Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Το Plan B τού Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας



Το ανέλυσε πριν από λίγο ο Καραθανασόπουλος στον Ενικό, με copy & paste από τον Κουτσούμπα στο περσινό δημοψήφισμα. (Καπάκι μετά και ο Άδωνις, που πρόσθεσε  τις δικές του πινελιές στον ίδιο καμβά.) Το Plan A είναι βεβαίως η Λαϊκή Εξουσία. Αλλά επειδή η Λαϊκή Εξουσία, όπως την εννοεί το ΚΚΕ και με ηγετική δύναμη το ΚΚΕ, συμπίπτει με τη Δευτέρα Παρουσία (και αυτό με την προϋπόθεση ότι υπάρχει Θεός), όπως καταλαβαίνετε, μέχρι νεωτέρας ισχύει το Plan B. Δηλαδή το ευρώ.
Θυμάστε που λέμε «ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος τού ανθρώπου»; Ε, βάλτε όπου σκύλος το ΚΚΕ και όπου άνθρωπος το ευρωσύστημα κι είσαστε μέσα.




14 σχόλια:

markos είπε...

Το ΚΚΕ είναι κόμμα επαναστατικό αλλά μέχρι ενός σημείου.
Δεν θέλει στην ουσία να γίνει επικίνδυνο για το σύστημα γι΄αυτό έχει αναπτύξει την τέχνη να περιορίζεται όταν πρέπει.
Αντί να ηγηθεί ενός Παλλαίκού Μετώπου Αντιμνημονιακού βρίσκει προφάσεις να παραμένει πάντα σε ποσοστά και επιρροή που να είναι αποδεκτά.
Ρισκάρουν το μισθουλάκι τους οι επαγγελματίες επαναστάτες ; -Μ΄αυτούς την πάτησε και ο Λενινισμός αλλά είναι άλλη Ιστορία-

Гриша είπε...

Για αυτους που γοητευονται απο τη ρητορικη μιας Μαρι Λεπεν με ευφυολογηματα του τυπου "μαθαινουμε απ τους εχθρους μας"-και που δε προβληματιζονται καθολου οτι η εξοδος απο το ευρω προκρινεται και απο μια μεριδα της Γερμανικης αστικης Ταξης, προφανως το προγραμμα του ΚΚΕ ειναι για τη δευτερα παρουσια.Ενω η καπιταλιστικη ελλαδα της δραχμης ειναι η ρηξη με το συστημα...

Για αυτους που παραμυθιαζονταν και παραμυθιαζαν οτι κατι καλο μπορει να προκυψει απο την ''ηρωικη διαπραγματευση" του "συντροφου πρωθυπουργου" και μαζευονταν στο συνταγμα για να την υποστηριξουν ,προφανως γιαυτους και τοτε και τωρα η Λαικη Εξουσια ειναι για τη δευτερα παρουσια.

Γιαυτους που και υστερα απο οτι εχει επειδειξει η "πρωτη φορα αριστερα" επιμενουν μεχρι και τωρα που μιλαμε οτι το ΚΚΕ επρεπε να συνεργαστει με τους Τσιπραιους στη βαση ενος απο κοινου μινιμουμ προγραμματος χωρις βεβαια να μπαινουν στο κοπο να εξηγησουν στο περιπου και σε γενικες γραμμες σε τι σοι κοινο προγραμμα θα συμφωνουσαν δυο εκ διαμετρου αντιθετες πολιτικες δυναμεις,εκτος απο προφανες ειναι λογικο και επομενο να θεωρουν το προγραμμα του ΚΚΕ για τη δευτερα παρουσια.

Επιπλεον την πατησαν απο το δημοψηφισμα-απατη του παπατζη Τσιπρα που πηρε την ιδεα του Γιωργακη και την εκανε πραξη και δεν εχουν το θαρρος που απαιτειται για να βγουν και να πουν οτι λεει ο απλος κοσμος δηλ οτι "οκ μαγκες τη πατησαμε,σορυ και μαλακια μας".Μαλλον επειδη αυτοι ειναι λενινισταραδες και δε γινεται να τη πατανε σαν πρωταρηδες...

