Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

«Η τάξη βασιλεύει στο Βελεστίνο»*




 
Δεν θα το δείτε στην Εφημερίδα τής Κυβερνήσεως,[1] την Αυγή, δεν θα το δείτε στο Left.gr, πιθανότατα δεν θα το δείτε –ίσως μόνο «στα ψιλά»– ούτε στο συστημικό Τύπο που, καθώς στελεχώνεται από έξυπνα παιδάκια, δεν μασάει επειδή ο Μανωλιός άλλαξε βάζοντας απλώς τα ρούχα του αλλιώς και εξακολουθεί να τον στηρίζει –αν και με κάποια διακριτικότητα για να μη το παίρνουν χαμπάρι οι διάφοροι αριστεροί μπετόβλακες. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι γεγονός. Ποιο είναι το γεγονός;

Είναι ότι η «πρωτοδεύτερη φορά Αριστερά», με τροπολογία στο νομοσχέδιο για την …επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια, αύξησε τις ποινές που προέβλεπε μέχρι τώρα ο ποινικός νόμος για όσους παρεμποδίζουν τις συγκοινωνίες, δηλαδή τους ...διαδηλωτές! Πιο συγκεκριμένα, από τους τρεις μήνες φυλάκισης που περίμεναν ως τώρα «όσους παρακωλύουν την ελεύθερη μετακίνηση πολιτών και εμπορευμάτων στις εθνικές οδούς, το σιδηροδρομικό δίκτυο και τις αερομεταφορές», τώρα, με ένα αξιοθαύμαστο άλμα (προς τα ...Αριστερά!), περνάμε στους 12!!! Έτσι, έδωσε ευκαιρία να την ξεφτιλίσει μέχρι και ο Άδωνις! Ο ποιος; Ο Άδωνις! Ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Απίστευτο!!!!! Το ζητούσα χρόνια!!! Ο Αλέξης τελικά είναι πολύ μουλωχτός, πάει και το Κίνημα "Δεν πληρώνω"».

Εντάξει, Άδωνις είναι μην τα θέλετε και όλα. Να δουλέψει δηλαδή το ακατοίκητο που έχει για κεφάλι και να καταλάβει ότι οι καμπάνες τών 12 μηνών χτυπούν κυρίως για τους αγρότες που ζεσταίνουν τα τρακτέρ εν όψει τών νομοσχεδίων τα οποία και θα τους αποτελειώσουν.

Τι είπατε; Πώς αντέδρασε ο τιτανοτεράστιος Πάνος Λάμπρου και ο άλλος, η Ντροπή Δράμας, όταν έμαθαν τα χαμπέρια; Δεν τα έμαθαν ακόμα. Από την παραμονή τών Χριστουγέννων μέχρι και την Πρωτοχρονιά (θα) βρίσκονται σε περιοδεία στα ανά την επικράτεια επανορθωτικά καταστήματα, για να περάσουν αυτές τις γιορτινές ημέρες μαζί με τους φυλακισμένους συμπολίτες μας! Τι νομίζετε; Χάνουν τον καιρό τους, τρώγοντας κουραμπιέδες και μελομακάρονα και παίζοντας πόκα σαν εσάς κι εμάς;  

 
[1] Το κόπιράιτ ανήκει στον γνωστό και μη εξαιρετέο φιλελέ Αναγνώστη Λασκαράτο roides.wordpress.com. Eμείς δεν είμαστε τόσο ακατάδεχτοι και ‘‘καβλωμένοι’’ επαναστάτες που πάσχουν από επαναστατικό πριαπισμό και είναι μονίμως με το ‘‘πουλί’’ κάγκελο, όπως πολλοί, καλοί κατά τα άλλα, σύντροφοι που, συνεπείς στις «αριστερές αρχές και αξίες», αρνούνται πεισματικά, ακόμα και τώρα που μας έχουν πάρει τα σώβρακα, να μαθαίνουν από τους εχθρούς τους!
 
 
 

6 σχόλια:

πικάπα είπε...

