Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Όταν ο Λένιν έβαλε τη γάτα του να κλαίει




Ήταν τότε που μπήκε στον καινούργιο διαδικτυακό τόπο  k-lab.zone, δημιούργημα κάποιων άλλων αριστερών G700άρηδων και συγκεκριμένα μιας παρέας ορφανών τού «αριστερού ευρωπαϊσμού» που τώρα ψάχνονται και δεν βρίσκουν ούτε μαντίλι να κλάψουν, με πυρήνα προσφάτως αποχωρήσαντα στελέχη από τη «να ζήσουμε να τη θυμόμαστε» Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. Ως μεθοδικός άνθρωπος (μην ακούτε τι λένε: το χούι δεν βγαίνει ακόμα κι όταν έχει βγει η ψυχή!), το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να διαβάσει το editorial των παιδιών. Κι εκεί, φτάνοντας στο τέλος, διάβασε την εξής διευκρινιστική υποσημείωση με την οποία, εν είδει υστερόγραφου, κλείνουν το κείμενό τους:

* Μαρξ, Γκράμσι, Ρανσιέρ, Λούξεμπουργκ, Λούκατς, Μπένγιαμιν, Λεφέβρ, Σαρτρ, Σωκράτης, ντε Μποβουάρ, Γούντι Άλεν και φυσικά η Καζαμπλάνκα μπλέχτηκαν στις σκέψεις μας δίνοντας μας ιδέες και ενισχύοντας τους προβληματισμούς μας στη συγγραφή του editorial.

Τότε λοιπόν, διαπιστώνοντας ο Λένιν πως οι συγκεκριμένοι αριστεροί G700άρηδες, αν και «ορφανά», ένιωθαν αρκετά ισχυροί και αυτάρκεις και γεμάτοι από τις βεβαιότητες των αβεβαιοτήτων τους ώστε να μην τον έχουν καμία ανάγκη, ούτε καν όσο τον Μπόγκι και την Καζαμπλάνκα, άντε και λίγο λιγότερο, τότε ακριβώς ήταν που, μόλις και μετά βίας συγκρατώντας ένα πονηρό γελάκι, έβαλε τη γάτα του, που χουρχούριζε στην αγκαλιά του, να κλάψει!

Γατάκια!… 
 
 

33 σχόλια:

ο Οργουελ είπε...

Χρονια πολλα σε ολους

Με την ευκαιρια της ημερας, Λεφτ εχω καποια δωρα παρακατω.
Σε ενημερωνω επισης οτι τερματιζω τις ανταποκρισεις αο το γραφειο του εισαγγελεα Βιζινσκι. Εφεξης θα μεταδιδω απο την φατνη της Βηθλλεμ. Θα βγουνε πολλα στη φορα.
Αν εισαι ελληνας σε ενδιαφερει.

"Διατάσσουμε όλα τα ιερά και οι ναοί τους (των Ελλήνων), όσα βρίσκονται ακόμα άθικτα, να καταστραφούν με διαταγή των τοπικών αρχών και να εξαγνιστούν με την ύψωση του σημείου της σεβαστής χριστιανικής θρησκείας. Αν με επαρκείς αποδείξεις ενώπιον ικανού δικαστή εμφανιστεί κάποιος που έχει παραβλέψει αυτόν τον νόμο, θα τιμωρηθεί με την ποινή του θανάτου". (Αυτοκράτορες Θεοδόσιος και Βαλεντιανός προς Ισίδωρον, Έπαρχο Πραιτωρίου, 14 Νοεμβρίου 435 μ.Χ.)
"Να κλείσουν όλοι οι ναοί σε όλες τις πόλεις και σε όλους τους τόπους της οικουμένης. Αν κάποιος με οποιαδήποτε δύναμη παραβεί (αυτόν τον νόμο) θα τιμωρηθεί με αποκεφαλισμό". (Ιουστινιάνειος Κώδικας 1.11 : αυτοκράτωρ Κωνστάντιος Α' προς Ταύρο. Έπαρχον του Πραιτωρίου, Δεκέμβριος 534 μ.Χ.)
Κανείς να μην έχει το δικαίωμα να κληροδοτεί με διαθήκη(περιουσίες) ή να χαρίζει με δωρεά οτιδήποτε σε πρόσωπα ή τόπους, που έχουν επισημανθεί ότι διαπράττουν την ασέβεια του Ελληνισμού. Όσα δίδονται ή κληροδοτούνται μ' αυτόν τον τρόπο θα αφαιρούνται. Με την παρούσα ευσεβή νομοθεσία να διατηρηθούν σε ισχύ όλες οι τιμωρίες, με τις οποίες οι προηγούμενοι βασιλείς είχαν απειλήσει να τιμωρήσουν την Ελληνική πλάνη, με τις οποίες προσπαθούσαν (οι προγενέστεροι χριστιανοί βασιλείς) να διασφαλίσουν την Ορθόδοξη πίστη. (Ιουστινιάνειος Κώδικας 1.11.9 επίσης Β1,1,19 και Νομοκάνων 6,3. Ο συγκεκριμένος νόμος θεωρείται νομοθέτημα του Ιουστινιανού).

