Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Δήλωση του Γραφείου Τύπου τής ΚΕ τού Left G700 με αφορμή τη δημοσίευση των Θέσεων της ΚΕ τού ΚΚΕ για το 19ο Συνέδριό του




Δόθηκανχθες στη δημοσιότητα μέσα από ειδικό ένθετο στον Κυριακάτικο Ριζοσπάστη οι Θέσεις τής ΚΕ τού ΚΚΕ εν όψει τού 19ου Συνεδρίου του που προγραμματίστηκε για τις 11 – 14 Απριλίου 2013. Οι Θέσεις θα μελετηθούν σε βάθος και θα σχολιαστούν από εδώ σε εύθετο χρόνο. Προς το παρόν, το εδώ ιστολόγιο περιορίζεται να δηλώσει τα ακόλουθα:


Στην ακροτελεύτια παράγραφο του προλόγου των Θέσεων διαβάζουμε:

Ο προσυνεδριακός διάλογος συμπεριλαμβάνει και τη συζήτηση των Θέσεων με σκοπό τη συγκέντρωση γνωμών και παρατηρήσεων από τους φίλους, οπαδούς του Κόμματος, από κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια που —ανεξάρτητα από τις ιδιαίτερες απόψεις— κατανοεί ότι δίχως ισχυρό και με επιστημονικά επεξεργασμένες θέσεις ΚΚΕ δεν είναι δυνατή η ανάκαμψη του εργατικού και λαϊκού κινήματος, η αντοχή του μπροστά στις καμπές και στροφές που θα περάσει, δεν είναι δυνατή ούτε η άμυνα στη βάρβαρη επίθεση του κεφαλαίου, πολύ περισσότερο η επιθετική λαϊκή δράση για κοινωνική και πολιτική ανατροπή.

Το παρόν ιστολόγιο δηλώνει ότι ανήκει σε εκείνους οι οποίοι κατανοούν ότι «δίχως ισχυρό και με επιστημονικά επεξεργασμένες θέσεις ΚΚΕ δεν είναι δυνατή η ανάκαμψη του εργατικού και λαϊκού κινήματος, η αντοχή του μπροστά στις καμπές και στροφές που θα περάσει, δεν είναι δυνατή ούτε η άμυνα στη βάρβαρη επίθεση του κεφαλαίου, πολύ περισσότερο η επιθετική λαϊκή δράση για κοινωνική και πολιτική ανατροπή».

Αναμένει λοιπόν, οι απόψεις για τις Θέσεις της ΚΕ τού ΚΚΕ οι οποίες θα εκτεθούν από εδώ, να σχολιαστούν στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου και από τα μέλη και τους φίλους τού ΚΚΕ που θα τύχει να τις διαβάσουν. Και εύχεται, ο διάλογος να διεξαχθεί με πνεύμα καλής πίστης και σεβασμού τής όποιας διαφορετικής άποψης.


(Εκ του Γραφείου Τύπου τής ΚΕ τού Left G700, 10 Δεκεμβρίου 2012.)





84 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 10, 2012
Δήλωση του Γραφείου Τύπου τής ΚΕ τού Left G700 !!!!

μάλλον έχεις καβαλήσει το καλάμι για τα καλά ....

LeftG700 είπε...

Μάλλον τα μόνα ανέκδοτα που ξέρεις είναι αυτά που έμαθες στο δημοτικό, με τον Τοτό, και επιπλέον τα λες και χάλια!

Ενη είπε...

Αριστερά Φιλαράκια

Σας ευχομαι καλή και εποικοδομητικη συζήτηση. Οπως ειδα οι θέσεις ειναι ενα εκτενέστατο κείμενο και ισως θα ηταν πιο πρακτικό να γίνει η συζήτηση ...κατά κεφάλαια και οχι "σουμο".

Να ρωτήσω και κάτι, η συζήτηση περιορίζεται μόνο σ΄αυτους που εχει απήχηση το ΚΚΕ, η μπορουν να συμμετάσχουν και αλλοι, φυσικά καλοπροαίρετα, οχι για να βάζουν.......φυτίλια.

Και ενα δευτερο, να ενημερώνετε οταν κάνετε χιουμορ, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων και "επιθέσεων" (-

bandiera rossa είπε...

Απο την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα...

Ανώνυμος είπε...

μην αντιγραφεις το σφυροδρεπανο, μονο το δικο του μπλογκ εχει κεντρικη επιτροπη

Κάστορας είπε...

Ως κακοπροαίρετος να πω πως το κείμενο, με μια γρήγορη ανάγνωση, μου φάνηκε ιδιαιτέρως συνεκτικό, ως προς την ανάλυση, τους στόχους και το οργανωτικό μοντέλο που προκρίνει. Με όλα αυτά να πω βέβαια πως διαφωνώ καθέτως

Ενη είπε...

Αριστερά Φιλαράκια

Ματαιοπονειτε...... (-

Δεν το "κλεινετε" καλύτερα το ποστ....




Ανώνυμος είπε...

Λέφτηδες

Έχω ήδη διαβάσει ΟΛΟ το προτεινόμενο κείμενο και λόγω εμπειρίας στο γλωσσικό αυτό ιδίωμα αντιλαμβάνομαι υπαρξιακή ( αλλά ανομολόγητη ευθέως ) αγωνία .

Αντιλαμβάνομαι επίσης τη δική σας ανησυχία για το εγχείρημα που βάζετε μπρος : να συζητήσετε δηλαδή ( ει δυνατόν ) το κείμενο των θέσεων με κάθε στοιχειωδώς έλλογο και καλοπροαίρετο υποκείμενο που θα σας έκανε τη τιμή να συμμετέχει στη συζήτηση. Προπάντων δε και κυρίως με όσους ανά τη μπλογκόσφαιρα απηχούν , υπερασπίζωνται και προβάλλουν τις θέσεις του κόμματος.

Όμως , όπως ήδη καλά γνωρίζετε , σημαντικό μέρος των κυβερνοναυτών της τελευταίας κατηγορίας σας έχει εντάξει στους αντικομμουνιστές - οππορτουνιστές - προβοκάτορες , οπότε η φιλοδοξία σας για συζήτηση μάλλον θα μετατραπεί σε φιάσκο , στο μέτρο που οι εν λόγω μπαμπουίνοι δεν γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση παρά μόνο αν αυτή προέρχεται από Ρίζο - ΚΟΜΕΠ - Σύγχρονη Εποχή . Οπότε ο στόχος σας να εμπλέξετε τους κομματικούς και τις επιρροές σε συζήτηση ουσίας για τις θέσεις και μάλιστα εδώ στη καλύτερη περίπτωση θα είναι μια διασκεδαστική για τους υπολοίπους ανταλλαγή χαρακτηρισμών μεταξύ υμών και των μπαμπουίνων . Μην αναμένετε ποτέ να εμφανιστεί εδώ σοβαρός οργανικός διανοούμενος , πολιτικό στέλεχος , μέλος του αππαράτ για να συζητήσει επί της ουσίας το ζήτημα των θέσεων με πολιτικές τοποθετήσεις και επιχειρήματα .

Η παράδοση το επιβεβαιώνει , πολύ περισσότερο η πρόσφατη εμπειρία . Οι συζητήσεις ουσίας θα γίνουν εντός των χωρικών υδάτων της οργάνωσης και οι πραγματικές αντιθέσεις - αμφισβητήσεις ( για τη ταμπακέρα των εσωκομματικών ισορροπιών και τα φράγκα ) δεν θα δουν το φως της δημοσιότητας ούτε καν στα επίσημα όργανα . Στο φινάλε θα έχουμε και πάλι ομόφωνες αποφάσεις , χαλύβδινη facade , ξεκαθάρισμα και τα σκουπίδια κάτω από το χαλί .

Από τα πραγματικά ενδιαφέροντα επομένως μην αναμένετε να πάρετε ούτε μυτιά.

Ο ανθυποφαινόμενος δεν επιθυμεί σε αυτή τη φάση να μπει στη συζήτηση επί των θέσεων , αλλά ίσως το πράξει στη πορεία , αφού ανεβάσετε εσείς το σχετικό ποστ - έναυσμα και προφανώς δεν προτίθεται να ασχοληθεί με μπαμπουίνους , οψέποτε και αν αυτοί εμφανιστούν . Τους αφήνω σε σας

Γιάκοβ

Ανώνυμος είπε...

Να σταθώ στην πετυχημένη μπορώ να πω επισήμανση των του λέφτη.

«δίχως ισχυρό και με επιστημονικά επεξεργασμένες θέσεις ΚΚΕ δεν είναι δυνατή η ανάκαμψη του εργατικού και λαϊκού κινήματος, η αντοχή του μπροστά στις καμπές και στροφές που θα περάσει, δεν είναι δυνατή ούτε η άμυνα στη βάρβαρη επίθεση του κεφαλαίου, πολύ περισσότερο η επιθετική λαϊκή δράση για κοινωνική και πολιτική ανατροπή».

Παρατήρήσεις ατάκτως κι όπως μούρχονται.
Τι εννοούμε λέγοντας ισχυρό ΚΚΕ; Ποσοτικώς; Ποιοτικώς; Έχει τιμή κάποιο απ αυτά; Έχει να κάνει με το ποσοστό του, ή με την επιροή του στον κόσμο; Ισχυρό σε σχέση με κάτι άλλο (της αριστεράς γενικώς), σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ ας πούμε, ή σε σχέση την ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Ή σε σχέση με την σούμπιτη τη δεξιά; Και τέλος, ποιός ορίζει πότε είναι ισχυρό; Η Αλέκα; Η Κ.Ε; Ο Μάκης;
Πάμε παρακάτω.
Γιατί δεν είναι δυνατή η ανάκαμψη του κινήματος; Προφανώς οι άλλοι δεν υπάρχουν για το ΚΚΕ. Φανταστείτε το ίδιο κείμενο νάναι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, των μουλού-λουμούδωνΚΚΕ, ή της ΟΚΔΕ για παράδειγμα. Δεν θάταν αστείο; Μονοπώλειο ακόμα και τώρα;
Και τι μας λέει στο τέλος;
Ξεχάστε άμυνα, ξεχάστε επίθεση, ξεχάστε γενικώς ό,τι νομίζατε ως τώρα για το ΚΚΕ.
Εμείς οι διαχειριστές του θα αποφασίσουμε αν και πόσο είμαστε ισχυροί και μονίμως θα φταιτε εσείς οι απ έξω που δεν μας ενισχύετε και κόφτε το λαιμό σας και τρία αβγά τουρκίας.
(Το ότι εμείς οι διαχειριστές του θα φροντίζουμε ανελειπώς να μην γίνουμε ποτέ ισχυροί-καλή ώρα όπως στις τελευταίες εκλογές-, μεταξύ μας έτσι; μην το κοινοποιούμε και στη πλέμπα).

ΥΓ
Για το χαρακτηρισμό "επιστημονικό", ομολογώ δεν κατάλαβα τίποτα. Νόμιζα πως αρκούσε ο μπάρμπα Κάρολος...

mbiker

Ανώνυμος είπε...

