Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Τα έξυπνα πουλιά πιάνονται από τη μύτη. Τα Κουκουέδικα, από το Ρίζο! (που τον διαβάζουν χωρίς να διαβάζουν και ανάμεσα στις αράδες…)




Στην προπροηγούμενη ανάρτηση, την Παρασκευή, ‘‘χαστουκίσαμε’’ τη Λιάνα Κανέλλη με το δικό μας τρόπο για την αντισυριζική και εντελώς τελείως φάλτσα κορόνα της στην πρωινή εκπομπή τού MEGA, όπου απευθυνόμενη στο στέλεχος και βουλευτή τού ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Αποστόλου είπε «αν είναι να κερδίσει δήμο κομμουνιστής, εσείς θα πάτε και με τον Κασιδιάρη!» (στο μεταξύ, είχαμε διαβάσει στο Ρίζο τής Παρασκευής τις σχετικές αράδες, μη παραλείποντας να διαβάσουμε και τα κενά ανάμεσά τους). Αφήσαμε να γυρίσει η μέρα, πήγε μεσημέρι, μετά πήγαινε προς απόγευμα, δεν πάτησε Κουκουέδικη ψυχή εδώ να μας πει κάτι. Ε, είπαμε κι εμείς να ‘‘βοηθήσουμε’’ κάπως την κατάσταση και ρίξαμε λίγο τυράκι (στο μεταξύ είχαμε και πάλι φροντίσει να διαβάσουμε το Ρίζο τού Σαββάτου, διαβάζοντας ό,τι σχετικό —και προσέχοντας πάντα και το κενό τών αράδων).

Το τυρί φαίνεται ότι ήταν καλό. Διότι δεν πέρασαν ούτε εννέα (9!) λεπτά τής ώρας και εμφανίστηκε ο πρώτος φίλος τού ΚΚΕ για να υπερασπιστεί τή Λιάνα, χειροκροτώντας την κορόνα της. Και την άλλη μέρα εμφανίστηκε κι άλλος ένας —αυτός για να κόψει ένα δυο φορές μεγαλύτερο κομμάτι από το τυράκι μας και να το καταπιεί αμάσητο λέγοντας «2 χαρές τα είπε η Λιάνα»!

Δεν έχει νόημα να πιαστούμε σε ατέρμονα διάλογο με τους φίλους μας τού ΚΚΕ για το αν τα όσα είπε η Λιάνα είναι «2 χαρές» ή δύο τρομάρες. Δεν έχει νόημα γιατί εμείς είμαστε «οπορτουνιστές» και αν είναι ποτέ δυνατόν να έχουν δίκιο οι «οπορτουνιστές»! Ακόμα και τα ρολόγια τους λάθος ώρα δείχνουν —μόνο τών Κουκουέδων είναι αξιόπιστα. Αλλά και νόημα να είχε, θα ήταν ποτέ αυτό μεγαλύτερο από το νόημα όσων λένε (και όσων δεν λένε!) οι αράδες τού Ριζοσπάστη και τα κενά που υπάρχουν ανάμεσά τους; Όχι βέβαια! Κι όταν έχεις ένα ‘‘μάρτυρα κατηγορίας’’ εναντίον τής Λιάνας σαν το Ριζοσπάστη, τι χρεία άλλων μαρτύρων έχεις;

Εξοικονομώντας λοιπόν δυνάμεις, χρόνο και bytes, παραπέμπουμε τους φίλους τού ΚΚΕ που υπερασπίστηκαν τη Λιάνα, και γενικά κάθε φίλο τού ΚΚΕ που τυχαίνει να μας διαβάζει, στο Ριζοσπάστη.

Στην έκδοση της Παρασκευής 14     Φεβρουαρίου θα βρουν αυτό το σχετικό δημοσίευμα. Κιχ για την κορόνα τής Λιάνας που έκανε θρύψαλα την «οπορτουνιστική βιτρίνα».

Στην έκδοση του Σαββάτου 15 Φεβρουαρίου θα βρουν αυτό. Τσιμουδιά και πάλι για τη Λιάνα που τα είπε «2 χαρές».

Και στη σημερινή, πιο πλούσια έκδοση (Κυριακή γαρ), θα βρουν ένα ωραιότατο κερασάκι τούρτας. 98 λεξούλες με τις οποίες ο Ριζοσπάστης δια του αρμόδιου συντάκτη ‘‘μαζεύει’’ (διακριτικά κάπως) τις ανοησίες τής Λιάνας, δεχόμενος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα δεν βαρύνεται ούτε καν με την πιο ελαφριά σκιά υποψίας για στήριξη Χρυσαυγιτών υποψήφιων προκειμένου να μη βγουν κομμουνιστές! Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή από αυτό που ισχυρίστηκε η Λιάνα (σε βουλευτή τού ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόταν, άρα αυτό το «εσείς θα πάτε και με τον Κασιδιάρη» στο κόμμα πήγαινε και όχι στους ψηφοφόρους).

Φίλοι τού ΚΚΕ, τα συμπεράσματα δικά σας. Τρία λεπτά καθαρής σκέψης, απαλλαγμένης από κομματικές μαρμελάδες, νομίζουμε ότι αρκούν για να συνειδητοποιήσετε πως το ΚΚΕ μόνο ζημίες έχει να αθροίσει από τέτοιου τύπου ‘‘αντιπολίτευση’’ προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν το λέμε εμείς. Ο Ρίζος το λέει!



46 σχόλια:

LeftG700 είπε...

Οφείλουμε μερικές απαντήσεις σε ορισμένα σχόλια που ποσταρίστηκαν στην πρώτη ανάρτηση της "τριλογίας". Η οφειλή θα εξοφληθεί εκεί.

Ανώνυμος είπε...

Δεν το πιασα! Τι ακριβως διαβασες αναμεσα στις γραμμες του ριζου και δεν μας το λες?

G.

LeftG700 είπε...

Φίλε G,


Θα σου εξηγήσω αύριο. Προς το παρόν, να σου πω ότι το σχόλιό σου μου δημιούργησε δύο ανησυχίες.

Η πρώτη, η μικρότερη, είναι να προσποιείσαι ότι "δεν το πιασες".

Η δεύτερη, να είσαι ειλικρινής! ;-) :-)


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Ειλικρινεστατα δεν το πιασα.Τα κειμενα οπως λες κι εσυ περισσοτερο δεν λενε κατι παρα το αντιθετο.Ασε που και να λεγανε εχεις μια αποψη για τους οπαδους του ΚΚΕ πολυ ελεινη.Και καλα ακολουθουμε τυφλα το ριζοσπαστη και την καθοδηγηση παρα εχουμε δικη μας αποψη για τα πραγματα.

G.

LeftG700 είπε...

Φίλε G,


Απολύτως δεκτή η δήλωσή σου πως δεν κατάλαβες. Να εξηγήσω λοιπόν τη σκέψη μου:

1) Η σιωπή τού Ριζοσπάστη (και γενικά η σιωπή στην πολιτική) εμπεριέχει πάντα μηνύματα, παρά τη βουβαμάρα.

2) Το δημοσίευμα που λίνκαρα από τον χθεσινό Ρίζο όμως μιλάει κυριολεκτικά. Και τι λέει; Κλείνει τις τρύπες τής Λιάνας,[***] αναγνωρίζοντας σαφώς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα δεν είναι ύποπτος στήριξης χρυσαυγιτών αντί κομμουνιστών.

Άρα, τα πράγματα είναι σαφή ως προς τον Ρίζο (δηλαδή το ΠΓ τού ΚΚΕ, για να μην ξεχνιόμαστε). Έρχομαι τώρα στη διαμαρτυρία σου.

