Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Ο τρόμος τού μικροαστού-προοδευτικού-μετριοπαθή- αστικοδημοκράτη-αντιλαϊκιστή-φιλελεύθερου-κεντρώουαντιφασίστα-ακραίουαντικομμουνιστή-οικολόγου-πράσινου-αντιδραστικού μπροστά στο ενδεχόμενο μιας αριστερής κυβέρνησης, για την οποία φοβάται πως δεν θα είναι στα μέτρα του, αν και σκέφτεται να την ψηφίσει




Έγραφα πριν από δύο αναρτήσεις για τα τεκταινόμενα στη Βενεζουέλα, όπου εδώ και πολλές ημέρες επιχειρείται η αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης Μαδούρο:

Στη Βενεζουέλα, εδώ και χρόνια, η ανάρρηση του Τσάβες και των Τσαβίστας του στην κυβερνητική εξουσία έχει αποκαλύψει σε όλη της τη συνθετότητα τη μεγάλη διχοτομία μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς (ακούει κανείς από Περισσό μεριά; —οι σύντροφοι του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας ακούνε πάντως, και μάλιστα πολύ-πολύ καθαρά!). Όπου στο στρατόπεδο της πρώτης θα βρεις πολλούς ορκισμένους δημοκράτες και μάλιστα «προοδευτικούς δημοκράτες», από αυτούς που στις δημοσκοπήσεις στην ερώτηση «πού αυτοτοποθετείστε στην κλίμακα Δεξιά — Αριστερά;» απαντούν μετά από ελάχιστη σκέψη «μάλλον προς την Αριστερά, θα έλεγα· ναι, ναι προς την Αριστερά, σίγουρα!», σε αρκετούς από τους οποίους «έρχεται να τραβήξουν πιστόλι» αν τους πεις «δεξιούς», […].

Και παρακάτω, εστιάζοντας στις αντιστροφές που παρατηρούνται όταν η Αριστερά γίνεται συμπολίτευση και η Δεξιά αντιπολίτευση, με τους όρους στην ευρεία τους έννοια τής μεγάλης διχοτομίας παρατηρούσα:  

Βλέπουμε τους Ηρακλείς τού «Νόμου και της Τάξεως», αυτούς που όταν ακούνε το σύνθημα «νόμος είναι τα δίκιο τού εργάτη» σταυροκοπιούνται έντρομοι ή το λοιδορούν, όλη αυτή τη στρατιά τών «μεσαίων τάξεων» την επανδρωμένη από μικροαστούς (μικροαστούς από «έννομο» υλικό συμφέρον ή από υπερβολικές δόσεις τής μικροαστικής ιδεολογίας) να έχουν βγει στα κάγκελα των δρόμων και των πλατειών. Σαν να τρελάθηκε η φύση και άρχισε ο ήλιος να βγαίνει από τη δύση, έτσι βγήκαν και οι νοικοκυραίοι τραγουδώντας «στους δρόμους θα κριθεί το δίκιο»! Πάνε οι νόμοι, πάει η τάξη, πάει και όλη η ιδεολογία τής «δημοκρατικής συναίνεσης» και της «συνθετικής επίλυσης των διαφορών»! Ποια συναίνεση και ποια σύνθεση; Μόνο τα όπλα που δεν έχουν πάρει —κι αυτό παίζεται, αν κρίνουμε από το πρόσφατο παρελθόν…

Δεν συμπληρώθηκαν καλά-καλά ούτε δύο μερούλες από τότε που έγραφα αυτά και βγήκε ένας από τους εγχώριους Ηρακλείς τής «δημοκρατικής συναίνεσης» από αυτούς τους ένθερμους πιστούς τού «καταδικάζουμε-τη-βία-οποθενδήποτε-και-αν-προέρχεται» δόγματος («ιδίως αν αυτή προέρχεται από την Αριστερά τού διαβόλου», συμπληρώνω εγώ, γιατί ντρέπονται να το πούνε αυτοί), βγήκε να ταχθεί με το μέρος τών «νοικοκυραίων» τής Βενεζουέλας και να επιστήσει για μία ακόμα φορά την προσοχή στον ΣΥΡΙΖΑ —που σκέφτεται εδώ και κάμποσο καιρό να ψηφίσει κι ο ίδιος — «να μη το παρακάνει σαν τον Μαδούρο» γιατί «θα φάει το κεφάλι του». Παραθέτουμε την παραίνεσή του (και μαζί την απάντησή του στο ερώτημα που θέταμε στην ανάρτηση της Παρασκευής which side are you on?) άνευ λοιπών σχολίων, μαζί με τη φωτογραφία που κοσμεί την ανάρτηση, η οποία και αποδεικνύει περίτρανα ότι ο «δημοκράτης» φίλος μας τάχθηκε εν μια νυκτί «με την πλευρά τής επανάστασης που διεκδικεί το δίκιο της στους δρόμους»… Τα ύστερα του κόσμου!

