Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Ένα ποστ για τη Λιάνα Κανέλλη. Μαζί με ένα (συντροφικό) ‘‘χαστούκι’’!




Από τους αριστερούς που δεν συντάσσονται με το ΚΚΕ, μόνο οι μικρόψυχοι (ναι, έχουμε και τέτοιους, δεν είναι εκτός τών ανθρώπινων οι αριστεροί!) δεν είχαν παραδεχθεί την ευψυχία τής Λιάνας Κανέλλη όταν τον Ιούνιο του 2012 όρθωνε το ανάστημά της για να υπερασπιστεί —συντροφικά, κι ας μην είναι συντρόφισσες στο ίδιο κόμμα— τη Ρένα Δούρου από την επίθεση του ‘‘άντρα’’ Κασιδιάρη. Και μόνο αυτοί που έχουν επιτρέψει στον αριστερό κομματικό σωβινισμό να τους κατακυριεύσει δεν σκέφτηκαν πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα αν αντιμετωπίζαμε τους εχθρούς μας, που δεν περιορίζονται βέβαια μόνο στη ΧΑ, με ένα σώμα και μια ψυχή.  

Δεν είχε φοβηθεί τότε η Λιάνα για τη σωματική της ακεραιότητα (είναι αδύνατον να μην είχε διακρίνει ότι ο Κασιδιάρης βρισκόταν σε πορεία εκτροχιασμού). Αλλά, πέρα από αυτό, δεν είχε φοβηθεί ούτε και για την «ακεραιότητα του Κόμματος», αφού, μέσα από τη στάση της, το ΚΚΕ εμφανιζόταν να υπερασπίζεται μια «οπορτουνίστρια». Πώς να μη βγάλεις το καπέλο σου; (Σε όσους έρχεται να πουν «μα… να βγάλουμε το καπέλο μας για τα …αυτονόητα;;;» προτείνουμε να αναλογιστούν τις ακραίες μορφές που συχνά παίρνει ο αριστερός εμφύλιος και να μη το πουν!)

Τι φοβήθηκε χθες από την ερώτηση που της έκαναν στο MEGA σχετικά με τη θέση που θα πάρει το ΚΚΕ αν στο δεύτερο γύρο για το Δήμο τής Αθήνας προκύψει μονομαχία μεταξύ Σακελλαρίδη και Κασιδιάρη και ‘‘τα μάσησε’’ λέγοντας ότι, σε μια τέτοια περίπτωση, το Κόμμα θα βρεθεί «στα χαρακώματα», αντί να απαντήσει α λα Λιάνα (ας πούμε: «και μόνο η ερώτηση με προσβάλλει και προσβάλλει και το Κόμμα!»); Και πώς σκέφτηκε, δευτερόλεπτα αργότερα, όταν έφτασε στο σημείο να πει «αν είναι να κερδίσει δήμο κομμουνιστής, εσείς [ο ΣΥΡΙΖΑ] θα πάτε και με τον Κασιδιάρη!»;

Έριξε λάσπη, όπως έγραψε ο Παπαδημούλης στο twitter; Όχι ακριβώς. Διαπιστωμένα και πέραν πάσης αμφιβολίας, έχει καταγραφεί στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ένα παρόμοιο περιστατικό. Αυτό που εμείς αποκαλέσαμε «ντροπή τής Ικαρίας». Αλλά, στις ίδιες αυτοδιοικητικές εκλογές παρατηρήθηκε και ένα ακριβώς αντίστροφο γεγονός. Η «δόξα τού Τυρνάβου» έτσι την ονομάσαμε αυτήν. Όπου εκεί, η πανστρατιά τής Αριστεράς διεκδίκησε, και παρά λίγο να κερδίσει, το Δήμο Τυρνάβου (αναζητήστε στο Ημερολόγιο Περιθωρίου, στη δεξιά στήλη, την εγγραφή #34).

Όχι δεν έριξε ακριβώς λάσπη, λοιπόν, η Λιάνα Κανέλλη. Έριξε όμως λάδι στη φωτιά τού αριστερού εμφυλίου, αναδεικνύοντας μόνο το μαύρο και θάβοντας το Κόκκινο. Και βέβαια, έριξε χαστούκι σε όλους τους Συριζαίους, υποστηρίζοντας ότι θα προτιμούσαν Κασιδιάρηδες παρά κομμουνιστές δημάρχους! Χαστούκι βαρύτερο κι από αυτά τού Κασιδιάρη εναντίον της…

Εμείς Συριζαίοι δεν είμαστε. Για την ακρίβεια, δεν είμαστε μόνο Συριζαίοι (όπως και δεν είμαστε ότιδήποτε άλλο μόνο). Αλλά το χαστούκι το νιώσαμε. Και δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι. Θα της το αντιγυρίσουμε και με το παραπάνω! ΄

Θα ξαναθυμηθούμε τη Λιάνα Κανέλλη τού Ιουνίου τού 2012 και θα της αφιερώσουμε το ίδιο τραγούδι που αφιερώσαμε πριν λίγες ημέρες στην Ελένη Πορτάλιου. Αυτό θα είναι το δικό μας ‘‘χαστούκι’’. Ελπίζουμε να την ‘‘πονέσει’’. Περισσότερο κι από όσο πόνεσε τη Βουγιουκλάκη το χαστούκι τού Παπαμιχαήλ. Έτσι ώστε να μη δει «αστράκια πράσινα, κόκκινα και κίτρινα», αλλά μόνο Κόκκινα. Μόνο Κόκκινα!





