker

Εκτός των άλλων χαζοαναφορών σου, αυτοακποκαλύπτεσαι περίτρανα, λέγοντας:

"Προσωπικά δε, ξέρω και οπαδούς του ΚΚΕ που δεν διαφέρουν απ τους χρυσαυγίτες".

Όλα τα χειροκροτήματα για σένα...
Χα, χα, χα!

ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Αν το ΚΚΕ δίνει την εντύπωση στους πολέμιούς του ότι δεν πάει καλά (σύμφωνα με τα δικά τους μέτρα), τότε νοιώθω πολύ σίγουρος και περήφανος για το τιμημένο ΚΚΕ. Προχωρά σωστά! Επαναστατικά!

Διαβάζοντας δε τις θέσεις για το 19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ τού ΚΚΕ, ένα έχω να πω:

To 19o ΣΥΝΕΔΡΙΟ του ΚΚΕ θα στείλει περήφανο χαιρετισμό στο 18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ του ΚΚΕ!!!
Αυτό θα συμβεί, προς μεγάλη θλίψη των ...απέναντι απ' το ΚΚΕ.

ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Leftg700, δομείς το κείμενό σου πάνω σε τρία ποσταρίσματα υβριστικού περιεχομένου. Υποστηρίζω ότι τα κείμενα αυτά γράφτηκαν από ανθρώπους που ουδεμία σχέση έχουν με το ΚΚΕ (ούτε μέλη, ούτε οπαδοί). Η απόδειξη είναι η εξής. Στο πρώτο ποστ (Ανώνυμος Πέμπτη, Δεκεμβρίου 20, 2012 12:22:00 π.μ.), ο συγγραφέας του υποστηρίζει ότι έμαθε για σένα από τον Κωστή Παπαϊωάννου. Μα είναι δυνατόν μέλος ή οπαδός του ΚΚΕ να χρησιμοποιήσει τέτοιο επιχείρημα; Δηλαδή να έχει σημείο αναφοράς ένα δηλωμένο αντικομμουνιστή; Όχι, βέβαια! Απλά, ο συγκεκριμένος σχολιαστής προβόκαρε συνειδητά ή ήταν τρολ. Τα επόμενα δύο ποστ που παραθέτεις, χρησιμοποιούν ως αφετηρία το ποστ που είχε σημείο αναφοράς τα λεγόμενα του Κωστή Παπαϊωάννου και ξετυλίγουν απαράδεκετες, χαμηλού επιπέδου, προσωπικές επιθέσεις εναντίον σου. Άρα ούτε αυτοί είναι δυνατό να είναι κομμουνιστές, γιατί το αφετηριακό τους επιχείρημα είναι ο Κωστής Παπαϊωάννου. Παραπέρα, κανένας από τους τρεις δεν γράφει ρητά ότι πρόσκειται στο ΚΚΕ. Και τέλος, ως ιδιοκτήτης μπλογκ, θα έπρεπε να έχεις μάθει τόσο καιρό ότι στο ιντερνετ μπορεί ο καθένας να αυτοπροσδιορίζεται όπως θέλει, χωρίς κατ' ανάγκη ο αυτοπροσδιορισμός αυτός να είναι πραγματικός. Ένα κλασικό παράδειγμα ήταν αυτό που συνέβη σε σένα πριν μερικούς μήνες όταν εμφανίστηκε στο μπλογκ σου ως σχολιαστής κάποιος που υπέγραφε ως "ΚΚΕ": προφανώς δεν ήταν εκπρόσωπος του Κόμματος, αλλά τρολ.

Δυστυχώς επέλεξες την κατά μέτωπο επίθεση στο Κόμμα. Δικαίωμά σου, φυσικά. Θα ήταν προτιμότερο όμως η αντιπαράθεσή σου με το Κόμμα να γίνεται στο πεδίο των επιχειρημάτων και όχι στο πεδίο της δημιουργίας εντυπώσεων.

Κάποιος που είχε άλλο nick

Ανώνυμος είπε...

