Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

«Όποιος με δυσφημίσει πάλι τόσο αισχρά, αποκαλώντας τους Κουκουέδες σταλινικούς, θα έχει να κάνει μαζί μου!» Иосиф Виссарионович Джугашвили (Сталин)




Αυτές οι 16 λέξεις που διαβάζετε στον τίτλο μας (σε δική μας απόδοση στα ελληνικά) ήταν όλο κι όλο το email τού σ. Ιωσήφ Στάλιν που έφτασε αργά το μεσημέρι στο ηλεκτρονικό γραμματοκιβώτιό μας. Αυτές και η υπογραφή του, που την αφήσαμε αμετάφραστη για να δώσουμε επισημότητα. Ήταν φανερό ότι το γράμμα-τηλεγράφημα σχετιζόταν με τις εδώ συζητήσεις που γίνονται τρεις-τέσσερις ημέρες τώρα με τους φίλους τού ΚΚΕ απ’ αφορμή τις απίστευτες δηλώσεις τής Κανέλλη την περασμένη Πέμπτη στο MEGA: α) «αν είναι να κερδίσει δήμο κομμουνιστής, εσείς [ο ΣΥΡΙΖΑ] θα πάτε και με τον Κασιδιάρη!» και β) «το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δώσει γραμμή υποστήριξης υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ στο δεύτερο γύρο [σε περίπτωση που θα αντιμετωπίζει υποψήφιο της Χρυσής Αυγής]». Να σημειωθεί εδώ ότι, για λόγους που εξηγούνται στην υποσημείωση παρακάτω, στην πρώτη ανάρτηση της ‘‘Κανελλιάδας’’ που ανεβάσαμε δεν το θίξαμε καθόλου αυτό το δεύτερο ζήτημα, όπου η Κανέλλη, μη ούσα μέλος τού Κόμματος, εμφανίζεται να προκαταλαμβάνει την απόφασή του και, επί πλέον και χειρότερα, το εμφανίζει να μένει απαθές και ουδέτερο απέναντι στο ενδεχόμενο να εκλεγεί Χρυσαυγίτης!!![1] Επανέρχομαι στο σύντροφο Ιωσήφ.

Έλεγα λοιπόν ότι δεν χρειάστηκα πολύ ώρα για να σκεφτώ ότι το γράμμα κι η γραφή του κάποια σχέση πρέπει να είχε με τις τετραήμερες συζητήσεις που διεξάγονται εδώ με τους φίλους τού ΚΚΕ (ορισμένοι εκ των οποίων αποδεικνύεται ότι, για λόγους που δεν μας διευκρίνισαν, προτιμούν να τους γδάρουν ζωντανούς παρά να πουν ακόμα και ψευδώνυμα στο διαδίκτυο αυτό που ξέρουν πολύ καλά —ότι δηλαδή η συντρόφισσα Λιάνα παπαρολόγησε ασυστόλως[2]). Αλλά μετά ψιλοκόλλησα. Τέσσερις μερούλες βγάζουμε τα συκώτια μας, τώρα τού ήρθε; Αυτός τα έπιανε όλα στο φτερό!

Εγώ φυσικά, που δεν είμαι Ιωσήφ, δεν το ’πιασα στο φτερό. Κάποια στιγμή όμως τη βρήκα την άκρη: έστειλε τώρα το email γιατί είναι μόνο χθες και σήμερα που φούντωσε η συζήτηση σχετικά με το ‘‘φοβερό’’ ‘‘δίλημμα’’ «Συριζαίον ή Χρυσαυγίτην;». Φως φανάρι!

Τα υπόλοιπα ήταν εύκολα. Και η σκληρή, είναι αλήθεια, διατύπωση για τους φίλους μας του ΚΚΕ «Όποιος με δυσφημίσει πάλι τόσο αισχρά, αποκαλώντας τους Κουκουέδες σταλινικούς, θα έχει να κάνει μαζί μου!» εξηγήθηκε πλήρως!

Για να τα λέμε όλα, πώς να μην τα πάρει στο κρανίο ο σ. Ιωσήφ με τη δυσκολία τών Κουκουέδων να πουν χωρίς σούξου μούξου ότι, προκειμένου να μην εκλεγεί Χρυσαυγίτης, όχι Συριζαίο πρέπει να ψηφίσουν, αλλά ακόμα και τον ίδιο τον Μπερνστάιν;

● Ο Στάλιν δεν ήταν που τις πρώτες μέρες μετά τη ναζιστική επίθεση τον Ιούνιο του 1941 ζήτησε να φέρουν άρον-άρον την Άννα Αχμάτοβα (την κυνηγημένη Άννα Αχμάτοβα, με εκτελεσμένο τον πρώην άντρα της και πατέρα του γιού της που κι αυτός μπαινόβγαινε στις φυλακές) για να μιλήσει από τον Κεντρικό Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μόσχας;;;[3]

● Ο Στάλιν πάλι δεν ήταν που φρόντισε να την «αφήσουν ήσυχη» και να της παρέχουν κάθε βοήθεια και πρόσβαση ώστε να εμψυχώνει από ραδιόφωνα, θέατρα και εφημερίδες τους πολίτες τού πολιορκημένου Λένινγκραντ;;;

● Αυτός ο ίδιος δεν ήταν που όταν μάθαινε ότι η Αχμάτοβα γύρναγε στα νοσοκομεία και διάβαζε ποιήματά της στους τραυματίες φαντάρους τού Κόκκινου Στρατού, χάιδευε τα μουστάκια του ευχαριστημένος;;;

● Και μήπως ο Στάλιν αυτοπροσώπως δεν ήταν πίσω από την απόφαση του Διευθυντή τής Правда να δημοσιεύει συχνά-πυκνά και σε όλη τη διάρκεια του πολέμου ποιήματά της στην πρώτη σελίδα;;;

Λοιπόν, με το χέρι στην καρδιά: Τον δικαιολογείτε τον Ιωσήφ, έστω κι αν εκφράστηκε λίγο αρκετά σκαιά; Εμείς, πάντως, ναι. Και με τέτοιες ‘‘πλάτες’’ δεν φοβόμαστε κανέναν Κουτσούμπα και —για το συγκεκριμένο ζήτημα— δεν έχουμε και το παραμικρό πρόβλημα να ρίξουμε κι εμείς τον ‘‘πόντο’’ μας:

«Σταλινικοί»;;; Ας γελάσουμε!!!

≈≈≈≈≈


[1] Να σας πούμε με το χέρι στην καρδιά γιατί δεν το κάναμε; Πρώτον, γιατί δεν πιστέψαμε εντελώς τελείως ότι η Κανέλλη είχε κάνει τέτοια ‘‘πατάτα’’. Παρά τους υπότιτλους του MEGA, παρά την πρωτοσέλιδη ανάδειξη του περιστατικού από την Αυγή, κρατούσαμε μια κάποια επιφύλαξη, μην αποκλείοντας το ενδεχόμενο να έγιναν οι δηλώσεις της αντικείμενο ‘‘δημιουργικής’’ ερμηνείας (σύνηθες φαινόμενο τέτοιου τύπου πρακτικές). Το πιστέψαμε όμως όταν είδαμε το Ρίζο τής επόμενης μέρας (Σάββατο 15 Φεβρουαρίου) να μην καταγγέλει κάποια διαστρέβλωση των ισχυρισμών τής Λιάνας και βεβαιωθήκαμε 100% όταν διαπιστώσαμε πως ούτε ο Κυριακάτικος Ριζοσπάστης δημοσίευε κάποια διάψευση ή έστω στρογγύλεμα των δηλώσεών της.  

[2] Είναι προφανές ότι την ίδια άποψη έχει και ο Ριζοσπάστης (δηλαδή το Πολιτικό Γραφείο τού ΚΚΕ, για να μην ξεχνιόμαστε). Τα εξηγήσαμε με το νι και με το σίγμα εδώ, αλλά φαίνεται ότι οι φίλοι μας του ΚΚΕ είτε είναι λειτουργικά (και πολιτικά) αναλφάβητοι, είτε υποκρίνονται τους τέτοιους…

[3] Η μοναδική μέχρι στιγμής πηγή γι’ αυτήν την πληροφορία είναι το Athens Review of Books (δεν θυμάμαι ποιο ακριβώς τεύχος). Παρά το γεγονός ότι δεν την έχω επιβεβαιώσει μέσω και κάποιας δεύτερης πηγής, ελάχιστες αμφιβολίες διατηρώ για την ακρίβειά της: Το Athens Review of Books είναι ένα από τα ισχυρότερα προπύργια του (όχι πάντα) ‘‘εκλεπτυσμένου’’ αντικομμουνισμού. Δύσκολα θα δημοσίευε κείμενο στο οποίο παρουσιάζεται ο Στάλιν έστω και απλώς ευφυής. Και ακόμα πιο δύσκολα, ευφυής για καλό σκοπό (δηλαδή όχι «σατανικός»).  



73 σχόλια:

ΕΟΣ είπε...

Μετά τα λόγια έπονται τα έργα:

Αν ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει κυβέρνηση, τότε στην πάνω πλατεία του Συντάγματος θα οργανώνει διαδηλώσεις της κατσαρόλας το ΚΚΕ και στην κάτω οι χρυσαβγίτες...

LeftG700 είπε...

Φίλοι τής ΕΟΣ,


Εντάξει, τα έχουμε πει: πολεμάτε το ΚΚΕ όχι πάντα με χτυπήματα πάνω από τη ζώνη και, επί πλέον, μας μπερδεύετε λίγο με την ανάγνωση της Ιστορίας του κομμουνιστικού κινήματος. Παρ' όλα αυτά, επειδή είστε οι πρώτοι που σχολιάζετε, θα σας το πω εσάς γιατί θα σκάσω:

Πρήστηκε το συκώτι μου τρεις μέρες τώρα!!! :-) Και για τι;;; Για τα αυτονόητα, που, ακόμα κι ένας ξύπνιος και λίγο διαβασμένος Κνίτης τριών μηνών, μπορεί να τα πιάσει!!!


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Και τι θυμήθηκα ,στην κάτω πλατεία συριζαιες να φωνάζουν εξω τα κόμματα και στην πάνω οι χ,Αυγητες

LeftG700 είπε...

@Ανώνυμος Τετάρτη, Φεβρουαρίου 19, 2014 12:57:00 π.μ.:


Έχεις να συνεισφέρεις κάτι ουσιαστικό στην ανάρτηση; Άμα είναι να το κάνουμε Παναθηναϊκοί εναντίον Ολυμπιακών, μπορούμε να πάμε σε κάνα δυο βδομάδες και στου Καραϊσκάκη!

Μάθετε να συζητάτε πολιτικά, ρε γμτ!

Άδηλος είπε...

Τάχω παίξει. Τέτοιο μπέρδεμα δεν ξανάδα. Τελικά φίλε μου το ΚΚΕ είναι ή δεν είναι σταλινικό; Και η Κανέλλη προκαταλαμβάνει το σταλινικό ΚΚΕ που ήταν έτοιμο να πει ναι στο β΄γύρο ή είναι αντισταλινικό και λέει όχι μέσω της Λιάνας που δεν είναι μέλος αλλά ξέρει τι θα αποφασίσουν τα μέλη πριν αποφασίσουν;

Βέβαια δεν είμαι ΚΝίτης (άρα ούτε 3 μηνών), δεν γνωρίζω αν είναι έξυπνος ούτε μέτρησα ποτέ πόσο είναι το "λίγο διαβασμένος". Έχω ακούσει όμως, με πολύ ηχηρό τόνο μάλιστα, το ΚΚΕ να δηλώνει συνεχώς και ξεκάθαρα: Με κανέναν Π..στη δεν θα συνεργαστούμε, ότι χρώμα ζαρτιέρα και να φοράει.

Έχω δει επίσης πολλές φορές την ίδια ταινία όπου δημοσιογράφοι, πολιτικοί, πολιτευτές κτλ με ύφος δικαστή να ρωτάνε το ΚΚΕ: Τι θα κάνετε στον β΄γύρο; Προεξοφλώντας ΠΑΝΤΟΤΕ ότι αποκλείεται να είναι το ΚΚΕ στον β΄γύρο. Έξυπνο δοκιμασμένο παιχνίδι για το στριμώξουμε το ατίθασο.

Βεβαίως δεν άκουσα ποτέ, ούτε ερώτηση ούτε απάντηση, τι θα ψηφίσει στον β΄γύρο ο ΣΥΡΙΖΑ. Καμίνη ή Κακλαμάνη; Όχι πως έχει σημασία για μας τους κομμουνιστές, αλλά έτσι επειδή το 'φερε η κουβέντα.