Χρονια Πολλα ΛΕΦΤ Γ700 (ΑΠΟΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ)

LeftG700 είπε...

Φίλε Όργουελ,


Εσύ να τα βλέπεις αυτά! Που έχεις συνδέσει αποκλειστικά το "σταλινισμό" με τον Ιωσήφ! Υπήρχε, ορέ, Στάλιν το 534 μ.Χ.;;;

Άιντε, Χρόνια Πολλά! Και Καλά Μυαλά!


Τα λέμε

dimK. είπε...

Ο Πατερουλης είναι διαχρονικος ρε συ λεφτ, είναι ιδέα!
Ρώτα και την οικογένειά Κιμ να δεις, τα ίδια θα σου πουν.
Frohe Weihnachten euch allen ρε..
(ευχή είναι, αν και ακούγεται σαν διαταγή)

ο Οργουελ είπε...

Με τι να συνδεσω ρε Λεφτ το σταλινισμο, αν οχι με το Σταλιν?
Εκτος αν νομισες οτι εννοουσα οτι το βυζαντιο ητανε κομμουνιστικο. Ο μονος 'νομιμος ' συνειρμος θα ητανε με το συμφωνο συμβιωσης (λογω επικαιροτητας). ΔΕΝ ΠΗΡΕΣ ΧΑΜΠΑΡΙ!

Κατα το κκε -σαν τον Θεοδοσιο. Οι συμβιωσεις ειναι εναντια στην ιδεολογια τους!!! Και οσες ειναι ευκαιριακες Σταλιν-αριστεροι, Σταλιν-δεξιοι, τελειωνουν πολυ-πολυ ασχημα ;~).

Αγαπατε αλληλους. Μην τους παντρευεστε, αλλα να τους αφηνετε να παντρευονται μεταξυ τους.

Υ.Γ. Τα λιγα υπαρχοντα μου, αφου δεν μπορει να τα λαβει ο συντροφος μου θα τα γραψω στο κατοικιδιο μου. Αυτο ελπιζω να το δεχεται το Κομμα.

Υ.Γ. Οι lbgt (και δεν συμμαζευεται!) δεν ειναι κινημα (για τα δικα μου μετρα)- πες μου ποσους νεκρους μετρανε στηνη εποχη της κρισης!)

dimK. είπε...

γενική παρατήρηση
Δεν με πείραξε η θέση του ΚΚΕ, λίγο πολύ την περίμενα, αφού και πέρσι τα ίδια έλεγε.
Το χειρότερο είναι το τι λένε όσοι την υποστηρίζουν.
Τα επιχειρήματα κινούνται μεταξύ "δεν ενδιαφέρουν κανένα αυτά τα θέματα" μέχρι "μετά τι θα ακολουθήσει; οι παιδεραστες και οι κτηνοβατες;".
Τόση πολύ άγνοια τόση οπισθοδρομηση και εν τέλει τόση σκ@τοψυχια δεν την περίμενα..
Ειδικά από τα νέα παιδιά, υποστηρικτές του ΚΚΕ.
Sprachloss που λένε και εδω στα καφενεία!

Гриша είπε...

Για το θεμα που θιγεις τα ειπε πολυ καλα η Αλεκα στην ομιλια της στη βουλη:http://m.youtube.com/watch?v=KZSBfuKd7rE
Αν δεν την ειδες αξιζει.
Τα περι σκατοψυχιας που λες ειναι οι γνωστες σου υπερβολες παλι πας χωρις ιδιαιτερη πρωτοτυπια να βγαλεις απ τη μυγα ξυγκι.Συμφωνο συμβιωσης το απολυτο κριτηριο ριζοσπαστισμου..Συνελθετε.

Гриша είπε...

Κι επειδη μαλλον θες να φτιαχτουμε μερες που ναι κοιτα πρωτα τη καμπουρα σου με τα γελοια tweets που κανεις επιπεδου μεσημεριαναδικου και κουτσομπολιου κομμωτηριου και μετα μιλα για σκατοψυχια.Μαθηματα ηθικολογιας αλλου.
Genoug ist genoug που λενε εκει στα καφενεια...

dimK. είπε...

