Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Για την Ελένη Πορτάλιου: Οἱ μὲν ἄνδρες γεγόνασιν ἡμῖν γυναῖκες, αἱ δὲ γυναῖκες ἄνδρες




Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, αυτή τη φράση («οι άντρες μου έγιναν γυναίκες και οι γυναίκες άντρες») την είπε ο Ξέρξης για την Αρτεμισία όταν, κατά τη ναυμαχία τής Σαλαμίνας, την είδε από το λόφο τού Αιγάλεω να βυθίζει ένα πλοίο (που νόμιζε πως ήταν) ελληνικό, ενώ τα κυβερνημένα από άντρες κυβερνήτες πλοία τού στόλου του σκόρπιζαν μέσα σε πανικό. Εμείς, εγώ (θα εξηγηθεί παρακάτω το α´ πρόσωπο) τη λέμε για την Ελένη Πορτάλιου, το επί δεκαετίες στέλεχος της Αριστεράς και επί κεφαλής (μέχρι την Παρασκευή που μας πέρασε) της Ανοιχτής Πόλης, της Δημοτικής Παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα.  

Ειδοποιημένοι από έναν κατά τα φαινόμενα παλιό αριστερό αναγνώστη μας (παλιός μεν, αλλά όντως αλλιώς δε), μπήκαμε στο RProject και διαβάσαμε την ομιλία τής Ελένης Πορτάλιου στην τελευταία και εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής τού ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μία ομιλία κόλαφος προς τις χοντρόπετσες παρειές τής ηγεσίας τού ΣΥΡΙΖΑ και εκείνους που επανδρώνουν το μηχανισμό της και, από την άλλη, ένα υψηλό δείγμα αριστερού ήθους (όπως το καταλαβαίνουμε εμείς), το οποίο και δικαιώνει την αγάπη που τρέφουμε για τους παλιούς, ‘‘αμετανόητους’’ αριστερούς. Θα διαβάσετε και, πιστεύω, θα καταλάβετε κι εσείς. Εννοείται ότι δεν θα δυσκολευτείτε να συμπεράνετε μετά βεβαιότητας, πως ένα από τα 67 χέρια που σηκώθηκαν για να καταψηφίσουν την κατάπτυστη ιδέα τής ψηφοφορίας-πακέτο για την οποία μιλήσαμε στην προηγούμενη ανάρτηση ήταν της Ελένης Πορτάλιου.

Πριν δώσω το λόγο στη συντρόφισσα, να της αφιερώσω από καρδιάς το τραγούδι που ακολουθεί. Το αξίζει μέχρι την τελευταία λέξη και νότα. Κρίμα που δεν θα μάθει ποτέ ότι τής το αφιερώνει κάποιος με τον οποίο, λίγα χρόνια πριν, όταν εκείνος ήταν ακόμα χειρότερο ‘‘κοκοράκι’’ κι από όσο είναι μερικές κάμποσες φορές σήμερα, είχε ‘‘ψιλοαρπαχτεί’’ σε μία εκδήλωση της Ανοιχτής Πόλης επειδή τον θεώρησε ‘‘σταλινικό’’…



ΥΓ Στην επόμενη ανάρτηση θα επιχειρήσουμε να ξεχωρίσουμε τους ‘‘αρσενικούς’’ από τους ‘‘θηλυκούς’’, όπως έλεγε κι ο Λάμπρος Κωνσταντάρας στην ταινία «Η Αλίκη στο Ναυτικό». Ή, για να το πολιτικοποιήσω και να αποφύγω κιόλας να κατηγορηθώ επί σεξισμώ, θα επιχειρήσουμε να ξεχωρίσουμε τους ‘‘σταλινικούς’’ από τους ‘‘αντισταλινικούς’’…

ЖΟЖΟЖΟЖΟЖ




Χθες (Παρασκευή 31/1) στις 6.00 το απόγευμα και ενώ τα δελτία ειδήσεων ανακοίνωναν τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων του ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκα από 3 αρμόδιους συντρόφους για να μου γνωστοποιηθεί η απόφαση που είχε ήδη ληφθεί και, εξ όσων αντιλαμβάνομαι, είχε σχεδιαστεί κάποιο χρόνο πριν.

Ουδεμία συζήτηση προσώπου είχε γίνει στην Ανοιχτή Πόλη ή στην Οργάνωση Αθήνας. Αντιθέτως έχω υποστεί βάναυση συμπεριφορά από τη Γραμματεία του Τμήματος Αυτοδιοίκησης της Κ.Ε. ορισμένα μέλη της οποίας με απέκλεισαν από την παρουσίαση της απόφασης για τις δημοτικές εκλογές στις οργανώσεις του κόμματος πανελλαδικά, ακόμα και στην Α΄  Αθήνας.

Από τον Ιούλιο του 2013 παρακολουθώ τις αλλεπάλληλες διαρροές που αφορούν στο πρόσωπο του υποψηφίου δημάρχου της Αθήνας, στις οποίες κάποια στιγμή ενεπλάκη και το πρόσωπό μου, χωρίς αυτές ν’ αποτελούν προϊόν έστω άτυπης συζήτησης σε κάποιο αρμόδιο όργανο της Ανοιχτής Πόλης ή της Α΄ Αθήνας. Παράλληλα, οι κατοχυρωμένες δημοκρατικές διαδικασίες της Ανοιχτής Πόλης παραβιάστηκαν το τελευταίο διάστημα συστηματικά.

Σ’ αυτό το θολό τοπίο, η απόφαση και  η ανιδιοτελής συμμετοχή μου στους κοινωνικούς αγώνες και στην οικοδόμηση του ΣΥΡΙΖΑ ξέρετε πολύ καλά ότι δεν περιαυτολογώ έχει ως ανταπόδοση τον δημόσιο εξευτελισμό και την ενημέρωσή μου για θέματα της Ανοιχτής Πόλης από τηλεοράσεως και λοιπών media.