εσύ,δηλαδή, από όλη μου την παρέμβαση κράτησες μόνο την κριτική μου στις θέσεις και τις επιπτώσεις του στην πορεία του κόμματος.
Είσαι από αυτούς που θεωρούν κάθε κριτική εχθρική.
Κρίμα, ο Στάλιν που δοξολογείς εδώ και 2-3 χρόνια, έλεγε πως είναι καθήκον των κομμουνιστών η κριτική (και η αυτοκριτική) και να είναι ευπρόσδεκτη η κριτική των εξωκομματικών.

Poe είπε...

Οχι ειμαι απο αυτους που ξερουν να διακρινουν ποια κριτικη ειναι εχθρικη και βλαβερη, και ποια ειναι καλοπροαιρετη και εποικοδομητικη.

Επισης το που γινεται η κριτικη εχει και αυτο μεγαλη σημασια.

spiral architect είπε...

Ζω για τη στιγμή που ο Αλέξης θα πει ότι, θα μας κάνει Βραζιλία του Βορρά.

Poe είπε...

Δεν απειλεισα, συμβουλευσα για το δικο τους καλο.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΕΡΓΕ ΚΑΙ ΑΦΡΑΓΚΕ

Τι κατάλαβες απ αυτό που είπα;
Εκτός από οπαδούς του ΚΚΕ που φέρονται σαν χρυσαυγίτες και τους ξέρω εγώ, ανακαλύπτω κι άλλους που δεν τους ήξερα.
Παρεμβαίνουν να πουν ό,τι τους κατεβάσει η γκλάβα τους, δεν τους απασχολεί τι λέε, όποιος λέει κάτι που δεν τους αρέσει, ασχέτως αν έχει δίκηο ή άδικο, διαστρεβλώνουν τα λεγόμενά του, μιλούν απαξιωτικά, προσβάλουν...ό,τι τέλος πάντων μπορούν κάνουν για να αποτρέψουν τον κόσμο απ το να δεί συμπαθητικά του ΚΚΕ.
Στο όνομα του ΚΚΕ πάντα. Οι χειρότεροι εχθροί του. Γι αυτό εμφανιστηκε το απίστευτο φαινόμενο σ αυτές τις συνθήκες, το κόμμα να χάσει σε ψήφους.
Απ την πέμπτη φάλαγγα, τους δήθεν κομμουνιστές.
Ένας απ αυτούς, είναι άνεργος και άφραγκος.

mbiker

Ανώνυμος είπε...

η γνώμη μου είναι οτι κάνεις οτι σου περνάει απο το χερι για να προβοκάρεις -ειτε πρόσωπα ειτε κόμματα - κατα προτίμηση της αριστεράς : πότε το ΚΚΕ, πότε το Σύριζα...

Επίσης δεν πιστεύω πως ολοι αυτοί που σου την πεφτουν δηθεν, είναι υπαρκτοι .
Πιστευω πως πέρα απο μερικούς που κατα καιρούς τσιμπάνε οι αλλοι ειναι φτιαχτοί γα να παριστανεις τον τάχα διωκόμενο. Δεν ξέρω γιατι προβοκάρεις - ίσως για λόγους κόμπλεξ και βλακείας ,ίσως για άλλους, πάντως το οτι προβοκάρεις συστηματικά - ειτε πρόσωπα είτε πολιτικούς χώρους -παντα της αριστεράς ποτέ της Δεξιάς η της ακροδεξιάς , ειναι προφανές.Το διαδίκτυο ειναι γεμάτο απο Blogs σαν tο δικό σου .

LeftG700 είπε...

Μπράβο ρε μάγκα! Με τσάκωσες! Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις!

Πού 'σαι! Η Υπερεσία πληρώνει καλά (εμάς δεν μας έχουν κάνει περικοπές, είμαστε των "ειδικών" αποστολών, αν με εννοείς...). Είσαι;

ΥΓ Τι κατηγορίας "ξεφτέρι" είσαι εσύ, θα μας πεις; Συριζέικο ή Κουκουέδικο;

Ανώνυμος είπε...

ένα σύνηθες κολπάκι προβοκατόρων είναι να ομολογούν,πιστεύοντας πως οι αναγνώστες θα σκεφτούν: για να το λέει άρα δεν είναι .
Σιγά μη σου πώ.άντε παίξε μπάλα τώρα.