26 σχόλια:

LeftG700 είπε...

Εκλαμβάνουμε τη σιωπή τών φίλων τού ΚΚΕ που τυχαίνει να μας διαβάζουν ή και να σχολιάζουν ως θέση σύμφωνη με τη δική μας κριτική προς τη Λιάνα Κανέλλη και την αντίληψη που εκφράζει.[***] Δεν μπορούμε παρά να χαιρόμαστε. Θα χαρούμε πολύ περισσότερο, αν αυτή την άποψή τους τη μεταφέρουν και στο κόμμα τους…


[***] Όποιος και όποια διαφωνεί με το συμπέρασμά μας, ας βρει το κομμουνιστικό θάρρος να έρθει εδώ να το δηλώσει, εξηγώντας και το σκεπτικό του.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν, διαφωνώ εγώ με την ανάρτησή σου. Μια χαρά τα είπε η Λιάνα.

ΑΕΚτζής

LeftG700 είπε...

Φίλε ΑΕΚτζή,


ΟΚ. Μας είπες την απόφαση. Περιμένω και το σκεπτικό όμως. Να μας εξηγήσεις δηλαδή γιατί τα είπε καλά (δεν θα ήταν άσχημο να μας εξηγήσεις επίσης γιατί περίμενες να σας «πετάξω το γάντι» για να δηλώσεις τη διαφωνία σου με την ανάρτηση).

Χωρίς αυτό το σκεπτικό δεν είσαι παρά ένας ΑΕΚτζής (Κουκουές) που λέει «εγώ είμαι ΑΕΚ (Κουκουέ) γιατί …έτσι μ’ αρέσει!».

Άλλο όμως οι ποδοσφαιρικές ομάδες κι άλλο οι πολιτικές…


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...



Η εμφάνιση και οι δηλώσεις της Λιάνας Κανέλλη, δεν κολακεύουν το ΚΚΕ.
Άνοιξε μια πολύ άχαρη συζήτηση περνώντας από ανεπίτρεπτα όρια η κυρία αυτή, που μας δίνει το δικαίωμα να θυμηθούμε μερικά πράγματα:

Yπάρχει και για το ΚΚΕ, Δόξα της Ικαρίας:
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=222833
enet.gr, 20:59 Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010
Πικρός καφές για τον Π. Καμμένο στην Ικαρία




Αντιμέτωπος με την οργή στελεχών και ψηφοφόρων του κόμματός του βρέθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Π. Καμμένος, κατά την επίσκεψή του στην Ικαρία.



Το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη το βράδυ στο λιμάνι της Ικαρίας. Νησί που ο βουλευτής γνωρίζει καλά λόγω της καταγωγής της συζύγου του. Ωστόσο η υποδοχή που του επιφύλαξαν οι νεοδημοκράτες ανάγκασε, σύμφωνα με πληροφορίες, τον κ. Καμμένο να φυγαδευτεί ώστε να αποτραπούν τα χειρότερα.

Αιτία της διένεξης, είναι ότι οι τρεις τοπικές οργανώσεις της Ν.Δ. στο νησί, στηρίζουν τον Χρ. Σταυρινάδη για υποψήφιο δήμαρχο Ικαρίας, από κοινού με το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ από τον οποίο άλλωστε και προέρχεται. Ο κ. Καμμένος, εκφράστηκε ανοιχτά υπέρ του υποψηφίου του ΚΚΕ Στ. Σταμούλου, με βασικό επιχείρημα ότι αυτό που προέχει είναι να εκφραστεί το αντιμνημονιακό μέτωπο. Άλλωστε, η Ικαρία, ανήκει στην περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου όπου η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει να εκλέξει περιφερειάρχη τον Π. Βογιατζή και γι αυτό χρειάζεται και τις ψήφους του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Π. Καμμένος στη συνέχεια πήγε σε καφενείο άλλης περιοχής του νησιού όπου και εκεί είχε εντονότατο διάλογο με νεοδημοκράτες οι οποίοι του ζήτησαν, όχι και τόσο κομψά, να πάψει να ασχολείται με τοπικά θέματα.

Πηγές της Ρηγίλλης έλεγαν ότι ο Π. Καμμένος, επισκέφθηκε την Ικαρία με δική του πρωτοβουλία, και δεν επρόκειτο για επίσημη κομματική αποστολή.

Α.Ν.Γ
______________

Λ.

Ανώνυμος είπε...

Kαλά, ρε παίδες! Είναι δυνατόν να πιστεύετε στ' αλήθεια ότι, αν στο β' γύρο περάσει ο Σοφιανός (υποθετικός λόγος του μη πραγματικού, όπως καταλαβαίνετε...) εμείς οι συριζαίοι θα ψηφίζαμε τον αντίπαλό του; Και δεν εννοώ μόνο τον Κασιδιάρη. Εννοώ και τον Κακλαμάνη, τον Σπηλιωτόπουλο, τον Καμίνη. Η μοναδική περίπτωση να μην ψηφίζαμε Σοφιανό στον β' γύρο θα ήταν βλέπαμε "μονομαχία" Σακελλαρίδη-Σοφιανού.
Ελπίζω να μας συγχωρήσετε που σ' αυτήν την (άκρως απίθανη) περίπτωση θα προτιμούσαμε τον με στενά κριτήρια δικό μας. Αν όμως στ' αλήθεια πιστεύετε
αυτά που είπε η Λιάνα, τότε (και λυπάμαι που θα το πω) έχετε πολύ σοβαρό πρόβλημα και πρέπει να σας δει γιατρός.