Γραμμιτζήδες έχουν όλα τα κόμματα της Αριστεράς (και όχι μόνο τής Αριστεράς). Εσείς είστε πρωταθλητές. Μη θίγεσαι γιατί αυτό είναι πολιτική άποψη κι όχι ηθικολογική καταγγελία («ελεεινοί»). Όταν εγώ όμως λέω δεν διαβάσατε καλά το Ριζοσπάστη, δεν σας προτρέπω να τον διαβάζετε για να παίρνετε γραμμή και να είσαστε στρατιωτάκια αμίλητα, ακούνητα κι αγέλαστα (βρήκες άνθρωπο να προτρέψει οργανωμένους στην Αριστερά να μετατραπούν σε ‘‘πρόβατα’’!). Σας προτρέπω όμως να παρακολουθείτε τον Ριζοσπάστη προσεχτικά για να ξέρετε προς τα πού το πάει το πράγμα η ηγεσία και να το συνυπολογίζετε προκειμένου να σχηματίσετε πολιτική άποψη για το άλφα ήτο βήτα ζήτημα και να τοποθετείστε στις συζητήσεις. Μπορεί να βγαίνουμε στο κλαρί για αντιδημοκρατικές πρακτικές τού ΣΥΡΙΖΑ και να πιστεύουμε ότι στο ΚΚΕ οι αντιδημοκρατικές πρακτικές είναι θεσμοθετημένες και τυπικά νομιμοποιημένες, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είμαστε τίποτε αναρχοαυτόνομοι που θεωρούμε τις ηγεσίες περιττές και τα πολιτικά κόμματα συλλόγους ανταλλαγής απόψεων μετά τεΐου και κουλουρακίων! ;-) :-)


Τα λέμε


[***] Τρυπάρες, αν αναλογιστεί κανείς ότι, παρ’ όλο που δεν είναι καν μέλος τού κόμματος, το ‘‘μουτζούρωσε’’ λέγοντας ότι δεν θα δώσει γραμμή εναντίον τού Κασιδιάρη, αν ο αντίπαλός του δεν είναι ο Σοφιανός!!! Αν ήμουν Κουτσούμπας ή Παπαρήγα θα την είχα κάνει μισής πεντάρας! (Εννοώ δημόσια και από το κομματικό κεντρικό όργανο, γιατί δεν θέλω να πιστέψω ότι δεν της είπαν κουβέντα ιδιαιτέρως.)

Ανώνυμος είπε...

Φιλε Λεφτ,
Αφου τελειεωσες με την αναγνωση των κρυφων νοηματων αναρωτιεμαι μηπως ηρθε η ωρα να βουτηξεις τωρα στην ουσια των 3 αποσπασματων που παραθετεις απο το Ρ.
Θα σου φανουν χρησιμα τα συμπερασματα.

Гриша

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Και στην ουσία των τριών κειμένων τού Ρίζου να βουτήξω, και στη λίμνη τής Βουλιαγμένης να βουτήξω, και στη λίμνη της Βαϊκάλης να βουτήξω, ακόμα και στη Θάλασσα της Γαλήνης, στη Σελήνη, να βουτήξω! Για πες μου όμως κι εσύ, για να ’χουμε το καλό ρώτημα:

Καλά, άσε τον Ρίζο. Μπορείς να μου πεις πώς δεν ακούστηκε ούτε ένα κιχ από Κουκουέδικο τσαρδί και δεν σηκώθηκε πουλί πετάμενο από Κουκουέδικη φωλιά για να πει το απλό και αυταπόδεικτο:

Από πού κι ως πού η Κανέλλη, μια βουλευτίνα αλλά όχι μέλος τού Κόμματος βγαίνει και λέει ότι σε περίπτωση μονομαχίας μεταξύ Κασιδιάρη και Σακελλαρίδη το Κόμμα δεν θα δώσει γραμμή εναντίον τού Χρυσαυγίτη;;;

Ρε Гриша, γαμώ το Μαρξ μου και τον Λένιν μου, πού ακούστηκε οι κομμουνιστές να παρακολουθούν ως μόμολα κάποια (τον οποιονδήποτε) να τους γαμάει το Κόμμα στην ψύχρα και να μη βγάζουν άχνα;;;

Πες το μου αυτό και μετά ό,τι θες!


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου φίλε Left G700,
Σε παρακολουθώ μερικές φορές, διαπιστώνοντας τις προσπάθειες, που καταβάλεις να ξεχωρίσεις από άλλα site φιλικά προσκείμενα στο ΣΥΡΙΖΑ. Αναρωτιόμουν, γιατί άραγε το έκανες αυτό; Με ικανοποιούσε η σκέψη, ότι η «διαφοροποίησή σου» ήταν αξιοκρατική.
Με το τελευταίο σου άρθρο ωστόσο αποδεικνύεις, ότι όλη σου η «διαφορετικότητα» είναι στοχευμένη – «…μπας και τσιμπήσουμε κανένα χάχανο από το ΚΚΕ, να του «αποδείξουμε» ότι εμείς τι θέλουμε τη συνεργασία, εκείνοι του Περισσού είναι αντίθετοι…».
Οπότε το συμπέρασμα μετά είναι εύκολο κατά την άποψή σου: «…αφήστε ρε τους δεινόσαυρους κι ελάτε με μας στο ΣΥΡΙΖΑ…» Αυτά άλλωστε τα χυδαία μας έλεγαν πριν από 20 οι Καρτερός, Λαφαζάνης, Δαμανάκη, Ανδρουλάκης και CIA.
Τέλος, χωρίς καμία πρόθεση να κάνω το συνήγορο της Κανέλλη, δεν το’ χει ανάγκη άλλωστε – είναι αρκετά ικανή να τον κάνει μόνη της, σου στέλνω ένα τμήμα από άρθρο του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ της 9ης Φλεβάρη 2014 – «Αλλάζει ο Μανωλιός και βάζει τα ρούχα του αλλιώς» - στο οποίο καλά φαίνεται ένα μικρό μέρος των συνδικάτων, όπου οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζονται με όλους τους άλλους ενάντια στον έναν και μοναδικό εχθρό – το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ. Συνεργάζεσται μ’ όλους τους άλλους, ακόμη και με τη Χρυσή Αυγή, αρκεί να χτυπήσετε τον κοινό, όπως το θεωρείτε, εχθρό!!!
«…Είχαμε ενιαία ψηφοδέλτια σε:
Ομοσπονδία Φαρμάκου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Ομοσπονδία Γάλατος - Τροφίμων - Ποτών (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Ομοσπονδία Υδρευσης - Αποχέτευσης ΔΕΥΑ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Εταιρειών ΟΑΣΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Εργατικό Κέντρο Λακωνίας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας (ΠΑΣΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ).
Σωματείο Εργαζομένων ΗΣΑΠ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Εμποροϋπαλλήλων Κω (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Πάτρας (ΠΑΣΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών Θεσσαλονίκης (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Κλαδικό Σωματείο Φαρμάκου Πάτρας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Σωματείο Οικοδόμων Αρκαδίας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Λιβαδειάς (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ), Σωματείο Εργαζομένων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Σωματείο Εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ).
Σωματείο Εργαζόμενων Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» Θεσσαλονίκης (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Σωματείο Εργαζομένων στην Υδρευση Θεσσαλονίκης ΕΥΑΘ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Σωματείο στην εταιρεία «Μέλλον» (ΣΥΡΙΖΑ - Εργοδοτικοί), Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σύρου (ΠΑΣΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Σωματείο Οικοδόμων Ηρακλείου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΛΒΟ (ΠΑΣΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Σωματείο ΟΤΑ Ραφήνας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ).
Σωματείο Βρεφοκομείου Αθηνών (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Σωματείο ΟΤΑ Ζακύνθου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ), Σωματείο ΟΤΑ Περάματος (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ), Σωματείο ΕΔΟΠ - ΔΕΗ (ΠΑΣΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Σωματείο Φαρμάκου Μεσσηνίας (ΠΑΣΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Σωματείο Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ).
Μετά από όλα αυτά το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι, «άτιμη πραγματικότητα»...»
http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=9/2/2014&id=14983&pageNo=8&direction=1
Θα σου ευχόμουν να αλλάξεις και να απαλλαγείς από την οπορτουνιστική μαρμελάδα, που έχεις στο κεφάλι σου, αλλά μάταιοι οι κόποι. Σας το είπε καλά η Αλέκα: «Ο επαναστάτης οπορτουνιστής γίνεται, ο οπορτουνιστής επαναστάτης ΠΟΤΕ!!!»