@ Γιάκοβ
Γεια σου ρε καλοπροαίρετε συνομιλητή,
Αλήθεια; το διάβασες ΟΛΟ; και τι κατάλαβες; άσε μην μας πεις καταλάβαμε... ΤΙΠΟΤΑ! Και ψεύτης και προβοκάτορας. Άσε που κατάλαβαμε και την επιστημονική σου ιδιότητα... αφού μπορείς και ξεχωρίζεις ανθρώπους από μπαμπουίνους τότε είσαι Βιολόγος, καλά μαντέψαμε; Φαίνεται άλλωστε και απο την άγνοια της σχετικής πολιτικής-ιδεολογικής ορολογίας. Περαστικά...

Ανώνυμος είπε...

Αντιφάσεις:
1. Αναρωτιέσαι ή ρωτάς τι σημαίνει ισχυρό ΚΚΕ ενώ την γράφεις στο τέλος την απάντηση "...να μην γίνουμε ποτέ ισχυροί-καλή ώρα όπως στις τελευταίες εκλογές-, ..."
2. Ζητάς να μάθεις τα ποιοτικά και ποσοτικά -επιστημονικοί όροι- χαρακτηριστικά της ισχυροποίησης ενώ δεν αντιλαμβάνεσαι τον όρο "επιστημονικό".
3. Αθροίζεις στο κίνημα το ΚΚΕ με τους ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μ-λ, λ-μ, ΟΑΚΚΕ, ΟΚΔΕ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, δεν ξέρεις ότι δεν υπάρχουν μιλοπορτόκαλα...

m-l kke biker

bandiera rossa είπε...

ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΔΕΣ ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ...
ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΑΦΕΝΤΙΚΟΣ ΣΑΣ...
ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΛΕΡΩΝΒΕΙ Η ΕΥΠ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΠΕΡΓΙΑ...
ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΟΤΙ ΟΙ ΧΑΦΙΕΔΕΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ...
(ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΡΕΛΛΑ ΝΑ ΠΛΕΡΩΝΕΙ ΤΟΣ ΧΑΦΙΕΔΕΣ ΤΟΥ ΕΝΩ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΑ ΜΑΛΙΟΚΕΦΑΛΑ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ....
ΑΝ ΧΑΦΙΕΔΑΚΙΑ ΑΥΡΙΟ ΑΠΕΡΓΗΣΕΤΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΤΕ ΤΟ... ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΣΑΣ ,,, ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΔΗΛΕΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΑΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ...
ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΠΟΥΑΤΑΝ ΤΟΥ LEFT G 700 ΝΑ ΛΕΕΙ ΑΥΡΙΟ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΚΩΣΕ...
ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΤΟΥ BLOG : LEFT G700 ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΠΙΑΤΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΣΑΣ ???
ΠΛΕΡΩΝΩ ΟΣΑ-ΟΣΑ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ...
ΕΙΜΑΙ ΒΙΤΣΙΟΖΟΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ...
ΚΑΘΟΡΙΣΤΕ ΧΡΟΝΟ, ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΤΙΜΗ, ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ...

LeftG700 είπε...

Ρε τι τραβάμε κι εμείς οι χορεύτριες... ;-)

LeftG700 είπε...

14

LeftG700 είπε...

Φίλη Ένη,


Η συζήτηση είναι για όλους. Ακόμα και αντικομμουνιστές! Μόνο όμως δημοκράτες αντικομμουνιστές, όχι φασίστες, να εξηγούμεθα! Και βέβαια θα γίνει τμηματικά.

Φίλη Ένη, άμα είναι να εξηγούμε πότε κάνουμε χιούμορ, καλύτερα να το κλείσουμε το μαγαζί και να πάμε για ψάρεμα! ;-) Τι αξία θα έχει τότε;


Τα λέμε


ΥΓ Ματαιοπονούμε; Χμ... Όχι απολύτως. Πάντως, να λάβεις υπ’ όψη σου ότι η ανάρτηση δεν ανοίγει καμιά συζήτηση επί τής ουσίας. Μια ανακοίνωση είναι και τίποτε περισσότερο.

LeftG700 είπε...

Ανώνυμε φίλε (ή φίλη),


Όταν έγραφα αυτό, σε διαβεβαιώνω ότι όχι μόνο το μπλογκ τού Σφυροδρέπανου δεν ήξερα κατά πού πέφτει, αλλά ακόμα και γι’ αυτό εδώ δυσκολευόμουνα να βρω το δρόμο! Εκτός από την υιοθέτηση μιας ιδέας (που αν είχε γίνει έτσι, θα το έλεγα, ποιος ο λόγος να το κρύψω;) υπάρχουν ξέρεις και οι συμπτώσεις. Οι ιδέες δεν έχουν αποκλειστικότητα. Όπως και τα σφυροδρέπανα εξ άλλου... ;-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Κάστορα,


Φύλαξε τις σφαίρες για όταν αρχίσει η κουβέντα! ;-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Товариш Яков Федотович,


Δεν λέω, το σχόλιό σου είναι μακροσκελές, αλλά και τα λάθη σου αρκετούτσικα. ;-) Αρκετούτσικα (3) για το επίπεδό σου, για να τα λέμε όλα.

1. έχεις μείνει πίσω! Εκτός από αντικομμουνιστές, προβοκάτορες και οπορτουνιστές, έχουμε προαχθεί και σε Ευπάκια (κατά το Μανιαδάκια! ;-) )

2. Δεν περιμένουμε ότι θα σκίσουμε από Κουκουέδες. Εννοώ Κουκουέδες σοβαρούς που θα θελήσουν να συζητήσουν κι όχι να χουλιγκανίσουν.

3. Ακριβώς για τον παραπάνω λόγο, δεν έχουμε ως κύριο στόχο τη συζήτηση με μέλη και οπαδούς τού ΚΚΕ. Μπορεί να μην είμαστε ...Ζούκοφ, αλλά τα βασικά τα ξέρουμε! ;-)

Αν τυχόν και δεν έρθεις εδώ στις σχετικές συζητήσεις, μην περιμένεις να σε προτείνουμε για το Λαϊκό Επιτροπάτο Εσωτερικής Ασφάλειας! Μιλημένα ξηγημένα! ;-)


Увидимся

LeftG700 είπε...

Φίλε mbiker,


Εύλογα πολλά από τα ερωτήματα που βάζεις στο τραπέζι, αλλά, όπως είπαμε και στον Κάστορα παραπάνω: φύλαξε τις σφαίρες σου για όταν αρχίσει η συζήτηση! :-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Ανώνυμε φίλε ή φίλη (δεν μπορώ να καταλάβω: θα φάτε προειδοποίηση διαγραφής αν πάρετε ένα ψευδώνυμο για να μπορούμε να συνεννοηθούμε; γιατί δεν θέλετε να διευκολύνετε τη συζήτηση;),


Φαίνεται ότι προσβλήθηκες για το χαρακτηρισμό μπαμπουΐνοι. Δικαίως, γιατί είναι όντως προσβλητική. Αλλά (πάντα υπάρχει ένα γμνο αλλά):

Αναρωτήθηκες τι προκάλεσε την εκτόξευσή του; Αγνοείς το πώς εκφράζονται εδώ (κατά κανόνα, γιατί δεν είναι όλοι ίδιοι) οι φίλοι τού ΚΚΕ; Δεν έχεις πάρει χαμπάρι ότι στην πλειοψηφία τους συμπεριφέρονται ως χουλιγκάνοι όταν μπαίνουν σε μπλογκς μη Κουκουέδικα;

Τι σκοπεύεις να κάνεις γι’ αυτό φίλε μου (φίλη μου); Θα το συζητήσεις «μόνο στην Κόβα σου και στα Όργανα»; Και πώς θα το πάρει πρέφα ο κόσμος που βλέπει αυτές τις διαδικτυακές συμπεριφορές και ανατριχιάζει ώστε να πει «εντάξει, δεν είναι όλοι οι Κουκουέδες Ούγκα Μπούγκα, υπάρχουν και οι σωστοί».

Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει. Δημοκρατικός συγκεντρωτισμός δεν σημαίνει να αφήνεις ασύδοτο τον όποιον ανόητο σαν τον Μπαντιέρα Ρόσα που πόσταρε αυτό το σχόλιο διαμάντι, ακριβώς μετά από σένα.

Νομίζουν ότι υπερασπίζονται το Κόμμα έτσι. Κι εσείς οι υπόλοιποι, όσοι δεν το έχετε χάσει τελείως και ξέρετε ότι στην πραγματικότητα, όχι μόνο δεν υπερασπίζονται το Κόμμα, αλλά το γαμάνε, γιατί το βουλώνετε; Τόσο αφαλοκομμένοι, ρε γμτ;


Τα λέμε (αλλά ξυπνάτε!)

Ανώνυμος είπε...

Προς m-l kke biker

Δεν αναρωτιέμαι τι σημαίνει ισχυρό ΚΚΕ, αλλά ΠΛΕΟΝ, τι εννοεί το ΚΚΕ για το τι σημαίνει πια ισχυρό ΚΚΕ.
Προφανώς δεν έχουμε ξαναμιλήσει κι έτσι δεν ξέρεις την πετριά μου. Είμαι υπέρ της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ο,τιδήποτε αριστερού, γι αυτό και τους βάζω όλους στο ίδιο τσουβάλι (όπως λες).
Για δες τι γίνεται απ την πλευρά των κακών και θα καταλάβεις. Η εποχή των "ορθών", των "κατεχόντων το κόπυράιτ", των "καθαρών" και των "άλλων", πέρασε ανεπιστρεπτί.
Το απέναντι μέτωπο βλέπεις δεν διαστάζει ούτε και στα χρυσά αυγά, ακόμα κι απλή αναλογική (πάγιο αίτημα της αριστεράς) είναι έτοιμοι να υιοθετήσουν, αρκεί να τους εξυπηρετεί και να κρατήσουν την εξουσία.
Παιχνίδια κι αποστασίες στoυ καμμένου την αυλή θα γίνουν κι άλλα (για παράδειγμα), θα συνασπιστούν σ ένα ενιαίο όσο το δυνατόν μέτωπο μαζεύοντας ό,τι σκατά βρουν κι εμείς (απ το ΚΚΕ προέρχομαι) το προσπερνάμε.
Δεν συνεργαζόμαστε με κανέναν. Τελεία και παύλα. Αν αυτή η θέση θεωρείς μως εξυπηρετεί τη χώρα (τον λαό της εννοώ) κι αν πιστεύεις πως υπάρχει περίπτωση ακόμα και τώρα το γαμημένο 80% του κόσμου που άκουγε ΚΚΕ κι έβγαζε σπυριά να το κάνει εικόνισμα, πάσο. Εγώ δεν το θεωρώ πιθανόν.
Ήδη οι φασίστες έχουν μαντρώσει ό,τι λούμπεν κι απογοητευμένο υπάρχει (και δεν νομίζω πως έχει και την ανάλογη ιδεολογία, παρ όλα αυτά τους ακολουθεί), σε δόξα όλων των αριστερών και κομμουνιστών που δεν κατάφεραν να το πάρουν με το μέρος τους. Έχει ξαναγίνει, μα ανεπίδεκτοι μαθήσεως βλέπεις...
Παραμονές της δευτέρας παρουσίας, ίσως τους πάρουμε με το μέρος μας. Τώρα τι κάνουμε είναι το θέμα. Όσα λέω, αφορούν κι όλα τ άλλα γκρουπούσκουλα και καπετανάτα που ανέφερα.
Εν πάσει περιπτώσει, το να προεξοφλείς πως δεν θα συνεργαστείς με κανέναν και να το κάνεις επίσημη πολιτική σου μέσα απ το συνέδριο, χωρίς να ξέρεις το τι θα επακολοθήσει και το τι μέλει γενέσθαι, εγώ δεν το θεωρώ σοβαρή πολιτική και μου γαμάει την ψυχολογία.
Όσο για το "ποιοτικό" που ανέφερα είναι απλό.
Είναι παράμετρος που μπαίνει σ ό, τι και να ρωτά κάποιος και σ ό,τι και ν αφορά αυτό.
-Είσαι ικανοποιημένος απ τον υπάλληλό σου;
-Δουλεύει σαν σκυλί ο έρμος, μα να τάκανε και σωστά... (ή το αντίθετο)
Ή,
-Τι λέει η καινούργια γκόμενα στο κρεββάτι;
-Ποιτικά ή ποσοτικά;
Τέτοια ωραία λοιπόν...
Ελπίζω να σου έλυσα τις απορίες.

mbiker

Ανώνυμος είπε...

