Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Ο Μαρξ πέθανε, ο Ένγκελς πέθανε, η Ρόζα πέθανε, ο Λένιν πέθανε, ο Τρότσκι πέθανε, ο Στάλιν πέθανε, ο Τσε πέθανε, ο Μάο πέθανε, ο Κάστρο τη βγάζει δεν τη βγάζει, ο Τσάβες έμπλεξε άσχημα και, τώρα τελευταία, ο Γιάννης Μηλιός δεν αισθάνεται καθόλου καλά και το Κοκκινοπράσινο Δίκτυο τα ’χει παίξει!


ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ, τουλάχιστον για όσους ξέρουν να διαβάζουν τα σημάδια των αριστερών εσωτερικών ‘‘τριγμών’’: ο ΣΥΝ (κατ’ επέκταση και ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού, όταν συναχώνεται ο πρώτος, αρχίζει σχεδόν αμέσως κι ο δεύτερος τα αψού!), ασχέτως της δημοσκοπικής ανόδου του, περνάει ζόρια! Βέβαια, για να τα λέμε όλα, όπως ορθά επισημαίνει με την τελευταία ανακοίνωσή του το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, καθώς τα πράγματα όλο και σκουραίνουν, ζόρια περνάει ολόκληρη η Αριστερά (του Μετώπου Α-Α συμπεριλαμβανομένου, βεβαίως βεβαίως…). Οπότε, ας μη χαρούν μερικοί-μερικοί, ενδεχομένως, από όσους διαβάσουν αυτές τις γραμμές, επειδή σήμερα θα μιλήσουμε για τα ζόρια τού ΣΥΝ. Λίγο ή πολύ, αφορούν σε όλους εμάς.  

ΤΙ ΤΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ και από πού προέρχονται; Ένα ένα. Ας εξετάσουμε κατ’ αρχήν το πρώτο ζήτημα. Βασικά, τα προκαλούν δυο ευδιάκριτες εξελίξεις.
Η πρώτη είναι η σαφής ριζοσπαστικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τη στάση απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη, η οποία συνοψίζεται με εύγλωττο τρόπο στο σύνθημα «καμιά θυσία για το ευρώ». Είναι αλήθεια ότι παρόμοια θέση δεν εκφράζεται ούτε κατά διάνοια στην απόφαση του τελευταίου συνεδρίου τού ΣΥΝ, ούτε και στις κατοπινές συνεδριάσεις τής Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του. Και είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι δεν ανιχνεύεται, παρά με πολύ-πολύ διασταλτική ερμηνεία κάποιων σημείων —τόσο διασταλτική, που θα ισοδυναμούσε με καραμπινάτη διαστρέβλωση— ούτε στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΠΕ, η οποία έγινε ελάχιστες ημέρες πριν τη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής τού ΣΥΡΙΖΑ, όπου και αποφασίστηκε η υιοθέτηση της συγκεκριμένης γραμμής. Επομένως, δεν είναι ούτε αυθαίρετο, ούτε υπερβολικό να σκεφτεί κανείς ότι ο ΣΥΝ, κατά κάποιο τρόπο ‘‘εσύρθη’’ να βάλει την υπογραφή του κάτω από το «καμιά θυσία για το ευρώ». Αλλά ας μη μείνουμε εκεί. Δεν έχει και τόσο σημασία και, εξ άλλου, αντί του «εσύρθη» μπορεί κάλλιστα να αντιπροτείνει κάποιος άλλος τη διατύπωση «άκουσε και πήρε τα μηνύματα των καιρών, όπως πρέπει να κάνει κάθε αριστερό κόμμα». Άφεριμ κι εμείς μαζί του! Σε κάθε περίπτωση πάντως, η τζίφρα έπεσε και την κρατάμε.[1]
Η δεύτερη εξέλιξη είναι τα ‘‘γκάζια’’ που έχει πατήσει ο ΣΥΝ για να ακουστεί σε ευρύτερα ακροατήρια, επομένως και για να διευρύνει την επιρροή του, καθώς και οι επαφές του με στελέχη τού ΠΑΣΟΚ, τα οποία αποφάσισαν να κουνήσουν μαντήλι στον ΓΑΠ και στους λοιπούς …‘‘αντιεξουσιαστές της εξουσίας’’. Αυτή η προσπάθεια είναι συνεπής με τη στρατηγική κατεύθυνση (του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ) της δημιουργίας ενός αριστερού συνασπισμού εξουσίας. Κατεύθυνση, να το πούμε κι αυτό, με την οποία εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα.
Αυτές είναι οι αιτίες λοιπόν, κατά την ταπεινή μας άποψη. Ας δούμε τώρα τους συντελεστές εκ των οποίων προέρχονται τα ζόρια τού ΣΥΝ.

ΣΥΝΗΘΩΣ, ΣΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ τέτοιου τύπου πονοκεφάλους προκαλούν κάποιες ισχυρές μειοψηφίες. Στην προκείμενη περίπτωση όμως, συμβαίνει το εξής παράδοξο: να είναι η πλειοψηφία αυτή η οποία κυρίως ‘‘γκρινιάζει’’ (αν και ούτε το Αριστερό Ρεύμα τού Λαφαζάνη κάθισε τελείως ήσυχο). Πλειοψηφία, στην οποία στηρίζεται και στηρίζει και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας! Παρ’ όλα αυτά, είναι αυτονόητο ότι, κατά μεγάλο, το μεγαλύτερο ποσοστό, η ‘‘γκρίνια’’ απευθύνεται σ’ αυτόν, ως Πρόεδρο του κόμματος.
Κάπως σιωπηλή και ‘‘υπόγεια’’ ‘‘γκρίνια’’ όμως, να το παραδεχθούμε αυτό. Από το ψάξιμο που κάναμε δεν εντοπίσαμε παρά μόνο ένα άρθρο στην «Αυγή», το οποίο βάλλει ευθέως και ολογράφως κατά του συνθήματος «καμιά θυσία για το ευρώ». Η Iskra τού Αριστερού Ρεύματος αντέδρασε μάλλον χλιαρά στις συνεργασίες με πρώην στελέχη τού ΠΑΣΟΚ (το άλλο μικρότερο τμήμα της εξ αριστερών αντιπολίτευσης, η Πρωτοβουλία για την Αριστερή Ανασύνθεση, ούτε καν χλιαρά), ‘‘σιγοντάροντας’’ μια ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας (εξ αριστερών) 32 στελεχών και μελών τού ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.[2] Όσο για τις αντιδράσεις μετά την πρόσφατη διαδικτυακή συνέντευξη Τσίπρα στο ελληνοκεντρικό site olympia.gr και σε άλλα παρόμοια ηλεκτρονικά social media, τα οποία χαρακτηρίζει μπόλικη ελληνορθοδοξία και αντιπαγκοσμιοποιητική διάθεση, από τη σκοπιά όμως της υπεράσπισης του ελληνισμού, και ποικίλο αναγνωστικό κοινό από το οποίο δεν απουσιάζουν ασφαλώς και οι ακροδεξιοί, αυτές ήταν κυριολεκτικά βουβές! Δεν ακούστηκε ούτε κιχ ένστασης και διαμαρτυρίας! Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι στο διαδίκτυο συζητήθηκε επικριτικά σε αρκετές περιπτώσεις —σε ορισμένες από αυτές, με την εμπλοκή και της ταπεινότητάς μας.[3]

ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΛΑ, αυτή την αφωνία δεν την περιμέναμε από το ‘‘σκληρό’’ πυρήνα της τωρινής πλειοψηφίας τού ΣΥΝ: το Κοκκινοπράσινο Δίκτυο και, βεβαίως βεβαίως, τον Γιάννη Μηλιό, υπεύθυνο Οικονομικής Πολιτικής τού κόμματος και λενινιστή χωρίς λενινισμό! Κανονικά, έπρεπε να έχουν βγει στα κεραμίδια σαν τους γεναριάτικους γάτους —έστω και ένα μήνα νωρίτερα! Γιατί για όλα τα θέματα που θίξαμε, οι θέσεις τους κινούνται στην διαμετρικά αντίθετη κατεύθυνση. Φανατικοί εχθροί του ‘‘λαϊκισμού’’, είτε στην καρατζαφέρεια εκδοχή, είτε στην πασοκική, είτε στην ‘‘εθνοκομμουνιστική’’ (λέγε με ΚΚΕ), διαπρύσιοι κήρυκες του «τι Παπάγος (ευρώ), τι Πλαστήρας (δραχμή)», σημασία έχουν οι παραγωγικές σχέσεις και κυρίως η ταξική πάλη, η οποία όμως, —έτσι τα ’φερε η ζωή!—  ευνοείται από το ...ευρώ, και βέβαια ορκισμένοι ‘‘αντιεθνικιστές’’, που σου κόβουν την καλημέρα, ακόμα κι αν πανηγυρίσεις κάνα γκολ «του αντιπροσωπευτικού ποδοσφαιρικού συγκροτήματος του ελληνικού κοινωνικού σχηματισμού»! Σκέψου να σε δουν να δίνεις και συνέντευξη στο olympia.gr!!!

ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ δεν έβγαλαν κιχ οι φίλοι μας, δεν μας είναι δύσκολο να φανταστούμε την ‘‘πίκρα’’ που έφαγαν. ‘‘Πίκρα’’ αυτοί; Μέλι εμείς! Το οποίο θα μετατραπεί σε νέκταρ, αν αυτή η νέα γραμμή τού ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ συνεχιστεί με λιγότερα λάθη και χωρίς ζιγκ-ζαγκ.


ΥΓ(Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011): Ο φίλος  redteam με ένα σχόλιο μάς διευκρινίζει ότι η τάση τού ΣΥΝ «Πρωτοβουλία για την Αριστερή Ανασύνθεση» επέκρινε την πρόσφατη συνεργασία τού ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ με την «Κοινωνική Αριστερά» των πρώην στελεχών τού ΠΑΣΟΚ Κοτσακά, Ραυτόπουλου, κ.ά. Έστειλε μάλιστα και σχετική επιστολή στην «Αυγή», η οποία όμως, όπως υποστηρίζει και δεν έχουμε λόγους να αμφισβητήσουμε, δεν δημοσιεύθηκε (μπορείτε να τη διαβάσετε στο σχόλιό του, όπου την παραθέτει). Τον ευχαριστούμε για την πληροφορία, η οποία έχει τη σημασία της, αλλά είμαστε ‘‘αθώοι’’ τού …‘εγκλήματος’’! Πριν γράψουμε ό,τι γράψαμε, εξετάσαμε το blog τής εν λόγω τάσης, όπου δεν υπήρχε ούτε η επιστολή, ούτε κάποιο σχετικό post.
Για να τα λέμε όλα όμως, εκεί που δεν είμαστε και τόσο ‘‘αθώοι’’ (αλλά χωρίς καμία πρόθεση) είναι στην αξιολόγηση της αντίδρασης του Αριστερού Ρεύματος (Λαφαζάνης) γι’ αυτή τη συνεργασία. Δεν ήταν και τόσο χλιαρή όσο λέμε, αφού στην Iskra είχε δημοσιευτεί και άλλο κείμενο, εκτός από αυτό που αναφέρουμε στην ανάρτησή μας. Αλλά έχουμε και το ελαφρυντικό μας: το link γι’ αυτό το δεύτερο άρθρο δεν είχε καμία ιδιαίτερη οπτική σήμανση στο κείμενο της Iskra, για το οποίο κάνουμε λόγο (βάζοντας και link) στο post. Μόνο αν πέρναγε το ποντίκι από εκεί, μπορούσε κανείς να το διακρίνει. Ε, το δικό μας δεν έτυχε να περάσει! Μισή ντροπή δική του, μισή ντροπή τής Iskra! ;-)


[1] Όπως έχουμε κρατήσει και τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στη συνέντευξη τύπου με αφορμή την Έκθεση της Θεσσαλονίκης, όπου, απαντώντας σε κάποια ερώτηση, αναρωτήθηκε ρητορικά πως, αν η χώρα μας δεν έχει κάποιες μίνιμουμ αντιπαροχές για την εκχώρηση της δυνατότητάς της να διατηρήσει το εθνικό της νόμισμα, «τι νόημα έχει η παρουσία της [στην Ευρωζώνη];»      
[2] Δυο λόγια γι’ αυτές τις συνεργασίες, χωρίς να φωτογραφίζουμε κανένα πρόσωπο: Όταν, αυτή την εποχή, μαθαίνουν ότι η Αριστερά συζητάει, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα προσέλθει κάθε καρυδιάς καρύδι. Μια κάποια διαλογή είναι επιβεβλημένη. Όσο όμως είναι επιζήμιο να την κάνεις με σουρωτήρι, άλλο τόσο αναποτελεσματικό είναι να την κάνεις με το κόσκινο του αλευριού!
[3] Πολύ συνοπτικά η θέση μας: Ο (αριστερός) Μωάμεθ πρέπει να πηγαίνει όχι μόνο στο βουνό, αλλά και στου βοδιού το κέρατο, προκειμένου να διαδώσει τις ιδέες του! Παίρνοντας όλες τις προφυλάξεις βέβαια και προνοώντας να εξουδετερώσει εκ των προτέρων την όποια εκμετάλλευση επιχειρηθεί να γίνει από εχθρούς και ‘‘φίλους’’, αλλά και την οικειοποιητική διαστρέβλωση από τους ‘‘αταίριαστους’’ συνομιλητές του. Είμαστε πρόθυμοι να δεχθούμε ότι εδώ, στις προφυλάξεις δηλαδή, δεν τα έκανε όλα σωστά ο Αλέξης Τσίπρας. Αλλά μέχρι εκεί. Η γενική θέση μας για τον (αριστερό) Μωάμεθ δεν αλλάζει!


Η εικόνα, από το werra-apotheke-mihla.de

101 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

@"...Ο (αριστερός) Μωάμεθ πρέπει να πηγαίνει όχι μόνο στο βουνό, αλλά και στου βοδιού το κέρατο, προκειμένου να διαδώσει τις ιδέες του!....".

1.Έτσι όπως το θέτετε χωρίς κανέναν αποκλεισμό από "του βοδιού το κέρατο", μήπως εννοείτε και το "Στόχο", τον "Ελεύθερο Κόσμο", την "Ελεύθερη Ώρα" (το είχε κάνει ο Φλωράκης και κυριολεκτικά εξευτελίστηκε) ή και τη "Χρυσή Αυγή";
Αν πάλι δεν εννοείτε και αυτούς, γιατί δεν βάζετε κάποιο σαφές όριο;

2.Το δεύτερο που θέλω να παρατηρήσω, είναι πως άλλο πράγμα η διάδοση των ιδεών και άλλο η απολογία για τις ιδέες σου, η αλλοίωσή τους, η άμβλυνσή τους.

3. Το κοινό αυτών το μπλογκς, όποιος διαβάσει τα σχόλια τους-μνημεία χυδαιότητας, βλακείας, συνωμοσιολογίας, δεισιδαιμονίας, ρατσισμού κλπ- θα το δει εναργέστατα, είναι 90% ακροδεξιό, δεν έχει κανένα νόημα να του χαϊδέψεις τα αυτιά, δεν θα ψηφίσουν ποτέ ΣΥΡΙΖΑ, αν το έκαναν θα ήταν μια ανίερη συγκομιδή φιδιών, το λιγότερο θα ήταν ανεμομαζώματα-διαβολοσκορπίσματα.

4.Αυτές οι συνετεύξεις (τρεις), μπορεί να καλύφθηκαν από το πέπλο της σιωπής, να λογοκρίθηκαν με καθολική απόκρυψη από τα κομματικά ΜΜΕ (αυτό δεν δείχνει κάτι; Δεν είναι μια μορφή αντίδρασης; δεν εκφράζει ντροπή; δεν περιφρονεί τα μέλη από τα οποία κρύβει ένα κομματικό γεγονός; δεν δείχνει δημοκρατικό έλειμμα;)έδειξαν όμως πως ο πρόεδρος του ΣΥΝ για να παραφράσω τον Βεσπασιανό ρέπει στον πολιτικό τυχοδιωκτισμό, θεωρώντας πως "οι ψήφοι δεν έχουν μυρωδιά".
Λ.

ΕΟΣ είπε...

Χα,χα!

πριν λίγο καιρό είχαμε πει ότι είσαστε στήριγμα της Κουμουνδούρου και είχατε παρεξηγηθεί. Σήμερα, μετά από αυτό το κείμενο σας κάνουμε την αυτοκριτική μας και θέλουμε να επανορθώσουμε: Στηρίζετε αποκλειστικά και μόνο τον μεγάλο αρχηγό και διπλοθεσίτη πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα!

Επίσης σας προειδοποιούμε ότι μην βιαστείτε πάλι να μας χαρακτηρίσετε αντιφατικούς, επειδή δηλώνουμε ότι προσυπογράφουμε το κείμενο σας, εκτός από την τελευταία πρόταση την οποία απορρίπτουμε μετά βδελυγμίας!

redteam είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
redteam είπε...