ЖΟЖΟЖΟЖΟЖ




Ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε δια πυρός και σιδήρου (λέμε τώρα) και λογικά θα είναι η επόμενη κυβέρνηση στην Ελλάδα. Ας προσέξει όμως μην πάει από Μαδούρο. Πχ κάθε φορά που ακούγεται από το ΚΟΚΚΙΝΟ η διαφήμιση της καμπάνιας που ετοιμάζεται για υποστήριξη της “Μπολιβαριανής κυβέρνησης” βγαίνει στα ερτζιανά το φάντασμα του Τσαουσέσκου και χαμογελάει σαρδόνια.



 

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σταθακης:Για τις δηλώσεις του περί υπερφορολόγησης και αν ήταν ίδιες με του υπουργού Οικονομικών.

«Δεν είπα τίποτα τέτοιο. Δεν είπα «υστερούν», αλλά «υστερούσαν». Έχει σημασία ο χρόνος και αφορούσαν επιχειρήσεις και τα νομικά πρόσωπα σε σχέση με τα φυσικά, σε σχέση με το μέσο ευρωπαϊκό όρο. Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι πλήρωναν κανονικά τους φόρους τους κατ’ αναλογία του ευρωπαϊκού μέσου όρου και σήμερα υπερφορολογούνται, διότι σηκώνουν μεγάλο βάρος. Το ίδιο με τον ΦΠΑ, με τους καταναλωτές, γιατί σήμερα έχουμε τον υψηλότερο στην Ευρώπη και έτσι και οι καταναλωτές υπερφορολογούνται. Αντιθέτως, τα νομικά πρόσωπα και οι επιχειρήσεις είχαν μια μεγάλη υστέρηση που σήμερα είναι μικρότερη, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει. Εάν ισχύσει η σημερινή φορολογία και πατάξουμε τη φοροδιαφυγή, θα έχουμε μεγαλύτερα έσοδα. Δεν θα αλλάξουμε κανέναν φορολογικό συντελεστή. Τα έσοδα θα αυξηθούν και η φοροδιαφυγή θα φέρει έσοδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα το κάνει αυτό.»

Σορρυ για το ασχετο αλλα...
πες μου τωρα λεφτ αμα εχουμε ισοσκελισμενους προυπολογισμους,ιδιους φορολογικους συντελεστες για το κεφαλαιο και υποσχεση για παταξη της φοροδιαφυγης σε τι θα διαφερει ο συριζα απο τη νδ και αν ειναι ιδεα μου οτι ο Σταθακης αδειαζει το Λαπατσαιωρα...

G.

Ανώνυμος είπε...

G Να σου πω εγω -απο περισυ τα λεω δλδ- δεν θα εχει διαφορα.
Ο μνημονιακος κορσες του ισοσκελισμενου προυπ/ου και η ελλειψη ρευστοτητας ( ελλειψει κυριαρχης νομισματικης πολιτικης)
αναγκαστικα κανεισυριζα και ΝΔ να συγκλινουν απελπιστικα.

Στην ουσια το προβλημα δεν ειναι ιδεολογικο ειναι αποροια των περιορισμων που ανεφερα.

Νικος

LeftG700 είπε...

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας επειδή ανασκολοπήσατε την ανάρτηση με άσχετα επί τού θέματος σχόλια, δεν συμμετέχω στη συζήτηση. Εσείς, φυσικά, μπορείτε να συνεχίσετε (δημοκρατία έχουμε), αν και θα υπάρχουν καταλληλότερες αναρτήσεις γι' αυτά που καταμαρτυρείτε στον ΣΥΡΙΖΑ...


Τα λέμε (Νίκο, σε καλωσορίζω εδώ)

Ανώνυμος είπε...

