Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

«Καλός αριστερός ευρωπαϊστής είναι ο αφισοκολλητής αριστερός ευρωπαϊστής!»




Εκεί σταματάει η χρησιμότητά του. Άντε και στο να κόβει κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης. «Και τι μας νοιάζει εμάς;», θα πείτε εσείς τής ΛΑΕ. «Οι αριστεροί ευρωπαϊστές έμειναν στον Νέο ΣΥΡΙΖΑ.»

Να σας νοιάζει και να σας κόβει! Γιατί μερικοί από δαύτους κωλοτρίβονται μαζί μας. Και δεν είμαστε καθόλου σίγουροι ότι έχουν γνώση οι (κοιμισμένοι) φύλακες...


34 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

https://www.facebook.com/arketa.gr/timeline
εσύ που τα παρακολουθείς

Αυτό το έχει ξεκινήσει η ΛΑΕ;
Γ.Θ

LeftG700 είπε...

Φίλε Γ.Θ. (θα σε παρακαλούσα να διαβάσεις τους κανόνες σχολιασμού στο κειμενάκι πάνω από το παλίσιο των σχολίων για να βάλεις, την επόμενη φορά που θα σχολιάσεις, το Γ.Θ. στη θέση τού Ανώνυμος)


Ομολογώ ότι δεν το ξέρω (αν χρειάζεσαι τη γνώμη μου: εκτιμώ πως όχι). Το βέβαιο είναι ότι η ΛΑΕ θα είναι εκεί στις 15 Μαΐου. See you then!


Τα λέμε

ελληνοφρενικος είπε...

Η ΛΑΕ των Λαφαζάνη, Στρατούλη κ.ά., με σχόλιό της την Τετάρτη 27/4, καταγγέλλει την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι με την «πρακτική της υποχρεωτικής κατάθεσης των ταμειακών διαθεσίμων φορέων και οργανισμών στην Τράπεζα της Ελλάδος» τα «παραδίδουν στα νύχια των εκβιαστών». Και εξηγούν, μάλιστα, ότι η διαφωνία τους «εδράζεται και στην ουσία και στη σημασιοδότηση αυτών των πρακτικών που οδηγούν στο στέγνωμα των φορέων κοινωνικής πολιτικής στο όνομα της εξυπηρέτησης των δανειστών».

Θα έλεγε κανείς ότι καλώς καταγγέλλεται η συγκεκριμένη κυβερνητική πρακτική, καθώς ξεζουμίζει κυριολεκτικά τους ήδη τσακισμένους ΕΟΠΥΥ, ΟΑΕΔ και άλλους φορείς, θέτοντας σε κίνδυνο τη λειτουργία τους και τις ελάχιστες - όσες πια - παροχές προς τις λαϊκές οικογένειες.

Υπάρχει, όμως, ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός, που αν τα στελέχη της ΛΑΕ δεν το ξέχασαν, μάλλον υπολογίζουν ότι το ξέχασαν όλοι οι άλλοι... Κι αυτό είναι ότι αυτή η πρακτική γίνεται με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που θεσπίστηκε τον Απρίλη του 2015! Τότε που στην κυβέρνηση της «πρώτη φορά Αριστεράς», οι κ.κ. Λαφαζάνης, Στρατούλης και άλλοι, που σήμερα μαζεύονται στη ΛΑΕ, στρογγυλοκάθονταν σε κορυφαίες υπουργικές θέσεις.

Συγκεκριμένα, ως μέλη του υπουργικού συμβουλίου, οι Π. Λαφαζάνης, Ν. Χουντής, Ν. Βαλαβάνη και Δ. Στρατούλης προσυπέγραφαν την ΠΝΠ που όριζε:
"κλικ" για μεγέθυνση
«Οι Φορείς της Γενικής Κυβέρνησης (...) υποχρεούνται να καταθέτουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα και να μεταφέρουν κεφάλαια των προθεσμιακών τους καταθέσεων σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης που τηρούν στην Τράπεζα της Ελλάδος, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης ή διαδικασίας»! Ποιον δουλεύουν, λοιπόν, οι της ΛΑΕ;

Αποδεικνύεται ότι η ΛΑΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ 2 δηλαδή, δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από την υποκρισία και τον τυχοδιωκτισμό που επέδειξε και συνεχίζει να επιδεικνύει και ο ΣΥΡΙΖΑ 1. Αλλωστε, οι κωλοτούμπες και οι απατεωνιές είναι στο DNA του οπορτουνισμού, τόσο από τη θέση της κυβέρνησης αστικής διαχείρισης, όσο και από τη θέση του κακέκτυπου και περιθωριακού γκρουπ...

Παραθέτουμε σκαναρισμένα τμήματα της περίφημης ΠΝΠ με τις υπογραφές των τότε υπουργών και σημερινών στελεχών της ΛΑΕ.

Πηγή: Ριζοσπάστης (TI ΨΑΧΝΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΕΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ;;;;;)

Гриша είπε...

Για αυτο εδω εχετε να πειτε κατι εσεις της ΛΑΕ ;

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8871489

smart asss είπε...

"Αγωνίζομαι να μείνω άνθρωπος. Και αυτή είναι η κορυφαία πολιτική μάχη."
Χρόνης Μίσσιος

https://pbs.twimg.com/media/ChJxUsvU4AECML5.jpg

Σκεπτικιστης είπε...


