Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Αφιέρωση

Σκαλίζοντας κάτι παλιά χαρτιά έπεσε πάνω σε μια αφιέρωση. «Εγώ το ’γραψα αυτό;» αναρωτήθηκε. «Τι λες ρε πούστη μου! Και γαμώ!».

Έψαξε για το αφιέρωμα. Τίποτα. Κι ας έκανε τα παλιά χαρτιά φύλλο-φτερό, πουθενά δεν βρήκε τι ήταν αυτό που αφιέρωνε. Η ειρωνεία τού ’βγαζε τη γλώσσα: Λίγο πιο δίπλα, η ημερομηνία σε μια άσχετη φράση κάποιου (έτσι έδειχναν τα εισαγωγικά): 7 Ιουνίου 2003. Ίδιο ξεθώριασμα, ίδιο μελάνι. Να που η συνήθεια να γράφει με πένα του χρησίμευε σε κάτι. Χωρίς ραδιενεργό άνθρακα, μόνο με ένα μελάνι πένας, μπορούσε να προσδιορίσει με ακρίβεια ημερών πότε είχε γραφτεί η αφιέρωση. «Ποιος τη γαμεί την τεχνολογία! Λίγο πριν, λίγο μετά τις 7 Ιουνίου του 2003 είναι γραμμένο, φως φανάρι».

Ναι, εντάξει η ημερομηνία, αλλά το αφιέρωμα; «Πού στο διάολο;». Αναθεμάτισε τον εαυτό του για την καταραμένη συνήθεια να εμπιστεύεται τόσο πολύ τη μνήμη του και να μη μπαίνει στον κόπο της αρχειοθέτησης. «Κρίμα. Τέτοια αφιέρωση και να πάει χαμένη…».

Μα, κι αν δεν υπάρχει αφιέρωμα; Μήπως δεν είναι κι αυτό συνήθειά του, να γράφει ξεκάρφωτες φράσεις εδώ κι εκεί, όπως του ’ρχονται; Μήπως δεν είναι γεμάτα αυτά τα παλιά χαρτιά με τέτοια αδέσποτα; Και στο κάτω-κάτω, γιατί πρέπει να το βρει, ακόμα κι αν υπάρχει; Μπορεί να είναι μια σκέτη μαλακία το αφιέρωμα -τι μπορεί; Το πιθανότερο. Ενώ η αφιέρωση!...

«Βαλ’ το αγόρι μου έτσι όπως είναι, ξεκάρφωτο, αφού σε τρώει» του είπε ο άλλος εαυτός, ο θρασύς. «Δε λες ότι είναι και γαμώ τις αφιερώσεις; Ε, αν έχεις τ’ αρχίδια βαλ’ το, να φας τ’ αυγά σου σαν τη Σώτη!».

«Σιγά που θα κωλώσω! Ορίστε!».

Στους τερματοφύλακες που μαζεύουν τη μπάλα απ’ τα δίχτυα τους μ’ αξιοπρέπεια, έχοντας στο μυαλό τους το β΄ ημίχρονο.



Η φωτογραφία από το 4angle.com/sarah

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ωραία: εσάς μπορεί να σας παίρνουν τα ζουμιά με τον σύντροφο οικοδόμο στο εκλογικό τμήμα (κι εμένα φυσικά)
εμένα με παίρνουν επίσης με τους τερματοφύλακες.
λ.κ.

LeftG700 είπε...

Φίλη λ.κ.,


Κοίτα να δεις περίεργα πράγματα. Ενώ δεν έχουμε πρόβλημα με τα δικά μας ...ζουμιά, μας στενοχωρούν να τα βλέπουμε στους άλλους. Γι' αυτό μάζεψέ τα γρήγορα και ανασύνταξε τις δυνάμεις σου για το β' ημίχρονο!


Τα λέμε.

Ανώνυμος είπε...

φοβάμαι το β' ημίχρονο αλλά θα δείξει...
παίζουν και ιστορικοί ηγέτες.
χαιρετώ

Ανώνυμος είπε...

Μπαίνω στην κουβέντα σας απρόσκλητος, αλλά φοβάμαι πως όχι β ημίχρονο αλλά δεύτερος γύρος πλανάται στο μυαλό σας!

Καλή χρονιά

Sokratis

Υ.Γ. όσο για τα "ζουμιά" εεε, όλοι έχουμε τα αδύνατα σημεία μας!

LeftG700 είπε...

Φίλη λ.κ. (εσύ δεν είσαι;),


Και ποιός δεν το φοβάται! Ιδίως όταν πρόκειται να κρατήσει ολόκληρο αιώνα! Απ' την άλλη, κάτι οι ιστορικοί ηγέτες, κάτι οι εμπειρίες από τα λάθη, έχουμε βάσιμες ελπίδες!


Τα λέμε.

LeftG700 είπε...