Αφού λοιπόν είναι ευκολότερο να ψιλοσχολιάζουμε αντί να απολογίζουμε συστηματικά και να προτείνουμε συγκεκριμένα, τότε λέω ότι

Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά,και ζοφερά, με όλα αυτά που γίνονται γύρω μας διεθνώς, αλλά και εντός.

Ο Σύριζα θα κάνει ότι είναι να κάνει και ενώ η λογικά πιθανολογούμενη "αποτυχία" του καθόλου δεν προβλέπεται να ανοίξει το δρόμο στα αριστερά όπως θέλουν να απατώνται οι σύντροφοι του ΚΚΕ, δεν θα ήταν τελικά και τόσο δυσάρεστο αν κατάφερνε να "πουλήσει την ψυχή του" για να τη βγάλουμε κάπως καθαρή, με μια βιώσιμη ισοπαλία και αναβολή με το διεθνές σύστημα.

Αλλά βέβαια και δυστυχώς,και αυτό για να το κάνει, δεν θα μπορέσει από μόνος του, έτσι όπως είναι και όπως πάει, και με μια ακατάληπτη και ανίσχυρη αριστερά.

Πόσο μάλλον να φανταστούμε ας πούμε ότι ο Σύριζα παρ όλ τα δικά του τα "κουσούρια" θα προχωρούσε σε ρήξεις πλέον των "αντικειμενικών συνθηκών" (και αστικών πλαισίων), και πριν να περιμένει το πλήρωμα του χρόνου της "λαικής εξουσίας" και τις αντικειμενικές και υποκειμενικές προϋποθέσεις της.
Ποιές δυνάμεις θα στήριζαν τέτοιες ρήξεις, σε αυτό το λάκο με τα φίδια, και με αυτά που γίνονται γύρω μας και μα βάση την ιστορική εμεπιρία;
Ή μήπως θα ερχόταν το ιππικό του ΚΚΕ για να σώσει την κατάσταση με αριστερή στροφή;
Ή μήπως το ανύπαρκτο μέτωπο των σπαρασσόμενων λοιπών μικρών μαγαζακιών;

Αγαπητοί συνομιλητές
Για δεστε καλύτερα τι κάνει με τί ασχολείται το Κόμμα - αν είναι βέβαια αλήθεια το δημοσίευμα.


www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=15429:konitsa-kke-stoygianoy&catid=72:dr-ekdilosis&Itemid=279

Παρακαλώ τους φυλλάτοντες την κιβωτό του ΚΚΕ "συντρόφου", να τοποθετηθούν στο θέμα, στα ίσια και χωρίς υπεκφυγές.

Και τον οικοδεσπότη, αφού έτσι κι αλλιώς προτιμά τους σχολιασμούς και τις κριτικές, να το κάνει ειδικό post
Πικάπα

Ανώνυμος είπε...

Φιλε Πικαπα,
Με χρονολογικη σειρα για διευκολυνση σου:
19 Φεβ. 12:54 Πρωτη δημοσιευση απο το epirusgate.
http://epirusgate.blogspot.gr/2014/02/blog-post_9918.html
19 Φεβ. 14:15 Aναδημοσιευση χωρις καμια διασταυρωση απο left.gr
http://left.gr/news/diegrapsan-oli-tin-organosi-toy-kke-stin-konitsa-giati-stirizei-ton-ypopsifio-toy-syriza
(Aξιοσημειωτο οτι το Left.gr ανασκευασε το αρχικο δημοσιευμα προσθετοντας αργοτερα τη λεξη "φημες" κρατωντας την ιδια ημερομηνια και ωρα....Το αρχικο απο left.gr εδω:
http://1.bp.blogspot.com/-BNFNEz8wfpY/UwTkbJxX8OI/AAAAAAAADcE/yQKXLkRRvq4/s1600/Left.gr.jpg)
19 Φεβ. 18:12 (διαψευση και ΚΑΜΙΑ αναφορα στο ονομα Κυρτσογλου οπως ψευδως επικαλειται η iskra με αναδημοσιευση απο τον εργ. αγωνα που παραθετεις).
http://www.902.gr/eidisi/politiki/37742/te-ioanninon-thesprotias-toy-kke-shetika-me-provokatorika-dimosieymata-sta
20 Φεβ. - 20:01 Διαψευση για υποτιθεμενες διαγραφες απο την ιδια τη ΚΟ Κονιτσας.(Επισης ΚΑΜΙΑ αναφορα στο ονομα Κυρτσογλου.)
http://www.902.gr/eidisi/politiki/37839/anakoinosi-tis-kov-konitsas-toy-kke-gia-ta-provokatorika-kai-anypostata
21 Φεβ.
http://www.avgi.gr/article/1920914/diegrapse-tin-organosi-konitsas-to-kke
(Ηλεκτρονικη εκδοση της Αυγης παρακαλω.... Παρα τη διαψευση απο την ιδια τη ΚΟ Κονιτσας MIA ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ, μεταξυ αλλων αναφερει:"Επιπλέον εντύπωση προκαλεί πως δεν υπήρξε ανακοίνωση της ίδιας της οργάνωσης, δηλαδή της κομματικής οργάνωσης Κόνιτσας."!!!!!