Όταν σταμάτησα να είμαι επαγγελματίας επαναστάτης, είπα να γίνω κι εγώ μέλος αυτής της κοινωνίας. Να αντιληφθώ τι γίνεται και τι είναι αυτό που θέλω να ανατρέψω. Όταν συνειδητοποίησα ότι δεν μπορώ να αλλάξω το σύστημα, άρχισα να αγωνίζομαι να μην με αλλάξει αυτό. Αγωνίζομαι να μείνω άνθρωπος. Και αυτό είναι η κορυφαία πολιτική μάχη. Να μπορείς να αποφύγεις τη βαρβαρότητα αυτής της εποχής. Να μπορείς να παραμείνεις άνθρωπος με τρυφερότητα. Με το δικό σου βλέμμα. Η ζωή είναι ένας δώρο που μας δίνεται μία φορά. Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν ξημερώνει λένε «άντε να τελειώσει κι αυτή η κωλομέρα». Και δεν καταλαβαίνουν ότι κάνουν άλλο ένα βήμα προς το θάνατο.
Έσβησε άλλο ένα κεράκι. Αμύνομαι, λοιπόν, για να μην με αλλάξει το σύστημα. Να παραμείνω άνθρωπος. Κι αυτό για εμένα είναι μεγάλη επανάσταση. Να μη γίνω σαν κι αυτούς. Τα κατάφερα και γλίτωσα. Έσωσα την τρυφερότητα, την ευαισθησία και το ρομαντισμό μου. Γιατί πάντα έλεγα «εγώ είμαι κάποιος άλλος, δεν είμαι σαν κι εσάς. Και θέλω να παραμείνω έτσι». Αυτό, όμως, σημαίνει να αποκρούεις την καθημερινή κοινωνική βαρβαρότητα. Αν έγραφα ένα τελευταίο βιβλίο θα ήταν για το σήμερα και το αύριο. Δεν μπορώ να φανταστώ, όμως, ένα ωραίο αύριο. Το μεγάλο μου πρόβλημα θα ήταν πού να πάω τους ήρωές μου. Δεν βρίσκω κάποιο μέρος σε αυτό τον πλανήτη».

http://www.aixmi.gr/index.php/xronis-missios-denitan-san-pseftoaristerous/

smart asss είπε...

δεν συντάσσομαι με κανέναν επαγγελματία αριβίστα, είτε είναι αριστερός είτε κάτι άλλο.
Σκεπτικιστή, δεν ήθελα να ανεβάσω περισσότερα...

Πείτε με "φιλελέ" ή ό,τι άλλο επιθυμεί η ψυχή σας δεν με νοιάζει καθόλου.

Κουράστηκα.

Κάντε την επανάσταση sans moi.

Bella Ciao.


LeftG700 είπε...

Φίλοι ελληνοφρενικέ και Гриша,


Καθόλου σύμπτωση που και οι δύο ποστάρατε το ίδιο άρθρο τού Ρίζου. Επειδή έχετε βάλει το μυαλό σας στον αυτόματο πιλότο σκέψης, αδυνατείτε να καταλάβετε ότι αυτό το άρθρο έχει target group τον κόσμο τού ΚΚΕ, και στόχο να τον κρατήσει κοντά «στο Κόμμα». Σε άλλους δεν πιάνει. Ειδικά δε στους ανθρώπους που έχουν στραφεί στη ΛΑΕ. Για τον απλούστατο λόγο ότι κατανοούν πως η όποια συμμόρφωση σε επιλογές τού Τσίπρα και της παρέας του δεν έγινε με σύμφωνη γνώμη, αλλά στα πλαίσια της μη αποφασισμένης ρήξης με δαύτους. Το θέμα που υπάρχει με την Αριστερή Πλατφόρμα δεν είναι η υπογραφή της συγκεκριμένης ΠΝΠ ή κάποιας άλλης. Το θέμα που υπάρχει (και που πηγαίνει πολύ πιο πίσω από τις 25 Ιανουαρίου τού 2015) είναι πώς χειρίστηκαν την κατάσταση με δεδομένη τη διαφωνία τους στις πραξικοπηματικές επιλογές τού Τσίπρα (πραξικοπηματικές σε σχέση με τις συλλογικές αποφάσεις τού ΣΥΡΙΖΑ). Η διαφωνία τους ήταν δεδομένη ό,τι κι αν προσπαθεί να σας βάλει στο μυαλό ο Ρίζος. Αψευδής απόδειξη; Η διάσπαση. Αυτήν, ακόμα και ο πιο δαιμόνιος συντάκτης τής εφημερίδας που σας τροφοδοτεί καθημερινά με σανό (κακής ποιότητας) δεν μπορεί να την ακυρώσει.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε smart asss,


Μα τον Τουτάτη, έχετε πολύ πλάκα όλοι εσείς οι προοδευτικοί αντιδραστικοί! Ο Μίσσιος είναι ένα από τα πολλά γέρικα λιοντάρια που τα ‘‘αγαπήσατε’’ μόνο όταν τους έπεσαν όλα τα δόντια (δες τι λέει στο κείμενο που ποστάρισε ο Σκεπτικιστής: «Όταν συνειδητοποίησα ότι δεν μπορώ να αλλάξω το σύστημα, άρχισα να αγωνίζομαι να μην με αλλάξει αυτό. Αγωνίζομαι να μείνω άνθρωπος»).

Τα ‘‘αγαπάτε’’ τώρα, αλλά τότε, όταν ακόμα είχαν όλα τους τα δόντια και μπορούσαν να σας δαγκώνουν, τα στήνατε στον τοίχο και τα θερίζατε σαν στάχια!

Μ’ εσένα επί κεφαλής τού αποσπάσματος (με το αστέρι τού ανθυπολοχαγού στον ώμο) και τη Διοίκηση του Τάγματος (Ροΐδης και Λασκαράτος) να παρακολουθεί με άγρυπνο μάτι ώστε να γίνουν όλα «σύμφωνα με τους κανονισμούς»...


Τα λέμε

smart asss είπε...

LeftG700
έχεις δίκιο, η Αριστερα (κομμουνιστική ή μη) έχει πετύχει παντού στον πλανήτη, δεν χρειάζεται να κάνεικ κανένα "κλικ" διόρθωσης, είναι αλάνθαστη.

Αόμματος, όποιος δεν βλέπει την πλανητική επικράτησή της.

Και στα ε λ ά χ ι σ τ α ακόμη κράτη που αντιστέκονται, είναι φανερό ότι φταίει ο παγκόσμιος ιμπεριαλισμός και ορισμένοι που δεν λένε να ασπαστούν, τις ορθές απόψεις Της.

Bella Ciao.