Αγαπητή leftηδες
Υπάρχει επιστολή από την Πρωτοβουλία για την Αριστερή Ανασύνθεση του ΣΥΝ την οποία έχω γράψει εγώ με εξουσιοδότηση όλων. Εχει σταλεί από τις 5 Δεκέμβρη στην "Αυγή" αλλά δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμη (δεν γνωρίζω το λόγο που ο Φίλης δεν τη βάζει, αλλά κάτι υποπτεύομαι).
Την παραθέτω και εάν θέλετε τη συμμαζεύετε και τη βάζετε.

Ίδιο πρόσωπο έρχεται, ίδιο μαντάτο φέρνει

Του Γιώργου Ματθαίου*

Κάποιοι πολιτεύονται με μεθόδους και μοντέλα παλιότερων εποχών, όπου οι ανοχές και οι αντοχές της κοινωνίας μπορούσαν να δικαιολογήσουν διαφορετικές εκδοχές και ερμηνείες πολικών επιλογών και προθέσεων. Την ώρα που η Αριστερά έχει ανάγκη από μια συγκεκριμένη και σαφή εναλλακτική λύση - όπως αυτή της παύσης πληρωμών στους δανειστές και ρήξη με την ευρωζώνη - οι συνεργασίες με δυνάμεις από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, όπως αυτή με τη λεγόμενη «Κοινωνική Αριστερά» που ανακοινώθηκε της περασμένη Παρασκευή, σε μια γενική αντιμνημονιακή βάση, χωρίς να έχει δοκιμαστεί σε κοινωνικούς αγώνες, μάλλον δεν βοηθά να αναδειχθεί η Αριστερά σε ηγεμονική δύναμη που θα οδηγήσει σε διέξοδο τη χώρα μας από τις πολιτικές της αστικής τάξης, της τρόικας, της κυβέρνηση. Θεωρώ τεράστιο πολιτικό λάθος το «ξέπλυμα» δυνάμεων που μέχρι και πριν πέντε μήνες παρέμεναν στο ΠΑΣΟΚ, ενώ είχε ψηφιστεί το μνημόνιο, το οποίο διέλυσε την ελληνική κοινωνία και χρεοκόπησε τον ελληνικό κράτος.

redteam είπε...

Το γεγονός δεν θα έπρεπε να προκαλούσε ιδιαίτερη εντύπωση σε μας που είμαστε μέλη του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, αφού σε μεγάλο βαθμό η αντίληψη περί παραίνεσης προς το ΠΑΣΟΚ για προοδευτικές κυβερνήσεις και φιλολαϊκές πολιτικές καλλιεργούνταν ως αυταπάτη ή επιλέγονταν ως κεντρική πολιτική πρόταση από το σύνολο της αριστεράς, τόσο από το Κόμμα μας όσο και από το ΚΚΕ.
Αυτό και μόνο δικαιολογούσε στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, την εμφάνιση τάσεων και ομάδων που δικαιολογούσαν την ύπαρξη και την παραμονή τους στο κόμμα κάτω από το αίτημα της πίεσης σε μία ηγεσία που θα μπορούσε (τάχα) να υιοθετήσει πιο προοδευτική και φιλολαϊκή πολιτική ή ακόμη και να συγκυβερνήσει με την αριστερά.

redteam είπε...

Σήμερα λοιπόν, αυτοί που στήριξαν τη μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ σε σοσιαλφιλελεύθερο κόμμα - ιδιαίτερα την περίοδο Σημίτη- που απορροφούσαν τις εσωκομματικές αντιδράσεις εγκλωβίζοντας τη δυναμική και τον προβληματισμό εκείνων που κατανοούσαν ότι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ ταυτιζόταν όλο και περισσότερο και στα λόγια αλλά και στην ασκούμενη πολιτική με τα συμφέροντα της αστικής τάξης - και ιδιαίτερα των πιο δυναμικών (οικονομικά) τμημάτων της. Θεωρώ ότι όχι μόνο δεν εξυπηρέτησαν την εικοσαετία που μας πέρασε την κοινωνική πλειοψηφία ή ακόμη και τους «μη προνομιούχους», αλλά. στήριξαν με πάθος την πολιτική αυτή.
Η «αριστερή αντιπολίτευση» στο ΠΑΣΟΚ όλα τα προηγούμενα χρόνια εντάσσονταν οργανικά στο σύστημα εξουσίας του κόμματος και του κράτους για να αποτελέσει στο τέλος το καταφύγιο γραφικών αλλά «επικίνδυνων» προσωπικοτήτων, οι οποίες είτε λόγω παράδοσης, είτε λόγω σχέσεων και επαφών με συνδικάτα και κοινωνικές οργανώσεις επιχειρούσαν να δικαιολογήσουν πολιτικές επιλογές. Επιχειρούσαν να συσκοτίσουν τα εξυπηρετούμενα συμφέροντα και να «απονευρώσουν» την αμφισβήτηση από την κοινωνική δράση και την οργανωμένη αντίσταση με αναφορές σε κάποιο αγωνιστικό παρελθόν με την προσμονή της δήθεν ανατροπής κάποιων εσωκομματικών συσχετισμών.
Στην ουσία αριστερή αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ υπήρξε τόσο όσο το ΠΑΣΟΚ υπήρξε προοδευτικό κόμμα (έστω) με την έννοια της προόδου που αμφισβητεί τη συνέχεια της κοινωνικής εκμετάλλευσης ή της άσκησης εργατικής πολιτικής, δηλαδή ποτέ.
Πάντα η εσωκομματική «αριστερά» στο ΠΑΣΟΚ, ήταν το κατοικίδιο της ηγεσίας που το χάιδευε και το συντηρούσε για να διακοσμεί τους κομματικούς καναπέδες, να γαβγίζει όταν πεινάει και να γουργουρίζει ευτυχισμένο όταν έχει ένα κομμάτι κόκαλο να γλύφει.

redteam είπε...

Ένα τέτοιο πονηρό αλλά υπάκουο πλάσμα, σήμερα που τα πράγματα είναι ποιο… αιχμηρά και πολωμένα, όταν δεν κρύβεται για να αποφύγει την απολογία, αποφεύγει σκόπιμα να συγκροτήσει έναν πολιτικό λόγο που να δικαιολογεί στην ουσία τη αντίσταση στο κόμμα με τους σφαγείς των εργατικών εισοδημάτων, τους ντίλερς του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και τους τσανακογλείφτες των τραπεζιτών.
Όταν λοιπόν αποφασίζουν αυτοί οι τύποι να βγουν στο φως της ημέρας, για να ενδυθούν με «αριστερή» φορεσιά και να τροφοδοτήσουν με αυταπάτες και ψέματα τον κόσμο τότε κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Αυτό η ηγεσία του Κόμματος θα έπρεπε να το έχει υπόψη της στο ελάχιστο διαθέτει πολιτική σκέψη. Φαίνεται ότι το αποτέλεσμα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών με την επιλογή Μητρόπουλου δεν συνέτισε κανέναν στην ηγετική ομάδα που ακολουθεί την ίδια ακριβώς συνταγή, αυτή της ήττας. Οι αριστεροί, τα μέλη του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να παρακολουθούν τον οπορτουνισμό να είναι επίσημη θέση της ηγεσία του ΣΥΝ την οποία και επιβάλλει ετσιθελικά και σ’ όλο τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να έχει πάρει απόφαση κανένα όργανο είτε του ΣΥΝ είτε του συμμαχικού σχήματος. Η ηγεσία του Κόμματος θα πρέπει να σκεφτεί που οδήγησε αυτή η τακτική στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Η συνεχής απαξίωση των οργάνων και της βάσης του κόμματος δεν μπορεί να συνεχιστεί. Μόνη λύση είναι να συγκληθεί άμεσα το διαρκές συνέδριο, ώστε δημοκρατικά να αποφασίσει τη σύγκληση του 7ου Συνεδρίου του κόμματος για να βάλει φρένο στον κατήφορο που οδηγεί το κόμμα ο καιροσκοπισμός της ηγετικής ομάδας που χειρίζεται αδιαφανώς όλα τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν σήμερα την Αριστερά .

* Ο Γιώργος Ματθαίου είναι μέλος της Π.Κ. Παλλήνης του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ και συμμετέχει στην Πρωτοβουλία για την Αριστερή Ανασύνθεση

nikos__alfa είπε...

Φίλοι Λέφτηδες
για να μη το ξεχάσω (το ερώτημα), δεν είναι φυσικό πως κάποιοι εξέχοντες και σαφώς αξιόλογοι ..Δημαρίτες αφού έχουν καταπιεί την κάμηλο των πολιτικών περιεχομένων και στάσεων στη κρίσιμη συγκυρία που διανύουμε, ασχολούνται με τον κώνωπα της ευπρεπούς ή όχι ενδυμασίας ,της εισόδου ή μη σε ορισμένα μαγαζιά του κεντρικού βουλεβάρτου,με το σε ποια γειτόνισσα μίλησε ο απέναντι, με το που πίνει τον καφέ της η έτερη,με την κόμμωση και τα στολίδια της αγαπημένης κατά τα άλλα ξαδέλφης ,με το περιτύλιγμα γενικώς του ..μυστηρίου της πολιτικής και όχι με το περιεχόμενο και την αποσαφήνιση των προτεραιοτήτων και των αναγκών της εποχής μας;
Φυσικό ,εξηγήσιμο και ανθρώπινο ,θα έλεγα! ;)
Από την άλλη σίγουρα ο Συνασπισμός και ο αρχηγός του, που "αναγκάζονται" (ευτυχώς), να ριζοσπαστικοποιούνται κάτω από την πίεση της πανταχού παρούσας πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής εξαθλίωσης και της ολοφάνερης επιτυχίας της σημερινής ΕΕ να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του κεφαλαίου,παρ όλη την σαφή βελτίωση που παρουσιάζουν στα μηνύματα που εκπέμπουν προς τη Ελληνική κοινωνία ,πολύ απέχουν ακόμη από το να έχουν καθορίσει ένα στιβαρό και αξιόπιστο πλήρως πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούνται!
Είναι σαφές πως υπάρχει ακόμη μια αδυναμία συνολικού προσδιορισμού μιας εναλλακτικής πορείας στην ΤΙΝΑ του Μνημονίου ιδιαίτερα στα σημεία που έχουν να κάνουν με τα θέματα της ανεργίας και της "ανάπτυξης" γενικότερα! Το μήνυμα για το που μπορούμε να στηριχθούμε,σε ποιες δομές και με ποια κεφάλαια , πέρα από τις γενικότερες αναφορές σε δημόσιες τράπεζες και επιχειρήσεις οφείλουν να το αποσαφηνίσουν το συντομότερο δυνατόν!Εάν μείνουν στην αναδιάρθρωση του χρέους ,στην αύξηση αορίστως της φορολογίας του κεφαλαίου,στην διεκδίκηση ανταλλαγμάτων για την παραμονή στο ευρώ χωρίς να τα προσδιορίσουν πέρα από την υπαρκτή αλλά όπως διατυπώνεται σήμερα αόριστη ανάγκη χρηματοδότησης και δεν διαμορφώσουν μια συγκεκριμένη πολιτική πλατφόρμα για το τι πρέπει να γίνει για ένα αποδοτικό και ακμαίο δημόσιο,για την γεωργία ,για την ενέργεια ειδικά την πράσινη ,για τις μικρές επιχειρήσεις ,για τον περιορισμό των προνομίων της ιδιοκτησίας και του κεφαλαίου, για την θεμελιώδη αλλαγή του συσχετισμού έμμεσης και άμεσης φορολογίας εις βάρος της πρώτης,για τον ρόλο της Τ. αυτοδιοίκησης ,των αγροτικών και παραγωγικών συνεταιρισμών ,για την κοινωνική αλληλεγγύη,για το σπάσιμο των καρτέλ,για την ειρηνική και ισότιμη συνεργασία με τους υπόλοιπους βαλκανικούς λαούς,για τον εξορθολογισμό και μείωση των αμυντικών δαπανών και αρκετά άλλα (και για τον αυτονόητο διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας με συγκεκριμένα, χρονοτοποθετημένα και όχι κοινωνικά ανάλγητα βήματα )που πρέπει να μας (τους) απασχολούν ,πολύ φοβάμαι πως ακόμη μια φορά το μπλοκ εξουσίας που κυριαρχεί σήμερα θα κερδίσει χρόνο για να ολοκληρώσει την κατεδάφιση κάθε κοινωνικής οικονομικής και πολιτικής κατάκτησης του λαού απλά με διαφορετικούς εσωτερικούς συσχετισμούς!
Βέβαια αυτό ΔΕΝ θα βαρύνει μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όσους δεν θα σταθούν θετικά και με εποικοδομητική κριτική απέναντι στις ενωτικές πρωτοβουλίες που παίρνει εμφαντικά περισσότερο από κάθε άλλον ο συγκεκριμένος πολιτικός σχηματισμός και δεν προσδιορίσουν με ακρίβεια ποιος είναι ο αντίπαλος, που πέρα από την κυβερνητική τριάδα και την Κόρη είναι και οι δυνάμεις που βρίσκονται μέσα στη ΔΗΜΑΡ και στους οικολόγους πράσινους οι οποίες φλερτάρουν ακόμη και χθες και σήμερα ασύστολα με την πιθανότητα συνεργασίας με τους στυλοβάτες του συστήματος και που υποστηρίζουν έμμεσα αλλά σαφώς την κυβέρνηση Παπαδήμου!
Συνεχίζεται...

nikos__alfa είπε...

Και βέβαια οι όποιες δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ που απεγκλωβίζονται από το κόμμα αυτό και έχουν αναμιχθεί με τον ένα ή άλλο τρόπο σε αδιαφανή και επιζήμια για το δημόσιο συμφέρον παιχνίδια και επιζητούν απλά ένα συγχωροχάρτι για να διασώσουν το τομάρι τους και τα μικροσυμφέροντα τος!Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και σύνεση στον τομέα αυτόν χωρίς συλλήβδην αποκλεισμούς αλλά και χωρίς συλλήβδην εναγκαλισμούς!
Και σ αυτό θα βοηθούσε πιστεύω η έναρξη μιας πορείας για την δημιουργία ενός ενιαίου κομματικού χώρου με δημοκρατικές διασφαλίσεις που η άποψη της μειοψηφίας θα γίνεται σεβαστή αλλά και θα ακολουθείται η άποψη της πλειοψηφίας ,με παράλληλο άνοιγμα των οργανώσεων του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ όπου καθείς που θα ήθελε να προσφέρει θα αντιμετωπίζεται ,θα αξιολογείται και θα δεσμεύεται σε ατομικό επίπεδο!Ίσως βέβαια να μην υπάρχει άφθονος χρόνος γι αυτό αλλά θα είναι θετικό να ξεκινήσει μια διαδικασία επιτέλους μαζικότητας ,πλουραλισμού αλλά και συστράτευσης ,ομογενοποίησης των λαικών δυνάμεων που συνωστίζονται στον "αντιμνημονιακό" χώρο για την δημιουργία ενός συλλογικού και συγχρόνως αποτελεσματικού διανοούμενου που έχουμε ανάγκη.
Για μια αποδοτική πορεία εντός του πολιτικού σκηνικού, όπως έχει διαμορφωθεί ,πέρα από τα προγραμματικά και τις κοινωνικές συμμαχίες ,είναι σίγουρο πως η πολεμική του ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να ενταθεί και να προσδιορίσει τον κύριο στόχο που θα συγκεντρώσει τα πυρά του και αυτός δεν μπορεί να είναι άλλος από την λαικιστική,ανανήπτουσα και"αμετανόητη" ( που δεν μπορεί εξ ορισμού φυσικά να είναι αλλιώς) δεξιά του Σαμαρά και του Καρατζαφέρη και δευτερευόντως της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και των νεοφιλελεύθερων παραφυάδων της!
Όσο για σας αγαπητοί Λέφτηδες, το αν κάνει γκριμάτσες δυσαρέσκειας και έχει δυσπεψία το κοκκινοπράσινο δίκτυο ,που προσωπικά δεν το γνωρίζω τι ακριβώς είναι και ο ..Μηλιός ,κάτι που απασχολεί ένα τμήμα μόνο ευτυχώς του άρθρου σας ,εμένα με αφήνει, λυπάμαι, αδιάφορο! Στο κάτω της γραφής όλοι έχουν δικαίωμα στην αλλαγή ή όχι; ;

Theoprovlitos είπε...

Μην ανησυχείτε! Όσο υπαρχει η Θεοδώρα Μπακογιαννη η αριστερα καλα θα κρατεί

http://www.youtube.com/watch?v=MCQf43nOXj4&feature=youtu.be

Εξ άλλου η η ιέρεια του Φιλελευθερισμού και οι αυλικοί της (το γνωστό άγνωστο βαθυ κρατος) δεν είναι και olympia.gr να ενοχλεί. Γι αυτο και οι δημοι που συνεργαζονται με ενα σωμα και μια ψυχή ξεχειλιζουν από κοινωνικη ευαισθησί ακαι δημοκρατικά φρονήματα.

Ειπαμε, βρισκοαμστε στη χωρα του εισαι ότι δηλώσεις. Για ένα αριστερό image ζουμε.

LeftG700 είπε...

(ΜΟΝΟΛΕΚΤΙΚΟ) ΣΧΟΛΙΟ —ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ:


Γουάου!!!