Τα σέβη μου
Φιλίστωρ

Ανώνυμος είπε...

Για να μιλάμε με πραγματικά γεγονότα.
Το 2002 στο δεύτερο γύρο στις εκλογές στο δήμο Νίκαιας πέρασαν η Δημοκρατική Ενότητα (υποστηριζόμενη από το ΚΚΕ) και ο μέχρι τότε δήμαρχος(ΠΑΣΟΚ. Οι δημοτικές κινήσεις Κοκκινιά με λογισμό και όνειρο (ΣΥΝ, ΑΚΟΑ, ανένταχτοι) και Αριστερό Σχήμα Νίκαιας (ΚΟΕ, ανένταχτοι) όχι μόνο έβγαλαν ανακοινώσεις υποστήριξης στον Μπενατάτο (ΚΚΕ) αλλά οι υποψήφιοι δήμαρχοι τους και πολλά στελέχη τους παρευρέθηκαν στην προεκλογική συγκέντρωση της Δημ. Ενότητας. Το 2006 αυτές οι δύο δημοτικές κινήσεις κατέβηκαν μαζί και στο δεύτερο γύρο επανέλαβαν την στήριξη τους στον υποψήφιο του ΚΚΕ, κόντρα στον ανεξάρτητο Λογοθέτη.
Το ΚΚΕ βέβαια, ποτέ δεν έκανε κάτι παρόμοιο για τον Κορτζίδη ή άλλους υποψήφιους της Αριστεράς που βρέθηκαν στο δεύτερο γύρο

Μιχ. Καστρινάκης

kolokotronis είπε...

@ LeftG700,

Βιάζεσαι, βιάζεσαι. Και εκλαμβάνεις τα πράγματα, έτσι που να συμφωνούν με τη δική σου εγκεφαλική κατασκευή.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι, για τους οποίους ένας κομμουνιστής πιθανόν να μη θέλει να σχολιάσει στη συγκεκριμένη ανάρτησή σου :
- μπορεί να μη θεωρεί το ζήτημα τόσο σημαντικό.
- μπορεί να αντιπαθεί την Κανέλλη και το επιχείρημά του να είναι το ότι μετά από τόσα χρόνια, αυτή δεν έχει γίνει ακόμα μέλος του ΚΚΕ.
- μπορεί να συμπαθεί την Κανέλλη και να μην πιστεύει, ότι μιά συζήτηση στο παρόν ιστολόγιο θα καταλήξει σε κανένα σοβαρό συμπέρασμα.
- μπορεί να θέλει να το κουβεντιάσει κάπου αλλού.
- μπορεί να έχει ξεκαθαρίσει μέσα του, ότι το ζήτημα της Παναριστεράς (που εσένα σε καίει) είναι τελειωμένο για αυτόν.
- μπορεί να μην μπαίνει κάθε μέρα στο LeftG700.
- μπορεί, Λιάνα να λέγανε την προηγούμενή του γκόμενα και το όνομα να του θυμίζει οικεία κακά.
- μπορεί να έχει πιό σημαντικά πράγματα να κάνει. κοκ...

Επί της ουσίας, τώρα :
Το ΚΚΕ κάνει την ανάλυση, πως το παρόν κοινωνικό και οικονομικό σύστημα ονομάζεται καπιταλισμός, είναι δικτατορία της αστικής τάξης και σε επίπεδο πολιτικής διακυβέρνησης, εμφανίζεται είτε με κοινοβουλευτική μορφή (κυβερνήσεις αστικών ή σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων) είτε με μορφή στρατιωτικής χούντας, χωρίς να αλλάζει ο χαρακτήρας του συστήματος, όσο κι αν η ανοιχτή στρατιωτική χούντα δυσκολεύει παραπέρα την ταξική πάλη.
Το ΚΚΕ αντιπαλεύει με λύσσα τον φασισμό, το είδες στην υπεράσπιση της Δούρου από την Κανέλλη, το βλέπεις με πολλά παραδείγματα από τη σύγκρουση με τη Χρυσή Αυγή (εγώ, ανοιγμένα κεφάλια ΚΚεδων είδα, όχι Συριζαίων) και να είσαι σίγουρος πως θα το δείς, στο επευκταίο ενδεχόμενο στρατιωτικής χούντας.
Από αυτό το σημείο, όμως, μέχρι το σημείο :
" ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΑΣ (ΣΥΡΙΖΑ) ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ "
η διαφορά μας είναι χαώδης!
Είναι αισχρό. Πιό ΠΑΣΟΚ, πεθαίνεις!
Είδαμε, το πόσο η συμπόρευση της προδικτατορικής ΕΔΑ με την Ενωση Κέντρου, απέτρεψε τη δικτατορία...
Κι είδαμε, επίσης, το πού μας οδήγησε η (μερική έστω) συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να μην ξανάρθει η Δεξιά !!!