Θα ηταν ομως αποριας αξιο γιατι αυτοι οι καργα ριζοσπαστες Λαετζηδες η εστω οι λοιποι ουλτρα ακτιβιστες ζωες και ραχουλες που σκιζονται καθε 3 και λιγο για τις γερμανικες αποζημιωσεις δεν προσφευγουν στο ανωτατο ειδικο δικαστηριο για να προσβαλλουν ξερωγω τη μη τηρηση του αποτελεσματος του δημοψηφισματος.Λεω θα ηταν αποριας αξιο γιατι ειναι παλι προφανες απο το ιδιο το ερωτημα οτι ΟΥΔΕΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ δε προεκυπτε για τη κυβερνηση απο το αποτελεσμα του δημοψηφισματος.ΟΥΔΕΜΙΑ.Ουτε για καταργηση των μνημονιων,ουτε για την πολιτικη της ΕΕ, ουτε για τα μετρα λιτοτητας , ουτε για τιποτα...Αν παλι καποιος πιστευει το αντιθετο τον προκαλω να μας τεκμηριωσει βασει του διατυπωθεντος ερωτηματος στο δημοψηφισμα σε τι ακριβως δεσμευοταν για να καταλαβουμε και τι δεν τηρησε και τελικα ποια ειναι η ουσια της κοροιδιας.

Μετα απ ολα αυτα να πουνε οτι και το ΚΚΕ ειναι ανωδυνο για το συστημα....Ποιοι; Mα αυτοι που σημερα ειναι συνοδοιποροι μ αυτους που ως υπουργοι της κυβερνησης βαζαν την υπογραφη τους κατω απο Πραξεις Νομοθετικου Περιεχομενου.Ιδου για να μην ξεχνιομαστε/σαστε...Α και αυτοι που το προγραμμα τους ειναι αντιγραφη του προγραμματος του Συριζα του 12'.Αλλα ξεχασα τοτε ο Συριζα ηταν καλος στη πορεια μεταλλαχθηκε...

Ε στο τελος μενεις με το brush του windows paint να ζωγραφιζεις το σημα του ευρω πανω απ αυτο του ΚΚΕ.Τι αλλο να κανεις;

smart asss είπε...

Η αριστερά γενικά (την τελεταία 10ετία) δεν είναι στην ουσία εναντίον του συστήματος, ούτε το ΚΚΕ. Εντάξει στο πρόγραμμά τους ορισμένα κόμματα κάτι ψελλίζουν.
Στην πράξη μια χαρά τα βολεύουν.

Το Κοκκινο Ραδιόφωνο, δίνει συμβουλές για νηστεία http://www.stokokkino.gr/article/1000000000030936/Pos-tireitai-sosta-i-nisteia-kai-poioi-den-prepei-na-tin-akolouthoun

Bella Ciao

ΥΓ:η αφέλεια δεν είναι έγκλημα

Σκεπτικιστης είπε...

Ολοι είναι fake αριστεροι, δηλαδή, εκτος από τον smartasss.

NO problem.

smart asss είπε...

José Saramago: «Η Αριστερά δεν έχει την παραμικρή γαμημένη ιδέα για τον κόσμο στον οποίο ζει»

Bella Ciao.

LeftG700 είπε...

Φίλε Μάρκο,


Κόμμα επαναστατικό μέχρι ενός σημείου; Δεν μου προκύπτει από πουθενά. Εκείνο που μου προκύπτει είναι πως πρόκειται για κόμμα επαναστατικό μέχρι θανάτου!

Αλλά μόνο στα λόγια.

Εν μέρει, δεν τους αδικώ (γελάω όμως που τρώνε σανό και επιμένουν να θέλουν να μας ταΐσουν κι εμάς από το ίδιο μενού). Η επανάσταση που τους εμπνέει δεν θα επαναληφθεί. Όπως έγραφα σε κάποιο σχόλιο προς άλλον σχολιαστή, η προσωπική μου πεποίθηση είναι ότι η επαναστατική διαδικασία στα κράτη τού ανεπτυγμένου καπιταλισμού είναι απίθανο να περιλαμβάνει τη Μεγάλη Στιγμή (Επανάσταση). Θα έχει όμως επαναστατικές στιγμές. Με όρους ΚΚΕ δηλαδή, η επαναστατική διαδικασία θα είναι ‘‘ρεφορμιστική’’!