LeftG700 είπε...

Ανώνυμε φίλε (Δευτέρα, Φεβρουαρίου 17, 2014 11:30:00 μ.μ) που εξυπηρετικό θα ήταν να πάρεις ένα ψευδώνυμο,


Θα σου απαντήσω αύριο, για σήμερα τα έφτυσα πια. Για την ώρα, επίτρεψέ μου να ρωτήσω και σένα αυτό που ρωτάω παραπάνω το φίλο (και φίλο τού ΚΚΕ) Гриша:

Μπορείς να μου πεις πώς δεν ακούστηκε ούτε ένα κιχ από Κουκουέδικο τσαρδί και δεν σηκώθηκε πουλί πετάμενο από Κουκουέδικη φωλιά για να πει το απλό και αυταπόδεικτο:

Από πού κι ως πού η Κανέλλη, μια βουλευτίνα αλλά όχι μέλος τού Κόμματος βγαίνει και λέει ότι σε περίπτωση μονομαχίας μεταξύ Κασιδιάρη και Σακελλαρίδη το Κόμμα δεν θα δώσει γραμμή εναντίον τού Χρυσαυγίτη;;;

Ρε Ανώνυμε, γαμώ το Μαρξ μου και τον Λένιν μου, πού ακούστηκε οι κομμουνιστές να παρακολουθούν ως μόμολα κάποια (τον οποιονδήποτε) να τους γαμάει το Κόμμα στην ψύχρα και να μη βγάζουν άχνα;;;

Πες το μου αυτό και μετά ό,τι θες!



Τα λέμε (αύριο)

Ανώνυμος είπε...

exasa kaτι ειπε η κανελη οτι δεν θα στηρίξουμε συριζα η" οτι ο συριζα ειναι ικανος να στηρίξει κλασιδιαρη για να μην βγει κκες υποψήφιος ?

φελιξ τζερζινσκι

LeftG700 είπε...

Φίλε τζερζινσκι,


Έχασες τα πάντα όλα και θα τρίζουν τα κόκαλα του μακαρίτη! ;-) :-)

Πέμπτη πρωί έγιναν οι ‘‘ομορφιές’’ τής Λιάνας και ξημερώνει Τρίτη! Χάσε τρία λεπτά και κάτι ψιλά από τη ζωή σου και δες με τα ματάκια σου.


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Φιλε Λεφτ,
Στο ξαναγραφω γιατι δεν ειδα να ιδρωνει το αυτι σου.
Επιμενεις σε μια σεναριολογια που εστω και αθελα σου βγαζει κερδισμενους και πρωτους μαγκες τα φασιστοειδη.
Ελεος φιλε μου.Δηλαδη με το ζορι πρεπει να τους επαναφερουμε στο προσκηνιο μ αυτο τον τροπο τη στιγμη που φαινοταν να παιρνουν την κατω βολτα.Απο τον Τραγκα και τον Πρετεντερη δεν εχουμε αμφιβολιες οτι θα τους παιξουν.Ο πρωτος το κανει σε μονιμη βαση.Ο δευτερος το κανε χθες παλι στην ανατροπη με στημενα ρεπορταζ και τα γνωστα τρυκ με θεωρια των 2 ακρων και δε συμμαζευεται.
Θεωρω οτι οι ξεκαθαρες θεσεις του ΚΚΕ και το πολιτικο κριτηριο με το οποιο θα συμμετεχει και σ αυτες τις εκλογες δεν αφηνουν κανενα περιθωριο στα μελη και τους φιλους του να μπουν στη λογικη των πλαστων διλημματων που δεν ειναι βεβαια κατι καινουργιο.Αλλωστε γνωριζουν κι οι πετρες πως και το πασοκ παλιοτερα εκ του πονηρου επαιζε το ιδιο φτηνο παιχνιδι.Η γραμμη του ΚΚΕ ειναι ενιαια και για τις 3 εκλογικες αναμετρησεις και για τους 2 γυρους και δε χωρανε παρερμηνειες.
Ο θλιβερος καταλογος 3-4 σχολια πιο πανω(που ως....εκ θαυματος(;;;)εμπεριεχει και τη ΧΑ!)ειναι η αποδειξη οτι ο καιροσκοπισμος του συριζα ειναι αυτος που δικαιολογει και νομιμοποιει οτι καθ υπερβολη ειπε η Κανελλη.

Гриша

LeftG700 είπε...

Αγαπητέ μου ανώνυμε φίλε (Δευτέρα, Φεβρουαρίου 17, 2014 11:30:00 μ.μ.),


Από πολλές απόψεις, το σχόλιό σου αξίζει όλες τις ειρωνείες τού κόσμου. Δεν θα το κάνω. Παίρνω ως δεδομένο αυτό που δεν είναι καθόλου σίγουρο (να έχεις όντως προστεθεί στους αναγνώστες σχετικά πρόσφατα, όπως βγαίνει από αυτά που γράφεις), οπότε σού αναγνωρίζω το ελαφρυντικό τής άγνοιας του να μην ξέρεις με ποιους μιλάς. Δεν εννοώ βέβαια αυτό που λένε «ξέρεις ποιος είμαι εγώ, ρε;», αλλά την άγνοια σχετικά με το τι μυαλά κουβαλάει αυτό το τσαρδί, πώς τοποθετείται απέναντι στα διάφορα κόμματα της Αριστεράς και όλα τα σχετικά ζητήματα. Άκου λοιπόν μερικά πράγματα που έχω να σου πω.

Το ‘‘μαγαζί’’ εδώ είναι παραταξιακό, όχι κομματικό. Έχω βαρεθεί να γράφω πέντε σχεδόν χρόνια τώρα ότι δεν σηκώνουμε καμιά κομματική σημαία αλλά όλες μαζί. Ή, αν προτιμάς, η μία και μοναδική σημαία που σηκώνουμε είναι η Κόκκινη, χωρίς όμως κανένα όνομα επάνω της: ούτε Κουκουέ, ούτε Σύριζα, ούτε Ανταρσύα, ούτε Κουκουέ Μου-Λου. Με αυτή την έννοια, όσο είμαστε Συριζαίοι, άλλο τόσο είμαστε και Αντάρσυοι ή Κουκουέδες. Αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις σχετικά εύκολα αν ‘‘ψάξεις’’ λίγο το τσαρδί μας —καθ’ ότι scripta manent— και αφιερώσεις λίγο χρόνο από τη ζωή σου για να διαβάσεις κάποια από όσα έχουν γραφτεί εδώ.