Εν πάσι περιπτώσει, χρωστάς μια απάντηση. Απέναντι σε ποιον αντίπαλο συνεργάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ με την Χρυσή Αυγή στο σωματείο εργαζομένων ΟΤΑ στο Πέραμα; Απέναντι σε ποιον αντίπαλο Συνεργάστηκε με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ κτλ στις προηγούμενες δημοτικές της Ικαρίας;

Ανώνυμος είπε...

Εγω μελος του ΚΚΕ δεν ειμαι.Το ΚΚΕ μπορει να αποφασισει σε καθε ενδεχομενο 2ου γυρου οτι το φωτισει ο Λενιν ή ακομα και ο Μπλανκι.
Εγω προσωπικα ουρα του συριζα δεν γινομαι γιατι δεν θεωρω αυτο το κομμα οτι αντιμετοπιζει το φασισμο.
O φασισμος ειναι καπιταλισμος σε συνθηκες αφανισμου του απο την υπαρξη.Τροφοδοτιται απο το κεφαλαιο.
Ντινεται με hugo boss,οδιγαει mercedes και ford,οργανωνει τα στρατοπεδα συγκεντρωσης με συστηματα της IBM βρομαει πετρελαιο και αερια.
Πρωτα του βγαινει η ψυχη και μετα η ιδεα της ιδιοκτησιας.
Αν το ποσοστο του κερδους ειναι χαμηλο,μια κατασταση τελικου του αφανισμου τοτε θα το ανεβαζε με δουλεια μεχρι θανατου και με ποσοστο υπεραξιας 10000000%
Ο ΣΥΡΙΖΑ απο την αλλη ειναι επικυνδινος γιατι μιλαει για κερδοφορια του κεφαλαιου σε συνθηκες κρισης.Οποιος εχει φτασει μεχρι τον 3ο τομο του κεφαλαιου ξερει οτι στο συνολο της κεφαλαιοκρατικης παραγωγης ΚΕΡΟΣ=ΥΠΕΡΑΞΙΑ=ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ.
ΟΧΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΛΕΦΤ.ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΩ ΣΕ ΔΙΛΗΜΑ.ΟΥΤΕ ΣΥΡΙΖΑ ΟΥΤΕ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΗ ΜΙΑ ΤΡΙΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.
(αν και πολυ θα ηθελα να δω το συριζα κυβερνηση να διαχειριζεται την κατασταση κεφαλαιοκρατικης συσσορευσης οπου το 45% των επιχειρησεων θα κλεινουν ή θα συγχονευονται και οι ανεργοι θα φτανουν τα 2,5 εκατ. συμφωνα με τις αποφασεις της ΤτΕ)

G.

spiral architect είπε...

Δια στόματος Γερούν Νταϊσεμπλουμ:
Οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, αποτελούν «αναπόσπαστο μέρος των προγραμμάτων που εφαρμόζονται σε χώρες που παίρνουν οικονομική στήριξη». Σε αυτό το πλαίσιο ανέφερε τα «παραδείγματα» της Ιρλανδίας που έχει βάλει σε εφαρμογή τη «συνολική μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και τη "βελτίωση" της αγοράς εργασίας».
Άντε λοιπόν, να σας δούμε με δημάρχους ΣΥΡΙΖΑίους, κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και με ροζουλί χάρτη της Ελλάδας να διαχειρίζεστε τα ύστερα του καπιταλισμού παρέα με τον κρυόκωλο Ολλανδό. Τότε θα δείτε δούλεμα στυλ Ολαντρέου που θα τρώτε: --> Τσιπραντρέου!

Μη δότε τα άγια τοις κυσί, μηδέ βάλητε τους μαργαρίτας υμών έμπροσθεν των χοίρων.
(ενός άλλου πατερούλη)

Ελα όμως που το' χετε ήδη κάνει και ψάχνετε για εξιλέωση στα μέλη και ψηφοφόρους του ΚΚΕ. Δεν παίζει το σενάριο ...

LeftG700 είπε...

Φίλε Άδηλε, σε καλωσορίζω εδώ. Αλλά:


Δεν μας τα λες και πολύ καλά. Για τους εξής λόγους:

1. Δεν ξέρω αν διαβάζεις καθόλου τις ‘‘σοφίες’’ που γράφουμε σ’ αυτό το μπλογκ, αλλά και να τις διαβάζεις, φαίνεται πως δεν διαβάζεις προσεκτικά. Ουδέποτε έχουμε αποκαλέσει το ΚΚΕ «σταλινικό» και ουδέποτε υιοθετήσαμε τον όρο αυτό. Ούτε καν για τον Στάλιν τον ίδιο! Οι βασικοί λόγοι γι’ αυτό είναι δύο. Ο πρώτος, γιατί πίσω από το αντίστροφό του («αντισταλινικό», «αντισταλινισμός», κ.λπ.) πολύ συχνά κρύβεται ο αντικομμουνισμός. Και ο δεύτερος, επειδή σιγά-σιγά και τεχνηέντως ο όρος αυτός έγινε συνώνυμο της γενικά αυταρχικής, δεσποτικής ή και βάναυσης κρατικής επιβολής, πέρα από αναγκαιότητα και κάθε μέτρο. Τέτοια φαινόμενα καταγράφτηκαν βεβαίως στα χρόνια τής διακυβέρνησης υπό τον Στάλιν. Αλλά, δεν εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία όλα τα κατασταλτικά μέτρα που εφαρμόστηκαν και, επί πλέον, δεν περίμενε η ανθρωπότητα κανένα Στάλιν για να τη γνωρίσει τι εστί αυταρχική, δεσποτική ή και βάναυση επιβολή. Τα γνώρισε ταυτόχρονα με την εποχή που γνώρισε τις λάσπες!

2. Αν δεν το κατάλαβες, η Κανέλλη καπέλωσε όλο το ΚΚΕ, άρα κι εσένα μαζί, είσαι δεν είσαι μέλος. Πάντως, το Κόμμα το κατάλαβε (βλέπε ανάρτηση).

3. Η ψήφος στους «οπορτουνιστές» για να μη βγει Χρυσαυγίτης δεν σημαίνει καμία συνεργασία με τον «οπορτουνισμό». Αν δεν ήσουν τόσο ποτισμένος με τον (αστικό) κοινοβουλευτισμό, θα το ήξερες. Κάνε αποτοξίνωση επειγόντως (πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να διαβάσεις λίγο παραπάνω γιατί είσαι λιγότερο από «λίγο διαβασμένος»…).

4. Το ανάλογο τού «Κασιδιάρης ή Σακελλαρίδης;» για σας, δεν είναι «Κακλαμάνης ή Καμίνης;» για τους Συριζαίους (τέτοιου τύπου λαθροχειρίες μή τι επιχειρήσεις ούτε σε Κνίτη δύο μηνών, καθόλου διαβασμένο και με ΙQ γύρω στο 80!).

5. Δεν θα μπω βέβαια στον κόπο να ψάξω να βρώ τι έκανε ο τάδε Συριζαίος(;) στο δείνα σωματείο ΟΤΑ. Ούτε και έχει σημασία. Εκείνο που έχει σημασία είναι να καταλάβεις (ή να συνειδητοποιήσεις ότι τέτοιες ντριμπλίτσες δεν περνάνε εδώ). Και θα γίνει είτε το ένα είτε το άλλο, θέλεις δεν θέλεις, από την αμέσως παρακάτω παράγραφο:

Ξέρω έναν πρώην Κουκουέ που έγινε προπαγανδιστής τής χούντας (δεν θυμάμαι το όνομά του και βαριέμαι να γκουγκλάρω· άμα δεν βαριέσαι εσύ, κάντο). Να υποθέσω ότι σε μια καινούργια χούντα όλοι οι Κουκουέδες θα κάνετε το ίδιο;

6. Δεν περιμέναμε εσένα να μας πεις για την Ικαρία. Τα είπαμε πρώτοι (και πολύ καλύτερα). Να πας στη δεξιά στήλη, στo Ημερολόγιο Περιθωρίου και στην εγγραφή #34. Κατά τα άλλα, ισχύουν όσα σού έγραψα στο 5.

7. Συνεχίστε να μη συνεργάζεστε με κανέναν ‘‘πούστη’’ («συνεργασία» δεν είναι η ψήφος σε Συριζαίο για να μη βγει Χρυσαυγίτης, τα ’παμε αυτά). Στο τέλος δεν θα έχετε να πληρώσετε ούτε το φως τών γραφείων τού Περισσού…

Τέλος:

Πες ότι προκύπτει στην Αθήνα μονομαχία στο δεύτερο γύρο μεταξύ Σακελλαρίδη και Κασιδιάρη. Θα ψηφίσεις και τι; (Εμείς, αν προκύψει δίδυμο Σοφιανού – Κασιδιάρη, θα ψηφίσουμε δαγκωτό Σοφιανό.)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε G.,


Ωραία ‘‘λογική’’. Μ’ έστειλες! «Ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε Χρυσή Αυγή. Μόνο ΚΚΕ». Κι άμα το ΚΚΕ δεν προκύψει;

Ξέρω, ξέρω:

«Βάζω το κεφάλι μου στην άμμο σαν τη στρουθοκάμηλο και ονειρεύομαι»!

Ξέρεις κάτι, ρε φίλε; Συχνά με έχεις κάνει να σκεφτώ ότι άμα σε είχαμε στον εμφύλιο, θα κερδίζαμε! Μα τον Τουτάτη! :-) :-) :-) :-) :-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Σπειροειδή,


Εσύ κι αν μ’ έστειλες! Άλλα τών αλλών (παρά τη μόρφωσή σου και το γεγονός ότι σίγουρα δεν είσαι …Κνίτης!).

Κατάλαβες τουλάχιστον από την αντίδραση (και το παράδειγμα) του Ιωσήφ τι πρέπει να κάνεις αν προκύψει δίδυμο Σακελλαρίδη – Κασιδιάρη;


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Μα είναι απλό Λέφτηδες και το διακυρήσουν και πρωην μέλη του ΚΚΕ αλλά και νυν .
Το σημερινό ΚΚΕ τα έχει μπερδέψει όλα.
Επιζητώντας εδω και τώρα την επανασταση , καταργεί την θεωρία των σταδίων του Μαρξ-Λένιν -Στάλιν και έχει φτάσει στον Μπλακί και στον αριστερισμό, αρκεί να είναι καλά το μαγαζί και οι μισθούληδες των επαγγελματιών.
markos

Ανώνυμος είπε...

Δεν βαριεστε ρε λεφτηδες...
Πορευτειτε εσεις με τους Κοτσακαδες τους Τσουκαλαδες τους Καρυπιδηδες τους Βουδουρηδες τους Γριβες αγκαλιτσα με τους Δασκαλοπουλαιους και αφηστε το ΚΚΕ να μην εχει ουτε για το ρευμα...
Αυτα μας λεγαν και απο το πρασινο ΠΑΣΟΚ "...μια ζωη στο 5% θα εισαστε.."
Πως τολεγε κεινος ο Σημιτης "...οποιος δεν ειναι με μας ειναι με τη Δεξα..." , αξιοι -ροζ-συνεχιστες του... Και στα επιχειρηματα ΠΑΣΟΚ...ΚΡΙΜΑ
ΥΓ ΣΥΡΙΖΑ (δια στοματος Παπαδημουλη για το νεο σχεδιο Αναν "εχει ασαφη(sic) σημεια !!!!
ΥΓ 2 σαν πολυ ασχολειστε με ενα κομμα που δεν εχει να πληρωσει ουτε τη ΔΕΗ...

Ανώνυμος είπε...

A ωστε δεν εχει σημασια Λεφτη τι εκανε ο ταδε συριζαιος στο δεινα σωματειο ε;
Μαλιστα το κραταμε κι αυτο.
Αυτο που εχει σημασια ειναι να κολλησει η βελονα στο σακελαριδης ή κασιδιαρης.
Κοντα παντως ειμαι να πεσω μεσα στη προβλεψη για 10 συνεχομενες αναρτησεις.Αντε να δουμε.
Гриша

ΥΓ.Επειδη παντως πιθανοτατα το χρυσαβγουλο θα ειναι στο δημοτικο συμβουλιο ανεξαρτητως 2ου γυρου θα εχει ενδιαφερον να δουμε τοτε πως θα αντιμετωπιστει στη πραξη.
Και τοτε φιλε λεφτ μη νομιζεις οτι θα ξεμπερδεψεις μ ενα mail απο τον Σηφη...

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ,
η χαρις του αγιου πνευματος μεθ υμων.
αγεπητε αδηλε
πραγματι δεν εισαι κκε γιατι αν ησουν δεν θα απορουσες που ολα τα κομματα εχουνε βαλι στοματι το κκε.

το κκε τους χαλαει την συνταγη.και στην δεδομενη στιγμη η συνταγη ειναι να χασει την δυναμικη της η κοινωνικη αντιδραση στο κεφαλοκλειδωμα του μνημονιου.