Φίλε Sokratis,


Κατ' αρχήν καλώς ήρθες και Χρόνια Πολλά! Ακόμα καλύτερα που ήρθες απρόσκλητος. (Άκου "απρόσκλητος"! Νομίζεις ότι έχουμε φτιάξει κανένα "κλαμπάκι" εδώ που χρειάζεται και σύσταση από δύο τουλάχιστον "μέλη" για να πάρει κανείς το λόγο;).

Για ευνόητους λόγους αποφεύγουμε τον όρο "β γύρος". Προτιμάμε αυτόν της "2ης απόπειρας".

Ευχαριστούμε για τις ευχές. Καλή Χρονιά και σε σένα!


Τα λέμε.


ΥΓ Ναι, όλοι τα έχουμε. Αδύνατα και δυνατά μαζί!

Ανώνυμος είπε...

Να Left g700... ξυπνάνε χούγια απ' τα παλιά! Κατί του στιλ "σ. δεν πρόσεξες την εισήγηση" και κάτι πιο καινούρια του στιλ "ποιοι; εκείνοι οι ανένταχτοι;" (με εκφορά που δηλώνει αηδία) μπλοκάρω και ίσως περιμένω τη 2η πρόσκληση (η πρώτη ήταν του '70 εκδρομεύς).
Πάντως β ημίχρονο με σχολιαστές από το δεύτερο γύρo δεν νομίζω ότι θα δούμε!
Βουρρρρ, λοιπόν! τώρα στο διάλειμμα του αγώνα σκούπα κι αλάτι μπας και την ξεκουμπιστούν!

sokratis

Ανώνυμος είπε...

Ο αντώνης, aka radical desire, aka la boetie υπήρξε ερασιτέχνης τερματοφύλαξ, αποσυρθείς μετά από τραυματισμό στο κεφάλι (για τον οποίο δεν έλαβε ποτέ ιατρική μέριμνα ένεκα αμερικανικό σύστημα υγείας) και ως εκ τούτου προσυπογράφει και συμπάσχει.

LeftG700 είπε...

Φίλε Sokratis,


Ε, όχι και να μπλοκάρεις! Εκτός κι αν εννοείς τη μπάλα. Ως τερματοφύλακας δηλαδή!

Σκούπα κι αλάτι; Ναι, αλλά απ' την άλλη, όλοι οι καλοί χωράνε, έτσι; Μη καούν μαζί με τα ξερά και τα χλωρά...


Τα λέμε.

LeftG700 είπε...

Φίλε Ανώνυμε,


Το πρώτο που προσέξαμε είναι ότι το σχόλιό σου παραβιάζει το ...ιατρικό απόρρητο! Και μετά θυμηθήκαμε ότι σύμφωνα με το 79ο άρθρο, παράγραφος γ', εδάφιο ΙΙ, ανώνυμες πληροφορίες είναι σαν να μην υπάρχουν.


Τα λέμε (αλλά καλύτερα, ε;)

LeftG700 είπε...

Πριν από λίγο ήρθε ένα μήνυμα στο κινητό μας:

"Ρε ούφα, δεν σας πέρασε από το μυαλό ότι ο Ανώνυμος είναι ο Αντώνης;".

Όχι, δεν μας πέρασε. Και καλού-κακού, ας κρατήσουμε μια πισινή!

Αντωνης είπε...

Ναι εγώ είμαι ο (πρώην) τερματοφύλακας. Απλά τελώ πάντα υπό ταυτοτική κρίση.

Α, και παραβίασα την προγραμματική δήλωση μη αναρτήσεων αναλυτικών κειμένων ως τη νέα χρονιά στο RD. Εντελώς ασυνεπής.:-)

LeftG700 είπε...

Αχ, τι θα κάνουμε με σένα;!...


Τα λέμε. :-)

Αντωνης είπε...

Πάντως την μπάλα την μάζεψα απ' τα δίχτυα. Πλέον, έχω προωθηθεί στα καρέ του αντιπάλου στο 92' και προσπαθώ να σκοράρω με κεφαλιά-ψαράκι.

Καλή χρονιά.

LeftG700 είπε...

Φίλε Αντώνη,


Δεν είχαμε καμιά αμφιβολία, ούτε για το μάζεμα, ούτε για την προώθηση! BTW: Εκτός από την αγάπη σου για τον Ολυμπιακό, θα έπαιξε φανταζόμαστε και η θητεία σου ως τερματοφύλακας κάποιο ρόλο για το κείμενό σου περί ποδοσφαίρου στο RD. Στο οποίο, με πολύ χαρά διαβάσαμε την αποδόμηση αυτής της τεράστιας μλκς για τη διάκριση μεταξύ "φιλάθλου και οπαδού"!

Ευχαριστούμε και αντευχόμαστε.


Τα λέμε.


ΥΓ Θέλουμε να κάνουμε κι ένα-δυό παρατηρήσεις στο RD για το κείμενό σου περί Δεκέμβρη. Να δούμε αν θα το καταφέρουμε αύριο.