Η ιδιομορφία τώρα ποια είναι; (αυτή που ήταν και η αιτία να βρούμε το μπελά μας από εσάς τούς Κουκουέδες και να ακούσουμε διάφορες ‘‘ομορφιές’’). Είναι το ότι στις εκλογές τού Μαΐου τού 2012, ένα αριστερό κομμάτι πήρε κεφάλι και απέκτησε κάποιες κυβερνητικές προοπτικές. Αυτό μας έκανε στις εκλογές τού Ιουνίου να πούμε «ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ», εξηγώντας ταυτόχρονα το δικό μας σκεπτικό (για το οποίο και δηλώσαμε καθαρά και ξάστερα ότι δεν θεωρούμε βέβαιο να είναι και το σκεπτικό τής ηγεσίας τού ΣΥΡΙΖΑ). Από εκεί και μετά άρχισαν τα βάσανά μας με την πάρτη σας —και όχι μόνο: είχαμε εδώ συνομιλητή έναν παλιό τής μαοϊκής φρουράς που μας γάμησε το ταμτιριρί. (Τα βάσανά μας με μία μερίδα Συριζαίων άρχισαν κάνα χρόνο μετά, ύστερα από το Ιδρυτικό Συνέδριο, όταν αρχίσαμε να ανεβάζουμε στροφές στην κριτική μας, καθώς τον βλέπαμε κι εκείνον να ανεβάζει στροφές στην ηλεκτρική πλάνη με την οποία λείαινε τα σημεία τών προεκλογικών διακηρύξεων που εξείχαν… )

Αυτή λοιπόν η επιλογή μας έκανε τους ομοϊδεάτες σου να βγάλουν το συμπέρασμα ότι το ‘‘μαγαζί’’ μας έβγαλε κάρτα μέλους τού ΣΥΡΙΖΑ. Το οποίο είναι τρισμέγιστη μαλακία και μπορεί να αποδειχθεί με ένα και μόνο επιχείρημα που ένας κομμουνιστής όπως εσύ θα το καταλάβει αυτομάτως: αφού οι εκλογές (εμείς τις λέμε εδώ «επίσημες δημοσκοπήσεις») είναι ο φερετζές τής αστικής αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, πώς είναι δυνατόν μία τακτική επιλογή σ’ αυτές να σημαίνει και ταύτιση με ό,τι επέλεξε κάποιος αριστερός; Βεβαίως, κάναμε μία επιλογή, έστω και τακτική. Αυτό συνέβη όμως γιατί εμείς, σε αντίθεση μ’ εσάς (διαφωνούμε, φίλε μου, τι να κάνουμε;), δεν μένουμε αδιάφοροι στο ενδεχόμενο μιας αριστερής κυβέρνησης ή μιας κυβέρνησης με κέντρο βάρους προς τα αριστερά. That’s all and nothing beyond that.


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Κι έρχεσαι τώρα εσύ, και μας λες τι;;; Ότι εμείς εδώ έχουμε τάχα φορέσει τη μάσκα τού επικριτή τού ΣΥΡΙΖΑ για να ξεγελάσουμε τους Κουκουέδες και να τους πείσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει την ενότητα ενώ το κόμμα τους όχι!!! Καλά, για μαλάκες μας περνάς που δεν ξέρουν ότι η πλειοψηφία αυτών που κρατάνε τα κλειδιά στον ΣΥΡΙΖΑ μόνο προσχηματικά μιλάει για συμπόρευση με το ΚΚΕ ενώ από μέσα της λέει «με το ΚΚΕ; α πα πα πα!»;;; Στ’ Αρχαία μας στα Νέα μας στα Μαθηματικά μας όμως τι πιστεύει η πλειοψηφία τής ηγετικής ομάδας τού ΣΥΡΙΖΑ! Δεν είμαστε στο διαδίκτυο για να παπαγαλίζουμε τη μια ή την άλλη ηγετική ομάδα τού άλφα ή του βήτα αριστερού κόμματος. Είμαστε για να λέμε τη δική μας άποψη —αυτό δηλαδή που πρέπει να κάνει ο καθένας.

Και μας λες και το άλλο: ότι τάχα προσπαθούμε εντέχνως να πούμε στους Κουκουέδες «αφήστε το Κόμμα κι ελάτε στον ΣΥΡΙΖΑ»!!! Μακριά, πολύ μακριά νυχτωμένος είσαι, φίλε μου. Το ακριβώς αντίθετο λέμε: «καθίστε στα αυγά σας, αφού αυτά προτιμάτε»! —το ίδιο λέμε και στους Συριζαίους. Αλλά, φυσικά, και σε σας και σε εκείνους δεν λέμε μόνο αυτό, έχει και μια ουρά το πράγμα Και η ουρά είναι: «καθίστε στ’ αυγά σας, αλλά σπάστε τα!». Δηλαδή (και τώρα αναφέρομαι ειδικά σ’ εσάς γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ υποφέρει σε σημαντικό ποσοστό από διαφορετικές ‘‘αρρώστιες’’) σπάστε όλο αυτό το τσιμέντο με το οποίο η δική σας ηγετική ομάδα (έχετε κι εσείς «ηγετική ομάδα», δεν έχει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ) σας έχει ‘‘χτίσει ζωντανούς’’ μέσα στη στενομυαλιά, στο δογματισμό, στην απλοϊκή σκέψη τού μαύρου/άσπρου, στη θεσμοθετημένη καταστρατήγηση κάθε έννοιας εσωκομματικής δημοκρατίας, στη τυπολατρία προς τον Λένιν και στην ανασκολόπηση του λενινιστικού πνεύματος και άλλα πολλά, ων ουκ έστι αριθμός.

Φίλε μου, βλέπω ότι κοπιποστάρισες το κατεβατό από ένα άρθρο τού Ρίζου που, απ’ όσο βλέπω το έχετε κάνει σημαία. Αφού σου πω ότι έρχεσαι δεύτερος (σε πρόλαβε ο φίλος μας ο G που το έβαλε στην πρώτη ανάρτηση της ‘‘τριλογίας’’ «Λιάνα») να προσθέσω τα εξής λίγα λόγια:

Τζάμπα μπήκες σε κόπο και άδικα έχασες το χρόνο σου. Πέρα από το να σου πω ότι τα ντεσού τής κάθε περίπτωσης δεν μπορώ να τα ξέρω και δεν σκοπεύω να χάσω χρόνο από τη ζωή μου για να τα μάθω, πέρα από το να σου δηλώσω με κάθε επισημότητα ότι την πληροφορία περί «συνεργασίας με τη Χρυσή Αυγή» την έχω γραμμένη εκεί που έχω γραμμένη και την εκτίμηση της Λιάνας («αν είναι να κερδίσει δήμο κομμουνιστής, εσείς [ο ΣΥΡΙΖΑ] θα πάτε και με τον Κασιδιάρη!»), έχω να σου προτείνω και το εξής:

Γιατί να αφήνετε την Αυτόνομη Παρέμβαση να πέφτει στην αγκαλιά τής ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ; Γιατί δεν την προσεγγίζετε ως ΠΑΜΕ κεντρικά, επίσημα και δημόσια, για να αρχίσετε συζητήσεις με στόχο να συμφωνήσετε, μαζί και με άλλες δυνάμεις τής Αριστεράς, ένα Κοινό Πρόγραμμα συνδικαλιστικής δράσης και διεκδικητικών αγώνων;

Να σου πω εγώ γιατί; Για τον ίδιο λόγο που, αν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει πρώτο αλλά όχι αυτοδύναμο κόμμα και θα μπορείτε να σχηματίσετε κυβέρνηση μαζί του, θα το αρνηθείτε, για να βγείτε μετά στα κάγκελα και να λέτε:

«Ορίστε, έπεσαν οι μάσκες! Με ποιους συγκυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ; Με τους ψεκασμένους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ και τους ευρώδουλους της ΔΗΜΑΡ!».