ΥΓ Το επιφώνημα πηγαίνει στο σχόλιο του Νίκου Άλφα. ;-)

LeftG700 είπε...

Φίλε Λασκαράτε,


1. Αν πρόσεξες, η ακροτελεύτια φράση μας στη σχετική σημείωση είναι: «Η γενική θέση μας για τον (αριστερό) Μωάμεθ δεν αλλάζει!». Γ ε ν ι κ ή. Αυτό από μόνο του λέει ότι σαφώς και βάζουμε όρια. Εξ άλλου θα θέλαμε να σου θυμίσουμε ότι δεν είμαστε εμείς που χαράσσουμε ‘‘αιώνιες’’ αρχές και ‘‘φυσικούς’’ νόμους, αλλά ασπαζόμαστε το αξίωμα «συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης παραγματικότητας». Στο ερώτημα που μας θέτεις λοιπόν, απαντάμε ως εξής: Όχι, δεν θα συμβουλεύαμε τον Τσίπρα ή οποιοδήποτε άλλο στέλεχος της Αριστεράς να δώσει συνέντευξη εκεί που λες. Και ανεξάρτητα από την εποχή και τις περιστάσεις που έκανε κάτι τέτοιο ο Φλωράκης, καταστάσεις που δεν ξέρουμε, όπως δεν ξέραμε και το γεγονός αυτό, νομίζουμε ότι έκανε λάθος ο καπετάνιος. Όμως —και εδώ κάτσε καλά στην καρέκλα σου:

Εμείς, που δεν είμαστε κεντρικοεπιτροπάριοι και στελέχη βέβαια, δεν θα είχαμε αντίρρηση αν μας ζήταγαν τα ‘‘παλικάρια’’ που αναφέρεις συνέντευξη. Θα βάζαμε μόνο την προϋπόθεση να ξέρουμε εκ των προτέρων τι θα συζητηθεί. Καταλαβαίνεις γιατί. Για να πάμε διαβασμένοι και για να μην πάμε ‘‘αδιάβαστοι’’! Θέλεις να μάθεις γιατί; Θα σου πούμε.

Σε έναν από εμάς, από δεξιά οικογένεια, ένας θείος με τον οποίο έπαιζε μπάσκετ μια φορά τη βδομάδα, φρόντιζε να δίνει μόλις τελείωσε το λύκειο και ήταν πια φοιτητής μια αριστερή κυριακάτικη εφημερίδα. Μέχρι τότε, το μόνο που ήξερε ο δικός μας από αριστερά ήταν το αριστερό του παπούτσι. Λέμε τώρα λοιπόν: Γιατί δεν μπορεί αυτό που έκανε ένας αριστερός θείος να μη το κάνει και ένας ‘‘μαύρος’’ θείος; Και γιατί να μη τύχει να διαβάσει τη συνέντευξή μας ο αντίστοιχος πιτσιρικάς;

2. Συμφωνούμε απολύτως. Και όπως είδες, το καλύπτουμε αυτό στο ποστ, κάνοντας, υπαινικτικά, και κριτική στον Τσίπρα επειδή δεν πήρε όλα τα επιβεβλημένα μέτρα.

3. Επειδή συζητάμε κάμποσο καιρό, θα ξέρεις ότι αυτές οι πρακτικές του ‘‘θαψίματος’’ κάτω από το χαλί, δεν είναι δικές μας και δεν τις υιοθετούμε. Η Αριστερά πρέπει να συζητάει τις αντιθέσεις της ανοιχτά. Κι εδώ βέβαια υπάρχουν εξαιρέσεις για ζητήματα τα οποία επιβάλλεται να μένουν εν οίκω. Το συγκεκριμένο δεν νομίζουμε ότι ανήκει σ’ αυτές τις εξαιρέσεις.

Φυσικά και η σιωπή δείχνει αντίδραση, φίλε Λασκαράτε. Πάνω σε αυτό το συμπέρασμα δεν στηρίζεται το μισό ποστ;


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλοι τής ΕΟΣ,


Σας το έχουμε ξαναπεί: αποφασίστε σε ποιο αριστερό κόμμα θα μας εντάξετε! Αλλά να αποφασίσετε οριστικά. Όχι τη μια μέρα κουκουέδες και την άλλη τσιπρόπουλα! ;-)

Η τελευταία μας πρόταση είναι: «Το οποίο θα μετατραπεί σε νέκταρ, αν αυτή η νέα γραμμή τού ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ συνεχιστεί με λιγότερα λάθη και χωρίς ζιγκ-ζαγκ».

Αυτήν απορρίπτετε μετά βδελυγμίας; Γιατί ρε παιδιά; Τι το βδελυρό έχει;


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε redteam, σε καλωσορίζουμε!

Για την επιστολή σας (σου), όπως φανταζόμαστε να είδες, έχουμε καλύψει το ζήτημα με πρωτοσέλιδο υστερόγραφο.

Επί της ουσίας της επιστολής, τώρα: υπάρχουν πολλά σημεία με τα οποία δεν γίνεται να διαφωνούμε, φυσικά. Όμως νομίζουμε ότι, γενικά, πρέπει να βάλετε λίγο νερό στο κρασί σας. Σε τέτοια εγχειρήματα χτισίματος πλατειών συμμαχιών, η καθαρότητα πρέπει κάπως να σχετικοποιείται. Ιδίως που, στη συγκεκριμένη συγκυρία, το κόμμα σας φαίνεται να στρέφεται πιο αριστερά στα μείζονα. Ε, κάντε λίγο το ‘‘γερμανό’’ στα ελάσσονα, δεν χάθηκε ο κόσμος! ;-) Εξ άλλου, έχουμε την υποψία ότι κομίζουμε γλαύκα στην Αθήνα: το γεγονός ότι δεν ανεβάσατε την επιστολή στο μπλογκ σας, μάλλον δείχνει ότι κάπως έτσι το εκτιμήσατε κι εσείς…

Καλά, το ότι δεν δημοσίευσε η «Αυγή» την επιστολή σας δεν το συζητάμε! Δεν το συζητάμε, γιατί θα επέμβει το ΕΣΡ και φράγκα δεν περισσεύουν!


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

@Νίκο Άλφα και Θεοπρόβλητο:

Αναμείνατε στον υπολογιστή σας (αν δεν έχετε κάτι άλλο καλύτερο να κάνετε, πράγμα απίθανο! ;-) Ανωτέρα βία μάς (με) τραβάει από το μανίκι! Ελπίζουμε να έχουμε την κατανόησή σας.


Τα λέμε (αργότερα)

Unknown είπε...

Αγαπητά Λεφτόπουλα
Ο ΣΥΝ πράγματι βαδίζει συνεχώς πιο αριστερά και αυτό είναι ευχάριστο.
Δεν καταλαβαίνω γιατί περιμένετε από τον Μηλιό να διαφωνήσει.
Σύντομα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο στον ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ από τους συνεχώς φωνσκούντες κρυφοαναρχικούς που παριστάνουν τους αριστερούς.

Ενη είπε...

Αριστερά Φιλαράκια,

Ολόκληρο το σχόλιο μου χάθηκε. Κριμα.

Επειδη δεν εβαλα το ονομα Ενη.
Ομως θα μπορουσε να μπει ως Ανωνυμος και μετά να το επιβεβαίωνα.

Ανώνυμος είπε...

Για την ιστορία,
επειδή μου είπατε:
@"Και ανεξάρτητα από την εποχή και τις περιστάσεις που έκανε κάτι τέτοιο ο Φλωράκης, καταστάσεις που δεν ξέρουμε, όπως δεν ξέραμε και το γεγονός αυτό, νομίζουμε ότι έκανε λάθος ο καπετάνιος".

Έ οχι και απλά λάθος. Μια πράξη ηλίθια και πολιτικά ανήθικη ήταν, που όπως κάθε ανηθικότητα, ήταν και λάθος. Επειδή το γεγονός αυτό θάφτηκε, όπως θάφτηκε και η συνέντευξη Τσίπρα, και επειδή τα θαψίματα ευνοούν την επανάληψη των λαθών και των ανοησιών, που στη βάση τους βρίσκεται πάντα μια μακιαβελική ηθική ("Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα"), πολιτικά ολότελα αναποτελεσματική (αρνούμαι να σχολιάσω τα περί δεξιού θείου που θα δώσει στον ανηψιό τη συνέντευξη Τσίπρα κλπ), κοιτάξτε πως γελοιοποίηθηκε ο Χ.Φλωράκης.

Ο Γρ.Μιχαλόπουλος δεν είναι τυχαίο πρόσωπο και ο Φλωράκης ήταν πάντα ένας υπερτιμημένος ανόητος χωριάτης (ο Αντρέας τον τουμπάριζε πολύ εύκολα στις συναντήσεις τους, όπως και ο Μητσοτάκης άλλωστε), που δεν ντράπηκε (όπως και ο Ν.Κωνσταντόπουος του ΣΥΝ) να εκφωνήσει τον επικήδειο του χουντικού και βαθειά διεφθαρμένου αρχιεπισκόπου Σεραφείμ (υπεύθυνου για τα βασανιστήρια των τυφλών παιδιών του Οίκου Τυφλών Καλλιθέας, που κάποια στιγμή ξεσηκώθηκαν κατά της Εκκλησίας, μια ιστορική εξέγερση που έγινε ταινία από την Παπαλιού ), και που υπέκυψε στον πειρασμό να δώσει συνέντευξη στον άνθρωπο που ήξερε τα μυστικά της Ιεραρχίας, ο οποίος ηθελε να ξεπλυθεί με μια τέτοια συνομιλία και την εκμεταλλεύτηκε όσο μπορούσε και μάλιστα με τρόπο ανέντιμο.
Κυκλοφόρησε σε βιβλίο τη συνέντευξη με εξώφυλο τον ίδιο να ανοίγει εν είδει κονσέρβας το άδειο κεφάλι του Γ.Γραμματέα του ΚΚΕ.
Βέβαια δεν πιστεύω πως ο Φλωράκης θα καταδεχόταν να δώσει ποτέ συνέντευξη σε λαϊκοδεξιές μαριδούλες όπως η olympia ή το dexiextrem, όσο να πεις ο Μιχαλόπουλος κουβαλά τίτλους και οφφίκια: Χρυσό Σταυρό πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Μεγαλόσταυρο πατριαρχείου Ιεροσολύμων, Μέγας Λογοθέτης της τσεχικής και της σλοβακικής εκκλησίας, Πρόεδρος του τάγματος Αγίου Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και ανεπίσημα ο βαθύς γνώστης των απόρρητων της κρεβατοκάμαρας των επισκόπων γεγονός που εξηγεί το βαρύ φορτίο με παράσημα και εκκλησιαστικούς τίτλους. Ήταν κάποιος τελοσπάντων, όσο κι αν τα 9 χρόνια φυλακή του Εφετείου (18 πρωτόδικα)του έχουν τώρα ψαλιδίσει τα φτερά. Δεν ήταν το μπλογκ triklopodia.
Καλά λένε όμως πως η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα.

Για του λόγου μου το αληθές:

http://elora.gr/portal/books

ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΙΛΑΟ ΦΛΩΡΑΚΗ

Το βιβλίο που στο παρά ένα γλίτωσε ο Χαρίλαος Φλωράκης την παραίτησή του – τότε – από την Πρωτοκαθεδρία στο Κ.Κ.Ε.

Λ.

LeftG700 είπε...

Φίλε Νίκο Άλφα,


Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι μπορεί να εμφανίζεσαι αραιά και που εδώ (ουδεμία μομφή!), αλλά, όταν εμφανίζεσαι, είτε έμμετρα, είτε με …πρόζα (καλή ώρα), του δίνεις και καταλαβαίνει! 820 λέξεις δεν είναι χάπα-χούπες, για να τα λέμε όλα!

Στα περισσότερα απ’ όσα λες μας βρίσκεις σύμφωνους. Να εκμυστηρευτούμε μόνο δυο σκέψεις:

Η πρώτη: νομίζουμε ότι πρέπει να έχουμε κατά νου πως αυτό το ‘‘μίνιμουμ πρόγραμμα’’ ‘‘σωτηρίας’’ που σκιαγραφείς είναι πολύ πιθανό (το πιθανότερο, μάλλον) να απαιτεί ρήξεις και ανατροπές για τις οποίες ούτε ο κόσμος είναι προετοιμασμένος, ούτε η πολιτικά οργανωμένη Αριστερά.

Η δεύτερη: έχουμε απέναντί μας ένα «μαύρο μέτωπο» (τα εισαγωγικά, γιατί αυτή η διατύπωση είναι του ΚΚΕ —μας βρίσκει σύμφωνους). Ένας διαχωρισμός σαν αυτό που προτείνεις μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τι θα εξυπηρετούσε; Προσεταιρισμό κάποιου μέρους των οπαδών του ΠΑΣΟΚ; Συμβαίνει ήδη, άσχετα αν το μεγαλύτερο μέρος του, μάλλον, πηγαίνει προς το παρόν στη ΔΗΜΑΡ. Όξυνση των αντιθέσεων και των προβλημάτων στην κορυφή τού ΠΑΣΟΚ; Μα κι αυτή υπάρχει από μόνη της. Αντίθετο ερώτημα τώρα: αν δεν υπάρξει διαχωρισμός (φυσικά δεν μιλάμε για τον κόσμο τού ΠΑΣΟΚ, μιλάμε για το πολιτικό στελεχιακό του προσωπικό) χάνουμε κάτι; Ποιο; Εμείς δεν το διακρίνουμε.

Πληροφοριακά: το Κοκκινοπράσινο Δίκτυο είναι μια μικρή αριθμητικά τάση τού ΣΥΝ, που όμως έχει καταφέρει να έχει περάσει τις απόψεις[***] της στην τωρινή πλειοψηφία τού ΣΥΝ. Όσο για τον παρομοίων απόψεων[***] πανεπιστημιακό και οικονομολόγο Μηλιό, αυτός ξεκίνησε από εξωκομματικός σύμβουλος του Τσίπρα και σύντομα αναδείχθηκε σε ηγετικό κομματικό παράγοντα-κλειδί.


Τα λέμε


[***] Συνοψίζονται στο τρίπτυχο «ταξική ‘‘καθαρότητα’’ – ‘‘αντιεθνικισμός’’ – ευρώ και ΕΕ: για πάντα μαζί!»

LeftG700 είπε...

Φίλε Θεοπρόβλητε,


Δεν το είχαμε δει το βίντεο. Καλά ο τυπάς τούς έκανε καινούργιους!

Κοίτα, ο ‘‘φιλελευθερισμός’’ είναι στα πάνω του. Και τι έγινε με μια ψήφο εμπιστοσύνης στον Βορίδη; Όπως το έλεγε ο Αυλωνίτης: Πνεύμα και ηθική!


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Μάρκο,


Αυτό το ευχάριστο υπογραμμίσαμε κι εμείς. Αλλά για τον Μηλιό δεν έχεις δίκιο. Φαίνεται δεν τον έχεις ‘‘διαβάσει’’ καλά (είναι και πονηρούλης και τα στρίβει…)


Τώρα με τους κρυφοαναρχικούς, τι να σου πούμε; Καλά ξεμπερδέματα! (ας μη τους κανακεύατε κι εσείς τόσο πολύ, για να τα λέμε όλα!)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Λασκαράτε,


Πάλι σε παίρνει …δεξιά! (προς την ηθικολογία…). Και τον Φλωράκη νομίζουμε ότι τον βλέπεις πολύ μηδενιστικά. Φίλε Λασκαράτε, ανεξάρτητα από τις αντιμεταφυσικές αντιλήψεις σου, ώρες-ώρες θυμίζεις καλόγερο του Μεσαίωνα! ;-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλη Ένη,


Κρίμα... Γιατί όμως δεν γράφεις τα σχόλιά σου στο word και μετά να τα μεταφέρεις με copy paste; Έτσι, κι αν πάει κάτι στραβά, επαναλαμβάνεις απλώς τη διαδικάσία, δεν χάνεις το κείμενο.


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

@"Πάλι σε παίρνει …δεξιά! (προς την ηθικολογία…). Και τον Φλωράκη νομίζουμε ότι τον βλέπεις πολύ μηδενιστικά. Φίλε Λασκαράτε, ανεξάρτητα από τις αντιμεταφυσικές αντιλήψεις σου, ώρες-ώρες θυμίζεις καλόγερο του Μεσαίωνα! ;-)".@

Σπατάλησα χρόνο πολύτιμο για να σας εξηγήσω το προφανές:
Ένας αριστερός ηγέτης δεν ανακατεύεται με τα πίτουρα κλπ

1.Η αποσιωπηση και μόνο της συνέντευξης Τσίπρα από το κόμμα του δείχνει ομολογία ντροπής, ντροπής μάλιστα που δυστυχώς δεν αντιμετωπίστηκε δημόσια και με ευθύτητα αλλά με την κλασσική σταλινική συνταγή του κρυψίματος κατω από το χαλί.

2.Πολυ σωστά επισήμανα νομίζω και τις δυο αυτές παραμέτρους που έχουν προφανώς και την ηθική τους διασταση.