LeftG700 είπε...

Τι να κάνουμε, ρε φίλε; Άλλοι παίζουν το πουλί τους (ονόματα δεν λέμε γιατί είναι ανώνυμοι... ;-) ). Εγώ παίζω μπάλα. Ενίοτε και πόκα. Μια χαρά "αθλήματα" είναι! Ούτε τυφλώνουν ούτε κουφαίνουν, όπως η μαλακία, λόγου χάρη! ;-)

Ανώνυμος είπε...

Και τι σχεση εχει αυτη η αναρτηση με αυτα που ζουμε?

Ενη είπε...

Αριστερά Φιλαράκια

Θα ειμαι πολύ off topic για να σας ευχηθω καλές γιορτές και του χρόνου να ειμαστε ολοι καλύτερα;

Εκεινο που γραψατε κάποτε παραλλασσοντας κάποιο αλλο του αλλοτε γυναικειου κινήματος

"δεν ειμαι του ανδρος μου, δεν ειμαι του πατρός μου, θέλω να ειμαι ο εαυτός μου"

ητανε ο,τι καλύτερο σε σκέψη και σε εκφραση.

Θα τα λέμε.....

Ανώνυμος είπε...

υπάρχει και η περίπτωση να μην πληρώνεσαι αλλά να προβοκάρεις απο καθαρή κακία και κόμπλεξ και βλακεία.Εδώ που τα λέμε πρέπει να ναι πολύ βλάκας ένας που θα πλήρωνε έναν σαν κι εσένα για να κάνεις αυτό που κάνεις

Ανώνυμος είπε...

έλα μωρέ, κάθεσαι κι ασχολείσαι.Λές και θέλει μυαλό για να καταλάβουμε τι ρόλο παίζει ο πεμπτοφαλαγγίτης.
'Αλλος

LeftG700 είπε...

Παίδες, όταν ήσαστε μικροί και σας ντύνανε μαλάκες, τη στολή τη νοικιάζατε ή τη ράβατε με το χέρι; ;-)

LeftG700 είπε...

Αυτή η ανάρτηση έχει σχέση με τις προϋποθέσεις για να αντιμετωπίσουμε και να ανατρέψουμε αυτό που ζούμε.

ΥΓ Όνομα, πάρε ένα όνομα. Δεν δαγκώνει.

LeftG700 είπε...

Φίλε makis,


Καλωσόρισες και Χρόνια Πολλά. Έτσι είναι. Τα έχουμε πει πιο αναλυτικά εδώ. Πάντως, για να είμαστε δίκαιοι, να σου πω ότι δεν έχουμε κατακλυστεί από Συριζαίικα σχόλια που να μας αποκαλούν ‘‘σταλινικούς’’. Δεν ξέρω φυσικά πόσοι το σκέφτονται. Υποθέτω αρκετοί (οι κουφιοκεφαλάκηδες δεν λείπουν από κανένα κομμάτι τής Αριστεράς). Όμως δεν το εκφράζουν.

Κάπως σχετικό με το ζήτημα αν τα ‘‘καλόπαιδα’’ είναι όντως ή τάχαμου Κουκουέδες, είναι το ποστ τής 24ης Δεκεμβρίου.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Ανώνυμε φίλε ή φίλη[***] (Παρασκευή, Δεκεμβρίου 21, 2012 12:13:00 μ.μ.)


Όπως ελπίζω να είδες, στο επόμενο ποστ διευκρινίζω ότι δεν κάναμε καμία σύνδεση (ούτε αυτόματη ούτε ημιαυτόματη) με το διαδικτυακό χαφιεδισμό του τύπου «τι καλά που θα ’τανε να μαθαίναμε τα πραγματικά στοιχεία τού άλφα ή του βήτα που επικρίνει τον πολιτικό χώρο μας και να τον ‘‘ξεμπροστιάζαμε’’». Διάβασες ίσως λίγο ‘‘διαγώνια’’ και βιαστικά. Δυο λόγια ακόμα:

Δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς εννοείς όταν μιλάς για απάντηση σε προσωπικό επίπεδο. Την απάντησή μου σε σχόλια-‘‘στολίδια’’, όπου δεν μπορώ να αποφεύγω πάντα (άνθρωπος είμαι) τη χρήση ανάλογης γλώσσας, ή την ανάδειξη κάποιων σχολίων (καλή ώρα) στην πρώτη σελίδα; Στην πρώτη περίπτωση έχει βάση η παρατήρησή σου. Αλλά, όπως είπα, είμαι άνθρωπος (έλα λίγο στη θέση μου: είσαι σίγουρος για την αντίδρασή σου, αν διάβαζες κάθε λίγο και λιγάκι «είστε χαφιέδες», «είστε ύποπτοι», «κάτι βρωμάει εδώ» και τα παρόμοια;). Στη δεύτερη, όχι. ‘Όταν ανεβάζω σχόλια στο πρωτοσέλιδο το κάνω για να αναδείξω τη νοοτροπία που υποδηλώνουν. Νοοτροπία που ασφαλώς δεν χαρακτηρίζει μόνο τους συγκεκριμένους σκουπιδογράφους. Συνεπώς, στην περίπτωση αυτή, δεν υπάρχει κανένα προσωπικό επίπεδο. Το μπλογκ είναι πολιτικό και δεν ασχολείται με ανθρώπους. Ασχολείται με τις ιδέες και τις απόψεις τους.

Τέλος, αν μας διαβάζεις που και που θα πρέπει να ξέρεις ότι και φιλικά και συντροφικά θέλουμε να συνομιλούμε με όσους παίρνουν το λόγο εδώ, ασχέτως αν μας επικρίνουν ή όχι.

Χρόνια Πολλά!


Τα λέμε


[***] Βλέπεις τι προβλήματα δημιουργεί η απόλυτη ανωνυμία; Όχι μόνο δεν διευκολύνεται ο διάλογος ή η παρακολούθησή του από τους αναγνώστες, αλλά δεν μπορώ να ξέρω ούτε καν αν συζητάω με άντρα ή γυναίκα!

LeftG700 είπε...

Φίλε που κάποτε είχες άλλο nick,


Επειδή κάτι μού λέει ότι είσαι κατά βάση καλόπιστος, της κατηγορίας δηλαδή που μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα (ανεξαρτήτως ιδεολογικοπολιτικών διαφορών!), σε αντίθεση με την κατηγορία τών κακόπιστων που, ανεξαρτήτως ιδεολογικοπολιτικών συγγενειών αυτή τη φορά, δεν μας πολυαπασχολεί, να πω και σ’ εσένα δυο λόγια.

Για το κατά πόσον υπάρχει κάποιο νήμα που συνδέει τους χουλιγκάνους με το χώρο τού ΚΚΕ, δεν χρειάζεται να πω τίποτε. Η τρίτη ανάρτηση της τριλογίας το αποκαλύπτει φαντασμαγορικά. Αν θέλεις να καταλάβεις, θα καταλάβεις. It’s up to you…

Πρέπει όμως να σου πω μερικά πραγματολογικά στοιχεία τα οποία μάλλον τα αγνοείς, δεν τα ξέρεις δηλαδή.

Ο Κλουζό που αναφέρεται στον Κωστή Παπαϊωάννου δεν έμαθε για μένα από εκείνον. Ούτε ο ίδιος δεν ισχυρίζεται κάτι τέτοιο! Απλώς, έχει διαβάσει κείμενά του επικριτικά για μας που του τα ανεβάσαμε εμείς οι ίδιοι για λόγους δεοντολογικούς ή κείμενά του για μας, στα οποία, πάλι για λόγους δεοντολογικούς, παραπέμψαμε μέσω λινκ.