Φίλε λεφτ, αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται άλλη καμιά άλλη πληγόμενη κοινωνική ομάδα που να συνδιάζει κάποια φυσική συνοχή και ταυτοχρόνως ισχύ, ώστε να αντιδράσει στην ολοκληρωτική επίθεση από τον αντιδούριο ίππο των ροζ προδοτών που αντικειμενικά και στεγνά πρόδωσαν την αριστερά και το λαό.
Η μικροαστική (πες το κι έτσι) και αφιονισμένη από τις επιδοτήσεις τάξη (;) των αγροτών (ποιών ακριβώς δεν ξέρω), εμφανίζεται ως η μόνη ορατή πρωτοπορία (!) του αγώνα.. Είναι ωστόσο και αυτή καλά δεμένη.
Η καταστολή ακονίζεται έτσι για να βρίσκεται, ωστόσο η συναίνεση των αγροτών είναι εκ των προτέρων μελετημένη.
Η φορολόγηση των αγροτών κλπ κλπ, εισάγεται με παράλληλη διατήρηση των επιδοτήσεων. Έτσι, οι επιδοτήσεις (αφού πρώτα διέλυσαν την παραγωγή και διέφθειραν του αγρότες και φούσκωσαν τιμές και μυαλά ανά την επικράτεια), σήμερα είναι το μαξιλάρι και το χαπάκι και το καρότο. Τους λέει δηλαδή, κοιτάξτε, σας ληστεύω, αλλά θα έχετε να μου τα δώσετε από τις επιδοτήσεις. Εάν λοιπόν οι αγρότες βρεθούν χωρίς τις επιδοτήσεις, τότε πρακτικά, δεν θα έχουν να πληρώσουν.
Όπου επιδοτήσεις, διάβαζε ΕΣΠΑ (που δεν θέλει να τα χάσει αμέσως ο Λαπαβίτσας όταν θα βγούμε μόνο από το ευρώ...άστο προς το παρόν γιατί πονάει).
Θα τα βροντήξουν λοιπόν οι αγρότες και τα ΕΣΠΑ και την ΕΕ, και θα γίνουν η πρωτοπορία μιας αναπάντεχης "επανάστασης;" Θα αποτινάξουν την κοροϊδία; ΔΕ νομίζω. Η φάκα, το τυρί, και όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος, θα τους κάνουν να "λογικευτούν".
Και μετά από αυτό, ισιάδι θα είναι η χώρα για φιλέτα. Λέτε;

LeftG700 είπε...

Κάπως έτσι είναι τα πράγματα, φίλε πικάπα, δεν διαφωνώ. Την ξεφτίλα τους ήθελα να δείξω. Και περισσότερο την ξεφτίλα τών 53- που παραμένουν στην κυβέρνηση ή στον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθώντας να αξιοποιήσουν τις "ρωγμές" τού Μνημονίου και να επιυαχύνουν την εφαρμογή τού "παράλληλου προγράμματος". Μέλη τών 53-, και μάλιστα της φράξιας των δικαιωματιστών, είναι τα δύο "μπουμπούκια" που αναφέρονται στην ανάρτηση. Βρώμα και δυσωδία...


Τα λέμε

πικάπα είπε...

Δεν ξέρω φίλε, μέρες που είναι, αλλά και ότι μέρα να ναι, δεν κάθομαι να έχω προσωπικά με κανένα. Είναι η πράξη που θέλει να χαρακτηρίζεται και όχι το πρόσωπο. Κι αυτό πολλές φορές το ξεχνάμε, αλλά είναι παγίδα. Είναι οι σχέσεις και τα συμφέροντα που φταίνε, όχι οι άνθρωποι. Αλλιώς, στρεφόμενοι κατά ανθρώπων, παραμονεύει ο φασισμός που μπορεί να φυτρώσει αντανακλαστικά και στον πιο αριστερό. Και αυτό δεν είναι πολίτικαλι κορεκτ, αλλά είναι να μην πέφτουμε στη λούμπα του φανατισμού, γιατί χάνουμε το δάσος.
Τέτοιες ύπουλες τροπολογίες, σαν αυτή στο σύμφωνο συμβίωσης, που περνά την καταστολή, θα χαρακτηρίζονταν ξέρεις πως, εδώ τόχω, αλλά με τρώει μέρες που είναι το πολίτικαλι κορεκτ και θα το πω πιο ευγενικά. Τελικά μήπως ο περί ου ο λόγος νόμος ήταν ο φερετζές για να περάσει η τροπολογία;
Τέλος πάντων, μέρες που είναι και ότι μέρα νάναι, όσο κι αν ξέραμε τους κουμανταδόρους του Σύριζα πόσο ροζ ήτανε, τέτοια ξεφτίλα δεν τη βάζαμε με το νου μας.