επειδη εισαι (λιγο)αδικος να πω οτι:
α) στο twitter,για oποιον εχει,εχω λογαριασμο με το ιδιο ονομα dimK(@Frapenation).
Aς βρει τι λεω και ας κρινει.
Ε Гриша, καλυτερα δεν ειναι να τα λες ολα?
Αν παλι θες, μπορεις να μεταφερεις εδω ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ συζητησεις που σου εκαναν αλγεινη εντυπωση,ωστε να δουμε τι γραφω!
β)Για τα περι σκ@τοψυχιας..
Νομιζω οτι ξερεις γιατι τα λεω,αλλα ας βαλω το αποσπασμα εδω να υπαρχει(τηρηθηκε η ορθογραφια και τα κεφαλαια οπως ηταν):
στην ολλανδια εχουν κομμα οι παιδοφιλοι και να δεν κανω λαθος και οι κτηνοβατες, μηπως να βαλουμε στο συμφωνο και αυτους; γιατι δηλαδη να μην μπορει να συμβιωση με την κατικουλα του ή με το αλογο του ο καθενας και να του αφησει και την περιουσια του; οι κενταυροι τι ρολο επαιζαν;;; οεο;
γιατι να μην μπορει ο καθεις να συζει με το 12χρονο; και αν εχει και φραγκα να του αφησει;;;; σεξουαλικη προτιμηση ειναι και αυτη, αυτοι δεν εχουν δλδ στον ηλιο μοιρα;;;;;;
ΡΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΑΤΕ ΛΕΩ ΓΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΥ ΚΡΕΒΑΤΙΟΥ ΣΑΣ

Αλλα το χειροτερο ξερεις ποιο ειναι?
Οτι με κανα δυο εξαιρεσεις,και μπραβο τους,ολοι οι υπολοιποι ΔΕΝ ειπαν τιποτα για αυτα τα λογια!
Αυτο για μενα ειναι χειροτερο!
Θες μηπως να δεις την γνωμη εχουν αρκετοι για την καταργηση του αρθρου 347 "περι ασελγειας παρα φυση"?
Υπαρχει επισης λινκ!
Και προφανως εχει και αλλα,απλα βαριεμαι να τα ψαξω..
Αν δεν ξερεις ή αν θες να μαθουν και οι αλλοι,μπορω να παραθεσω ενα-δυο ποστ απο το ιδιο ιστολογιο οπως ο Οργουελ νωριτερα(σε αλλο ποστ).
Ορεξη να εχεις να διαβαζεις!

Για την Παπαρηγα τωρα..
Μια παρατηρηση μονο:
εσυ και αλλοι,το ωραιο ειναι οτι επιλεγετε την ομιλια της Παπαρηγα και οχι την εισηγηση του Γκιοκα με τα "επιλογη σεξουαλικης προτιμησης".
Εδω γραπτα: http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8714869
Εδω ομιλια Βουλη:https://www.youtube.com/watch?v=747CjbTFNY4
Εδω ομιλια στην Επιτροπη:https://www.youtube.com/watch?v=RxGAnWu2hLY
Καταλαβαινω τον λογο,απλα το λεω οτι υπαρχουν και αυτα.
θεωρω την ομιλια της παπαρηγα απο τις πιο αδυναμες που εχει κανει,με αντιφασεις και μισολογα.
Αλλα αν θες την συζηταμε.

κάποιος σύντροφος είπε...

ευτυχώς που κατάλαβες το πολιτικό προφίλ του k-lab.

"κάποιος σύντροφος"

LeftG700 είπε...

Φίλε κ.σ.,


Ειρωνικά το γράφεις αυτό ή κυριολεκτείς; Δεν είναι σαφές (ή εγώ δεν μπορώ να καταλάβω).


Τα λέμε

κάποιος σύντροφος είπε...

Ειρωνικά, είναι ένα κράμα πλειοψηφίας της π ν ΣΥΡΙΖΑ που έχει πολύ σοβαρό αντι ΕΕ και αντικαπιταλιστικό προβληματισμό και των τριαντάρηδων του ΝΑΡ που έχουν κάπως ιδιαίτερη φυσιογνωμία και γραμμή συγκριτικά με το ΝΑΡ. Γιατί δεν βάλανε Λένιν δεν το ξέρω πάντως γενικά είναι σοβαρός κόσμος, και στις ενστάσεις του που τον κράτησαν έξω από την ΛΑΕ, αν και γενικά έπρεπε να στηριχτεί όπως από την συγγενική τους ΑΡΚ, (όσοι προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ) και οι ναρίτες. Άλλωστε οι αναφορές στον Λένιν δεν λείπουν γενικά, καλά για τους ναρίτες δεν συζητάμε, ούτε από τους άλλους, μέχρι στην σημερινή ν ΣΥΡΙΖΑ (που κράτησε το όνομα γιατί η πλειοψηφία της το χάρισε με αηδία). Ούτε είναι "πυρήνας" οι προερχόμενοι από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν προκύπτει από κάτι αυτό.

Έχεις εμμονές που δεν κρύβονται, νεολαία αριστερού ρεύματος μου θυμίζεις, ορθές αντιιμπεριαλιστικές αναφορές αλλά πολύ κόλλημα, όλα σε κουτάκια κλπ, μια χαρά είναι αυτές οι περίεργες συνευρέσεις, κινηματικά στοιχεία μέχρι χτες στην τάση Τσίπρα και ναρίτες, να τα ενθαρρύνουμε λέω εγώ αυτά, να πυκνώνουμε τις γραμμές τους. Και να μην ξεχνάμε πως και οι πιο ορθόδοξα αντι ΕΕ του ΣΥΡΙΖΑ μνημόνιο φέρανε και μετά έφυγαν όπως και οι Χρονόπουλοι, Δημοσθένηδες κλπ. Μάλιστα αν οι διάφοροι, της brigada πχ που τους συμπαθώ και πολύ, και τους έχω γνωρίσει και πιο καλά τώρα στην ΛΑΕ, ήταν και πιο υποψιασμένοι που πάει το πράγμα, μάλλον πιο μεγάλη ευθύνη έχουν.