Ένα δεύτερο: Δεν ξέρω από πού σου κατέβηκε ότι ο Παπαϊωάννου είναι ...αντικομμουνιστής! Καθόλου αντικομμουνιστής δεν είναι. Να με συμπαθάς, αλλά αυτό είναι λίγο αστείο. Ασχέτως αν μας έχει λούσει (πολιτικά πάντα, όχι προσωπικά —παρ’ ότι δεν έχει αποφύγει τους αυθαίρετους ψυχολογισμούς) με ό,τι χειρότερο μπορεί να φανταστεί κανείς, δεν μπορούμε παρά να ‘‘τσινίσουμε’’ άσχημα με μία τέτοια άποψη. Μη βαφτίζεις αντικομμουνισμό ό,τι παρεκκλίνει από τη γραμμή και τη φιλοσοφία τού ΚΚΕ. Ο Κωστής Παπαϊωάννου είναι ένας παλιός αριστερός, μαοϊκής προέλευσης, που είχε πολιτική παρουσία και δράση πριν και από τη χούντα! Απλώς, η στρατηγική ήττα τής παγκόσμιας Αριστεράς και οι ‘‘ομορφιές’’ τής ελληνικής, από τις οποίες είχε και προσωπικές εμπειρίες, τον έχουν κάνει να χάσει τ’ αυγά και τα πασχάλια. Όπως έχουμε πει και στον ίδιο τον καιρό που συνομιλούσαμε (εδώ και λίγους μήνες τον έχουμε κηρύξει ανεπιθύμητο ως σχολιαστή) υποφέρει από ένα απερίγραπτο ιδεολογικοπολιτικό vertigo. That’s all όμως. Μη τον βγάλουμε και αντικομμουνιστή!

Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος όταν ισχυρίζεσαι ότι κάνω «κατά μέτωπο επίθεση στο Κόμμα». Εντελώς τελείως! Φαίνεται πως δεν μπήκες στον κόπο να κλικάρεις και να διαβάσεις ούτε ένα από τα λινκάκια που έχουμε βάλει. Έτσι όμως δεν γίνεται δουλειά! Το μπλογκ αυτό δεν ξεκίνησε πριν από μια βδομάδα. Το Μάιο που μας έρχεται θα κλείσει τέσσερα (αριθμός: 4) χρόνια!

Φίλε που κάποτε είχες άλλο nick, λιγότερα συνθήματα και πιο πολύ σοβαρότητα στον πολιτικό διάλογο ή αντίλογο! ;-)


Τα λέμε


ΥΓ Μη χάσεις το επόμενο ποστ. Μπορεί και να στο αφιερώσω! ;-)

Μανώλης είπε...

Εγώ πάντως, πάντα πίστευα οτι οι υπονόμοι τελείωναν εδώ πέρα, στο Δέλτα του κιτρινισμου700

LeftG700 είπε...

Και νομίζεις, ρε Μανώλη, ότι έχει καμιά ιδιαίτερη σημασία τι πιστεύεις και τι δεν πιστεύεις, από τη στιγμή που δεν μπορείς να φανταστείς κάποιο καλύτερο κοινωνικοοικονομικό σύστημα από αυτό τής "φιλελεύθερης" αστικής δημοκρατίας;

Είναι δυνατόν να ακουστεί εκ στόματος κόρακος κάτι άλλο από κρα;

LeftG700 είπε...

Μανώλη, άκυρο το προηγούμενο σχόλιο! Σε μπέρδεψα με κάποιον άλλο σχολιαστή. Το έγκυρο είναι αυτό:

Και για πες μας, για να 'χουμε και το καλό ρώτημα, τι σε έκανε να πιστεύεις ανέκαθεν ότι "οι υπόνομοι τεελίωνα εδώ πέρα, στο Δέλτα τού κιτρινισμού";

LeftG700 είπε...

Φίλη Ένη,


Ότι είσαι off topic, είσαι, δεν το συζητάμε! Αλλά, γίνεται να σου χαλάσουμε χατίρι; ;-)

Ευχαριστούμε πολύ! Αντευχόμαστε! Κι εκείνον τον έρημο τον Γκράμσι, κατέβασέ τον από το πάνω-πάνω ράφι! ;-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

@Μανώλη:


Ήρθες, έγραψες την παπαριά σου, σε ρωτάνε να την αιτιολογήσεις και, όλως αιφνιδίως, χάνεις τη φωνούλα σου!

Ξουτ από 'δω, ρε γατάκι!