Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Communist Pedagogy, Strategy, Tactics. And our ass!



ΕΙΔΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ μέσω άρθρου με link στο blog μας από τον ‘‘καθοδηγητή’’ τής σπουδάζουσας κομμουνιστικής νεολαίας Lenin Reloaded Disgraced (Ridiculed, Fucked and so on) και από την επιρροή του, τον Redfly Plannet, που έσπευσε να αναδημοσιεύσει, μερικοί αναγνώστες τους, και φίλοι τού ΚΚΕ προφανώς, μάς έκαναν την τιμή να επισκεφθούν την υποδεικνυόμενη ανάρτησή μας (μια ανάρτηση τριών μηνών για ένα ζήτημα κατανοητό ακόμα και από μικρά παιδιά που επιβεβαιώνεται και από τις Θέσεις τής ΚΕ για το 19ο Συνέδριο): ΚΚΕ: Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση!

Κάποιος (ή κάποια; —αν και η γραφή μυρίζει ‘‘βαρβάτο’’ αρσενικό, το σχόλιο είναι ανώνυμο) έκρινε σκόπιμο και χρήσιμο να γράψει:




ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ να αισθανθεί μεγάλη υπερηφάνεια ο Αντώνης, που, όπως γράφει στην προμετωπίδα τού blog του, έχει τάξει εαυτόν στην κομμουνιστική διαπαιδαγώγηση των νεότερων γενεών... Και είναι πιθανόν να στρωθεί να γράψει και καμιά ‘‘βαθυστόχαστη’’ ανάλυση με την οποία να ‘‘αποδεικνύει’’ ότι με τέτοιες πρακτικές το Κόμμα ατσαλώνει τα μέλη του και βάζει γερά θεμέλια για το χτίσιμο της Λαϊκής Συμμαχίας...


ΕΚΕΙΝΟ που δεν ξέρουμε είναι αν θα αισθανθούν το ίδιο υπερήφανοι (και για τους ίδιους λόγους) και όσοι από τους συμπαρατασσόμενους με το ΚΚΕ έχουν διατηρήσει —ή έτσι μάς φαίνεται τουλάχιστον— στοιχειώδη πολιτική σκέψη και σοβαρότητα. Μας έρχονται πρόχειρα τώρα στο νου: Μαυροπρόβατος, Spiral Architect, Disdaimona, Manuel Harper


ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ, αλλά πόσο θα θέλαμε να το μάθουμε! Μακάρι! Αν και πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να ‘‘λείπουν’’ σε ταξίδι για δουλειές...


Η photo τού δύσμοιρου Βλαδίμηρου, από το leninreloaded.blogspot.gr

59 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ANTE KAI Γ.... ΣΟΥ ΜΑΛΑΚΑ ΣΥΡΙΖΕΑΙ

LeftG700 είπε...

Μαύρη γάτα, άσπρη γάτα, αρκεί να πιάνει ποντίκια! ;-)

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Μπανάνα ;;;

Γιάκοβ

LeftG700 είπε...

Ανώνυμε φίλε (ή φίλη),


Σόρυ, αλλά δεν ξέρουμε για ποιον μιλάς. Εμείς ξέρουμε έναν Αντώνη και ένα leninreloaded.blogspot.gr Αν θέλεις, να επαναλάβεις το σχόλιό σου περιοριζόμενος σε αυτά τα στοιχεία.


Τα λέμε (αλλά να καταλαβαινόμαστε και να μη μας φέρνεις σε δύσκολη θέση, έτσι δεν είναι;)

spiral architect είπε...

Φαντάσου λοιπόν το 902.gr (αλλά και το left.gr) να είχε ντισκάζιον, αλά Σκάι.
Θα γινόντανε κει μέσα τση μαύρης πουτάνας!
Οπότε ο καθένας πονεμένος (ΚΚΕς ή μη) ξεσπάει σε μπλογκ με αυστηρό ή λιγότερο αυστηρό μοντερέισον.

Ψυχραιμία συντρόφια.
Ο εχθρός είν' αλλού ...

Εν πάσει περιπτώσει, γράφω κι εδώ ότι περίπου έγραψα στο μπλογκ του Αντώνη:

Γιατί ασχολείστε με ένα κόμμα του 4.5%, με μια κοντή και άσχημη ΓΓ, κλεισμένο στον εαυτό του, χωρίς επιρροή στην εργατική τάξη και με λούζερς οπαδούς και μέλη;


LeftG700 είπε...

Μετράω (μέχρι στιγμής): Ένας(1) δεν ‘‘φρόντισε’’ να ‘‘λείψει’’ σε ταξίδι για δουλειές...

Ανώνυμος είπε...

Οι άνθρωποι και ειδικά αυτοί του lenin-re είναι σαφώς διαταραγμένοι ψυχικά,πως να ασχοληθείς μαζί τους?
Οσο για το 4,5% ας καταλάβει ότι χάρην αυτών έχουμε τη σημερινή κυβέρνηση.Αυτή ήταν και είναι η αποστολή τους.
5η φάλαγγα πάντα,και για ξεπούλημα κάθε αγώνας-πχ χαλυβουργών

Ανώνυμος είπε...

spiral architect

Νάμαστε κι εδώ να τα λέμε.
Θα απαντήσω εγώ στο σχόλιο-ερώτηση που κάνεις. Γιατί ασχολούμαστε μ ένα κόμμα κλπ...

Εγώ τουλάχιστον, ασχολούμαι γιατί με πονάει.
Ασχολούμαι γιατί χωρίς ποτέ νάμαι μέλλος του, το ψήφιζα ανελλειπώς (μ ένα διάλειμμα το ΄81 όπου με δούλεψε ο παπατζής), ως την ανακοίνωση της Παπαρήγα, που μου γάμησε την ψυχολογία κι έλεγε μέσες άκρες, πως ψηφίστε μας γι αντιπολίτευση και δεν πρόκειται να κάνουμε κολεγιά με κανέναν. Αν θέλω κόμμα για διαρκή κι αέναη αντιπολίτευση, μια χαρά είναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ η οποία απ΄τις τελευταίες εκλογές και στο εξής, θάχει την τιμητκή της από μενα.
Ασχολούμαι γιατι το ΚΚΕ, είναι ιστορία.
Ασχολούμαι γιατί την ιστορία του την έγραψαν κομμουνιστές μ αρχίδια και ανικανες ηγεσίες που δεκάδες χρόνια μετά, "διαπιστώνουμε" πως έκαναν λάθη, ή "λαθη".
Ασχολούμαι σαν φόρο τιμής στον Άρη, στον Πλουμπίδη, στον Μπελογιάννη, τον Λουλέ, τον Κάππο, ακόμη και στον Χρόνη Μίσιο (έναν άνθρωπο που έζησε τη μισή του ζωή στις φυλακές και στις εξορίες μελλοθάνατος και που τόσο άσχημα του φέρθηκε ο φλούφλης στο σχετικό μεταθανάτιο άρθρο των τριών σειρών στον ριζοσπάστη),στους ανώνυμους σύντροφους που θυσιάστηκαν ή κατέστρεψαν τις ζωές τους πιστεύοντας πως θάρθει κάποτε η στιγμή που το κόμμα θα θελήσει να κυβερνήσει. Αποδείχτηκαν τα κορόϊδα της ιστορίας, μιας και η πολιτική εξέλιξη είναι νάχουμε μια αξιοπρεπή ύπαρξη και να κάνουμε παιχνίδι εξουσίας στους δικούς μας αφ ενός κι εκ του ασφαλούς αντιπολιτευόμενοι στις εκάστοτε κυβερνήσεις αφ ετέρου. Στόχος η απομόνωση, η αποφυγή με σοβαροφανείς δικαιολογίες οποιασδήποτε προσέγγισης, με οποιονδήποτε, ακόμα κι αν η καρέκλα της εξουσίας είναι ορατή. Προτιμότεροι αυτοί που΄ναι τώρα πάνω και γαμούν και δέρνουν, ακόμα και με τους ναζί ίσως μελλοντικά, παρά με αριστερά κόμματα έστω και με στρατηγικές υποχωρήσεις εκατέρωθεν, για την ελάχιστη έστω ανακούφιση του λαού.
Του λαού για τον οποίο προφανώς, ποσώς ενδιαφέρετει το κόμμα. Όσο ενδιαφέρει τον βενιζέλο, άλλο τόσο και το ΚΚΕ ένα πράμμα.
Αχολούμαι γιατί έχει τη σφραγίδα, γιατί στη συνείδηση του κόσμου κι εξωκοινοβουλευτικό να καταντήσει, αυτό θα θεωρεί εκφραστή του σοσιαλισμού στην Ελλάδα. Ακόμα κι ο δεξιός κόσμος, απ αυτό περιμένει κάτι κι ας μην το θέλει κι ας μην το ψηφίζει.
Κι επί πλέον, είναι και το βαρόμετρο του τι μέλλει γενέσθαι εδώ. Σούζα το ΚΚΕ; δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα, τέτοια.
Ασχολούμαι γιατί ακόμη και σε αντιφασιστικές/αντιρατσιστικές διαδηλώσεις που δεν έχουν να κάνουν με ΓΣΕΕ, απαξιώνει να συμμετάσχει μαζί με ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ και αναρχικούς.
Aσχολούμαι γιατί δεν θεωρώ το κόμμα ιδιοκτησία κανενός μέλλους του, ειδικότερα των επαγγελματικών στελεχών του.
Και τέλος, ασχολούμαι γιατί πιστεύω στην ενότητα της αριστεράς την οποία εντέχνως την κάνουνε γαργάρα ΟΛΟΙ. Με πολλές και σοβαροφανείς δικαιολογίες. Πήξαμε στον πλουραλισμό με εκατό αριστεροκομμουνιστικά κόμματα-καπετανάτα κι άλλοι βαρεθήκανε να μας πηδάνε.
Αφού τους άκουσα να λένε, τόσο εύκολο αν ξέραμε πως θάτανε, θα τόχαμε κάνει δεκαετίες πριν. Μα τη παναγία.