"κάποιος σύντροφος"

LeftG700 είπε...

Φίλε κ.σ.,


Στο έχω ξαναπεί και θα στο ξαναπώ –φοβάμαι ότι θα με υποχρεώσεις να το επαναλάβω και στο μέλλον: έλεγξε κάπως την αντιπολιτευτική σου διάθεση, γιατί θα βγαίνεις συνεχώς οφσάιντ.

Γράφεις –ειρωνικά– «ευτυχώς που κατάλαβες το πολιτικό προφίλ του k-lab».

Τι έγραψα ευθέως ή τι υπονόησα για το πολιτικό προφίλ τών παιδιών εκεί; Το μόνο που έγραψα ήταν αυτό που μπορεί να δει ο καθένας με τα ματάκια του, όπως το είδες, φαντάζομαι, κι εσύ: δεν συμπεριλαμβάνουν τον Λένιν στην ομάδα τών ιστορικών μορφών τού ιστορικού εργατικού και επαναστατικού κινήματος από τους οποίους αντλούν έμπνευση και δύναμη. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο.

Φυσικά, είχα φροντίσει παράλληλα να διαβάσω και το ιδρυτικό τους editorial. (Εσύ;)

Εκεί είδα, εκτός άλλων, ότι αισθάνονται την ανάγκη να συνεισφέρουν στις απαιτήσεις τής εποχής για νέες επεξεργασίες σχετικά με τις «ευρωπαϊκές ολοκληρώσεις». Ξέρεις κάτι; Εμείς εδώ (κι αν δεν κάνω λάθος κι εσύ) τις γαμούμε τις «ευρωπαϊκές ολοκληρώσεις». Δηλαδή τις θεωρούμε για τον πούτσο!

Όπως θεωρούμε για τον πούτσο και τους πειραματισμούς στους οποίους θέλουν να επιδοθούν τα παιδιά εκεί για «δημοκρατικές και αντιιεραρχικές μορφές οργάνωσης». Πρώτον, γιατί περιέχουν μία αντίφαση εν τοις όροις: η πλειοψηφία τού δήμου είναι ιεραρχία. Και, δεύτερον, γιατί θεωρούμε ότι το ματσάκι μεταξύ τού Κάρολου και του Μιχαλάκη έχει λήξει προ πολλού. Και το έχει κερδίσει ο Μαυριτανός!

Εσύ, συνέχισε να ξύνεις το κεφάλι σου για να κατεβάσει καμιά ιδέα σχετικά με τους λόγους που ώθησαν τα παιδιά να τραβήξουν διαγραφή στον Λένιν.

Από μένα, ελεύθερα!


Τα λέμε

κάποιος σύντροφος είπε...

το editorial το διάβασα, δεν κατάλαβα τι πειράζει ότι αναφέρονται στην ανάγκη νέων επεξεργασιών για την ΕΕ, την έξοδο από την ΕΕ εννοούν.

επίσης δεν κατάλαβα τα άλλα που λες, δεν έχουν κανένα νόημα, αν έχεις κάποια απάντηση για το θέμα του κόμματος και του μετώπου, της πολιτικής που θα ριζώνει στην κοινωνία και δεν θα είναι υπόθεση ειδικών πες την αλλά μην μας βγάζεις τους ναρίτες ... αναρχικούς.

για να μην δίνεις μόνιμα την εντύπωση ότι απλά δεν ξέρεις για ποιο πράγμα μιλάς

"κάποιος σύντροφος"

LeftG700 είπε...

Άκου φίλε μου κ.σ.,


Να πεις χαιρετίσματατα στους (όποιους και όσους) ναρίτες φίλους σου που έχουν μπερδευτεί με αυτόν τον αχταρμά ότι καλό είναι να προσέχουν. Σε τέτοιου είδους παρτούζες (με την πολιτική έννοια) συμβαίνει συχνά ό,τι συμβαίνει και με τις άλλες παρτούζες, τις σεξουαλικές: πηγαίνεις με σκοπό να ξεσκιστείς στο πήδημα με γκόμενες και καταλήγεις να στον φορέσουν! Ήδη τους έχουν πιάσει τον κώλο με τις νεοαναρχικές μαλακίες. Θα είναι κρίμα κι άδικο να τους τον διαπεράσουν κιόλας! Για μία παρθενία, έστω και τού κώλου, ζούμε εμείς τα αρσενικά. Εντάξει; Μην πεις μετά ότι δεν (σας) το είπα!


Τα λέμε

κάποιος σύντροφος είπε...

για τις μάγκικες ανδροπρεπείς βλακείες που λες ίσως σου απαντήσω στο σχετικό post.