(Η δε πλάκα είναι ότι θα έχετε την εντύπωση πως αυτό είναι λενινισμός!!!)

Αυτά φίλε μου είχα να σου πω. Ελπίζω να συνειδητοποιήσεις ότι μπορεί να είμαστε «μικροί», πιθανότατα μικρότεροί σου, αλλά ότι αυτό δεν σημαίνει πως πιπιλάμε και το δάχτυλο ή ότι δεν έχουμε τελειώσει ακόμα το Λύκειο! Εντάξει; ;-) :-)


Τα λέμε


ΥΓ Όταν επανέλθεις, να μην ξεχάσεις να μας απαντήσεις κι αυτό που σε έχω ρωτήσει στο χθεσινοβραδινό μου σχόλιο.

ΥΓ2 Να σου θυμίσω επίσης την παράκληση να πάρεις ένα ψευδώνυμο για να διευκολύνεις το διάλογο μαζί σου.

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Για κάτσε γιατί θα με τρελάνεις:

Για ποια σεναριολογία μιλάς;;; Δεν τα είπε αυτά η Λιάνα που συζητάμε εδώ και τέσσερις μέρες;;;

Από πού κι ως που το υποθετικό σενάριο ο Κασιδιάρης να προκριθεί στο δεύτερο γύρο τού δίνει πόντους;;; Τόσο ηλίθιοι νομίζεις ότι είναι οι άνθρωποι, να ψηφίσουν Κασιδιάρη επειδή «δεν αποκλείεται να είναι μέσα στη δυάδα»;;; Από κάτι τέτοια ανεβαίνει η ΧΑ;;;

Πλαστά διλήμματα; Καθόλου πλαστά. Υποθετικά σενάρια ναι, υπόθεση εργασίας ναι (αυτοί είναι οι σωστοί όροι), πλαστά όχι. Και:

Διαβάζω καλά;;; Έγραψες διλήμματα;;; Υπάρχει κανένα δίλημμα τι πρέπει να κάνετε στο υποθετικό σενάριο μονομαχίας Σακελλαρίδη – Κασιδιάρη;;;

Φίλε μου, τι να σου πω! Δεν φτάνει που αφήνετε μία συνεργαζόμενη βουλευτίνα τού ΚΚΕ (έτσι δηλώνει: συνεργαζόμενη με το ΚΚΕ) να σας εκθέτει ανεπανόρθωτα, δεν φτάνει που δεν σας ενοχλεί που η ηγεσία σας δεν φροντίζει να σας απαλλάξει πέραν πάσης αμφιβολίας από τη ρετσινιά που σας κόλλησε η Λιάνα, αλλά δεν τολμάτε ούτε καν ως ψευδώνυμοι οπαδοί (και όχι μέλη) τού ΚΚΕ να πείτε καθαρά και ξάστερα ότι αυτά που είπε η Κανέλλη είναι μαλακίες καραμπινάτες και επί τής ουσίας βαρύτατα προσβλητικές και συκοφαντικές για το ΚΚ και τους κομμουνιστές!


Τα λέμε


ΥΓ Για τα περί συνεργασιών σε συλλόγους με ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ (και …ΧΑ!), εξηγώ τη θέση μου παραπάνω στον ανώνυμο. Συνεχίστε έτσι. Κάντε εχθρούς σας όλους τους αριστερούς —συμπεριλαμβανομένων και των μισών ψηφοφόρων σας που μαύρισαν τη γραμμή τής ηγεσίας (αυτή μαύρισαν, όχι το Κ!) στις εκλογές τού Ιουνίου 2012

Ανώνυμος είπε...

Φιλε Λεφτ,
ΝΑΙ αν δεν το καταλαβαινεις ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΒΑΝΤΑΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.
Το ΚΚΕ εχει πολιτικες θεσεις που αντικειμενικα επιβεβαιωνονται και βασει αυτων ξερουμε πολυ καλα τι θα κανουμε και θα το κανουμε συνειδητα.
Προς το παρον εσυ που αξιολογεις τις δημοσκοπησεις περισοτερο απο μενα θα πρεπε να μας εξηγησεις πως γινεται να μας κουνατε το δαχτυλο για το σακελαριδη ενω στη προθεση ψηφου παιζετε μπαλα με τον Καμινη.
H ρετσινια που μας κολλησε η Λιανα βρισκεται μονο στη φαντασια σου.Αλλα φαινεται οτι εχεις μεγαλη αγωνια να εφευρεις ρετσινιες για το ΚΚΕ φτανοντας στο σημειο να αυτοαναιρεισαι αφου συ ο ιδιος διαβαζοντας αναμεσα στις γραμμες του Ρ κατεληξες υποτιθεται στο συμπερασμα οτι το κομμα "αδειασε" τη Λιανα για την αστοχια της και συνεπως μας απαλλαξε διακριτικα απο τη ρετσινια....Πολυ πλακα εχεις.
Ξερεις τι ειναι ρετσινια φιλε;Nα δηλωνει αριστερος οτι αριστερο κομμα που δεν θετει εδω και τωρα την αναγκαιοτητα του σοσιαλισμου ειναι θεμιτο να συνομιλει ΚΑΙ με τον ΣΕΒ.Συ ειπας .Και κανοντας αυτο το σχολιο ξεμπερδεψες με την καυτη πατατα και μια απο τις τελευταιες "ομορφιες" του Συριζα που απ τον οπορτουνισμο εσπασε το φραγμα του ηχου καταληγοντας στη σοσιαλδημοκρατια και με ταχυτητα φωτος κατευθυνεται με μαθηματικη ακριβεια στην αστικοποιηση.Κοινως εκανες τη παπια.Δε σε εμποδιζει ομως σε τιποτα να κοσκινιζεις μια παρεμβαση της Κανελλη ή μια αποστροφη σε συνεντευξη του Κουτσουμπα παλιοτερα για να ανακαλυψεις "ομορφιες".
Φιλοτιμη προσπαθεια δε λεω.Πως αλλιως θα μπορουσε να γινει; Nα εβαζες κατω τα προγραμματα εστω και εν οψει ευρωεκλογων και να καναμε συζητηση επι της ουσιας;Δυσκολο.
Ξερω τωρα θα μου πεις πως πεταω τη μπαλα στην εξεδρα μα με προλαβες εσυ αυτη τη φορα βαζοντας στη συζητηση το εκλογικο ποσοστο του Ιουνιου.Η γνωστη θεραπεια δια πασαν νοσο και μαλακια ενα πραμα.
Γι αυτο σου λεω φιλαρακι τι Kαρυπιδης και πρασινα αλογα.Αμα ειναι να τα βρισκεις με τον ΣΕΒ για την παραγωγικη ανασυγκροτηση της χωρας ο Βουδουρης θα σε πειραξει;

Гриша

ΥΓ.Ημουν λιγο επιθετικος αλλα να ξερεις ετσι θα στα λεγα και χειροτερα αμα σε ειχα μπροστα μου.

Ανώνυμος είπε...

