Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Έρχεται η συντέλεια του κόσμου, δεν εξηγείται αλλιώς! Μετά τον Χρήστο Λεοντή, μας προκύπτουν εθνίκια τού κερατά και τ@ τυπάκια τού k-lab.zone!


 
 
Αυτό καταλαβαίνουμε εμείς, όταν τ@ βλέπουμε να γράφουν σήμερα ό,τι πάνω-κάτω θα πει και η Χρυσή Αυγή (αυτό δεν μας λέτε, σύντροφ@, εσείς του «συνεπούς διεθνισμού» εμάς των «εθνομπολσεβίκων» σε κάθε ευκαιρία; «αυτά τα λέει η Χρυσή Αυγή!», δεν μας πετάτε στα μούτρα κάθε τόσο;). Μόνο που τα γράφουν στο πιο κουλτουρέ, βεβαίως βεβαίως. (Και στο πιο politically correct: αποφεύγεται η λέξη «εθνικό» και αντικαθίσταται από τη λέξη «τοπικό». Πώς είπαν οι άλλοι «θεσμούς» την «τρόικα»; Πιο έξυπνοι είναι;) Άμα δεν μας πιστεύετε, διαβάστε! Εντάξει, ο Λεοντής ηλικιωμένος είναι, μπορεί να έχει και μνήμες τής πρώτης παιδικής ηλικίας από συγκεντρώσεις τού ΕΑΜ, κάπως δικαιολογείται που τον έπιασαν τα πατριωτικά του. Τούτ@ εδώ; Η jeunesse dorée τού «συνεπούς διεθνισμού»;

Δεν τ@ λυπόμαστε καθόλου. Το αντίθετο! Τ@ βλέπουμε να φρικάρουν από την πολύ αμμωνία που βρίσκουν στο αλάτι τους –λογικό μετά από τόσων ετών τρελό κατούρημα στη θάλασσα!– και πεθαίνουμε στα γέλια!

 

5 σχόλια:

ΠολιτηςΧ είπε...

Ας αφησουνε καλυτερα οι "καλλιτεχνικοι κυκλοι" τον νεο δ/ντη του φεστιβαλ να κανει τη δουλεια του οπως νομιζει αυτος , κι ας ασχοληθουνε καλυτερα με τον παντελιδη και τον συρφετο των συνεχιστων του - ουτως η αλλως μεχρις εκει τους φτανει η ...καΥλλιτεχνικη τους ανησυχια, μετα απο 6 χρονια προτεκτοροποιησης μιας χωρας πουχει γινει πλεον ΧΩΡΟΣ. Ειναι εξισου υπευθυνοι με τους "πολιτικους" για οτι εχει συμβει ολονα αυτον τον καιρο.Οπως και για τον παντελιδη , οπως και για ολα τα αλλα μυρια οσα για τα οποια και ποτε δεν μιλησαν ουσιαστικα και ειλικρινα στον κοσμο , μα που τα υπηρετησαν με κλειστα ματια και ωτα, και αυτα, μα, το κυριοτερο, την γερμανοδουλη ολιγαρχια του κωλου που μας μπαστακωθηκε με τις ευλογιες των αμερικανων στο σβερκο εδω και πανω απο μισο αιωνα τωρα.

LeftG700 είπε...

Φίλε gdox1 (φίλη; ούτε στο προφίλ σου δεν δηλώνεις το φύλο σου, διάολε, τι μυστικοπάθεια είναι αυτή που σας πιάνει;!),


Αφού σε καλωσορίσω πρώτα, να σου πω ότι δεν καταλαβαίνω εντελεώς καθόλου το σκεπτικό σου!

Τι θα πει «να αφήσουμε τον Φαμπρ να κάνει τη δουλειά του»; Την έκανε τη δουλειά του! Και όπως μάς εξηγούν οι καθ' ύλην αρμόδιοι (ο Λεοντής και η κοπελιά από το k-lab.zone) «η δουλειά του» είναι προσωποκεντρική και βελγοκεντρική! Δηλαδή... σκατά!

Και δεν καταλαβαίνω και το άλλο: τι δουλειά έχει ο Παντελίδης; (δεν θέλω να μιλάω και δεν μιλάω για το παιδί, προχθές έφυγε και δεν μου πάει).