"κάποιος σύντροφος"

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 30, 2015 2:37:00 μ.μ.

LeftG700 είπε...

Φίλε κ.σ.,


Να μου απαντήσεις όπου θέλεις, κανένα πρόβλημα. Τόσο κανένα πρόβλημα που φιλοξενώ σε ανάρτηση οποιοδήποτε κείμενό σου για το ζήτημα που τόσο σε απασχολεί (ξέρεις, το σεξιστικό).


Τα λέμε

κάποιος σύντροφος είπε...

Θα δείξει, η διάθεση μου να αποδομώ ομοφοβικές βλακείες με ... επιχειρήματα δεν είναι δεδομένη. Μπορώ δηλ να το κάνω, μέρες που είναι, σε ένα οικογενειακό τραπέζι απέναντι σε κάποιον μεγάλο άνθρωπο, συντηρητικό συγγενή κλπ, εδώ τι να συζητάμε ? Ότι φοβάσαι μην "στον φορέσουν" και ότι ζεις για να προσέχεις τον κώλο σου ? Από που προκύπτει ότι τα ... αρσενικά πρέπει να τον προσέχουν, ενώ ας πούμε τα θηλυκά όχι ?

Εγώ σου προτείνω να ζεις για τους ανθρώπους που έχεις γύρω σου, για να σε κάνουν και να τους κάνεις καλύτερους ανθρώπους, για τον αγώνα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση κλπ και πως για αυτά πρέπει να ζουν και τα αρσενικά και τα θηλυκά.

"κάποιος σύντροφος"

LeftG700 είπε...

Φίλε μου, κ.σ.,


Τι να σου πω. Δεν είναι η πρώτη φοράπου διαπιστώνω ότι δεν έχεις ούτε φαντασία ούτε χιούμορ. Το μόνο που με παρηγορεί είναι ότι καμία από τις δύο ιδιότητες δεν είναι απαραίτητη για να κολλάει κανείς αφίσες ή να πουλάει κουπόνια...


Τα λέμε


ΥΓ: Κάνε μια προσπάθεια να βρεις τη διάθεση να «αποδομήσεις ομοφοβικές βλακείες με ... επιχειρήματα » και να το κάνω ανάρτηση. Χάρη στο ζητάω!

κάποιος σύντροφος είπε...

“All socialists have to be feminist ... capitalism is macho” , Hugo Chavez Frias

http://venezuelanalysis.com/news/11779.

Χρόνια πολλά σε όλες (ακούγεται όντως παράξενο αν αναφερθείς στους μισούς ανθρώπους, καλά δεν λέω ?)

"κάποιος σύντροφος"

LeftG700 είπε...

“All socialists have to be feminist ... capitalism is macho”;;; Έλα, ρε συ!!! Πώς και δεν το είχα σκεφτεί, ο πούστης (με την καλή έννοια), τόσο καιρό!!!

κάποιος σύντροφος είπε...

όχι ρε, μην τσιμπάς με αυτά τα φλώρικα του Τσάβεζ, ήταν και στρατιωτικός, σαν δεν ντρεπόταν. Αν τα λεγε αυτά στους νεοσύλλεκτους θα του πετούσαν μαρούλια.

εσύ είσαι άντρας, δεν τα σηκώνεις αυτά, ο Τσάβεζ ήταν δικαιωματικός, μεταμοντέρνος και rednotebook.

"κάποιος σύντροφος"

πικάπα είπε...

Καλή χρονιά παιδιά και είθε το νέο χρόνο αυτό το μικρό μπλοκ να επιλύσει τα θεωρητικά και πρακτικά ζητήματα του Σοσιαλισμού του 21ου αιώνα, που τώρα έχουν μπλέξει κάπου ανάμεσα στη βούρτσα και τη φούστα.

Όταν είσαι μάτσο σοσιαλιστής 7 κιλά καρύδια στη Βενεζουέλα, χρειάζεται να λυγίσεις τη βέργα από την άλλη πλευρά και χρειάζεται βέβαια να μιλήσεις στη μαμά Ινδιάνα, στην μόνη Καρδιά της Οικογένειας και της ψυχής του Λαού. Καλό κανείς να έχει κάποιες πληροφορίες για το πως λειτουργεί η ευρύτερη και χωρίς ακριβή όρια αίματος ινδιάνικη οικογένεια στη Βενεζουέλα. Ασχοληθείτε παρακαλώ, όσοι αναφέρεστε εκεί.

Όταν είσαι μάτσο φεμινίστρια 7 κιλά καρύδια, με σούπερ δικηγόρους και δημοσιογράφους στην Νέα Υόρκη, ή στα μέσα και στα έξω της εξουσίας στη Σκανδιναβία, χρειάζεται να τείνεις μια χείρα ψυχολογικής βοηθείας σε πολλούς ευνουχισμένους ή/και μπεκρήδες στρέιτ άντρες της περιοχής. Καλό είναι κανείς να έχει υπόψη του το κατ όνομα φεμινιστικό και κατά τα άλλα σούπερ ελιτίστικο τρελοκομείο σε κάποιες χώρες “πρότυπα”.