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Επιμένεις σε μία άγονη γραμμή αντιπαράθεσης που δεν πείθει κανέναν τρίτον ‘‘ουδέτερο’’ παρατηρητή. Η έκκληση στον «σύντροφο πρωθυπουργό» να μην υποκύψει έχει τα ίδια κίνητρα με την έκκληση προς «τα στελέχη, τα μέλη και τους οπαδούς τού Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας» να μην υπακούσουν στην αντικειμενικά προδοτική γραμμή τής αποχής από το δημοψήφισμα. Και δεν την πατήσαμε πουθενά. Αντίθετα η συμπαράταξή μας με το λαό στο μεγάλο σύγχρονο ΟΧΙ μάς δίνει κάθε δικαίωμα να του μιλήσουμε και πολλές πιθανότητες να μας ακούσει. Το ακριβώς αντίστροφο συμβαίνει με την κομματική σας ολιγαρχία (όχι τη βάση σας: η βάση σας έγραψε στ’ αρχίδια της τον Κουτσούμπα και έριξε ΟΧΙ δαγκωτό κατά μεγάλη πλειοψηφία) που την κρίσιμη στιγμή έμεινε έξω από τη μάχη τού δημοψηφίσματος. Και ποιος από εκείνους που έδωσαν μία μάχη και την έχασαν ακούει ένα φυγόμαχο;

«Γοητευθήκαμε από τη ρητορική τής Λεπέν»; Σε βλέπω πιο πίσω κι από τον κ.σ. που δήλωσε εδώ ότι πρέπει η ηγεσία τής ΛΑΕ να μας καταγγείλει και να μας διαγράψει ως δεξιούρες τού κερατά (ίσως και πράκτορες). Κοίτα, αν το εννοείς αυτό, είναι προφανές ότι το βεληνεκές τής πολιτικής σκέψης σου είναι μικρότερο κι από αυτό που έχουν τα μυωπικά μου μάτια. Κι αν δεν το εννοείς και το λες στα πλαίσια της πολιτικής αντιπαράθεσης, με την ιδέα να με βγάλεις έτσι από τη μέση, έχεις μείνει πολύ πίσω: τέτοια φτηνά κολπάκια δεν τα τρώει πια ούτε η γάτα μου, ακόμα κι αν έχω ξεχάσει να την ταΐσω για τρεις μέρες. Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο.

Τέλος, περί «ευφυολογημάτων τού τύπου μαθαίνουμε από τους εχθρούς μας», βλέπε την επόμενη ανάρτηση.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε smart asss,


Σε μεγάλο ποσοστό, κάπως έτσι είναι: Η αριστερά γενικώς (και όχι μόνο την τελευταία δεκαετία) δεν εννοεί αυτό που λέει (ότι είναι αντισυστημική, δηλαδή αντικαπιταλιστική). Αλλά, τι;

Μου παριστάνεις τη θλιμμένη χήρα; Αφού τρως μέλι γι’ αυτό! Και κοιμάσαι κει ξυπνάς με την ευχή να εξακολουθήσει να μην έχει «την παραμικρή γαμημένη ιδέα σε ποιο κόσμο ζει»!


Τα λέμε

Σκεπτικιστης είπε...

Εχω χειροτερα από σενα για την αριστερα, αλλα τα φυλαω για μενα, εφόσον δεν εχω να προτείνω κατι καλυτερο. Θαθελα πχ να ζω σε ένα κοσμο χωρις προβλήματα, φτωχεια και υπαρξιακα αγχη οπου η αριστερα δεν θα εχει πια λογο υπαρξης.

Ότιτο κκε παιρνει αυτά που παιρνει (ή αν θες και η ανταρσια ή η λαε) σημαινει ότι τα προβλήματα του κοσμου είναι τοσα που προτιμάει μεσα στην απελπισια του αυτους παρα το λευκο η την αποχη. Και παρολο που αυτοι τον απογοητευουν συνεχως, τους ξαναψηφιζει. Αλλα απότι φαινεται εσυ εισαι του λευκου.

Гриша είπε...

Φιλε Left

"Αγονη γραμμη αντιπαραθεσης".

Μπα εγω τη βρισκω πολυ γονιμη στο βαθμο που ξεσκεπαζει το παραμυθι του ψευτοδημοψηφισματος.
Σε αντιθετη περιπτωση εκτος απο τα λιγο πολυ ιδεαλιστικα που μου αραδιαζεις θα πρεπε να πεις και 2 κουβεντες για την καυτη πατατα που ειναι αυτο που ρωτησα και προκαλεσα και οποιονδηποτε αλλο επιθυμει να απαντησει:

ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΣ

(γιατι πολυ απλα το δημοψηφισμα ειχε συγκεκριμενο ερωτημα και δεν ηταν κατι αφηρημενο που μπορει να ειχες εσυ ή ο καθενας στο μυαλο του).