Κάθε εθνική καλλιτεχνική παραγωγή έχει και τις δευτεράντζες της ή και τα σκουπίδια της! Μόνο η Ελλάδα είναι που παρουσιάζει αυτό το πρόβλημα; Δηλαδή έχεις την εντύπωση ότι το Βέλγιο δεν παράγει σκουπίδια;

Φίλε/Φίλη, λάθος δρόμο έχει πάρει η σκέψη σου. Για ξαναδές το.


Τα λέμε

ΠολιτηςΧ είπε...

Αλλος ενας που θα κρινει την σκεψη των αλλων / καθως και το δρομο πουχει παρει του καθενος η γκλαβα. Ενα εχω να πω: Ας οψεται που η δικια σου η σκεψη, εχει παρει τον ΣΩΣΤΟ το δρομο. Γυρε στο πλευρο σου λοιπον κι ασε μας κι εμας τους υπολοιπους να κανουμε την δικια μας αυτοκριτικη οποτε και οταν μας δημιουργηθει η αναγκη αυτη - δεν εχεις καμια μα ΚΑΜΙΑ δουλεια να μας υποδεικνυεις πραματα και τροπους. Οσο για τον παντελιδη, που ...δεν καταλαβαινεις τι συλλογισμος ειναι αυτος / ε, αυτο τα λεει ολα νομιζω. Συνεχισε να μην καταλαβαινεις τι διαολο παιζει εδω περα. Η Ελλαδα δεν ειναι (και, συγνωμη που θα σε δυσαρεστησω στο σημειο αυτο , αλλα ΔΕΝ ειμαστε "φιλοι,φιλες " η οτιδηποτε αλλο, παρα μοναχα ..."ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ", εδω μεσα) δεν ειναι λοιπον η "χωρα" αυτη τιποτε παραπανω η παρακατω απο ενας τεραστιος σκουπιδοτοπος, πουγινε ετσι με την ανοχη σου και την ανοχη μου. Αλλα κανε συ τη δουλεια σου, συνετιζε τους υπολοιπους για τις σκεψεις τους. Και αστα τα σκουπιδια παραπερα να βρωμανε και να ζεχνουνε. ΞΕΡΕΙΣ εσυ.

LeftG700 είπε...

Ρε φίλε/φιλενάδα gdox1, μπορείς να μου πεις γιατί αρπάζεσαι έτσι; Σε είπα καμπούρη ή σε έστειλα σε γκουλάγκ; Είπες μία άποψη κι εγώ σου απάντησα ότι τη βρίσκω λάθος και σου εξήγησα γιατί τη θεωρώ λάθος. Δηλαδή, άμα κουβεντιάζαμε σε ζωντανό διάλογο θα με πλάκωνες στις μπουνιές αν σου έλεγα «λάθος δρόμο έχει πάρει η σκέψη σου»; Την έκφραση γνώμης εσύ τη βλέπεις σαν υπόδειξη για «πράματα και τρόπους»; Από πού κι ως πού; Δεν καταλαβαίνεις ότι το ίδιο θα μπορούσα να πω κι εγώ για το πρώτο σου σχόλιο κι ότι το ίδιο μπορεί να κάνει ο καθένας για όποιον εκφράζει μια διαφορετική άποψη από τη δική του; Και δεν καταλαβαίνεις ότι έτσι θα σταματούσαν να συζητάνε οι άνθρωποι τις διαφορετικές απόψεις τους;

Σου εξήγησα για ποιο λόγο δεν καταλαβαίνω τι δουλειά έχει ο Παντελίδης: επειδή Παντελίδηδες έχει κάθε χώρα. Με αυτή την έννοια όλες οι χώρες είναι σκουπιδότοποι και όχι μόνο η Ελλάδα. Αλλά φαίνεται ότι εσύ είσαι ultra διεθνιστής σε αντίθεση με μένα το εθνομπολσεβίκικο σκουλήκι...

Εντάξει. Χάνω.


Τα λέμε


ΥΓ Το «φίλε» μην το παίρνεις κατά γράμμα. Πάρτο με την έννοια που έχει όταν κάποιος άγνωστος σου λέει στο δρόμο «φίλε, έχεις φωτιά;» ή «ρε φίλε, μου λες την ώρα σου;». Δηλαδή όχι με την έννοια της φιλίας, αλλά της φιλικής διάθεσης.

ΠολιτηςΧ είπε...