γειά σου ορέ ανώνυμε μπαμπουίνε

Όταν ο γέρο Γιάκοβ λέει ότι τις διάβασε ΟΛΕΣ τις θέσεις το εννοεί κατακαημένε.

Επομένως αν θέλεις να ανέβεις στη κλίμακα των πρωτευόντων ,όταν εδώ θα ανοίξει η συζήτηση σου έχω μερικές μπανάνες . Είναι επιλογή σου προσωπική το τι θα κάνεις ,μόνο πάρε ένα νικ για να συνεννοούμαστε

Γιάκοβ

Ανώνυμος είπε...

πάντως δέν είναι μόνο οι του ΚΚΕ που έχουν καταλάβει το τι βιόλι βαράτε.if it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck.

LeftG700 είπε...

Ανώνυμε φίλη ή φίλη,


Πολύ ωραία! Ας την κάνουμε αυτή τη συζητησούλα, γουστάρω Να μη μιλάμε όμως με γρίφους. Συνεπώς:

1) Ποιοι είναι αυτοί «οι μη του ΚΚΕ» που «έχουν καταλάβει τι βιολί βαράμε»; Μια και αναφέρεσαι σε κόμματα, περιμένουμε να μας ονοματίσεις συγκεκριμένους κομματικούς σχηματισμούς.

2) Τι ακριβώς έχουν ‘‘πιάσει’’ αυτά τα εξαιρετικά αυτιά; Δηλαδή, ποιο είναι το βιολί που «έχουν καταλάβει ότι βαράμε»;

3) Τι βιολί βαράμε κατά το δικό σου αυτί; (Αν δυσκολεύεσαι με αυτή την ερώτηση, μπορείς να μας πεις τι ράτσα πάπιας είμαστε κατά την άποψή σου. ;-) )

Αναμένω τις απαντήσεις σου για να τοποθετηθώ.


Τα λέμε


ΥΓ Καλό είναι να πάρεις ένα ψευδώνυμο, το έχουμε πει εκατοντάδες φορές. Τόσο δύσκολο είναι;

Ανώνυμος είπε...

Ρε πλάκα μας κάνεις, επειδή δεν έχεις δουλειά να κάνεις και ασχολείσαι όλη μέρα με την αντιΚΚΕ προπαγάνδα νομίζεις ότι επηρεάζεις κανέναν; Δηλαδή την πλάκα που σου κάνανε με την υπόθεση ΚΚΕ, ΚΝΕ Ιατρικής δεν σου έφτασε;
Άκου εκεί να πιστεύει ο Πασόκος ότι θα του δώσει απάντηση στην έκθεση ιδεών του μέσα στο μπλόγκ του! Τι να πώ...

codename: "περαστικά σου χαζέ πασόκε που νόμιζες ότι θα γίνεις μπόμπολας και νομίζεις ακόμα ότι είσαι αστός!"

LeftG700 είπε...

@ περαστικά σου χαζέ πασόκε που νόμιζες ότι θα γίνεις μπόμπολας και νομίζεις ακόμα ότι είσαι αστός!


Α, ώστε πασόκος; Μπράβο ρε συ! Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις! ;-)

Άκου να σου πώ: Να κόψεις την πολύ μαλακία! Είχε δίκιο η μάνα σου: και κουφαίνει και τυφλώνει! ;-)


Τα λέμε (αλλά βγάλε τα χέρια σου από το παντελόνι σου για να μπορείς να γράφεις! ;-) )

Ανώνυμος είπε...

Λέφτηδες

κατά τα φαινόμενα οι μπαμπουίνοι δεν πάσχουν από δημογραφική συρρίκνωση . Προτού να εξαντληθεί η libido τους ανεβάστε ένα ποστ ουσίας για τις θέσεις...

Γιάκοβ

LeftG700 είπε...

Товариш Яков Федотович,


Μπορεί να σε απογοητεύσω, αλλά ακόμα δεν έχω τελειώσει με τις υπογραμμίσεις και τις σημειώσεις επί τών Θέσεων. Θα πάρει κάποιες μέρες πριν σκάσει μύτη το πρώτο ποστ.

Μια ερώτηση τώρα —αλλά θέλω να μου απαντήσεις με το χέρι στην καρδιά και κατά το δυνατόν πιο αποστασιοποιημένα από τη φούρκα σου για το ευαγές:

Στον καιρό σου, ήταν τόσο χαμηλό το επίπεδο των ανθρώπων που στοιχιζόντουσαν πίσω από το ΚΚΕ;


Увидимся

Ανώνυμος είπε...

τσσσσσσσ!!!!

περάστε κόσμε! εδώ άνθρωποι με ποιότητα (πασόκοι βέβαια αλλά τι να κάνεις...)

codename: "όταν λέμε πασόκοι εννοούμε να ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές"

Ανώνυμος είπε...

Τι υπογραμμίσεις να κάνεις και τι να σχολιάσεις;

Είναι σαν να σου δίνω δημοσίευση της NASA και να θες να σχολιάσεις!

Πρέπει να ξέρει κανείς και θεωρία όχι μόνο με τα όσα λίγα καταλαβαίνει...

codename: θεωρία + πράξη = L.F.E.

Ανώνυμος είπε...

ρε bandiera rossa καλά τα λες αλλά μάλλον δεν είναι έτσι. Δεν πρέπει να είναι της ΕΥΠ. Για αποτυχημένο πασόκο τον κόβω, που ενώ πούλησε κάποτε το δήθεν αριστερό του παρελθόν και το σύστημα τον ανέβασε, τώρα τον έφτυσε σαν κουκουτσάκι, σαν την μύγα από το σκατό. Και θα μου πεις τώρα εσύ, τι θέλει και βρίζει το ΚΚΕ; Τι άλλο, πιστεύει ότι έτσι θα πουληθεί στην νέα εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ... Δεν έχει καταλάβει με την πρώτη και θέλει και επανάληψη. Ευτυχώς που κάτι τέτοιοι τύποι έχουν γεράσει και θα μας αφήσουν ήσυχους...

codename: "σαν πολυ να ασχολούμε με τον πασόκο και ανησυχώ"

LeftG700 είπε...

Καλά, καλά... ;-)

Ανώνυμος είπε...

ορε codename μπαμπουίνος

δε πας μια βόλτα από τους παραπολιτικούς και τη στρουθοκάμηλο να βρεις πασόκους κατακαημένε .

Λέφτηδες

Μια απόπειρα να απαντήσω σοβαρά στο ερώτημα σας :

Άλλοι καιροί , ίδιοι άνθρωποι . Δεν είναι ότι άλλαξαν δηλαδή οι άνθρωποι αλλά οι εποχές και οι συνθήκες. Όταν πχ έπρεπε τότε να αντιπαρατεθούμε στους καραμπελιάδες , ελλείψει διαδικτύου και λοιπών διευκολύνσεων , αρχικά γινόταν συζήτηση με επιχειρήματα και θέσεις που βέβαια κατέληγε σε εκατέρωθεν εκτοξευόμενες κατηγορίες και ύβρεις ου μην και κλωτσοπατινάδα . Τότε καλοί μου Λέφτηδες νοιώθαμε ( το 74 - 75 ειδικά ) καβάλλα στο άτι . Καταξιωμένοι αγωνιστάδες , μπουντέλια της μαζικής πάλης και δρούσαμε σε μια κοινωνία που έβγαινε από το μετεμφυλιακό πάγο και τη χούντα . Είχαμε πίσω μας κραταιά τη Σοβιετική Ένωση , τα πανιά μας φούσκωνε η αίγλη του πρόσφατου αντιδικτατορικού αγώνα , τα μυαλά μας φούσκωνε ο αέρας προσδοκιών στα όρια της νηπιακής αφέλειας . Φαντασιωνόμασταν ότι ο κοσμάκης αντί να αγκαλιάσει το πρόσκαιρο και τη καθημερινότητα των ζωτικών του αναγκών ,θα αγνοούσε τη βολή του , θα ξεπερνούσε το λαϊκισμό του τότε αναδυόμενου Ανδρέως , δεν θα φοβόταν ΝΑΤΟ , Αμερικάνους , σταγονίδια και τάνκς , δεν θα εμπιστευόταν και πάλι το σοφό γέροντα με το πλαστό διαβατήριο και θα μας ακολουθούσε στην έφοδο για ένα αύριο σοσιαλιστικό ( και απαρηγόρητο )

Τέτοια ήταν η αφέλεια μας Λέφτηδες και γνωστά τοις πάσι τα καζάντια μας .