LeftG700 είπε...

Και ποιος έχει προσωπικά, φίλε πικάπα, με τους τύπους που αναφέρω (αυτοί ταίριαζαν με την περίπτωση); Τους είχα διοικητές στο στρατό και τους το βαστάω; Ή με πιάσανε με την κόρη τους και με πλάκωσαν στο ξύλο; Πολιτικά μιλάμε. Και στην πολιτική, όπως και παντού, υπάρχουν και ατομικές ευθύνες. Εντάξει, εμείς δεν είμαστε φιλελεύθεροι να προτάσσουμε τα πρωτεία τού ατόμου, αλλά μην εξαερώσουμε και το ατομικό υποκείμενο, εκμηδενίζοντάς το μέσα στη συλλογικξότητα. Και βέβαια να μην ξεπέσουμε και στον απόλυτο ντετερμινισμό, όπως μου φαίνεται ότι την παθαίνεις εσύ στη συγκεκριμένη περίπτωση που τα ρίχνεις όλα στα συμφέροντα. Υποτίθεται ότι οι αριστεροί (για αριστερούς δεν μιλάμε;) τα υπερβαίνουμε αυτά τα γαμημένα συμφέροντα, τουλάχιστον όσα δεν είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Ή μου τα είπαν λάθος;


Τα λέμε

πικάπα είπε...

Εντάξει λεφτ, το είπα αυτοκριτικά για μένα περισσότερο. Αλλά κι εσύ δεν δέχεσαι μύγα στο σπαθί σου που λένε.
Πάντως να σου πω, πάντα πολιτικές ήταν οι επιθέσεις σου και δίκιο έχεις πως αυτά προσωποποιούνται, άρα τα πρόσωπα εκφραστές δεν γίνεται να μένουν στο απυρόβλητο. Όμως κάποιες παλαιότερες επιθέσεις είχαν μάλλον κάπως υπερβολικά αιχμηρούς χαρακτηρισμούς. Τα όρια δεν αίναι πάντα σαφή και η πλήρης ισορροπία άπιαστ, όπως και η καθαρότητα. Πάντα και κυρίως αυτοκριτικά - και φιλικά

LeftG700 είπε...

Φίλε πικάπα,


Δεν θα αρνηθώ ότι υπήρξαν περιπτώσεις που έχασα το μέτρο. Δεν ξέρω πού αναφέρεσαι (καλό είναι να μην τα ανακινήσουμε τώρα) και πιθανόν να μη συμπίπτουν οι περιπτώσεις που έχεις στο νου σου με αυτές που έχω εγώ. Πάντως, είναι γεγονός ότι υπάρχουν ένα σωρό επανορθώσεις από τη μεριά μου εκεί που διαπίστωσα υπερβολή ή παρεκτροπή. Αυτό δεν το λέω για να πάρω πίσω την παραδοχή μου ή να τη "διασκεδάσω". Ισχύει απολύτως. Το λέω για να είναι η εικόνα ακριβής.

Ούτε θα αρνηθώ ότι δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου. Όχι όμως πάντα. Και κυρίως: αν διαπιστώσω ότι δεν κινούμαι στην πλευρά τού δίκιου, δεν έχω τον παραμικρό δισταγμό να παραδώσω το σπαθί μου στον "αντίπαλο" σε δημόσια τελετή. Αν κάπου δεν το έκανα (δεν μπορεί να αποκλειστεί θεωρητικά αυτό) δεν ήταν επειδή δείλιασα για να μη μου πέσει η μούρη, αλλά γιατί δεν πήρα πρέφα ότι είχα άδικο.

Αυτά τα ολίγα αυτοαναφορικά, μια και ήρθε έτσι η κουβέντα. Καλό βράδυ.


Τα λέμε