Προφανώς και δεν διεκδικώ αυτά που πολλοί ονομάζουν θέσεις και αξιώματα και ευτυχώς έχω την πορεία ζωής μου που το αποδεικνύει. Αυτή, όμως, η στάση μου δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως υποτέλεια ή σιωπή σε χειρισμούς και τακτικισμούς που πλήττουν θεσμούς και πρόσωπα. Γιατί τέτοια ήθη δεν αρμόζουν σε κανένα δημοκρατικό κόμμα, πολύ περισσότερο σ’ ένα κόμμα της αριστεράς που διεκδικεί την κυβέρνηση για να οικοδομήσει μεταξύ άλλων δημοκρατικούς θεσμούς. Και απορώ πως επιλέγουμε ένα νέο σύντροφο τον υποψήφιο δήμαρχο της Αθήνας καθόλα σεβαστό κι αξιόλογο, σ’ ένα θεσμό που στη λαϊκή συνείδηση παραπέμπει εν δυνάμει στη χειραφέτηση και τη συμμετοχή, μέσα από διαδικασίες οι οποίες βρίσκονται στην αντίποδα του κεντρικού προτάγματος αποκέντρωση με αυτοδιοίκηση.

Η αυτοδιοικητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, όπως περιγράφηκε πολύ συνοπτικά στο γνωστό τετρασέλιδο, το οποίο δεν τηρήθηκε και τα δρώντα δημοτικά σχήματα δεν είναι αχρείαστες τυπικότητες που σαρώνονται σε πρώτη ευκαιρία για να υιοθετηθούν τρέχουσες πρακτικές ενός πεπαλαιωμένου μιντιοκρατούμενου πολιτικού συστήματος. Το εμείς και οι άλλοι, το εμείς σε αντιπαράθεση με τους άλλους στην αυτοδιοίκηση συνεπάγεται μια σειρά επιλογές που αφορούν συγκεκριμένα στην ανασυγκρότηση του διαλυμένου κοινωνικού κράτους και της δημοκρατίας και στην κοινωνική/ παραγωγική ανασυγκρότηση μέσα από τη δημιουργία ενός ρεύματος συμμετοχής των τοπικών κοινωνιών και αλληλοδέσμευσης μεταξύ των πολιτών και των δημοτικών σχημάτων. Κανένα πρόσωπο δεν θα σώσει την κοινωνία χωρίς αριστερό πρόγραμμα που εκφράζει μεγάλα σύνολα και χωρίς κινητοποίηση ευρύτατων κοινωνικών δυνάμεων που υλοποιούν τοπικά την αναγκαία κοινωνική συμμαχία για την ανατροπή.

Αυτό ακριβώς σημαίνει ότι η μάχη στην αυτοδιοίκηση είναι πολιτική. Η πολιτική διάσταση δεν προκύπτει επειδή σηματοδοτείται από γνωστά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αφήνουν άλλους τομείς δουλειάς αλλά από τη συγκριμένη πολιτική ρήξης και ανατροπής που αλλάζει τις τοπικές κυβερνήσεις με τη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών και με πρόγραμμα που απαντά στις ανάγκες τους.

Για όλους αυτούς του λόγους στηρίζουμε ενεργά και με σταθερή παρουσία δημοτικά σχήματα τα οποία λειτουργούν ταυτόχρονα στο θεσμό και την κοινωνία, συμβάλλοντας στη δημιουργία της κοινωνικής κίνησης που νοηματοδοτεί το θεσμό και τον προφυλάσσει από την περιχαράκωση και τη γραφειοκρατία.

Η θεωρία εν προκειμένω δεν είναι θεωρητικολογία, ούτε το Ινστιτούτο Πουλαντζάς πίνακας για σαλόνι διανοούμενων. Καμία δύναμη της αριστεράς δεν άλλαξε τις καταστάσεις χωρίς αλληλοσυμπλήρωση θεωρίας και πράξης και καμία ανατροπή, ακόμα και η μικρότερη, δεν έγινε στην ανθρώπινη ιστορία χωρίς τη λαϊκή εμπλοκή και τη λαϊκή δημιουργία.

Ως επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης αγωνίστηκα για να είναι προβεβλημένη η Ανοιχτή Πόλη και όχι η επικεφαλής της. Να είναι η Ανοιχτή Πόλη μέσα στην κοινωνία και όχι μόνο στις κλειστές αίθουσες του δήμου. Για να συνδεθούμε έμπρακτα και μαζικά με τους εργαζόμενους του δήμου και τις λαϊκές τάξεις της Αθήνας που τσακίζει η κρίση. Αυτό το υπόδειγμα συλλογικής λειτουργίας και σημαντικών αποτελεσμάτων νομίζω ότι δεν είναι πλέον αποδεκτό. Είναι χρήσιμο προς στιγμήν γιατί βοηθά στο εκλογικό ποσοστό αλλά δεν αποτελεί οργανικό στοιχείο του σχεδίου ανατροπής, όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και αλλού. Μ’ άλλα λόγια αυτό το υπόδειγμα κι’ εγώ προσωπικά φαίνεται ότι δεν χωρούμε στο εν εξελίξει σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την κυβέρνηση που επιδιώκει να πάρει και την πολιτική την οποία θα εφαρμόσει.


Στο πρώτο πλανο τής εικόνας, η Ελένη Πορτάλιου σε κάποια διαδήλωση. Από το rproject.gr.



37 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όπως σου είχα επισημάνει υπάρχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα από τον Βουδούρη.
Όπως ο υποψήφιος Δ.Μακεδονίας των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΞΕΛ, συνομιλητής του Κασιδιάρη και όχι μόνο.

http://kozanimedia.gr/?p=171689

Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό»: Επίθεση στον Θ. Καρυπίδη-Υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε σε εκπομπή του τον Κασιδιάρη.

Ανώνυμος είπε...

Πάλι ξέχασα να υπογράψω
Λ.

LeftG700 είπε...

«Όπως σου είχα επισημάνει».

Ποιος μού είχε επισημάνει;

Ανώνυμος είπε...

Τα είχε πει και κάποιος άλλος;
Kαι μάλιστα από χτες;

http://roides.wordpress.com/2014/02/02/2feb14/#comment-68192
Επειδή εδώ μιλάς λογικά, σου απαντώ.
Το σύμπλεγμα της Αριστεράς να μην κατηγορηθεί πως συμπλέει με το σύστημα, όταν “το σύστημα” αποφασίσει να κάνει κάτι καλό, είναι το ίδιο νοσηρό με τη μανία καταδίωξης που την κατατρύχει.
Το ποστ σου είναι πολύ καλό, αλλά παραλείπει να κατονομάσει τους υποψήφιους Κοζάνης (Δ.Μακεδονίας) και Ν. Αιγαίου. Εκεί όμως είναι το μεγάλο σκάνδαλο και πολύ δευτερευόντως ο Βουδούρης, αν ο Βουδούρης είναι σκάνδαλο, γιατί δεν είμαι σίγουρος, πρέπει να δω την υπόθεση και δεν βρήκα χρόνο.