Τι τα θέλεις, φίλε. Μην έχεις ψευδαισθήσεις.
Το ΚΚΕ αλλάζει. Προφανώς όχι προς την κατεύθυνση, που εσύ θέλεις
αλλά προς την κατεύθυνση, που θέλουμε εμείς, όσοι θεωρούμε τεράστιο λάθος την συγκρότηση του ενιαίου Συνασπισμού και τις συγκυβερνήσεις που ακολούθησαν, σε αντίθεση με εσένα, που από ότι καταλαβαίνω, θα τα θεωρείς ιστορικά επιτυχημένα παραδείγματα. Η διαφορά μας, δυστυχώς δεν είναι απλώς ποσοτική.
Δεν βαριέσαι! Νερό κι αλάτι!

Μιά τελευταία παρατήρηση, μόνο, με όλο το θάρρος.
Όσοι κομμουνιστές μπαίνουμε στο ιστολόγιό σου, ξέρουμε πως ούτε θα σε πείσουμε (σε αυτήν τη φάση) ούτε θα μας πείσεις. Επιχειρήματα ανταλλάσουμε, σε ακούμε και μας ακούς και παίρνουμε ιδεές για εκεί, όπου πραγματικά θα μας χρειαστούν, κυρίως εκτός διαδικτύου. Εάν δεν μας γουστάρεις, καλώς. Δικό σου είναι το σπίτι, κάντο ό,τι θες, βαλ' του φωτιά και κάψτο.
Όμως, μετά τα προχθεσινά (περί "σωρού", θυμάσαι) και σήμερα τα ίδια :
"...Όποιος και όποια διαφωνεί με το συμπέρασμά μας, ας βρει το κομμουνιστικό θάρρος να έρθει εδώ να το δηλώσει..."
Δείχνεις τους κομμουνιστές με το δάχτυλο,
ειρωνεύεσαι
και ζητάς και "δήλωση" (μπρρρρρ!)
Μπορεί για σένα η σημειολογία να μην είναι κάτι σημαντικό,
αλλά για πολλούς είναι (και ενοχλεί).

ΥΓ 1. Το σκούρο τετραγωνάκι στο avatar σου ΔΕΝ είναι μαύρο (ίσως καλύτερα, έτσι)
εκτός εάν η οθόνη του υπολογιστή σου είναι νεατερντάλειας ανάλυσης (χι,χι).

ΥΓ 2. Επειδή ξημερώνει Κυριακή, για να φτιαχτούμε λίγο, σού στέλνω ένα σύντομο ιστορικό διήγημα, από τις καλύτερες σελίδες του κομμουνιστικού κινήματος :

http://kokkinosfakelos.blogspot.gr/2011/03/blog-post_12.html






Ανώνυμος είπε...

2 χαρες τα ειπε η λιανα.Μην ξεχνας οτι στους ΟΤΑ ο συριζα εχει συνεργαστει σε 2 περιπτωσεις με τη ΧΑ.Και μην ξεχνας οτι τους σπαρτακιστες τους φαγανε οι σοσιαλδημοκρατες οπορτουνιστες.Και ασε το φιλιστορα να λεει οτι ο συριζα και ο οπορτουνισμος ειναι απο δω και οχι απο κει.
Τι μασισε η λιανα δηλαδη?
ΤΟ πουτσο της δε μασισε.Που θα βαλουμε τωρα τα αστικα μμε να μας βαζουνε στη λογικη του μικροτερου κακου και το ΚΚΕ να γινει ουρα της σοσιαλδημοκρατιας για την κερδοφορια του κεφαλαιου.Αν μενει ανοιχτη μια ελπιδα νικης επι του φασισμου ειναι γιατι δεν γινομαστε σαν τα μουτρα σας.Αμα γινουμε θα μας καταπιουνε ολους οι φασιστες γιατι στα ματια του εκφασισμενου κοσμου που θεωρει την ΧΑ αντισυστιμικο κομμα το ΚΚΕ θα συμπρατει με αστικες δυναμεις για την αντιμετοπιση της.

https://www.youtube.com/watch?v=Ypkv0HeUvTc

G.

Ανώνυμος είπε...

Λεφτ
Αν δεν το καταλαβαίνεις αν ο κλανιδιαρης διάβαζε την ανάρτηση αυτή θα έτριβε τα χέρια του απο ικανοποίηση τη στιγμή που δεν διαφαίνεται πουθενά ούτε και στο δημο της Αθήνας η πιθανότητα να βρίσκεται στο β γύρο υποψήφιος της χα.
Μπορούμε όλοι να καταλάβουμε απο ποια κίνητρα κινούνται οι διάφοροι τραγκες και ζούγκλες όταν θέτουν παρόμοια ψευτοδιλήμματα στο ΚΚΕ.Ειναι πολλαπλώς επιζήμιο έστω και άθελα σου να κατα φεύγεις στην ίδια λογική.

ΥΓ
Προς φίλιστορα:
Γιατρό είπατε;Βεβαίως αρκεί να μην ειναι απο Ικαρια..

Ο...με χαρτί γιατρού

Гриша

Ανώνυμος είπε...

Και το ΠΑΣΟΚ κάποτε έλεγε στο ΚΚΕ "Ψηφίστε μας να μην έρθει η... Δεξιά"
... και είδαμε τη καρα-Δεξιά στο πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ (πιο δεξιά δεν γίνεται!)

Η Ιστορία αγαπητέ προσπαθεί να επαναληφθεί ως φάρσα.

Ο Πανίκος
(που δεν είναι ΚΚΕ, απλά το συμπαθεί, και μαλάκας δεν είναι)

LeftG700 είπε...