3. Επειδή είχατε δηλώσει άγνοια για το γεγονός, θεώρησα καλό και πολύ χρήσιμο, να πληροφορήσω με την ευκαιρία εσάς και το κοινό σας, που είναι υποθέτω νέοι όπως και εσείς, για μια αντίστοιχη με του Αλ.Τσίπρα συμπεριφορά του Χ.Φλωράκη, η οποία έχει θαφτεί στα γνωστά πλαίσια της σταλινικής (εδώ ναι, και καλογερίστικης) αγιοποίησης πολιτικών προσώπων.

Ο Χ.Φλωράκης έδωσε συνέντευξη σε μια χουντική και αποκρυφιστική, (αντίχριστος, 666, προφητείες κλπ) φυλλάδα, η οποία διευθύνεται από έναν εκκλησιαστικό αξιωματούχο με 18 πρωτόδικα, 9 δευτερόδικα χρόνια φυλάκισης για απόπειρες εκβιασμού επιχειρηματιών, αρχηγό του ακροδεξιού κόμματος της "Εθνικής Συμμαχίας", ο οποίος είχε τότε ως κύρια ενασχόλησή του να ρωτάει ή και να απειλεί ανοιχτά και με χυδαίες εκφράσεις μητροπολίτες και κληρικούς γενικά για ιδιωτικες τους συμπεριφορές(κατηγορήθηκε από μητροπολίτη και για εκβιασμό πολλών επισκόπων, ο οποίος δεν αποδείχτηκε, γιατί κανείς δεν προσήλθε να καταθέσει εναντίον του και απαλλάχτηκε).

Ο δημοσιογράφος συνομιλητής του Χ.Φλωράκη εξέδωσε τη συνέντευξη σε βιβλίο με υποτιμητικότατο για τον ΓΓ του ΚΚΕ εξώφυλλο και καυχιέται ακόμη και σήμερα, όπως σας έδειξα, (και τον πιστεύω) πως αυτή η συνέντευξη κόντεψε να κοστίσει (έπρεπε κατ'εμέ) στον ΓΓ τη Γ.Γραμματεία του.

Περεμπιπτόντως αναφέρθηκα και σε διθυραμβικές ομιλίες του ΓΓ αλλά και του τότε Προέδρου του ΣΥΝ (αργότερα και υποψήφιου Προέδρου Δημοκρατίας και προέδρου κάποιας ΠΑΕ, πράξεις που δεν με εξέπληξαν γιατί τα δάκρυα του επικήδειου τις είχαν προαναγγείλει) στην κηδεία χουντικού και απροκάλυπτα διεφθαρμένου Αρχιεπισκόπου.

Πως αντιμετωπίστηκα;
Να κατηγορηθώ για καλογερικές, δεξιές (!) και μηδενιστικές ηθικολογίες, λες και εδώ έκανα κάποια συνολική αποτίμηση του έργου του Χ.Φλωράκη και όχι σαφέστατη περιορισμένη κριτική και αντιπαραβολη, σε (με) καποια επίκαιρη με το θέμα μας, πολύ συγκεκριμένη, ενέργειά του.

Παραδίδω λοιπόν τις επικρίσεις σας στην κρίση των αναγνωστών σας και στη δική σας, όχι σε αυτήν που εκφράζεται εγγράφως, αλλά σε αυτή που γίνεται στο μυαλό και στη συνείδηση.

Ανώνυμος είπε...

Όσο δε για το μπλογκ olympia και τα λοιπά άνθη του Διαδικτύου (και του Κακού) με τα οποία συναγελάστηκε φέρελπις αριστερός ηγέτης, αν δεν είναι "Ελεύθερη Ώρα", είναι αυτό που δείχνουν.
Τουτέστιν ως ελάχιστο δείγμα (ή δήγμα;):

@"ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΕΛΠΙΔΕΣ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 27, 2011
Γράφει ο Σπύρος Σταματόπουλος

Συνταγματάρχης ε.α.y....."@.

Για τα υπόλοιπα, ο βουλόμενος κλπ ας επισκεφθεί τον ιστότοπο μέσω Google ή μέσω της ημερομηνίας.
Εγώ τελείωσα.
Λ.

Ανώνυμος είπε...

σωστός ο Λ.

Ενη είπε...

Αγαπητά Φιλαράκια,


Ας πω λοιπόν τι περίπου εγραψα χθές και...χάθηκε.
Κατ αρχήν το ποστ με την "απαρίθμηση" των "θεοτήτων" που δεν υπάρχουν πια, μας προσανατολιζει στο¨: "μιά ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης", που ειναι και το ουσιώδες.

Ετσι επιτρέψτε μου να μην ασχοληθώ με τα ενδο-αριστερά προβλήματα, αλλά να επισημάνω ενα μέρος της Ανάλυσης του ΑΑ, οπου παρουσιάζεται ως διαπίστωση ολη η σημερινή ευρωπαικη κατάσταση.

"Δεύτερο, την μετεξέλιξη των διαφορετικών απόψεων ανάμεσα στις ηγετικές δυνάμεις της Ευρ. Ένωσης σε ανοικτές συγκρούσεις που παίρνουν πλέον και θεσμικό χαρακτήρα. Πλάι στην κρίση της Ευρωζώνης υπάρχει πια η κρίση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Διευθυντήριο των τριών «μεγάλων» – Γερμανίας, Βρετανίας, Γαλλίας – έχει διασπασθεί στα δύο. Στο συγκεχυμένο θεσμικό περιβάλλον της ευρωπαϊκής καπιταλιστικής ολοκλήρωσης εμφανίζεται ένα νέο υβριδικό θεσμικό τέρας, η «ένωση δημοσιονομικής σταθερότητας» με χώρες του ευρώ αλλά και με χώρες με εθνικά νομίσματα. Όλα αυτά επιτείνουν τη χαοτική κρισιακή κατάσταση στον ευρωπαϊκό καπιταλισμό.

Τρίτο, την επιβεβαίωση της βαθιάς αντίθεσης απόψεων ανάμεσα στις ΗΠΑ, που επιδιώκουν άμεση και ισχυρή παρέμβαση των πολιτικών και νομισματικών αρχών της Ευρώπης για τη διάσωση των ιδιωτικών τραπεζών και την αποτροπή των κρατικών χρεοκοπιών, και την επιβαλλόμενη στην Ευρώπη γερμανική πολιτική της δημοσιονομικής πειθαρχίας. Το ντόμινο αφού ολοκληρώνει τον κύκλο του σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με τις χώρες και τις τράπεζες του κέντρου ήδη να κλονίζονται, έχει αρχίσει να επεκτείνεται και στα άλλα καπιταλιστικά κέντρα"

Και αν στις διάφορες συζητήσεις, δεν ενταχθουν οι σκέψεις για μια περαιτέρω πορεία στο ανωτέρω πλαίσιο, ειναι σαν να επαναλαμβανονται ολες οι διαχρονικά συζητήσεις της Αριστεράς.
(η αναφορα μου στην Ανάλυση του ΑΑ περιορίζεται μόνο στις διαπιστώσεις, που ειναι σωστές, οχι ομως και στις προτεινόμενες προτάσεις.Προς αρσιν παρεξηγήσεων).

Αφου λοιπόν διαπιστωθεί που βρισκόμαστε και ως χώρα αλλά και ως μέλος της ΕΕ, τα σχέδια για μια "ολοκληρωμένη" συμμαχία των προοδευτικων κοινωνικών δυνάμεων με τη συγκρότηση ενος ενιαιου "κέντρου" (κόμματος;), οδηγεί αναποφευκτα σε προβληματισμους.

Αυτή η προσπάθεια γίνεται για μια οριστική και μακροπρόθεσμη λύση η ειναι, (οπως δείχνει), μια ευκαιριακή συνένωνση δυνάμεων με στόχο τις επόμενες εκλογές;
Δηλαδή μια "εκλογικη μπλόφα" για να συγκεντρωθουν οι ψηφοι απο δω κι΄απο κει και μετά....βλέπουμε.

Αλλά και ο Νικος Αλφα, αναφερόμενος σε ενα ρεαλιστικό περιβάλλον, περίπου αυτό περιγράφει και μάλιστα προδιαγράφει και "απομακρύνσεις"( μετά), για τους συμμετέχοντες σύμφωνα με τις αποφάσεις της πλειοψηφίας.

Εμ, αν δεν ειναι αυτός "οπορτουνισμος" τι ειναι; και μάλιστα παρασύροντας εκλογικό σωμα που δεν εχει καμιά σχέση με τις συνεργασίες προσώπων στα ηγετικά κλιμάκια.
Δηλαδή για να επιτευχθεί ενα επιθυμητό εκλογικό αποτέλεσμα, η μεθόδευση θα πρέπει να ειναι αυτή, οσοι "αντιμνημονιακοι" προσέλθετε.
(εδω που τα λέμε ολη η ελληνική κοινωνία ειναι ενάντια στο μνημόνιο,το πρόβλημα ειναι ποσοι ειναι και ενάντια στο δάνειο, απο το οποιο βέβαια προκύπτουν και οι οροι του μνημονίου).

Εν πάση περιπτώσει ολες οιπροδευτικές δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις του τόπου, ελπίζει κανείς οτι θα εχουν κάποια σχέδια για να αντιμετωπίσει η χώρα μια κρίση, που δεν μπορουμε να τη θεωρουμε απλά ...ως πλαίσιο, αλλά μια σκληρότατη πραγματικότητα ειτε ως ενα μέλος της ευρωπαικης κοινότητας ειτε και της παγκόσμιας.

nikos__alfa είπε...

Από ..Κλεομένης έγινες ανώνυμος τώρα; Υποβιβασμός,...υποβιβασμός!

Λεφτόπουλα ,
διά το αραιόν των σχολίων και όχι των επισκέψεων ας το αφήσουμε καλύτερα για πιο εύθετο χρόνο! ;)

Θα ήθελα να γίνετε πιο σαφείς για το ποια συγκεκριμένα που προτείνω δεν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες και θα είναι ρήξεις που δεν μπορούν να προχωρήσουν επειδή δεν είναι προετοιμασμένοι ο κόσμος και η οργανωμένη αριστερά, δλδ κυρίως ο περί ου ο λόγος ΣΥΡΙΖΑ.
Για το δεύτερο: Μπορεί να συμφωνώ και εγώ με την διατύπωση περί μαύρου μετώπου αλλά εδώ πέραν του ότι μιλάμε για τακτικές κινήσεις που έχουν στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα (που όπως δέχεσθε και εσείς σήμερα δεν είναι το καλύτερο)και που είναι το κυριότερο εν όψει μιας εκλογικής μάχης,επισημαίνω πως βρίσκω απαράδεκτο μόλις μετά από 2 χρόνια από την ΝΔημοκρατική λαίλαπα, επειδή το ΠΑΣΟΚ τα έκανε να μη πω τι και πλακώσει το ΕΡΣ, η ΝΔ να είναι πρώτο κόμμα εις δόξαν των λωτοφάγων και κάθε ένας από μας να το προσπερνά αδιάφορος!
Όσο για την αντίστροφη ερώτηση για το τι χάνουμε.Σίγουρα χάνουμε σε αξιοπιστία αν το έστω και δημοσκοπικά μεγαλύτερο μέρος της σημερινής συμμαχίας το αφήνουμε στο απυρόβλητο ,για να χαιδέψουμε κάποια αυτιά ίσως, χωρίς επιπρόσθετα να λαμβάνουμε υπ όψιν τις υπαρκτές διαφορές που ενδεικτικά λέω στα ζητήματα του ρατσισμού,της πατριδοκαπηλίας και του εθνικισμού είναι σαφώς χειρότερα τα πράγματα στη πλευρά της ΝΔ!
Μεσοπρόθεσμα επίσης οφείλουμε να απομακρύνουμε κάθε πιθανότητα κάποιο από τα κομμάτια της σημερινής συμμαχίας να βγει από το κάδρο και να παραμείνει σε ρόλο αντιπολίτευσης ως εφεδρεία του συστήματος .Και μπορεί να είναι απομακρυσμένο το ενδεχόμενο αυτό με τα σημερινά δεδομένα αλλά δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε ολοκληρωτικά μπροστά στον ορυμαγδό για κυβέρνηση καθαρής εντολής και εξουσοδότησης που θα επακολουθήσει με την προκήρυξη των εκλογών!
Στο τέλος φίλοι Λέφτηδες με τον ισχυρότερο αντίπαλο ασχολείσαι για να τον φρενάρεις ή να τον κατανικήσεις και όχι με τα στρατεύματα που υποχωρούν μετά την ήττα!
Αυτά και μένω!

Β.Δ. Καργούδης είπε...

@Λ.:
"...λες και εδώ έκανα κάποια συνολική αποτίμηση του έργου του Χ.Φλωράκη και όχι σαφέστατη περιορισμένη κριτική και αντιπαραβολη, σε (με) καποια επίκαιρη με το θέμα μας, πολύ συγκεκριμένη, ενέργειά του...."

Και όμως, φίλε @Λ.:
(ο ίδιος, στο αμέσως επόμενο σχόλιό του)
"....ο Φλωράκης ήταν πάντα ένας υπερτιμημένος ανόητος χωριάτης..."
Αν αυτό το τελευταίο, (πάντα) φίλε @Λ δεν είναι παρά μια
(όπως ισχυρίζεσαι)
"...σαφέστατη περιορισμένη κριτική",
φαίνεται πως στον κατάλογο των θυμάτων της κρίσης, πρέπει επειγόντως να προσθέσουμε σε περίοπτη θέση και τη μέχρι τώρα αποδεκτή νοηματοδότηση των εννοιών...
Κατά τα άλλα, τί να πει κανείς
σε μια κουβέντα με θέμα(!!) τις διαδικασίες αξιολόγησης(!!)-λέει- για την απονομή συγχωροχαρτίων "αριστεροφροσύνης" και αδειών ύπαρξης στη δημόσια ζωή, από κάποια κατά τα λοιπά "αγνώστου ταυτότητος" όχι ιπτάμενα αντικείμενα, αλλά ολιγομελή, πολιτικά ασήμαντα "αριστερο"γκρουπούσκουλα Βαλκάνιων νεοΤαλιμπάν,
πέρα από το
"τάθελε κι εσάς ο κώλος σας..."
σ αυτούς (τους ακόμα πιο α-νόητους)που προσέρχονται περιδείς(!!)στις νέες Μέκκες της δόλιας της ελληνικής Αριστεράς...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Λασκαράτε

Κι εγώ αγνοούσα (παρ ότι 50άρης) την επίμαχη συνέντευξη του Φλωράκη στον Μιχαλόπουλο.
Πήγα λοιπόν στην διεύθυνση που παραθέτεις για του λόγου το αληθές.
Είδα όμως εκεί στη στήλη με τους τίτλους συνεντεύξεων-βιβλίων, για μια άλλη.
Συγκεκριμένα, είδα αυτό.

("Ο Πάμπλο – Μιχάλης Ράπτης - ο Επαναστάτης που επέστρεψε στη Γαλλία από την Αλγερία με Προσωπική Εντολή του στρατηγού ΝΤΕ ΓΚΩΛ.
Μια εξομολόγηση – Η ΜΟΝΗ - στον Γρηγόρη Μιχαλόπουλο")

Κατέληξα λοιπόν στο αυθαίρετο ίσως, μα πιο λογικό συμπέρασμα πως ειδικά ο Πάμπλό, δεν υπήρχε περίπτωση να έχει δώσει μια τέτοια συνεντευξη, αλλά θα πρόκειται μάλλον για στημένη παπαριά του Μιχαλόπουλου (εδώ ο άλλος την μέρα του τορπιλισμού της Έλλης, έδωσε ανταπόκριση για το πόσο ωραία έτρεχαν τα πράγματα τα πανηγυρικά, ενω δεν τόχε κουνήσει απ την Αθήνα και το πλοίο βούλιαζε. Άσε που ανθεί το φαινόμενο διεθνώς με συνεντεύκεις απάτες. Έγινε και ταινία η ιστορία υποτιθέμενης συνέντευξης του Χιούζ ως γνωστόν).
Ο Μιχαλόπουλος θα κώλωνε;
Οπότε, τι με διαβεβαιώνει εμένα τον αφελή, πως είναι υπαρκτη κι η συνεντευξη του Φλωράκη;
Για τον Μιχαλόπουλο μιλάμε, μην ξεχνιόμαστε, ναι;

mbiker

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Λασκαράτε

Κι εγώ αγνοούσα (παρ ότι 50άρης) την επίμαχη συνέντευξη του Φλωράκη στον Μιχαλόπουλο.
Πήγα λοιπόν στην διεύθυνση που παραθέτεις για του λόγου το αληθές.
Είδα όμως εκεί στη στήλη με τους τίτλους συνεντεύξεων-βιβλίων, για μια άλλη.
Συγκεκριμένα, είδα αυτό.