Λασκ.

LeftG700 είπε...

Φίλε Λασκαράτε,


Προφανώς δεν είχα δει την απάντησή σου στο τσαρδί σας, ακόμα δεν έχω μπει σήμερα.

Φυσικά δεν θα διαφωνήσω ότι μετά τις σημερινές αποκαλύψεις περί Καρυπίδη εγείρεται ζήτημα μεγαλύτερο. Όμως, τα καμώματά του δεν ήταν γνωστά χθες (μπορείς εύκολα να αντιληφθείς ότι αν ήταν η Κεντρική Επιτροπη θα μετατρεπόταν σε σαλούν τής Άγριας Ανατολής...). Διάβασα κι εγώ ότι οι αντιδράσεις για τον Καρυπίδη και κάποιον άλλον ήταν ηπιότερες και γι' αυτό το πέρασα στο ψιλοντούκου.

Στο ΣΚΑΪ, που ακούω εν είδει ραδιοφώνου, είπαν πριν από λίγο ότι δύο μέλη τής ΠΓ (Λάμπρου και Μπαρσέφσκι) ζήτησαν έκτακτη σύγκλιση του οργάνου.

Χρειάζεται να σου πω πόσο μεγάλη μαλακία θεωρώ τη συγκεκριμένη περίπτωση; —γιατί, βέβαια, και μέχρις αποδείξεως του εναντίου φυσικά, δεν μπορώ να πιστέψω ότι τα ήξεραν και έκαναν το Γερμανό. Νομίζω πως όχι.


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Left,
θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι αδικείς τον εαυτό σου με αυτά που λες.
Ήταν υποψήφιος του Καμμένου και συνιδιοκτήτης καναλιού.
Οι πολιτικοί γίγαντες Τσίπρας-Σκουρλέτης-Παππάς, δεν μπορούσαν να ρωτήσουν έστω τους συνομιλητές τους τους κ.κ.Αμυρά, Τράγκα, Θέμο Αναστασιάδη, olympia, Μαρκεζίνη, στρατηγο Φράγκο Φραγκούλη, Αρχιεπίσκοπο,μητροπολίτες, Αγιορείτες κλπ, τι μέρος του λόγου είναι ο Καρυπίδης;
Α΄, τώρα θυμήθηκα πως έχουν και τοπικές οργανώσεις κάπου εκεί στη Δ.Μακεδονία.
Τετοιο γράψιμο;
Με την ευκαιρία ρίξε και ματιά ματιά στον υποψήφιο του Ν.Αιγαίου.
Παρουσιάζει ενδιαφέρον.
Από χτες το φωνάζω κι αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Είναι μεγάλη τιμή για μένα, αλλά και ταυτόχρονα ευθύνη, που ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας και τα συλλογικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, μου δίνουν τη δυνατότητα να συντονίσω τις δράσεις και τις κοινές επιδιώξεις μας, ώστε ο τόπος να γυρίσει τη σελίδα της απελπισίας και των αρνητικών επιδόσεων.

Θεόδωρος Καρυπίδης

ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!!!
ΜΠΟΥΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Κεμάλ

Ανώνυμος είπε...

http://www.logiastarata.gr/2014/02/blog-post_4883.html

Επίθεση και στους Εβραίους από τον υποψήφιο περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ

Μεγάλη περίπτωση πρέπει να είναι ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Μακεδονία κ.Θόδωρος Καρυπίδης καθώς στο παρελθόν εκτός από σχόλια υπερ της Χρυσής Αυγής , που θα μπορούσε ο καθένας να δικαιλογήσει στα πλαίσια της αντιπολιτευτικής οργής (σημ.Λασκ.: Όχι βέβαια!!!) , έχει κάνει και σχόλια κατά των Εβραίων με μπόλικη συνομωσιολογία όπως θα ταίριαζε σε κανονικό Χρυσαυγίτη ή ψεκασμένο (σημ.Λασκ. ή απλά ΑΝΕΞΕΛ).
Σε καμία περίπτωση , πάντως δεν ταιριάζει με αριστερό ή έστω μέλος του μορφώματος κατάληψης της εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε τι έγραψε το άτομο λίγους μήνες πριν:

http://www.logiastarata.gr/2014/02/blog-post_4883.html

(Λ.)

Ανώνυμος είπε...

Τι συζητάμε τώρα :)

Εδώ ολόκληρος Γλέζος επιδιώκει κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ . Έτσι δεν είναι σεισμόπληκτε ;;;

Γιάκοβ

Ανώνυμος είπε...

Αφιερωμένο με πολλή αγάπη σε "σεισμόπληκτους" ιστολόγους:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΣΜΟΥ, ΝΕΟΦΑΣΙΣΜΟΥ, ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΚΑΡΥΠΙΔH

Tα σέβη μου
Φιλίστωρ

(Ε, ρε, τι πάω και ξετρυπώνω...)

LeftG700 είπε...

Φίλε Λασκαράτε,


Για τη συζήτηση που έχουμε ανοίξει στο τσαρδί σας (για το «σύμπλεγμα της Αριστεράς» και τη «μανία καταδίωξης»), θα έρθω να τα πούμε εκεί. Για τα υπόλοιπα:

Δεν κουράζεσαι να αρχίζεις το τσουβάλιασμα εφ’ όλης τής ύλης, δεν θα κουραστώ να στο κοπανάω. Φρούτο και το πορτοκάλι, φρούτο και ο ανανάς. Ίδιο γένος, άλλο είδος. Μη μου λες λοιπόν πως ο Καρυπίδης ήταν καναλάρχης (είσαι υπέρ τής κοινωνικοποίησης των ΜΜΕ;;;), μη μου λες ότι ήταν υποψήφιος με το Καμμένο (ο Μαριάς είναι πρωτοπαλίκαρο των ΑΝΕΛ, αλλά δεν είναι Καρυπίδης).

Ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται γιατί κατέβασε υποψήφιους υλοποιώντας άθλια μια σωστή πολιτική (άνοιγμα) και με ασύγγνωστη επιπολαιότητα, αφού αποδεικνύεται ότι δεν πέρασαν από το επιβεβλημένο κόσκινο τους υποψήφιους. (Στην ανάρτηση που ανέβασα πριν από λίγο προσωποποιώ κάπου τις ευθύνες, γιατί δεν είναι δυνατόν κάποιοι χαρτογιακάδες, σύχρηστοι που κουβαλάμε στην Αριστερά να τη βγάζουν καθαροί καλυπτόμενοι πίσω από «το κόμμα» και τη «συλλογική ευθύνη».)