βεβαια αν ησουν κκε δεν θα μπορουσες να καταλαβεις οτι ενα κομμα μπορει να προπαγανδιζει την κοινωνικοποιηση των μονοπωλιων ενω ταυτοχρονα διεκδικει το μονοπωλιο της αληθειας.

επισις, και αυτο ειναι συνεπεια το πρωτου, αρνειται καθε συμβιβασμο γιατι λεει ο συμβιβασμος ειναι οπορτουνισμος, ο οπορτουνισμος οδηγει στην σοσιαλδημοκρατια και αυτη στο φασισμο. συνεπως τι συνεργασια να γινει με φασιστες εν τη γενεσει. ασε πια το αλλο. ο οπορτουνισμος κολλαει κιολα, με την επαφη.

οποτε μαλλον ειναι κατανοητον γιατι τη βγαινουν ετσι ασχημα στο κομμα μας.

κι εγω δεν ειμαι ανεργος γιατι αν ημουν δεν θα ημουν εδω μεσα ουτε θα με ενοιαζε να τριχοτομησω την τριχα. θα ημουνα "στο δρομο".

θα μου πης αν ημουν κκε και ΑΝΕΡΓΟΣ θα μπορουσα να εκμεταλλευθω το χρονο μου διαβαζοντας το κεφαλαιο.
(μην ρωτησεις ποιο κεφαλαιο, ε?)

βεβαια ουτε συριζα μπορω να ειμαι γιατι αυτοι μαζευονται το βραδυ στον ταφο του νικου στο α νεκροταφειο,(ξερεις εκει στο υπεροχο μνημειο πουχει φτιαξει το καλεμι του λαικου καλλιτεχνη) και διαβαζουνε σιγκεκριμενα εδαφια του κεφαλαιου....ΑΝΑΠΟΔΑ

οποτε εκτος απο οπορτουνιστες ειναι και ..σατανιστες.

οργουελ

Υ.Γ.για οσους δεν καταλαβαν η πλακα δεν γινεται με την θρησκεια.(καιρος ειναι να με πουνε και... αιρετικο)

Υ.Γ. η σχεση του κομματος με τον σοσιαλισμο ειναι ηδονοβλεπτικη. τους αρεσει να τον βλεπουν στην κουβα, την κορεα το βιετναμ αλλα δεν μπορουν να τον εφαρμοσουν. οσες φορες προσπαθησαν φαγανε τα μουτρα τους. τη βαρκιζα, το μελιγαλα το δημοκρατικο στρατο και τις δικες της μοσχας αυτοι τις κανανε, οχι οι οπορτουνιστες
οποτε λιγο θα κανει διαφορα αν θα υποστηριξουνε η οχι τον υποψηφιο του συριζα, αν θα μολυνθουν ή οχι.

ΚΑΙ τωρα που (ισως) χρειαζεται μια νεα βαρκιζα για να παρουν ανασα τουλαχιστον οσοι χτυπιουνται υλικα απο το μνημονιο, τωρα λοιπον το κομμα πεται τη βαρκιζα και επανερχεται στο μελιγαλα.


Ανώνυμος είπε...

"...προκειμένου να μην εκλεγεί Χρυσαυγίτης, όχι Συριζαίο πρέπει να ψηφίσουν, αλλά ακόμα και τον ίδιο τον Μπερνστάιν;"

Δηλαδη εσυ Λεφτ θα το ριξεις καμινη κακλαμανη ή σπηλιωτοπουλο να υποθεσω.
Ενα δημοκρατικο τοξο μας ελειπε για να παρουμε στο κυνηγι τους ναζηδες.

Гриша

spiral architect είπε...

Πήρα τηλέφωνο το σύντροφο κομισάριο και αυτός με επέπληξε:

Ανώνυμος είπε...

Μη λες τόσο χοντρές μαλακίες ρε κακομοίρη, κι άσε το Στάλιν ήσυχο δεν πρόκειται να σε ωφελήσει.

Και έχε υπόψη πως το email στο έστειλε ο Τρότσκι και όχι ο Στάλιν.

Προσωπικά, χέστηκα για τις εκλογές και για το τι θα κάνει το ΚΚΕ στις εκλογές, αλλά φυσικά στο παιχνίδι των καραγκιόζηδων που παίζεται οι καραγκιόζηδες του ΚΚΕ δεν έχουν κανένα λόγο να δώσουν γραμμή να ψηφιστούν οι καραγκιόζηδες του ΣΥΡΙΖΑ στο δεύτερο γύρο.

Κωστής Παπαϊωάννου



LeftG700 είπε...

@Κωστή Παπαϊωάννου:

Σου θυμίζω ότι έχεις στερηθεί του δικαιώματος να παίρνεις το λόγο εδώ. Δεν διαγράφω το σχόλιο που ποστάρισες, αλλά, να ξέρεις, είναι η τελευταία φορά. Τα μόνα σχόλια που θα σου επιτρέπω είναι αυτά με τα οποία απλώς θα γνωστοποιείς κάποιο ‘‘άρθρο’’ σου που αναφέρεται σ’ αυτό το μπλογκ. Γκέγκε;

LeftG700 είπε...

ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΣΥΝΕΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟ VERTIGO;


Εμείς πάντως δηλώνουμε ότι δεν μπορούμε! Εδώ κατεβαίνουμε και μέχρι εδώ ήταν τα ψωμιά μας! Finito! Ρίχνουμε λευκή πετσέτα στο ρινγκ!

Και να πει κανείς ότι δεν προσπαθήσαμε; Τα συκώτια μας βγάλαμε!

Κατάπιαμε όλη την τσαντίλα από τις προσβολές τής Λιάνας (προσβολές που μας αφορούν και προσωπικά κι ας μην είμαστε Συριζαίοι αποκλειστικής υποστήριξης) και δεν βγάλαμε άχνα! Ποιοι;;; Εμείς!!! Αυτοί δηλαδή που άμα τους τη δώσει ανεβάζουν αναρτήσεις σαν αυτή ή αυτή! Κι όχι μόνο δεν βγάλαμε άχνα, αλλά ‘‘χαστουκίσαμε’’ τη βουλευτίνα σας με τριαντάφυλλα βγάζοντας και το καπέλο μας για τη φάση με τον Κασιδιάρη και τη Δούρου!

Ποιο αυτάκι ίδρωσε;;; Κα-νέ-να!!! Άλλος από εσάς έκρινε σκόπιμο να υπενθυμίσει ότι τώρα το ΚΚΕ θεωρεί τον πρώτο ενιαίο Συνασπισμό και τις συγκυβερνήσεις που ακολούθησαν λάθος!!! Άλλος είπε να καταγγείλει τα αστικά ΜΜΕ γιατί θέλουν να βάλουν το ΚΚΕ στη λογική τού μικρότερου κακού και να διατυπώσει την απορία του («Ειπε κανενανς καλε μου φιλιστωρ οτι οι συριζαιοι, οι οργανωμενοι θα ψηφιζαν κασιδιαρη?»)!!! —προφανώς δεν χαλάλισε ούτε τρία λεπτά να ακούσει τη Λιάνα στο λινκ που βάλαμε ή είναι θεόκουφος!!! Άλλος ότι η ανάρτηση έδινε πόντους στον Κασιδιάρη αφού η συζήτηση στο MEGA με την οποία σχετιζόταν τον εμφάνιζε ως πιθανό δεύτερο (ξέχασε ότι γι’ αυτή τη δουλειά υπάρχουν οι δημοσκοπήσεις). Κι άλλος θυμήθηκε το ΠΑΣΟΚ που έλεγε ψηφίστε μας για να φύγει η Δεξιά και μετά ξεγέλασε τον κόσμο! Άλλα τών αλλώνε και γενικώς μια ωραία ατμόσφαιρα!


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Και μετά πιάσαμε και σας αποδείξαμε ότι η καθοδήγηση του κόμματος που υποστηρίζετε (η καθοδήγηση μπροστά στην οποία κάθεστε σούζα και με την ουρά κάτω από τα σκέλια ακόμα και στις πιο οφθαλμοφανείς μαλακίες της!), δεν είδε με καθόλου καλό μάτι δεν είδε την πρωτοβουλία τής Λιάνας να βγάλει γραμμή και πήρε τις αποστάσεις του. Το έκανε διακριτικά (τόσο στόκος είναι και η καθοδήγηση που φοβήθηκε να το πει πιο ανοιχτά μπας και καταλάβετε!), Εμείς , όμως σάς το κάναμε νιανιά. Αποτέλεσμα; Τα ίδια και χειρότερα! Με κάποιον από εσάς να κάνει λόγο για …δίλημμα!!! (να μαυρίσει κανείς τον Κασιδιάρη ψηφίζοντας τον Σακελλαρίδη ή να κάτσει σπίτι του και να παίξει με τους φίλους του Ταμπού;). Και με αποκορύφωμα έναν κομμουνιστή μεν, πολιτικό βλάκα ολκής δε, ο οποίος, όπως είπε, «μας κατάλαβε»: με τα χεσίματα που τραβάμε στην ηγεσία τού ΣΥΡΙΖΑ ρίχνουμε, λέει, απλώς τα δίχτυα μας για να ψήσουμε κανέναν Κουκουέ να αφήσει «το Κόμμα» και να έρθει κατά ΣΥΡΙΖΑ μεριά! Ο πανύβλακας! Λες και ο κόσμος τού ΚΚΕ που το ακολουθούσε μέχρι το Μάιο του 2012 και τον Ιούνιο το έγραψε εκεί που δεν πιάνει μελάνι σε ποσοστό σχεδόν 50% περίμενε εμάς να του κάνουμε ψηστήρι!!!

Ε, είπαμε να κάνουμε και μια τρίτη απόπειρα και καταφύγαμε σε αυτόν που του ανάβετε κεριά μέρα παρά μέρα και τον έχετε ως πρότυπο σε όλα τα αρνητικά του, αλλά δεν έχετε πάρει μυρωδιά από τα θετικά του, τον Στάλιν. Και σας πληροφόρησα (σιγά μην το ξέρατε!) πώς ο Ιωσήφ στροφάρισε (και πολύ σωστά) και αξιοποίησε τη συμβολή τής κυνηγημένης Αχμάτοβα (αυτήν που ο Ζντάνοφ αποκαλούσε «μισή καλόγρια – μισή πόρνη») στον αγώνα κατά τών ναζί. Τι έγινε;

Μια τρύπα στο νερό και δυο αυγά Τουρκίας κλούβια! Χριστό δεν καταλάβατε! (Σ’ αυτό συμπεριλαμβάνεται και το άκρως πιθανό ενδεχόμενο να έχετε καταλάβει και πολύ καλά την ουσία, αλλά να μην έχετε καταλάβει ότι αυτό το παιχνιδάκι «κάνω το χαζό» δεν έχει πια κανένα νόημα, εδώ που έχουμε φτάσει ως κοινωνία και ως Αριστερά.)

Με γεια σας και χαρά σας! Σας αγαπάμε, σας εκτιμάμε, καλή επιτυχία στο Κόμμα σας και στις ομάδες που υποστηρίζετε, αλλά όλα έχουν ένα όριο! Θέλετε να σκεφτείτε πέντε πράγματα χωρίς την Κομματίλα που σας έχει κάνει το μυαλό νιανιά; Θα ανοίξουμε σαμπάνιες! Γουστάρετε να συνεχίσετε να σκέφτεστε με τον ίδιο απλοϊκό, μηχανιστικό και στερεοτυπικό τρόπο; Ό,τι θέλει ο λαός και δημοκρατίαν έχομεν! Δεν χαλαλίζω όμως πια για την πάρτη σας, πάνω στα σχετικά ζητήματα που συζητήσαμε πέντε μέρες, ούτε ένα λεπτό παραπάνω!


Τα λέμε

spiral architect είπε...

Για ποια κομματίλα μιλάς βρε αθεόφοβε; Δεν καταλαβαίνεις ότι, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν βαρεθεί να βλέπουν το ίδιο σενάριο εδώ και τριαντατόσα χρόνια σε άλλα σκηνικά και κοστούμια;

spiral architect είπε...

Ρε παιδιά, η λίστα με τους υποψήφιους δημάρχους αθηναίων με μπερδεύει. Είναι σίγουρο το πόσοι και ποιοι είναι οι πούστηδες (με κάθε έννοια);

Ανώνυμος είπε...

Εχουμε και κλαίμε ,συριζαιος Λένιν antifa Σηφης και acabιτης ο Μaο zedong

koysiate Naztarovia

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Λεφτ καλησπέρα,

ή το ΚΚΕ έχει ιστορικά / αντικειμενικά δίκιο ή άδικο να είναι εχθρικό προς τον Σύριζα· αυτό είναι το ζήτημα.

Δεν είναι ούτε οι κομψότητες της Λιάνας, ούτε η ξεροκεφαλιά των οπαδών του.

Τείνω να πιστεύω ότι έχει δίκιο.