("Ο Πάμπλο – Μιχάλης Ράπτης - ο Επαναστάτης που επέστρεψε στη Γαλλία από την Αλγερία με Προσωπική Εντολή του στρατηγού ΝΤΕ ΓΚΩΛ.
Μια εξομολόγηση – Η ΜΟΝΗ - στον Γρηγόρη Μιχαλόπουλο")

Κατέληξα λοιπόν στο αυθαίρετο ίσως, μα πιο λογικό συμπέρασμα πως ειδικά ο Πάμπλό, δεν υπήρχε περίπτωση να έχει δώσει μια τέτοια συνεντευξη, αλλά θα πρόκειται μάλλον για στημένη παπαριά του Μιχαλόπουλου (εδώ ο άλλος την μέρα του τορπιλισμού της Έλλης, έδωσε ανταπόκριση για το πόσο ωραία έτρεχαν τα πράγματα τα πανηγυρικά, ενω δεν τόχε κουνήσει απ την Αθήνα και το πλοίο βούλιαζε. Άσε που ανθεί το φαινόμενο διεθνώς με συνεντεύκεις απάτες. Έγινε και ταινία η ιστορία υποτιθέμενης συνέντευξης του Χιούζ ως γνωστόν).
Ο Μιχαλόπουλος θα κώλωνε;
Οπότε, τι με διαβεβαιώνει εμένα τον αφελή, πως είναι υπαρκτη κι η συνεντευξη του Φλωράκη;
Για τον Μιχαλόπουλο μιλάμε, μην ξεχνιόμαστε, ναι;

mbiker

Ανώνυμος είπε...

Ωχ, ζητώ συγγνώμη για την επανάληψη του σχολίου...

mbiker

LeftG700 είπε...

Και δέκα συγγνώμες να ζητήσεις, το πρόστιμο για το διπλό σχόλιο δεν το γλυτώνεις! Για να τα λέμε όλα, κάπως πρέπει να ζήσουμε κι εμείς!


ΥΓ ;-)

Theoprovlitos είπε...

Η Eμμονη μερικων αποδεδειγμενα κοινωνικα αναισθητων σχολιαστων (σε βαθμο που να εισηγουνται ανερυθριαστα -προδιδοντας ετσι και το βαθυ χρωμα τους που δεν εχει καμμια σχεση με την αριστερα- περικοπες σε κοινωνικα ευπαθεις ομαδες) να προσδιοριζουν τους άλλους αναλογα με την σχεση τους με τον χώρο που θρησκευει ή που θεωρει ακομα πως εχει πατριδα, αγγιζει τα όρια της μεταφυσικής.

Οταν εμφανιστηκαν οι Αγανακτισμενοι μερικα πληκτρολόγια πήραν φωτιά. Φοβηθηκαν μην τυχον και καταρρευση και το ΔΙΚΟ τους συστημα διαπλοκη. Αυτο που στα αληθεια θελουνειναι να αντικατασταθει το παλιον συστημα διαπλοκης με το δικο τους, το πεφωτισμενο.

Ξεκινησαν λοιπον μια τακτικη απαξιωσης καθε αντιδρασης προς το Ιερον Τερας του καπιταλισμου. Σε τρια μετωπα

ΜΕΤΩΠΟ Α>
Η ενοχοποιηση συσσωμου του Ελληνικου λαού ωστε να καταστει ηθικά υπευθυνος για τα μετρα που περνονται σε βαρος μας, δηλαδη την ιδιωτικοποίηση των παντων από το διεθνες κεφαλαιο και τα εδω λωβοτομημενα τσιρακια τους με την πουλημενη ψυχη στον Εωσφόρο (εταφορικα και κυριολεκτικα).

ΜΕΤΩΠΟ Β>
Η απαξιωση των "Αγανακτισμενων" με διαφορα progressive ρεμαλια - όπως ο Ψαριανος- να αποκαλει τον κοσμο αγανακτισμενους πελατες, καμουφλαρισμενους δημοσιους υπαλληλους, λαμογια της διαπλοκης κλπ. Ποιοι; Αυτοι που ΠΡΩΤΟΙ συνδιαλλασονται και διαπλεκονται

ΜΕΤΩΠΟ Γ>
Η διασπαση του κινηματος των Αγανακτισμενων και όποιων φωνων, πρωτοβουλιων και ομαδων συγκροτουν ενα άτυπο μετωπο κατα του μνημονίου και της κυβερνησης Ρωτσιλντ-Παπαδημου. Οπότε ξεκινουν την δαιμονοποίσηση καθε ενεργειας, πρωτοβουλιας με σκοπο τον κατακερματισμό του και την διασπορα διχονοιας μεταξυ του αντιμνημονιακου μετώπου υπερτονιζοντας και μετατρεποντας τις ελασσονες διαφορες σε μειζονες. Ενω την ΙΔΙΑ στιγμη συμπορευονται χωρις αιδώ κατω από την ομπρελα της κυβερνησης Παπαδημου, ενος ιδεολογικου τερατουργηματος του Μεσαιου Χωρου.

Ο κοσμος λοιπον που ουτε διαπλεκεται ούτε μαντρωνεται, ουτε εγκλωβιζεται σε ιδεολογικα και ακομα λιγοτερο σε κομματικα στεγανα εχει το κριτήριο να διαφωνει και να συμφωνει επι μερους με τις φωνες που ομιλουν την αληθεια. Όπου και οταν τη βρουν.

Χεστηκαμε αν ο Τσιπρας εδωσε συνεντευξη στην Olympia.gr. Η εποχή των πιστοποιητικών κοινωνικων φρονηματων περασε ανεπιστρεπτί εκτος από εκεινους που εχουν ΣΥΜΦΕΡΟΝ να τα εκδιδουν με ευκολία.

Το "ΠΑΣΟΚ και τις λοιπες δημοκρατικες δυναμεις" τις φαγαμε στη μαπα το 1982. Να μας λειπουν. Ιδιαιτερα αν εχουν μεταλλαχτει σε φιλελευθερες και δεν το ξερουν και οι ίδιες.

'Η μήπως το ξερουν και απλα ακολουθουν την παλαια γνωστη συνταγη του ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛευε; Αλλαξεν ο Μανωλιος και εβαλε τα ρουχα αλλιως.

Theoprovlitos είπε...

ΥΓ Για να προωθηθει ο Κουβελης και σια (Ψαριανος-Καμινης-Αβραντινης-Μπουταρης και οι λοιποι συγγενεις) πρπει να κτυπηθει ο Τσιπρας και τα υπολοιποα αριστερα κομματα.

Ο τροπος που ο Κουβελης ειναι στο απυροβλητο από τα διαπλεκομενα ΜΜΕ το καθιστα προφανες. Οποτε βγαινουν και διαφορα πληκτρολογια και αναλαμβανουν δουλεια.

Ενα... γκαλοπ του ΣΚΑΪ που ξαφνικά αναδεικνυει τον Κουβελη από το 3% παρα κατι σε 9,5% δεν αρκει. Θελει πολυ κοπο για να δαγκωσει η κοινη γνωμη το δηλητηριασμενο μηλο. Στο Δημο Αθηναιων παντως που τοφαγε, οι Πορτοκαλι Φιλελευθεροι του 0,5% ζουν και βασιλευουν. Αρκει να μεταθεσεις την υποδιαστολή κατα δύο θέσεις και γινεται 50. Ξερουν αυτοι από καλπονοθεία ωστε να εχει το πόπολο την ψευδαίσθηση οτι ζει σε Δημοκρατία...

Ανώνυμος είπε...

H Συνέντευξη του Φλωράκη στο Μιχαλώ δόθηκε, δεν διαψεύστηκε ουδέποτε από το ΚΚΕ ή τον Χαρίλαο, βγήκε σε βιβλίο. Ο Λασκαράτος ξέρει τι λέει.
Μερικοί είναι βασιλικοτεροι του βασιλέως, έτοιμοι να δικαιολογήσουν τον αρχηγό τους και το κόμμα τους.

Ενη είπε...

Αριστερά Φιλαράκια,

Σήμερα λοιπόν, βλέπουμε στον Τύπο τις φωτογραφίες Τσίπρα- Σακοράφα, αντίκρυ αντίκρυ, οπου ανακοινώνεται συνεργασία Σύριζα-Σακοράφα.

Εντάξει ο Τσίπρας εκπροσωπει το Σύριζα η κυρία Σακοράφα, ποιόν εκπροσωπει πλην του εαυτου της;
Διότι τι σημαινει ενας βουλευτής οτι ανεξαρτητοποιειται απο ενα κόμμα με το οποιο εκλέχθηκε;

Οταν ενας βουλευτής επιλέγει να ειναι ανεξάρτητος, δεν σημαίνει οτι απο κει και πέρα εκπροσωπει και το σύνολο των ψηφοφόρων που τον επέλεξαν. Δηλαδή παίρνει μαζί του εκόντες ακοντες και τους ψηφοφόρους του και μετά διαλέγει κιόλας που θα τους πάει;
Στην προκειμένη περίπτωση της Σακοράφα τους "πάει" στο Σύριζα,
Εξοχα!!!

Oταν ομως εκανε την προεκλογική της εκστρατεία για ποιό κόμμα και το προγραμμα του "ομιλουσε" στο εκλογικό ακροατήριο;
Σαυτό που αργότερα διαφώνησε. Καμια αντίρρηση. Διαφωνώντας ομως δεν κρατας και την εδρα σου (που την απέκτησες σε αλλο πολιτικό χώρο.), αλλα

ωραια, ωραια, διακηρύσσεις σε ολους τους τόνους τις διαφωνίες σου,παραιτείσαι του βουλευτικου σου αξιώματος και ,ως υπεύθυνο και ανεξάρτητο
πολιτικό ατομο, πάς οπου γουστάρεις.

Για σκεφθειτε αυτή την τακτική να την εφαρμόσουν μερικοί ως πάγια και δουμε π.χ.

βουλευτές του ενός κόμματος να "μετακομίζουν" μεσοστρατης σε αλλα κόμματα (και οχι ενας και δύο αλλά μια ομάδα να πουμε) να πηγαινουν Δεξια Αροστερά και να

ζαλίζουν, εν τέλει, τους ψηφοφόρους τους.

Ορέα εικόνα κοινοβουλευτικής συμπεριφορας. 8-0

LeftG700 είπε...

Φίλε Λασκαράτε,


Ρε παιδί μου, χαλάρωσε λίγο! Μη τα παίρνεις αυτά που σου γράφουμε και τα επεκτείνεις πέρα από τα όριά τους. Και μη παραγνωρίζεις το ύφος με το οποίο τα λέμε (ύφος είναι οι φατσούλες που σου βάζουμε και που κάτι δείχνουν οι ρημάδες!) Για όνομα! :-)

Για την περίπτωση του Φλωράκη σου γράψαμε χωρίς σου και μου την άποψή μας, δεν τη γράψαμε; Νομίζουμε κι εμείς πως ήταν λάθος. Εσύ όμως θέλεις να συμμεριστούμε την ‘‘ιερή οργή’’ σου και να τον καταδικάσουμε στο πυρ το εξώτερον για παραβίαση της Ηθικής. Φίλε Λασκαράτε, εμείς δεν τα βλέπουμε έτσι ακριβώς τα πράγματα. Κατ’ αρχήν, για εμάς, ο αριστερός που παλεύει, με τα όποια λάθη του και τις ανεπάρκειές του και ό,τι άλλο θες, για μια καλύτερη κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης και δικαιοσύνης, εξ ορισμού, έχει κατακτήσει ήδη ένα επίπεδο ηθικής που ο αγνότερος και ειλικρινέστερος και ο πιο καλόπιστος θιασώτης του υπάρχοντος κ/ο συστήματος δεν έχει δει ούτε στο όνειρό του. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι αδιαφορούμε για το πώς δρα και πολιτεύεται. Θα τον κρίνουμε και δεν έχουμε και πρόβλημα να τον κρίνουμε αυστηρά ή και αμείλικτα, ανάλογα όμως με το παράπτωμά του και τις συνθήκες. Και οπωσδήποτε δεν θα τον κρίνουμε με βάση μιας ‘‘προαιώνιας’’ και ‘‘φυσικής’’ ηθικής. Και θα το κρίνουμε ως λάθος, όχι ως εσχάτη προδοσία. Εδώ, θα θέλαμε να σου θυμίσουμε κάτι που έχουμε γράψει και το επαναλαμβάνουμε συχνά: ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά τού ‘‘σταλινισμού’’ είναι η μη αναγνώριση του ενδεχόμενου να κάνει κάποιος λάθος και η βεβαιότητα ότι είναι προδότης, πράκτορας και τα συναφή… Μπορεί να ανατριχιάσεις, αλλά σου λέμε ευθέως ότι κάνεις αυτό το λάθος συχνά…

Και με την ευκαιρία, γιατί έχουμε πιάσει μονότερμα τον καπετάνιο. Σε μια συνομιλία μας προ ημερών, χαρακτήρισες τον Κύρκο ανήθικο επειδή έθαψε το λάθος του και δεν λογοδότησε για τις λανθασμένες απόψεις του σχετικά με το μακεδονικό το 1992. Όπως ξέρεις οι πολιτικές μας απόψεις απέχουν έτη φωτός από τις απόψεις του Κύρκου, όπως αυτές διαμορφώθηκαν μετά την κατάρρευση των πρωτοσοσιαλιστικών χωρών. Αλλά, δεν θα διστάσουμε να σου πούμε ότι αυτή η κατηγορία σου μας φαίνεται ως ύβρις για έναν άνθρωπο που, άσχετα με τα πολιτικά του λάθη, έζησε σε ένα δυαράκι ως φτωχούλης του Θεού και μοίραζε τον ευρωβουλευτικό μισθό του στους πενόμενους συντρόφους του τού ΚΚΕεσ. (για να μη πάμε σε παλαιότερα, με τα στρατοδικεία και την αναμονή τής εκτέλεσης κάθε πρωί…). Αλλά κοίτα τώρα για να καταλάβεις τη διαφορά μας: παρά το γεγονός ότι αυτή η άποψή σου, σύμφωνα με τη δική σου αντίληψη των πραγμάτων, μας δίνει κάθε δικαίωμα να σε επικρίνουμε ως ανήθικο, δεν θα το κάνουμε. Δεν θα το κάνουμε, γιατί δεν το πιστεύουμε, όχι από ευγένεια. Για μας αυτή η άδικη κατηγορία εις βάρος τού Κύρκου είναι λάθος σου. Τόσο απλά, φίλε Λασκαράτε…

Δυο λόγια για την περίπτωση του Σεραφείμ και του περίφημου επικήδειου, στον οποίο έχεις αναφερθεί πολλές φορές. Ξέρεις ασφαλώς, φίλε Λασκαράτε ότι ο Σεραφείμ στην αντίσταση της κατοχής είχε βγει στο κλαρί. Αντάρτης εδεσίτης, για τον οποίο όμως, απ’ ό,τι μας έχουν πει παλιοί αριστεροί, ποτέ δεν ακούστηκε ότι πήρε μέρος σε συγκρούσεις με τον ΕΛΑΣ. Γιατί δεν αναγνωρίζεις, φίλε Λασκαράτε, στον Φλωράκη (ο Κωνσταντόπουλος είναι άλλου παπά ευαγγέλιο, δεν θα ασχοληθούμε) την ανθρώπινη στάση να βάλει στην πάντα τις άλλες διαφορές και, με τον θάνατο συντελεσμένο πια, να χαιρετίσει έναν παλιό συναγωνιστή εν όπλοις;[***] Δεν το αναγνωρίζεις αυτό, φίλε Λασκαράτε, δυστυχώς. Και να σου πούμε και κάτι που καθόλου δεν θα σου αρέσει; —αλλά εμείς, το ξέρεις, τα λέμε όλα…

Ξέρει ποιος άλλος δεν θα το αναγνώριζε αυτό στον Φλωράκη, ούτε καν ως ελαφρυντικό;

Ο Αντρέι Γιανουάρεβιτς Βισίνσκι!


Τα λέμε


[***] Κάτι τέτοιο κάναμε κι εμείς όταν πέθανε ο Κύρκος —πράγμα το οποίο μάς στοίχισε κατηγορίες ότι «βαρέσαμε προσοχές μπροστά στο …πτώμα του»!— παρά το γεγονός ότι ούτε τις απόψεις του συμμεριζόμασταν, ούτε συναγωνιστές του βέβαια υπήρξαμε….

LeftG700 είπε...

Φίλη Ένη,


Όπως καταλαβαίνεις, δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιοι είναι ειλικρινείς στις ενωτικές τους διακηρύξεις και ποιοι όχι. Εμείς πάντως είμαστε και, επομένως, θεωρούμε επιβεβλημένο να ενθαρρύνουμε πορείες σύγκλισης.

Εμ, αν δεν ειναι αυτός "οπορτουνισμος" τι ειναι; και μάλιστα παρασύροντας εκλογικό σωμα που δεν εχει καμιά σχέση με τις συνεργασίες προσώπων στα ηγετικά κλιμάκια.
Δηλαδή για να επιτευχθεί ενα επιθυμητό εκλογικό αποτέλεσμα, η μεθόδευση θα πρέπει να ειναι αυτή, οσοι "αντιμνημονιακοι" προσέλθετε.
(εδω που τα λέμε ολη η ελληνική κοινωνία ειναι ενάντια στο μνημόνιο,το πρόβλημα ειναι ποσοι ειναι και ενάντια στο δάνειο, απο το οποιο βέβαια προκύπτουν και οι οροι του μνημονίου).