Φίλε Πανίκο,


Γιατί γράφεις «ο Πανίκος μαλάκας δεν είναι»; Σε αποκάλεσε κανείς έτσι;


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Θα επιχειρήσω για τελευταία φορά (και, όταν λέω "τελευταία φορά", το εννοώ μέχρι κεραίας, γιατί έχει και η υπομονή τα όριά της) να κουβεντιάσω κόσμια με τους ανθρώπους του ΚΚΕ εδώ μέσα.

Η όλη συζήτηση, ξεκινώντας από την ερώτηση των δημοσιογράφων του Mega και συνεχίζοντας με την ατάκα της Λιάνας, διεξάγεται με όρους υποθετικού λόγου του μη πραγματικού. Γιατί, αν είναι μία φορά απίθανο να περάσει ο Κασιδιάρης στο β' γύρο, είναι δέκα φορές απίθανο να περάσει στο β' γύρο ο Σοφιανός. Και είναι, βεβαίως, χίλιες φορές απίθανο να περάσουν στο β' γύρο και ο Κασιδιάρης και ο Σοφιανός.

Τούτου λεχθέντος, στην ουσία νοητικό πείραμα είναι αυτό που διεξάγουμε. Όχι επειδή το θέλουμε εμείς, αλλά επειδή μας το έβαλε η Λιάνα. Έστω λοιπόν ότι προκύπτει το χίλιες φορές απίθανο και στο β' γύρο βλέπουμε μονομαχία του Σοφιανού με τον Κασιδιάρη.
Πιστεύετε ειλικρινά ότι, σ' αυτή την περίπτωση, οι συριζαίοι θα ψηφίζαμε Κασιδιάρη; Αν ναι, είστε απλά άρρωστοι, i.e. διανοητικά διαταραγμένοι, και με διανοητικά διαταραγμένους συζήτηση δεν κάνω. Το απαγορεύει ο γιατρός.

Τα σέβη μου (και περαστικά)
Φιλίστωρ

Υ.Γ.: Αντιστάθηκα με επιτυχία στον πειρασμό να ρωτήσω τι θα κάνατε εσείς οι κουκουέδες στην -απίθανη βεβαίως περίπτωση- που βλέπατε στον β' γύρο τον Κασιδιάρη και τον Σακελλαρίδη. Υποσχέθηκα ότι θα κρατηθώ, έστω για τελευταία φορά, μέσα στα όρια της κοσμιότητας -και το κάνω.

Ανώνυμος είπε...

Ειπε κανενανς καλε μου φιλιστωρ οτι οι συριζαιοι,οι οργανωμενοι θα ψηφιζαν κασιδιαρη?
Το τι θα εκανε η ηγεσια και οι ανενταχτοι πασοκοι οπαδοι του συριζα που θεωρουσαν τον ξενιο δια του δενδια λιγο για τους μεταναστες ειναι αλλο θεμα.Και οπως ειπα σε δυο περιπτωσεις σωματιων εργαζομενων στους ΟΤΑ η αυτονομη παρεμβαση συνεργαστηκε και με ΧΑ.

«Δείξε μου το φίλο σου»...
Ο Γιώργος Χαρίσης, γραμματέας οργανωτικού της «Αυτόνομης Παρέμβασης», σε πρόσφατο άρθρο του ενάντια στο ΠΑΜΕ, κάνει την εξής διαπίστωση: «Με το ποιους θέλεις να συνεργαστείς, είναι και προς τα πού θες να πας. Αν θες τομές και ριζοσπαστικές ανατροπές για να αλλάξεις τις αιτίες που γεννούν τις σημερινές κοινωνικές ανισότητες και να προχωρήσεις σε προοδευτικές αλλαγές με σοσιαλιστική προοπτική, πρέπει να δεις και ποιοι είναι οι σύμμαχοί σου».
Σε ό,τι αφορά τη «σοσιαλιστική προοπτική», την έχουν από χρόνια εξαποστείλει στο πυρ το εξώτερον και την χρησιμοποιούν μόνο για να ψαρέψουν σε θολά νερά. Οσο για το ποιους συμμάχους επιλέγουν, να ορισμένα παραδείγματα από τις αρχαιρεσίες Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Σωματείων που έγιναν το 2013. Είχαμε ενιαία ψηφοδέλτια σε:
Ομοσπονδία Φαρμάκου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Ομοσπονδία Γάλατος - Τροφίμων - Ποτών (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Ομοσπονδία Υδρευσης - Αποχέτευσης ΔΕΥΑ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Εταιρειών ΟΑΣΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Εργατικό Κέντρο Λακωνίας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας (ΠΑΣΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ).
Σωματείο Εργαζομένων ΗΣΑΠ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Εμποροϋπαλλήλων Κω (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Πάτρας (ΠΑΣΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών Θεσσαλονίκης (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Κλαδικό Σωματείο Φαρμάκου Πάτρας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Σωματείο Οικοδόμων Αρκαδίας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Λιβαδειάς (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ), Σωματείο Εργαζομένων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Σωματείο Εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ).
Σωματείο Εργαζόμενων Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» Θεσσαλονίκης (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Σωματείο Εργαζομένων στην Υδρευση Θεσσαλονίκης ΕΥΑΘ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Σωματείο στην εταιρεία «Μέλλον» (ΣΥΡΙΖΑ - Εργοδοτικοί), Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σύρου (ΠΑΣΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Σωματείο Οικοδόμων Ηρακλείου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΛΒΟ (ΠΑΣΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Σωματείο ΟΤΑ Ραφήνας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ).
Σωματείο Βρεφοκομείου Αθηνών (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Σωματείο ΟΤΑ Ζακύνθου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ), Σωματείο ΟΤΑ Περάματος (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ), Σωματείο ΕΔΟΠ - ΔΕΗ (ΠΑΣΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Σωματείο Φαρμάκου Μεσσηνίας (ΠΑΣΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ), Σωματείο Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ).
Μετά από όλα αυτά το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι, «άτιμη πραγματικότητα»...