Αυτο φιλε Πικαπα δεν ειναι ερασιτεχνικος γκαιμπελισμος.Ειναι παλιος καλος αυριανισμος...

Гриша

Ανώνυμος είπε...

Φίλε (μακάρι)
Гриша

Δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω την κατηγορηματική διάψευση. καταλαβαίνω εδώ κατηογορηματική και πλήρη διάψευση. Δηλαδή δεν υπάρχει ίχνος των αναφερόμενων γεγονότων, αυτ΄΄ο δηλαδή εννοείς.
Αν κάποιοι άλλοι ξέρουν άλλα, ας το πουν - και ο χρόνος θα δείξει.

Πάντως είναι πολύ σοβαρό αν πράγματι πρόκειται για ψευδολόγο δημοσίευμα.

Από την άλλη, για να τα λέμε όλα, τέτοιες εξιστορήσεις γίνονται πολύ εύκολα πιστευτές, από πάρα πολύ συνειδητοποιημένο κόσμο που έχει πολλαπλές τέτοιες εμπειρίες από τα κάθε είδους κομμουνιστικά, αριστερά, αριστερούτσικα έως και αστικοαριστερούτσικα κόμματα.
Πίστεψέ με, πάρα πολύς κόσμος τα ξέρει στο πετσί του σαν βιώματα κάτι τέτοιες καταστάσεις. Δεν ξέρω για τα δικά σου βιώματα, δεν τα αμφισβητώ, μην ανφισβητείς όμως και εσύ τα δικά μου.

Ωστόσο, αν είναι ψευδολογίες, είναι ντροπή.
Πικάπα
(Άλλο βέβαια θέμα είναι ότι προσωπικά συμφωνώ με τα πολιτικά κατηγορώ που εμπεριέχονται εκεί σχετικά με τον απομονωτισμό και το αδιέξοδο της γραμμής του ΚΚΕ)

Ανώνυμος είπε...

Φιλε Πικαπα,

Σου απαντησα θεωρωντας οτι τοποθετεισαι καλοπροεραιτα οποτε το μακαρι ειναι περιττο.Δεν εχουμε να χωρισουμε τιποτα.
Δυστυχως ετσι εχουν τα πραγματα.
Και δεν ειναι μονο αυτα.Υπαρχουν κι αλλα...και φαντασου πως ειμαστε στην αρχη ακομα της προεκλογικης περιοδου.Με προβληματιζει ιδιαιτερως οτι εχουν επιλεξει την οδο της συκοφαντιας και του ψεματος.
Ειλικρινως σου λεω οτι προσωπικα δεν περιμενα να πεσουν τοσο χαμηλα.

Гриша


Ανώνυμος είπε...

Φίλε Гриша


Δεν έχει τόσο σημασία το συγκεκριμένο περιστατικό, αν και πάντα χρειάζεται η κατηγορηματική διάψευση, όταν πράγματι πρόκειται για κατασκεύασμα. Με σαφήνεια και ευθέως στο συγκεκριμένο που εξιστορείται, και φυσικά είναι εντελώς αναποτελεσματικές πια οι απλοϊκές και γενικόλογες απαντήσεις ότι πρόκειται για αντικομμουνισμό κ.λ.π.

Μονταζιέρες λοιπόν υπάρχουν παντού, και όταν λέμε παντού εννοούμε παντού, αυτό έχει αποδειχθεί, και θα ζήσουμε και με αυτές.