Πρωτο & κυριοτερο, κανεις δεν αρπαχτηκε & με τιποτα. Θαλεγα μαλιστα, ο μυγιασμενος ειναι που μυγιαζεται σ'αυτη την περιπτωση, καθως το υφος ηδη απ'την αρχη του πρωτου απαντητικου σου εχει απ'οτι διακρινω μια οσο με αφορα επιθετικη ταση, οπου ντε & καλα τα ιδια γινονται κι αλλου & προς τι οι διαμαρτυριες μου - ή τουλαχιστον ετσι το εκλαμβανω εγω. Οποτε & απο τη στιγμη που καποιος σου γραφει "λάθος δρόμο έχει πάρει η σκέψη σου.Για ξαναδές το" ή "άμα κουβεντιάζαμε σε ζωντανό διάλογο θα με πλάκωνες στις μπουνιές" ε -τοτε ΝΑΙ , αυτο ειναι πραγματι μια καθαρα επιθετικη & ανευ διαθεσης διαλογου δηλαδη σταση .Και λυπαμαι αλλα ετσι το βλεπω , & πες το υποκειμενικο, πες το οπως θες, η αντιπαραθεση επιχειρηματων γινεται παντα σε καθαρα υποκειμενικη βαση & τιποτε αλλο / αφου ολοι μας ειμαστε υποχειρια αν θες των ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ιδεοληψιων & μονο. Σε τιποτε μα τιποτε ΔΕΝ αμισβητησα την καλοπροαιρετη αντιπαραθεση επιχειρηματων . Αυτο που αμφισβητω παντοτε ειναι οι παντος τυπου νουθεσιες / σορυ αλλα δεν εχουμε αναγκη απο πατερουληδες μας φτανουν & μας περισσευουν οσοι ηδη περασαν. Εν ολιγοις, θα αποδεχτω την αντιπαραθεση του επιχειρηματος σου, αλλα δεν εχεις την παραμικρη δουλεια να μου υποδειξεις τι να κανω με το δικο μου γιατι κατι τετοιο οπως καταλαβαινεις γυρναει & αναποδα, κατι στο οποιο φυσικα & δεν σε ακολουθησα γιατι τοτε θα πηγαινε μακρια η βαλιτσα κι αντε ναβρεις ακρη.Kι οσον αφορα τη χρηση ορων & προσδιορισμων, βλεπεις ηδη / δεν εκανα μητε & κανω την παραμικρη χρηση "επιθετικου προσδιορισμου" για το ατομο σου, σε αντιθεση με σενανε "ultra διεθνιστής" κλπ & φυσικα απεχθανομαι τη χρηση ορων που δεν σημαινουν τιποτε στην ουσια οπως "φιλος/φιλη",μπατζανακης & κουμπαρε μακαρι, απλα γιατι η "αστικη σας ευγενεια" εμενα μου προκαλει τουλαχιστον θυμηδια. Ασε καλυτερα, βολευομαι & με την πραγματικοτητα του απλου "συνομιλητη". Οσο για την "περιπτωση παντελιδη" - Απλα, δες ως κοινωνια απο που ξεκινησαμε:

https://www.youtube.com/watch?v=4TquxT7xTD4 ..και που καταντησαμε:
https://www.youtube.com/watch?v=fcZMG1q8xhw

...και ελα μετα να μου πεις ποια αλλη κοινωνια εχει μπει περισσοτερο μεσα στα σκατα
αν & φυσικα συμφωνω μαζι σου πως ολες οι κοινωνιες σε μεγαλυτερο η μικροτερο βαθμο
εχουν σκουπιδια.ΠΑΝΤΑ θα υπαρχουνε σκουπιδια. Αλλα , εδω δεν μιλαμε για κατι τετοιο. Μιλαμε για πολιτισμικο χαρακιρι. Μιλαμε για εναν οχετο πουχει πλημυρισει ΤΑ ΠΑΝΤΑ / με τους... οποιους παντελιδηδες απλα ενα κερασακι στην τουρτα. & σε ΚΑΘΕ επιπεδο.
Τελος: Κανεις δεν εχασε & κανεις δεν κερδισε. Μοναχα διαλλεγομαστε.
Και αν ειναι δυνατον διχως προσβολες & υποδειξεις στους απεναντι.
Παντα με σεβασμο στις αποψεις των αλλων,
ΠολιτηςΧ