Όλα είναι σχετικά. Το σύμφωνο συμβίωσης στην Ελλάδα κανείς δεν θα καταπιαστεί να το αντιπαλέψει από αριστερά. Απλώς, ανάλογα το πόσο αριστερός είναι που λένε, μπορεί να καταθέσει τους απαραίτητους αστερίσκους, υποσημειώσεις, (και νομίζω) απαραίτητες αντιπροτάσεις, είτε με ψιλά γράμματα, είτε και μάτσο εμφατικά. Και καμιά φορά ο διάολος κρύβεται στις λεπτομέρειες.

Στην περίπτωσή της "διαφωνίας" σας φίλοι κ.σ. και λεφτ θα θέσω ένα ερώτημα που όποιος μου το λύσει, θα του δώσω το φλουρί που κέρδισα χτες. Η τροπολογία καταστολής που κατατέθηκε με το σύμφωνο, εδώ μου ήρθε προχτές, να τη χαρακτηρίσω “πούστικη”. Δεν το έκανα όμως, συγκρατήθηκα, ούτε και τώρα το κάνω, και είπα κάτι για φερετζέ. Το ερώτημα είναι το εξής. Τι θα χρειαστεί για να ξεριζωθεί η αυθόρμητα εντυπωμένη λαϊκή ρήση περί "πουστιάς" κλπ κλπ, κάθε φορά που κάτι γίνεται στα μουλωχτά για να σου τη φέρει, ή κάτι σχετικό;

Δεν χρειάζεται επειγόντως μια νομοθετική ρύθμιση, που κατά αντιστοιχία με άλλες πολιτισμένες ρυθμίσεις, θα ποινικοποιεί και την παραπάνω λέξη, όταν χρησιμοποιείται υβριστικά, ρατσιστικά κλπ;
Άραγε θα επιτρέπεται η πιο ήπια χρήση της λέξης όπως την έκανε ο Λεφτ, προηγουμένως, σχετικά αποκλιμακωμένη;
Θα χρειαστεί ειδικό σώμα ελεγκτών για την εφαρμογή της διάταξης στα λαϊκά καφενεία, χωράφια, εργοτάξια και τρελοκομεία, όπου αυτές οι ρήσεις, μαζί με το τσιγάρο, παν σύνεφο;.
Ή μήπως αρκεί μια αλλαγή των απανταχού λεξικών, ώστε η λέξη αυτή θα παραμείνει, αλλά θα απαλειφθεί δια νόμου το αρχικό-κυριολεκτικό της νόημα;
Βοηθήστε ρε παιδιά τάχω χαμένα. Πως θα εκπολιτιστούμε τέλος πάντων;
Τα ερωτήματα που ακολουθούν έρχονται βροχή.

Καλή χρονιά

κάποιος σύντροφος είπε...

Δεν είσαι αστείος πικάπα, χρόνια σου πολλά. Και λιγότερος ελιτισμός, ειρωνεία, υφάκι κλπ ειδικά όταν άγνοια δείχνουν όσα λες και καμία (πολυδιαφημισμένη) συγκρότηση. Και όχι, ο Τσάβεζ αν ήθελε να μιλήσει για τους ιθαγενείς μόνο, μίλαγε αλλιώς. Μπροστά στα μάτια μας είναι, ένας προοδευτικός στρατιωτικός της ποπουλιστικής παράδοσης στοχάστηκε και έδρασε πέρα από το όριο του καπιταλισμού, σε κάθε πεδίο παραγωγής και αναπαραγωγής εκεί που εμείς φοβόμαστε να κοιτάξουμε, για να μην τα ανοίξουμε όλα μαζί, για να τηρήσουμε τα διάφορα ανεκδιήγητα κκεδικα του τύπου "πήγαινε πέστα αυτά στους εργάτες να δούμε πως θα αντιδράσουν".

"κάποιος σύντροφος"

πικάπα είπε...

Κι εγώ σε εκτιμώ κάποιε σύντροφε. Ειλικρινά θεωρώ το πρόβλημα που έθεσα μεγαλύτερο από τις θεσμικές ρυθμίσεις. Λυπάμαι που δεν καταδέχεσαι να το δεις σοβαρά και το πήρες αστείο. Και είναι τραγικό ότι δεν μπορεί κανείς εύκολα να δώσει μια ικανοποιητική απάντηση ούτε στα αστεία ούτε στα σοβαρά.
Παρόλα αυτά το θέμα του έμφυλου, όπως το λες, είναι πολύ ευκολότερο από το άλλο το θέμα των προσφύγων, όπου σαν αριστεροί, όχι μόνο δεν μπορούμε να γράψουμε πρακτικές άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις, αλλά ούτε καν να έχουμε ξεκαθαρισμένη λογική για τα κινηματικά ¨αριστερα” κέντρα φιλοξενίας, όπου κι εκεί γίνεται τουρλουμπούκι.