Από την όλη ιστορία, έχει σημασία ότι οι πολιτικές κατηγορίες που διατυπώνονται συχνά και αλλού, και χωρίς την συνοδεία μοντάζ, σχετικά με τις πρακτικές, τη νοοτροπία και επίσης την πολτική γραμμή του κόμματος, υιοθετούνται από τόσο πολύ αριστερό κόσμο, που αριθμητικά είναι πολύ μεγαλύτερος από τον κόσμο επιρροής του κόμματος. Αυτό πως ακριβώς σε προβληματίζει;

Εκείνο που έχει σημασία φίλε είναι ότι εάν πράγματι εννοείς τον οραματικό χαρακτήρα του κομομουνισμού, και τα χαρακτηριστικά της λαϊκής εξουσίας όπως τα έχει περιγράψει και το κόμμα, αυτά λοιπόν τα κρίσιμα και πηγαία χαρακτηριστικά, δεν γίνεται να προκύψουν εκ του μηδενός, απλώς και μόνον επειδή θα υπάρξουν “επαναστατικές” συνθήκες.
Επιτροπές και λειτουργίες από τα κάτω, που θα συγκλίνουν μάλιστα σε κεντρικό σχεδιασμό, (και μη μονιμότητες κλπ κλπ ωραία που τα έχει πει και το κόμμα για τό όταν θα ωριμάσουν οι συνθήκες),
δεν γίνονται βέβαια με τη μπαχαλονοοτροοπία που αντιλαμβάνονται αυτοί της “αυτοοργάνωσης”, αλλά δεν γίνονται και με τον πλήρη έλεγχο των πραγμάτων που εφαρμόζει το κόμμα και με την με κάθε τρόπο αποστασιοποίηση από όσους δεν “συνεργάζονται” υπό την επιρροή του "κόμματος".
(άραγε τι ακριβώς είναι το κόμμα; προσωπικά πιστεύω ότι είναι κάτι απίστευτα ευρύτερο και διαχρονικό από τις επεξεργασίες που παρουσιάζει η τρέχουσα καθοδήγηση)

Δεν γίνεται, ούτε και θα γίνει τίποτε έτσι. Αυτό το μικρό ήθελα να σου πω, και μακάρι να σε (σας) προβληματίσει. Για να είμαι ειλικρινής, δεν αναζητώ απαντήσεις για αυτά τα θέματα, νομίζω ότι εσύ (εσείς) πρέπει να το ψάξετε λίγο παραπάνω.

Αλλά για να το ψάξεις, σου έχω πει και παλιότερα, χρειάζεται να είσαι αρκούντως ανοιχτός, και να είσαι διατεθειμένος, να δώσεις και να πάρεις, και κάπως να ρισκάρεις - όχι συνέχεια να είσαι εσύ που πρέπει να τα κοντρολλάρεις.
Δεν γίνετε αλλιώς φίλε μου, δεν γίνεται...
Πικάπα

Ανώνυμος είπε...

Φιλε Πικαπα,
Δηλαδη για να καταλαβω, αναδεικνυεις το θεμα χωρις να το εχεις διασταυρωσει και ζητας μαλιστα απο τον οικοδεσποτη να το κανει ξεχωριστη αναρτηση και μετα μολις ενημερωνεσαι οτι ειναι ψευδες μου λες ε..ενταξει δεν εχει σημασια.Δηλαδη αν ηταν αληθεια θα ειχε μεγαλη σημασια και θα εχρηζε και ξεχωριστης αναρτησης και τωρα που αποδεικνυεται οτι βασιστηκε σε μια πρωτοφανη για την αριστερα προβοκατορικη πρακτικη δεν τρεχει και τιποτα.... Ε με συγχωρεις δε παει ετσι η δουλεια φιλε.
Επιπροσθετως μου γραφεις οτι εχεις οριστικα συμπερανει το αδιεξοδο της πολιτικης του ΚΚΕ και οτι απλα πρεπει εγω/εμεις πρεπει να προβληματιστουμε κλπ κλπ...
Ας μη μπουμε σε αναλυσεις επι του παροντος, για το χαρακτηρα της Λαικης Εξουσιας για τον κεντρικο σχεδιασμο κλπ και ας το κανουμε λιγο πιο πρακτικο.
Eμεις απο παντα οσο θυμαμαι προβαλλαμε με θαρρος την αναγκαιοτητα του Σοσιαλισμου.
Σημερα που ο καπιταλισμος βρισκεται σε σηψη,που ο κοσμος εχει συσσωρευμενη πειρα,που αναδεικνυεται οτι η βαρβαροτητα που ζουμε οφειλεται σε ενα συστημα που δεν εχει αλλα περιθωρια, που εχει ουσιαστικα τελειωσει και μας τα παιρνει ολα ειναι αδιεξοδο να μιλαμε για την μονη εναλλακτικη και ρεαλιστικη προοπτικη του Σοσιαλισμου;
Και τι ειναι ρεαλιστικο;Οι μπουρδες πει νεοφιλελευθερισμου και τα μερεμετια;;;
Δηλαδη φιλε Πικαπα, ποτε ενας αριστερος ποσο μαλλον ενας κομμουνιστης θα μιλησει για το Σοσιαλισμο;Στη δευτερα παρουσια;;;;
Εδω και τωρα εχουμε υποχρεωση να προβαλλουμε την αναγκαιοτητα και την επικαιροτητα ενος συστηματος που παρα τις διαφορες αδυναμιες του, ειχε καταφερε να λυσει προβληματα που σημερα φανταζουν αλυτα και ακριβως επειδη ειμαστε στο 2014 εχουμε τη δυνατοτητα να κοιταξουμε πισω τα λαθη να τα διορθωσουμε αλλα και τις τεχνολογικες δυνατοτητες που τοτε δεν υπηρχαν.
Μετα μου λες οτι εμεις κοντρολαρουμε...ελεγχουμε και τα ρεστα.Μα εδω δεν συμφωνειτε στα αυτονοητα φιλε μου...και κολλατε σε τακτικα ζητηματα;