Αλλά και να μην είχε, το να επιτίθεται κάποιος στον Συριζα από αριστερά είναι πολύ καλός καταμερισμός εργασίας, δεν νομίζεις;

LeftG700 είπε...

Καλώς τον τόν Herr K, μπας και πούμε και καμιά κουβέντα ουσίας, απαλλαγμένη από κομματικούς πατριωτισμούς και παιδαριώδεις συνδικαλιές ή προσωπικούς μικροεγωισμούς του ιντερνετικού μικρόκοσμου! ;-) :-)

Κάνεις μια γενίκευση (μου δίνεις όμως την εντύπωση ότι την κάνεις χωρίς να αποφεύγεις και την παγίδα ενός, ίσως και ακραίου, αναγωγισμού). Θα σε ακολουθήσω. Πρώτα όμως πρέπει να ξεμπλέξουμε κάπως με αυτό με το οποίο ‘‘κλείνεις’’ κάπως βιαστικό τον ειδικό ‘‘φάκελο’’ της Κανελλιάδας που έχουμε ανοίξει από την Παρασκευή, γράφεις απ’ έξω «κομψότητες Λιάνας» και «ξεροκεφαλιά οπαδών τού ΚΚΕ» και τον βάζεις στο αρχείο.

Δύο ζητήματα προέκυψαν: το πρώτο, η κατηγορία πως οι Συριζαίοι (κόμμα και οπαδοί) προτιμούν νεοναζί αντί κομμουνιστών και το δεύτερο η ουδετερότητα που κατά το φτωχό σε πολιτική σκέψη αλλά πλούσιο σε ορμόνες μυαλό τής Κανέλλη κηρύσσει το ΚΚΕ στο ενδεχόμενο να εκλεγεί κάπου Χρυσαυγίτης τοπικός ‘‘κυβερνήτης’’. Και οι δύο ισχυρισμοί είναι βέβαια γελοίοι. Ανεξαρτήτως του τι συνέβη στην Ικαρία (όπου δεν υπήρχε καμία Χρυσή Αυγή, εξ άλλου) και ανεξαρτήτως του τι έχει συμβεί σε διάφορους συνδικαλιστικούς συλλόγους και ενώσεις (όπου, να το πούμε αυτό, οι «ανίερες συμμαχίες», στις περιπτώσεις που είναι όντως τέτοιες, δεν έχουν σημειωθεί μόνο από τη μεριά τών «οπορτουνιστών»· και οι «εμείς εμείς οι μόνοι συνεπείς» του ΚΚΕ έχουν κάνει τα δικά τους…) δεν υπάρχει περίπτωση οι Συριζαίοι να στραφούν μαζικά προς τα Χρυσαύγουλα «για να μη βγει κομμουνιστής» ή οι Κουκουέδες να μείνουν απαθείς μπροστά στον κίνδυνο να μας κατσικωθεί στην Αθήνα ή στην Κάτω Ραχούλα Χρυσαυγίτης —ακόμα κι αν με τη μέχρι βλακείας και υποτιμητική για τον κόσμο φοβία που τους διακρίνει μην «αποπροσανατολίσουν το λαό» αποφύγουν να δώσουν ανοιχτά γραμμή, πράγμα που δεν αποκλείω.

Να γραφτούν όλα αυτά στα πρακτικά, λοιπόν, να μονογραφηθούν (υποθέτω κάπου θα εμφανιστεί και η δική σου μονογραφή), να επικυρωθούν και να πάμε παρακάτω.


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Ρωτάς τη γνώμη μου για το «αν το ΚΚΕ έχει δίκιο ή άδικο να είναι εχθρικό προς τον ΣΥΡΙΖΑ». Χωρίς να αλλάξω ούτε μία λέξη στο ερώτημά σου, η απάντησή μου είναι ένα καθαρό, απόλυτο και κατηγορηματικό «έχει άδικο». Δεκάδες λόγους θα μπορούσα να αναφέρω, αλλά δεν έχει νόημα να μπλέξουμε σε πολλά, ορισμένα εκ των οποίων αναπόφευκτα θα είναι λεπτομέρειες. Βρίσκω μεγαλύτερο νόημα να επιχειρήσω να συνοψίσω τον δομικό λόγο για τον οποίο αυτή η εχθρική στάση εκ μέρους τού ΚΚ είναι όχι μόνο λάθος, αλλά και μάταιη όσο η προσπάθεια του Ξέρξη να τιμωρήσει τη θάλασσα όταν διέταζε να τη μαστιγώσουν!

Δεν υπάρχει πεδίο της ανθρώπινης γνώσης, θετικής ή θεωρητικής κατεύθυνσης αδιάφορο, και γενικότερα επεξεργασία τής ανθρώπινης πνευματικής δραστηριότητας όπου να παρατηρήθηκε το φαινόμενο η αρχική ενική ιδέα να έμεινε τέτοια και να μην απέκτησε σύντομα παρέα! Ψάξε όσο και όπου θέλεις: στη θρησκεία, στη φιλοσοφία, στη φυσική, στην ψυχανάλυση. Δεν θα βρεις τίποτε τέτοιο. Εκείνο που θα βρεις παντού θα είναι μία αφετηριακή ενική ιδέα/σχολή/προσέγγιση, πες το όπως θες, η οποία, πολύ συχνά θεωρείται συνειδητά ή υποσυνείδητα ως η ‘‘ορθοδοξίας’’ και από εκεί και πέρα δεκάδες δημιουργικές αναπαραγωγές της όπου κάθε αναπαραγωγή, σε κάποιο σημείο, δημιουργεί τη δική της εμπλουτιστική διακλάδωση. (Αν μείνουμε στην παρομοίωση της ‘‘ορθοδοξίας’’, δεν θέλει φυσικά πολύ φαντασία για να σκεφτεί κανείς ότι αυτές οι δημιουργικές αναπαραγωγές αντιπροσωπεύουν κατ’ αντιστοιχία τις ‘‘αιρέσεις’’.)

Και τώρα πες μου: Είναι ή δεν είναι μωρία ισοδύναμη με τη μωρία τού Ξέρξη να μαστιγώσει τη θάλασσα η προσπάθεια του ‘‘ορθόδοξου’’ ΚΚΕ να πολεμήσει «μέχρι την τελική νίκη» τις διάφορες ‘‘αιρέσεις’’ τής Αριστεράς; (Εννοείται ότι είναι εξ ίσου μωρία και ματαιοπονία για τους ‘‘αιρετικούς’’ να εξαφανίσουν την ‘‘ορθοδοξία’’: πάντα θα υπάρχει κάποια ‘‘ορθοδοξία’’. Εξ άλλου, χωρίς ‘‘ορθοδοξία’’ δεν υπάρχει και το νέο που φέρνουν οι ‘‘αιρέσεις’’. Όπως ακριβώς θα συμβεί στο τέλος κάθε διαλεκτικής, στη Συντέλεια του Κόσμου!!! ;-) :-) )

Και παραπέρα, για πες μου: Αν με κάποιον μαγικό τρόπο (εξ άλλου οι κομμουνιστές όλα τα μπορούν, γιατί είναι ένα είδος υπερανθρώπων ;-) ) κατάφερναν οι Κουκουέδες να εξαφανίσουν από προσώπου ελληνικής γης κάθε ‘‘αίρεση’’, αυτό θα ήταν κάτι καλό για την υπόθεση της ελληνικής Αριστεράς; Κι αν αυτή η εξαφάνιση λάμβανε χώρα σε όλη τη γή θα ήταν καλό πράγμα και για την υπόθεση της παγκόσμιας Αριστεράς;

Δεν πιστεύω ότι θα δυσκολευτείς να βρεις τια απαντήσεις σε αυτό το δεύτερο ερώτημα. Αλλά αν βαριέσαι (άνθρωποι είμαστε! :-) ), ή δεν έχεις διάθεση να μπεις σε πολλές σκέψεις μόνο και μόνο επειδή εμένα μού κατέβηκε να σε ρωτάω το ένα ή το άλλο, αναλογίσου το εξής: Τι καλό θα είχε προκύψει για την ανθρωπότητα αν, ας πούμε, οι οπαδοί τού Νεύτωνα ή του Φρόιντ είχαν καταφέρει να εξαφανίσουν από προσώπου γης κάθε ‘‘αίρεση’’ που η δική τους αρχική και ενική ‘‘ορθοδοξία’’ γέννησε;;;

Νομίζω ότι έχω απαντήσει πλήρως και με σαφήνεια σε αυτό που με ρώτησες ακριβώς («το ΚΚΕ έχει ιστορικά / αντικειμενικά δίκιο ή άδικο να είναι εχθρικό προς τον Σύριζα;»). Πριν ‘‘την κάνω’’ όμως, είναι απαραίτητο να σου πω ότι όσο λάθος και μάταιο είναι να επιδιώκει ένας αριστερός μη Συριζαίος την εκμηδένιση του ΣΥΡΙΖΑ από την πολιτική σκηνή, άλλο τόσο λάθος είναι να μη του ασκεί κριτική (όχι μόνο εξ αριστερών: υπάρχουν και αριστερά λάθη) επειδή, λόγου χάρη, «αποτελεί τη μοναδική ελπίδα για τον ελληνικό λαό».

Ακριβώς γι’ αυτό είναι που πρέπει να του ασκείται κριτική! (στην οποία, για να τα λέμε όλα, δεν νομίζω να υστερούμε, όπως ίσως έχεις διαπιστώσει… ;-) :-) )


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Εγω προσωπικα αν περασει ο κλασηδιαρης στο β γυρο (πραγμα που το αποκλειω)θα ψηφιζα οποιονδηποτε αντιπαλο,αυτο ομως δεν σημαινει οτι το ΚΚΕ και η Κανελη δεν εχουν δικιο να βγαζουν σπυρακια με καθε ειδους συμμαχια η στηριξη προς το νεο ΠΑΣΟΚ που θα αποδειχτει απο οτι ολα δειχνουν και χειροτερο απο το παλιο.......Τιμια η θεση του οτι δεν συνεργαζετε με κανεναν.Ειναι σαν να λετε στους αναρχικους αντιφασιστες να πανε σοι και καλα να ψηφισουν σπηλιωτοπουλο σε ενδεχομενη αναμετρηση του με τον κλασιδιαρη.Η καθετη αντιθεση του ΚΚΕ σε οποιαδηποτε στηριξη των νεων αυριανηστων με κανει αισιοδοξο οτι θα υπαρχει αριστερα και μετα την απογοητευση απο την φουσκα του αλεξη.Υ.Γ.ασχετο αλλα καλη η τοποθετηση του κουτσουμπα στον ενικο οτι ηταν λαθος η γιγαντοποιηση της τυποεκδοτικης.Επιτελους....Ενας αντικαπιταληστης και οχι απλα αντιμνημονιακος της κακιας ωρας.

LeftG700 είπε...

Φίλε ανώνυμε (Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2014 1:53:00 π.μ.)


Αυτό που θα κάνεις εσύ θα το κάνει και η συντριπτική πλειοψηφία τών αυτών που θα ψηφίσουν υποψήφιους του ΚΚΕ στον πρώτο γύρο και τα περισσότερα μέλη του. Υπάρχουν βέβαια και αρκετοί κολλημένοι από τη δεύτερη κατηγορία (δεν αναφέρομαι στο διαδίκτυο, το έχω ακούσει με τα αυτιά μου ‘‘ζωντανά’’ σε παρέες) που λένε «εγώ οπορτουνιστή δεν ψηφίζω! θα κάτσω σπίτι»).

Για μία ψήφο εναντίον τής ΧΑ μιλάμε, δεν μιλάμε για καμία συνεργασία. Μία απλή ψήφο κόντρα στους νεοναζί! Τι δουλειά έχουν οι συνεργασίες και οι συμμαχίες που ανακατεύεις; Όλοι το έχουμε εμπεδώσει ότι δεν συνεργάζεστε παρά μόνο με τον εαυτό σας ή με επιρροές τού ΚΚΕ. Τα είπε κι ο Μπογιό (και άλλοι) στον Προσυνεδριακό.

Όσο για την παραδοχή τού Κουτσούμπα περί Τυποεκδοτικής, τα έχουν πει έξω από το ΚΚΕ και πολλοί άλλοι πρίν από αυτόν. Υπάρχει όμως εδώ μία λεπτομέρεια: το ΚΚΕ κατά κάποιο τρόπο υποχρεώθηκε από τα πράγματα να ξανοιχτεί και σε άλλες δουλειές εκτός τών εκδόσεων του κόμματος. Η εκτύπωση του Ρίζου, του Οδηγητή, της ΚΟΜΕΠ και των βιβλίων τής Σύγχρονης Εποχής δεν αρκούσε για να καλύπτει τα έξοδα λειτουργίας. Έτσι κάπως ξετυλίχτηκε το κουβάρι.


