Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Καλέ κορίτσια! Να ελπίσουμε ότι τουλάχιστον θα μας επιτρέψετε να κατουράμε σαν άντρες, ή θα μας το απαγορεύσετε κι αυτό;



Για τα κορίτσια τού Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας ο λόγος. Που το τερμάτισαν εντελώς τελείως, καθώς έβγαλαν το συμπέρασμα ότι η τελευταία πασχαλινή διαφήμιση του Jumbo με την Άντζελα «παροτρύνει στην άσκηση βίας κατά των γυναικών»! Εδώ που τα λέμε, φτηνά τη γλύτωσαν τα αφεντικά τής επιχείρησης (που έχει γίνει παράδειγμα προς αποφυγή όσο αφορά στις εργασιακές συνθήκες). Εμείς κατηγορηθήκαμε για «παρότρυνση σε ομαδικό βιασμό γυναικών»! Μπροστά σε ένα τέτοιο «έγκλημα» σαν το δικό μας, τι είναι ένα-δυο χαστουκάκια;
ЖΟЖΟЖΟЖΟЖ

Ανακοίνωση του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας
Πρόσφατα γίναμε μάρτυρες της νέας πασχαλινής διαφήμισης της αλυσίδας καταστημάτων Jumbo, για την οποία επισημαίνουμε τα παρακάτω:
Το περιεχόμενο της εν λόγω διαφήμισης και συγκεκριμένα η φράση «χτύπα σαν άνδρας», στο τέλος της, παροτρύνει στην άσκηση βίας κατά των γυναικών σε μια περίοδο μάλιστα που οι υποστηρικτικές δομές (Συμβουλευτικά Κέντρα, Ξενώνες, Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900) της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας συνεχίζουν να δέχονται καθημερινά δεκάδες αιτήματα από γυναίκες-θύματα βίας για παροχή συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών.
Η βία κατά των γυναικών συνιστά έγκλημα βάσει της νομοθεσίας, επιφέρει πολλαπλές επιπτώσεις σε ατομικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο διακωμώδησης ή εκμετάλλευσης για διαφημιστικούς ή/και εμπορικούς λόγους.
Η εν λόγω διαφήμιση ενισχύει και προκαλεί την αναπαραγωγή έμφυλων στερεοτύπων και προκαταλήψεων, καθώς και την εκδήλωση σεξιστικών συμπεριφορών. Με τον τρόπο αυτόν θίγεται η αξιοπρέπεια των γυναικών και διαιωνίζονται οι έμφυλες ανισότητες.
Το ΚΕΘΙ καταδικάζει κατηγορηματικά το περιεχόμενο της διαφήμισης αυτής και θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, όπως άλλωστε δεσμεύεται και από το σύμφωνο συνεργασίας που έχει υπογράψει με τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για την εξάλειψη των σεξιστικών και έμφυλων στερεοτύπων, προκειμένου το συγκεκριμένο διαφημιστικό μήνυμα να αποσυρθεί.


2 σχόλια:

Kapnistos είπε...

Ενταξει η τρελα και η απογειωση δεν παει στα βουνα
... καποτε ειχε γινει ζητημα το κατουρημα (και με το συμπάθειο)
και καποιες ειχαν σχεδον επιβάλει διαγραφές
τι τα θες και τα ψάχνεις;;; χαχα
οπως θα ελεγε και ο Βέγγος
δεν ειμαστε καλα που δεν ειμαι καλα

LeftG700 είπε...

Φίλε Καπνιστέ,


Εμ δεν είναι τρέλα, εδώ είναι το πρόβλημα. Ιδεοληψία είναι. Άκου και το άλλο: σε ένα άρθρο στο Unfollow που το υπογράφουν δύο κοπελιές και πραγματεύεται τη σεξουαλική βία εναντίον των γυναικών, σημειώνεται, ως άξιο επισήμανσης προφανώς, το γεγονός ότι τα ερευνητικά στοιχεία τού 2014 δείχνουν πως στην Ευρώπη το 98% τών θυτών σεξουαλικής βίας απέναντι σε γυναίκες είναι, λέει, ...άνδρες! Προφανώς, για να εντυπωσιαστούν τα κορίτσια, θα θεωρούν ότι οι ετεροφυλόφιλοι άνδρες είναι ίσοι σε αριθμό με τις λεσβίες, που θα είχαν κι αυτές λόγο να την πέσουν σε γυναίκες. Οπότε είπαν: ορίστε! κανονικά οι θύτες έπρεπε να είναι φίφτι λεσβίες φίφτι άντρες. Επειδή όμως μόνο οι άντρες είναι κτήνη, προκύπτει το 98%.

Μεγάλο μπέρδεμα, σου λέω!


Τα λέμε