LeftG700 είπε...

Φίλε smart asss,


Δυστυχώς (για σένα ευτυχώς), τα γεγονότα επιβεβαιώνουν ότι η Αριστερά (μία είναι: δεν υπάρχει αντικομμουνιστική Αριστερά, όπως δεν υπάρχει, αυτή την εποχή, Σύριος τουρίστας) έχει αποτύχει μέχρι στιγμής. Για τους αριστερούς δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.

Εσύ κάνε ό,τι νομίζεις. Αλλά πάψε να κρύβεσαι πίσω από τα μουστάκια τού Μίσσιου ή τα φουστάνια τής Ρόζας. Δεν μασάει η κατσίκα ταραμά, ιδίως η αριστερή. Πάρτο απόφαση.


Τα λέμε

Smart Asss είπε...

Λέφτ έφα:
"Για τους αριστερούς δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better."

Ισχύει και για την επιστήμη.
και ο λαός λέει: "Το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι"

Η σημερινή αριστερά αγαπητέ, στη συντριπτική της πλειοψηφία δεν κάνει τίποτ' άλλο παρά να διαπιστώνει και να καταγγέλλει.

Ένα από τα (πολλά) προβλήματά της είναι η δημιουργική επεξεργασία της πραγματικότητας, η οποία αναπόφευκτα οδηγεί και σε αντίστοιχες (πάντα ρεαλιστικές) προτάσεις.

Δεν πά' να Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better."

Ε, και; so what.

Bella Ciao.

Φουης είπε...

Δεν μπορώ να φανταστώ, όμως, ένα ωραίο αύριο. Το μεγάλο μου πρόβλημα θα ήταν πού να πάω τους ήρωές μου. Δεν βρίσκω κάποιο μέρος σε αυτό τον πλανήτη.

Σε καπιο άλλο πλανητη ισως;

O smrtasss δεν κανει τιποτε άλλο από το να καταγγειλλει την αριστερα.

Ένα από τα πολλα προβλήματα του είναι η δημιουργική επεξεργασία της πραγματικότητας, η οποία αναπόφευκτα οδηγεί και σε αντίστοιχες (πάντα ρεαλιστικές) προτάσεις

LeftG700 είπε...

Φίλε smart asss,


Εκείνο που κυρίως σε κάνει να μοιάζεις με μπουμπούνα φιλελεύθερης κοπής είναι ότι δεν εννοείς να καταλάβεις πως δεν συνομιλείς με ηλίθιο. Μη μου γράφεις λοιπόν για την ατάκα τού Μπέκετ "Ε και; so what?". Την ακολουθείς πιστά, αλλά για λογαριασμό τής υπαρκτής κοινωνίας τού φιλελεύθερου δυτικότροπου καπιταλισμού που για σένα είναι το τελειότερο δυνατό σύστημα και για το οποίο το μόνο που χρειάζεται είναι κάποιες βελτιώσεις κοινωνικής ευαισθησίας (π.χ.: οι άποροι να θάβονται με έξοδα του κράτους και να μην αφήνονται εκεί που πέθαναν για να τους φάνε τα ποντίκια...).


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Φούη,


Δεξιούρας είναι ο άνθρωπος (έστω και της αριστερής πτέρυγας της Δεξιάς, δεν αλλάζει αυτό τη μεγάλη εικόνα), ποιον ήθελες να καταγγέλει; Τον Τόνι Μπλερ ή τον Σημίτη;

Νομίζω ότι δεν πρέπει να τα βάζουμε γενικά και αόριστα με το ρεαλισμό στην πολιτική. Μη σε παρασύρει η προσχηματική επίκλησή του από τους φιλελέδες. Ο ρεαλισμός μπορεί να είναι και εργαλείο διατήρησης τους υπάρχοντος και εξαιρετικό όπλο για την ανατροπή του. Άλλο τα βρωμόνερα στη σκάφη, άλλο το μωρό που είναι μέσα σ' αυτή...

Για την ώρα και μέχρι νεωτέρας, κράτα τους ήρωές σου ζωντανούς στο μυαλό σου. Πού θα πάει; Θα βρεθεί τόπος για να στήσεις τα μνημεία τους.


Τα λέμε

Σκεπτικιστης είπε...

Οντας φιλελεύθερος, ο φιλος smartasss, θεωρει εκ προοιμιου την αριστερα μια απατη, ενώ την αναζητηση μιας αριστερας αντίστοιχης των σημερινων αναγκων, ως μη ρεαλιστικη ουτοπια ή εναλλακτικα , ως επικινδυνη εκτροπη. Όλα αυτά, χωρις την παραμικρη επιχειρηματολογια.

Δεν κατανοει, ή αν κατανοει, τοτε εξαπατει συνειδητα, τα εξης:

a. Οσα ισχυρίζεται αναπόδεικτα, ισχυουν το ιδιο και για τον φιλελευθερισμο, ή ακομα και για το σημερινο συστημα, των οποιων την αποτυχια δεν θελει ή δεν μπορει να δει. Ο φιλελευθερισμος, οπου επιχειρηθηκε να εφαρμοστει, χρειαστηκε η επιβολή δικτατοριας, όπως στην Χιλη, οπου ο δικτατορας Πινοσετ,( υπεθυνος μεταξυ αλλων για για μαζικες δολοφονιες αριστερων,) χρησιμοποιησε τους φιλελευθερους αμερικανους ειδικους της περιβόητης σχολης το Τσικαγκο, για να αναπτυξει την οικονομια. Αυτό ωφελησε τα μαλα την μεσια ταξη, η οποια αναδυκνυεται ως ο κατεξοχήν στυλοβάτης του καθεστώτος στο εσωτερικο. Κατεστρεψε όμως την εργατικη ταξη και φτωχοποιησε τους αγροτες. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΟΣ (ΥΠΑΡΚΤΟΣ) ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ. O φιλελευθερισμος, όταν εχει τις πλατες του συστηματος είναι φασισμος. Είναι ο καταστροφεας των φτωχοτερων.