ΥΓ Ειδκικότερα των χουλιγκάνων πρωτόγονων και κατά δήλωση κομμουνιστών που γίνονται παράδειγμα προς αποφυγή.

mbiker

LeftG700 είπε...

Φίλε mbiker,


Δεν είναι η πρωτη φορά που συμβαίνει, αλλά θα το πω:

Πώς διάολο τα καταφέρνεις ώρες ώρες και με συγκινείς τόσο μ' αυτή τη σχεδόν αυτόματη και συνειρμική γραφή σου!

Να είσαι καλά! Και Ψυχή Βαθιά!


Τα νιώθουμε

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε
εσύ μάλλον θέλεις μάνγκο ...!

Γιάκοβ

ΥΓ οι μπανάνες είναι για την ...άλλη συνομοταξία

Ανώνυμος είπε...

"..Ασχολούμαι γιατί ακόμη και σε αντιφασιστικές/αντιρατσιστικές διαδηλώσεις που δεν έχουν να κάνουν με ΓΣΕΕ, απαξιώνει να συμμετάσχει μαζί με ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ και αναρχικούς.....>"

Μα στις πλατειες ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ηταν ΜΑΖΙ στις πλατειες.

Ανώνυμος είπε...

"..Ασχολούμαι γιατί ακόμη και σε αντιφασιστικές/αντιρατσιστικές διαδηλώσεις που δεν έχουν να κάνουν με ΓΣΕΕ, απαξιώνει να συμμετάσχει μαζί με ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ και αναρχικούς.....>"

Μα στις πλατειες ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ηταν ΜΑΖΙ στις πλατειες ...με τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ.!!!


LeftG700 είπε...

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν στις πλατείες μαζί με τους φασίστες; Σιγά το νέο! Δεν το 'χει πει κι ο Πάσχος; Τα άκρα πάντα συναντιούνται... ;-)

Ξύπνα σύντροφε!

Ανώνυμος είπε...

Δεν το περιμενα αλλα χαιρομαι που δεν αρνεισαι οτι ο ΣΥΡΙΖΑ ηταν ΜΑΖΙ με τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ στις πλατειες.

Ανώνυμος είπε...

Είστε φασίστεεεεεεεες, αντοκομουνιστέεεεεεεεες, τη κατάρα του Μαΐλη να 'χετε!

dimitris t

ΥΓ: για το συγκεκριμένο άτομο δεν χρειάζεται να ειπωθούν και πολλά. Ποιος δεν είχε συμμαθητή που αν και πάντα διαβασμένος, τα έκανε σκατά όταν χρειαζόταν να δουλέψει το μυαλό του λίγο πέρα από τα κειμενάκια που αποστήθιζε;

ΥΓ2: άσε που έχει και το κακό κουσούρι του λογοκριτή, όταν βέβαια δε του βγαίνουν οι ατάκες !

LeftG700 είπε...

Ρε φίλε, θα μας τρελάνεις; Στις πλατείες, την περίοδο της ακμής τους πήγε κάθε καρυδιάς καρύδι! Και Ολυμπιακοί και χορτοφάγοι και παθητικοί ομοφυλόφυλοι και πορτοφολάδες και ακουμπατατζήδες και φίλοι τής καρέτα καρέτα! Οι φασίστες θα λείπανε; Και λοιπόν; Έτσι συμβαίνει πάντα σε τέτοιες καταστάσεις. Έτσι όπως την πας τη δουλειά δεν πρέπει να πηγαίνουμε πουθενά! Για έλα στα συγκαλά σου. Ξέρεις τι θα πει μαζική δουλειά; Ή νομίζεις ότι εξαντλείται στην πώληση του Ρίζου, στα κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης και στα πηγαδάκια στις σχολές μεταξύ μας;


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Επί της ουσίας έχεις άδικο ενώ ο Αντώνης είχε/έχει δίκιο. Ο λόγος είναι απλός: ποτέ δεν είχε ανακοινωθεί ότι το ΚΚΕ θα έκανε το 19ο συνέδριό του κάποιο συγκεκριμένο μήνα. Υπάρχει βέβαια μια περίπου τετράχρονη περίοδος που μεσολαβεί από συνέδριο σε συνέδριο, όμως ποιός σάς είπε ότι τα συνέδρια του ΚΚΕ γίνονται *ακριβώς* με τη συμπλήρωση 4 χρόνων; Αρκετά συνηθισμένες είναι ολιγόμηνες καθυστερήσεις. Έτσι έγινε και τώρα -ούτε η πρώτη φορά είναι, ούτε η τελευταία. Παρόλα αυτά, εσύ και ο αρθρογράφος του Βήματος αναδείξατε το συγκεκριμένο ασήμαντο ζήτημα και του δώσατε προεκτάσεις ανύπαρκτες για να εξυπηρετήσετε την πολιτική σας ατζέντα. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, leftg700, έρχεσαι με τη σημερινή ανάρτηση να κάνεις ολομέτωπη επίθεση στον Αντώνη για το συγκεκριμένο ζήτημα στο οποίο, όπως έδειξα, δεν είχες δίκιο (ή για να το πω πιο ήπια οι εξελίξεις δεν σε δικαίωσαν). Θα περιμένα από εσένα (τουλάχιστον) λιγότερη αμετροέπεια.

Κάποιος που είχε άλλο nick

LeftG700 είπε...

Φίλε που κάποτε είχες άλλο nick,

Κατ’ αρχήν: Για το ζήτημα του Συνεδρίου και του άρθρου τού Σταυρόπουλου και όλα τα σχετικά, και για να τελειώνει το ζήτημα μια και καλή, ξαναποστάρω ένα σχόλιο που είχα γράψει στην επίμαχη ανάρτηση, όταν ο Αντώνης είχε ξαναθίξει το θέμα και είχε παραπέμψει κάποιους μουτζαχεντίν σας στο τσαρδί μας. Φυσικά, δεν είναι αυτό το θέμα τού ποστ, αλλά επειδή ορισμένοι Κουκουέδες (με πρώτο και καλύτερο τον Αντώνη —χωρίς όμως να συμπεριλαμβάνω εσένα, δεν το ξέρω κι έτσι δεν μπορώ να το πω) νομίζουν ότι έχουν πιάσει λαβράκι, καλό είναι να δουν ότι στην καλύτερη περίπτωση έχουν πιάσει μία παλιά σαγιονάρα! (Να σημειωθεί ότι το σχόλιο δεν έχει γραφτεί για σένα, άρα δεν απευθύνεται σε σένα, εντάξει;). Πάμε λοιπόν:

ЖΟЖΟЖΟЖΟЖ

ΠΡΟΣ Κ Κ ΚΟΥΦΙΟΚΕΦΑΛΑΚΗΔΕΣ


Ρε παίδες, ρε παίδες! Ήρθατε εδώ ειδοποιημένοι από το λινκάρισμα του LeninReloaded. Για να κάνετε τι; Να επιβεβαιώσετε την ‘‘κουλτούρα’’ τού τυφλού κομματικού πατριωτισμού σας; Γνωστά αυτά. Για να δούμε όμως ορισμένες ‘‘λεπτομέρειες’’…

Κατ’ αρχήν, ας δούμε την ‘‘ειδοποίηση’’ που λάβατε για να έρθετε ως εδώ. Ο Αντώνης αναδημοσιεύει την ανακοίνωση περί Συνεδρίου και λινκάρει το άρθρο τού Σταυρόπουλου και τη δική μας ανάρτηση. Και επειδή, προφανώς, αισθάνεται θριαμβευτής και δικαιωμένος περιορίζεται να σχολιάσει μόνο με τον τίτλο και τον πεινασμένο που ονειρεύεται καρβέλια. Μάλιστα.