Τα λέμε (αν ξαναπεράσεις από εδώ, πάρε ένα ψευδώνυμο για να μπορούμε να συνεννοούμαστε και να μη γίνεται μπέρδεμα ποιος λέει τι)

Ανώνυμος είπε...

Καλώς σε βρηκα, Λεφτ. Ειχαμε καιρό να μιλησουμε επι της ουσίας.

Πράγματι, στην αντιμετώπιση του Σύριζα από το ΚΚΕ υπάρχει έντονο το στοιχείο της αντιαιρετικής πάλης. Ιδίως στην αρχή της ανόδου του Σύριζα, θα νόμιζε κανείς ότι είμαστε στο 1968. Ομως και αυτό πλέον είναι κατ εμε δευτερεύον.

Μου προσάπτεις γενίκευση. Κάνω κατι περισσότερο: παραμερίζω τα υποκειμενικά στοιχεία και (αυτά που θεωρώ) λεπτομέρειες. Δεν λέω ότι κακώς αναλύεις εξονυχιστικά συμπεριφορές. Πρόκειται εξάλλου για κάτι που κανεις πολύ εύστοχα και είναι ωφέλιμο. Εγώ πάλι είμαι κακός στην ανάλυση και λιγότερο κακός στη σύνθεση :-)

Να το θεσω με αλλα λογια: Το ΚΚΕ υπερασπίζεται το χώρο του. Αυτό - λαμβανομένης υπόψη της πανουργίας της ιστορίας και της ετερογονίας των σκοπών - θα βγει σε καλό;

Εσύ απαντάς αρνητικά.

Να σου πω ένα πιθανό αντεπιχείρημα - σενάριο: ο Σύριζα παραλαμβάνει τη διακυβέρνηση με ακόμα πιο καμμενη γη από τώρα και μηδαμινά περιθώρια διαπραγμάτευσης. Καθώς δεν έχει λαϊκή υποστήριξη πέραν της εκλογικής ακολουθεί αναγκαστικά μία σαμαρική πολιτική. Και η λαϊκή οργή - ενδεχομένως και υποκινούμενη - ξεσπά πάνω του και πάνω στην αριστερά εν γένει με αποτέλεσμα τη δυσφήμιση της όποιας αντίστασης.

Ας επιστρέψουμε όμως στις προβοκατόρικες λεπτομέρειες. Μεταξύ Καμίνη και ΧΑ στο β γυρο τι γραμμή θα έπρεπε να έχει κανείς;

LeftG700 είπε...

Φίλε Herr K.,


Μα δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα επειδή το ΚΚΕ υπερασπίζεται το χώρο του! Αυτό είναι στοιχειώδης υποχρέωση όχι μόνο τού ΚΚΕ αλλά και κάθε πολιτικού σχηματισμού! Ποιου πολιτικού σχηματισμού; Ακόμα και η γάτα μου υπερασπίζεται το χώρο της! Αυτό είναι λυμένο ζήτημα για μένα (και πιστεύω για κάθε στοιχειωδώς σκεπτόμενο λογικά άνθρωπο). Το ζήτημα, που δεν είναι βέβαια καθόλου λεπτομέρεια ή δευτερεύον ή ζήτημα απλώς καλής και politically correct συμπεριφοράς, είναι πως θεωρεί ότι ο χώρος του ταυτίζεται με τη μοναδική έκταση όπου μπορεί να στήσει σκηνή ένας αριστερός. Αυτό έχει τελειώσει, όπως εξήγησα συνοπτικά στο προηγούμενο σχόλιο. Κι όπως έλεγα σε κάποιον άλλο φίλο σχολιαστή σ’ αυτό το θρεντ τής Κανελλιάδας, τέτοιου τύπου απόλυτοι μανιχαϊσμοί μόνο σε επαναστατική ή προεπαναστατική κατάσταση έχουν νόημα. Οι Κουκουέδες ξέρουν βέβαια (και το λένε) πως δεν ζούμε καμιά επαναστατική κατάσταση. Παρ’ όλα αυτά, ερμηνεύοντας κατά γράμμα τον Λένιν (αλλά ξεχνώντας τον ίδιο τον Λένιν που μιλούσε για «συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης»), τον μιμούνται στους μανιχαϊστικούςεπαναστατικούς μύδρους του με τη βεβαιότητα ότι είναι καλοί και πιστοί μαθητές του. Παραμύθια φούρναρης και κολοκύθια μετά ριγάνεως!

Το ερώτημα που θέτεις («Το ΚΚΕ υπερασπίζεται το χώρο του. Αυτό - λαμβανομένης υπόψη της πανουργίας της ιστορίας και της ετερογονίας των σκοπών - θα βγει σε καλό;») το απαντάς «θα βγει σε καλό». Όμως παρακάτω, όταν αναλύεις την άποψή σου μιλάς για λαϊκή οργή που σε περίπτωση αποτυχίας τού ΣΥΡΙΖΑ θα ξεσπάσει επάνω του και σε όλη την Αριστερά με αποτέλεσμα τη δυσφήμιση της όποιας αντίστασης. Κάτι δεν πάει καλά εδώ, κάπου η έκφραση πάσχει. Χρειάζομαι κάποια διευκρίνιση πριν πω οτιδήποτε επ’ αυτού.

Προβοκατόρικες λεπτομέρειες;;; …Αυτό θεωρείς προβοκάτσια;;; Επειδή μιλάς με ‘‘ειδικό’’, να στήσω εγώ μια πραγματική;

Μεταξύ Κακλαμάνη/Άρη και ΧΑ στο β γυρο τι γραμμή θα έπρεπε να έχει κανείς;

Κακλαμάνη/Άρη! Θέλει και ρώτημα;

Και τώρα η σούπερ ντούπερ προβοκάτσια:

Μεταξύ Καρατζαφέρη και ΧΑ στο β γυρο τι γραμμή θα έπρεπε να έχει κανείς;

Καρατζαφέρη δαγκωτό! :-)


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Αφού αυτά τα μασας, πες μου τι θα κάνεις αμα βγει Αρης και Βαλλιανατος στο β γυρο, εκεί σε θελω ;-)

Με το κακο σενάριο εννοώ ότι το ΚΚΕ θα έχει διαχωρίσει τη θέση του από έναν μελλοντικά μισητό Σύριζα και έτσι δεν θα δυσφημιστεί σύμπασα η αντίσταση.

(είπα, σεμνά, ότι τείνω να πιστεύω)

Khlysty είπε...

Αγαπητε ΧερΚ, εγω αναρωτιεμαι, μηπως το ΚΚΕ, στην παρουσα συγκυρια και με τα δεδομενα που εχουμε υπ'οψιν μας, αντι να επιδιδεται σε territorial pissings και σκληρους διαχωρισμους, θα επρεπε να μπει σε μια συζητηση ουσιας για συγκλιση θεσεων/αποψεων με ολη την αριστερα; Μηπως, λεω μηπως, βρεθει μια χρυση τομη και οι πολιτες αισθανθουν οτι ο αριστερος πολος ειναι αποφασισμενος...

Ανώνυμος είπε...

Συριζαιοι την ανοδο του φασισμου τη φοβομασται αλλα τους φασιστες θα τους τσακισμουμε. και δεν θα υποχορησουμε σε συριζαικες θεσεις με τη λογικη του μικροτερου κακου ενος αριστερα διαχειρησιμου καπιταλισμου.
Μεσα στα πλαισια του καπιταλισμου η εξοδος απο την κριση θα προελθει απο τη βαση και το επικοδομημα απλα θα ακολουθει τις νομοτελιες του συστηματος.Δεν προκαλει το μνημονιο την κριση απλα τα μετρα του μνημονιου επισφραγιζουν σε νομικο επιπεδο τα αμεσα αποτελεσματα της αγορας.Τον καλυτερο μαρξιστη να βαλεις να το διαχειριστει δεν θα κανει τπτ αλλο απο αυτα που κανουν πασοκ και νδ.
Πειτε οτι αποφασισζει μια κυβερνηση συριζα να ανεβασει τον κατωτατο μισθο...νομιζετε οτι θα εφαρμοστει στην πραξη απο τους εργοδοτες? get real. μονο σε μυαλα που δεν μπορουν να καταλαβουν οτι ο πλουτος που παραγεται οντας πεπερασμενος δεν γινεται ταυτοχρονα να ανεβαινουν οι μισθοι και η φορολογια του κεφαλαιου και απο την αλλη να ανεβαινει η κερδοφορια.
Οταν μιλαμε για το συριζα μιλαμε για ενα κομμα που αναπαραγει το υπαρχον με τα λεγομενα του.Εμεις απο την αλλη ως υποκειμενο θα συνεχιζουμε να προβαλουμε την δυνατοτητα εξοδου απο την κριση και απο το ρεαλισμο που κανει την ιστορια μια διαδικασια χωρις κατι τετοιο.

G.

LeftG700 είπε...

Ορέ G! Μόνο το ζήτημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη δεν ανακάτεψες στο πολύ συγκεκριμένο ζήτημα που μας απασχόλησε! Πώς το έλεγε ο μεγάλος; Συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης; Και πώς το είπανε στο 7ο της Κομιντέρν; Όλοι εναντίον τού φασισμού;

Γράψτα και τα δύο από 100 φορές!


Τα λέμε (με τον κηδεμόνα σου! :-) )


ΥΓ Το δεύτερο να το γράψεις άλλες 100. Παραγγελιά τού Ιωσήφ που μας την έστειλε με sms!

Ανώνυμος είπε...

Λέφτηδες

Ήμουν έτοιμος να προβώ σε ένα σχόλιο - δηλητήριο για τη πρώην θεούσα αλλά το άφησα να πάει στο διάολο . το μαγαζί εδώ είναι πολύ καθωςπρέπει και κυκλοφορούν και ανήλικοι....

Γιάκοβ

LeftG700 είπε...

Φίλε Herr K.,

ΟΚ. Ανέγνων, έγνων, (ψιλο)κατέγνων. :-)

Μην έχεις τέτοιες ελπίδες. Αν τα κάνει μούσκεμα ο ΣΥΡΙΖΑ, όλη η Αριστερά θα κατρακυλήσει πιο κάτω και πιο απότομα κι από την πέτρα τού Σίσυφου. Ουδείς θα διασωθεί. Ειδικά δε για το ΚΚΕ, υπάρχει ήδη μία αρκούντως αποχρώσα ένδειξη:

Με όλες τις ‘‘λειάνσεις’’ στον πολιτικό λόγο τού ΣΥΡΙΖΑ (και ορισμένα ‘‘βατράχια’’ που έχουν ξεπηδήσει από το στόμα μερικών-μερικών —ονόματα δεν λέμε και υπολήψεις δεν θίγουμε), δεν σου κάνει εντύπωση ότι δεν έχει καταφέρει ακόμα να μαζέψει ούτε καν αυτούς που είχε το Μάιο του 2012; Και παραπέρα:

Με τη γραμμή που ακολουθεί το ΚΚΕ εδώ και περίπου μια δεκαετία και το τσιμεντάρισμά της με το 19ο, «ακολουθώ το ΚΚΕ» σημαίνει «βάζω μπρος για τη σοσιαλιστική επαναστατική αλλαγή». Με το χέρι στην καρδιά, πόσο αυτού τού κόσμου εκτίμηση το βλέπεις αυτό;

Μπορεί να με θέλεις στο δίλημμα Άρην ή Βαλλιανάτον, αλλά μάλλον δεν έχεις καταλάβει με τι οπορτούνα έχεις μπλέξει! ;-) :-)

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θα θυμηθώ την καστοριαδική αυτονομία και θα πω με στόμφο: ψήφος κατά βούληση! ;-)

Κι άμα προσπαθήσεις να με στριμώξεις κι άλλο και μου πεις «Ωραία! Και ποια είναι η δική σου βούληση, για να ’χω και το καλό ρώτημα;», τότε θα θυμηθώ όλους τους Πατέρες τού Φιλελευθερισμού και θα σου πω:

«Α, όλα κι όλα, φίλε Φίλε Herr K.! Η ψήφος είναι ατομικό δικαίωμα και η ψηφοφορία είναι μυστική!». ;-) :-)

Αμ τι νόμιζες; Αδίκως το ΚΚΕ έχει επικηρύξει τους οπορτουνιστές; ;-) :-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Товарищ Яков Федотович,

Ε, όχι και ανήλικοι!!! Αν και νομίζω ότι και ανήλικοι να σύχναζαν εδώ, και πάλι δεν υπήρχε λόγος να ‘‘στολίσεις’’ τη Λιάνα. Δεν απόμειναν και πολλά από δαύτη μετά την Κανελλιάδα… ;-) :-)


Увидимся


ΥΓ Το γεγονός ότι επανεμφανίστηκες μετά από πολύυυ καιρό σε ανάρτηση όπου φιγουράρει ο Ιωσήφ να το αποδώσω σε σύμπτωση ή παίζει κάτι άλλο; ;-) :-)

Ανώνυμος είπε...