β. Χωρις αυτές τις πλατες, είναι το κατεξοχήν ουτοπικο συστημα ιδεων, τιποτα περισσοτερο από ένα ευχολογιο, χωρις καμμια πρακτικη σημασια εκτος από την παραπλανηση :
οσων βλεπουν το αδιεξοδο του σημερινου συστηματος, και αναζητουν μια καποια λυση, χωρις τους αυταρχισμους της αριστερας.Η στα λογια υπερασπιση των φιλελευθερων ιδεων, πρακτικα οδηγει στην απραξια, δηλαδή στην διατηρηση του σημερινου συστηματος.

ελληνοφρενικος είπε...

Φιλε λεφτη,σε πιανω αδιαβαστο υπαρχει αντικομμουνιστικη αριστερα.(Για μενα δεν υπαρχει οπως δεν νοειται αριστερα που δεν ειναι αντικαπιταλιστικη).Για σενα ομως υπαρχει και αντικομμουνιστικη αριστερα και καπιταλιστικη.Για να φρεσκαρεις λιγο την μνημη σου θυμησου με ποιους ορκισμενους αντικομμουνιστες συνεργαζοσασταν εκει στο συριζα Α.......Ο καταλογος δεν εχει τελος φιλε.......Αλλα ξεχασα αυτα τα λεει ο ριζοσπαστης μην τα δινεις σημασια......Κολλημενα μυαλα.....

LeftG700 είπε...

Φίλε ελληνοφρενικέ,


Και μπύρα χωρίς αλκοόλ υπάρχει. Θα μου αναγνωρίσεις το δικαίωμα να μη τη θεωρώ μπύρα;

Δεν δήλωσα ποτέ ΣΥΡΙΖΑ, καρντιά μου, για να χρησιμοποιείς δεύτερο πρόσωπο. Αλλά, εντάξει, αν είσαι τόσο αφελής και νομίζεις ότι τέτοιου τύπου αντιπολίτευση έχει πέραση έξω από τα μέλη τού ΚΚΕ με κομματικά ένσημα τουλάχιστον 15 ετών, από μένα ελεύθερα...


Τα λέμε

Ο Τετοιος είπε...

N α π ω κ υ ρ ι ε ;

-αντικομμουνιστικη αριστερα είναι....

τ ο Κ Κ Ε...

LeftG700 είπε...

Παιδί μου Τέτοιε, προσπάθησε περισσότερο. Προς το παρόν δεν θα πω τίποτε στον πατέρα σου, αλλά, αν συνεχίσεις να αποστηθίζεις χωρίς να κατανοείς σε βάθος τα μαθήματά σου, θα του ζητήσω να σου κόψει το 5 Χ 5 και τις πίτσες τις Κυριακές το βράδυ.


Τα λέμε

ελληνοφρενικος είπε...

Δεν δηλωνες συριζα αλλα τον στηριζες με παθος καρδια μου........Και ειδικα σε κατι συνομιλιες μας στηριζες με παθος ακομα και τον φιλη!!!Υ.Γ.Ακομα και μετα τις 147 σελιδες στηριζες αλεξη......Τι να λεμε.....

LeftG700 είπε...

Φίλε ελληνοφρενικέ,


Για κάποιον που μαθαίνει την πολιτική από τις ατάκες και τις φάρσες τού Αποστόλη, δεν με εκπλήσσει (και πολύ) που έχει βγάλει το συμπέρασμα ότι στήριζα με πάθος και τον Φίλη και τις 47 σελίδες τού Τσίπρα (και τα δύο μαζί δεν γίνεται: αυτό που επικαλέστηκα από όσα είχε πει ο Φίλης ήταν ακριβώς η δήλωσή του στη Βουλή μετά από την ομιλία τού Παφίλη (νομίζω) ότι με το δημοψήφισμα «μηδενίζεται το κοντέρ» –αυτά ακριβώς ήταν τα λόγια του– των μέχρι τότε διαπραγματεύσεων).

«Στήριζα με πάθος Φίλη»; Και λίγα λες! Εδώ «γοητεύθηκα απο τη ρητορικη μιας Μαρι Λεπεν»!

Τι να σου πω ρε φίλε... Ούτε από τα δέντρα να σας είχαν κατεβάσει πριν από μία ώρα!


Τα λέμε

Гриша είπε...

Οποιος πιστευει οτι με το δημοψηφισμα "μηδενιζοταν το κοντερ" οπως ελεγε ο Φιλης και υποστηριζε με θερμη το Leftg700,
να σηκωσει το χερι !

Οι φιλοι του ΚΚΕ εξαιρουμαστε της διαδικασιας μιας και κατοικουμε στα δεντρα...

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Πάντως, το Leftg700, ως προς τη συμμετοχή στο δημοψήφισμα με δαγκωτό ΟΧΙ, το ακολούθησε η μεγάλη πλειοψηφία τών ψηφοφόρων τού ΚΚΕ (αυτοί που του έχουν απομείνει μετά την καταστροφή τού Ιουνίου 2012).

Κατά τα άλλα: Αντί να τρως τις ώρες σου με το να ξαναβάζεις την ίδια και την ίδια κασέτα, δεν ψάχνεις λίγο στην Ιστορία να δεις τι έκαναν οι μπολσεβίκοι στη διαδήλωση της Ματωμένης Κυριακής που είχε επι κεφαλής τον παπα Γκαμπόν; Θα δεις ότι δεν κάθισαν σπίτι τους για να απολαύσουν το μοναδικό υποφερτό γεύμα τής βδομάδας, αν και ήξεραν πολύ καλά τι κρυβόταν κάτω απο τα ράσα του. Στο επόμενο Συνέδριό σας, εκτός από το ΕΑΜ, να καταγγείλετε και τις αυταπάτες που καλλιέργησαν οι μπολσεβίκοι το 1905...


Τα λέμε

ελληνοφρενικος είπε...