Τι θέλει να πει ο ποιητής; Τι έγινε δηλαδή με την ανακοίνωση της ημερομηνίας; Διαψεύδεται ο Σταυρόπουλος; Από πού κι ως που; Μήπως ο Σταυρόπουλος ισχυρίστηκε ότι το Συνέδριο θα γίνει τού Αγίου ανήμερα ή ότι η Παπαρήγα κατήργησε τα Συνέδρια; Ο Σταυρόπουλος μίλαγε για την επιθυμία τής ηγεσίας να πάει το Συνέδριο όσο γίνεται πιο πίσω από το Βατερλό τού Ιουνίου, ώστε να κρυώσει κάπως το χαστούκι που έφαγε. Τα αυτονόητα δηλαδή. Αυτό που θα ήθελε κάθε ηγεσία κάθε κόμματος που θα βρισκόταν στην ίδια θέση. Εσείς μπορεί να πιστεύετε ότι η ηγεσία σας είναι ένα άλλο είδος ανθρώπων, κάτι σαν Ελοχίμ να πούμε, που δεν έχουν καμία σχέση με το συνηθισμένο ανθρώπινο γένος, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι κι έτσι…

Το γίνεται λοιπόν τώρα; Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στα μέσα Απριλίου, ενάμισο μήνα μετά τον Φεβρουάριο που, σύμφωνα με τα όσα έγραψε ο Σταυρόπουλος —και δεν διαψεύστηκαν— προγραμματιζόταν να γίνει. (Να σημειωθεί εδώ ότι ο Φεβρουάριος έχει αναφερθεί και τουλάχιστον σε ένα άλλο παλιότερο δημοσίευμα που βρήκα εγώ, στον Αγγελιοφόρο, αν θυμάμαι καλά. Επιπλέον, την ίδια εντύπωση είχαν και παιδιά δικά σας. Συνεπώς, ο Φεβρουάριος δεν προέκυψε από το πουθενά.) Προς τι λοιπόν οι πανηγυρισμοί; Ο Σταυρόπουλος, εν μέρει, κατά ενάμισο μήνα, επιβεβαιώνεται. Άλλο Φεβρουάριος, άλλο Απρίλιος, δεν το ξέρετε αυτό; Τι κάνετε σαν μαϊμούδες, λες και ανακοινώθηκε ότι το Συνέδριο όχι μόνο δεν θα πάει παραπίσω, αλλά θα γίνει κι ένα μήνα …νωρίτερα, το Γενάρη;;;


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Παραπέρα και στο ψητό τής υπόθεσης: Η γραμμή τής πλήρους απομόνωσης και του ηλίθιου σεχταρισμού τον Ιούνιο πήγε άπατη. Εντελώς τελείως. Πάρτε το χαμπάρι! Την έφτυσε η μισή εκλογική βάση σας! Ένας στους δύο! Γκέγκε; Ποιον λοιπόν θα πείσετε ότι αυτό το φτύσιμο περνάει στο ντούκου από όλα τα στελέχη και τα μέλη σας; Επειδή εσείς είστε κουφιοκεφαλάκηδες και κοιμόσαστε ύπνο βαθύ και μάλιστα όρθιοι, νομίζετε ότι όλοι στο ΚΚΕ σκέφτονται με τα δικά σας μυαλά; Και μόνο η ιστορία τού Αλέκου Χαλβατζή και τηςΝέας Σποράςαποδεικνύει το αντίθετο.

Ένα άλλο ζήτημα τώρα. Στο μοναδικό σχόλιο που έχει κάποια ψήγματα σοβαρότητας, άσχετα αν είναι πασπαλισμένη με μπόλικη αφέλεια, γράφει αυτός (ή αυτή) που σχολιάζει:

Κατ΄ αρχάς να σας συγχαρώ για τις πηγές πληροφόρησής σας για ζητήματα ΚΚΕ και κατά δεύτερον εάν εκμαιεύεται τόσα πολλά από την σιωπή, τότε σκεφτήτε πόσα μπορούμε να συμπεράνουμε εμείς από την παραπάνω φλυαρία σας.

Ορέος ο φίλος ή η φίλη που τα γράφει αυτά! Διότι, δυσανασχέτησε μεν επειδή αντλήσαμε πληροφόρηση από το αστικό Βήμα, αλλά ξέχασε ότι το τσαρδί που τον πληροφόρησε για την ανάρτησή μας και τον έκανε να μας επισκεφτεί, λίγες ώρες πριν, αντλούσε πληροφόρηση για ζητήματα ΣΥΡΙΖΑ από τα ‘‘επαναστατικά’’ …Νέα!!! Χωρίς να περιμένει ούτε ένα 24ωρο για να δει αν οι πληροφορίες θα διαψευστούν από τον ΣΥΡΙΖΑ ή θα διευκρινιστούν! Τι, σαν κι εμάς τους ‘‘οπορτουνιστές’’ είναι; Που περιμέναμε δύο ολόκληρες εβδομάδες (συμπληρωμένες!) ψάχνοντας τον Ρίζο για κάποια διάψευση ή διευκρίνιση; Αλήθεια, πόση πολιτική ηλιθιότητα πρέπει να κουβαλάτε για να σας διαφεύγει ότι αν θέλαμε να χτυπήσουμε το Κόμμα, θα αξιοποιούσαμε τον Σταυρόπουλο από την πρώτη στιγμή, από την ίδια ή την επόμενη μέρα και δεν θα περιμέναμε δύο ολόκληρες βδομάδες;;;

Αυτό το ερώτημα το αφήνουμε να απαντηθεί από εσάς. Και μπορεί να απαντηθεί ολόσωστα και χωρίς την παραμικρή δυσκολία. Αρκεί να βάλετε το μυαλό σας να δουλέψει και να πάψετε να είσαστε γραμμιτζήδες τού κερατά!


Τα λέμε (αλλά βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει! ;-) )

ЖΟЖΟЖΟЖΟЖ


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Αυτά όσο αφορά την ιστορία τού Συνεδρίου, Σταυρόπουλου, κ.λπ κ.λπ.

Πάμε τώρα στο θέμα μας. Τι έγινε εδώ φίλε που είχες κάποτε άλλο nick; Μούγκα στη στρούγκα διαπιστώνω. Δεν άκουσα ούτε ένα κιχ για τις ομορφιές (γιατί δεν είναι βέβαια μόνο αυτό που έχω στο ποστ, μιλάμε για τα άπαντα όχι τού Lenin, αλλά τού …Hooligan!).

Αλήθεια, πιστεύεις ότι έτσι το Κόμμα θα ανακτήσει και θα διευρύνει την επιρροή του;;; Και πιστεύεις ότι ο Αντώνης τα πάει καλά στην κομμουνιστική διαπαιδαγώγηση;;; Γιατί εμείς πιστεύουμε ότι πιο χάλια δεν γίνεται!

Περιμένω την τοποθέτησή σου επ’ αυτού (επί τού θέματος δηλαδή). Μη μου ‘‘την κάνεις’’ α λα Γαλλικά! ;-)


Τα λέμε


ΥΓ Δεν υπάρχει κανένα προσωπικό πέσιμο στον Αντώνη. Και είναι και λίγο κωμικό να μου γράφεις κάτι τέτοιο όταν τα ‘‘παιδιά του’’ έρχονται εδώ μόνο και μόνο για να χουλιγκανίσουν παρόμοια με τον πιο λούμπεν οπαδό ποδοσφαιρικής ομάδας!

ΥΓ2 Το ορίτζιναλ σχόλιο που ξαναπόσταρα: http://leftg700.blogspot.gr/2012/09/blog-post_24.html?showComment=1354196607308#c5199209832591795152

ΥΓ3 Το ποστ του Αντώνη όπου βασίζεται και αναπαράγει τα επαναστατικά ...Νέα!: http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/11/blog-post_28.html

ΥΓ4 Αποτελεί πολιτική μωρία (και θράσος απύθμενο) εκ μέρους τού Αντώνη το γεγονός ότι μάς βάζει δίπλα-δίπλα (= στο ίδιο τσουβάλι) με δημοσίευμα σχετικό με πιθανολογούμενες απολύσεις από κομματικές επιχειρήσεις τού ΚΚΕ. Γιατί;

Γιατί,όταν εμείς γράφαμε αυτά, ο Αντώνης έγραφε ...αυτά!!!

Να τα δεις (μαζί με τα σχόλια —τα δικά μας είναι πολλά, τού Αντώνη ‘‘περιέργως’’ μόνο τέσσερα και κανένα δικό του... ;-) ) Και περιμένω και γι’ αυτά την τοποθέτησή σου. Μη γίνεις Λούης! ;-)

ΥΓ5 Φίλε που είχες άλλο nick, καιρός να αποκτήσεις και άλλη, βαθύτερη ματιά απέναντι στα πράγματα...

Ανώνυμος είπε...

G700 εγραψε..

"Στις πλατείες, την περίοδο της ακμής τους πήγε κάθε καρυδιάς καρύδι! Και Ολυμπιακοί και χορτοφάγοι και παθητικοί ομοφυλόφυλοι και πορτοφολάδες και ακουμπατατζήδες και φίλοι τής καρέτα καρέτα! Οι φασίστες θα λείπανε;..."