Νομίζω λοιπόν ότι όπως και τότε και τώρα υπάρχουν στο ΚΚΕ πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι που μπορούν ήρεμα ,με ανοικτό πνεύμα και χωρίς καταφυγή σε ευκολίες ( αντικομμουνιστής - οππορτουνιστής - προβοκάτορας κτλ ) να συζητήσουν καλόπιστα ,θεωρώντας ( όπως θα το έκανε κάθε στοιχειωδώς κατηρτισμένος στο πολιτικό αλισβερίσι κομμουνιστής ) την αγωνία του άλλου γνήσια μέχρις αποδείξεως του εναντίου. Θυμάμαι το γερο Παναγιώτη το μπογιατζή , μακρονησιώτη και την απέραντη υπομονή του ...Θα πρέπει κανείς να ψάξει για να τους βρεί ( εγώ έχω τη τιμή να διαθέτω ένα τέτοιο συνομιλητή ) γιατί δεν είναι "αγαθό σε επάρκεια" . Αυτούς τους μπαμπουίνους που εδώ ανέχεστε μην τους παίρνετε επ ουδενί στα σοβαρά . Αποτελούν τη διαδικτυακή εμπροσθοφυλακή , τους Μπουντιέννηδες της προλεταριακής διανόησης που ο πονηρός πατερούλης - μητερούλα στέλνει βορά στα πολυβόλα όσο προετοιμάζει στα μετόπισθεν την αντεπίθεση. Αποτελούν δηλαδή τους ηρωϊκούς και καθ'όλα χρήσιμους ηλίθιους που μάλιστα αντί για σπάθη ιππικού κρατούν μπανάνα . Τέτοιοι ( και χειρότεροι ίσως ) ήμασταν και εμείς εκείνες τις μακρυνές εποχές που οι ανωτέρω πρωτεύοντες δεν είχαν ακόμα γεννηθεί. Και όπως τότε στη δική μου εποχή , ούτε και τώρα δεν υπάρχει στα μετόπισθεν ένας Ζούκωφ ή έστω ένας Βασιλέφσκη ... δυστυχώς ..!

Γιάκοβ

ΥΓ υπήρξα σαφής ή να συνεχίσω

LeftG700 είπε...

Απολύτως σαφής, товариш. Απολύτως.

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση.



Увидимся



Ανώνυμος είπε...

Γιάκοβ: ΥΓ υπήρξα σαφής ή να συνεχίσω
LeftG700: Απολύτως σαφής, товариш. Απολύτως.

Κάτι σαν να λέμε ερώτηση, απάντηση ο ίδιος...

αχ βρε κατακαημένε... κκεδο-λόγιε της τρύπιας δεκάρας.

Είναι σίγουρο ότι δεν συνάντησες κανέναν τίμιο κομμουνιστή στη ζωή σου, διότι αν είχες συναντήση θα σου είχε πάρει το κεφάλι...!

Συντροφικά, Στάλιν

Ανώνυμος είπε...

Μπαμπουίνε

Τι να σου εξηγώ τώρα ....

να σου δώσω μπανάνα να φιλιώσουμε ;;;

Γιάκοβ

LeftG700 είπε...

Товариш Яков Федотович,


Μια και σε βρήκα εύκαιρο, μία άλλη γνώμη μπορείς να μας δώσεις;

Είπες ότι και υπήρχαν και υπάρχουν άνθρωποι αξιόλογοι στο ΚΚΕ. Ουδεμία αντίρρηση (το αντίθετο θα ήταν μεταφυσική). Όμως, γιατί δεν έχει εμφανιστεί ούτε εδώ ούτε αλλού κάποιος από αυτούς για να πει μια κουβέντα στα "παλικάρια"; Αδιαφορία, απογοήτευση, ή εσφαλμένη εφαρμογή τού δημοκρατικού συγκεντρωτισμού; Ή κάτι άλλο που δεν πιάνουμε;


Увидимся

Ανώνυμος είπε...

ελάτε παιδιά να κάνουμε δημοκρατικό συγκεντρωτισμό στο μπλογκ του πασοκοσυριζαίου! πως φαίνεται ότι δεν γνωρίζεις ούτε συναισθάνεσαι τι σημαίνει ο όρος. πάντως δεν είναι ανάγκη να διαβάσεις, εσύ βολεμένος είσαι και απλά κάνεις τον χαβά σου. άσε εμάς να το παλεύουμε που δεν έχουμε στον ήλιο μοίρα και επίσης δεν έχουμε σκοπό να πουληθούμε σε κανέναν και να φιλήσουμε ποδίτσες κατουρημένες ;)

Ανώνυμος είπε...

Παρακολουθούν. Απέχουν, έχουν απογοητευτεί απ τις αυλές, έχουν διαγραφεί, έχουν λοιδωρηθεί, λασπολογηθεί και για να πάω και στα πιο πρόσφατα δηλαδή τον θάνατο του Μίσιου, έχουν ειρωνευτεί από αρθρογράφους που ούτε ένα χημικό δεν έχουν φάει στη ζωή τους.
Η απάντησή μου στην απορία του λέφτη για το που είναι κρυμένοι.
Οι άλλοι, κάνουν καριέρα. Είτε σαν αυλικοί, είτε χειρότερα σαν μίμηδες.
Κι επειδής τυγχάνω κλάση του γιάκοβου, να συμπληρώσω.
Ας τόλμαγε κάποιος κάποτε να αμφισβητήσει ή να κατηγορήσει τον "ήρωα" του πολυτεχνείου και ιδεολογικό καθοδηγητή, τρομάρα του και τρομάρα τους. Έ ρε τι θάκουγε.
Κάπως έτσι κι η ιστορία επαναλαμβάνεται...

ΥΓ. Θλιβερή διαπίστωση. Οι λοβοτομή εξακολουθεί νάναι αποτελεσματική.

mbiker

Μάρκομ Ξ είπε...

Ο παραπάνω μπαμπουίνος (κατά τον πετυχημένο χαρακτηρισμό του σ/φου Γιάκοβ) είναι φανερό ότι:

1ον, επουδενί δεν θέλει να γίνει συζήτηση για τις θέσεις του 19ου εκτός κομματικού μαυσωλείου

2ον, είναι ασυνεπής στα δικά του λόγια, αφού έχει ποστάρει πλείστα σχόλια μετά το ευφυολόγημα - ψευδώνυμο με τίτλο "πολύ ασχολήθηκα μαζί σου"

3ον, αντικατοπτρίζει, μαζί με το σχόλιο του bandiera rossa (τρομάρα του για nick!), την αιμοδιψή στάση που καλλιεργείται συστηματικά από την ηγεσία των λαθρεπιβατών στα μέλη του ΚΚ, απέναντι σε πάν μη (υποταγμένο) μέλος

Να σταθώ λίγο στο τελευταίο. Ίσως το έχω ξανασχολιάσει, αλλά δεν πειράζει. Σημαντικότερο ίσως και από την ανεπάρκεια (ή την υπεράσπιση του συστήματος κατά την εκτίμησή μου, αλλά ας συμφωνήσουμε προς το παρόν στην ανεπάρκεια) της ηγετικής ομάδας του ΚΚ, είναι η καλλιέργεια μίσους (ουχί ταξικού) ενάντια σε όσους δεν είναι με τη γραμμή και ειδικά ενάντια σε όσους βλέπουν με καλό μάτι τον ΣΥΡΙΖΑ. Σχόλια του τύπου "θα σου σπάσω το κεφάλι", "που κάνεις πιάτσα" και άλλα παρόμοια, παραπέμπουν όχι απλά σε πολιτικούς μπαμπουίνους, αλλά σε αιμοδιψείς ύαινες. Ύαινες βέβαια, που ως τέτοιες, δεν έχουν το σφρίγος να την πέσουν στα ίσα (πολιτικά), αλλά περιμένουν πότε θα έχουν το πάνω χέρι και ο αντίπαλος θα είναι εξουθενωμένος για να του ξεσκίσουν τις σάρκες (κυριολεκτικά). Με απλά λόγια, καλλιεργείται στα μέλη του ΚΚΕ η ελπίδα "να έρθει το κόμμα στα πράματα", ώστε να αρχίσουν οι εκκαθαρίσεις. Φυσικά, ποτέ αυτό δεν εμφανίζεται σε επίσημα κείμενα (κατά το "εμείς δεν είπαμε για λόμπι της δραχμής, οι άλλοι το λένε και εμείς απλά το αναφέρουμε"). Αντίθετα, ψουψουρίζεται χαμηλόφωνα, εν είδει ευχή ("ένας μουστάκιας τους χρειάζεται"), κουτσομπολιού ("ξέρεις τι έχει κάνει αυτός που το παίζει αριστερός;") ή καταφεύγοντας στην 'αυταξία' του ερμηνευμένου από το ΠΓ δόγματος ("αφού δεν θέλουν τη λαϊκή εξουσία, δεν μπορεί παρά να είναι εχθροί μας").

Ως εκ των παραπάνω, θα συμφωνήσω και εγώ ότι ματαιοπονείτε για την ουσιαστική συζήτηση με άλλους πλην των γνωστών υπόπτων εδώ πάνω στις θέσεις του 19ου. Ακόμα και να θέλει κάποιος να πει κάτι, οι εντολοδόχοι μπαμπουίνοι θα κάνουν το παν για να οδηγήσουν τη συζήτηση σε χουλιγκανισμό. Ακριβώς, για να μπορούν να δικαιολογήσουν μετά στα συλλογιζόμενα μέλη, γιατί είναι μάταια οποιαδήποτε συζήτηση με τα "μανιαδάκια" του leftg700, όπως και με κάθε έναν που δεν ξεκινάει (κυριολεκτικά ή υπονοώντας τη) με τη φράση "σωστά τα λέει το κόμμα...".

συντροφικά,
Μάρκομ Ξ

Ανώνυμος είπε...

Left G700 αφού σε καλησπερίσω επίτρεψε μου να κάνω το παρακάτω σχόλιο. Η αναφορά σου στις θέσεις του ΚΚΕ και το σχόλιο σου με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο. Δεν μπορώ να γνωρίζω εκ των προτέρων τις θέσεις σου επί των κειμένων της ΚΕ του ΚΚΕ. Όταν τις αναρτήσεις θα μου δοθεί η δυνατότητα να τις σχολιάσω. Πάντως με αφήνουν άφωνο οι τοποθετήσεις των περισσοτέρων που παίρνουν μέρος στο διάλογο. Αν αυτοί είναι κομμουνιστές εγώ είμαι αρχιεπίσκοπος. Ακόμα χειρότερα αν είναι και μέλη του ΚΚΕ φαντάζομαι τι σόι εποικοδομητική συμμετοχή θα έχουν και στις αποφάσεις του συνεδρίου τους. Καλά τα μεγάλα αφεντικά τους (οι κατοικούντες στο Περισσό) αυτού του είδους την καθοδήγηση κάνουν; Αν συνεχίσουν έτσι στις επόμενες εκλογές θα χαθεί και η ψήφος τους. Έκτος και εάν θεωρούν περιττή την ψήφο του εργαζόμενου λαού. Βέβαια η επανάσταση και η ανατροπή του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος, μαζί και του αστικού κοινοβουλίου, θα γίνει από τους εργαζόμενους, αυτού του είδους τα κοινοβούλια είναι για τους εκμεταλλευτές. Όμως πρέπει να τους κερδίσεις πολιτικά (τους εργαζόμενους) για να σου ανοίξουν τον δρόμο. Ας το ΚΚΕ συνεχίσει να έχει τα ίδια μυαλά, θα ψάχνει να βρει οπαδούς με το φανάρι.( Όρα Διογένη).
Σπύρος

LeftG700 είπε...

Φίλε Σπύρο, σε καλωσορίζω εδώ.