Για το 2012 το ΚΚΕ δικαιωθηκε γιατι δεν παρασυρθηκε(οπως πολυ ευκολα εκανες εσυ)στο καλεσμα ενοτητας με τους σοσιαλοδημοκρατες.....Δεν ηταν καταστροφη πολιτικα(εκλογικη ηττα ναι).Πολιτικα ομως δικαιωθηκε οπως δικαιωθηκε και στο δημοψηφισμα.Καταστροφη ομως εκλογικη οπως και πολιτικη ηταν η σταση της λαε(και η δικη σου)στις τελευταιες εκλογες και στο δημοψηφισμα.Που αντι για την εκλογικη πανωλεθρια του ΚΚΕ που προεβλεψες για την υποτιθεμενη προδοτικη σταση της ηγεσιας του,ειχαμε την πανωλεθρια του λαφαζανεικου που τωρα μετα και τη φυγη της ζωιτσας πνεει τα λοισθια.....Και καθαρα απο εγωισμο και ξεροκεφαλια δεν παραδεχεσαι οτι δεν μπορεις να προβλεψεις ουτε το οτι αν ο ολυμπιακος δεν κερδιζει μεχρι το 80'θα παρει πεναλτακι ξυγιρισμενο.....

skipper είπε...

"Και καθαρα απο εγωισμο και ξεροκεφαλια δεν παραδεχεσαι οτι δεν μπορεις να προβλεψεις ουτε το οτι αν ο ολυμπιακος δεν κερδιζει μεχρι το 80'θα παρει πεναλτακι ξυγιρισμενο....."

H αλήθεια έναι ότι όταν η νίκη του γαύρου θεωρείται ΔΕΔΟΜΕΝΗ , είναι δύσκολο να προβλέψεις πως θα έρθει. Με πέναλτι? ... με κανα δυο αποβολές του αντιπάλου ?... με φουλ "σπρώξιμο" του γαύρου προς την αντίπαλη εστία από τον διαιτητή , δίνοντάς του ανύπαρκτα φάουλ? με, με , με .... δεν έχει σημασία. χα , χα , χα.
Πάντως την νίκη γενικότερα, σίγουρα μπορεί να την προβλέψει ακόμα κι ένα μωρό .

Κατά τα λοιπά , δεν είναι ντροπή να πούμε ότι ΔΥΣΤΥΧΩΣ ...εξαπατηθήκαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Κι επειδή μεγαλώσαμε... λιγάκι ,το θέμα είναι να μην την ξαναπατήσουμε.
Και σε ρωτώ φίλε Λεφτ. Γιατί ΛΑΕ κι όχι ΚΚΕ?
Διότι εκει στο " Σοσιαλισμός , το μεταβατικό πρόγραμμα και η ΛΑΕ" -παραπομπή από το "Καύλα και επανάσταση"- λέγεται ότι :

" Η διαφορά μας με το ΚΚΕ δεν είναι ότι εμείς πιστεύουμε πως μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διακυβέρνηση σε μια χώρα των ιμπεριαλιστικών ολοκληρώσεων και σε συνθήκες δομικής κρίσης του καπιταλισμού χωρίς μάχη και τελικά κατάκτηση της εξουσίας, αλλά ότι μια μεγάλη πολιτική ανατροπή που θα φέρει μια «κυβέρνηση της Αριστεράς» μπορεί να πυροδοτήσει τη μάχη για την κατάκτηση της εξουσίας και το σοσιαλισμό. Χωρίς αυτή την τελευταία παραδοχή, οι κατηγορίες προς το ΚΚΕ για ανάγκη απαντήσεων «στο σκληρό σήμερα και όχι στο σοσιαλιστικό επέκεινα» μένουν κούφια προπαγανδιστικά σχήματα. Διότι το ΚΚΕ έχει γενικά απόλυτο δίκιο όταν λέει ότι δεν μπορούν να υπάρξουν φιλολαϊκές πολιτικές στο πλαίσιο του καπιταλισμού. Απορρίπτει όμως τη στρατηγική δυνατότητα μιας μεγάλης πολιτικής ανατροπής και σχηματισμού «κυβέρνησης της Αριστεράς» που δε θα λύσει μεμιάς το ζήτημα της πολιτικής εξουσίας, αλλά μπορεί να πυροδοτήσει και να επιταχύνει τη διαδικασία για τη σοσιαλιστική επανάσταση υλοποιώντας αντικαπιταλιστική μέτρα και πολιτικές, υλοποιώντας δηλαδή πολιτικές σε σύγκρουση με τον καπιταλισμό.

Μια ολοκληρωμένη κριτική στη στρατηγική του ΚΚΕ δεν πρέπει να υποκύψει στις ευκολίες προπαγανδιστικών σχημάτων. Πρέπει επίσης να απαντήσει στη στρατηγική θέση ότι το μεταβατικό πρόγραμμα είναι «νόμιμο» στρατηγικά μόνο σε συνθήκες επαναστατικής κατάστασης - μια συζήτηση που εκφεύγει από τα όρια αυτού του άρθρου. Το πρόβλημα με τη στρατηγική του ΚΚΕ είναι ότι αρνείται τη μεταβατική στρατηγική για το σοσιαλισμό. Αλλά η απάντηση στη στρατηγική του ΚΚΕ δεν είναι η παλινόρθωση της στρατηγικής των σταδίων! "

LeftG700 είπε...

Φίλε ελληνοφρενικέ,


Εντάξει, αφού δικαιώθηκε «το Κόμμα», χάνοντας 47 στους 100 ψηφοφόρους του τον Ιούνιο του ’12, μπορώ να φανταστώ τι θεωρείς πολιτική ήττα (διαχειρίσιμη βέβαια σε κάθε περίπτωση, όπως πάντα συμβαίνει με «το Κόμμα»): να βρείτε στην κάλπη τις ψήφους τών μελών τής Κεντρικής Επιτροπής, μαζί με εκείνες τών συγγενών τους (πρώτου βαθμού)...