Τωρα καλε μου φιλιστωρ αν δε σου αρεσει η πραγματικοτητα μπορεις να μην περνεις να τα χαπια σου.Εγω παντως δεν τα κοβω.

Τρελος με πτυχιο γιατρου G.



Ανώνυμος είπε...

Φίλε Πανίκο,
Γιατί γράφεις «ο Πανίκος μαλάκας δεν είναι»; Σε αποκάλεσε κανείς έτσι;


Διότι οι αρχές του ΣΥΡΙΖΑ είναι κ α θ α ρ ό τ α τ α κεντροαριστερές (νερωμένη σοσιαλδημοκρατία) και μας λένε καθαρά-ξαστερα ότι "εάν δεν σας αρέσουν έχουμε κι ΑΛΛΕΣ!"

Εδώ μέσα αυτό δεν το βλέπουν πολύ, ιδιαίτερα εσύ ως διαχειριστής του παρόντος ιστολογίου.

Πάει πολύ να μας βάζει μία φω-κεντροαριστερά και διλήμματα τύπου ΠΑΣΟΚ "ή Εμείς ή η Δεξιά"

Απαντώ ή Απαντούμε "Στα ριαπαπά μας" κύριοι... αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ

Πανίκος

Ανώνυμος είπε...

Nαι, φίλε μου G., κάποιος είπε στ' αλήθεια ότι οι συριζαίοι θα ψήφιζαν Κασιδιάρη. Ποιος το είπε; Η Λιάνα! Τι είπε δηλαδή; Ότι προκειμένου να βγει κομμουνιστής δήμαρχος, εσείς (οι συριζαίοι δηλαδή) θα ψηφίζατε μέχρι και Κασιδιάρη. Αν δεν το είχε πει, δε θα κουβεντιάζαμε τώρα.

Ρωτάω λοιπόν εγώ (κι απάντηση δεν παίρνω): Στην, υποθετική βεβαίως περίπτωση που βλέπαμε Σοφιανό και Κασιδιάρη στον β' γύρο, πιστεύετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έβγαινε να δώσει γραμμή για Κασιδιάρη; Λίγη τσίπα αν έχει μείνει πάνω σας, δεν είναι δυνατόν να το πιστεύετε.

Πάμε παραπέρα: Στην, υποθετική βεβαίως περίπτωση που βλέπαμε Σοφιανό και Κασιδιάρη στον β' γύρο, έχετε την παραμικρή αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έδινε γραμμή για Σοφιανό; Λίγη τσίπα αν έχει μείνει πάνω σας, δεν επιτρέπετε να έχετε την παραμικρή αμφιβολία.

Και βέβαια, όπως κι εσύ ο ίδιος αφήνεις να εννοηθεί, οι οργανωμένοι συριζαίοι δε θα περίμεναν καν από το κόμμα να δώσει γραμμή. Όχι μόνο θα ψήφιζαν (αυτό είναι το λιγότερο), αλλά και ενεργά θα στήριζαν Σοφιανό στο β' γύρο.

Tα σέβη μου
Φιλίστωρ

LeftG700 είπε...

Φίλε Φιλίστορα,


Βλέπε (αν δεν το έχεις δει) κι ένα δικό μου σχόλιο προς τον G στη χθεσινοβραδινή ανάρτηση


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Στην Ικαρια παντως πηγατε με ολους τους αλλους ΑΠΕΝΑΝΤΙ στον κομμουνιστη.
Οπως και στα σωματεια ΟΤΑ περαματος και λιβαδειας ΜΑΖΙ ΚΑΙ με τη χα που ανεφερε κι ο G και το κανατε γαργαρα.
Η ιδια η σταση του Συριζα λοιπον νομιμοποιει και δικαιολογει την καθ υπερβολη δηλωση της Λιανας.
Και μη μας λες φιλιστορα οτι εσυ χανεις την υπομονη σου και καλα γιατι και η δικη μας δεν ειναι ανεξαντλητη.
Αν εσυ θελεις να μιλας με υποθετικα σεναρια που αφορουν τον κασιδιαρη και τον β γυρο για καμια δεκαρια αναρτησεις στη σειρα ειναι δικαιωμα σου.Επιτρεψε μου απο αυτη την αβανταδορικη για τα αβγα κατηφορα να απεχω.
ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

Гриша




LeftG700 είπε...

Φίλε Λασκαράτε,


Δεν νομίζω ότι η περίπτωση που αναφέρεις αντιπροσωπεύει κάποια Δόξα (ντροπή εννοείς, ασφαλώς) τής Ικαρίας για το ΚΚΕ.

