Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016

Ο Χρήστος Λεοντής δεν θέλει, λέει, να γίνει Βέλγος! Εθνίκι τού κερατά! Καλά σε είχαν καταλάβει οι αριστεροί που «πιο αριστερά τους βρίσκεται μόνο ο τοίχος»!Κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο η επιστολή που απέστειλε ο συνθέτης Χρήστος Λεοντής στον Υπουργό (βελγικού) Πολιτισμού και συνεπή μαρξιστή Αριστείδη Μπαλτά, απ' αφορμής την επιλογή από τον Υπουργό τού Βέλγου Γιάν Φάμπρ για τη θέση τού Καλλιτεχνικού Διευθυντή τού Ελληνικού Φεστιβάλ. Διαβάστε την για να καταλάβετε πού μπορεί να καταντήσει ο άνθρωπος, ακόμα και ένας παλιός αριστερός σαν τον Χρήστο Λεοντή, αν υποκύψει στις σειρήνες τού εθνικισμού. Αν και, για να τα λέμε όλα, κάποια δείγματα της δουλειάς του από το πολύ μακρινό παρελθόν έδειχναν ότι στην πραγματικότητα ποτέ δεν είχε ξεκόψει από τις σιχαμερές εθνικιστικές ιδέες. Να, ακούστε:ЖΟЖΟЖΟЖΟЖ

 
Κύριε Υπουργέ, οι επιλογές σας, –δεν νομίζω ότι μπορεί να είναι μνημονιακή υποχρέωση– σε πρόσωπα που καλείτε από ...το εξωτερικό, για να συμβάλλουν στην ανάπτυξη, την προώθηση και την προβολή του σύγχρονου ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ πολιτισμού, με αφήνουν άναυδο!

Μας πέταξε «στη μούρη», χωρίς αιδώ, χωρίς ευγένεια, με έπαρση, θράσος και αναίδεια, ένα ...ΕΤΟΣ ΒΕΛΓΙΟΥ! με δικά του έργα, με Βέλγους καλλιτέχνες και με έξοδα τού πενιχρού Ελληνικού δημοσίου, που θα παρουσιάσει φέτος το ...ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ, που άλλαξε και τ’ όνομά του, σε ΔΙΕΘΝΕΣ... για να ξεκαθαρίσουμε μιά και καλή με τον ντόπιο πληθυσμό... ( Διεθνιλίκι με έργα ενός ατόμου πρώτη φορά το ακούω... Τι σπουδαία ιδέα!)

Για μία τετραετία θα πρέπει οι Έλληνες καλλιτέχνες να διδαχτούμε πρώτα από Βέλγους και μετά, θα δούμε τι θα γίνει, αν είμαστε καλοί μαθητές!! Υπενθυμίστε ,παρακαλώ, στον κύριο καλλιτεχνικό διευθυντή ότι, ο πολιτισμός δεν είναι προνόμιο μόνο των Βέλγων η δικό του... Κάτι υπάρχει κι αλλού από Θέατρο, Μουσική, Κινηματογράφος, Ποίηση, Λογοτεχνία, Εικαστικά.....

Επισημαίνω και κάτι που παρατήρησα τελευταία, όχι μόνο στο δημόσιο τομέα. Μουσείο Μπενάκη: ΓΑΛΛΟΣ, Ελληνικό κέντρο κινηματογράφου: ΓΕΡΜΑΝΟΣ, Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: ΓΑΛΛΙΔΑ, Ελληνικό Φεστιβάλ: ΒΕΛΓΟΣ... η συνέχεια; Μεγαλύτερη περιφρόνηση και προσβολή για ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες καλλιτέχνες, δεν νομίζω ότι έχει ξαναγίνει. ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ! ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ! ΌΛΟΙ οι Έλληνες, καλλιτέχνες και κοινό, είμαστε απέναντί σ' αυτή τη λογική και σ' αυτές τις επιλογές.

Στο παρελθόν είχαμε απαγορεύσεις, λογοκρισίες και τώρα αποκλεισμούς. Δεν έχετε αυτό το δικαίωμα και δε φαντάζομαι ότι μπορεί κανείς να επαίρεται για τη συμβολή του στον πολιτισμό της χώρας του. Οι ενέργειες αυτές κουμπώνουν απόλυτα με το λεχθέν κατά το παρελθόν ότι, ο έλεγχος μιάς χώρας περνάει μέσα από τον έλεγχο του πολιτισμού της. Αλλάξτε ρότα κύριε Υπουργέ. ΤΩΡΑ! ΤΩΡΑ! Απαλλάξτε μας από αυτές τις επιλογές. Μην εμποδίζετε με τον τρόπο σας την ελπίδα από τους δημιουργούς της πατρίδας μας. ΦΤΑΝΕΙ!

Μήπως «φραγκέψαμε:» Κύριε Υπουργέ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΒΕΛΓΟΣ.

Έχω την τιμή και το προνόμιο, να είμαι πολίτης αυτής της δύσμοιρης χώρας. Αλήθεια, αν επεδίωκα να γίνω Βέλγος πολίτης, μήπως με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα του φεστιβάλ, το ορατόριο μου «ΦΥΛΑΤΤΕΙΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΑΣ», το οποίο παρακολούθησε και ο εξοχώτατος ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που με κάλεσε στο γραφείο του να με συγχαρεί για το ΕΘΝΙΚΟΥ χαρακτήρα έργο μου, όπως μου ετόνισε; ΚΡΙΜΑ!

 
Χρήστος Λεοντής,
Πιστός και αμετανόητος υπηρέτης του ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.2 σχόλια:

skipper είπε...

Φίλε Λεφτ

ε καλά ο Λεοντής , πέταξε δυο -τρεις εθνικιστκές κορώνες.
Αμ κι ο άλλος ο Φαμπρ...καλύτερος είναι?Τι σημαίνει έτος Βελγίου ρε Φαμπρ?
Αφού ρε αγόρι μου...το Βέλγιο δεν υπάρχει :-) :-) :-)

LeftG700 είπε...

Φίλε skipper,


Κατ' αρχήν, για να μη μπερδευτούμε: η ανάρτηση είναι σαρκαστική. Σε καμία περίπτωση δεν κατατάσσουμε τον Λεοντή στους εθνικιστές. Απλώς, ο άνθρωπος δεν είναι αριστερή πολιτική πουτάνα και μιλάει με γλώσσα που θα δώσει πάτημε σε μερικούς υπερδιεθνιστές να του την πέσουνε.

Κατά δεύτερον: Ο Φαμπρ ας είναι ό,τι είναι. Χεστηκα! Μήπως θα τον κάνω πεθερό; Εκείνος ο καημένος ο Μπαλτάς τι είναι; Αυτό είναι το ερώτημα.


Τα λέμε