Επαναλαμβάνω: Αν τα ζητήματα που προέκυψαν με τον Καρυπίδη, παρά τα ρεπορτάζ εφημερίδων που λένε ότι ακόμα και τώρα ο γραφειοκράτης καριέρας Βίτσας και ο επίσημος αναλυτής δημοσκοπήσεων Πουλάκης επιμένουν στη στήριξη του Καρυπίδη, η πρόταση αυτή δεν θα έβλεπε το φως τής ημέρας, ακόμα κι αν είχε κάποιους υποστηρικτές!!!

Αυτό είναι η ακράδαντη πεποίθησή μου. Δεν προσπαθώ να καλύψω κανέναν και τίποτε. Στο έχω πει και θα στο ξαναπώ: Άλλο η στράτευσή μου υπέρ τών ιδεών τής Αριστεράς, άλλο το ελεύθερο (και όχι φιλελεύθερο) φρόνημα. Αν δεν το βλέπεις αυτό, λυπάμαι. Αν το βλέπεις και επιχειρείς να το ‘‘πριονίσεις’’, ματαιοπονείς. Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει και τελάληδες δεν φοβάται! ;-) :-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Κεμάλ,


Ας όψονται αυτοί που του δώσανε το νομιμοφανές δικαίωμα να λέει τέτοιες παπαριές! Πίσα και πούπουλα!


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Товарищ Яков Федотович,


Μη λες τέτοια, μη λες τέτοια! Δεν θέλεις να ξέρεις πού με γυρνάς! :-)


Увидимся

LeftG700 είπε...

Φίλε Φιλίστορα,


Να χαρείς ό,τι αγαπάς, μην ποστάρεις τέτοιες ειδήσεις! Δεν έχουμε που δεν έχουμε πολλούς συνομιλητές, θέλεις να μειωθούν κι άλλο; Σέρνονται και εμφράγματα! ;-) :-)


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Λεφτ,
εκτος απο τις εσωτερικες παλινωδιες του συριζα στην επικαιροτητα υπαρχουν κι αλλα πιο φλεγοντα ζητηματα.
Οι αγροτες ζεσταινουν τα τρακτερ και ετοιμαζονται για αγωνιστικες κινητοποιησεις.Ειναι υποθεση επιβιωσης ολων των μικρομεσαιων αγροτων και διαφαινεται μια διαθεση ενοτητας στη βαση που μπορει να γινει εφαλτηριο για μαζικο αγωνα.Εχει ανοιξει παλι το θεμα των διοδιων.
Καταλαβαινω οτι ειμαστε σε προεκλογικη περιοδο και η επικαιροτητα διαμορφωνεται αναλογα,αλλα ελεος πια με τους διαφορους καρυπιδηδες και βουδουρηδες.

Гриша

Ανώνυμος είπε...

Гриша

"Οι αγροτες ζεσταινουν τα τρακτερ και ετοιμαζονται για αγωνιστικες κινητοποιησεις"

αυτο συμβαινει χρονια τωρα. οπως και χρονια προκαλει το κκε αλλα οι αγροτες δεν μασανε

ο (σταλινικο τον λεω εγω)μ-λ κομμουνισμος ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ ουτε και στους αγροτες. Το γιατι βρειτε το εσεις που κατεχετε τις αποκρυφες γνωσεις και βασει των μυστικων γραφων (απαντα του σταλιν) εχετε τα εργαλεια και ερμηνευετε το συμπαν (κατι σαν τα χειρογραφα της νςκρας θαλασσας).

Μονο μην πειτε οτι φταιει και ο λαος (τοπε η σ/φισα π/ρηγα) και να αναλαυει τις ευθυνες του.(δηλαδη να κανει τι? να παει στον περισσο και να κοψει κουπονια? η να κατεβασει την σημαια που δεν ταιριαζει και καθολου με το φοντο?

δικος σου
οργουελ

υγ.
καημενε εισαι και τελειως εκτος γραμμης
το θεμα με τον υποψηφιο του συριζα στη μακεδονια το ανεβασε πρωτα το ψευτο-λενιν μπλογ και μιλαει και για σοσιαλ-φασισμο-

παντα χαιρομαι να σε γλυκο-δερνω.

Ανώνυμος είπε...

Οργουελ,
νομιζω πως πρεπει να σου ξεκαθαρισω καποια πραγματακια για να συνενοουμαστε.
Οσο δεν αποσαφηνιζεις το που βρισκεσαι πολιτικα πιο κοντα δεν με αφορα καμια συζητηση μαζι σου.
Με κουκουλοφορους του διαδικτυου δεν θελω να εχω καμια σχεση.Απο κει και περα λεγε οτι θες.Οσο δε βγαζεις τη κουκουλα η ουσια δεν αλλαζει.

Гриша

Ανώνυμος είπε...

Гриша

ας παραβλεψω προς στιγμην οτι δεν απαντας (οπως παντα) στην ΟΥΣΙΑ του σκολιου μου

α)συνεχιζεις την ανακριτικη τακτικη σου. δεν ειμαστε ομως στο 1938 ουτε στο 1950 και δεν εισαι ανακριτης ουτε ειμαι ανακρινομενος.

β)επισις εσυ κατι πουλας και πιθανον και να πρεπει και να δικαιολογησεις το μισθο σου (για υτο και σου ειπα οτι εισαι εκτος γραμμης για να σε βοηθησω) ενω εγω δεν πουλαω τιποτα.

αναζηταω καποια διεξοδο οχι ομως στα αδιεξοδα της αριστερας.

και οταν βλεπω αδιεξοδο, θα φωναζω.

σε καλυψα? αν ναι απαντησε τωρα στην ουσια. τι ακριβως προσπαθειτε να πετυχετε με το αγροτικο?

υ.γ. τα περι κουκουλας πες τα στον πλουμπιδη αν τον δεις. μπορει να τα πινει ακομα με τες γκομενες στο νιου γιορκ

LeftG700 είπε...

Φίλε Όργουελ,


Δεν καταλαβαίνω τι εννοεί όταν γράφεις:


αναζηταω καποια διεξοδο οχι ομως στα αδιεξοδα της αριστερας

Μου το εξηγείς λίγο;


Τα λέμε


Ανώνυμος είπε...