Μας φαίνεται περισσότερο για υποκρισία και εξαπάτηση παρά οπορτουνισμός. Γιατί το εκλογικό σώμα που θα ‘‘παρασυρθεί’’ λες ότι δεν έχει καμία σχέση με συνεργασίες σε ηγετικά κλιμάκια. Τον Κοτσακά και τον Ραυτόπουλο δεν τον εμπιστεύονται κάποιοι οπαδοί και ψηφοφόροι τού ΠΑΣΟΚ; Αν αποδειχθούν ‘‘λαμόγια’’ και αποχωρήσουν, οι ψηφοφόροι που ενδεχομένως τους ακολουθήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα το δουν; Κι αν δεν το δουν, δεν θα τους ανοίξει τα μάτια ο ΣΥΡΙΖΑ;

Φίλη Ένη, η πολιτική δεν είναι αστική σύμβαση όπου αν θέλεις το δάνειο πρέπει να δεχθείς να υποθηκεύσεις το σπίτι σου. Η πολιτική είναι πάλη των τάξεων! (Δεν το λέμε εμείς αυτό. Ο Γκράμσι το λέει! ;-) )

Περί Σακοράφας, δεν χρειάζεται να σου πούμε πολλά. Φρόντισες να δεθείς μόνη σου κόμπο!

Λες:

Oταν ομως εκανε την προεκλογική της εκστρατεία για ποιό κόμμα και το προγραμμα του "ομιλουσε" στο εκλογικό ακροατήριο;

Έκανε προεκλογική εκστρατεία για το κόμμα που έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν» και που δεν έλεγε ότι τα λεφτά που υπάρχουν είναι του ΔΝΤ!

Αν λοιπόν ο κοινοβουλευτισμός και η δημοκρατία έχασαν με 8-0, ποιος έβαλε τα γκολ, φίλη Ένη; Η Σακοράφα, ή ο ΓΑΠ και η νομενκλατούρα του (και ταυτόχρονα πολιτικό υπηρετικό προσωπικό τού κεφαλαίου);…


Τα λέμε

Ενη είπε...

Αριστερά Φιλαράκια

Ε, τώρα οταν μου λέτε αυτά:

"Έκανε προεκλογική εκστρατεία για το κόμμα που έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν» και που δεν έλεγε ότι τα λεφτά που υπάρχουν είναι του ΔΝΤ!

Αν λοιπόν ο κοινοβουλευτισμός και η δημοκρατία έχασαν με 8-0, ποιος έβαλε τα γκολ, φίλη Ένη; Η Σακοράφα, ή ο ΓΑΠ και η νομενκλατούρα του (και ταυτόχρονα πολιτικό υπηρετικό προσωπικό τού κεφαλαίου);…"

τι να πώ; οτι με εκπλήσσετε;

Μα τί γίνεται δηλαδή πρosπαθείτε να δικαιολογήσετε τη Σακοράφα, οτι "παραπλανήθηκε" ;;;
Δεν ειναι παλαιά πολιτικος η οποία οταν συμφωνουσε, προεκλογικά, με το προγραμμα του ΠΑΣΟΚ ΤΟ 2009 (οπου ηταν υποψήφια βουλευτής) οτι

τα "λεφτα υπάρχουν" αφορουσαν μια πραγματικότητα οτι δηλαδή στην Ελλαδα μια φοροδιαφυγή που ειναι "δακτυλοδεικτούμενη" πλέον απο ολες τις χώρες της Ευρώπης, ηταν καθεστώς επι δεκαετίες, και αποτελουσε την εικόνα μιας οικονομίας των προνομίων για τους λίγους, και η πολιτική δυναμη την οποία εκπροσωπουσε ειχε βάλει ως στόχο να αλλάξει ριζικά αυτή η κατάσταση με μια αναδιοργάνωση ολης της κρατικης δομης;
(Aλήθεια που βρέθηκαν 400 δισ. ελλήνων καταθετών που εφυγαν, σ' αυτή τη διετία, στις τράπεζες του εξωτερικού;;)

Αυτός ο στόχος δεν ηταν και η προεκλογική πολιτική; Να αλλάξουν ολα; Γισ την οποία προφανως συμφωνουσε;

Τώρα αν δεν αντελήφθη, τι παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ απο τη ΝΔ, ενα χρεός 360 δις. και ενα ελλειμμα γύρω στο 16% του ΑΕΠ, και μια χώρα μπροστα στη χρεοκοπία, με συνέπεια το μηχανισμό στήριξης απο τους εταιρους δηλαδή το δάνειο για να σωθει η χώρα

ε, απο κει και πέρα ολα τα αλλα ειναι "πολιτικη φιλολογία" και προσχήματα

δεν μπορεί καποιοι επώνυμοι και εκλεγμένοι να παρουσιάζονται περισσότερο ευαίσθητοι απο τον απλό κόσμο που υφίσταται και ολες τις θυσίες, επειδή δεν παριστάνουν ολοι τις ¨"πασσιονάριες".....

Ευτυχώς ΑΦ ουτε η δημοκρατία εχασε ουτε ο κοινοβουλευτισμός, αλλά αντέχει η κοινωνία η οποία προσβλέπει οτι θα υπάρξει ενα καλύτερο μέλλον, επειδή αλλη λύση δεν υπάρχει, οταν ζουμε μια απο τις μεγαλύτερες οικονομικές κρίσης σε παγκόσμιο επιπεδο.

Δεν εχω και καμιά δυσκολία να πω οτι οποιοδήποτε πρώην στέλεχος του ενός κόμματος μπορεί να "μεταπηδα" σε ενα αλλο (δικαιώμα τους), αλλο ομως αυτό

και αλλο να κρατα καποιος τη βουλευτική του εδρα και να την "παιρνει μαζί του" οπου πάει.
Περί αυτου δεν ειδα ποια ειναι η αποψή σας.
Το ποιους μετα ο καθένας μπορεί να επηρεάζει, απο το εκλογικό σώμα ,ειναι και πάλι στην ευχέρεια του καθενός να αποφασίζει, αν δηλαδή "ακολουθεί" πρόσωπα και οχι μια πολιτική δύναμη.

Για να τα λέμε ολα.
υγ. το 8-0 ειναι το αντίστοιχο του :shock: στα ανθρωπάκια.
Δεν εχει σχέση με το ποδόσφαιρο. :lol:

υγ.2 Να συμπληρώσω οτι την κυρία Σακοράφα δεν την γνωρίζω, αλλά οι παραπανω απόψεις μου ισχύουν για οποιαδήποτε αλλη παρόμοια περίπτωση και οχι μόνο ενα πρόσωπο.

LeftG700 είπε...

Φίλε Νίκο Αλφα,


1) «Από ..Κλεομένης έγινες ανώνυμος τώρα; Υποβιβασμός,...υποβιβασμός!».

Καταλαβαίνουμε ότι μιλάς μπροστά στα μάτια μας, αλλά πίσω από την πλάτη μας! Κι όπως ξέρεις, λίγο κουτσομπόληδες είμαστε, για να τα λέμε όλα! ;-) Για λέγε!

2) Δεν πα’ να γράψαμε εμείς «ουδεμία μομφή» για τις αραιές επισκέψεις μετά σχολίων; Σαν να το γράψαμε στο χιόνι! :-)

3) Διασαφηνίσεις: Εννοούσαμε ότι ένα μίνιμουμ πρόγραμμα, αλλά απολύτως απαραίτητο για να ανακοπεί αυτή η εκπτώχευση, θα μας φέρει κατά πάσα πιθανότητα σε ευθεία σύγκρουση με τα αφεντικά τών Βρυξελλών (και υπαλλήλους των πραγματικών αφεντικών). Βλέπεις εσύ την Αριστερά, αλλά και τον κόσμο που του έρχεται η μια κατραπακιά μετά την άλλη, να είναι σε θέση να σηκώσουν τέτοιο βάρος, όπως έχουν σήμερα τα πράγματα;

4) Γιατί λες ότι το προσπερνάμε (δεν εννοούμε εμείς, το ξέρουμε ότι δεν αναφέρεσαι σ’ εμάς) αδιάφορα; Καθόλου αδιάφορα. Και μην ξεχνάς ότι ο κόσμος που προσβλέπει στη ΝΔ είναι, σε όχι αμελητέο βαθμό, λιγότερος απ’ ό,τι στο παρελθόν. Όμως, ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ, αντικειμενικά, είναι πιο κοντά μας. Επομένως δεν αποκτά προτεραιότητα το ξεμπρόστιασμα της ηγεσίας του και των πολιτικών τους; Εμείς κάπως έτσι το βλέπουμε. Ο κόσμος τού ΠΑΣΟΚ (χωρίς να περιφρονούμε και αυτόν της ΝΔ) και πώς θα τον φέρουμε κοντά μας δεν είναι που πρέπει να μας ενδιαφέρει;

«Ισχυρότερος αντίπαλος»; Μα, φίλε Νίκο, έχει απομείνει έστω και ένα σοσιαλιστικό (ακόμα και ‘‘σοσιαλιστικό’’) φύλλο συκής στο επίσημο ΠΑΣΟΚ; Έχει τελειώσει το ΠΑΣΟΚ, δεν το βλέπεις; ‘Η θα φάμε τη φόλα του νόμου για την ιθαγένεια και τα μαλακά ναρκωτικά; Δεν είναι προτιμότερο να φροντίσουμε να γίνουμε βεζίρηδες στη θέση του βεζίρη; (Το γράφω έτσι προκλητικά για να τσιμπήσει κανένας αντιεξουσιαστής αναγνώστης! ;-) )


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Β.Δ.Καργούδη,


Αν και έχεις καιρό να έρθεις εδώ και, λογικά, θα μπορούσαμε να περιμένουμε μια ‘‘ήπια’’ μεταχείριση τουλάχιστον στο πρώτο-πρώτο σχόλιο, εσύ μας ‘‘στόλισες’’ κανονικά! ;-)

Στο ‘‘συγχωρούμε’’ όπως γιατί μας άρεσε η στάση σου σε σχέση με τον Φλωράκη, ανεξάρτητα με τις χαώδεις διαφωνίες πολιτικές διαφωνίες σου με το ΚΚΕ. :-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Θεοπρόβλητε,


Καλά κάνεις και υπερασπίζεσαι τους Αγανακτισμένους από τις συγκεκριμένες επιθέσεις, αλλά, να χαρείς μη τους προβιβάζεις κι εσύ στο ‘‘νέο υποκείμενο της πραγματικής αλλαγής’’. Δεν έγινε ξαφνικά ο ελληνικός λαός ‘‘σοφός’’ και ‘‘περιούσιος’’, έτσι δεν είναι; Μέχρι πριν τρία χρόνια έτρεχε στα σκυλάδικα και διάβαζε Athens Voice!

Μας μπερδεύεις στο εξής: μια τα βάζεις με τις ιδεολογίες και μια υπερασπίζεσαι την αριστερή ιδεολογία από τις επιθέσεις. Μήπως πρέπει να το ξεκαθαρίσεις λίγο; Όχι σ’ εμάς βέβαια. Αυτά τα ζητήματα τα ξεκαθαρίζει κανείς με τον εαυτό του πρώτα…


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Ανώνυμε (15 Δεκεμβρίου 2011 4:32 μ.μ.),


Δεν νομίζουμε ότι η επιφυλακτικότητα τού mbiker είναι τελείως αδικαιολόγητη και ξεκρέμαστη. Γιατί δεν του αναγνωρίζεις το δικαίωμα στη δυσπιστία;

Και δεν είναι υποχρεωτικό αυτό που λες («Μερικοί είναι βασιλικότεροι του βασιλέως, έτοιμοι να δικαιολογήσουν τον αρχηγό τους και το κόμμα τους»), να μπορεί να εφαρμοστεί στην περίπτωσή του.

1ον, δεν έχει δηλώσει ο άνθρωπος οπαδός τού ΚΚΕ ή οποιουδήποτε άλλου συγκεκριμένου αριστερού κόμματος.

2ον, γιατί η δυσπιστία του να μην οφείλεται στο ότι δεν θέλει να επικρίνει κάτι που ενδεχομένως (κατ’ εκείνον) δεν είναι αληθινό;

Μη βγάζεις βιαστικά και αυθαίρετα συμπεράσματα. Τουλάχιστον αν δεν είσαι προκατειλημμένος…


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Α ρε Λασκαράτε έχεις μεγάλες αντοχές να ανέχεσαι μαλακίες δικαιολογίες από αθεράπευτα κνιτάκια που τους κατηγόρησες τον πατερούλη φλωράκη, τον άγιο της "κ"κε ορθοδοξίας

http://kokkinometerizi.blogspot.com/2011/11/28.html?showComment=1320579515072#c683855443475542403

6 Νοεμβρίου 2011 1:23 μ.μ.
Kokkino Meterizi είπε...
Υ.Γ. Την εποχή 1985-1991, που ο σοσιαλφασισμός σαν ψευτοΚΚΕ και μετά ενιαίος ΣΥΝ έριχνε γέφυρες με όλη την κλασσική αστική αντίδραση, ακόμα και το χουντοφασισμό, ο λακές του Κρεμλίνου θλιβερός Φλωράκης έδωσε συνέντευξη στον αρχιχουντικό εκδότη της Ελεύθερης Ώρας Μιχαλόπουλου, που μετά από χρόνια καταδικάστηκε για εγκληματίας (έπαιρνε λεφτά από ανθρώπους δήθεν για να τους σώσει από τη 17Ν).

Μάλιστα, η συνέντευξη με το φίλο του Παπαδόπουλου έγινε στο 10ο όροφο του Περισσού και είχε εκδοθεί από το Μιχαλόπουλο σε χωριστή μπροσούρα, με τίτλο "Στο μυαλό του Χαρίλαου Φλωράκη - 3 ώρες μαζί του" κλπ. αν θυμάμαι καλά. Στο εξώφυλλο φαινόταν ο Φλωράκης με ανοιχτό το πάνω μέρος του κρανίου, ότι και καλά ο Μιχαλόπουλος είχε διεισδύσει στα άδυτα της σκέψης του "μεγάλου αυτού κομμουνιστή".

Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να μην ξεχνάμε κάποια πράγματα...

6 Νοεμβρίου 2011 1:38 μ.μ.
Kokkino Meterizi είπε...

LeftG700 είπε...

Φίλε Kokkino Meterizi,


Κατ' αρχήν, καλώς ήλθες!

Κατά δεύτερον, επειδή είναι αργά και τα έχω φτύσει δεν μπορώ να σχολιάσω το σχόλιό σου. Θα το κάνω αύριο. Όμως, για την ώρα, ένα έχω να σου πω:

Ετοιμάσου να δεις τον Λένιν ...φαντάρο! ;-)


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
nikos__alfa είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
LeftG700 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
LeftG700 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
LeftG700 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
LeftG700 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ενη είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
LeftG700 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ενη είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
nikos__alfa είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ενη είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
LeftG700 είπε...

Τα σχόλια διαγράφτηκαν για να διορθώσουμε το λάθος που κάναμε να ξαναποστάρουμε ένα σχόλιο τού mbiker που το εμφανίζαμε κατά λάθος με δική μας υπογραφή. Εντός ολίγου θα επανεμφανιστούν με την ίδια σειρά που αρχικά ποσταρίστηκαν (αλλά με άλλη ημέρα και ώρα εμφάνισης, αν και η αρχική θα φαίνεται στο σώμα τού σχολίου).

Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, για λίγα λεπτά μην ποστάρετε σχόλιο.


Ευχαριστούμε για την κατανόηση

Νίκος_Άλφα είπε...

Λεφτόπουλα
θα είμαι λακωνικός γιατί το ποστ αρχίζει και "βαραίνει " επικίνδυνα.

1)Θα θυμίσω πως σε ένα άλλο "βαρύ" από σχόλια ποστ (Ο Αλέξης πίσω από τις λέξεις,αν θυμάμαι καλά με παρεμφερείς τοποθετήσεις,..χο,χο ) ο ..Κλεομένης και ο πρώτος ανώνυμος στο παρόν που αναφέρομαι έκαναν το ίδιο μπιζάρισμα στον Λασκαράτο ,χωρίς ούτε ένα ελάχιστο επιχείρημα !Υπέθεσα πως είναι το ίδιο πρόσωπο.
Ε δεν το γουστάρω (το μπιζάρισμα),το βρίσκω θλιβερό,άχρηστο και αυτό απλά επισήμανα, μια που από σας ξέφυγε!

2)Χε,χε.Δείτε το από την άλλη ..πλευρά.Και ψάξτε ένα μέηλ που έμεινε αναπάντητο ,προ καιρού! ;)
Και ξεχάστε το,τώρα πια!