Ετσι ετσι να το ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ....ΣΥΡΙΖΑ και ΦΑΣΙΣΤΕΣ ηταν χερι χερι στις πλατειες.
Λογικο και αναμενομενο......

Ανώνυμος είπε...

Συντοφακια μη κολωνετε, λιγο ακομα εμεινε και θα ξαναγινει η Μαριλιζα υπουργος ,κουραγιο. Κ νταξει αυτο με το συνεδριο που γραψατε , πολυ μαλακια βγηκε αλλα δε πειραζει οσο πατε θα βελτιωνεστε στις πουστιες, υπομονη.
Πρεπει να απαντησετε συγκροτημενα σε αυτον τον γελοιο του Λενιν Ριλοντεντ. Γιατι δε φτιαχνετε ενα ιστολογιο Kotsakas Reloaded? παρτε και το παλικαρι τον enosy και τους λεβεντες της Νεας Σπορας και θα κανετε τρελο παρεακι.

Ασπρη Μαριλιζα ,μαυρη Μαριλιζα ποντικια πιανει.
Τα λεμε ;-) Ξεφτιλες

spiral architect είπε...

Κάτω τα ξερά σας απ' τη σ. Μαριλίζα γιατί θα γίνουμε κώλος εδώ μέσα!
Ξέρετε τι γάτα είναι η σ. Μαριλίζα;
Ξεχνάτε ρε ότι, είναι η πλέον κατάλληλη για να αναμορφώσει το ελληνικό ΕΣΥ από την επέλαση του ΕΟΠΥΥ-ΡΙΚΣΥ-Λοβέρδου σύμφωνα με το κουβανικό πρότυπο.

Πετρελαιάκι από τον Τσάβες, εμβόλια από τον (αδελφό) Κάστρο, για να τσιμπήσουμε μερικά χρονάκια επιβίωσης και να μην πάμε σαν το σκυλί στ' αμπέλι από πνευμονία.

Tιμή και δόξα στη σ. Μαριλίζα, στο σ. Κοτσακά και σε όλους τους συντρόφους που εισάγουν τεχνογνωσία.

Το άσχημο είναι ότι οι οριζινάλ συριζαίοι μένουν στην απ' όξω ...


Ανώνυμος είπε...

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΩΝΥΜΟ Ο ΑΛΛΟΣ o mbiker τι ασυναρτισιες γραφη και αυτη ειναι κριτικη η πολεμικη με βαση το ψεμα μπουρου μπουρου και στη μεση οσυριζα ολα τα δυφραγκα δικας με για σας και χαρας σας εμεις με το κκε εσεις με το συριζα και οτι βρεξει

Ανώνυμος είπε...

ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΡΕΡΡΕ.....ΟΥΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΜΑΖΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΦΑΣΟΛΑΔΑΣ

Ανώνυμος είπε...

... ούτε και στην ορθογραφία ...

μπανάνα ;;;;

Γιάκοβ

Ανώνυμος είπε...

Όπως το βλέπω εγώ, όσες μαλακίες κάνει ο συριζας με την επικράτηση του δεξιού του ρεύματος και την υποδοχή πασοκολιγδιάρηδων που είδαν φως και μπήκαν, άλλες τόσες κάνετε κι εσείς (οι ταλιμπάν-άκου ταλιμπάν) του ΚΚΕ με την αδιακαιολόγηρη απομόνωσή σας, την εξωτερίκευση του άγχους σας γιατί κι εσείς δεν βλέπετε να γίνεται τίποτα από πλευράς κόμματος, μα τι να κάνετε, τυφλή υποστήριξη κι όπου μας βγάλει (ταλιμπάν βλέπεις...).
Η υιοθέτηση του δόγματος το κόμμα πάνω απ όλα και πουτάνα να γίνουν όλα θα καταστρέψει πρώτα εσάς.
Δεν είναι μακριά η εποχή που πιθανός δένδιας στη θέση του δένδια θάναι ο οποιοσδήποτε άρρωστος νεοταξίτης.
Κάπου τόχω ξαναναφέρει.
Σε ενδεχόμενη (λέμε τώρα) κυβέρνηση συνεργασίας τάχα μου αριστερών δυνάμεων και τίποτα να μην μπορούσε να βελτιωθεί από οικονομικής πλευράς λόγω ΕΕ, μνημονίων, χρεών κλπ, μόνο και μόνο η κάθαρση σε θεσμούς και κέντρα εξουσίας που θα επήρχετο, θα ωφελούσε το λαό.
Φανταστείτε ξεσκαρτάρισμα σε δικαιοσύνη, αστυνομία, ΜΜΕ.
Διώξεις και καταδίκες (διώξεις και καταδίκες λέμε κι όχι μπαρμπούτσαλα) σ ό,τι όλα αυτά τα χρόνια έκανε Ακηές, ακύρωση παράνομων και αντισυνταγματικών βενιζελονόμων, πάταξη της φασιστοσυμμορίας σ ό,τι αφορά τις επιθέσεις, προστασία μεταναστών, εξανθρωπισμό ανάλογων δενδιονόμων, κατάργηση αυτού του ακαταλόγιστου νόμου όπου με απλή υπουργική απόφαση μπαίνουν χαράτσια και σφάζουν, αντικατάσταση πορωμένων τύπων από ο,τιδήποτε έχει να κάνει με ταμεία και δημόσια περιουσία, σιγά σιγά ανάκτηση της εξουσίας μέσω κατάληψης καίριων πόστων βρε αδελφέ και το σημαντικότερο, φρένο σ ο,τιδήποτε δεξιόστροφη μαλακία θα σκαρφιστεί ο οποιοσδήποτε συριζαίος, θα μας χάλαγε;
Σε τι θα μας ωφελούσε ένα ΚΚΕ της τάξης του 15%, μα στην απέξω και μάλιστα μέσω επίσημης απόφασής του;
Από που κι ως που όποιος θα τόριχνε στο κόμμα αυτομάτως θα αναβαθμιζόταν σε σκληροτράχηλο κομμουνιστή που δεν μασάει και θα απεργούσε και θα έτρεχε σε αποκλεισμούς και θα...και θα...(εδώ δεν τολμάτε να υποστηρίξετε μια αντιφασιστική διαδήλωση κι ας την έχουν οργανώσει άλλοι-άλλη μαλακία αυτή, για αντιφασιστική διαδήλωση προκειται ρε, κι εδώ διαχωρισμός;) ενώ στην κυβέρνηση θα βρίσκονταν αυτοί που βλέπετε τώρα και μάλλον πιο σκληροί;
Άντε να σας δώσω εγώ 15%. Ψήφους πασόκων και νεοδημοκρατών. Αυτοί που τόχαν ρίξει στους συριζαίους.
Και λοιπόν; Τι θα κάνετε με ψήφους απολίτικων ανθρώπων που ούτε κάν θέλανε να σας μυρίσουν ως πρότινος;
'Ο,τι μαλακία κάνει κι ο συριζας που τους πήρε την ψήφο περιστασιακά και τάχει χαμένα.
Και πιθανόν να μην τον ξαναψηφίσουν στις έπόμενες εκλογές, ρίχνοντάς το στα σίγουρα για κυβέρνηση από γνωστά ή νεοφταγμένα καθεστωτικά, για να μην χάσουν και τις προσβάσεις σε οκτάμηνες συμβάσεις πια, μαθημένοι όπως είναι.
Καλές οι θεωρίες, ναι;

mbiker


spiral architect είπε...

Σύμφωνο Σοφούλη - Σκλάβαινα, άνοδος Ι. Μεταξά - Αθήνα 1936
Το θυμάται κανείς; Αμ το ΚΚΕ καλώς-κακώς το θυμάται και σκιάζεται!
(και κατά τη γνώμη μου καλώς το θυμάται)

Το ΚΚΕ μαθαίνει απ' τα λάθη του και τα συμπεράσματα τα μεταφέρει και τα αναγάγει στο σήμερα. Αν δικαιωθεί, θα δικαιωθούμε όλοι εμείς. Αν δεν δικαιωθεί, θα διαλυθεί, αλλά κάποιο άλλο θα πάρει τη θέση του.

Αλλαγή του συστήματος με αγάπες και λουλούδια δεν γίνεται.
Ατυχώς θα χυθεί αίμα.

Κάστορας είπε...