Κλύστυ, άμα το ΚΚΕ αρχίσει να μπαίνει σε συζητήσεις σύγκλισης, το διέλυσε το μαγαζί - είναι σα να λες στο αλάτι να συζητήσει σύγκλιση με το νερό (πολλαπλής αναγνώσεως)

Λεφτ, βλέπω ότι αποφεύγεις επιμελώς να τοποθετηθείς στα πραγματικά και ζέοντα εκλογικά διλήμματα. Ας το πάω κάτω χάριν του διαλόγου...

Αν ο Σύριζα δεν τα καταφέρει (πράγμα που φυσικά απεύχομαι, αλλά θεωρώ πολύ πιθανό), όσοι έχουν διαχωρίσει λυσσαλέα τη θέση τους γιατί να συμπαρασρυρθούν; Αυτό είναι το πρώτο ζήτημα. Και δεν μιλώ εκλογικά, αν και η τωρινη τάση επιστροφής ψηφοφόρων στο κκε δεν είναι τόσο αμελητέα.

Το δεύτερο: είσαι σίγουρος ότι το κκε κανει κακό στον σύριζα με τη στάση του;

LeftG700 είπε...

Φίλε Herr K.,


Ποια είναι τα πραγματικά και ζέοντα εκλογικά διλήμματα στα οποία απέφυγα να τοποθετηθώ; Ειλικρινά δεν κατάλαβα. Πάλι χρειάζομαι διευκρινίσεις.


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Φιλε λεφτ, το προηγουμενο διαστημα και oι αναρτησεις που με ευσχημο τροπο ονομασες κανελιαδα συνοψιζονται κατα το ημισυ σε 3 χαρακτηριστικα σχολια:

''Από πού κι ως πού η Κανέλλη, μια βουλευτίνα αλλά όχι μέλος τού Κόμματος βγαίνει και λέει ότι σε περίπτωση μονομαχίας μεταξύ Κασιδιάρη και Σακελλαρίδη το Κόμμα δεν θα δώσει γραμμή εναντίον τού Χρυσαυγίτη;;;''

''Ρε Гриша, γαμώ το Μαρξ μου και τον Λένιν μου, πού ακούστηκε οι κομμουνιστές να παρακολουθούν ως μόμολα κάποια (τον οποιονδήποτε) να τους γαμάει το Κόμμα στην ψύχρα και να μη βγάζουν άχνα;;;''

Και ενα ακομα προς τον G:

''Αν ήμουν Κουτσούμπας ή Παπαρήγα θα την είχα κάνει μισής πεντάρας! (Εννοώ δημόσια και από το κομματικό κεντρικό όργανο, γιατί δεν θέλω να πιστέψω ότι δεν της είπαν κουβέντα ιδιαιτέρως.)''

Mαλιστα ο καλος μας φιλος λεφτ δεν εμεινε εκει.Ανετρεξε στο Ρ και απαλλαγμενος απο κομματικες τσιμπλες διεκρινε αναμεσα και "πισω απο τις λεξεις" οτι το Κομμα αδειασε με διακριτικο τροπο τη Λιανα.
Αλλα μια μολις μερα μετα απο τη στιγμη που βγαινεις και απευθυνεσαι με απαξιωτικο τροπο στους φιλους του ΚΚΕ λεγοντας τους μομολα και μοιραζοντας φακες με τυρια,
ο Δ.Κουτσουμπας εδωσε συνεντευξη στο action24.Σε σχετικη ερωτηση του δημοσιογραφου ακολουθησε ο εξης διαλογος:

-Θα κανουμε οτι καναμε και στο α γυρο.Αυτο θα κανουμε.θα ψηφισουμε τους υποψηφιους του ΚΚΕ.
-Κι ας μην υπαρχουν στο β γυρο;
-Nαι, κι ας μην υπαρχουν.
-Αυτο πως θα το κανετε;Γιατι θελω να το καταλαβω λιγο περισσοτερο.
-Υπαρχει πολιτικη επιλογη,με ακυρο,λευκο,με οποιονδηποτε τροπο....
-Ακυρο,λευκο στο β γυρο δηλαδη οταν δεν υπαρχει υποψηφιος του ΚΚΕ;
-Ετσι καναμε παντα....

Ο καθενας μπορει να ανατρεξει στο video:http://www.youtube.com/watch?v=V-N_LpBndPI
To αποσπασμα του διαλογου που παραθετω βρισκεται στο 36΄ περιπου.

Στους στοιχειωδως γνωριζοντες την συνολικη πολιτικη του ΚΚΕ βασει της οποιας κατεβαινει και στις εκλογες, ειναι μαλλον περιττο να ανατρεξουν στο link,απο την αλλη ομως εχει μια αξια οταν το ξεγυμνωμα ερχεται αμεσα και με τετοιο παταγο.

Φυσικα φιλε λεφτ μπορεις να διαφωνεις με αυτη τη παγια θεση του ΚΚΕ.Απο πουθενα ομως δεν στοιχειοθετειται οτι η Λιανα ''πηδηξε'' τη γραμμη του κομματος και απο πουθενα δεν προκυπτει πατημα ωστε να στολισεις με ολα αυτα τα ωραια τους φιλους του.

Αυτα κατα το ημισυ.Τι εμεινε;Η αποστροφη της Λιανας για τους φιλους του Συριζα.Εδω στον λεφτ εδωσα προσωπικα καποιο δικιο χαρακτηριζοντας οχι μια αλλα δυο φορες υπερβολικη την αντιδραση της.
Το στοιχειο της υπερβολης παταει ομως σε καποια αδιαμφισβητητα και πραγματικα γεγονοτα και συμπεριφορες του Συριζα.Βλεπε ικαρια,συνεργασιες σε ΟΤΑ με χα,πλατειες κλπ.

Гриша

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Θα σχολιάσω αργότερα το σχόλιό σου. Για την ώρα, θέλω να θίξω ένα μόνο σημείο του.

Σε βλέπω ενοχλημένο από την εξής φράση μου (και ιδιαίτερα ένα γενικό χαρακτηρισμό που κάνω για τους Κουκουέδες):

Ρε Гриша, γαμώ το Μαρξ μου και τον Λένιν μου, πού ακούστηκε οι κομμουνιστές να παρακολουθούν ως μόμολα κάποια (τον οποιονδήποτε) να τους γαμάει το Κόμμα στην ψύχρα και να μη βγάζουν άχνα;;;

Ωραία. Σεβαστή η δυσαρέσκεια. Για πες μου όμως κάτι, για να έχω και το καλό ρώτημα:

Πριν από 25 μερούλες ρωτάγαμε από εδώ τα μέλη, οπαδούς, φίλους και ψηφοφόρους τού ΚΚΕ να μας πουν σε τι συνίσταται η κομμουνιστική κριτική, λαμβάνοντας υπ’ όψη τους και τους παρακάτω ισχυρισμούς τής τότε Γενικής Γραμματέα Αλέκα Παπαρήγα:

Αυτά, καθοδηγητικά προβλήματα, είναι αδυναμίες που δεν μας γίνεται κριτική. Δηλαδή, εδώ δικαιωματικά θα έπρεπε τα μέλη του Κόμματος ή στελέχη από Αχτίδες να είναι πιο κριτικά προς την ΚΕ. Να βάλετε θέματα. Εκεί που πρέπει να μας γίνει κριτική δεν γίνεται. Η πιο ουσιαστική κριτική και βαθιά είναι όταν συμφωνείς με τη στρατηγική του Κόμματος. Γιατί τότε μπορείς να κρίνεις ουσιαστικά, όχι αυτός που διαφωνεί, αυτός που διαφωνεί δεν μπορεί να κρίνει γιατί κυριαρχεί η διαφωνία του. Κρίνει με βάση τη διαφωνία του.

Αντίθετα, αυτός που συμφωνεί με τη στρατηγική, μπορεί να γίνει ο πιο σκληρός κριτής και του συγκεκριμένου καθοδηγητή και της ΚΕ. Γιατί έχει τη δυνατότητα και μπορεί να κρίνει αν ο καθοδηγητής στο κάτω-κάτω τον καθοδηγεί και σωστά. Αυτός που διαφωνεί δεν μπορεί.


Πώς εξηγείς το γεγονός ότι από τότε δεν εμφανίστηκε εδώ ούτε κουκουέδικο πουλί πετάμενο για να μας πει ότι αυτά που είπε η Παπαρήγα περί κομμουνιστικής κριτικής ήταν καραμπινάτες αντικαταστατικές παπαριές, όπως σαφώς και σαρκαστικά υπονοούσε η ανάρτηση και όπως μπορεί να καταλάβει και ένας μετανάστης από την Αφρική που έχει κάνει μόλις 10 μαθήματα ελληνικής γλώσσας στο στέκι μεταναστών;;;

Εγώ (παρακάμπτοντας το γεγονός πως δεν ήρθε επίσης κανείς από εσάς για να πει «μια χαρά τα λέει η Παπαρήγα, εσείς λέτε μαλακίες») ισχυρίζομαι το εξής:

Είτε οι φίλοι τού ΚΚΕ, τουλάχιστον αυτοί που διαβάζουν το μπλογκ, είναι ηλίθιοι που δεν καταλαβαίνουν γιατί αυτά που είπε η Παπαρήγα ήταν παπαριές…

Είτε είναι μόμολα που δεν τολμούν να ψελλίσουν ακόμα και ως ψευδώνυμοι στο διαδίκτυο ένα κιχ για όσα είπε τότε (ένα κιχ απλώς· ουδεμία απαίτηση είχα και ουδεμία υποχρέωση είχαν να κάνουν λόγο για «καραμπινάτες μαλακίες»), η πρώτη μεταξύ ίσων κομμουνίστρια επειδή έχουν την ηλίθια κατ’ εμέ και κατά τη στοιχειώδη λογική ιδέα ότι έτσι «θα βλάψουν το Κόμμα» ενώ στην πραγματικότητα θα το προστατέψουν.

Αυτά ισχυρίζομαι εγώ, βάζοντας δύο «είτε»

Εσύ βλέπεις κάποιο τρίτο;


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

γρεζα

το να επικαλεισαι σα επιχειρημα την αποψη κουτσουμπα (ναι παγια θεση του κκε) δεν σου δινει κανενα ποντο στον ουδετερο που διαβαζει.
αντιθετα, επιβεβαιωνει (τι να κανουμε) την παγια επισης αποψη οτι ο οπαδοι του κκε δεν εχουν δικη τους σκεψη.
το οποιο τους φερνει κοντα στους χρυσαυγιτες.

και καλα εκεινοι ειναι κλινικες περιπτωσεις. οσο περισσοτερο σε διαβαζω, τεινω να πιστεψω οτι μεχρι να αλλαξεις τελειωτικα αποψη, θα παπαγαλιζεις τα λογια του καθε κουτσουμπα, ανδρουλακη, κανελη με κομματικο οπαδισμο.

οργουελ

LeftG700 είπε...

Φίλε Herr K.,


Έχω ζητήσει από χθες, περίπου τέτοια ώρα, κάποια διευκρίνιση. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Με ξέχασες;


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

εκεινο που ειπε ο βλαδιμιρος "διασπαστειτε και μετα συνεργαστειτε, τοπε στον λοβερδο και το μπενη αλλα δεν το ακουσε ο δημητρης και η αλεκα.

οργ.

Υ.Γ. αληθευει οτι ο ιωσηφ ητο παλαιοθεν πρακτωρ της οχρανα?

LeftG700 είπε...

Φίλε μου Гриша,


Το είδα το βιντεάκι (και όχι μόνο το απόσπασμα στο οποίο παραπέμπεις). Όμως έχεις πέσει θύμα μιας μεγάλης παραπλάνησης οφειλόμενης είτε σε ξεχασιά είτε σε χοντροκομμένο τρόπο σκέψης (δεν θέλω να πιστέψω ότι μετά από τόσες συζητήσεις επιδίδεσαι σε ‘‘συνδικαλιές’’ απέναντί μου[***]). Ποια είναι η παραπλάνηση;

Είναι το ότι ο δημοσιογράφος που παίρνει τη συνέντευξη από τον Κουτσούμπα κάνει λόγο για «πολιτική συμμαχιών» στο δεύτερο γύρο, παραπέμποντας μάλιστα σε πολύ παλιές εποχές. Εκεί και σ’ αυτό είναι που του λέει ο Κουτσούμπας «αυτά τελειώσανε, εμείς στο δεύτερο γύρο θα ψηφίσουμε άκυρο, λευκό, κ.λπ.». Μα για κάτσε!! Αυτό συζητάγαμε τόσες μέρες με την Κανελλιάδα;;; Δεν συζητάγαμε το απλό απλούστατο υποθετικό σενάριο «Κουκουέδες! Στο δεύτερο γύρο στην Αθήνα ή στην Κωλοπετεινίτσα παίζει μόνο «οπορτουνιστής» και Χρυσαυγίτης. Τι θα κάνετε;». Αυτό και τίποτε άλλο! Ούτε συμμαχίες, ούτε συνεργασίες ούτε αρχίδια μάντολες! Μία γαμημένη αστικοδημοκρατική ψήφος εναντίον τού ναζισμού!!! Σήκω Στάλιν για να δεις τα παιδία τής Κομιντέρν και του 7ου Συνεδρίου της!!!

