Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Πολιτικό quiz: Ποιο από τα δύο βιβλία είναι το πολυτιμότερο και αναντικατάστατο βοήθημα για τους λογογράφους τού Αλέξη Τσίπρα;





Βοήθεια της Σύνταξης: Βρείτε σε ποιο από τα δύο εικονιζόμενα βιβλία υπάρχει το παρακάτω απόσπασμα και θα έχετε την απάντηση:


Ένας [σημαντικός] παράγοντας για να γίνει πιστευτή η ψευτιά είναι το μέγεθός της. Με την πρωτόγονη αφέλεια των μαζών, ένα μεγάλο ψέμα είναι πιο αποτελεσματικό από ένα μικρό. […] Δεν θα συμβεί ποτέ η μεγάλη μάζα να υποπτευθεί ένα τόσο μεγάλο ψέμα, και θα σταθεί τέλεια ανίκανη να πιστέψει πως θα μπορούσε να είχε κανείς τη σατανική ξετσιπωσιά να διαστρέψει την αλήθεια σε τέτοια έκταση.



3 σχόλια:

Ενη είπε...

Αριστερά Φιλαρακια

Δωστε τουλαχιστον αριθμο σελιδας στο ¨"Κρατος και Επανασταση". Εχω μια παλια εκδοση της Μαρξιστικης Βιβλιοθηκης.

Ξερετε οταν ανοιγω το μπλογκ σας, αισθανομαι σαν να κανω "διαρρηξη" σε.....ιδιωτικο χωρο. Τα θεματα και οι σχολιασμοι ειναι ακρως μιας συγκεκριμενης πλευρας.
Μπορει και να μην θελετε να μπλεκονται και αλλα θεματα. Φυσικά ειναι αναφαιρετο δικαιωμα η οποια επιλογή.




LeftG700 είπε...

Φίλη Ένη,


Δηλαδή εσύ τώρα το έχεις δεδομένο ότι αυτά είναι λόγια τού Βλαδίμηρου, επειδή το έχεις δεδομένο ότι οι λογογράφοι τού Τσίπρα κοιμούνται με το Κράτος και Επανάσταση κάτω από το μαξιλάρι τους; Χα!

Για ψάξτο καλύτερα...


Τα λέμε

Ενη είπε...

Οχι, Αριστερά Φιλαρακια, δεν το εχω καθολου δεδομενο απο τη στιγμη που δωσατε και το αλλο. Αλλά ψαχνω σ΄αυτή την οικογενειακη μας βιβλιοθηκη οπου ημουν σιγουρη οτι υπηρχε και .....ο Χιτλερ (χαχα), αλλά δεν το βρισκω. Παντως ηταν σε αγγλικη εκδοση.

Οχι δεν κοιμουνται με το "Κρατος και Επανασταση" , αλλά ολοι καποτε θα το ειχαν διαβασει. Οταν εγω το διαβασα ειχα ενθουσιαστει, εκει στις αρχες της δεκαετιας του ΄80. :-)