Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Το Κυπριακό ξανανοίγει. Ο δεύτερος γύρος τού αριστερού εμφυλίου μεταξύ «εθνοκομμουνιστών» και «ούλτρα διεθνιστών» μόλις άρχισε!




Οι πρώτες βολές μετά τη δρομολόγηση της επανέναρξης των συνομιλιών πραγματοποιήθηκαν από το στρατόπεδο των «εθνοκομμουνιστών» με προπαρασκευαστικά πυρά βαρέως πυροβολικού (μπαμ μπουμ βζιμ βζομ). Οι «ούλτρα διεθνιστές», μάλλον αιφνιδιασμένοι, έχουν απαντήσει μέχρι τώρα μόνο με πυρά ελαφρών ρουκετών πεπαλαιωμένης τεχνολογίας και διαβρωμένης γόμωσης (λόγω πολυκαιρίας). Καλά πληροφορημένες πηγές όμως βεβαιώνουν ότι οι δεύτεροι πρόκειται να παραλάβουν σύντομα, αν δεν έχουν ήδη παραλάβει, όπλα σύγχρονης τεχνολογίας τα οποία και σύντομα θα ρίξουν στο πεδίο τής μάχης. Σε κάθε περίπτωση, η σύγκρουση προβλέπεται συναρπαστική και εφ’ όλης τής ύλης. Εννοείται ότι μεγάλο ρόλο στην τελική έκβαση θα παίξει η ικανότητα των αντιμαχόμενων πλευρών στην προπαγάνδα και αντιπροπαγάνδα και ειδικότερα η επιδεξιότητα που θα επιδείξουν στη ρίψη φυλλαδίων τού Λένιν και της Ρόζας.



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Eπιτρέψτε μου λιγάκι να εξηγήσω τι είναι το "κατάλοιπο εξουσίας", για το οποίο βλέπουμε ήδη να γίνεται τόσος λόγος:

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, έχει γίνει κοινός τόπος ότι η λύση του Κυπριακού θ' αναζητηθεί στην κατεύθυνση της διζωνικής-δικοινοτικής Ομοσπονδίας.
Σε κάθε ομοσπονδιακή (ή συνομοσπονδιακή) δομή, οι συνιστώσες Πολιτείες εκχωρούν ένα τμήμα -μικρότερο ή μεγαλύτερο- της εξουσίας τους στην κοινή πολιτειακή οντότητα, κρατώντας το υπόλοιπο τμήμα της εξουσίας τους για τον εαυτό τους. Με όση λεπτομέρεια όμως κι αν ρυθμιστούν οι αρμοδιότητες της Ομοσπονδίας και των ομόσπονδων Πολιτειών, πάντα μένει ένα "υπόλοιπο", που δε ρυθμίζεται ρητά.

Τι συμβαίνει σ' αυτές τις περιπτώσεις; Θα αφεθούν στην τύχη τους και θα καλυφθούν με μια αιδήμονη σιωπή; Αυτός είναι ο βασιλικός δρόμος που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυση. Το κάθε μικροεπεισόδιο θα απειλεί ανά πάσα στιγμή να τινάξει στον αέρα την όλη ρύθμιση -και αυτό είναι κάτι που θέλουμε να το αποφύγουμε.

Ανοίγονται λοιπόν δύο δρόμοι: Είτε να οριστεί ρητά πως "οτιδήποτε δεν ορίζεται ρητά, εμπίπτει στην εξουσία της Ομοσπονδίας" (οπότε μιλάμε για ομοσπονδιακή λύση και ενιαία νομική προσωπικότητα και ενιαία κυριαρχία της Ομοσπονδίας), είτε να οριστεί πως "οτιδήποτε δεν ορίζεται ρητά, εμπίπτει στην εξουσία των Πολιτειών" (οπότε μιλάμε για Συνομοσπονδία -και η ενιαία κυριαρχία πάει περίπατο).

Τα σέβη μου
Φιλίστωρ

LeftG700 είπε...

Φίλε Φιλίστορα,


Καλά κάνεις και διευκρινίζεις τι ακριβώς είναι αυτό το κατάλοιπο εξουσίας. Πολύς κόσμος δεν το καταλαβαίνει. Όσο για το Κυπριακό, θυμίζει όλο και πιο πολύ Γόρδιο δεσμό. Κι όσο περισσότερο τον θυμίζει, όλο και περισσότερο έρχεται σο μυαλό μου η λύση του...


Τα λέμε