φιλε λεφτ700
malista

αδιεξοδο ειναι αυτο που ζουμε (κοινωνικο-πολιτικα αλλα κυριως κοινωνικα)

αδιεξοδο ειναι η επιστροφη στο παρελθον του 20% των ανθρωπων που αποφασιζουν ανεβαζοντας και κατεβαζοντας κομματα με την ψηφο του

την διεξοδο στο κοινωνικο ζητημα την φανταζομαι καπου μεταξυ αφελειας και αναγκαιοτητας
αφελεια οτι το νεο θα βγει απ το παλιο και αναγκαιοτητα οτι ειτε ετσι ειτε αλλοιως τα πραγματα θα αλλαξουν και κανεις δεν μπορει να κανει τιπιτε γι αυτο μονος του.

οργουελ

LeftG700 είπε...

Φίλε Όργουελ,


Αν το παλιό (απ' όπου είναι αφέλεια να προσδοκάς λύσεις στα κοινωνικά αδιέξοδα) είναι η Αριστερά (αυτό το νόημα βγαίνει από όσα γράφεις), ποιο είναι το νέο που πρέπει να ακολουθήσουμε για να μη χαρακτηριστούμε αφελείς;


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

φιλε λεφτ700

το νεο ειναι αυτο που ψαχνω με το μικρο μου μιαλο (και) εδω μεσα.

την αφελεια την χρεωνω σε ολους οσους οπως εγω ελπιζουν στο νεο που παντα ερχεται και ποτε δεν φτανει.
Οχι στην αριστερα γενικα οπως συμπερανες.
Ομως, οπως εγραψα και στον οπαδο κκε δεν πωλω τιποτα. ομως με κινδυνω να χαρακτηριστω χυδαιος βλεπω οτι ενω οι πολιτικοι θαλλουν η πολιτικη φυτοζωει και η κοινωνια περιμενει την αλλαγη (απο που θα φαει την επομενη σφαλιαρα δηλαδη)

οποτε η μπαλλα στο κεντρο.

οργουελ

LeftG700 είπε...

ΟΚ. Δεν είμαι σίγουρος ότι "σε πιάνω", αλλά δεν χάθηκαν οι μέρες...

Ανώνυμος είπε...

Κανω μια εξαιρεση για να σου διευκρινισω παραπανω καποια πραγματα.
Λες:

"αναζηταω καποια διεξοδο οχι ομως στα αδιεξοδα της αριστερας.

και οταν βλεπω αδιεξοδο, θα φωναζω.

σε καλυψα?"

Aντι να βγαλεις τη κουκουλα τωρα φορεσες και μια δευτερη απο πανω ετσι ωστε το ομιχλωδες τοπιο να δενει ταμαμ με τη θολουρα της σκεψης σου.
Πρεπει να καταλαβεις οτι δυσκολευεις αντικειμενικα την οποια επικοινωνια οταν βρισκεσαι μεσα σ αυτη τη θολουρα και δινεις και πατημα στον καθενα με το τελευταιο σχολιο σου για αλλου ειδους ερμηνειες.
"Οι κομμουνιστές θεωρούν ανάξιο τους να κρύβουν τις απόψεις και τις προθέσεις τους."
Μανιφεστο του ΚΚ

Για τα υπολοιπα:

Yπαρχει μια συσπειρωση της αγροτιας αυτη τη στιγμη που παλευει για την επιβιωση της.Εγω εδω βλεπω οτι υπαρχει πιθανοτητα για διεξοδο.
Τι ζορι τραβας ακριβως ,δεν καταλαβαινω.Εξηγησου που βλεπεις το αδιεξοδο.
Ο Πλουμπιδης εχει αποκατασταθει απο το ΚΚΕ ηδη απο το 58'.Αλλη μια χοντροκομμενη πατατα μετα απο αυτη με τον Αρη μολις σου πιστωθηκε.
Το LR οπως και αλλα φιλοΚΚΕ μπλογκ σηκωσαν το θεμα καρυπιδη.Δεν εμειναν εκει.Οπως και το μπλογκ που μας φιλοξενει επιμενει να κανει στις τελευταιες αναρτησεις του.Δε στεκομαι στο γεγονος οτι το εσωκομματικο μπουρδελιασμα του συριζα μπορει να ευνοει με εναν τροπο το ΚΚΕ.Διαφωνω με το συνολο της πολιτικης του συριζα.Τα φαινομενα αυτα ειναι λογικα και επομενα. Απευθυνθηκα στον λεφτ προτρεποντας τον να παει παρακατω.Μια προτροπη ηταν.Πες την και υποδειξη αν θες.Δικο του θεμα τι θα κανει.
Γραμμη δεν παιρνω απο κανεναν ουτε πουλαω τιποτα.Δεν εχω οργανωτικη σχεση με το ΚΚΕ . Ειμαι υποστηρικτης του.Φιλος του.Πιστευω στο Σοσιαλισμο και γι αυτο το σκοπο βλεπω οτι μονο το ΚΚΕ παλευει αταλαντευτα.Εχω γραψει εδω παλιοτερα οτι δεν θεωρω τον εαυτο μου κομμουνιστη.Απο μια αποψη μπορεις να με αποκαλεσεις και λιποταχτη μιας και δεν αντεξα το βαρος της οργανωμενης παλης μεσα απο τις γραμμες του κομματος.Δε ντρεπομαι να το πω.Ετσι διαπαιδαγωγηθηκα μεσα στην οικογενεια μου που ειναι ανθρωποι του μοχθου και βιοπαλαιστες αλλα και μεσα απο την ΚΝΕ για οσο ημουν μελος.
Τα περι μισθου που λες στα επιστρεφω.Μονο που παει χαμενος ο μισθος σου αφου υπαρχουν πολυ ικανοτεροι απο σενα στην αντιΚΚΕ προπαγανδα.
Παρολαυτα αν αποφασισεις να βγαλεις τελικα τη κουκουλα....εδω ειμαστε.

Гриша


ΥΓ.Μη ντρεπεσαι αν εισαι με το ΟΑΚΚΕ....υπαρχουν και χειροτερα.

Ανώνυμος είπε...

ενταξει την τεχνη της υπεκφυγης την κατεχεις.

ψευτο-λενιν=ψευδδολενιν οπως ψευδοκρατος

οργ.