Εμένα πάντως, φίλε LeftG700, ξέρεις τι με εντυπωσιάζει περισσότερο απ' όλα; Η απίστευτη πληροφόρηση που έχουν όλοι μα όλοι οι κουκουέδες ανεξαιρέτως (συμπεριλαμβανομένης και της συμπαθούς κατηγορίας "εγώ δεν είμαι ΚΚΕ, αλλά...") για το τι συμβαίνει μέχρι και στο τελευταίο σωματείο, από την Ορεστιάδα μέχρι την Ιεράπετρα κι από τους Οθωνούς μέχρι το Καστελλόριζο.

Πώς τα καταφέρνουν να είναι όλοι μα όλοι τους τόσο ενημερωμένοι για το παραμικρό και να κατέχουν όλες τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, τις οποίες μάλιστα συνηθίζουν να κάνουν copy/paste ο ένας απ' τον άλλον -κι όλοι μαζί από τον Ριζοσπάστη; Και πώς μπορούν να είναι βέβαιοι ότι ο Ριζοσπάστης τους τα μεταφέρει όλα με τον πιο έγκυρο τρόπο; (Μα τι κάθομαι και λέω τώρα; Άμα το έγραψε ο Ριζοσπάστης, έτσι θα είναι. Copy/paste ο ένας μετά τον άλλον -κι άγιος ο θεός. Κι άμα μετά τους αποκαλέσεις πρόβατα, θίγονται κιόλας.)

Εγώ πάντως, μ' όλη μου την προσπάθεια, δεν καταφέρνω να έχω εικόνα παρά μόνο για τα συνδικαλιστικά πράγματα στην πόλη μου, άντε και για 2-3 γειτονικές.
Θέλεις λοιπόν να σου μεταφέρω εικόνα για το Νοσοκομείο της πόλης μου, που έχουν κι εκλογές σήμερα; Άκου λοιπόν:
Στο προηγούμενο Δ.Σ., το κοινό ψηφοδέλτιο ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, που πήρε την 1η θέση από πλευράς ψήφων, είχε 3 έδρες. Το ψηφοδέλτιο συριζαίων-εξωκοινοβουλευτικών, που κατέλαβε τη 2η θέση, έβγαλε άλλες 3 έδρες. Το ΠΑΜΕ, που ήρθε 3ο, έβγαλε 1 έδρα. Στο Δ.Σ. λοιπόν υπήρχε αριστερή πλειοψηφία (ο θεός να την κάνει). "Να συγκροτήσουμε αριστερό προεδρείο μαζί με το ΠΑΜΕ!", λένε οι αφελείς συριζαίοι-εξωκοινοβουλευτικοί. "Όχι! Να συγκροτήσουμε αντιπροσωπευτικό προεδρείο! Αυτό είναι το δημοκρατικό!" απαντάει το ΠΑΜΕ. Τουτέστιν: Απ' το να κάνουμε συνεργασία με τους οπορτουνιστές και μολυνθούμε, καλύτερα να δώσουμε την προεδρία στους πασκιτοδακίτες.

Έχει όμως και συνέχεια: Όπως ανέφερα ήδη, στο Νοσοκομείο της πόλης μου έχουν εκλογές σήμερα. Τα καλά νέα είναι ότι οι πασκιτοδακίτες δεν τόλμησαν φέτος να συγκροτήσουν καν ψηφοδέλτιο. Τα κακά νέα είναι ότι τα στελέχη τους βρήκαν φιλόξενη αγκαλιά στο ψηφοδέλτιο του... ΠΑΜΕ!
(Την ιστορία αυτή δεν πρόκειται να τη δείτε στο Ριζοσπάστη. Και, αν τη δείτε, θα τη δείτε αλλιώς: "Μεγάλη άνοδος για τις ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ" κλπ κλπ.)

Τα σέβη μου
Φιλίστωρ

Khlysty είπε...

@Гриша:
Λές ότι "το ΚΚΕ εχει πολιτικες θεσεις που αντικειμενικα επιβεβαιωνονται", θά'θελες να μοιραστείς μαζί μας μερικές από αυτές;

Α,επίσης, το ότι ο ΣΥΡΙΖΑς συνομιλεί με τον ΣΕΒ/τους παπάδες/τους μπάτσους/τον Σόιμπλε/τους αμερικάνους/τους Κενταυριανούς (εν όψει ενδεχόμενου σχηματισμού κυβέρνησης) τον κάνει "αστικό" και "σοσιαλδημοκρατικό" κόμμα; Με ποιον ακριβώς θά'πρεπε να συνομιλεί, με το φάντασμα του Βλαντίμιρ Ίλιτς;

Και, τέλος, σχετικά με το κατεβατό του "Ρ", ένα έχω να σου πω: μια φορά να έκανε κίνηση το ΚΚΕ για συμμαχία με τις λοιπές μη αντιδραστικές δυνάμεις (σε ρεαλιστικό πάντα πλαίσιο) και θα σού'λεγα αν έπαιρνε τους ΣΥΡΙΖαίοι να μιλάν καν με ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ. Μήπως, λέω μήπως, να μάθαινες τι ακριβώς παίζει στα συνδικάτα (μπορώ να σε πληροφορήσω τουλάχιστον για πέντε...). Άστο, λοιπόν το ζητηματάκι με ποιους και γιατί συνεργάζονται οι ΣΥΡΙΖαίοι και δες τι κάνει το ΠΑΜΕ για όλα αυτά...

Khlysty είπε...

Κύριε Φιλίστορα, chapeau και merci! (μάλλον γράφαμε μαζί... ;-) )

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την όποια επιθετικότητα τη δική σου ή και άλλων, Κουκουέδων και μη. Το πρόβλημά μου είναι οι θέσεις και οι απόψεις.

Ξαναρωτάω λοιπόν αυτό που είναι το θέμα μου (μετά, μπορούμε να συζητήσουμε όλα τα άλλα που ανακατεύεις και τα κάνεις ένα αξεδιάλυτο κουβάρι):

Η Κανέλλη εμφάνισε το ΚΚΕ ουδέτερο απέναντι σε υποθετική μονομαχία μεταξύ Σακελλαρίδη και Κασιδιάρη. Ανεξαρτήτως τού ότι αυτά τα είπε η Λιάνα (που δεν είναι καν μέλος τού Κόμματος) με το δικό της φτωχό το μυαλό, εσύ συμφωνείς με αυτή τη θέση, δηλαδή την ουδετερότητα των κομμουνιστών απέναντι στους νεοναζί; Και παραπέρα, με αυτά που είπε εσύ πιστεύεις ότι ωφέλησε ή έβλαψε το Κόμμα;

Οι ερωτήσεις είναι καθαρές. Ελπίζω να είναι και οι απαντήσεις το ίδιο.


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

@Khlysty

Μια χαρά σου τα λέει ο Гриша: "Το ΚΚΕ εχει πολιτικες θεσεις που αντικειμενικα επιβεβαιωνονται". Με ακρίβεια χιλιοστού του δευτερολέπτου επιβεβαιώνονται. Είναι σαν το χαλασμένο ρολόι, που δείχνει την απολύτως σωστή ώρα δύο φορές την ημέρα. Ενώ το δικό σου και το δικό μου, φίλε Khlysty, δε λένε ποτέ την απολύτως σωστή ώρα. Εννοείται βέβαια ότι προτιμούμε το δικό μας ρολόι, που τουλάχιστον λειτουργεί (έστω και πλημμελώς), από το σταματημένο ρολόι, για την κατοχή του οποίου επαίρονται οι κουκουέδες.

Τα σέβη μου
Φιλίστωρ

Ανώνυμος είπε...