Ας μου επιτραπεί να ρωτήσω τους φίλους ΚΚΕδες τα εξής: Όταν κάποιοι δηλωνουν πως ενδιαφέρονται για το ΚΚΕ, πως θεωρούν πως υπάρχει αριστερά με το ΚΚΕ να παίζει -αναγκαστικά- πρωταγωνιστικό ρόλο δεν είναι προς όφελος του ΚΚΕ, ανεξαρτήτως των προθέσεών τους; Δεν θα μπορούσαν να τους τεθούν με ευγενικό αλλά σαφή τρόπο ορισμένα σημεία τα οποία το ΚΚΕ θεωρεί αδιαπραγμάτευτα και να εγκαλεστούν στο να αποδείξουν ότι συμφωνούν; Ακόμα καλύτερα, όταν ολόκληρες πτέρυγες κομμάτων που ήταν άκρως φιλοευρωπαϊκά όπως ο ΣΥΝ, βγαίνουν εναντίον του ευρώ δικαιώνοντας έτσι τη στάση του ΚΚΕ (και του εξωκοινοβουλίου), αυτό αναρωτιέμαι ποιος ψυχολογικός λόγος το μετατρέπει από νίκη σε παγίδα. Σε μια υποτιθέμενη συνεργασία με αυτές τις δυνάμεις, ποιος θα είχε το πάνω χέρι αυτός που είναι όψιμος ή ο παλιός και συνέπής και οργανωτικά κλάσεις πιο ισχυρός;


Τώρα το γιατί σχολιάζω για το ΚΚΕ: Γιατί το ΚΚΕ είναι κόμμα που καλεί σε ψήφο και ως πολίτης -ο οποίος το έχει ψηφίσει ορισμένες φορές- θεωρώ ότι έχω το αναφαίρετο δικαίωμα. Κάποτε άνηκα στην κατηγορία των φιλικά προσκείμενων προς το ΚΚΕ οπαδών της εξωκοινοβουλευτικής (στις περιώνυμες πλατείες όταν σαν την έπεσαν είχα μπει μπροστά και έπαιξα και μάπες) αλλά πλέον είμαι κακοπροαίρετος αντιλενινιστής ρεφορμιστής. Αλλά αν θέλετε να είστε κόμμα μαζικής επιρροής θα πρέπει να μάθετε να απαντάτε και σ' αυτούς. Πόσο μάλλον στον χύμα μικροαστικό και λαϊκό κόσμο της πλατείας. Έχετε βέβαια κάθε δικαίωμα να το αρνείστε

Ανώνυμος είπε...

spiral architect

Διάβασα την παραπομπή στο
Σύμφωνο Σοφούλη - Σκλάβαινα, άνοδος Ι. Μεταξά - Αθήνα 1936

Δεν ήξερα για τις υποθέσεις δολοφονίας των πρωταγωνιστών.
Αυτό όμως τι σημαίνει; Πως δεν κάνουμε τίποτα γιατί υποβόσκει ο φόβος δολοφονίας των υποψήφιων πρωθυπουργών;
Δεν υπάρχει κατ αρχάς το παλάτι που διόριζε πρωθυπουργούς.
Τα ΜΜΕ που κάποιοι σχολιαστές τοποθετούν στη θέση του παλατιού, δεν είναι το ίδιο, μάλλον αυτά θα πρέπει να φοβούνται.
Η σχέση εξάρτησης που αναγάγεται στη σημερινή εποχή με τις ισχυρές χώρες, υφίσταται έτσι κι αλλιώς, άρα πάλι στ αυγά μας;
Και σε τελική ανάλυση, μου θυμίζει εκείνο το δημοσίευμα, πως ο κωστάκης απειλήθηκε με δολοφονία, γι αυτό και δεν έκανε όλα αυτά τα καλά που υποσχέθηκε.
Εν πάσει περιπτώσει, αν το ΚΚΕ διδάσκεται απ τα λάθη του όπως ισχυρίζεσαι, γιατί διδάσκεται επιλεκτικά;
Γιατί ποτέ δεν αναφερόμαστε στη δημοκρετία της Βαϊμάρης και στην υποτίμηση του ναζιστικού κινδύνου απ τους τότε κομμουνιστές εκεί;
Την ίδια υποτίμηση δεν κάνει και σήμερα το κόμμα;
Μόλις πριν έκραξα την ανόητη αποχή του ΚΚΕ από συλλογικές ενέργειες μαζί με ανταρσύους, συριζαίους, άλλους κουκουτέτοιους κι αναρχικούς, μόνο και μόνο επειδή τις οργανώνουν άλλοι.
Παρατήρησα δε, πως απαντήσεις σ όσα υποστηρίζω (σε γενικότερο πλαίσιο πολλά απ αυτά πιθανόν νάναι τελείως εσφαλμένα, δεν διεκδικώ το αλάθητο), μα σ αυτά που αναφέρομαι και αφορούν συλλογικές δράσεις, απαντήσεις λοιπόν, δεν δίνονται.
Μια χαρά μπορούν ν απαντουν σύντροφοι του ΚΚΕ για τους πουλημένουν ρεβιζιονιστές και άλλα καλά, μα εκεί που δεν υπάρχει δικαιολογία για τη γαργάρα, κάνουν και το θέμα γαργάρα.

mbiker

Ανώνυμος είπε...

Τους έχει κάψει εκείνο το ωραίο τραγούδι
"γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον"
Το κατάλαβαν λάθος, και έτσι γυρίζουν τις πλάτες τους στο μέλλον, κυριολεκτικά.
Ακόμη και όταν το μέλλον τους σφυροκοπά αλύπητα,ακόμη και όταν ο διπλανός τους τους φωνάζει, "έεε σύντροφε!,βοήθα την κατάσταση γιατί χανόμαστε,μας χτυπούν από παντού",
αυτοί γυρίζουν τις πλάτες τους.
Συμμαχούν μόνο με τον εαυτό τους.
Οταν ο κόσμος που στηρίζονταν σε αυτούς τους εγκαταλείπει με πίκρα, κατηγορούν τον κόσμο που δεν τους καταλαβαίνει, και περιγράφουν την μελλοντική επανάσταση, ενώ εγκαταλείπουν την τωρινή ταξική σύγκρουση.
Είναι φόβος, είναι αυτοκαταστροφική μανία, ή μήπως κάτι παραπάνω ξέρουν και θα μας σώσουν όλους την τελευταία στιγμή σαν το ιππικό;

LeftG700 είπε...

Φίλε dimitris t,


Πλάκα-πλάκα, έπεσες μέσα στις κατάρες! Αν μπεις εδώ και πας προς το τέλος τών σχολίων θα δεις πραγματικές κατάρες τού τύπου ψόφα ρε και κακό ψόφο να ’χεις!!! Μιλάμε για απίθανες καταστάσεις! Για γέλια :-) και για κλάματα! :-(

Ο Αντώνης είναι ένα εξαιρετικό case study. Τέτοιο ιδεολογικο-πολιτικο-φιλοσοφικό vertigo είναι πράγματι σπάνιο. Κι όταν συνδυάζεται με απύθμενο θράσος και ενθάρρυνση λούμπεν συμπεριφορών παρόμοιων με αυτές που έχουν οι σταθεροί θαμώνες χαρτοπαικτικών λεσχών ή χαμαιτυπείων, ο Φρόιντ (ή ο Άντλερ;) πρέπει μάλλον να επιστρατευτούν...


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Σπειροειδή αρχιτέκτονα,


Εν πρώτοις και για να τα λέμε όλα, είναι προς τιμήν σου που εμφανίστηκες εδώ, ανταποκρινόμενος στην έμμεση πλην σαφέστατη πρόσκλησή μας.

Από εκεί και πέρα όμως, φοβάμαι ότι δεν έχω και πολλά παράσημα για σένα...

Αυτό το κακό που γίνεται με τις λουμπεναρίες τού ΚΚΕ (του Θρύλου, του Μπάοκ, της Πανάθας και δεν συμμαζεύεται), δεν γίνεται από κανένα χώρο τής Αριστεράς. Κουφιοκεφαλάκηδες, στόκοι, ‘‘καμένοι’’, υπάρχουν παντού. Όχι όμως τέτοια αλητεία. Για παράδειγμα: Όπως μάλλον ξέρεις (κι αν δεν ξέρεις, σφύρα, να σε παραπέμψουμε σχετικά), η κριτική που τραβάμε από εδώ στον ΣΥΡΙΖΑ και σε διάφορα στελέχη του είναι αμείλικτη. Καμία σύγκριση με την κριτική προς το ΚΚΕ. Ούτε ένας(1) Συριζαίος δεν εμφανίστηκε ποτέ εδώ για να χουλιγκανίσει. Ούτε και κανείς από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, όποτε πιαστήκαμε σε διάλογο μαζί τους εδώ, ούτε βέβαια από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Επομένως, γιατί επιχειρείς να εξομοιώσεις τους μεν με τους δε; Γιατί αδικείς έτσι τον εαυτό σου; Και ηλικία έχεις, και μόρφωση, και εμπειρία. Γιατί τα αφήνεις όλα αυτά να σκουριάζουν; Και, κυρίως, γιατί σιωπάς; Είναι δυνατόν αυτό το απεχθές πρόσωπο που μοστράρουν οι ‘‘πρωτοπόροι’’ κομμουνιστές να κερδίσει τη συμπάθεια ή, πολύ περισσότερο, την ηγεμονία τής κοινωνίας;;; Δεν καταλαβαίνεις ότι όλοι αυτοί οι χουλιγκάνοι υπονομεύουν κάθε πιθανότητα ανάκαμψης του ΚΚΕ; —περιορίζομαι στο ΚΚΕ και δεν επεκτείνομαι στη ζημιά που κάνουν στη σύμπασα Αριστερά, γιατί αυτό σε ενδιαφέρει εσένα.