Δυστυχώς, η εντύπωση που δίνουν πολλοί (μάλλον οι περισσότεροι) οπαδοί τού ΚΚΕ από όσους σουλατσάρουν στο διαδίκτυο είναι αποκαρδιωτική. Νομίζουμε όμως ότι κλέβουν την παράσταση (με την αρνητική έννοια). Δεν είναι όλοι έτσι. Το μεγάλο πρόβλημα είναι γιατί δεν παίρνουν το λόγο όσοι τα βλέπουν και δαγκώνονται. Δεν κατα λαβαίνω σε τι παραβιάζεται ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός αν πεις σε κάποιον κουφιοκεφαλάκη ρε σύντροφε, σύνελθε, ντροπιάζεις το Κόμμα! Εγώ νομίζω το ακριβώς αντίθετο. Δηλαδή ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός σε υποχρεώνει να βάλεις πάγο στους ανόητους. Τι να πω; Ίδωμεν. Things change (sometimes)...

Σε περιμένουμε οπωσδήποτε όταν αρχίσουμε τις συζητήσεις!


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

@ Σπύρος

"Καλά τα μεγάλα αφεντικά τους (οι
κατοικούντες στο Περισσό) αυτού του είδους την καθοδήγηση κάνουν;"

Μόνο αυτό έπρεπε να γράψεις διότι μόνο αυτό ήθελες να γράψεις. Δυστυχώς δεν παρακολουθούν πολλοί την συζήτηση για να διασκεδάζουν...

Τι να πούμε.

Ανώνυμος είπε...

@ Leftάκια

Οι οπαδοί του ΚΚΕ δεν σουλατσάρουν στο διαδίκτυο, συμπορεύονται και αγωνιζονται στο πλευρό των σύγχρονων προλεταρίων μαζί με τα μέλη του ΚΚΕ.

Αλήθεια πως ακριβώς ντροπιάζει κάποιος το Κόμμα; Με το να σε εμπαίζει εντός διαδικτύου;

Και στην τελική, εσένα τι σε νοιάζει για το Κόμμα; Τι σχέση έχεις με αυτό;

Δεν τα λέτε.

LeftG700 είπε...

Βρε κουφιοκεφαλάκη, γιατί δεν χρησιμοποιείς λίγο περισσότερο το μυαλό σου όταν πιάνεις το ποντίκι;

Δεν σουλατσάρουν στο διαδίκτυο οι οπαδοί τού ΚΚΕ (εκ των οποίων και μερικοί μέλη); Κι αυτοί που μπαίνουν εδώ συχνά-πυκνά για να πουν συνήθως τις παπαριές τους, τι είναι; Ρομπότ; Τα Κουκουέδικα μπλογκς τι είναι; Πράκτορες της Ασφάλειας τα έχουν στήσει; Κι αυτοί που μαζευόσαστε μέσα εκεί και αλληλοδοξάζεστε τι είσαστε; Ελοχίμ;

Ρωτάς «πώς ακριβώς ντροπιάζουν το Κόμμα». Τι ρωτάς ρε κατακαημένε ανεγκέφαλε; Όσοι σας βλέπουν να μπαίνετε εδώ κι εκεί μόνο και μόνο για να χουλιγκανίσετε και ποτέ για να συζητήσετε, τι συμπεράσματα βγάζουν για σας και το κόμμα σας; Θετικά;

Και τι θα πει, ρε κατακαημένε, «τι με νοιάζει εμένα για το Κόμμα»; Βρε πανύβλακα, δεν καταλαβαίνεις ότι το ίδιο ερώτημα μπορώ κι εγώ να απευθύνω σ’ εσάς που άλλη δουλειά δεν έχετε από το να ασχολείστε με τους ‘‘δεξιούς κι αριστερούς οπορτουνιστές’’; Τι βγαίνει από ένα τέτοιο ερώτημα και πού οδηγεί;

Κι από πού κι ως που με ρωτάς «τι σχέση έχω με αυτό»; —κανονικά έπρεπε να γράψεις «με Αυτό», πρόσεχε, θα φας επίπληξη! Και τι σημασία έχει η σχέση που έχω ή δεν έχω; Το μόνο που ενδιαφέρει είναι το τι γράφεται εδώ. Αν διαφωνείς, μπορείς κάλλιστα να πεις πού διαφωνείς και γιατί, κανείς δεν σ’ εμποδίζει. Αν πάλι το μόνο που είσαι σε θέση να κάνεις είναι να γράφεις μαλακίες, καλή ώρα, και πάλι κανείς δεν σ’ εμποδίζει.


Τα λέμε (βάλε όμως το μυαλουδάκι σου να δουλέψει και λίγο!)

Ανώνυμος είπε...

Μπανάνα ;;;

Γιάκοβ

LeftG700 είπε...

Товариш Яков Федотович,


Τα βλέπεις; Εσύ την έκανες νωρίς και να τα αποτελέσματα! ;-) :-)


Увидимся

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας, έμαθα (δεν μπορώ να σας πω από που!) ότι υπάρχουν και κάτι άλλα κόμματα εκτός από το ΚΚΕ... Το ένα μάλλον το λένε ΠΑΣΟΚ και το άλλο ΝΔ! Τι χαζά ονόματα... Τα ξέρετε εσείς; Τι εκπροσωπουν; Μάλλον καλά πρέπει να είναι διότι δεν τα σχολιάζετε; Α! και κάτι τελευταίο, 600-700 Ευρώ (λέμε τώρα) μισθό, ποιος τον ψήφισε; Απο ότι καταλαβαίνω το ΚΚΕ οπότε καλά κανετε και του ορμάτε, και αυτουνού και των ηλίθιων ψηφοφόρων του...

Επίσης...

Αθηναίος

Κάστορας είπε...

Είναι εντυπωσιακή η απορία των διαφόρων διαδικτυακών ΚΚΕδων για το γιατί κάποιοι που αυτοπροσδιορίζονται ως αριστεροί τους κάνουν κριτική. Φταίει μάλλον η ιδεολογική κατασκευή της κατηγορίας του αντι-ΚΚΕ, με τον οποίο δεν συνομιλούν: Αν αυτό σήμαινε την άποψη ότι πρέπει το ΚΚΕ να είναι παράνομο ήταν η κυρίαρχη αστική άποψη για χρόνια, τώρα όμως δεν είναι. Τέτοιου τύπου αντιΚΚΕ είναι η ΧΑ. Οι υπόλοιποι διαφωνούν με το ΚΚΕ και επιχειρούν να πείσουν κόσμο με την άποψή τους. Το ΚΚΕ δείχνει ότι αρνείται να εμπλακεί σε οποιαδήποτε διαλεκτική αντιπαράθεση μαζί τους, μαζί με όποιον έχει συγκροτημένη άποψη, όποια κι αν είναι αυτή. Δέχεται κόσμο με πολιτικές διαφορές, αρκεί να μην είναι συγκροτημένες, γιατί τα κόμματα και οι οργανώσεις είναι και αυτό, συγκροτημένες απόψεις, θέσεις. Από κει πηγάζει και η δικιά του αντίληψη για το μέτωπο δυνάμεων. Νομίζω ότι μια τέτοια αντίληψη είναι καταστροφική.

Ανώνυμος είπε...

Οι εργαζόμενοι είναι πλέον άνεργοι και όσο εργάζονται πλέον δουλεύουν* και εσύ τον χαβά σου! Δεν φταίει τίποτα άλλο, η ανωνυμία του διαδικτύου φταίει που σου έδωσε την ευκαιρία να ρίξεις την χολή σου για να προστατέψεις το σύστημα (το οποίο σε έφτυσε αλλά εσύ ακόμα το παίζεις αστός).

* εργάζονται ως δούλοι, απλήρωτοι, χωρίς δικαιώματα

απάντησε σε αυτά που σου λένε οι ΚΚέδες του διαδικτύου και άσε τις βλακειούλες...

LeftG700 είπε...

Διαδικαστικό σχόλιο (και όχι μόνο):


Ρε φίλε (ή φίλη), μεγάλη πλάκα έχεις, μα τον Τουτάτη! Έχουμε παρακαλέσει άπειρες φορές να παίρνετε ένα ψευδώνυμο, έστω και μόνο γι' αυτό τσαρδί, αν δεν θέλετε να "εκτεθείτε" επειδή μπαίνετε σε μπλογκς "οπορτουνιστών". Ο μπαινάκης κι ο βγενάκης...

Για ποια ανωνυμία λοιπόν μιλάς; Δεν τολμάτε, ρε κότες ξεπουπουλιασμένες, να υπογράψετε ούτε καν με ψευδώνυμο. Στα παλιά σας τα παπούτσια αν δυσκολεύετε τον κόσμο να καταλάβει ποιος λέει τι. Αρκεί να προστατευτείτε από το ενδεχόμενο να σας πιάσει κάποιος με κατεβασμένα παντελόνια (= να πέφτετε σε αντιφάσεις που βγάζουν μάτι). Σιγά που θα προστατευτείτε!

Άντε να χαθείτε να χανόσαστε, ρε ξεφτίλες, που, ενώ ντροπιάζετε την ιδέα τού κομμουνισμού, έχετε την εντύπωση κιόλας ότι βοηθάτε να αλλάξει ο κόσμος και να γίνει καλύτερος!


Τα λέμε (αν φοράς παντελόνια ρε, είτε άντρας είσαι είτε γυναίκα, να τα τιμήσεις και να πάρεις ένα σταθερό ψευδώνυμο!)

Ανώνυμος είπε...

Πωπω τσαντίλα! και τι γλώσσα! μπράβο!
οι αστοί βέβαια δεν μιλάνε έτσι και ούτε χάνουν τόσο ευκολα την ψυχραιμία τους. Άλλωστε αυτοί ξέρουν ότι το πρώτο πράμα που θα χάσουν θα είναι το κεφαλάκι τους. Εσύ πάντως δείχνεις πόσο μικροαστός είσαι που απο τα οικονομικά στραπατσάκια που θα έχεις φάει με την κρίση έχεις αρχίσει να μην ανήκεις ούτε στους αξιοπρεπείς μικροαστούς! χεχε! περαστηκά σου πασόκε που ψήφισες ΣΥΡΙΖΑ!!!

σταθερό ψευδώνυμο!

LeftG700 είπε...

Αναλόγως με την ηλικία σου, όποια κι αν είναι αυτή, καλή κι η μαλακία σου!...

Ανώνυμος είπε...

καλά ρε άνθρωπε ότι χαζομάρα σου γράψουν πρέπει να απαντήσεις; τι ψύχωσει είναι αυτή που πρέπει να έχεις πάντα τον τελευταίο λόγο; προσπάθησε να μην απαντήσεις σε αυτό το σχολιάκι, να δω πόσο θα αντέξεις! χιχιχι!

περαστικά σταθερό ψευδώνυμο!

LeftG700 είπε...

Φίλε Αθηναίε, καλώς ήρθες εδώ.


Το σχόλιό σου μας αδικεί σε ορισμένα σημεία. Μας αδικεί γενικώς, μπορώ να πω.