3)Νομίζω ότι μεγάλη μερίδα του κόσμου έχει καταλάβει πια πολλά πράγματα σε σχέση με την τρόικα και τους εδώ υπηρέτες και ποθεί κάποιος επιτέλους να τους τρίψει στην μούρη τις νεοφιλελεύθερες παπαρδέλες που μας σερβίρουν ασύστολα δυο χρόνια τώρα και να αγωνιστεί για την ανατροπή τους ,να ενισχύσει τον αγώνα για μια στιβαρή αντιμετώπιση των τεκταινομένων εντός της ΕΕ όπου πρέπει να θυμηθούμε επιτέλους ότι έχουμε και δικαιώματα εκτός από υποχρεώσεις και θα συνδράμει αν παρθούν πρωτοβουλίες που θα απαιτούν από τους εταίρους μας να σεβαστούν αυτό που είμαστε!"Ισότιμα" μέλη μιας ένωσης που έχει κανόνες που καταπατούνται σήμερα βάναυσα εις βάρος των πιο αδυνάτων και προς όφελος των ισχυρών της.Αν η ΕΕ διαλυθεί ας δείξουμε ποιοι έχουν την ευθύνη ξεκάθαρα με τις πολιτικές που εφαρμόζουν και ότι αυτή η ευθύνη της διάλυσης ,δεν θα βαρύνει εμάς! Όταν ακόμη και ο Σμιτ καταγγέλει τους Μερκοζί γιατί εμείς πρέπει να είμαστε τόσο ψοφοδεείς;

" Ο κόσμος τού ΠΑΣΟΚ (χωρίς να περιφρονούμε και αυτόν της ΝΔ) και πώς θα τον φέρουμε κοντά μας δεν είναι που πρέπει να μας ενδιαφέρει; "
Λέω κάτι άλλο εγώ; ;)
Ε ,ο καλύτερος τρόπος είναι αυτός που προτείνω και μη τα θέλετε διπλομασημένα όλα! Βασιστείτε στην ...πείρα μου! :)
...Μα ο ισχυρότερος αντίπαλος σήμερα είναι η δεξιά βρε Λέφτηδες ,όχι το ΠΑΣΟΚ!

Τα λέμε

16 Δεκεμβρίου 2011 1:09 μ.μ.

LeftG700 είπε...

Φίλε mbiker,


Θα σε παρακαλούσαμε να διαβάσεις προσεκτικά αυτό το σχόλιό μας και να το κατανοήσεις.

Η απάντησή σου προς το Κόκκινο Μετερίζι περιέχει έναν ευθύ προσωπικό υβριστικό χαρακτηρισμό. Όπως φανταζόμαστε ξέρεις, εδώ δεν πάσχουμε από καθωσπρεπισμό και η ελευθεροστομία είναι δεδομένη. Όμως, ανεξάρτητα από το τι πυροδότησε τα "γαλλικά" σου, στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει πρόβλημα. Το "μαλακίες" που γράφει το Κόκκινο Μετερίζι δεν είναι ίδιας τάξεως ζήτημα: άλλο να πει κάποιος για εμάς, λόγου χάρη, ότι λέμε μαλακίες (ουδείς αναμάρτητος!), άλλο να μας πει μαλάκες, έτσι δεν είναι; (Παρ' όλα αυτά, όπως επίσης μπορεί να ξέρεις, βρισιές εις βάρος μας επιτρέπονται. Το θεωρούμε αυτό ένα αντίβαρο στην διαχειριστική εξουσία μας, κι ας πιστεύει όσα πιστεύει για μας το Κόκκινο Μετερίζι, ή τα παιδιά τής ΕΟΣ...)

Αν είχες ανοίξει λογαριασμό στον Blogger, θα σου ζητούσαμε να αποσύρεις το σχόλιο και να το ξαναποστάρεις χωρίς τη βρισιά. Τώρα δεν έχεις, τεχνικά, αυτή τη δυνατότητα. Οπότε, ζητάμε το ok σου, για να διαγράψουμε το σχόλιο και να το ξαναποστάρουμε εμείς για λογαριασμό σου, χωρίς όμως τη ..."γαλλική" λέξη! ;-)

Είμαστε σύμφωνοι;


Τα λέμε



16 Δεκεμβρίου 2011 1:14 μ.μ.

LeftG700 είπε...

Φίλε Νίκο Άλφα,


Αρχίζεις λέγοντας:

«θα είμαι λακωνικός γιατί το ποστ αρχίζει και "βαραίνει " επικίνδυνα».

Βαραίνει επικίνδυνα;;; Και πού να δεις τι έχει να γίνει, άμα πλακώσει εδώ (για τα καλά) ο Β.Δ.Καργούδης!

Εκεί να δεις επικινδυνότητα! ;-)


Τα λέμε (αργότερα)



16 Δεκεμβρίου 2011 1:20 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

left g700 (τι 700, τώρα πια...)

Κανένα πρόβλημα (για λόγους σεβασμού στο μπλόγκ) να αποσύρω τον χαρακτηρισμό, αν και θα επιθυμούσα να κάνει κι ο εν λόγω το ίδιο.
Δεν το ελπίζω, γιατί το δείγμα γραφής του δεν μου λέει πως έχει τέτοιου είδους ευαισθησίες.
Μακάρι να με διαψεύσει.
Διαφωνώ όμως για το σκεπτικό πως το να μου πεις πως λέω μαλακίες είναι διαφορετικό απ το να με πεις στεγνά μαλάκα.
Εγώ, έτσι το εξέλαβα.
Κι επειδή δεν είμαι της άποψης των καλιεργημένων που απαντούν σε προσβολές με τις απαράδεκτες για μένα απαντήσεις του είδους, "η σιωπή μου προς απάντησή σου", ή "δεν θα κατέβω στο επίπεδό σου", έδωσα και το συγκεκριμένο σχόλιο.
Επί πλέον, δεν είμαι ούτε εμπαθής, ούτε μνησίκακος, πόσω μάλλον εγωκεντρικός κι ισχυρογνώμων κι επειδή σας σέβομαι, το αποσύρω.
Κανένα πρόβλημα.
Τα σέβη μου στον κύριο κόκκινο μετερίζι.

mbiker



16 Δεκεμβρίου 2011 3:02 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Να συνεχίσω λίγο;
Το να υπερασπίζεσαι κάποιους που η γενικότερη πορεία τους ήταν αυτό που λέμε "μια μέρα τους, όλη σου η ζωή", ή το να αμφισβητείς στερεότυπα, φήμες και δεδομένα, πιστεύω πως επιβάλεται.
Δεν υπήρξα ποτέ μέλος του ΚΚΕ, ούτε ΚΝίτης, όταν μάλιστα στα χρόνια που σπούδαζα,το να γίνεις μέλος της ΚΝΕ ή του κόμματος, ήταν από μόδα ως γκομενοπιάτσα.
Ούτε και πολυγουστάρω την ΚΝίτικη λοβοτομή.
Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να καταπίνω αμάσητα κι ευχάριστα οποιαδήποτε στοιχεία ή "στοιχεία" εμφανίζονται κατά καιρόύς, ειδικότερα δε, όταν αφορούν αγωνιστές (έστω και με όσα ελαττώματα έχουν για να τους προσάψουμε).
Όταν επιπροσθέτως, παγκοσμίως έχουν συμβεί κι εξακολουθούν να συμβαίνουν φαινόμενα παραποίησης, απάτης, μαϊμού ό,τι νάναι κι ειδικά συνεντεύξεων.
Και σε τελική ανάλυση, ας είχαμε τα παπάρια του Φλωράκη για να βιώσουμε όσα αυτός (όπως κι όλοι οι άλλοι)τράβηξε, ας αγωνιζόμασταν έστω σ ένα κλάσμα της δικής του ιστορίας κι ας ήταν η συνέντευξη (αληθινή ή ψεύτικη εδώ δεν έχει σημασία), το μόνο αρνητικό που θα μας καταλόγιζαν.
Τον Λασκαράτο τον διαβάζω.
Απ όσα μύρια γίνονται, σ αυτό τσίνησε για να σχολιάσει.
Σόρυ κιόλας για την αμφισβήτηση.
Ε, μα πιά...

mbiker



16 Δεκεμβρίου 2011 3:27 μ.μ.

LeftG700 είπε...

Ok, φίλε mbiker. Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την ανταπόκριση. Επί της ουσίας του σχολίου σου, αργότερα.

Ξαναποστάρουμε το πρωινό σου σχόλιο αμέσως μετά


Τα λέμε
16 Δεκεμβρίου 2011 4:54 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

"Α ρε Λασκαράτε έχεις μεγάλες αντοχές να ανέχεσαι μαλακίες δικαιολογίες από αθεράπευτα κνιτάκια που τους κατηγόρησες τον πατερούλη φλωράκη, τον άγιο της "κ"κε ορθοδοξίας.."

Ποιός είσαι ρε σύ που εκφράζεσαι έτσι για άτομα που δεν ξέρεις;
Άκου κόκκινο παπαρίζι.
Έχω πολλά προσόντα, πολλά καλά, πολλές χάρες, πολλά απ όλα.
Το μόνο που δεν έχω, είναι ευγένεια σε κρετίνους.
Αυτήν την αφήνω στην διακριτική ευχέρεια του διαχειριστή.

mbiker
16 Δεκεμβρίου 2011 10:53 π.μ.

Ανώνυμος είπε...

Αναγκάζομαι να επανέλθω, αν και δήλωσα πως τελείωσα για το παρόν άρθρο, ποτέ μην λες μεγάλες κουβέντες λοιπόν.

Έχει δημιουργηθεί τεράστιο μπέρδεμα σχολίων, [με παρέμβαση μάλιστα και θεοσεβούς αναγνώστη σας (και μας)], χρόνο πολύ δεν έχω απαντώ όπως μπορώ.

1. Το kokkino meterizi ειλικρινά δεν το ξέρω καθόλου, ευχαριστώ για το "μπιζάρισμα", όπως αποκαλεί κάποιος στενόκαρδα την παρέμβασή του, αμφιβάλλω αν είναι όμως το ίδιο, αφού μπαίνοντας στο λινκ που έδωσε ο σχολιαστής, είδα πως απλώς είναι ακριβής αντιγραφή και μεταφορά εδώ κάποιου σχολίου που υπογράφεται εκεί έτσι με τις ημερομηνίες που παραθέτει και εδώ και είναι προφανώς άσχετες με ους χρόνους αυτής της συζήτησης.
Πολύς θόρυβος μάλλον και κοπετός για το τίποτα.

1. Ότι ο Φλωράκης έδωσε τη συνέντευξη είναι ηλίου φαεινότερο. Συγνώμη αλλά ήταν αρχηγός κόμματος, που ακούστηκε να πλαστογραφήσουν μια συνέντευξή του (ούτε ο Τσίπρας στο olympia να ήταν, όπως προσπάθησαν να μας πουν κάμποσοι "πρόθυμοι" σχολιαστές στου κ.Ροϊδη), να την εκδώσουν σε βιβλιο και ο ίδιος και το κόμμα του να κάνουν το κορόϊδο. Νόμίζω πως ο ευγενικός-προς εμένα-γιατί τον kokkino κλπ τον έκανε του αλατιού, mbiker, κάνει εικασίες τραβηγμένες από τα μαλλιά.

2. Με κατηγορείται για καλογερισμό, με καλείτε να "χαλαρώσω", αλλά είναι όλος δικός σας ο θυμός καιο σχολαστικισμός, Left g700.

Τον Φλωράκη τον σέβομαι και τον τιμώ για πολλά πράγματα, υποκλίνομαι στη μνήμη του για το αντάρτικο, τις εξορίες, κλπ θέλει και συζήτηση; Δεν είναι όμως ο Θεός ο οποίος δεν θα κριθεί ούτε αυτος που θα κουκουλωθεί. Ανάγκη προστατών δεν έχει. Έχουμε χρέος να λέμε και τα στραβά του καθενός μας.

Λοιπόν ο επικήδειος στο Σεραφείμ-που ντουφεκιά δεν έριξε ποτέ του Left και που ήταν σκληρό στέλεχος της Χούντας Ιωαννίδη και η συνέντευξη στο Μιχαλόπουλο, είναι βαρύτατες παρεκτροπές που στη δική μου ηθική, δεν κουκουλώνονται. Αν ήθελε να τιμήσει τον Σεραφείμ ως ιδιώτης, μπορουσε να πάει να ανάψει κεριά στον τάφο του, όχι ως ΓΓ του ΚΚΕ στη Μητρόπολη, οσο κι αν το ΚΚΕ του χρωστούσε κι αυτό κάποιο κονδύλι που τους είχε δώσει για τα θεοημηνιόπληκτα αρχεία τους, όχι εξ ιδίων βέβαια, από το φιλόπτωχο, απο αυτά που έδινε για να εξαγοράσει ο Σεραφείμ και δηοσιογράφους.
Ασφαλώς όμως Left και δεν μου έφταιξαν μόνο αυτά.
Αν θέλετε να πω κι άλλα, η κάλυψη που πρόσφερε ο Χαρίλαος στις βαρβαρότητες του ΚΚΣΕ και του υπαρκτού, είναι το μέγιστο του παράπτωμα, με όλα τα ελαφρυντικα βεβαίως των συγκυριών κλπ.

3. Κύριε Καργούδη,
ο όρος "υπερτιμημένος χωριάτης" δεν είναι συνολική αποτίμηση. Είναι μια επιμέρους πραγματικότητα. Χωριάτης προφανέστατα, το καυχιόταν ο ίδιος, υπερτιμημένος προφανέστατα, είχε πολλές αδυναμίες και ελλείψεις που καλό είναι να λέγονται.

4. Για τον Κύρκο αγαπητοί Left έχω γράψει πολύ μεγαλύτερους επαίνους από εσάς όταν πέθανε. Αλλά κι εδώ ισχύει φίλος μεν Πλάτων φιλτάτη δε αλήθεια. Αφού έτρεξε στο εθνικιστικό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που οργάνωσε ο φασίστας μητροπολίτης της Θεσσαλονίκης, εγώ δεν θα κάνω πως δεν το ξέρω πολύ δε περισσοτερο, αφού δεν βρήκε το θάρρος της αυτοκριτικής ποτέ, αλλά πηγε ζητώντας και τα ρέστα από το ΚΚΕ που σε αυτό το σημείο φέρθηκε με τόλμη και εντιμότητα.

5. Τέλος πάντων μάθετε το εξής. Να θυμώνετε πιο δύσκολα, μερικοί εδώ κάνουν σαν να τους σκότωσαν τη μάνα και τον πατέρα. Ή κριτική σε κάθε κατεύθυνση, είναι δικαίωμα και υποχρέωση, η αλήθεια πρέπει να λέγεται, δεν υπάρχουν θεοί και ιερές αγελάδες υπεράνω κριτικής, κριτικάρουμε πιο σκληρά ότι αγαπάμε και τον εαυτό μας, κριτικάρω δεν σημαίνει μηδενίζω ή μισώ.
Λ.
16 Δεκεμβρίου 2011 5:30 μ.μ.

Ένη είπε...

Αριστερά Φιλαράκια,

Σας λέει, με νόημα, ο Νίκος Αλφα οτι ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ ειναι που μας ενδιαφέρει.......

και κάποιος αλλος πρωην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ο Φλωρίδης (αυτός τουλάχιστον παραιτήθηκε απο βουλευτής), λέει οτι

το ΠΑΣΟΚ πρεπει να κονιορτοποιηθει και να εξαερωθει (βλ. Βημα)

δηλαδή μιας και θα ειναι "κονιορτοποιημένο και εξαερωμένο" θα μπορεί να ειναι και μια ευκολη "λεια" (για οποιον το ορέγεται) ως ενα "φτερο στον ανεμο" που θα πηγαινει απο δω κι΄απο κει......
(σημ. ο Φλωρίδης εχει σχηματίσει ενα κίνημα δεν θυμαμαι τον τίτλο του).

Χα, χα, χα, ειναι να μη γελάει κανείς;

Ειναι αλλο θέμα μια συνένωση, σοβαρή, πολιτικών δυνάμεων αριστερής κατεύθυνσης, για να καταδικάσει και τις πολιτικές Μερκοσαρκοζύ (που δεν ειναι μονο τωρινές αλλά και της τελευταίας διετίας που η Ελλδα βρισκόταν με τον "βρογχο στο λαιμό")

και αλλο οι φιλοδοξίες (απο δω κι΄απο κει) με στόχο "διεμελίσαντο τα ιμάτια μου" κλπ. κλπ. :wink:
16 Δεκεμβρίου 2011 7:04 μ.μ.

LeftG700 είπε...

Φίλη Ένη,


Δεν μας λέει μόνο αυτό με νόημα ο Νίκος Άλφα. Κάνει και κάτι άλλο που δεν το ξέρεις εσύ!

Μας στέλενει κάθε μέρα 3 (τουλάχιστον) emails, με τα οποία προσπαθεί να μας πείσει να μη σου κόψουμε την καλημέρα, όπως εμείς θέλουμε, αλλά να ανταλλάσσουμε κάθε μέρα σχόλια επί σχολίων! Τι νομίζεις; Χάρη στον Νίκο Άλφα μπορείς και συζητάς μαζί μας μες την καλή χαρά! Γιατί εμάς δεν μας ενδιαφέρει ο κόσμος τού ΠΑΣΟΚ. Εμάς μας νιάζει ο Φλωρίδης, μπας και προσλάβει κανέναν μας για σύμβουλό του! Κι αν κάνουμε μια εξαίρεση με σένα, για χάρη τού Νίκου Άλφα την κάνουμε, μη νομίζεις...

Ένη, Ένη! Τι έχεις πάθει τελευταία και δένεσαι κόμπο μόνη σου; ;-)


Τα λέμε
16 Δεκεμβρίου 2011 7:14 μ.μ.

Ένη είπε...