Ένα άλλο: Η ανάρτηση θίγει ένα συγκεκριμένο ζήτημα. Τι δουλειά έχει η Μαριλίζα και ο Κοτσακάς ή η ...φαβορίτα τού Τσίπρα; Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Μου θυμίζεις την τακτική τού φίλου μας του Λασκαράτου! Μας την πας τη δουλειά όπως στο ανέκδοτο («και σεις γιατί καταπιέζετε τους νέγρους;»); Φίλε Σπειροειδή, και πάλι αδικείς μάλλον τον εαυτό σου. Και οπωσδήποτε αδικείς τη νοημοσύνη μας και τη νοημοσύνη των ‘‘ουδέτερων’’ αναγνωστών μας.

Τέλος: Ώστε το σύμφωνο Σοφούλη – Σκλάβαινα φταίει για τη δικτατορία τού Μεταξά;;; Όχι η υπαναχώρηση των Φιλελεύθερων και η ψήφος εμπιστοσύνης που έδωσαν στην κυβέρνηση Μεταξά;;; Και για να ’χουμε το καλό ρώτημα: αν η στρατηγική τού αντιφαστικού μετώπου ακόμα και με αστικές πολιτικές δυνάμεις ήταν λάθος, ποια ήταν η σωστή; Η προετοιμασία τής σοσιαλιστικής επανάστασης;;; Καλά να μας τα λες εμάς! Φρόντισε μόνο να μη φτάσουν στ’ αυτιά τού Ιωσήφ! ;-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Κάστορα,


Κατά τη γνώμη μας τουλάχιστον μέχρι στιγμής, κανένα ρεύμα/σχήμα/κόμμα τής Αριστεράς δεν έχει τα μαγικό κλειδί τού Παραδείσου. Με αυτή την έννοια δεν δεχόμαστε και δεν αναγνωρίζουμε ρόλο πρωτοπορίας σε κανένα. Η Αριστερά ήταν πάντα και στις μέρες μας ακόμα περισσότερο πολύμορφη. Όπως ακριβώς τη συμβολίζουμε στο avatar με τις πολλές αποχρώσεις τού κόκκινου (+ λίγο μαύρο) που έχουμε επιλέξει για το τσαρδί μας.

Να χαρείς ό,τι αγαπάς! Μη μπερδεύεις τα σώβρακα με τις γραβάτες! (= το λενινισμό με τις πρακτικές αυτών τών κακής ώρας κουτσαβάκηδων!). Ούτε καν με τον ‘‘σταλινισμό’’! Όσο για τον ρεφορμισμό, πάλι θα το ξαναπούμε: άσπρη γάτα, μαύρη γάτα, κ.λπ. κ.λπ κ.λπ. ;-)

Τα λέμε

LeftG700 είπε...


Ανώνυμε φίλε ή φίλη (Τετάρτη, Δεκεμβρίου 19, 2012 3:24:00 μ.μ.)


Νομίζουμε ότι η ηγετική ομάδα το ξεκαθάρισε με τις Θέσεις που προτείνει: θα πάρουμε το Κόμμα μαζί στους τάφους μας.

Ιδιοτελείς, δογματικοί ή πολιτικά ηλίθιοι; Άντε βρες την άκρη! Η μοναδική ελπίδα είναι η εσωκομματική αντιπολίτευση. Μακάρι να παίξουν τα χαρτιά τους σωστά...


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Товариш Яков Федотович,


Ανανεώνουμε την ερώτηση που σου κάναμε σε προηγούμενο ποστ και είτε δεν το είδες, είτε το ...έγραψες! ;-)

Είπες ότι και υπήρχαν και υπάρχουν άνθρωποι αξιόλογοι στο ΚΚΕ. Ουδεμία αντίρρηση (το αντίθετο θα ήταν μεταφυσική). Όμως, γιατί δεν έχει εμφανιστεί ούτε εδώ ούτε αλλού κάποιος από αυτούς για να πει μια κουβέντα στα "παλικάρια"; Αδιαφορία, απογοήτευση, ή εσφαλμένη εφαρμογή τού δημοκρατικού συγκεντρωτισμού; Ή κάτι άλλο που δεν πιάνουμε;

Κατά τα άλλα: Κρίνοντας από την αθρόα προσέλευση των μελών τής —πολυπληθούς, είναι αλήθεια— ΚΟΒ Ούγκα Μπούγκα, μήπως τελικά η προσφορά τής μπανάνας δεν είναι και τόσο καλή ιδέα; ;-)


Увидимся

Κάστορας είπε...

Αγαπητοί LeftG700

δεν μπερδεύω του κνίτες του διαδικτύου με τον λενινισμό, αν και μια αιτιώδης σχέση υπάρχει. Απλά θέλω να διαχωριστώ ως κακοπροαίρετος για να αποδείξω ότι ο διάλογος πρέπει να γίνεται χωρίς δίκη προθέσεων, εκτός κι αν ο άλλος είναι ναζί. Οπότε υιοθετώ τους χαρακτηρισμούς που απευθύνονται προς τους υπολοίπους της αριστεράς και αναμένω μια τοποθέτηση απ' τους φίλους του ΚΚΕ επί των ερωτημάτων που θέτω. Όχι πως είναι υποχρεωμένοι να μου απαντάνε· εν τέλει από συμπάθεια το κάνω. Δεν θα έμπαινα σε ένα μπλογκ που θα στηρίζει Μάνο να εγκαλώ τους οπαδούς του Τζήμερου...

LeftG700 είπε...

Φίλε Κάστορα,


Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά φοβάμαι πολύ ότι σοβαρές απαντήσεις στα ερωτήματά σου (μας) δεν θα έχεις. Κραυγές ναι, ύβρεις ναι, ακόμα και κατάρες! Αλλά απαντήσεις, όχι.

Όσο πολιτικά πρωτόγονες και αμόρφωτες κι αν είναι αυτές οι καρικατούρες κομμουνιστών που μας επισκέπτονται (εξαιρούνται οι εξαιρέσεις), όσο λουμπεναρίες κι αν είναι (μερικοί και λουμπίνες, δηλαδή ιδιοτελώς ιδιοτελείς), πιάσαν το μήνυμα των Θέσεων. Το οποίο είναι το εξής, κατά τη δική μας ανάγνωση:

Ούτε ψωμί ούτε νερό σε όσους διατηρούν κομμουνιστικές αναφορές!


Τα λέμε

Φίλος από μακριά είπε...

Γιατί ρε παιδιά κάθεστε και ασχολείστε με τον L.R.? Μην ξεχνάτε ότι το ποιους διαλέγουμε να αντικρούσουμε, λέει πολλά πρώτα-πρώτα για τη ΔΙΚΗ ΜΑΣ ποιότητα. Γιατί ρίχνετε τόσο πολύ την ποιότητά σας; Γιατί δεν την προφυλάσσετε από ασήμαντους τσακωμούς με ασήμαντους;

Ανώνυμος είπε...

Λέφτηδες

σας έχω ήδη απαντήσει στο ερώτημα αυτό νομίζω , αν όχι θα το ψάξω

Πάντως δεν φαντάζομαι να στερήσετε στο γέρο Γιάκοβ τη χαρά να προσφέρει στα συμπαθή πρωτεύοντα μια μπανάνα

Γιάκοβ

ΥΓ Νομίζω ότι είναι καιρός για να ανεβάσετε ένα ποστ για τις Θέσεις και να αφήσετε τις γκρίνιες για τον κομψευόμενο

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
LeftG700 είπε...

Φιλάρα (Ανώνυμος Τετάρτη, Δεκεμβρίου 19, 2012 10:06:00 μ.μ.), σόρυ! Σε έπιασε το φίλτρο! Ξέρεις, αυτό που ξεχωρίζει τα ανθρώπινα κατακάθια και τα πετάει εκεί πού ανήκουν: στους υπονόμους!

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα στον Κωστή Παπαϊωάννου ότι είσαι κακό παιδάκι αλλά δεν είχε απορία να μάθει ποιός πραγματικά είσαι. Εγώ όμως βλέποντας τη δουλειά που κάνεις εδώ μέσα λέω να του πω το ονοματάκι σου... εσύ τι λες;

nickname: Σε ξέρω!!!

LeftG700 είπε...

Ούτε από που κατουράς δεν ξέρεις!

LeftG700 είπε...

Φίλε από μακριά, σε καλωσορίζω από ...κοντά! :-)


Κοίτα, λίγες κουβέντες είπες, μεγάλο θέμα ανοίγεις.