Βγήκε η Κανέλλη και είπε το αόριστο «στα χαρακώματα» από τα οποία όμως εξαίρεσε την ψήφο στους «οπορτουνιστές» (ωραία χαρακώματα!). Και μάλιστα έβγαλε και απόφαση για το ΚΚΕ!

Τίποτε τέτοιο δεν έθιξε ο Κουτσούμπας γιατί τίποτε τέτοιο δεν έθιξε και ο δημοσιογράφος (ή δεν ήθελε να στριμώξει τον Γραμματέα ή είναι ανίκανος και ηλίθιος).

Τι μου τον επικαλείσαι λοιπόν; Και στην τελική:

Τι θέλεις να μου πεις; Ότι το ΚΚΕ ακόμα και στην περίπτωση μονομαχίας στο δεύτερο γύρο μεταξύ «οπορτουνιστή» και Χρυσαυγίτη δεν θα δώσει γραμμή (έστω και στα μουλωχτά) «μαυρίζουμε τον Χρυσαυγίτη και γι’ αυτό ψηφίζουμε τον οπορτουνιστή!»;

Δεν το πιστεύω με την καμία! Εκτός και αν το δω γραμμένο στο Ριζοσπάστη φαρδιά-πλατιά! Αν θεωρείς ότι αυτό πρέπει να κάνετε ακόμα και μπροστά στον κίνδυνο να μας κατσικωθεί Χρυσαυγίτης, πιάσε όσους κομματικούς ξέρεις και βάλτους το μαχαίρι στο λαιμό να το γράψει ο Ρίζος καθαρά και ξάστερα!

Άμα γραφτεί κάτι τέτοιο, εγώ θα βγω ξεβράκωτος στο Σύνταγμα να ταΐζω τα περιστέρια!

Αν δεν γραφτεί, εσύ τι είσαι διατεθειμένος να κάνεις;


Τα λέμε


[***] Σε μία χθεσινοβραδινή ανάρτηση του Lenin Reloaded (σχώρα με Βλαδίμηρε!) θα δεις μία χοντροκομμένη ‘‘συνδικαλιά’’. Όπου ο Αντώνης χαρακτηρίζει «άμεσα συναφή» τα όσα γράφτηκαν στην Κανελλιάδα μας με την περίπτωση της φωτογραφίας Κοντονή – Χαλβατζή, το σχόλιο-λεζάντα που έβαλε η Αυγή και την επιστολή διαμαρτυρίας τού Κοντονή προς την Αυγή!!! Δες με τα ματάκια σου. Άμα έρθω στα κέφια μου κι άμα δεν λυπηθώ το ποντίκι μου θα αφιερώσω μία σχετική αναρτησούλα σε αυτή την ξεπουπουλιασμένη κότα που διαπαιδαγωγεί τους Κουκουέδες με την ανάπηρη (εκ γενετής;) σκέψη του…

Ανώνυμος είπε...

φίλε Λεφτ,

Επι μια βδομάδα σχεδόν μας λες για πολιτικό vertigo,mouse traps,τυριά,μομολα,κομματιλα επιςτρατεύσες μέχρι και τον Στάλιν με την Αχματοβα,επειδή έπρεπε να βγουν οι φίλοι του ΚΚΕ στα κεραμίδια να υπερασπιστούν τη γραμμή που υποτίθεται καταστρατηγήσε η Λιανα.Η ερώτηση του δημοσιογράφου ήταν ΛΕΥΚΟ Η ΑΚΥΡΟ ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΣΤΟ Β ΓΥΡΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ;
Τι πολιτική συμμαχιών και κουραφεξαλα μου τσαμπουνας;Μας δουλεύεις ψιλό γαζί;
Η απάντηση του Κουτσούμπα ήταν ΝΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΝΑΜΕ ΠΑΝΤΑ...
ΚΑΙ ΣΕ ΡΩΤΑΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ Η ΛΙΑΝΑ ΗΤΑΝ ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ όπως έφαγες τα λύσσακα σου να λες επι 3 αναρτήσεις στη σειρά;
Άκου φίλε ικανότητα στο γράψιμο έχεις,μόρφωση μπορεί να έχεις .Δεν αρκούν αυτά για να κανείς το άσπρο μαύρο και μεις δεν κατεβήκαμε απ τα δέντρα.

Гриша

Ανώνυμος είπε...


ΥΓ.
Τα τελευταία καραγκιοζιλίκια της αυγής τα είδα καθώς και την κατρακύλα του left.gr.

Αυτά εσύ να τα βλέπεις .Εσυ που τους ψήφισες.

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Όσο κι αν είναι πολύ εκνευριστικό (και καθόλου κολακευτικό για σένα) να παριστάνεις τον κουτό που δεν καταλαβαίνει, δεν θα εκνευριστώ. Θα συνοψίσω:

1. Στη Λιάνα τέθηκε το ερώτημα «Κασιδιάρης ή Σακελλαρίδης. Τι κάνει το ΚΚΕ;». Η Λιάνα απάντησε όπως απάντησε για πάρτη της και φρόντισε να τσουβαλιάσει και όλο το ΚΚΕ μέσα στο άδειο της κεφάλι, αφού πρώτα είχε εκτοξεύσει την κατηγορία ότι «προκειμένου να μη βγει κομμουνιστής εσείς [εσείς γενικά: κόμμα + οπαδοί/ψηφοφόροι] θα πάτε και με τον Κασιδιάρη!».

2. Ο Ριζοσπάστης πήρε αποστάσεις, δεν ασχολήθηκε καθόλου με την υπεράσπισή της παρ’ ότι η Αυγή την έκανε μέχρι πρωτοσέλιδο, και, επιπλέον, με το δημοσίευμα των 98 λέξεων την περασμένη Κυριακή εμμέσως πλην σαφώς ‘‘αθώωσε’’ το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ από την κατηγορία ότι «θα πάει και με τον Κασιδιάρη», αδειάζοντας την Κανέλλη σαν άδειοτσουβάλι!

3. Ο Κουτσούμπας στο βιντεάκι που επισυνάπτεις δεν τέθηκε μπροστά στο ερώτημα που έθεσαν οι δημοσιογράφοι του MEGA στη Λιάνα. Τέθηκε απλώς το ερώτημα συνεργασιών τού ΚΚΕ στο δεύτερο γύρο, με πλαίσιο του ερωτήματος αυτό που συνέβαινε «στη δεκαετία τού ’80», όταν το ΚΚΕ έκανε τέτοιες συνεργασίες. Το ερώτημα δεν είχε καμιά ιδιαίτερη δυσκολία για να απαντηθεί. Και οι πέτρες ξέρουν ότι το ΚΚΕ δεν συνεργάζεται παρά μόνο με τον εαυτό του (το είπε κι ο Μπογιόπουλος στον Προσυνεδριακό). Το ερώτημα που συζητήσαμε όμως με την Κανελλιάδα είναι ένα και μόνο ένα (συμβολικά): «Κασιδιάρην ή Σακελλαρίδην;».

Φίλε Гриша, παρά την «ικανότητα που έχω στο γράψιμο» (ικανότητα απλώς άνω τού μετρίου), και παρά «τη μόρφωσή μου» (ίδια κι απαράλλαχτη με αμέτρητων άλλων ανθρώπων της ηλικιακής σειράς μου που έχουν ένα κουτσοπτυχίο ανώτατης σχολής και ένα κουτσομεταπτυχιακό), δεν μπορώ να σε πείσω, ούτε, πολύ περισσότερο, να σε υποχρεώσω να μένεις στις συζητήσεις μας (και ιδιαιτέρως σε αυτή) μέσα στο πλαίσιο που ορίζει το κάθε επίδικο ζήτημα, και αντί γι’ αυτό να μου πετάς τη μπάλα στην κερκίδα, ή να μετατοπίζεις το τέρμα σου μια δεξιά και μια αριστερά κατά πώς σε βολεύει, ή ακόμα και να μου αλλάζεις παιχνίδι κι από εκεί που παίζαμε ποδόσφαιρο να μεταφέρεσαι σε μια πισίνα και να με καλείς να παίξουμε γουότερ πόλο! Η τήρηση των κανόνων τού διαλόγου εναπόκειται στις δικές σου διαθέσεις. Σου λέω όμως ότι είναι ελάχιστα παραγωγική μια τέτοια τακτική και σου λέω ακόμα ότι κάνει και μπαμ! Όχι μόνο από εμένα που «έχω μόρφωση», αλλά ακόμα κι από έναν απόφοιτο δημοτικού!

Αντί επιλόγου, αντιγράφω το τελευταίο κομμάτι τού προηγούμενου σχιλίου μου και ανανεώνω την ερώτηση και το (άτυπο) ‘‘στοίχημα’’:

Τι θέλεις να μου πεις; Ότι το ΚΚΕ ακόμα και στην περίπτωση μονομαχίας στο δεύτερο γύρο μεταξύ «οπορτουνιστή» και Χρυσαυγίτη δεν θα δώσει γραμμή (έστω και στα μουλωχτά) «μαυρίζουμε τον Χρυσαυγίτη και γι’ αυτό ψηφίζουμε τον οπορτουνιστή!»;

Δεν το πιστεύω με την καμία! Εκτός και αν το δω γραμμένο στο Ριζοσπάστη φαρδιά-πλατιά! Αν θεωρείς ότι αυτό πρέπει να κάνετε ακόμα και μπροστά στον κίνδυνο να μας κατσικωθεί Χρυσαυγίτης, πιάσε όσους κομματικούς ξέρεις και βάλτους το μαχαίρι στο λαιμό να το γράψει ο Ρίζος καθαρά και ξάστερα!

Άμα γραφτεί κάτι τέτοιο, εγώ θα βγω ξεβράκωτος στο Σύνταγμα να ταΐζω τα περιστέρια!

Αν δεν γραφτεί, εσύ τι είσαι διατεθειμένος να κάνεις;



Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...


Η ερώτηση του δημοσιογράφου ήταν πολυ συγκεκριμένη και η απάντηση του Κουτσούμπα το ίδιο.
Καταλαβαίνω Λεφτ,θέλει πολυ θάρρος για να παράδεχτεις οτι τα όσα ωραία ισχυριστηκες περί καταστρατήγησης της γραμμής του ΚΚΕ και τα όσα ακόμα πιο όμορφα στολίσες τους φίλους του ήταν φούσκες.Και τέτοιο θάρρος δεν το χεις.
Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα χειρότερο.Στη προσπάθεια σου να υπερασπιστεις τις φούσκες ,διαστρεβλώνεις και παραμορφώνεις τη πραγματικότητα σε τέτοιο σημείο που σε καθιστά ως ενα βαθμό μη αξιόπιστο συνομιλητή.



Гриша

Ανώνυμος είπε...

Β. Ι. Λένιν: Για τους συμβιβασμούς



Συμβιβασμός ονομάζεται στην πολιτική η παραίτηση κάποιου από ορισμένες διεκδικήσεις, η παραίτησή του από ένα μέρος των διεκδικήσεών του, σαν αποτέλεσμα συμφωνίας με άλλο κόμμα.

Η συνηθισμένη αντίληψη των μικροαστών για τους μπολσεβίκους, αντίληψη που υποστηρίζεται από τον Τύπο, ο όποιος συκοφαντεί τους μπολσεβίκους, είναι ότι οι μπολσεβίκοι δεν κάνουν κανενός είδους συμβιβασμούς, με κανέναν, ποτέ.

Μιά τέτοια αντίληψη είναι κολακευτική για μας σαν κόμμα του επαναστατικού προλεταριάτου, επειδή αποδείχνει πως ακόμη και οι εχθροί είναι υποχρεωμένοι να αναγνωρίσουν την πίστη μας στις βασικές άρχές του σοσιαλισμού και της επανάστασης. Ωστόσο πρέπει να πούμε το σωστό: η αντίληψη αυτή δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Ο Ένγκελς είχε δίκιο, όταν στην κριτική του μανιφέστου των μπλανκιστών-κομμουνιστών (1873) ειρωνευόταν τη δήλωσή τους: «κανένας συμβιβασμος!».


η συνεχεια στο http://www.neaspora.gr/?p=1088

Προβατα του κουτσουμπα (εξαιρουνται οσοι ψηφησαν κκε τις πρωτες εκλογες αλλα οχι στις δευτερες)
Αν συνεχιζετε να κανετε την παπια δεν εχετε καμμια ελπιδα.