Ποιος εγωισμός, φίλε μου; Νομίζεις ότι αντιμετωπίζω την πολιτική με τον ποδοσφαιρικό οπαδικό τρόπο που την αντιμετωπίζετε κατά μεγάλη πλειοψηφία εσείς «του Κόμματος»; Και ποια πρόβλεψη έκανα που δεν βγήκε και τώρα τάχα ντρέπομαι να το πω; Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έφερνε το σοσιαλισμό; Βάλαμε ποτέ όλα τα αυγά μας στο καλάθι τού ΣΥΡΙΖΑ; Ρε σεις, γιατί είστε τόσο φτωχοί στο πνεύμα; Δεν μπορείτε να βρείτε μια υπερασπιστική γραμμή για «το Κόμμα» που να στέκει στοιχειωδώς όταν αντιπαραβάλλεται με την πραγματικότητα;


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε skipper,


Θα μου επιτρέψεις να βγάλω την ουρά μου και την ουρά αυτού τού ιστολογίου από την έκφραση «εξαπατηθήκαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ». Δεν ξέρω για σένα, αλλά εμείς εδώ, ακόμα κι όταν στις δεύτερες εκλογές τού 2012 προτείναμε την υπερψήφισή του, δεν το κάναμε με καμία βεβαιότητα. Το κάναμε επειδή μία νίκη του θα άνοιγε δρόμους και θα δημιουργούσε προοπτικές για να κάνει παιχνίδι η Αριστερά, ακόμα και παρά τις διαθέσεις και προθέσεις τού ηγετικού πυρήνα τού ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε, στη δική μας περίπτωση, εκείνο που ταιριάζει δεν είναι το «προδοθήκαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ», αλλά το «διαψευστήκαμε στις προσδοκίες μας ότι μία εκλογική νίκη τού ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργούσε ενδεχομένως τις συνθήκες για να γίνει παιχνίδι». Αυτό έχει συμβεί μ’ εμάς εδώ και, ανεξάρτητα από το αν νιώθω ντροπή (ελάχιστη σημασία έχει τι νιώθω), είμαι υποχρεωμένος για 1.000.000 να το παραδεχθώ. Κατά τα άλλα:

Αχ, τι θα κάνω με σένα! :-) Ρωτάς «Και σε ρωτώ φίλε Λεφτ. Γιατί ΛΑΕ κι όχι ΚΚΕ?»

Μα, Kυβερνήτα μου, η απάντηση γιατί «όχι ΚΚΕ» εξηγείται στο απόσπασμα από το κείμενο των υπεραριστερών τής ΛΑΕ (το γεγονός ότι είναι αριστεριστές δεν σημαίνει πως ό,τι κι αν λένε είναι λάθος· αυτό μόνο λενινιστές Κουκουέδικου τύπου το υποστηρίζουν, κόντρα στο βίο και την πολιτεία τού ίδιου τού Λένιν). Ειδικά στο σημείο που λένε:

Απορρίπτει όμως τη στρατηγική δυνατότητα μιας μεγάλης πολιτικής ανατροπής και σχηματισμού «κυβέρνησης της Αριστεράς» που δε θα λύσει μεμιάς το ζήτημα της πολιτικής εξουσίας, αλλά μπορεί να πυροδοτήσει και να επιταχύνει τη διαδικασία για τη σοσιαλιστική επανάσταση υλοποιώντας αντικαπιταλιστική μέτρα και πολιτικές, υλοποιώντας δηλαδή πολιτικές σε σύγκρουση με τον καπιταλισμό.

Ενισχύοντας εκλογικά (άρα και πολιτικά) το ΚΚΕ, μπορεί να σώζεις την αριστερή ψυχή σου, αλλά δίνεις φιλί ζωής σε αυτή την ολότελα λαθεμένη (και κάργα αντιλενινιστική!) αντίληψη. Το αντίθετο πρέπει να κάνεις: να το μαυρίσεις! Με απώτερο σκοπό να μη μπει καν μέσα στη Βουλή. Μόνο τότε υπάρχει περίπτωση οι αφαλοκομμένοι οπαδοί του να βρουν το θάρρος να ζητήσουν τα ρέστα από τη χρεοκοπημένη ηγεσία του και να απαιτήσουν ριζική αλλαγή πολιτικής.

Αυτά από μένα, με όλο το θάρρος και χωρίς καμία πρόθεση να υποδείξω σε έναν Κυβερνήτη τι θα κάνει όταν τεθεί το δίλημμα. Τη γνώμη μου είπα, στο πλαίσιο των συζητήσεών μας.


Τα λέμε

Σκεπτικιστης είπε...

Ολη η αριστερα πασχει από το συνδρομο της αυτοδικαιωσης.

Ένα σταματημενο ρολοι εχει 'δικιο' μια φορα στο 12ωρο. (αν είναι digital, 1 φορα στο24ωρο). Μονο παγώνοντας το χρονο (πραγμα δυνατο μονο στην σφαιρα των ιδεων ή στη μεταφυσικη) δικαιώνεις το ρολοι, άλλος τροπος δεν υπαρχει.

Η περιφημη κριση υπερσυσσωρευσης, ξεπερνιέται προκαλώντας ποικιλες αντδραστικες ενεργειες (νομισματικος πολεμος, δημοσιονομικη κριση χρεους, καταργηση κατακτησεων, διέξοδος στον πολεμο) που καμμια δεν λειτουργησε υπερ του κκε, αλλα ουτε και υπερ της λαε.

Το γιατι θα το βρουμε, αρκει να σκεπτόμαστε αντικειμενικα και όχι για να δικαιώσουμε μια τακτικη (ή την ΕΛΛΕΙΨΗ της) καποιου κομματος.

Η κριση υπερσυσσωρευσης ξεπεραστηκε, οι αντιδραστικες ενεργειες όχι. Σε αυτό βεβαια το κκε δεν εχει να προτεινει τιποτε καινουριο, παρα μονον ότι 'προτου πανε καλυτερα, τα πραγματα θα πανε χειροτερα'. Αυτό δεν αρκει σαν απαντηση (δεν αρκει όχι σε εμενα, δεν αρκει στους εργαζομενους).