Από αρκετές απόψεις έχεις δίκαιο. Ναι, ο Αντώνης είναι ένα ασήμαντο πολιτικό πρόσωπο. Αριστερός τού εργαστηρίου (= βιβλίου) που, αν και με Εαμίτη παππού, ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με τη μαρξιστική ιδεολογία στα είκοσί του χρόνια μέσα από τις λογοτεχνικές αναλύσεις και παραδόσεις τής καθηγήτριάς του Τζίνας Πολίτη (όλα τα στοιχεία από δικές του δημόσιες εξομολογήσεις, εννοείται). Αν λογαριάσει κανείς ότι είναι γεννημένος το 1969, αντιλαμβάνεται ότι σε εποχές που, όπως ξέρουμε από διαβάσματα αλλά και προσωπικές διηγήσεις τών παλιών, η αριστερή πολιτικοποίηση έδινε κι έπαιρνε, ο Αντώνης, μέχρι το δεύτερο έτος τών πανεπιστημιακών σπουδών του, έπαιζε το πουλί του, έπαιζε σε ροκ ερασιτεχνικές μπάντες και έπαιζε με γκόμενες (κατά πάσα πιθανότητα με αυτή τη σειρά)...

Μέχρι τώρα, άσχετα αν έχει γαντζωθεί στο ΚΚΕ (όπως οι ναυαγοί στο άδειο βαρέλι;), τέτοιος παραμένει σε γενικές γραμμές. Δηλαδή, ένας αριστερός τού εργαστηρίου (απλώς θυμήθηκε να διαβάσει και λίγο τούς κλασικούς —τώρα τους ανακάλυψε, στα σαράντα σάμθινγκ!), που εξακολουθεί, συμβολικά μιλώντας, να παίζει το πουλί του.[***] Μία σοβαρή ένδειξη γι’ αυτό, που μου έρχεται πρόχειρα στο νου, είναι ότι ακόμα δεν έχει καταλάβει γιατί ο Μπαντιού υποστήριξε στις εκλογές τού Ιουνίου τον ΣΥΡΙΖΑ, αν και έχει φάει τα μισά του χρόνια να διαβάζει Μπαντιού!!! Αυτό δείχνει τι ψάρια πιάνει το φιλοσοφικό του μυαλό όταν προσπαθεί να λειτουργήσει στην ‘‘πεζή’’ πολιτική πραγματικότητα: από σαφρίδια και κάτω! Ας είναι.

Και ερχόμαστε τώρα στο ζουμί, το ερώτημά σου: γιατί ασχολούμαστε τελικά;

1) He is a bastard, but he is one of our own bastards. Οι θέσεις του και οι προσεγγίσεις του είναι παραμορφωμένες αλλά είναι αριστερές θέσεις. Η ιδεολογική αντιπαράθεση επιβάλλει λοιπόν να ασχολούμαστε. Γιατί δεν είναι βέβαια ο πρώτος, ούτε βέβαια θα είναι τελευταίος, που διακατέχεται από δογματική, απολυταρχική, αντιδιαλεκτική και στεγνωμένη από πνευματικούς χυμούς σκέψη.

2) Έχοντας κατά τα φαινόμενα αποφασίσει ότι ο αυτοϋποβιβασμός του στο επίπεδο της λουμπεναρίας τού ΚΚΕ θα μειώσει την απόσταση που τον χωρίζει από τους προλετάριους (κούνια που τον κούναγε!), επικυρώνει όλον τον πολιτικό πρωτογονισμό που χαρακτηρίζει μεγάλο μέρος τής βάσης τού ΚΚΕ. Διότι, σκέπτονται αυτοί οι δύστυχοι: «Να! Εδώ κοτζαμάν καθηγητής Πανεπιστημίου σκέπτεται σαν πρωτόζωο και συμπεριφέρεται σαν ζώο! Τι χρείαν άλλων μαρτύρων έχωμεν ότι βαδίζουμε στο σωστό δρόμο;».

Με το χέρι στην καρδιά πες μου: Είναι ασήμαντα όλα αυτά;


Τα λέμε


[***] Το όψιμο γάντζωμά του σε ένα κομματικό σχηματισμό —έτυχε να είναι το ΚΚΕ, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και η ΟΑΚΚΕ!) έχει τη σημασία του, αλλά θα το προσπεράσω, έστω κι αν εξηγεί σε κάποιο σημαντικό βαθμό τη στάση του και τις συμπεριφορές του.

LeftG700 είπε...

Товариш Яков Федотович,


Μου απάντησες σε ένα προηγούμενο ερώτημα (αν ήταν τόσο χάλια τα πράγματα στον καιρό σου). Αυτό στο έθεσα, στο ίδιο θρεντ, αργότερα.

Ρε μανία με τις Θέσεις! Μπας και είσαι ...ΚΚΕ; ;-)


Увидимся

Ανώνυμος είπε...

Ρε φιλε να χαρεις αν πραγματικα ξερεις βγαλτους στη φορα αυτους τους ξεφτιλες. Ελεος πια με τον καθε ανωνυμο σαλτιμπαγκο που βγαινει και αναπαραγει ολη τη λασπη που πλασαρει το Βημα και εχει και το θρασος να κουναει και το δαχτυλο απο πανω. Τουλαχιστον ο Σταυροπουλος υπογραφει τα Γκεμπελιστικα του.

Ανώνυμος είπε...

λέφτηδες

στο ερώτημα που θέσατε έχετε εν μέρει απαντήσει :

"Αδιαφορία, απογοήτευση, ή εσφαλμένη εφαρμογή τού δημοκρατικού συγκεντρωτισμού; "

Πέρα από αυτό σκεφτείτε ότι υπάρχει μια έμφυτη σχεδόν συμπεριφορά να τηρούνται "τα εν οίκω μη εν δήμω" . Μια συμπεριφορά που διαπερνά κάθε εκεί συνομοταξία και είναι δικαιολογημένη και κατανοητή . Φαντάζομαι δε ότι οι περισσότεροι από τους εδώ εμφανιζόμενους μπαμπουίνους ,πέρα από τον σκανδαλώδη έρωτα τους για τη ...μπανάνα , "υπερασπίζονται" μια υπόθεση που στη πραγματικότητα δεν είναι δική τους . Πρόκειται για "επιρροές" και "οπαδούς" , είτε για νεούδια της ΚΝΕ που πάντα διακρινόταν για τη διαπαιδαγωγητική της επάρκεια

Γιάκοβ

ΥΓ Σχετικά με το επείγον του να ανέβει εδώ ποστ για τις Θέσεις , αντί να ασχολείστε με τους κομψομόλους , εγώ απλά το επισημαίνω . Αυτό που απομένει είναι να αντιληφθείτε τη χρησιμότητά του , γιατί το απόθεμα με τις μπανάνες τελειώνει

Ανώνυμος είπε...

Η άκρη δεν βρίσκεται εύκολα.
Ίσως όμως να φταίει και κάτι που κάνει η κάτι που δεν κάνει αυτό το ιστολόγιο.
Δες για παράδειγμα στο iskra τι γίνεται απο τα σχόλια στο άρθρο του Κ.Μ. Υπάρχει και εκεί ομοβροντία, πιθανώς κατόπιν εντολής, με like, σε επικριτικά σχόλια που προέρχονται από το ΚΚΕ. Εκεί όμως, δεν υπάρχουν υβριστικά ή μπανανοειδή σχόλια. Αυτό κάτι σημαίνει. Δεν είναι για να ψάξεις αν πραγματικά είναι ΚΚΕ αυτοί που απαντούν με κακό τρόπο εδώ - πιθανώς και να είναι, ή να νομίζουν πως είναι. Ίσως όμως πρέπει και εσύ να κάνεις αυτό που προφανώς κάνει η iskra δηλαδή να εξετάζεις πρώτα τα σχόλια που μπορούν να δημοσιευτούν.
Δηλαδή με βάση αυτά που λες στη "θεωρία" σου, είσαι αρκετά "φιλελεύθερος" στην πράξη, έτσι όπως διαχειρίζεσαι το site.
Εξαρτάται τι θέλεις να πετύχεις με το ιστολόγιό σου. Αν θέλεις έναν αξιόλογο διάλογο και ανταλλαγή ωφέλιμων ιδεών, χρειάζεται προστασία, όπως και όλα τα καλά πράγματα στη ζωή χρειάζονται προστασία. Αυτή τη στιγμή πάντως,με αυτή τη "διαχείριση" ευνοούνται οι μπανάνες και οι μπανανόφλουδες - από όπου και αν προέρχονται.

σας χαιρετώ, Πικάπα

Ανώνυμος είπε...

Μωρέ τον ξέρω τον μάπα αλλά τι νόημα έχει να πω το όνομά του; μήπως θα σταματήσει την μαλακία; Είναι και μεγάλος άνθρωπος και επειδή δεν τυφλώθηκε ως τώρα από την μαλακία, την συνεχίζει ακάθεκτος! Άλλωστε τον ξέρουν πολλοί και τον ξεκαρφώνουν σιγά-σιγά. Λένε (εδώ μέσα μάλιστα) ότι είναι ένας πρώην μικρομεσαίος που έφαγε τα μούτρα του με την κρίση αλλά μάλλον όχι όσο έπρεπε. Είναι χαρακτηριστική περίπτωση πασόκου (στη συνείδηση, βρωμιάρη δηλαδή, καταλαβαίνετε) που τελευταία τουλάχιστον ψήφισε και υποστήριξε και από εδώ τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα. Επίσης η αυτομόρφωσή του και η έδρα κατοικίας του, τον κάνει να πιστεύει ότι είναι αστός (τεράστια κατηγορία χαζών που νομίζουν ότι αστοί είναι αυτοί που πάνε σινεμά, φιλοζωική, περίεργα cafe και σπιτάκι μετά που λέει και ο Πανούσης)...