Ο Καμμένος έλεγε «ψηφίστε ΚΚΕ γιατί είναι τελείως απέναντι στα μνημόνια». So what? Αύριο μεθαύριο.ας πούμε, γίνεται κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και φέρνει στη Βουλή την κατάργηση του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων. Αν υποθέσουμε ότι η ΧΑ υπερψηφίζει (δεν το έχω σίγουρο), θα βγεις στα κάγκελα επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ τα ’κανε πλακάκια με τους Χρυσαυγίτες;;;

Μα είναι λογική αυτή φίλε Λασκαράτε; Όποιος την ακολουθήσει οδηγείται κατ’ ευθείαν στο ψυχιατρείο αν την εφαρμόσει πιστά!


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Μιχάλη (Καστρινάκη),


Τόσα κι άλλα τόσα να πεις, τα λόγια σου χάνεις. Αφού το ξέρεις, δεν το ξέρεις; Το ΚΚΕ έχει βάλει την ατέρμονη κασέτα: «πείτε μας τι έγινε στην Ικαρία, πείτε μας τι έγινε στην Ικαρία!». Σαν τους φανατικούς Παναθηναϊκούς που ενώ η ομάδα τους αγωνίζεται να μπει στα πλέι οφ, αυτοί λένε και ξαναλένε: «για πείτε μας, ποια είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που έπαιξε Τελικό Κυπέλλου Ευρώπης στο Γουέμπλεϊ με τον Άγιαξ πριν …λίγα χρόνια το …1971;» :-)

Να μην έχεις την παραμικρή αμφιβολία ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίσει σε κάποιο πρόγραμμα τη δικτατορία τού προλεταριάτου, το ΚΚΕ θα απαντήσει με έκτακτο Συνέδριο όπου θα τροποποιήσει το δικό του πρόγραμμα προσθέτοντας ότι η δική του δικτατορία τού προλεταριάτου θα επεκτείνεται και στα ψάρια τού Αιγαίου! Όποιος θέλει να βρει διαφορές και σκελετούς στο ντουλάπι βρίσκει. Κι αν δεν βρίσκει, εφευρίσκει! ;-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Κολοκοτρώνη,


Χαίρομαι επειδή έπεσα μέσα με την πάρτη σου. Έλεγα, ο Κολοκοτρώνης δεν θα ‘‘τσιμπήσει’’ να υπερασπιστεί την παπαριά τής Λιάνας, θα πάρει αποστάσεις. Δικαιώθηκα.

Βεβαίως, δεν το λες και ευθέως (κι αυτό το περίμενα). Λες κι άμα γράψεις εδώ αυτό που κατάλαβαν ακόμα και τα τσιμέντα στον Περισσό (ότι η Λιάνα τα ’κανε πουτάνα) θα στάξει η ουρά τού γαϊδάρου! Τι να σου πω; Αφού νομίζεις ότι αυτό είναι δημοκρατικός συγκεντρωτισμός, με γεια σου με χαρά σου!

Αν και δεν κολλάει στο ζήτημα που θίγει η ανάρτηση, δεν κατάλαβα εντελώς καθόλου γιατί είναι αισχρό το σύνθημα «ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ για να μεπι φραγμός στη ΧΑ» (κι εμείς το έχουμε πει από εδώ στις εκλογές τού Ιουνίου). Δηλαδή, άμα το ΚΚΕ χτύπαγε κυβέρνηση δεν θα το χρησιμοποιούσε; Θα τρελαθούμε τελείως;

Α, φίλε Κολοκοτρώνη, αυτά τα politically correct κολλήματα του ΚΚΕ (με βάση τα οποία παρεξηγείται η χρήση τής λέξης «δήλωση» και τα παράγωγα αυτής ή παρερμηνεύεται η πρόσκληση σε κάποιον να πάρει θέση) δεν τα έχουμε εμείς εδώ. Μιλημένε ξηγημένα. Δεν ξέρω αν έχεις αυτά τα μυαλά και το πιστεύεις αυτό που λες και ανατριχιάζεις («μπρρρ») ή το χρησιμοποιείς ως πρόσχημα. Σε κάθε περίπτωση, έχεις ατυχήσει και με το μπαρντόν που λένε. :-) Εμείς εδώ μιλάμε ελεύθερα χωρίς φόβο και με πάθος. Κι ότι έχουμε να πούμε δεν το λέμε πλαγίως. Το λέμε στα ίσα. Αδίκως λοιπόν στενοχωριέσαι και αγανακτείς. Ό,τι έγραψα το έγραψα κυριολεκτώντας και χωρίς να υπονοώ τίποτε.


Τα λέμε


ΥΓ1 Εγώ τα τελευταία πέντε χρόνια έχω ένα λαπτοπάκι Τοσίμπα. Και στη δική μου οθόνη, αν δεις το άβαταρ υπό γωνία, φαίνεται ότι δεν είναι 100% μαύρο. Όμως η αίσθηση είναι αυτή, τού μαύρου. Καμιά μέρα, άμα δεν βαρεθώ, θα το μαυρίσω στο πρόγραμμα ζωγραφικής για να μην έχεις παράπονο! :-)

ΥΓ2 Το κείμενο που έχεις λινκάρει το είχα διαβάσει. Ήταν μια μέρα που το καθημερινό τεστ οπορτουνισμού που κάνω ήταν σχεδόν εντός φυσιολογικών ορίων κι ήμουνα σε φόρμα! ;-) :-)

LeftG700 είπε...