Φιλιστορα
Πρωτα απ ολα πρεπει να μας πεις ποιο νοσοκομειο και ποια πολη.
Ας δεχτουμε ομως οτι ειναι ετσι οπως τα λες και αυτοι που στηριξαν στις προηγουμενες εκλογες ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ φετος στηριξαν το ψηφοδελτιο του ΠΑΜΕ.
Πολυ καλα εκαναν.Αυτη ειναι η ουσια της Λαικης Συμμαχιας.Και αυτο αποδεικνυει περιτρανα οτι δεν ειναι συμμαχια με τον εαυτο μας οπως πολυ συχνα μας κατηγορειτε αλλα μια πλατια συμμαχια στη βαση των κοινων μας προβληματων και του κοινου μας αντιπαλου που ειναι οι πολιτικες της ΕΕ και του κεφαλαιου. Δεν εξαιρειται κανενας.Ουτε αυτος που στηριζε τις εκφυλισμενες συνδικαλιστικες παραταξεις ουτε ο ψηφοφορος του πασοκ , της ΝΔ ή του συριζα κλπ.
Το οτι εχουμε συνολικη εικονα οφειλεται στο Ρ και στο οτι καλυπτει εργατικο ρεπορταζ και οχι αρθρα της λατση οπως κανει η αυγη.
Klysty,
Ξερουμε πολυ καλα τι εννοειτε οταν λετε ρεαλιστικο πλαισιο.
Ο ρεαλισμος σας ειναι ΕΕ και ξερο ψωμι.
Ο ρεαλισμος σας ειναι ο ρεαλισμος του ΣΕΒ και της "υγιειους" επιχειρηματικοτητας.
Ρεαλιστικο για σας ειναι να υπογραφετε μειωσεις μισθων.
Αυτο το ρεαλισμο κρατηστε τον για παρτη σας.
Παραδειγματα θες;

Ας πουμε το Μααστριχτ την κορωνιδα των αντιλαικων πολιτικων που το 92 καταψηφισε ΜΟΝΟ το ΚΚΕ και παραλληλα προειδοποιησε το λαο για τις χειροτερες μερες που ερχονται.
Στο ιδιο "ρεαλιστικο" πνευμα οι του ΣΥΝ τοτε αποκαλουσαν το ΚΚΕ γραφικο.

Гриша

Ανώνυμος είπε...

"Ξαναρωτάω λοιπόν αυτό που είναι το θέμα μου"

To εχω καταλαβει λεφτ οτι αυτο ειναι το θεμα σου.Το εμπεδωσαμε ρε φιλε πως το λενε;
Πειραζει που εμενα δεν ειναι ΚΑΘΟΛΟΥ το θεμα μου αυτο ομως;
Kαι πειραζει που θεωρω οτι κανοντας το θεμα κινδυνευω να εχω τα αντιθετα αποτελεσματα απο αυτα που υποτιθεται οτι αναζητας σαν απαντηση στο θεμα σου;
Σου λεω οτι δε σε βαζω μ αυτους που το χρησιμοποιουν εκ του πονηρου.
Αυτο ομως δε σε απαλασσει απο τις οποιες ευθυνες σου οταν το διαιωνιζεις.


Гриша

Khlysty είπε...

Αγαπητέ Γκρίσα, ευχαριστώ για το ένα τρίτο απάντησης που μου έδωσες (αν και, αν σου πω ότι ήταν ακριβώς αυτό που περίμενα, θα εκπλαγείς;). Για τα άλλα δύο τρίτα παίζει να πάρω απαντήσεις;

Khlysty είπε...

Α, και κάτι τελευταίο, Γκρίσα: προς τι ο πληθυντικός; Μαζί μου μιλάς, όχι με άλλους και, χωρίς να θέλω να δημιουργήσω περίεργους συνειρμούς, δεν είμαι με τον ΣΥΡΙΖΑς. Απλός αριστερόστροφος είμαι, σου κάνει ή είμαι πολύ οπορτούνα για τα γούστα σου;

Ανώνυμος είπε...

Κlysty,
To περιμενες ε;Το θεμα ειναι οτι αφου ηξερες τι σε περιμενει γιατι τριφτηκες στη γκλιτσα;
Ποια ειναι ακριβως τα 2/3;
Eγω το εξης ενα βλεπω...
Και για αυτο το ενα για το εαν ειναι δλδ. ο συριζα σοσιαλδημοκρατια μπορω να σου γραψω κατεβατα ολοκληρα.Για το αντιθετο απο σενα μου αρκει μονο ενα παραδειγμα.Το χεις;

Гриша

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Ωραία. Κι εγώ κατάλαβα ότι υπεκφεύγεις και δραπετεύεις από τη συζήτηση με πολύ θεαματικό τρόπο (δηλαδή φαίνεται, κάνει μπαμ, που λένε) και, βεβαίως, καθόλου κομμουνιστικό. Δεν ξέρω, μπορεί σε όλες τις άλλες παραμέτρους που ορίζουν τον κομμουνιστή να αξίζεις Βραβείο Λένιν. Στο συγκεκριμένο όμως ζήτημα τα πήγες χειρότερα κι από απλή και όχι πολλά υποσχόμενη επιρροή...


Τα λέμε (εντάξει, μη θυμώνεις: θα τα λέμε όταν δεν την κάνεις με πλάγια πηδηματάκια... —δημοκρατία έχουμε κι ό,τι θέλει ο λαός)

Ανώνυμος είπε...

"Γιατί να αφήνετε την Αυτόνομη Παρέμβαση να πέφτει στην αγκαλιά τής ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ; Γιατί δεν την προσεγγίζετε ως ΠΑΜΕ κεντρικά, επίσημα και δημόσια, για να αρχίσετε συζητήσεις με στόχο να συμφωνήσετε, μαζί και με άλλες δυνάμεις τής Αριστεράς, ένα Κοινό Πρόγραμμα συνδικαλιστικής δράσης και διεκδικητικών αγώνων;"

Αρα φταιει το ΠΑΜΕ που εχει οπορτουνισμο sto DNA ο ΣΥΡΙΖΑ?
Και γαμω τις ταξικες αναλυσεις.
Αν δεν υπηρχε δηάδη ΚΚΕ να σας σωσει τι θα κανατε? Θα χανατε το Raison d'être σας και θα μπαινατε κατευθειαν στη ΝΔ?

Φιλιστωρα αμφισβητεις το ριζοσπαστη?Κανε την ερευνα σου και θελω να δω καταγγελια στο εξωφυλο της Αυγης.

G.

Khlysty είπε...

Γκρίσα:
1/3 περί "αντικειμενικής επιβεβαίωσης" των πολιτικών θέσεων του ΚΚΕ, κά'να παραδειγματάκι;

Άλλο 1/3 περί του με ποιους πρέπει/οφείλει/κάνει να συνομιλεί ο ΣΥΡΙΖΑς και με ποιους όχι.

εφχαρισθώ και αναμένω

LeftG700 είπε...

Φίλε G,


Δεν αφήνεις τις κουτοπονηριές;;; Σου φαίνομαι για παιδάκι που μασάει;;;

Εκείνο που λέω στον ανώνυμο (νύχτωσε κι ακόμα να φανεί αυτό το παιδί!) είναι το εξής απλό:

Όλη σας η πολιτική απομόνωσης και διάσπασης ωθεί τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι (μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ) να αναζητά συνεργασίες εκτός ΚΚΕ. Και μετά έρχεστε και τον καταγγέλλετε επειδή δεν συνεργάζεται μαζί σας, κάτι που εσείς αποκλείετε διά ροπάλου έτσι κι αλλιώς!!!