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Δεν ξέρω αν εκτιμάς ότι η σχετική αρθρογραφία εντάσσεται στα πλαίσια κάποιου προεκλογικού αγώνα. Μου δίνεις τα περιθώρια να το σκεφτώ αυτό, αλλά δεν μπορώ να είμαι βέβαιος. Σε κάθε περίπτωση, από κανέναν τέτοιον καημό δεν υποφέρω. Ο καημός μου είναι τα χάλια που χαρακτηρίζουν την Αριστερά και τον τρόπο που λειτουργεί, χάλια από τα οποία δεν εξαιρείται ούτε το ΚΚΕ, ούτε κανείς.

Με αυτή την έννοια, ακόμα κι αν η ουρά τού ψαριού ‘‘κουνιέται’’ (οι αγρότες, λόγου χάρη, που ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους) μας απασχολεί πολύ που το κεφάλι του ‘‘βρωμάει’’…

Το ξέρω ότι έχεις την ακράδαντη πεποίθηση πως όλα αυτά δεν αφορούν το ΚΚΕ, αφού «αυτά τα λύνουν οι αρχές λειτουργίας τού κόμματος με πρώτη και καλύτερη την αρχή τού δημοκρατικού συγκεντρωτισμού». Το γεγονός τής αφωνίας στην ανάρτηση όπου ρωτούσαμε να μάθουμε ποια είναι η κομμουνιστική κριτική δείχνει φαντασμαγορικά πόσο αδικαιολόγητη είναι αυτή η βεβαιότητά σου…


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΚΡΙΝΕΤΕ παρακαλω τις υποδειξεις απο μεριας 'Κ'κε προς τους εκπαιδευτικους να μην απεργουν στις εξετασεις και προς τους επαγγελματιες υγειας και τους γιατρους να λαμβανουν υποψη οτι οι εργατες ειναι πελατες τους και γι αυτο να μην απεργουν.

ΕΔΩ λοιπον συμβαινουν ενα απο δυο τινα

α)η το κκε εχει προσχωρησει στην ΟΑΚΚΕ.

Β)η στηριξη που παρεχει το "κ"κε στους αγωνες ειναι αναλογη της δυναμης που εχει σε αυτους τους χωρους οπου γινονται οι αγωνες και την αρρωστια του τακτικισμου.

σ/φε κουτσουμπα, παιδι του σωληνα, ανωπαρκτε στο κινημα,μηπως εισαι κουκουλοφορος και δεν το ξερεις?

οακκα και ξερο ψωμη

η παοκαρα δεν πεθ;ινει

κια για την αντιγραφη

οργουελ

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ διαφορα κομματοσκυλα

παρτε το χαμπαρι ειμαστε χιλιαδες

ειμαστε ο λαος
εσεις ειστε αυτοκλητοι σωτηρες μας
γι αυτο λιγη σεμνοτητα

προς οπαδους κκε
αγοραστε δραμαμινες για την ναυτια
οι στροφες συνεχιζονται πηγαινοντας προς το μαη.

οργ.

LeftG700 είπε...

Φίλε Όργουελ,


Ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεις την αντίθεσή σου με το ΚΚΕ είναι προβληματικός. Άλλο η κριτική αντιπαράθεση, άλλο το βγάζω το άχτι μου.

Από άχτι έχουμε χορτάσει στην Αριστερά.

Θα σε παρακαλούσα να αλλάξεις τροπάρι.


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

greza

sthn arxh αν θυμασαι ειχες ενοχληθει γιατι σας εβαζα θεματα που ανεβαζουν χρυσαυγητες οπως ειπες

τωρα με χρεωσες στους κουκουλοφορους,
και μετα στον οακκα

θαλεγα οτι μονο χαμηλομισθοι της κοομματικης πυραμιδας αντιδρουν ετσι αλλα το ιδιο εσκεμμενα το τονιζω, εσκεμμενα επιφανειακοι ειναι και οι πιο υψηλομισθοι π.χ. ψευδο-λενιν, και οι ακολουθοι τους.

αν υποθεσω (κουβεντα να γινεται) οτι δεν εισαι ασφαλιτης

δεν μπορεις να καταλαβεις οτι τα αφεντικα σου (μαιλης γοντικας κ.α.) αν δεν ειναι πρακτορες της ασφαλειας, ειναι η πολυ χαμηλου επιπεδου πολιτικο κριτηριο, η συγχεουν τον μαρξισμο, που ειναι μια φιλοσοφια την οποια οσοι την διεστρεψαν εφαγαν τα μουτρα τους και καταδικασαν το μελλον του λαου ειναι δηλαδη μονο για πολυ μεγαλα κεφαλια (χωρις ιχνος ειρωνιας)

συγχεουν λεω τον μαρξισμο με ενα καθεστος στο οποιο υπαρχει δικτατορια, ο λαος σεν εχει λογο απλως γεμιζει το στομαχι του με λαρδι και το κεφαλι με αχερα.

και αυτα τα καθεστωτα εχουν ονομα

ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΝΑΖΙΣΜΟΣ, ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ

ΑΣ Αφησουν λοιπον τον κομμουνισμο και το μαρξισμο κατα μερος και ας ονομαστουν με το ονομα που τους ταιριαζει σταλινικοι-ζαχαριαδικοι.

οργουελ

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΛΙΣΤΑ

λοιπον
ΣΙΓΚΡΙΝΕΤΕ παρακαλω τις υποδειξεις απο μεριας 'Κ'κε προς τους εκπαιδευτικους να μην απεργουν στις εξετασεις και προς τους επαγγελματιες υγειας και τους γιατρους να λαμβανουν υποψη οτι οι εργατες ειναι πελατες τους και γι αυτο να μην απεργουν, με την ανευ ορων στηριξη του αγροτικου κινηματος.

νομιζω οτι χρεωνουν τους γιατρους στον μικροαστισμο-οπορτουνισμο ενω υπαρχουν διαστρωματωσεις

επισις στους αγροτες δεν βλεπουν την αντιστοιχη αλληλοαποκλοιομενη διαστροματωση. αποποτε εχουν κοινα συμφεροντα οι τσιφλικαδες "κουλακοι"
με τους μεροκαματιαριδες εργατες και αγροτες.

συγνωμην κιολας που δεν ειμαι πιο αβρος αλλα βλεπεις δεν τελειωσα καμμια κομματικη σχολη

εγω σφαζω με βαμβακι ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ καποοι αλλοι μαγκες προτιμουν την κυριολεξια

οργουελ και μονο οργουελ

LeftG700 είπε...