Νομιζω ότι ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ δειχνουν ότι η αριστερα ειτε στην επαναστατικη, ειτε στην τροτσκιστικη-σοσιαλδημοκρατικη της εκδοχή, δεν πετυχε πολλα πραγματα παροτι ένα τμημα της κατελαβε την κυβερνηση, για να εφαρμοσει όμως την πολιτικη του συστηματος.

Κατά τη γνωμη μου, ο μεσος εργαζόμενος, μπορει να σκευτει ως εξης: ας ψηφισο τωρα τον Κυριακο, την Φωφη ή τον Μιχαλολιακο, και όταν (και αν) ερθει η ωρα της επανάστασης, θα ακουσω τι εχει να πει το κκε (ή η λαε).


Προσωπικη αποψη, το πιο ανησυχητικο, ηταν η αποτυχια της λαε.

Αν η τακτικη ή εστω η ρεφορμιστικη ιδεολογια της πλατφρμας ειχε καποια απηχηση, αυτό θα ειχε φανει στην καλπη.

Η αποτυχια σημαινει ότι η κριση και η ρεφορμιστικη τακτικη της πλατφόρμας δεν πρoκαλεσαν καμμια αλλαγη προς τα αριστερα oyτε καν των ψηφφορων του συριζα. Μαλλον ενισχυσαν ακροδεξιες και απολιτικ αποψεις πως, 'ολοι ιδιοι είναι', και πως, kammia διαφορα δεν εχει ο συριζα από το πασοk.

LeftG700 είπε...

Κυβερνήτα μου,


Διορθώνω δύο λαθάκια από το προηγούμενο σχόλιό μου προς την αφεντιά σου που μπορεί να μπερδέψουν.

1) Οπότε, στη δική μας περίπτωση, εκείνο που ταιριάζει δεν είναι το «προδοθήκαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ», = Οπότε, στη δική μας περίπτωση, εκείνο που ταιριάζει δεν είναι το «εξαπατηθήκαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ»,

2) Αυτό έχει συμβεί μ’ εμάς εδώ και, ανεξάρτητα από το αν νιώθω ντροπή (ελάχιστη σημασία έχει τι νιώθω), είμαι υποχρεωμένος για 1.000.000 να το παραδεχθώ. = Αυτό έχει συμβεί μ’ εμάς εδώ και, ανεξάρτητα από το αν νιώθω ντροπή (ελάχιστη σημασία έχει τι νιώθω), είμαι υποχρεωμένος για 1.000.000 λόγους να το παραδεχθώ.


Τα λέμε

Гриша είπε...

Εχει μια παραπανω αξια που τα γραφει αυτα ο skipper o οποιος αποσο θυμαμαι δεν ειναι καν αυτο που λεμε φιλικα προσκειμενος στο ΚΚΕ.
Θεωρω πως αντανακλα την αποψη του μεσου ψηφοφορου του Συριζα που οντως εξαπατηθηκε και δεν θελει να την ξαναπατησει.”Tο δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού.”Βεβαια μια τετοια παραδοχη ειναι αδυνατον να γινει απο τον Λεφτ στο βαθμο που θα δικαιωνει εστω και 1 τοις χιλιοις την πολιτικη του ΚΚΕ.Αντιθετα γιαυτον η ενδεδειγμενη πολιτικη ειναι παλι η ”κυβερνηση της αριστερας”.Το αποσπασμα που παραθετει ειναι ενδεικτικο του ποσο καρμπον ειναι το προγραμμα της Λαε με αυτο του Συριζα του 12΄.
Το οτι το ΚΚΕ Λεφτ θα μεινει εκτος βουλης ειναι μαλλον ο ευσεβης σου ποθος.Στη πραγματικοτητα αλλος εμεινε εκτος βουλης και η περιβοητη ‘’κυβερνηση της αριστερας’’ τωρα που μιλαμε προσπαθει να περασει με διαδικασιες fast-track το χειροτερο ασφαλιστικο ever. Γιαυτο θες δε θες φερεις τεραστια ευθυνη οχι μονο γιατι πηγες στη καλπη και εριξες Συριζα αλλα γιατι καλουσες και αλλους μεσα απο αυτο το blog να κανουν το ιδιο.
Η “κυβερνηση της αριστερας” οχι μονο δεν ανταποκριθηκε στις προσδοκιες του ελλην. λαου αλλα οδηγησε στην παραπερα απαξιωση της εννοιας της αριστερας σε ενα μεγαλο κομματι του πληθυσμου.Το οτι επιπλεον αποκοιμισε και αδρανοποιησε ενα αλλο μεγαλο κομματι ριζοσπαστικου κοσμου ειναι γνωστο και ειναι ισως η σοβαροτερη ζημια που θα βρισκουμε συνεχεια μπροστα μας.

Αυτη ειναι η αληθεια και σιγα σιγα οπως βλεπεις φιλε Λεφτ εμφανιζονται κι αλλοι εκτος απο μας τους κολλημενους κκεδες και σου ζητανε τα ρεστα.Γενικως πολυς κοσμος την ψαχνει διαφορετικα οποτε τα περι αριστερης κυβερνησης και λοιπες αρλουμπες δεν πειθουν πλεον.

ΥΓ.Τη Παρασκευη στο Συνταγμα πενηντα (50) μετρημενοι νοματαιοι ηταν το μπλοκ της Λαε..Το κομμα που επενδυσε στο μεγαλειωδες οχι και κοιταζει τον κοσμο στα ματια…Πενηντα (50) ατομα !!! Δε μπορω να πω φιλε λεφτ εσεις τους μαζεψατε τους συγγενεις α΄ βαθμου του Λαφαζανη και του Στρατουλη.Και αυτο δε λεγεται πολιτικη ηττα.Λεγεται απολυτη ξεφτιλα.

ελληνοφρενικος είπε...