αγορασα και το ταψι. εχω και τις αποδειξες και τιμολογια για το ταψι.

οργ.

LeftG700 είπε...

Φίλε Όργουελ,


Με εξαίρεση κάτι αχρείαστα που ρίχνουν λάδι στη φωτιά χωρίς λόγο, τώρα είσαι σωστός.


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Νέα σπορά...εγγυημένα ομόλογα ΕΤΒΑ με ρήτρα ecu ....ενα πράμα.

Гриша

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=8rX8yYVSYFE

αντε..και στα δικα σας

οργ.

Ανώνυμος είπε...

ποιος ειναι απομειναρι ρε..
οπρτουνα

http://www.youtube.com/watch?v=flKpe3VyarY

LeftG700 είπε...

Παίδες, ας μη το κάνουμε εδώ πασαρέλα για σποτάκια του Ράδιο Αρβύλα. Εντάξει;

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=5syz_ZDQbSw

αυτο ομως παρακαλω δειτε το

οργ.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=DPQHdbIJhyQ

καουτσκι

LeftG700 είπε...

Φίλε Όργουελ,


Νομίζω στο έχω πεί: μην ποστάρεις ό,τι σου κατεβαίνει όπου σου καπνίσει! Θα στο ξαναπώ αλλάζοντας λίγο την ατάκα τού Χαλβατζή σε μία πολιτική εκπομπή:

Μη γαμάς την ανάρτηση!!!

Ξηγηθήκαμε;

Ανώνυμος είπε...

Λέφτηδες

παρακολουθώντας τα ρέστα της ορέας συζήτησης με Γκρίσες και Όργουέληδες να παίζουν τις αμάδες ενδυναμώνεται ακόμα περισσότερο η πεποίθηση μου ότι το σχόλιο που σκέφτηκα είναι ακατάλληλο δι ανηλίκους. Έχωντας ζήσει επί δακετίες τη νύχτα μπορώ να σας διαβεβαιώσω γι αυτό.

Πίσω από τη Κανέλλειο ρήση κρύβεται υπόρρητη η ουσία - απειλή :

Η πιό σκληρή αντιπολίτευση στο Σύριζα θα είναι το εν Περισσώ εδρεύον κατάστημα . Επ' αυτού μη τρέφετε αμφιβολίες , πόσω μάλλον προσδοκίες . και μη μου πείτε ότι δεν τα λέω από τότε που με γνωρίζετε - διαβάζετε

Γιάκοβ

ΥΓ : Το θέμα του Σήφη , ως ιστορικό πρόσωπο - συμβολή κτλ το έχω ξεκαθαρισμένο στο μυαλό μου εδώ και δύο δεκαετίες , στο προκείμενο το σχόλιο που έκανα δεν είχε καμμία σχέση με τον εν λόγω , άρα πάρτε το ως σύμπτωση

LeftG700 είπε...

Товарищ Яков Федотович,


Συζήτηση… Συζήτηση είναι αυτό;;; Ούτε καν με τον επιθετικό προσδιορισμό ορέα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί συζήτηση… Και να πεις ότι δίνω εγώ πρώτος το παράδειγμα για ‘‘ομορφιές’’ στους φίλους τού ΚΚΕ με τις αναρτήσεις ή τα σχόλιά μου; Όποιος το πει θα ρίξει φωτιά ο Ιωσήφ να τον κάψει! Ας είναι…

Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι η γραμμή τού Περισσού σε περίπτωση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αυτή που λες (κι ένας που δυσπιστούσε το πήρε απόφαση μετά την ιστορία με τη Λιάνα και τη δυσκοιλιότητα του ΚΚΕ να πει καθαρά ότι στην περίπτωση των Χρυσαύγουλων η γενική γραμμή «δεν λέμε καλημέρα σε κανέναν ‘‘πούστη’’» δεν έχει εφαρμογή). Τι να σου πω; Ας αναλάβουν και οι ‘‘μενσεβίκοι’’ τού ΚΚΕ τις ευθύνες τους. Έστω κι αν το κάνουν μόνο και μόνο για να μην καταλήξει το ΚΚΕ …ΚΚΕ (μ-λ)!

Έχω καταλάβει τις απόψεις σου για τον Σήφη (τι νόμιζες; είμαι έξυπνο παιδάκι εγώ! :-) ). Και εκτιμώ ότι δεν είναι μακριά από τις δικές μου. Ίσως και να συμπίπτουν. Η αναφορά μου ήταν σκέτο πείραγμα. Αραίωσες τις τσάρκες σου στο νετ και ξέμαθες μου φαίνεται τον τρόπο που (μου αρέσει να) σε πειράζω! :-)


Увидимся

Ανώνυμος είπε...

"O ιδιαίτερα μετριοπαθής βουλευτής του κόμματος Γιώργος Σταθάκης, εξήγησε στο περιοδικό Time ότι το κόμμα του δεν έχει κανέναν σκοπό να άρει τις φοροαπαλλαγές των αδιανέμητων κερδών ή να φορολογήσει το επιχειρηματικό κέρδος των εφοπλιστικών εταιριών με έδρα την Ελλάδα. "

και

"ο εφοπλιστής Θανάσης Μαρίνος δήλωσε ότι:

η αντίληψη της κοινής γνώμης αλλά και της πολιτικής τάξης, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ, αντιλαμβάνονται πως η ναυτιλία ωφελεί την Ελλάδα"


Aκους εκει το μονολιθικο ΚΚΕ να κανει σκληρη αντιπολιτευση στην αυριανη κυβερνηση του Αlexey Tsiprov, του επονομαζομενου και "Μaduro της Ευρωπης".
Που ακουστηκε;Θα ριξει φωτια ο Ιωσηφ να μας καψει...

Гриша

Ανώνυμος είπε...

τετοιου ειδους κριτικη στο συριζα κανουν δεξια και ακραια δεξια σαιτς.

δεν σε μεμφομαι καθολου. τετοια λενε και οι αρχτσελιγκαδες σας και γι αυτο ποτε στο παρελθον (και ουτε προκειται) το κομμα δεν κερδισε ποντους απο την δυσαρεσκεια του κοσμου. αποκαλυπτετε την "κακη σοσιαλδημοκρατια" και το μονο που πετυχαινετε ειναι να ψαχνει ο κοσμος την καλη σοσιαλδημοκρατια.

ο κοσμος χορτασε λογια. χρειαζεται κατι παραπανω. εχουμε καταντησει δυστυχως οι μονοι ιδεαλιστες να ψηφιζουν κκε και τζημερο.

οργουελ

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Αντί σχολίου, αντιγράφω το τελευταίο κομμάτι τού προηγούμενου σχολίου μου, και ανανεώνω την ερώτηση και το (άτυπο) ‘‘στοίχημα’’ και σε επαναφέρω στο γήπεδο που παίζαμε από το μπιλιαρδάδικο που μεταφέρθηκες:

Τι θέλεις να μου πεις; Ότι το ΚΚΕ ακόμα και στην περίπτωση μονομαχίας στο δεύτερο γύρο μεταξύ «οπορτουνιστή» και Χρυσαυγίτη δεν θα δώσει γραμμή (έστω και στα μουλωχτά) «μαυρίζουμε τον Χρυσαυγίτη και γι’ αυτό ψηφίζουμε τον οπορτουνιστή!»;

Δεν το πιστεύω με την καμία! Εκτός και αν το δω γραμμένο στο Ριζοσπάστη φαρδιά-πλατιά! Αν θεωρείς ότι αυτό πρέπει να κάνετε ακόμα και μπροστά στον κίνδυνο να μας κατσικωθεί Χρυσαυγίτης, πιάσε όσους κομματικούς ξέρεις και βάλτους το μαχαίρι στο λαιμό να το γράψει ο Ρίζος καθαρά και ξάστερα!

Άμα γραφτεί κάτι τέτοιο, εγώ θα βγω ξεβράκωτος στο Σύνταγμα να ταΐζω τα περιστέρια!

Αν δεν γραφτεί, εσύ τι είσαι διατεθειμένος να κάνεις;



Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

για του λογου το αληθες
http://www.parapolitiki.com/2013/12/kybernitiko-programma-eyxes-lexeis-sti-seira-kai-kanenas-arithmos.html

http://ethnikismos.net/2014/02/01/%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%83-%CE%B5%CE%B9%CF%80%CE%B5-%CE%BF%CF%84%CE%B9-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B3/

οργ.

Ανώνυμος είπε...

Φιλε Λεφτ,
Απο πισινα για water polo,στο μπιλιαρδαδικο και σε λιγο σε τραπεζι του πινγκ-πονγκ κι απο κει στο τηλεφωνικο θαλαμο...

Το μισο γηπεδο που επαιξες κατενατσιο και μαλιστα του χειριστου ειδους ηταν οτι η Κανελλη "πηδηξε" τη γραμμη του ΚΚΕ για λευκο ή ακυρο στο β γυρο οταν δεν υπαρχει υποψηφιος του ΚΚΕ.Σου λεω ευθεως οτι συνεχιζεις να με δουλευεις ψιλο γαζι και υποτιμας τη νοημοσυνη και τη δικη μου και θεωρω και οσων τυχαινει να διαβαζουν.Η τριλογια σου ειναι πολυ φρεσκια ακομα.
Σ αυτο το γηπεδο το δικο σου λοιπον εκανα κατεβασια και εσυ σηκωσες οφσαιτ χειροτερο απ αυτο του Κατσουρανη στο καραισκακη για να μη φας το παστελι λες και θα κρινοταν....το πρωταθλημα.
Αλλα φαινεται οτι πολλα κρινονται και στο δημο της Αθηνας και απο την αισθηση που αποκομιζω απο την επαφη μου στο πραγματικο κοσμο με τος πραγματικους ανθρωπους ,βλεπω οτι για το Σοφιανο και οχι μονο υπαρχει θετικη διαθεση που μεγαλωνει και αυτο καποιους τους ανησυχει δεοντως.Γι αυτο και ο...πονος καποιων και οι αναφορες για μ-λ και τα ρεστα.
Αν κρινω δε και απο τον ανευ προηγουμενου αυριανισμο που εχουν επιλεξει τα μεσα μαζικης παραπληροφορησης του συριζεικου συρφετου πολλοι εχουν χασει ηδη τον υπνο τους.

Гриша

Ανώνυμος είπε...

YΓ.
Καλα εσυ παληκαρι τα εχεις σπασει ολα τα κοντερ...
Το αρθρο των "παραχρυσαβγιτικων" που ποσταρες δεν εχει καμια αναφορα για τους εφοπλιστες.
Παλι αυτογκολ λοιπον...ως συνηθως.

Ανώνυμος είπε...

ΥΓ2.
Επιπλεον φιλε λεφτ να σου υπενθυμισω οτι το ΚΚΕ δε δινει γραμμες στα "μουλωχτα".
Οτι εχει να πει στο λαο το λεει στα ισα.
Και αυτη του την ειλικρινεια την εχει πληρωσει.

Ανώνυμος είπε...

Την ..ειλικρίνεια εξακολουθεί να τη πληρώνει ... Το κοσμάκη που δούλευε χρόνια για το ευαγές δεν πληρώνει πλέον .


Γιάκοβ

ΥΓ : σχόλιο παρεμπίπτον , en passant που λέμε

Ανώνυμος είπε...

βιομηχανια υποκαταστασης εισαγωγων

ικανοποιηση εσωτερικης ζητησης

παραγωγη με υψηλη προστιθεμενη αξια

σταθερη εργασια

κατωτερος 751 για ολους

κοινωνικη αλληλεγυη


για την καταντια του κρατους φταινε οι διαπλεκομενοι οχι το κρατος σαν ιδεα.

εκατσα και τα ψαξα για χαρη σου γιατι δεν τα ηξερα.

μαλλον θα τους ψηφησω.

οργ.

Ανώνυμος είπε...

http://www.marxismos.com/greece-menu/greece-politics-menu/greece-politics-syriza-menu/1996-omilia-sto-ellinoamerikaniko-epimelitirio-s-proedre-oi-idees-tis-socialodimokratias-exoun-xreokopisei.html

Ανώνυμος είπε...

εχεις καποια εξηγηση γιατι μετα απο ολα οσα εγιναν μιζενς, μνημονια,
ο κοσμος αντι να ρθει προς τα δωθε πηγε κατα κειθε?

μη μου πεις φταιει η αστικη προπαγανδα. οπως βλεπεις το συριζα δεν εχει προβλημα να πει την αληθεια και δεν παραμυθιαζει κανενα με ψεμματα.

org

Ανώνυμος είπε...

πηρα τηλεφωνο τον κομισαριο και μουπε τι να ψηφησω

κασιδιαρη ή σπηλιωτο

http://www.youtube.com/watch?v=V2J3GgjCEpE

οργ