Κατ’ αρχήν: Αυτό είναι ένα αριστερό τσαρδί. Το βροντοφωνάζει από τον τίτλο του και κάνει σαφές πώς εννοεί αυτό το αριστερό στην ταυτότητά του, στη δεξιά, παράπλευρη στήλη κειμένων. Επομένως, με το καλημέρα σας, δεν κρύβει πως δεν έχει καμία σχέση με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τους πάσης φύσης συμμάχους τους. Άρα, εξ ορισμού, είναι απέναντί τους (εννοούμε τα κόμματα και τα επιτελεία τους, όχι τον απλό κόσμο). Επίσης: με βάση επιβεβαιωμένα πολλές φορές ευρήματα από έρευνες κοινής γνώμης, σύμφωνα με τα οποία οι άνθρωποι ενδιαφέρονται περισσότερο για συγγενείς με τις δικές τους απόψεις, οι αναγνώστες μας, κατά πλειοψηφία, εντάσσονται στην Αριστερά (ανεξάρτητα από συγκεκριμένες κομματικές επιλογές ή ιδιαίτερες ιδεολογικές απόψεις). Αυτό δεν σημαίνει ότι αποκλείεται κάποιοι να είναι (ακόμα!) Πασόκοι ή Νουδούλες. Αν κάποιος πάρει το λόγο, θα συζητήσουμε μαζί του, εννοείται. Και φυσικά, από θέσεις Αριστεράς. Αυτό συμβαίνει σπάνια. Με την εξαίρεση μιας σταθερής πασοκογενούς αναγνώστριάς μας, την οποία εκτιμούμε για λόγους που δεν υπάρχει λόγος να αναφέρουμε, και με την οποία συζητάμε μια χαρά, λέγοντας ο καθένας τις απόψεις του. Τι κακό κάνουμε; Το γεγονός ότι δεν ασχολούμαστε με τη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ σημαίνει ότι το αφήνουμε στο απυρόβλητο; Δεν είναι αυτονόητο ότι είμαστε απέναντί τους; Δεν βγαίνει αυτό ακόμα και από την τελευταία λέξη που γράφεται εδώ;

Το δεύτερο: Δεν ορμάμε σε κανένα ΚΚΕ, σε διαβεβαιώνω (αν στο ΚΚΕ ορμάμε, τι να πει ο δόλιος ο ΣΥΡΙΖΑ;). Διαφωνούμε ριζικά με τη γραμμή αυτοαπομόνωσης που ακολουθεί σταθερά (και με επιταχυνόμενους ρυθμούς μάλιστα) τα τελευταία 10 περίπου χρόνια. Όσο για το επίπεδο των οπαδών του που μας επισκέπτονται, τι να σου πω; Αν εσύ είσαι ικανοποιημένος και πιστεύεις ότι αυτός πρέπει να είναι ο δημόσιος λόγος ενός κομμουνιστή, με γειά σου και χαρά σου. Αλλά κάνεις μέγα λάθος.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Κάστορα,

Aυτό που γράφεις (Το ΚΚΕ δείχνει ότι αρνείται να εμπλακεί σε οποιαδήποτε διαλεκτική αντιπαράθεση μαζί τους, μαζί με όποιον έχει συγκροτημένη άποψη, όποια κι αν είναι αυτή. Δέχεται κόσμο με πολιτικές διαφορές, αρκεί να μην είναι συγκροτημένες, γιατί τα κόμματα και οι οργανώσεις είναι και αυτό, συγκροτημένες απόψεις, θέσεις.) είναι όλα τα λεφτά γιατί πιάνεις τον ταύρο απ’ τα κέρατα. Για ορισμένους φίλους τού ΚΚΕ (φοβάμαι πολλούς) το ενδεχόμενο να συνομιλήσουν με κάποιον άλλον αριστερό που ξέρει τι του γίνεται και δεν είναι αέρα πατέρα και χύμα στο κύμα είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης τους. Κι όπως βλέπεις από εδώ, το μόνο ‘‘όπλο’’ τους είναι το ασύστολο τρολάρισμα και ο χουλιγκανισμός. Δεν θα τους περάσει όμως. Αυτά πεθάνανε. Κι όσοι έχουν μυαλό ας προφυλάξουν το κόμμα τους (το Κόμμα, αφού αυτή τη γραφή του προτιμούν). Γιατί έτσι όπως πάει σε λίγο θα πεθάνει κι αυτό...


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

5 ώρες άντεξες μόνο;
Λοίπον κάνω αυτό το σχόλιο που δεν είναι πιο άσχετο με την κουβέντα από ότι το δικό σου και μηδενίζω το χρονόμετρο!
Να δούμε πόσο θα αντέξεις χωρίς να πεις την τελευταία λέξη;

Νικήτας

LeftG700 είπε...

Ρε Νικήτα, ρε Νικήτα... Όχι, δεν αντέχω ούτε μία ώρα να μη σε ρωτήσω:

Αυτή την ανοησία που ποστάρισες παραπάνω τη θεωρείς ...σχόλιο;;;

Ήμαρτον, που λέει κι ο Γεωργίου!

Ανώνυμος είπε...

Φιλε μου τα πραγματα ειναι απλα το κκε δεν πιστευει στα σταδια, δεν πιστευει οτι μπορει να υπαρξουν φιλολαικες λυσεις εντος συστηματος κ μαλιστα εν μεσω καπιταλιστικης κρισης. Οι υπολοιπες οπουρτουνιστικες δυναμεις συριζα,ανταρσυα κτλ πιστευουν οτι αν αναστησουμε τον Κευνς θα παψει να υπαρχει κριση και θα ζησουμε ολοι καλα αφεντικα και δουλοι.Ενωτικος κ αντισεχταριστης ποιος ειναι τελικα αυτος που δεν μιλαει ποτε για σοσιαλισμο ή που κ οταν μιλαει δεν κανει τιποτα προς αυτη την κατευθυνση;Ενοτητα με το λαο κ οχι με τα ποντικια του 89-91 που εγιναν νεοπασοκοι το 2012.Οσοι ελπιζετε στο συριζα ή ειστε αφελεις ή απλά πασόκοι.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα "Ανώνυμος" έκανες χαζομάρα, ενώ του τα ρίχνεις στα αυτιά και τον στέλνεις αδιάβαστο (που είναι δηλαδή) και ενώ τον λες αφελή, πασόκο, συριζαίο κάνεις ένα μεγάλο λάθος!

Δεν έβαλες ψευδώνυμο! Και έτσι του δίνεις πάτημα να σου πει ότι πρέπει να πάρεις ένα ψευδώνυμο για να μπορείτε να μιλήσετε και με αυτόν τον τρόπο δεν θα σχολιάσει καν την αλήθεια που του έγραψες. Θα την αποφύγει τελείως, θα σου την πει που δεν πήρες όνομα και όλα μέλι-γάλα.

Συγνώμη για το ύφος που σε συμβουλεύω αλλά τον μάθαμε τον Πασόκο-συριζαίο πως λειτουργεί...

Φιλικά, Ο Επώνυμος!

LeftG700 είπε...

Επώνυμε, όλα κι όλα! Όχι ζαβολιές! Άμα είναι να υπογράφεις, να υπογράφεις με το πλήρες σου όνομα: Επώνυμος Μαλάκας!

(Με το συμπάθιο, έ;)

LeftG700 είπε...

Ανώνυμε (Κυριακή, Δεκεμβρίου 16, 2012 11:28:00 μ.μ.),


Ρε παιδί μου, καλά και άγια όλα αυτά που λες, αλλά τι σχέση έχουν με την ανάρτηση και, πολύ περισσότερο, με τη συζήτηση όπως εξελίσσεται σ’ αυτή τη φάση, που είναι βέβαια η απαράδεκτη και χουλιγκάνικη συμπεριφορά τών φίλων τού ΚΚΕ; Για όλα αυτά που λες, θα έχεις όλες τις ευκαιρίες τού κόσμου να πεις την άποψή σου, όταν ανοίξει ο προσυνεδριακός διάλογος στο τσαρδί μας. Φύλαξε τις σφαίρες σου για τότε. Για την ώρα, το ερώτημα είναι το εξής:

Ένας δημόσιος λόγος σαν αυτόν που ‘‘απολαύσαμε’’ εδώ από πολλούς συντρόφους σου, βοηθάει το Κόμμα να πάρει με το μέρος του τους αφελείς αριστερούς ή τους πασόκους που μας διαβάζουν; (αφού εμείς είμαστε ή αφελείς αριστεροί ή πασόκοι, τέτοιοι θα μας διαβάζουν, έτσι δεν είναι;)


Τα λέμε

Κάστορας είπε...

Πάντως μεσ' στην ανωνυμία μου, είμαι πολύ πιο επώνυμος από σένα. Ανεξαρτήτως του τί θέλω, εκτός αν είμαι ναζί ή χουντικός, δεν αντιλαμβάνομαι γιατί αρνείσαι να εμπλακείς σε διάλογο μαζί μου και κάνεις διαρκώς δίκη προθέσεων.

Ανώνυμος είπε...

Το ΚΚΕ κράτάει γινάτι σ όλους όσους διαφοροποιηθήκανε, σ όλους όσους το κατηγορήσανε, σ όλους όσους το κριτικάρανε, σ όλους όσους έχουν μια διαφορετική προσέγγιση ή άποψη.
Ωραία.
Και στο απ εκεί στρατόπαιδο έχουν αποσκιρτήσει, έχουνε βριστεί, έχουν μαλιοτραβηχτεί τάχουνε γενικώς κάνει πουτάνα όλα.
Μα μπροστά στον αριστςερό κίνδυνο, πως σκατά τα βρίσκουν και κάνουν τις κατάλληλες συμμαχίες, πως αλληλοσυγχωρούνται και αλληλουποστηρίζονται πρώην εχθροί, αποστάτες και βρισμένοι, μ αφήνει άφωνο.
Μα και σοφότερο.
Διότι κάλιστα μπορώ να υποθέσω, πως αυτοί, έχουν ΚΑΙ ταξική συνειδηση ΚΑΙ εξυπνάδα ΚΑΙ αποφασιστικότητα ΚΑΙ μέθοδο για να προφυλάξουν τα συμφέροντα της τάξης τους.
Πράγμα το οποίο δεν μπορώ να πω, ούτε για τον από δώ κόσμο, μα και ούτε για κάποια κόμματα και ηγεσίες τους.
Και δεν αφορά μόνο το ΚΚΕ αυτό. Αφορά όλα τα κομμουνιστικά/αριστερά/αντιμνημονιακά κόμματα, όπου μόνο διαφωνίες βλέπουν και ποτέ το συμφέρον του λαού.
Τώρα βέβαια, όσον αφορά το ΚΚΕ και τις θέσεις του, μου θυμίζει τη Μαφάλντα που για πείσμα κρατούσε την αναπνοή της μέχρι να σκάσει.
Μ έβρισες; να κι εγώ, για να μάθεις. Δεν σε παίζω.

mbiker

Ανώνυμος είπε...

mbiker

Ο Νικηταράς ο τουρκοφάγος και οι λοιποί μπαμπουίνοι που βλέπεις να εμφανίζονται εδώ είναι η μπροστάντζα του συνεπούς κώματος . Κάτι σαν τη σαλιάρα που βάζουν στα μωρά ένα πράμα ....
Με τις άναρθρες κραυγές τους δημιουργούν ( ή νομίζουν πως ) το μπάχαλο που θα σκεπάσει την απίστευτη γύμνια της στρατηγικής και της τακτικής του ευαγούς ιδρύματος .
Τόνισα εξ αρχής στους Λέφτηδες ότι δεν πρέπει να φιλοδοξούν πως θα μετέχουν στη προσεχή συζήτηση για τις θέσεις κάποιοι οπαδοί ή μέλη του κώματος , παρά μόνο ως μπαμπουίνοι. Τη συζήτηση "ουσίας" θα τη κάνουν μεταξύ τους με τεχνικές και όρους που όποιος έχει την εμπειρία γνωρίζει ότι δεν έχουν αλλάξει εδώ και δεκαετίες . Στα πλαίσια ενός εξαμβλώματος της έννοιας του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού , όπως έχει εκμαιευθεί εδώ και δεκαετίες .
Αν αντιληφθεις αγαπητέ mbiker ότι το ευαγές είναι πλέον καρικατούρα ακόμα και εκείνου του σχηματισμού υπό το Χαρίλαο , χρεωκοπημένο οικονομικά , ηττημένο εκλογικά , χωρίς σοβαρά διεθνιστικά στηρίγματα , ένα κώμα που ελπίζει μόνο στη προϊούσα εξαθλίωση του κοσμάκη ( για τον οποίο υποτίθεται κόπτεται και αγωνίζεται ) , τότε μπορούν να λυθούν οι απορίες που εκφράζεις εύλογα λίγο πιό πάνω.