Φίλε Όργουελ,


Με υποχρεώνεις να σου επαναλάβω την ατάκα τού Σπύρου Χαλβατζή που την είχε πετάξει πριν λίγα χρόνια σε μία πολιτική εκπομπή, απευθυνόμενος σε κάποιον Νουδούλο:

Ε, μη γαμάς την κουβέντα τώρα!

Όσο για την εξίσωση που τραβάς (ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΝΑΖΙΣΜΟΣ, ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ), να σε πληροφορήσω ότι η πάσα όλη Αριστερά εναντιώνεται απολύτως στη θεωρία τών «δύο άκρων» στην οποία στηρίζεται η παραπάνω εξίσωση. Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις πως αυτή η εναντίωση εκφράζεται από ορισμένους με ‘‘μισά και μασημένα λόγια’’, επισήμως η εναντίωση ισχύει 100%.

Ως προς αυτή την άποψή σου λοιπόν, ακόμα κι αν θεωρείς τον εαυτό σου σούπερ-ντούπερ αριστερό, βρίσκεσαι στην αγκαλιά τού αντικομμουνισμού! Το καταλαβαίνεις ή δεν το καταλαβαίνεις, το ξέρεις δεν το ξέρεις.


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΛΙΣΤΑ

λοιπον
ΣΙΓΚΡΙΝΕΤΕ παρακαλω τις υποδειξεις απο μεριας 'Κ'κε προς τους εκπαιδευτικους να μην απεργουν στις εξετασεις και προς τους επαγγελματιες υγειας και τους γιατρους να λαμβανουν υποψη οτι οι εργατες ειναι πελατες τους και γι αυτο να μην απεργουν, με την ανευ ορων στηριξη του αγροτικου κινηματος.

νομιζω οτι χρεωνουν τους γιατρους στον μικροαστισμο-οπορτουνισμο ενω υπαρχουν διαστρωματωσεις

επισις στους αγροτες δεν βλεπουν την αντιστοιχη αλληλοαποκλοιομενη διαστροματωση. αποποτε εχουν κοινα συμφεροντα οι τσιφλικαδες "κουλακοι"
με τους μεροκαματιαριδες εργατες και αγροτες.


αγαπητε λεφτ700

α)εγω δεν ταυτισα κανενα
ΠΡΟΣΕΞΕ

ιδεολογικα βρισκονται ακριβως αντιθετα

ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ εχουν ΚΑΠΟΙΑ κοινα γνωρισματα που πανε ΠΙΣΩ την ζωη,

τον πολιτισμο

στον μεσαιωνα

καταλυση της εστω αστικης δημοκρατιας

χωρις αυτο που αντικαθιστα να ειναι κατι αλλο ανωτερο απο οποιοαδηποτε αποψη.

Β)ποιος γαμαει την συζητηση εγω η αυτοι που δεν απαντουν στην ουσια των επιχειρηματων. ???

πως δηλαδη προχωραει η κουβεντα

συνεπως περιμενω απαντηση για να καταλαβω που εχω λαθος στο θεμα του κινηματος/κινηματων και τη σταση κκε.

εγω θα απαντηση στο θεμα που εσυ εβαλες

για το αν ηταν δικτατορια (ΠΡΟΣΕΞΕ ΟΧΙ ΑΝ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ )
τα τρια συστηματα εχω να σου παραθεσω αποψεις ολης της μη-δογματικης η ανανεωτικης αριστερας

βλεπεις εγω δεν κανω φαουλ .
δεν σου λεω τη γνωμη α)της πλοιοψηφιας του κοσμου σε ευρωπη και ρωσια
αντιθετα απαντω με τους ορους που εσυ εβαλες χρησιμοποιοντας την γνωμη της αριστερας χωρις βεβαια να ταυτιζομαι με καποιο μηχανισμο της οπως ισως θα σε βολευε)

Ανώνυμος είπε...

συνεχεια...

αλλωστε για ποιον λογο εγιναν οι αλλαγες στην αριστερη πολιτικη σφαιρα ιστορικα

Δημιουργια κομματος ΕΝΙΑΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (ΕΔΑ)

ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ,

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ,

ΕΞΗΓΗΣΕΜΟΥ φιλε λεφτ700
για ποιον λογο εγιναν αυτες οι τομες στην ΠΡΑΚΤΙΚΗ (ειπαμε η ιδεολογια ειναι για πολυ δυνατους παικτες κι εγω τουλαχιστον μετα τον μαρξ λιγους ως κανενα εχω συναντησει)

τομεσ ΛΟΙΠΟΝ στην πρακτικη εγιναν ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ απλα και μονο για να συνεχισει να υπαρχει αριστερα (δεν εβγαλαν δα και λαγους απο καπελλα απλως η εμπειρια τους οδηγησε εκει)

φιλικα οργουελ

Ανώνυμος είπε...