Eισαι απιστευτος........Ειλικρινα δεν γινεται να κανω κουβεντα με ατομο που η εχει αλτσχαιμερ η εστω επιλεκτικη μνημη......Στα ειχα πει πολλες φορες και απο το 2012,ατομα που πιστευουν πως εντος ΕΕ και ΝΑΤΟ πιστευουν πως θα εφαρμοσουν ιχνος αριστερης πολιτικης ειναι η (πολιτικα)αφελης οπως εσυ η απατεωνες οπως οι ηγετες σου......Οι τωρινοι και οι χθεσινοι.Θα μπορουσα να σου απαριθμισω παρα πολλα παραδειγματα με αφελης προβλεψεις σου αν δεν πιστευα πως πανε στο βροντο.Υ.Γ.Καμια αναρτηση απο την τριημερη απεργιακη μαχη δεν εβαλες η δεν ειναι λενινιστικες αυτες οι αναρτησεις;;;

Eriugena είπε...

Αγαπητέ Λεφτ, έχεις εντελώς λάθος για την σημασία της ψήφου στο ΚΚΕ τουλάχιστον τώρα.
Το θέμα δεν ειναι η "αριστερή ψυχή" και άλλα, ενδιαφέροντα δεν τα αρνούμαι, αλλά ΚΑΙ η μετατόπιση του ιδεολογικού πλαισίου, η αλλαγή του συμβολικού πεδίου, ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΑΠΟ-ΣΥΡΙΖΟΠΟΙΗΘΕΙ πάραυτα σε μια μη αντιδραστική κατεύθυνση. Μη βάλουμε κάτω τα τακτικόστατηγικα του κκε και των άλλων, γιατί μπορώ να σου πω πως υπάρχει για τους άλλους μάλλον συντριπτική ήττα, αλλά να δούμε και το επίπεδο της ιδεολογίας.
Κατά την γνώμη μου ο "αριστερός" πέραν του κκε είναι υπεύθυνος για μια μορφή ιδεολογικής και πολιτισμικής εξαθλίωσης που δεν έχει μετρηθεί σωστά, είναι υπεύθυνος (βάζω και τον εαυτό μου μεσα) για μια μικροαστικοποίηση της αριστεράς (μαζί με όλο το αντιγκλόμπαλ "κίνημα") που θα την πληρώσει ακριβά. Να σου το κάνω νιανιά λαϊκό:
ακόμα κι αν το κκε είναι επι της ουσίας ένα "σοσιαλδημοκρατικό" κόμμα δεν είναι παντως αυτό το πράγμα της γενικής ακαθοριστίας και της κινηματικής αερολογίας όπως οι υπόλοιποι..

skipper είπε...

Λεφτ καλημέρα

Το ότι είσαι ακριβολόγος και πολύ καλός θεωρητικός ,είναι γνωστό.
Παρόλα αυτά ,ας μην μπούμε σε συζήτηση για το που βρίσκονται τα όρια μεταξύ της διάψευσης της ελπίδας και της εξαπάτησης ή ακόμα και της προδοσίας.
Δεν έχει και μεγάλη σημασία ...για μένα άλλωστε.
Τα έχω λύσει μέσα μου , κι αν καμιά φορά γράφω καμιά "άστοχη" λέξη είναι λόγω βιασύνης ...υποχρεώσεις βλέπεις.

Το κειμενάκι το οποίο παρέθεσες (κοπυσταροντας απο μένα) και το οποίο αποτελεί στοιχειώδη διαφορά με το ΚΚΕ...για σένα , είναι αυτό ,το οποίο είναι τουλάχιστον αστείο για μένα.
Παπαριλίκια ... και μετα συγχωρήσεως δηλαδή.

Ποια πολιτική ανατροπή και ποια συνεργασία κυβέρνησης της αριστεράς?
Δηλαδή ο fucking SYRIZA, θεωρητικά τουλάχιστον και με τα μέχρι τούδε δεδομένα ...δεν αποτέλεσε πολιτική ανατροπή και συνεργασία της Αριστεράς ?...λαμβάνοντας υπόψιν τις 1000 και μία, όχι νύχτες αλλά συνιστώσες?
Ένας fucking SYRIZA δηλαδή με άλλο όνομα και άλλον ηγετικό πυρήνα?
Ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω , τα χαϊρια μιας τέτοιας υποτιθέμενης σύμπλευσης συνιστωσών τα είδαμε.

Φίλε Λεφτ , όπως και να το κάνουμε σε αρκετα τα οποία έχει πει το ΚΚΕ...έχει δίκιο.
Και παρεπιφτού θα συμφωνήσω με τον Eriugena στο :
"Κατά την γνώμη μου ο "αριστερός" πέραν του κκε είναι υπεύθυνος για μια μορφή ιδεολογικής και πολιτισμικής εξαθλίωσης που δεν έχει μετρηθεί σωστά, είναι υπεύθυνος (βάζω και τον εαυτό μου μεσα) για μια μικροαστικοποίηση της αριστεράς (μαζί με όλο το αντιγκλόμπαλ "κίνημα") που θα την πληρώσει ακριβά. Να σου το κάνω νιανιά λαϊκό:
ακόμα κι αν το κκε είναι επι της ουσίας ένα "σοσιαλδημοκρατικό" κόμμα δεν είναι παντως αυτό το πράγμα της γενικής ακαθοριστίας και της κινηματικής αερολογίας όπως οι υπόλοιποι.. "

Гриша
Θα συμφωνήσω ότι ανήκω στο ΜΟ του ψηφοφόρου του ΣΥΡΙΖΑ ...του 4% όμως και όχι του fucking SYRIZA του 26%.
Κατά τα λοιπά δεν ήμουν ποτέ κατά του ΚΚΕ με την έννοια του πολέμιου- και πως μπορεί γενικότερα ,κάποιος ο οποίος... τουλάχιστον, αισθάνεται ή θέλει να λέγεται αριστερός να είναι- απλά προσπαθώ , ειδικά τώρα μετά την ξεφτίλα του fucking SYRIZA , να διαχειριστώ την σχέση μεταξύ μιας αγάπης και ενός έρωτα.
Πιστεύω μέχρι τις επόμενες εκλογές να έχω πάρει την σωστή απόφαση. :-) :-)