Λέφτηδες

ο μοναδικός τρόπος για να αναγκάσετε αυτούς τους μπαμπουίνους να σωπάσουν ή να εκτεθούν είναι να προχωρήσετε τάχιστα στο ανέβασμα του πρώτου ποστ για τις θέσεις , αφήνωντας τον ντουζίνα στις φαντασιώσεις του . Γιατί , αν δεν το έχετε αντιληφθεί , είναι πολύ πιό σημαντικό να ασχολείται κανείς με τις θέσεις που προβάλλει επίσημα η ΚΕ ενός ιστορικού και ένδοξου κόμματος ( έστω και νυν καρικατούρας ) παρά με ένα άρθρο ονειρώξεων

Γιάκοβ

Ανώνυμος είπε...

μα απο εκει ξεκιναει ολη η συζητηση, εσεις ακουτε σοσιαλισμο και βγαζετε σπυρακια χρησιμοποιωντας ενα σωρο χαρακτηρισμους στη λογικη που διδαξε το πασοκ που οποιος δεν ειναι μαζι μας ειναι εναντιον μας και αντανακλαστικα μετα η αντιδραση των φιλων του κκε ειναι η αναλογη

Ανώνυμος είπε...

προς Γιάκοβ,
Γράφεις:
"Αν αντιληφθεις αγαπητέ mbiker ότι το ευαγές (σ.σ. το ΚΚΕ) είναι πλέον καρικατούρα ακόμα και εκείνου του σχηματισμού υπό το Χαρίλαο , χρεωκοπημένο οικονομικά , ηττημένο εκλογικά , χωρίς σοβαρά διεθνιστικά στηρίγματα , ένα κώμα που ελπίζει μόνο στη προϊούσα εξαθλίωση του κοσμάκη"

Καλά αν ισχύουν όλα αυτά (που εγώ λέω ότι ισχύουν και με το παραπάνω) τότε γιατί ασχολείσαι; Τι έχουμε, τελικά, να φοβηθούμε από ένα νεκρό κόμμα και απο τους συνεχώς μειούμενους ψηφοφόρους του; Εγώ πάντως την φοβάμαι την κατάσταση και εξηγούμε.

προς όλους:

Γνώμη μου είναι ότι παρόλα όσα λέμε για την κατάντια του ΚΚΕ, αυτό δείχνει να ενισχύεται και να συσπειρώνει κόσμο. Επίσης έχω από το περιβάλλον μου διαπιστώσει μεταστροφή παλιών φίλων του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ προς το ΚΚΕ (ιδεολογικά και όχι οργανωτικά ή εκλογικά). Φοβάμαι ότι το ΚΚΕ αποκτά γερές βάσεις σε ανέργους και χαμηλόμισθους και δεν θα μας βγει σε καλό.

Παρακαλώ για την εμπειρία σας.

Φιλικά και εναγωνίως,
Στέφανος, (από Χολαργό)

Ανώνυμος είπε...

Στέφανε (από Χολαργό)

Εύχομαι να συσπειρώσει κόσμο το ΚΚΕ το οποίο ακόμη συμπαθώ και το ψήφιζα ως πρότινος (χωρίς να σημαίνει πως τόριξα σε συριζα).
Οι ναζί όμως, άλλα μου λένε. Μου λένε πως κατόρθωσαν και επηρέασαν και εγκλώβησαν όλο το λούμπεν προλεταριάτο, όλους εκείνους οι οποίοι αδίκως μεν, αλλά εν πάσει περιπτώσει νοιώθουν τελειωμένοι και πολλούς αφελείς νεολαίους (και μαγκιά τους αν θέλεις τη γνώμη μου). Το να επαναλάβεις την ιστορία και να προσαρτήσεις όλους αυτούς που φύσει και θέσει που λόγω τάξης τέλος πάντων ανήκουν σε οποιοδήμοτε άλλο κόμμα, πλήν του φασιστικού, είναι μαγκιά. Όπως είναι ασυγχώρητξ μαλακία όλων των αριστερών (γενικώς) κομμάτων που δεν μπόρεσαν να τους επηρεάσουν.
Και ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ και μουλούδες και μαοϊκοί και της παναγιάς τα μάτια που πήξαμε από πολυφωνία γαμώ το κέρατό μου και βρίσκουν και μας πηδάνε.
Μακάρι να ήταν έτσι και να υπήρχε ταξική συνείδηση.
Τα ποσοστά όμως των χρυσαύγουλων, όσο και ευνοϊκά πειραγμένα νάναι, εμένα άλλα μου λένε.
Κι όσο είναι δική τους μαγκιά, άλλο τόσο είναι των αλλονών μαλακία.
Ειδικότερα του ΚΚΕ που όπως πάει σεχταριστικά, θα τον σιχτιρίσουν και οι δικοί του. Ελπίζω να κάνω λάθος.

mbiker

Ανώνυμος είπε...

δεν υπάρχει κάποιος σπουδαίος λόγος για την εξάντληση της αυστηρότητας απέναντι στο ΚΚΕ και στους " αγενείς " , το λιγότερο , υποστηρικτές του .

η στάση τους έχει να κάνει με μια βαθιά ριζωμένη εδώ και δεκαετίες αντίληψη για τις συμμαχίες , νοούμενες μόνο σαν διαταξικές . Το ΚΚΕ καταννοεί σαν πολιτική συμμαχιών μόνο τον λαικομετωπισμό , την συμμαχία δηλαδή με μερίδες του κεφαλαίου , όταν χρειαστεί , και αν , για θέματα εθνικής κυριαρχίας , πολέμου κλπ .

Είναι έξω από την λογική του ότι η πολιτική πάλη ( οικονομική - ιδεολογική και αμιγώς πολιτική ) της εργατικής τάξης και των συμμάχων της δεν γίνεται με έναν μπετόν αρμέ στρατό της επανάστασης .

Ούτε και σε συνθήκες βαθιάς κρίσης , εξαθλίωσης κλπ , μιας και τότε υπάρχουν κόμβοι , συναρθρώσεις αντιφάσεων που κρίνουν την φορά του βέλους της ταξικής πάλης . Εν προκειμένω το πλέγμα δανειστές ( μας ? ) - είναι οι θυσίες για το ευρώ μονόδρομος ? Και το αν μπορεί να ριζώσει η πολιτική διαδικασία στις πραγματικές κοινωνικές συλλογικότητες , και για τον αγώνα , και για ένα άλλο υπόδειγμα παραγωγής κατανάλωσης και εξουσίας .

Παρόλαυτα , μέσα από το κομμουνιστικό κίνημα , το επίσημο , γραφειοκρατικό , αυτό που ήταν δύναμη κρατικής διαχείρισης και ομαλότητας σε ανατολή και δύση , βγήκε ο Γκράμσι , και το manifesto και ο Πουλαντζάς και η Β πανελλαδική , και όλοι οι άνθρωποι και οι αντιλήψεις με κατεύθυνση μια βαθιά επαναστατική μαρξιστική αναγέννηση .

Εν ολίγοις οι αντιφάσεις στο ΚΚΕ είναι πάντα ενεργές , δεν βριζόμαστε με το ΚΚΕ όχι από επιείκεια , αλλά γιατί έτσι ενισχύουμε τον πόλο των αντιφάσεων στο εσωτερικό του που θέλουμε να αποδυναμωθεί .

Για παράδειγμα , θα πάμε ελπίζω όλοι όσοι είμαστε ειλικρινείς ότι θέλουμε το ΚΚΕ σε μια αριστερή συμμαχία με πραγματικό περιεχόμενο , στις ανοιχτές προσυνεδριακές . Εκεί κάποιος σκληροπυρηνικός θα μας αντιμετωπίσει πολύ άσχημα , είναι μαθηματικά βέβαιο . Θα βριστούμε ? Θα είναι καλό για την προσπάθεια να επηρεάσουμε τον πιο ντεμί κόσμο ?

Όχι για να του πάρουμε ψήφους , σε μια κατεύθυνση κυβέρνησης ταξικής συνεργασίας , όπως δυστυχώς γίνεται τώρα , όσο η αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ δεν αμφισβητεί την ενότητα του , και την οικοδόμηση του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ σε ανοιχτή γραμμή με τα επιχειρηματικά και ιμπεριαλιστικά κέντρα .

Στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση , αν σε αυτήν όμως κινούμαστε . Εδώ να είμαστε καθαροί . Το ΚΚΕ δεν είναι σεχταριστικό λόγω της άρνησης του να μπει σε κυβέρνηση ταξικής συνεργασίας .

Είναι για την βαθιά ριζωμένη και αντιδιαλεκτική αντίληψη της επαναστατικής πάλης σαν έφοδος στα χειμερινά ανάκτορα για τον σοσιαλισμό .

Όταν δεν υπάρχουν πλέον , και όταν υπήρχαν η έφοδος έγινε για ψωμί , γη και ειρήνη , και μιας και δεν γινόταν χωρίς αυτά , για το πέρασμα της εξουσίας στα σοβιέτ .

Ανώνυμος είπε...

Στέφανε

πέρα από τη περιεκτική απάντηση που έδωσε στις προς εμένα απορίες σου ο mbiker τον οποίο ούτε γνωρίζω ,ούτε συμφωνώ μαζί του σε πολλά ζητήματα , να συμπληρώσω ορισμένα σημεία για να μην παρεξηγιόμαστε:

α) θα ήταν ευχής έργον το ΚΚΕ να συσπειρώσει οπαδούς και μέλη που θα διαδώσουν θέσεις και θα κινητοποιήσουν αγώνες . Το τραγικό είναι ότι αυτό συμβαίνει σε συνθήκες διάλυσης του κοινωνικού ιστού, πολιτικής παράκρουσης των πολιτικών και κοινωνικών φορέων , εξαθλίωσης μεγάλων μαζών του πληθυσμού.

Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιούνη , όσο ο εν λόγω σχηματισμός δεν καταφέρνει να πείσει το κοσμάκη που διστάζει , φοβάται , χάνει την εμπιστοσύνη του , νομίζει ότι οι θυσίες και το ξεπούλημα κάποτε θα τελειώσουν κτλ υπήρξε καταλυτική. Πολύς κόσμος του ΚΚΕ όπως δείχνουν τα δημοσκοπικά στοιχεία στράφηκε τότε προς το τσιπρόπουλο ελπίζωντας σε μια νίκη και νομίζωντας ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι δεινόσαυροι του ευαγούς ( παρά τις διακηρύξεις ) δεν θα μπορούσαν να αρνηθούν αν όχι τη στήριξη , τουλάχιστον την ανοχή . Τώρα κάποιοι από αυτούς επιστρέφουν στο μαντρί γιατί η προσδοκία τους δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Ένα άλλο τμήμα πρώην ψηφοφόρων του ΚΚΕ και όχι μόνο στρέφωνται πάλι προς το κώμα για τους ίδιους ( εν τω βάθει ) λόγους που άλλοι ομότιμοι τους στρέφωνται προς τη ΧΑ . Και εδώ ΔΕΝ φέρνω τη θεωρία των "δύο άκρων" στο τραπέζι , παρά το γεγονός ότι λίγο πιό πάνω σε αυτό το νήμα ένας μπαμπουίνος ευελπιστεί να μου πάρουν το κεφάλι. Ούτε επίσης το γεγονός ότι , όπως και το 2008 , έτσι και τώρα είναι η Παπαντάμα που έφερε στο προσκήνιο τη θεωρία ΣΥΡΙΖΑ - κουκουλοφλώροι και πρόσφατα τη θεωρία ΣΥΡΙΖΑ - λόμπυ της δραχμής για να επιχαίρει ο πολύς Χρύσανθος στη πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του στο κοτάκι .
Γιατί εδώ , Στέφανε , μιλάμε για τη συνδυαστική της απελπισίας και του ατελούς πολιτικού κριτηρίου από την οποία κατά τα φαινόμενα τα χρυσαύγουλα επωφελούνται πολύ περισσότερο σε σχέση με το ευαγές.

Και εις επίρρωσιν αυτών μπορείς να διαπιστώσεις εδώ το απύθμενο βάθος , την απίστευτη εμβρίθεια , τη γαλατική ευγένεια , το δημιουργικό τάλαντο όλων εκείνων των μπαμπουίνων που εμφανίστηκαν σε αυτό το νήμα.
Κοντολογίς αν το ΚΚΕ συλλέγει τέτοιου φυράματος οπαδούς και ψηφοφόρους και,ακόμα χειρότερα , τέτοια μέλη τότε ζήτω που καήκαμε ( νε )

β) ένα πρόσθετο ζήτημα είναι ότι το ευαγές , εκφραζόμενο από την ηγεσία του σε κάθε ευκαιρία ,μετέχει στο επικοινωνιακό παίγνιο εναντίον των δυνάμεων της αριστεράς , πλάτη με πλάτη με τους χρύσανθους , τους μουρούτηδες , τους παγκαλομπακατσέλους , τους μπομπολοψυχάρηδες και εκείνο το παλληκάρι με το γλαρό το μάτι που κάνει πάρτυ και καλεί και την αννούλα ζήροξ . Και όταν το αππαράτ του ευαγούς ασχολείται ( σχεδόν προνομιακά ) με το ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει ευήκοον το ους σε κάθε συστημικό ΜΜΕ , ενώ όταν ηττάται στρατηγικά στη χαλυβουργία τρώει ευπειθώς τις φάπες και αναζητεί τις αιτίες στα φούμαρα περί υποκειμενικού παράγοντα ( ...που δεν τράβηξε ) αντί να κοιτάει τα χάλια του . Το πώς δηλαδή μια εμβληματική απεργιακή κινητοποίηση κατέληξε σε φιάσκο επειδή ακριβώς επελέγη η γνωστή τακτική : περιχαράκωση , σεχταρισμός , αναγωγή του αγώνα σε "μητέρα των μαχών" και προπάντων μακρυά οι "αλληλέγγυοι" αν δεν κομίζουν γάλα με ένδειξη ΧΑ.

Αλλά ελπίζω ότι σύντομα θα ανέβει ένα ποστ για τις θέσεις ώστε να μπορούμε να μιλήσουμε για τη ταμπακέρα , γιατί το ζητούμενο Στέφανε είναι να δούμε με ποιές αναλύσεις , ποιούς όρους , ποιούς στόχους θα πορευτεί ο πολιτικός αγώνας μιας παραδοσιακής δύναμης της αριστεράς υπό αυτές τις δυσμενείς συνθήκες . Αυτό είναι που ενδιαφέρει όχι μόνο τα μέλη και τους οπαδούς του ΚΚΕ , αλλά και κάθε άνθρωπο με πολιτική συνείδηση.

Γιάκοβ

Ανώνυμος είπε...

τι συζητηση κ τη συνεργασια να κανεις με γυμνοσαλιαγγκες τυπου γιακοβ αλλα κ με ολους τους αλλους που σαν βασικη προυποθεση θετουν αλλοτε αμεσα και αλλοτε εμεσα την εγκταλειψη της στρατηγικης του κκε

Ανώνυμος είπε...

μπανάνα ;;;;

ΥΓ μονολογώντας : λες και του ζήτησα του πρωτεύοντος εγώ να κάνουμε συνεργασία ;;; σε τι πράγμα ;;; μήπως στη συλλογή καρπών ;;;

Γιάκοβ

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ καταδικάζουμε την βία από όπου κι αν προέρχεται! Καταδικάζουμε την βία που εκπορεύεται από τον αστικό συρφετό (βλέπε ΧΑ, ΜΑΤ κλπ) και κατευθύνεται στην εργατική τάξη (συνειδητοποιημένη ή μη). Αν δεν συμφωνήσουμε σε αυτό τότε έχουμε εισάγει την θεωρία των δύο άκρων από την πόρτα όχι από το παράθυρο. Και η συμφωνία στην διάκριση της βίας με βάση το τάξικό της περιεχόμενο οδηγεί στην διαλεκτική σχέση δράσης-αντίδρασης. Δηλαδή στη βία που ασκεί ο απλήρωτος υπάλληλος παίρνοντας το κεφάλι του αφεντικού του, και είναι όχι μόνο δικαιολογημένη αλλά και θεμιτή.

Διαλεκτικός

Ανώνυμος είπε...

ψοφα ρε

LeftG700 είπε...

Ο μόνος λόγος που δεν σου κόβω το σχόλιο είναι μπας και περάσει από εδώ ο καθοδηγητής σου. Δεν θέλω να του στερήσω την ευχαρίστηση να δει τους κόπους του να ανταμείβονται...

LeftG700 είπε...

Φίλε Βαγγέλη ζ,


Πίστεψέ με, καμία όρεξη δεν έχω να πέφτω σε τέτοιο χαμηλό επίπεδο ή να απασχολώ το όσο μυαλό μού έδωσε ο καλός Θεούλης με ανοησίες. Κι αν είχα κάποια, μου την έκοψαν δύο μηνύματα στο ηλεκτρονικό κουτί μας που, ευγενικά μεν, στέρεα δε, μου θύμισαν πως, είτε πέφτεις μόνος σου, είτε σε παρασύρουν, το αποτέλεσμα είναι ίδιο: τρως τα μούτρα σου.

Συμφωνώ με τη σύντομη ανάλυση που κάνεις για τις αιτίες τέτοιων πρακτικών και συμπεριφορών. Αφού πω ότι δεν αρκεί για να τις εξηγήσει (πρέπει να συνυπολογίσουμε τον υποκειμενικό παράγοντα, που εν προκειμένω είναι σε άθλια κατάσταση) να το πάω λίγο παραπέρα:

Ή άρνηση των συμμαχιών και συμπαρατάξεων με άλλα κομμάτια τής Αριστεράς, εκτός του άγχους για τη ‘‘σωτηρία τού Κόμματος’’, πηγάζει και από την ολοκληρωτικά λαθεμένη αντίληψη για την εποχή μας «μία Τάξη – ένα Κόμμα».


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι που διάβασα αυτό το πλήρους κομμουνιστικής ιδεολογίας, ουμανιστικής πρακτικής, φαντασίας, μορφώσεως, ανωτερότητας και αποτελεσματικής διαλεκτικής, "ψοφα ρε" που προφανώς απευθυνόταν στον γιάκοβο κι ίσως και σ΄ άλλους διεκδικητές της υπ όψιν προτροπής.
Μου αφαιρεί, όσα τέλος πάντων επιχειρήματα με τα δόντια κρατώ για να επηρεάσω όπου και όπως και όσους μπορώ για την ανωτερότητα του σοσιαλιστικού ιδεώδους, του πόσο υπέρ του ανθρώπου και των αξιών του είναι, της ισότητας της δικαιοσύνης του αντιρατσισμού και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο σπουδαίο εκφράζει.
Δείχνοντας στον οποιονδήποτε το ανωτέρω σχόλιο του συνειδητοποιημένου κομμουνιστή, θα κολλήσω τον κακομοίρη που θάχει την ατυχία να με αντιμετωπίσει μ αυτά τα όπλα στη φαρέτρα μου,στον τοίχο.
Εύγε νέε μου!

mbiker

Ανώνυμος είπε...

κακο ψοφο κ σε εσενα με τις επιλεκτικες ευαισθησιες σου

LeftG700 είπε...

Μάλιστα. Και σε ποια ακριβώς θύρα είπαμε ότι συχνάζεις, ρε παλικάρι; Στη 13, στην 7, στην 4 ή στην 3;

Ανώνυμος είπε...

Όχι σκέτο ψόφο; Κακό ψόφο;
Κάνεις διακρίσεις για κουκουες!
Στερημένο σε κόβω πάντως...

mbiker

Ανώνυμος είπε...

Λόγω του προχωρημένου της ηλικίας μου και των δυσκολιών του τρέχοντος βίου μου φαντάζομαι μπαμπουίνε ότι η αγία Γκιουλέκα μαζί με τον όσιο Βησσαριόνοβιτς θα κάνει το θαύμα της και οσονούπω θα σας αφήσω χρόνους , ώστε να εκπληρωθεί η ευχή σου . Μέχρι τότε να σε κεράσω μια :

μπανάνα ;;;

Γιάκοβ

Ανώνυμος είπε...

αντε ψοφα γρηγορα μας ζαλισες

Ανώνυμος είπε...

μπανανούλα ;;;;

Γιάκοβ

Ανώνυμος είπε...

MALAKA