Και κάποιος πρέπει να τα πει κι αυτά και τα ακόμη δυσκολότερα και στους εργάτες και στους αγρότες και στους άνεργους φίλε. Αλλιώς, νάχαμε να λέγαμε, επανάσταση συνειδήσεων μεταξύ μας, δεν με συγκινεί πια στην ηλικία μου.
Πολύ δικός μου άνθρωπος έκανε το αη βασίλη να βγάλει κανα φράγκο, μέρες που είναι. Όταν τελείωσε η φάση ένα οχτάχρονο δεν έφευγε, πήγε στην αγκαλιά του να πει τι θέλει από την αη βασίλη. Δεν θέλω πράγματα είπε, θέλω μόνο οι 2 γονείς μου να έχουν δουλειά.

Σε ένα περιβάλλον που ευνοεί τον κανιβαλισμό από κάθε άποψη, αν η αριστερά χαθεί μεταξύ τυρού και αχλαδιού και δεν πιάσει το κέντρο, κανείς δεν θα ενδιαφέρεται για τις συνειδήσεις κάποιων γραφικών αριστερών. Οι συζητήσεις μας αυτές είναι πολυτέλεια και μάλλον είναι πρόκληση για το οχτάχρονο, για τους γονείς του και για τον αδελφό μου τον αη βασίλη.

Το κεντρικό αίτημα βοά. Δουλειά για όλους, με αξιοπρέπεια. Καλό να σοβαρευτούμε και να αφήσουμε τα αστεία.

ΥΓ. Δεν κατάλαβα φίλε αυτό για την διαφήμιση και πολυδιαφήμιση. Εκεί σ έχασα. Αλλά δεν είναι ανάγκη να τα καταλαβαίνω όλα..

κάποιος σύντροφος είπε...

δηλ πικάπα τα περί σώματος ελεγκτών στα καφενεία ήταν σοβαρά ?

όχι δεν θα χρειαστεί τέτοιο πράγμα, και με συγχωρείς για τα νεύρα, αν όντως δεν ήταν ειρωνεία.

"κάποιος σύντροφος"

πικάπα είπε...

κάποιε σύντροφε, μεταξύ αστείου και σοβαρού λέγονται τα σοβαρότερα πράγματα. Η παραβολή και η υπερβολή, είναι χρήσιμα μέρη του λόγου. Κανείς λόγος δεν μπορεί να είναι πάντα εύστοχος, ή πάντα να συμφωνούμ με αυτόν όλοι. ¨ολοι κάτι προσπαθούμε.
Αλλά νομίζω πως παίζουμε ότι του φανεί του κάθε θοδωρή, άλλος νομίζει άμυνα, άλλος έπίθεση, έξω αριστερά και λοιπά.
Χωρίς κέντρο, παιχνίφι δεν κερδίζεις και την μπάλα θα της έχουν πάντα οι άλλοι. Είπα πιο νομίζω είναι το κέντρο. Το παιχνίδι θα δείξει - αλλά είμαστε ήδη στις καθυστερήσεις.

Ο οργουελ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ο οργουελ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ο οργουελ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ιωσήφ Βησαριόνοβιτς Τζουγκαζβίλι (Στάλιν) είπε...

Όργουελ,


Τι σχέση έχει το παράθεμα που μας κοτσάρισες με το ποστ και την κουβέντα που ξεκίνησε από τον κ.σ. και εμένα και συνεχίζεται με τον κ.σ. και τον πικάπα;;; Άκου να δεις Όργουελ και άκου καλά:

Με το καλημέρα έστρεψες την κουβέντα από το θέμα που άνοιγε αυτή η ανάρτηση και την πήγες στο σύμφωνο συμβίωσης και στους lgtb. Επειδή δεν είχε συζητηθεί εδώ και επειδή ενδιαφέρθηκαν δύο αναγνώστες και σχολίασαν σχετικά, έκανα άλλη ανάρτηση με το θέμα που σε ενδιέφερε. Αν δεν συνέτρεχαν αυτοί οι δύο λόγοι, το σχόλιό σου που τρολάριζε (ένα από τα χαρακτηριστικά τού τρολαρίσματος είναι η εκτροπή τής κουβέντας) θα το έτρωγε η μαύρη μαρμάγκα.

Στα τρία τελευταία σχόλιά σου, παραπάνω, που βάζουν άλλο θέμα πάλι, επειδή έτσι σού κάβλωσε, δεν συντρέχει κανένας παρόμοιος λόγος για να μην πάρουν την άγουσα για τα αποδυτήρια. Και, όπως είδες, ήδη την πήραν.

Σούμα: αυτό το βιολάκι θα το κόψεις. Εδώ δεν είναι χάβρα Ιουδαίων τροτσκιστοαναρχοαυτόνομων για να έρχεται οκάθε πικραμένος να ‘‘ξεφορτώνει’’ ό,τι τού καπνίσει! Γκέγκε;


(Δια την αντιγραφήν, Left G700)

πικάπα είπε...