Φίλε Πανίκο,


Ασχέτως του ότι η μόνη εναλλακτική κυβερνητική προοπτική για κυβέρνηση μη δεξιά είναι αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ, η ανάρτηση δεν ασχολείται εντελώς καθόλου με αυτό το ζήτημα. Η ανάρτηση ασχολείται με την παπαριά τής Κανέλλη. Μη τα μπερδεύεις (ή μη πετάς τη μπάλα στην κερκίδα ;-) )


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Και για σένα ισχύουν όσα γράφω στον Κολοκοτρώνη. Αντιγράφω αλλάζοντας μόνο το όνομα:

Χαίρομαι επειδή έπεσα μέσα με την πάρτη σου. Έλεγα, ο Гриша δεν θα ‘‘τσιμπήσει’’ να υπερασπιστεί την παπαριά τής Λιάνας, θα πάρει αποστάσεις. Δικαιώθηκα.

Βεβαίως, δεν το λες και ευθέως (κι αυτό το περίμενα). Λες κι άμα γράψεις εδώ αυτό που κατάλαβαν ακόμα και τα τσιμέντα στον Περισσό (ότι η Λιάνα τα ’κανε πουτάνα) θα στάξει η ουρά τού γαϊδάρου! Τι να σου πω; Αφού νομίζεις ότι αυτό είναι δημοκρατικός συγκεντρωτισμός, με γεια σου με χαρά σου!


Κατά τα άλλα, έχεις βάλει κι εσύ να παίζει η ατέρμονη κασέτα τής Ικαρίας. Όπως γράφω και στον Μιχάλη Καστρινάκη παραπάνω, όποιος θέλει να βρει διαφορές και σκελετούς στο ντουλάπι βρίσκει. Κι αν δεν βρίσκει, εφευρίσκει! Σε λίγο θα θυμίζετε τους Παναθηναϊκούς που μιλάνε ακόμα για το …Γουέμπλεϊ! Ε, δεν λέει!


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Mολονότι αποδεικνύετε όλο και περισσότερο ότι στ' αλήθεια δεν έχει απομείνει ίχνος τσίπας πάνω σας, σήμερα με πετυχαίνετε στις καλές μου και δε θα σας αρχίσω στα "γαλλικά".
Αντί άλλης τιμωρίας, απόψε θα σας βάλω να διαβάσετε Τσίπρα (από την εκδήλωση στο Ακροπόλ, 17/2):

«Σε όποια γωνιά της Ελλάδας, αν στο δεύτερο γύρο δεν βρεθούν οι δυνάμεις που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο υποψήφιος του ΚΚΕ ενάντια σε υποψήφιο κυβερνητικό, εμείς θα στηρίξουμε τον υποψήφιο του ΚΚΕ. Αν δε, ιδιαίτερα, βρεθεί υποψήφιος του ΚΚΕ ενάντια σε φασίστα θα δώσουμε μάχη με όλες μας τις δυνάμεις για να υψώσουμε ασπίδα προστασίας της δημοκρατίας. Χωρίς δισταγμό, χωρίς δεύτερη κουβέντα, χωρίς αστερίσκους.»

http://www.avgi.gr/article/1889532/zontana-i-kentriki-ekdilosi-tou-suriza-sto-akropol

Mη νομίσετε όμως ότι τα "γαλλικά" θα τα γλυτώσετε. Δε θα με πετυχαίνετε πάντοτε ευδιάθετο.

Τα σέβη μου
Φιλίστωρ

Ανώνυμος είπε...

Συριζαιος και αυτος,συνεχίζεις να με τρομαζεις...
Πάντως αλλιώς μου τα περιεγραψες στην αρχικη συνομιλία μας

LeftG700 είπε...

«Ανώνυμος είπε...

Συριζαιος και αυτος,συνεχίζεις να με τρομαζεις...
Πάντως αλλιώς μου τα περιεγραψες στην αρχικη συνομιλία μας»


Εξαιρετικό σχόλιο! Να ξέραμε και ποιος το έγραψε!... ;-) :-)

Αρης είπε...

Στην Ικαρία οι τοπικές οργανώσεις της Ν.Δ στήριζαν ομού με το Πασοκ και τον Συν τον Σταυρινάδη που προερχόταν άλλωστε απο τον Συν για δήμαρχο.Ο βουλευτής τότε της Ν.Δ Π.Καμμένος αποβιβάστηκε στο νησί για να πείσει τους νεοδημοκράτες να ψηφίσουν τον υποψήφιο του ΚΚΕ Σταμούλο!!.Το σοβαρό επιχείρημα που επιστράτευσε τότε ο βουλευτής της Ν.Δ. Π. Καμμένος,ήταν ότι για Περιφερειάρχη στο Β.Αιγαίο,το ΚΚΕ θα ψήφιζε τον υποψήφιο της Ν.Δ.Π.Βογιατζή!!!.
Ο Π.Καμμένος ακόμα τρέχει απο το κυνήγι των κατοίκων της Ικαρίας,που του δήλωσαν να μην ανακατεύεται με τα τοπικά θέματα.
Ο απεσταλμένος της Ν.Δ.στην Ικαρία Π.Καμμένος,με την επιμονή του να ψηφιστεί ο Σταμούλος του ΚΚΕ,πρόδωσε την συμφωνία του ΚΚΕ με την Ν.Δ.για τον περιφερειάρχη του Βορείου Αιγαίου!.