Ο νοών... νοείτω

Ανώνυμος είπε...

Μερικες συντομες απαντησεις στον : kastoras
Διευκρινιστικα θελω να πω οτι δεν ειμαι μελος του ΚΚΕ η της ΚΝΕ αλλα φιλος του κομματος.
Πρωτα απο ολα δεν καταλαβαινω τι ακριβως εννοεις οφελος του ΚΚΕ.Το ΚΚΕ πρωτα και πανω απ ολα παλευει για τη χειραφετηση του λαου,για την οργανωση και ενδυναμωση του λαικου-ταξικου κινηματος.Αυτο θα ειναι οφελος και κερδος για το λαο.Για εκλογικο οφελος και ψηφαλακια αλλου.Το ΚΚΕ φυσικα δε σνομπαρει το εκλογικο αποτελεσμα αλλα βασικος στοχος της παλης του ειναι αυτος που σου λεω παραπανω.Και εννοειται πως παιζουν ρολο οι προθεσεις.Κεντρικοτατο σημειο για το ΚΚΕ ειναι η αποδεσμευση απο την ΕΕ σε πολιτικη ρηξης και ανατροπης με τα μονοπωλιακαι τους μεγαλους επιχειρηνατικους ομιλους.Δε γινεται π.χ και μιλω για το Συν/ριζα να στρωνεις το χαλι για την υγιη επιχειρηματικοτητα-ανταγωνιστικοτητα και απ την αλλη να λες και στο λαο οτι θα ναι χορτατος.Αριστερα ειναι αυτο? Αυτο το ξερουν κι οι πετρες να σαι σιγουρος ,αλλο αν τεινουν χειρα συνεργασιας προσχηματικα για να ψαρευουν σε θολα νερα.Το ΚΚΕ δε μιλαει για εξοδο απ το Ευρω μιλαει για συνολικη αποδεσμευση απ την ΕΕ σε αλλο δρομο αναπτυξης γιατι ενδεχομενη εξοδος απο το ευρω με παραμονη στην ΕΕ και το Κεφαλαιο να κατεχει τα μεσα παραγωγης δεν συνιστα λυση υπερ των λαικων συμφεροντων.Η Λαικη Συμμαχια που επιδιωκει να χτισει το ΚΚΕ γινεται στους χωρους δουλειας στις γειτονιες και γενικα εκει που ζουν και αναπνεουν τα φτωχα λαικα στρωματα ,εκει που δεχονται και την ολομετωπη βαρβαρη επιθεση απο την αρχουσα ταξη με ολες τις εκφρασεις της. Τωρα για το εξωκοινοβουλιο και για καποιες δυναμεις που πηδηξαν απ το καραβι μπορεις να ανατρεξεις στη συνεντευξη της ΓΓ του ΚΚΕ για τις Θεσεις.Πιστευω αν μπεις στο κοπο να διαβασεις τις θεσεις- κι οταν λεω κοπο το εννοω γιατι ειναι γυρω στις 100 σελιδες- θα σου λυθουν αρκετες αποριες.
O καθείς εφ’ ω ετάχθη...

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους ... !

Γιάκοβ

ΥΓ Νάσαι καλά ορέ γκρέγκ , όχι γιατί συμφωνώ με όλα αυτά που λες , αλλά για το πώς τα λες

Πρώην φίλος είπε...

Τους έχουν πει από ην καθοδήγηση να λεν ότι δεν είναι μέλη του ΚΚΕ αλλα φίλοι; Ελεος πιά!!!

LeftG700 είπε...

Για να 'χω το καλό ρώτημα, σε τι οφείλεται αυτό το πρώην φίλος;

Πρώην φίλος είπε...

πρωην φιλος του ΚΚΕ

LeftG700 είπε...

Ok, σ' ευχαριστώ για τη διευκρίνιση. Αλλού πήγε το μυαλό μου. Παρεμπιπτόντως, επειδή παρέλειψα να το κάνω πριν: Δεν υπήρχε καμία επιθετικότητα στην ερώτησή μου προηγουμένως. Ήθελα απλώς να μάθω τι συνέβη, ώστε, αν γινόταν, να το "επιδιορθώναμε". :-)

Γι' αυτό που λες: υποθέτω πως έτσι είναι. Από την άλλη όμως, αυτό είναι χειρότερο! Γιατί ακόμα και ο πιο "χαλαρός" γραμμιτζής Κουκουές είναι υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια ακόμα και ένα ρέψιμο της Αλέκας που μπορεί να της ξεφύγει σε κάποια συνέντευξη τύπου!

Τι δράμα κι αυτό... ;-)


Τα λέμε

Φίλος από μακριά είπε...

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Κοίτα πώς το σκέφτομαι. Με το χέρι στην καρδιά.

Παραμορφωμένες ή απλά λαθεμένες αριστερές θέσεις ή θέσεις αριστερών με τις οποίες ένας αριστερός (όπως εμείς) μπορεί να διαφωνήσει και να μπει σε διαμάχη, υπάρχουνε πολλές. Και βέβαια είναι σημαντικός ο διάλογος και η διαμάχη με αυτές. Αρκεί όμως να διακρίνονται από μια ΣΟΒΑΡΌΤΗΤΑ και κυρίως μια ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ. Να είναι σκέψεις κι απόψεις με ΚΟΠΟ και κάποιο ΠΟΝΟ βγαλμένες. Να έχουνε ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ. Να βγαίνουνε από μια ΨΥΧΗ τελοσπάντων. Τέτοιες, λοιπόν, υπάρχουνε πολλές αλλά σίγουρα ΔΕΝ είναι τέτοιας στόφας οι θέσεις του L.D. Γι' αυτό και δεν αξίζει να τσακώνεται κανείς μαζί του.

Ανώνυμος είπε...

Ο Κολλάς της ΓΣΕΕ (πριν στην παράταξη του ΠΑΣΟΚ νυν στην παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ) δηλώνει εθνικοσοσιαλιστής(δηλαδή φασίστας).

Θα πάρουν θέση τόσο η Αυτόνομη Παρέμβαση όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ ή θα κάνουν το κορόιδο;


Ερήμην των εργαζομένων το συνέδριο της ΓΣΕΕ. Ανακοίνωση καταγγελία από το ΠΑΜΕ

(..)Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Συνεδρίασε σήμερα ( σ.σ. χτες) η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ. Και από αυτή τη συνεδρίαση, από τα όσα αποφασίστηκαν και από τα όσα διαδραματίστηκαν επιβεβαιώθηκε το πόσο ανάγκη είναι οι εργαζόμενοι να ξεμπερδέψουν μια ώρα αρχύτερα με αυτό τον εσμό των γραφειοκρατών και συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών σε όλα τα επίπεδα του συνδικαλιστικού κινήματος.

Αποφάσισαν ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ να κάνουν το συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Αλεξανδρούπολη. Ο φόβος φιλάει τα έρμα. Οσο πιο μακριά από τον "κίνδυνο" οι εργαζόμενοι να μπορούν να παρέμβουν τόσο καλύτερα. Αυτή είναι η στάση τους.
Και σε αυτή τη συνεδρίαση εκφράστηκε η αντιπαράθεση ανάμεσα στις δυνάμεις της Αυτόνομης Παρέμβασης και της ΠΑΣΚΕ και η επιδίωξη της Αυτόνομης Παρέμβασης να γίνει ΠΑΣΚΕ στη θέση της ΠΑΣΚΕ. Είναι αποκαλυπτικοί οι διάλογοι μεταξύ στελεχών της Αυτόνομης Παρέμβασης (Πρώην ΠΑΣΚΕ) όπως του Α. Κολλά με το Προεδρείο της ΓΣΕΕ.

Ο μεν Κολλάς κατηγόρησε το Προεδρείο της ΓΣΕΕ ότι είναι με την Μέρκελ και τον Φούχτελ και έχει καταδικάσει τους εργαζόμενους με τη στάση που ακολουθάει.

Το δε Προεδρείο της ΓΣΕΕ του ανταπάντησε ότι όχι μόνο συμφωνούσε με αυτήν την πολιτική που σήμερα καταγγέλλει, αλλά μαζί παίρναμε τις αποφάσεις και μαζί τις υλοποιούσαμε προσθέτοντας ότι δήλωνε εθνικοσοσιαλιστής, πράγμα το οποίο ο Κολλάς όχι μόνο δεν αρνήθηκε αλλά το επιβεβαίωσε πλήρως.

Τέτοιους συνδικαλιστές και ηγεσίες έχει ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός. Να τους χαίρεται η Αυτόνομη Παρέμβαση τέτοιους σαν τον Κολλά που δηλώνει Εθνικοσοσιαλιστής και τους έχει στη δύναμη της. (..)