Έγινα τώρα (πιο) σαφής;;;


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω πως καταγγέλλει κανεις κατι ,μαλλον μια πραγματικότητα περιγράφεται

Υγ..
και δεν σας φτανει που στέλνεται τον σοσιαλισμό σε 200κοσια και βαλε χρονια στέλνετε και τον κασιδα στον 2ο γυρο

φελιξ Τζερζινσκι

LeftG700 είπε...

Τι έγινε, φίλε μου Τζερζίνσκι; Σου τραβήξανε καμιά «προειδοποίηση διαγραφής» και τα 'στριψες;;; :-)

Ανώνυμος είπε...

εγω ειμαι πνεύμα βρε ,τι να μου κανουν..Μου εφαγες και 3 λεπτά,

Φ.Τζ

LeftG700 είπε...

Εσύ είσαι πνεύμα, τι να σου κάνουν; Για ρώτα και το πνεύμα τού Βλαδίμηρου τι τραβάει. Άμα στα πει, θα σου σηκωθεί η τρίχα κάγκελο! :-)

Ανώνυμος είπε...

Συριζαιος και αυτος,συνεχίζεις να με τρομαζεις...
Πάντως αλλιώς μου τα περιεγραψες στην αρχικη συνομιλία μας

LeftG700 είπε...

«Ανώνυμος είπε...
Συριζαιος και αυτος,συνεχίζεις να με τρομαζεις...
Πάντως αλλιώς μου τα περιεγραψες στην αρχικη συνομιλία μας»


Στην άλλη ανάρτηση που πόσταρες το ίδιο σχόλιο σε ρωτάω ποιος είσαι. Τώρα σε ρωτάω και σε ποιον μιλάς...

Ανώνυμος είπε...

προσπαθώ με εσένα ,αλλα μου προέκυψες αυστηρά γραφειοκρατικός
Πως την λενε την παροιμία με τα πίτουρα και το αλεύρι ?

Ανώνυμος είπε...

F.Tz

LeftG700 είπε...

Φίλε μου (φίλη μου; —πού να ξέρω ο "πούστης";), άσε τους γρίφους (τέτοιες ώρες τέτοια λόγια;) και παίξε τα χαρτιά σου όπως μπορείς καλύτερα. Μετά, θα τα παίξω κι εγώ κι ό,τι γίνει έγινε! Εντάξει;


Τα λέμε (άμα πεις γιατί άμα δεν πεις...)

LeftG700 είπε...

Ο Τσερζίνσκι; Μάλιστα. Και τώρα σε ακούω. Τι ακριβώς θέλεις να πεις;

Ανώνυμος είπε...

Τιποτα σπουδαίο ,απλα μου ανέφερεςοτι η κα Λιάνα ειπε πως δεν θα στηρίξουμε υποψήφιο συριζα ακομα και εαν ειναι απεναντι με τον κασιδιαρη,ενω αυτο που ειπε ειναι πως οι συριζαιοι ειναι ικανοί να στηρίξουν κασιδιαρη εαν απέναντι ειναι κκες

egv eimai

LeftG700 είπε...

Φέλιξ, να διαβάσεις την ανάρτηση με το μουστάκια στη μόστρα. Αλλά να τη διαβάσεις προσεκτικά. Αν εξακολουθήσεις να έχεις την ίδια απορία/ένσταση/πρόβλημα, στείλε σχόλιο και γραφή να το εξηγήσω. ΟΚ;

Άιντε, καλό βράδυ.


Τα λέμε

Kαντριανιώτης είπε...

Κάποιο απο τα παιδιά της Λιάνας αναρωτήθηκε σε ποιό νοσοκομείο το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ απέριψε συνεργασία με τους άτιμους οπορτουνιστές και συνεργάσθηκε με ΠΑΣΚΕ καιΔΑΚΕ.
Αγαπητε LeftG700 για ψάξε την περίπτωση του νοσοκομείου Αγιος Ανδρέας της Πάτρας,και τι σημεία και τέρατα έκανε το ΚΚΕ στις τελευταίες εκλογές του σωματείου εκεί,ώστε να μην υπάρχει προεδρείο απο τις Αριστερές δυνάμεις.
Ισως κάποιο απο τα λαλίστατα παιδιά του ΚΚΕ,που γνωρίζουν και στο τελευταίο χωριό με ποιόν συνεργάσθηκε ο Συριζα,μπορούν να σε πληροφορήσουν σχετικώς!.

Ανώνυμος είπε...

Το θεμα το δικο μου ειναι εαν είπε η κ.α Κανελη πως δεν θα δωσουν στήριξη στον συριζαιο υποψήφιο εαν εχει απέναντι τον κασιδιαρη...Σε αυτο μπορείς να βοηθήσεις χωρις την χερα του μουστάκια ?

Φελιξ τζερζινσκι...

LeftG700 είπε...

Φίλε Φέλιξ,


Να σου πω κάτι. Σου έδωσε μυαλό ο Θεούλης; Σου έδωσε! Μπορείς να το βάλεις να σκεφτεί; Υποοθέτω ναι. Ακόμα και τα μωρά μπορούν να σκεφτούν πως άμα κλάψουν θα τα πάρουν αγκαλιά. Το λοιπόν:

Τις παπαριές της η Λιάνα τις είπε Πέμπτη πρωί. Στο λινκ που δίνουμε βλέπεις το υπότιτλο του MEGA φάτσα κάρτα. Επί πλέον, η Αυγή σήκωσε την Παρασκευή το θέμα πρωτοσέλιδα (δίνουμε λινκ) και το Σάββατο είχε επίσης σχετική αρθρογραφία.

Ο Ρίζος Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή δεν βγάζει άχνα. Εσύ τι λες; Άμα η Λιάνα δεν είχε πει τις μαλακίες της, δεν θα τα είχε κάνει όλα πουτάνα το ΚΚΕ;;;

Έλεος, ρε συ Φέλιξ! Άμα ζούσες τα χρόονια τών μπολσεβίκων ούτε για καφετζή δεν θα σε παίρνανε στην Τσεκά!!! ;-) :-)


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

eγω νομιζα οτι θα κανουμε μια τιμια συζήτηση ..Συνοψίζω ,η Λιανα μιλησε με το θυμικό λέγοντας οτι ο συριζας μπορει να κανει αυτο εκείνο η" το αλλο,δεν ειπε ποτε πως κασιδιαρης συριζαιος(δεν ενθυμούμαι το ονομα του) απέναντι εμεις δεν δίνουμε γραμμή υπερ του/σε( αυτου που δεν θυμάμαι το νεημ του) ενάντια κασιδα..
2ο Δεν ξερεις εαν μου έδωσε μυαλο ο θεουλης(μπορει και οχι ) οπως δεν ξερεις εαν ο θεουλης υπαρχει η"εχει όρεξη να ασχοληθεί με τα μυαλά μου/σου/του..
Αν ζουσα εγω και εσυ την εποχη που μνημονευεις με αυτα που λες θα σε σημείωνε σε χαρτάκι \
ΥΓ
Γραμμή εκτος δικού μας υποψήφιου τα τελευταία 15 η" και παραπάνω χρόνια δεν εχει παίξει...Απο οσο ξερω.,προσωπικά ,χωρις να σημαίνει και τίποτα ,,αλλα λεμε..
Μου αρεσει που κανεις τον μυαλωμένο και αμολάς χωρις να ξυσεις την κεφάλα σοτυ ωστε να θυμηθείς το Πέραμα ,και μετα να λαθροχείρεψεις

κουσιατε ναζνταροβια...Φ.τζ