Гриша

Ανώνυμος είπε...


Συμφωνώ και με τα περί αναγκαιότητας της ανάδειξης του σοσιαλισμού ως λύσης, και με την φαινόμενη ως ασυνέπειά μου, αφού φαίνεται πως τα μαζεύω και λέω πως τάχα δεν έχει σημασία. Αλήθεια πίστεψα εύκολα το δημοσίευμα, καθώς δεν θεωρώ ότι το site όπου το είδα είναι μονταζιέρα, και επίσης τα μάζεψα κάπως γρήγορα, όταν είδα τη διάψευση. Και στη μια και στην άλλη περίπτωση (αλήθεια ή ψέμα) δεν το διασταύρωσα και τελικά δεν νομίζω πως θα μπορέσω να το διασταυρώσω. Κανονικά θα έπρεπε και αυτοί που το δημοσίευσαν, να πάρουν θέση.

Για το λόγο αυτό την έκανα “γυριστή”. Άγαρμπο μεν, αλλά η ουσία της παρέμβασής μου ήταν ότι οι πολιτικές κατηγορίες που περιέχονται εκεί σχετικά με το άγονο της γραμμής του ΚΚΕ είναι σωστές – και λάθος είναι η γραμμή του ΚΚΕ (έτσι λέω).

Η ανάδειξη του σοσιαλισμού σωστή και άγια, αλλά από μια ηλικία και μετά, δεν αρκεί να λες που θέλεις να πας, μπορεί να θέλεις και το φεγγάρι. Το θέμα είναι να μπορείς να χαράξεις ένα δρόμο. Αν όχι, τότε το κάνουν άλλοι, έτσι όπως νομίζουν αυτοί, και εσύ μένεις να θέλεις. Έτσι είναι η ζωή. Και εκεί θα πρέπει να δεις γιατί αποτυγχάνει η τακτική του ΚΚΕ, και πόσο καθοριστική σημασία έχει η τακτική και γιατί τελικά με τετοια φτώχεια της αριστεράς, δεν θα είναι τελικά και τόσο άσχημη εξέλιξη, άν μπορούσε ο Σύριζα να τα κουτσοβολέψει με μια ισοπαλία και αναβολή. Αλλά ούτε κι αυτό λέω μπορεί να κάνει, όταν δεν υπάρχει ισχυρή αριστερά. Αυτά περί ουσίας της παρέμβασής μου, και κατά τα άλλα, δεν πειράζει που φάνηκε πως την έκανα γυριστή. Δεν μπορώ πάντα να τα τυλίγω ίσια και όμορφα.

Καλά νάμαστε, και να μην τσακωνόμαστε τζάμπα,
Πικάπα

(Δεν ξέρω τι εννοείς και στο τέλος χρησιμοποιείς ξαφνικά τον πληθυντικό. Απο μεριάς μου το είχα κάνει (τον πληθυντικό) γιατί όπως έχει πει συμφωνείς και συμπορεύεσει με το ΚΚΕ.)