ΣΕ ΤΙ ΔΕΣΜΕΥΟΤΑΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ;

Eγω που οπως λες δεν πειθω απαντω σε ΤΙΠΟΤΑ.Εσυ ;

Αυτη ηταν λοιπον η κομπινα των Τσιπραιων και ηταν κομπινα ανεξαρτητα απο το οτι πηγαν και ψηφισαν οι περισσοτεροι και ακομα και μια σημαντικη μεριδα φιλων του ΚΚΕ.
Ανεξαρτητα απο τη δυσαρεσκεια των Ευρωπαιων οι οποιοι εκαναν αναλογο bulling και στο Γιωργακη οταν ειχε πει τοτε κι αυτος οτι σκεφτοταν ενδεχομενο δημοψηφισματος και πολυ περισσοτερο στον Μπερλουσκονι...

Η αλλιως ηταν ενα ακομα επεισοδειο εγκλωβισμου της Λαικης συνειδησης και δρασης.

Τωρα αν εσυ η η Λαε κατεβαινετε στο κοσμο με σημαια το ΟΧΙ του δημοψηφισματος και γιαυτο το λογο κερδισατε το δικαιωμα να του μιλησετε και να σας ακουσει τοτε πως εξηγειται το γεγονος οτι αυτο το 60% οχι μονο δε σας ακουσε αλλα σας αφησε και εκτος βουλης;

Αλλα οι παλιοι της Λαε δεν ανησυχουν γιατι ξερουν καλα πως οταν η αρχουσα ταξη θεωρησει σε μια δεδομενη στιγμη που η ιδια θα επιλεξει οτι μπορουν να εξυπηρετησουν τους σκοπους της σαν κλασσικοτατο αναχωμα που ειναι τοτε και στη βουλη θα μπουν και παντου.Αλλωστε το εργο το χουμε ξαναδει.

Για τη Λεπεν αυτη ηταν η αισθηση που θυμαμαι να εχω αποκομισει απο καποιες παλιοτερες αναρτησεις σου δηλ οταν λεω γοητευεσαι απο τη ρητορικη νομιζω εννοουσες οτι
Να αυτη παιζει σωστα τα χαρτια της, ενω "εμεις" οχι . Αν παλι δε καταλαβα η δε θυμαμαι καλα τοτε γραψε λαθος .

LeftG700 είπε...

Ένα ‘‘υψηλό’’ δείγμα σχολιογραφίας


Από ‘‘πεφωτισμένο’’ οπαδό τού ΚΚΕ. Μια και δεν φρόντισε να βάλει το ονοματάκι του στο σχετικό κουτάκι, το αντιγράφω εγώ για να μην πάει χαμένη τέτοια ‘‘δυνατή’’ πολιτική πένα:

ελα ρε στοκε ειχα καιρο να μπω στο μπουρδελο σου, καταρχην ζεις ακομα; δεν ψοφησες απο ντροπη για τις επιλογες σου; ρε ξεφτιλα της πολιτικης , ρε ρεζιλι των σκυλιων εχεις το θρασσος να τη λες στο κκε; κανε μια αυτοκριτικη βρε ορνιο παρε μαζι σου κανενα φιλο σου απο τη λαε η την ανταρσια και αντε πεστε απο κανενα γκρεμο

Δείξτε κατανόηση. Θα μπορούσε να βρίσκεται στη Θύρα 7 και να είναι το παιδί για τους φραπέδες τού Τσουκαλά ή στη Θύρα 4 τού ΜΠΑΟΚ και να τρώει πατσά τα Σαββατόβραδα στο πατσατζίδικο «Ο Λευκός Πύργος». Την είδε αλλιώς και γράφτηκε «στο Κόμμα». Θα τον κρεμάσουμε δηλαδή;

ελληνοφρενικος είπε...

Κυρριλικε τον εχεις κανει φιλο και φτερο,μπραβο ρε φιλε χαρα στο κουραγιο σου που ασχολεισε ακομα μαζι του!!!Ο ανθρωπος ειναι ο ορισμος της πολιτικης αποτυχιας,ζει σε ενα δικο του κοσμο και του ειναι αδυνατο να καταλαβει η να παραδεχθει τα λαθη του.Μαλλον ο εγωισμος του ειναι μεγαλυτερος και απο της ζωιτσας!!!Υ.Γ.Ακομα περιμενει να δικαιωθει η λαε για τη μαχη του οχι...........Τωρα που εκανε και η ζωιτσα κομμα και τους κλαινε και οι ρεγγες......