Η Ελληνική κοινωνία αποδεικνύεται πιο ανθρώπινη και πολιτισμένη από την Ευρωπαϊκή, παρά τα ιστορικά δεινά της, ή μάλλον εξαιτίας αυτών. Παραμένουν ωστόσο στη λαϊκή γλώσσα φθαρμένες λέξεις και φράσεις ρατσιστικής προέλευσης, κυρίως για 3 μειονότητες: (Εβραίους, ομοφυλόφιλους, Ρομά). Ο ρατσισμός έχει σχεδόν απονεκρωθεί, και οι φράσεις χρησιμοποιούνται μάλλον περισσότερο από συνήθεια, χωρίς να έχουν στ αλήθεια ρατσιστικές αιχμές. Ωστόσο, τα νέα δεινά που συσσωρεύονται, κινδυνεύουν να αναζωπυρώσουν κάθε είδους κανιβαλισμό.
Η καλλιέργεια και η κουλτούρα των λόγων, είναι ανώφελη όταν ακούγεται από μια άδεια κοιλιά.

Ο οργουελ είπε...

Aκου Λεφτ Γ700 (και μετεφερε το καλα στο συντροφο Κομπα)

Το θεμα της αναρτησης ειναι το K lab
και δεν πηρε κανενα σχολιο
(οπως και πολλες αλλες αναρτησεις σου-οχι με δικια μου ευθυνη).

Αρα το επιχειρημα σου οτι εκτρεπω την συζητηση αποδεικνυεται σαπουνοφουσκα.
Απο τις 24 Δεκεμβριου που το ανεβασες μεχρι χτες που εκανες τις διαγραφες περασαν 9 μερες,
30 τοσα σχολια
και ΚΑΝΕΝΑ με θεμα το K lab.
Aρα λοιπον, αλλου αυτα τα περι τρολλαρισματος.

Απο την αλλη, εχω καταλαβει πια οτι στο σχολειο δεν ησουνα δα και πρωταθλητης στα IQ τεστ. Συνεπως δεν επρεπε να σου ποσταρω για την απελευθερωση της Αλγεριας.
Τοτε οι κομμουνιστες ειχαν μια σταση παρομοια με του κκε στο συμφωνο συμβιωσης.

Παρεκαμψαν ΩΣ ΜΗ ΥΠΑΡΧΟΝ το ζητημα της ανεξαρτησιας των αλγερινων, λογω (υποτιθεμενης) πνευματικης και πολιτιστικης ανεπαρκειας, συντασσομενοι στην πραξη με τις πιο ακραιες ιμπεριαλιστικες δυναμεις της Γαλλιας.

ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ δηλαδη στους αλγερινους το δικαιωμα να βαλουν το ζητημα της ανεξαρτησιας της χωρας τους, (μη περιμενοντας την ελευση της παγκοσμιας σοσιαλιστικης επαναστασης )απο τον γαλλικο παλαιο-ιμπεριαλισμο-αποικιοκρατια. (γεγονος αδιανοητο για εμας τωρα αλλα οχι με τοσο προφανη τροπο για την πλειοψηφια των Γαλλων κομμουνιστων τοτε.

Με τον ιδιο τροπο, που τωρα το κκε αντιδρα σε ενα ετοιμο νομοσχεδιο λεγοντας, οτι το θεμα θα λυθει στο σοσιαλισμο, και καταληγει να το καταψηφησει,πρακτικα συντασσομενο με τους σκοταδιστες, μεριδες της εκκλησιας κτλ.
Ακομα και η επιχειρηματολογια, 'θα λυθει στο σοσιαλισμο' ειναι ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΗ.

Δεν υπηρχε περιπτωση να καταλαβεις οτι μιλαγα με παραδειγμα για να δειξω ποσο κοντοφθαλμοι μπορει να γινουν οι αριστεροι σε θεματα για τα οποια χρειαζεται να σκευτουν 'outside the box' οπως λενε στο χωριο μου.

Οπως δεν καταλαβες οταν εγραψα για την καταστολη των 'εθνικων ' απο το Θεοδοσιο, εννοωντας παλι το συμφωνο συμβιωσης και τη σταση των ομιλητων του κκε.

Αφηνω το βημα εδω, για να γινει συζητηση για το Κ lab. Eλπιζω να μην την εμποδισα, πολυ.

LeftG700 είπε...

Όργουελ, τα δύο θέματα συνδέονται μέσω τής Θάλασσας της Γαλήνης στη Σελήνη. Επιπλέον, το ζήτημα της Αλγερίας είναι κομβικό κα καταπίνει αυτό τού ΣΣ (που κι αυτό, σου θυμίζω, είναι εκτός θέματος της ανάρτησης). Σε κάθε περίπτωση, ας έκανες μια προσπάθεια να εξηγήσεις τη σύνδεση. Δεν έχω πάντα τη διάθεση, αν υποθέσουμε ότι έχω το χρόνο, να ακτινογραφώ τα σχόλια. Είναι χιλιάδες.


Τα λέμε