Φιλε Λεφτ,
Νομιζω ημουν σαφης.
Καλα και αγια κανεις που καταπιανεσαι κι εσυ με τα κακως κειμενα του συριζα και τις αστοχιες του.
Εγω λεω οτι θα μπορουσες να γραψεις και μια γραμμη για το αγροτικο και οχι απαραιτητα με ξεχωριστη αναρτηση.
Βεβαια στο σχολιο σου λιγο πολυ μου λες οτι η αρκετα ευρεια συσπειρωση των αγροτων και το πλαισιο αιτηματων που εχει (ιδιαιτερα μετα απο μια μακρα περιοδο αγωνιστικης νηνεμιας) ειναι ανευ νοηματος αφου εκει υπαρχει μπουτας και κκε.
Κι οπου κκε = ηγεσια που βρωμαει...
Εκει σταματαει οποιαδηποτε κουβεντα που θα μπορουσε να γινει πχ πανω στα αιτηματα ή τι χαρακτηριστικα πρεπει να παρει αυτη τη φορα ο αγωνας των αγροτων για να μην εχει η να εχει καλυτερη καταληξη απο αυτην που ειχαν παλιοτερες αναλογες κινητοποιησεις .Ετσι αφαιρειται αυτοματως οποιαδηποτε προοπτικη και πιθανοτητα να αποκτησει μαζικοτερα χαρακτηριστικα,να γινει υποθεση πλατιωτερων στρωματων.Εξελιξη που θα πονοκεφαλιαζε την συγκυβερνηση που κατα αλλους τη φοβιζει μονο το ενδεχομενο της κυβερνησης της αριστερας. Και εχει παντως ενδιαφερον οτι ενω ο συγκεκριμενος αγωνας δειχνει να εχει τηρουμενων των αναλογιων πλατια αποδοχη στους αγροτες ,ενω το πλαισιο παλης του δεν αντικατοπτριζει την αποψη του ΚΚΕ για τη "δευτερα παρουσια" του σοσιαλισμου ,οι υπερμαχοι της ενοτητας σφυριζουν αδιαφορα.Μαλλον η λυση θα ηταν να αποχωρησουν οι κκεδες απο τα μπλογκα ,για να ανασανει το αγροτικο κινημα κι ετσι απαγκιστρωμενο απο την καθοδηγηση του περισσου να διαπρεψει.Ευτυχως βεβαια οι ιδιοι οι αγροτες εχουν επιλεξει τη συστρατευση και με τις δυναμεις του ΚΚΕ. Ε οι αγροτες μαλλον κατι περισοτερο ξερουν ή βλεπουν απο σενα κι απο μενα.
Για το ΔΣ εχουμε ξανακανει τη συζητηση κοντα στο 19ο.Συζητηση ναι,ουσια κατω του μηδενος.
Μηπως εκει δεν ακολουθησες την ιδια λογικη;Aυτην δηλαδη που αποκλειει de facto οποιαδηποτε περαιτερω συζητηση αφου παγια και σταθερη αντιληψη σου που αγγιζει τα ορια ιδεοληψιας ειναι οτι ο ΔΣ παραβιαζεται ασυστολα στο ΚΚΕ.
Χωρις να υποδεικνυεις καποιο σημειο αναφορας (ή μηπως ειναι τετοιο το ΚΚΓ και ο αγαπημενος σου Μελανσον;),χωρις η αποψη σου αυτη να προερχεται εστω απο δικη σου προσωπικη εμπειρια αλλα αποδεχομενος ολη την παραφιλολογια που αναπτυσσουν τοσα χρονια ενα σωρο ταξικα ναυαγια. Ο πονος του καθε πικραμενου και πρωην ακομα και αν αυτος ονομαζεται μπιστης ή παγκαλος ή λαφαζανης ειναι η απολυτη αληθεια και το πορισμα ενα: ο ΔΣ στο ΚΚΕ ειναι 2% συγκεντρωτισμος και 98% δημοκρατια.Καμια δευτερη σκεψη για την τακτικη λειτουργιας των επαναστατικων κομμουνιστικων κομματων διαχρονικα;Mπαααα
Α ξεχασα δικιο εχει ο εργατικος αγωνας και η νεα σπορα.Το μεγαλο δικιο ειναι με το 2% που διαφωνησε με τις θεσεις του ΚΚΕ.Το υπολοιπο 98% καθως και οι υπολοιποι φιλοι που συμφωνοιυμε και ειμαστε ανα πασα στιγμη διαθεσιμοι να επιχειρηματολογησουμε, ειμαστε στρατιωτακια.
Κομμουνιστικη κριτικη;
Ας μην κανουμε φιλολογικη κουβεντα.Να πω ενα προχειρο παραδειγμα που μου ρθε ;
H στηριξη ας πουμε της αστικης κυβερνησης το 44 με την απελευθερωση.Αυτο τελικα πως το κρινουμε;To KKE εχει πει οτι ηταν αρνητικη εξελιξη.Eσυ τι λες;
Σε καθε περιπτωση εγω λεω οτι αυτο ειναι κριτικη.Εσυ;
Βεβαια συμφερει διαφορους να ισχυριζονται οτι αυτο οχι μονο δεν ειναι κριτικη .Αυτο λεει ειναι αποκαθηλωση του ΕΑΜ...
Δεν τους αδικω.Ο πνιγμενος απ τ μαλλια πιανεται.Και ο εχων την αναγκη να γινει το ΚΚΕ χυλος για να συμπραξει στη κυβερνηση της παναριστερας αποδεικνυεται οτι ειναι ικανος για ολα.
Μονο που η υποκρισια εχει και τα ορια της.

Гриша

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ περιμενα να συμφωνησω μαζι σου.

Τελικα σημασια εχει η γραμμη και οχι οι εσωκομμ. διαδικασιες.
πχ. στο θεμα του ανανεωμενου σχεδιου διχοτομησης της Κυπρου το κομμα δεν κανει καμμια αναφορα στην σταση ΑΚΕΛ.

Στιγμες αμηχανιας... ειμαστε αδελφα κομματα αλλα οταν σε βλεπω δεν σε αναγνωριζω. Εσυ αλλαξες η εγω.

Αποδοχη του σχεδιου θα σημανει την αποικιοποιηση ΟΛΗΣ της Κυπρου απο μια στρατοκρατικη, ισλαμοκρατουμενη τοπικη υπερδυναμη. ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ δεν γινεται για το Κυπριακο λαο και το "αριστερο -προοδευτικο κινημα".

Οι μονοι λογοι που μπορω να σκευτω γιατι το κκε δεν αντιδρα αποκαλυπτοντας το ρολο της ηγεσιας του ακελ, ειναι α)περιμενει την ωρα μηδεν οπως το 2002 β)το νεο σχεδιο του οηε που θα παρουσιαστει εν καιρω, ενδεχομενως παρουσιαζει και νεες εκπληξεις υπερ των αλλων μεγαλων δυναμεων.

ΒΕΒΑΙΑ που να καταλαβει η ηγεσια του κκε οτι πρεπει να χωρισει απο το ακελ στο συγκεκριμενο θεμα.
Παντοτε η εγνοια του κκε ηταν πως να σερνει τους οπαδους του πισω απο αλλες φορες ιμπεριαλιστικες και αλλοτε πατριωτικες αστικες δυναμεις και προπαγανδες.
ΟΠΟΥ ΦΥΣΑΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ θυσια στην τακτικη.

Εσεις ομως μην ανησυχειτε γι'αυτο.Αρκει κομμα να υπαρχει και οσα λαθη ας κανει. Παντα (?) υπαρχει χρονος να τα παραδεχθει.Σε δεκα εικοσι 60, 600 χρονια.

ο φιλος σας
οργουελ

Ανώνυμος είπε...

Στ' αλήθεια "οἱ μὲν ἄνδρες γεγόνασιν ἡμῖν γυναῖκες, αἱ δὲ γυναῖκες ἄνδρες"... Ιδού άλλη μία υποδειγματική δήλωση από την Ελένη Πορτάλιου. Άντε, για να παίρνουμε και λίγο θάρρος...

Τα σέβη μου
Φιλίστωρ