Гриша είπε...

Ελληνοφρενικε,

Γιατι το λες αυτο:"φυλλο και φτερο";

Μηπως επειδη δεν απαντησε στο τελευταιο μου σχολιο που εθεσα εκ νεου ενα κατα τη γνωμη μου αυτονοητο ερωτημα;

Δε καταλαβες φιλε...

Εγω και συ εχουμε στοκο στον εγκεφαλο ειμαστε γραμμιτζηδες και πολιτικα γκαβαδια.Επιπλεον κανενας τριτος δεν πειθεται απ αυτα που λεμε. Οχι επειδη το χει πει κανας τριτος αλλα ισχυει αξιωματικα επειδη το λεει αυτος...

Δικαιωμα του βεβαια και μπορει και να μην εχει και το χρονο να απαντησει στα δικα μου απλοικα ερωτηματα ή απλα να θεωρει κατα την κριση του οτι το θεμα του ψευτοδημοψηφισματος εχει καλυφθει επαρκως. Εγω αντιθετα θεωρω οτι ειναι ακομα ανοιχτο και προς συζητηση και δε μου κανει κοπο καθε τοσο να γραφω δεκα γραμμες ειτε απανταει ειτε οχι.

Και καλα ο λεφτ , οι υπολοιποι;Koυβεντα;

Aλλα ορισμενοι ειναι τοσο γατακια που δεν επρεπε να εχω αυταπατες οτι θα ασχοληθουν οχι τιποτα αλλο να καθαρισουν και το στοκο που μας εχει κατσει στο μυαλο ρε παιδι και δε λεει να φυγει.

Να σαν τον σμαρτας που οταν σε μια παλιοτερη συζητηση αποκαλεσε τους υπολοιπους σχολιαστες τραμπουκους, η ταπεινοτης μου ειχε το θρασσος να τον ρωτησει ποιος τον τραμπουκισε.
Ε οσο ειδες εσυ να απανταει αλλο τοσο ειδα κι εγω.

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша (και ελληνοφρενικέ),


Αφού κατάφερα κάπως να συναρμολογηθώ μετά το κομμάτιασμα που μου έκανες και με μετέτρεψες σε φύλλο και φτερό, ας γράψω δυο λόγια.

Από υποστηρικτές τού ΚΚΕ τύπου «ακόμα κι αν το ρολόι τού Κουτσούμπα πηγαίνει πέντε ώρες πίσω, εμείς το υπερασπιζόμαστε» δεν περιμένω να συμφωνήσουν δημόσια με το προφανές: ανεξάρτητα από τις προθέσεις τού Τσίπρα και της παρέας του, το δημοψήφισμα παρήγαγε αποτελέσματα, με πιο προφανές αυτό που και το ίδιο το ΚΚΕ (κι εσείς τώρα) κοπανάει: ο Τσίπρας πήρε το ΟΧΙ και το έκανε ΝΑΙ. Εκ του οποίου συνάγεται ευθέως ότι όποιος συμμετείχε ειλικρινά και όχι προσχηματικά στο ΟΧΙ έχει πολύ μεγαλύτερο δικαίωμα «δια να ομιλεί» από κάποιον που απλώς λέει «σας τα λέγαμε εμείς». Ούτε περιμένω να φέρουν στο μυαλό τους τη Ματωμένη Κυριακή τού 1905 όπου οι μπολσεβίκοι δεν πήραν τους δρόμους για να αποτρέψουν τους εργάτες να κατέβουν στη διαδήλωση επειδή είχε επί κεφαλής της έναν πράκτορα της Οχράνα. Πάνω από έναν αιώνα μετά από τότε, αγνοείτε τι σημαίνει «ετερογονία τών σκοπών» και «παρέμβαση σε γεγονότα που έχουν πυροδοτηθεί από αντιπάλους με σκοπό να τα εκτρέψω από την προγραμματισμένη πορεία τους, προς όφελος της δικής μου στρατηγικής» .

Παραμείνετε πρόβατα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φυλαγόσαστε κάθε ορθόδοξο Πάσχα. Όλο τον υπόλοιπο χρόνο θα περνάτε ζωή χαρισάμενη: «Μ’ ένα Ρίζο ξεχνιέμαι»


Τα λέμε