Aριστερά Φιλαράκια,

Για σιγά. Ποτέ δεν αμφισβητησα τις δικές σας προθέσεις της....σύγκλισης.
Γι αυτό και "μιλαμε" συχνά πυκνά.

Ειμαι απολύτως σίγουρη, οτι πράγματι εσεις επιδιώκετε μια επικοινωνία, με καλή προαίρεση, με τον "κόσμο" (ακόμα κι αυτό του ΠΑΣΟΚ), δηλαδή σας ξεχωρίζω απο κομματικές προθέσεις και γραμμές

επειδή δεν βλέπω σε σας, παρά ελάχιστες φορές, αυτή την αντιπαθητική εμπάθεια, που δείχνουν ορισμένοι σε ολους οσους νομίζουν οτι ειναι απέναντί τους, αλλά

αντίθετα΄παρουσιάζετε μια απίστευτη, για την εποχή μας, διαλλακτικότητα απέναντι σε πολλους συνομιλητές σας και τις απόψεις τους.

Αυτό το θεωρώ το μέγιστο προσόν κάποιου ο οποιος θέλει να "μιλήσει πολιτικά",

που, εν τέλει, μπορεί να οδηγήσει και σε κάποιο αποτέλεσμα συμφωνίας στα στοιχειώδη, για μια αριστερή "συγκεκριμένη ανάλυση μιας συγκεκριμένης κατάστασης".

Που ειναι το ουσιαστικότερο.

Τα αλλα τα "μπηχτά" που μου λέτε περί Φλωρίδη δεν εχουν καμιά σχέση με ο,τι ειπα παραπάνω, απλά

εδωσα μερικά παραδείγματα πως πολλοι (απο δω κι΄απο κει) αντιλαμβάνονται τη "σύγκλιση" με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ.

π.χ. ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, ο Φλωρίδης και αλλοι που δεν τους ξέρω.

Θα καταλήξω πάλι στο γνωστό οτι, εν πάση περιπτώσει, το Κόμμα που δεν κάνει τέτοιες "μικροπολιτικές" ειναι το ΚΚΕ, επειδή η πολιτική του δεν ειναι "εκκρεμές" αλλά μιας κατεύθυνσης. Αυτό δεν μπορεί παρά να αναγνωρισθεί ακόμη και αν δεν συμφωνει κανεις μαζί του.
16 Δεκεμβρίου 2011 8:30 μ.μ.

Νίκος_Άλφα είπε...

Λασκαράτε
πριν αναφέρεις για "κάποιον",δλδ για μένα ,πως χαρακτηρίζει στενόκαρδα ,καλά θα έκανες να διαβάσεις προσεκτικότερα τι έγραψα και να μην ανακατεύεις άλλους, σαν το κόκκινο μετερίζι,στους οποίους δεν αναφέρθηκα καθόλου!
Τώρα αν σου αρέσει το μπιζάρισμα,δλδ το χειροκρότημα και η κολακεία χωρίς κανένα επιχείρημα, μόνο επειδή απευθυνόταν σε σένα , κανένα πρόβλημα από μένα! Ανθρώπινο το βρίσκω και αυτό όπως και τα προηγούμενα τα οποία περιέγραψα στο πρώτο μου σχόλιο .Κατά τα άλλα νάσαι καλά και ελπίζω κάποτε ...καλύτερα !

Λέφτηδες δεν το πολύ έπιασα το αστείο με την κυρία Ένη, την οποία σέβομαι απεριόριστα όπως και εσείς, αλλά θα παρακαλούσα να μην ξαναγίνει τέτοιου ή και άλλου είδους "εμπλοκή" μου άλλη φορά !
16 Δεκεμβρίου 2011 11:39 μ.μ.

Ένη είπε...

Αριστερά Φιλαράκια,

Εγραφα προχθές 15/12 8,25 μμ. για την απίστευτης εκτασης φοροδιαφυγή που ισχύει στην Ελλάδα επι δεκαετίες και που

μια κυβέρνηση΄, αυτή που προηλθε απο τις εκλογές το 2009, ειχε βάλει ως στόχο να αλλάξει αυτό το καθεστώς, αλλά και ολη η κρατική δομή, ομως

αυτό που παρέλαβε ηταν μια χρεοκοπία που ηταν ηδη "εδω" χρέος 360 δις. δημοσιονομικό ελλειμμα περίπου 16% του ΑΕΠ, οπότε επακουλουθησέ ο ευρωπαικος μηχανισμος στήριξης ( το δάνειο και οι οροι του το μνημόνιο) δηλαδή

περιέγραψα μια πραγματική εικόνα της οικονομίας της χώρας.

Κι' εσεις μου απαντάτε οτι "εχω δεθει κόμπο", (απο που εικάζεται κάτι τέτοιο;)

Δειτε λοιπόν σήμερα, ενα δημοσίευμα, οπου καταγράφεται αυτή η εικόνα της Ελλάδας. Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, η χώρα μας ερχεται πρώτη σε φοροδιαφυγή, απο ολα τα κράτη μέλη του οργανισμου και η "γκρίζα" οικονομία ειναι 28% του ΑΕΠ.

Επίσης στην ερώτηση μου αν βουλευτές που ανεξαρτητοποιουνται θεωρείται σωστό να κρατουν τη βουλευτική τους εδρα και να τη "μεταφέρουν" απο δω κι΄απο κει,(π.χ. Σακοράφα.)

δεν πηρα καμιά απάντηση.

Επίσης και στο αλλο σχόλιο μου οπου αναφέρθηκα σε αλλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που μιλα για "κονιορτοποίηση του ΠΑΣΟΚ, εσεις μου απαντάτε σε τόνο ειρωνικό και επαναλαμβάνετε τον. κατα την αποψή σας, "κόμπο μου" !!

Ξέρετε οτι εκτιμώ και το χιουμορ σας και τον εξυπνο τρόπο που εκθέτετε τις απόψεις,(μη φειδόμενοι ουδενός και μάλιστα απο τη δική σας παράταξη της ευρείας Αριστεράς), ομως

επειδή πολλή συζήτηση γίνεται και για τον "κοσμο του ΠΑΣΟΚ", ισως και κάποιες αλλες απόψεις, σχετικές με αυτό το θέμα, δεν συνιστουν "κόμπο" κάποιου που τις εκθέτει.
Για να τα λέμε ολα AΦ. ;-)

http://www.euro2day.gr/specials/reveille/136/articles/671478/Article.aspx

σημ. Η πηγή της ειδησης δεν εχει να κάνει με επιλογή, απλά το ειδα το δημοσίευμα στις ειδήσεις του google.
17 Δεκεμβρίου 2011 11:58 π.μ.

LeftG700 είπε...

Άρση του "αποκλεισμού"! Τα σχόλια μεταφέρθηκαν. Και ζητάμε συγνώμη από τον Νίκο Άλφα για την ελληνοποίηση του "επίσημου"
διαδικτυακού του ονόματος! :-)

LeftG700 είπε...

Φίλε Κόκκινο Μετερίζι(;),


Ο Λασκαράτος έχει δίκιο. Τίποτα δεν αποδεικνύει ότι μιλάς εξ ονόματος του συγκεκριμένου μπλογκ ή, απλώς, το επικαλείσαι. Εν πάση περιπτώσει, για λόγους ευκολίας θα σε αποκαλούμε ΚΜ.

Τα όσα έγραψες, απ’ ό,τι φαίνεται πηγαίνουν στον mbiker και σ’ εμάς. θα μιλήσουμε για λογαριασμό μας.

Μας χαρακτήρισες ως «κνιτάκια», εννοοώντας, προφανώς, είτε ότι εκφράζουμε θέσεις τού ΚΚΕ, είτε ότι μας χαρακτηρίζει η δογματική, ‘‘κολλημένη’’ σκέψη που ο πολύς κόσμος, αριστερός και δεξιός, αποδίδει αποκλειστικά στο ΚΚΕ (ενώ η πραγματικότητα είναι ότι η δογματική, ‘‘κολλημένη’’ σκέψη δεν ξέρει από κόμματα και παρατάξεις και κατοικεί σε όλα, χωρίς διακρίσεις).

Σε ρωτάμε λοιπόν: Από πού έβγαλες αυτό το συμπέρασμα; Παρακολούθησες το διάλογό μας με τον Λασκαράτο; Κι αν τον παρακολούθησες, είσαι σίγουρος ότι τον κατανόησες; Εμείς νομίζουμε ότι ούτε το ένα συνέβη, ούτε το άλλο! Μιλάει η αντιΚΚΕ προκατειλημμένη διάθεσή σου και τίποτε άλλο!

Έχουμε όλη τη διάθεση να συζητήσουμε μαζί σου. Αλλά πρώτα θέλουμε να μας ξεκαθαρίσεις κάτι, για να μη πάει η κουβέντα στο βρόντο:

Μιλάς ως αντιΚΚΕ επειδή είσαι αντιΚΚΕ, ή επειδή είσαι αντικομμουνιστής;[***]


Τα λέμε


[***] Όπως ελπίζουμε να ξέρεις, η αντικομμουνιστική παράταξη περιλαμβάνει μια ευρύτατη γκάμα ανθρώπων και αντιλήψεων: από τον Βορίδη, τον Σαμαρά, τον Μανδραβέλη και τη Ντορούλα, μέχρι τον Πάγκαλο, τον Χρυσοχοΐδη, τον Ψαριανό, τον Γεωργελέ και την αναρχοαυτονομία. Επομένως δεν αρκεί να δηλώσεις αντικομμουνιστής. Επιβάλλεται να μας προσδιορίσεις και ποιο συγκεκριμένο ρεύμα του ακολουθείς, ώστε να συνεννοηθούμε, ακόμα κι αν διαφωνήσουμε.

LeftG700 είπε...

Φίλε mbiker,


Δυο λόγια για τη διάκριση, σύμφωνα με τη δική μας άποψη, μεταξύ των φράσεων «λες μαλακίες» και «είσαι μαλάκας».

Στη πρώτη περίπτωση χαρακτηρίζεις κάτι που έχει πει ειπωθεί. Στη δεύτερη, ο χαρακτηρισμός πηγαίνει απ’ ευθείας σε πρόσωπο. Βέβαια, ούτε η μια ούτε η άλλη διατύπωση διεκδικούν βραβείο ευγένειας. Όμως, όπως και να το κάνουμε, η ζυγαριά γέρνει προς και από το βάρος του προσωπικού χαρακτηρισμού.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
LeftG700 είπε...

Φίλε Νίκο Άλφα,


Τρία ‘‘κεφάλαια’’. Το πολιτικό, το ‘‘κουτσομπολίστικο’’ και το ‘‘προσωπικό’’.

Το πολιτικό:
Τελικά πού διαφωνούμε; Στο ότι αδιαφορεί η Αριστερά για την πρωτιά τής ΝΔ; Για εμάς, δεν αδιαφορεί. Στο ότι αποδιώχνει τον κόσμο τού ΠΑΣΟΚ; Δεν νομίζουμε ότι κάνει (πια) αυτό το λάθος. Τουλάχιστον όχι σε υπολογίσιμο βαθμό. Τι άλλο μένει; Ότι πρέπει, κατ’ εσέ, όταν μιλάμε για το ΠΑΣΟΚ να λέμε και τα καλά του, να μη μηδενίζουμε; Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πού ρίχνεις το βάρος. Ούτε αν προτείνεις ένα αντιδεξιό μέτωπο. Αλλά, αν το προτείνεις, δεξιά είναι μόνο η σφραγίδα ενός κόμματος; Δεν συμπεριλαμβάνονται οι πολιτικές που ακολούθησε και ακολουθεί;

Το ‘‘κουτσομπολίστικο’’:
Ανώνυμος = Κλεομένης; Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν είναι όντως έτσι. Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι η μνήμη σου είναι για βραβείο Γκίνες! ;-)

Το ‘‘προσωπικό’’:
Δύο ζητήματα. Το πρώτο: καταλαβαίνουμε ότι μιλάς για κάποιο μέιλ που μας έστειλες και έμεινε αναπάντητο. Πότε περίπου έγινε αυτό; Πήγα κάμποσο πίσω, αλλά δεν βρήκα τίποτε. Όμως, επειδή και εμπλοκές συμβαίνουν καμιά φορά, αλλά και διαγραφές κατά λάθος (εγώ πριν λίγες μέρες έσβησα κατά λάθος ολόκληρο ποστ με δεκάδες σχόλια και μου έφυγε ο Χριστός να το ξαναανεβάσω!), ένα επαναληπτικό ή και σχόλιο θα βοηθούσε. Σε κάθε περίπτωση: μα είναι λόγος αυτός για να μη σχολιάζεις; Τόση αυστηρότητα πια; :-)

Το δεύτερο: Εδώ έχεις παρεξηγήσει. Καμία ‘‘εμπλοκή’’ δεν έγινε εις βάρος σου. Τουλάχιστον όπως την εννοείς, αρνητικά. Η Ένη έκανε μια αναφορά («Σας λέει, με νόημα, ο Νίκος Αλφα οτι ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ ειναι που μας ενδιαφέρει…….»). Η συγκεκριμένη αναφορά όμως της Ένης δεν πατάει πουθενά! Όχι επειδή εσύ δεν το λες αυτό (αυτό λες, όντως), αλλά επειδή είναι κάτι που το πιστεύουμε κι εμείς και το ακολουθούμε (και μόνο οι διάλογοί μας με την Ένη το αποδεικνύουν περίτρανα αυτό). Πατήσαμε λοιπόν πάνω εκεί και, μιλώντας σκωπτικά, αλλά όχι κακοπροαίρετα, επισημάναμε στην Ένη το γεγονός πως κομίζει γλαύκα στην Αθήνα, σκαρώνοντας ένα σεναριάκι καραμπινάτης φαντασίας! Τι σε ενόχλησε; Ποιον κανόνα παραβιάσαμε;

Εν πάση περιπτώσει, δεν έχουμε καμία αντίρρηση να ακολουθήσουμε αυτό που ζητάς από εμάς. Με τη μόνη διαφορά ότι δεν έχουμε καταλάβει τι ακριβώς ζητάς; Να μην αναφερόμαστε σ’ εσένα όταν συνομιλούμε με άλλον σχολιαστή;

Ό,τι πεις, θα γίνει! Φτάνει να είναι τόσο σαφές, ώστε να το καταλάβουμε για να ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Λασκαράτε,


Ως προς εμάς, αυθαιρετείς στα συμπεράσματά σου σε βαθμό που δεν μας έχεις συνηθίσει.

Θυμώσαμε μαζί σου;;; Μα τι λες, φίλε Λασκαράτε!!! Εδώ δεν θυμώσαμε με τον ανώνυμο (Κόκκινο Μετερίζι) που έγραψε πως λέμε μαλακίες και μας αποκάλεσε κνιτάκια και του απαντήσαμε αστειευόμενοι με τον Λένιν και κλείνοντάς του το μάτι, και θυμώσαμε μ’ εσένα;;; Σε παρακαλούμε, μη μας λες τέτοια!!!

Κατά τα άλλα, όπως το συνηθίζεις μεταφέρεις τα πεδία τής συζήτησης αλλού και σε θέματα που δεν συζητήθηκαν. Τώρα θυμήθηκες τη στάση τού Φλωράκη για το τι γινόταν και τι δεν γινόταν στη Σοβιετική Ένωση!!! Μα φίλε Λασκαράτε, απαντήσαμε στα περί του Σεραφείμ (που εσύ ανέφερες!). Ας κλείσουμε αυτό το θέμα και μετά πάμε και σ’ άλλα. Εμείς το κλείσαμε. Και επαναλαμβάνουμε: Επρόκειτο περί λάθους. Θες μεγάλου λάθους; Μεγάλο λάθος. Αλλά μέχρι εκεί! Λά-θος! Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο. Αν εσύ βλέπεις προδοσίες και ανηθικότητες και άλλα τέτοια ‘‘ορέα’’, δικαίωμά σου! Πρέπει σώνει και ντε να ακολουθήσουμε; Κι αν δεν ακολουθήσουμε, σημαίνει πως είμαστε κι εμείς ανήθικοι; Τι λογική είναι αυτή; Δεν το καταλαβαίνεις ότι μετατρέπεσαι σε ιεροεξεταστής και μοιάζεις με τον Ιερεμία;

Τα ίδια ισχύουν και για τον Κύρκο. Δεν έκανε αυτοκριτική για; το Μακεδονικό. (Γι’ αυτό. Γιατί για άλλα έχει κάνει.) Θα τον ξεθάψουμε και θα ρίξουμε τα απομεινάρια του στα σκυλιά;;; Όλοι οι άνθρωποι, εντός κι εκτός πολιτικής, δεν κάνουν αυτοκριτική για χιλιάδες, εκατομμύρια ζητήματα. Τι νομίζεις ότι είναι οι αριστεροί; Άγιοι;;; Φίλε Λασκαράτε, μήπως τελικά ψάχνεις τον …Θεό επί της …γης;;; (Μα τι άλλο να σου πούμε πια! :-) )

Τέλος: Να χαρείς ό,τι αγαπάς! Μη μας μιλάς εμάς για την ανάγκη τής κριτικής! Για όνομα! Πιστεύεις ότι δεν την ασκούμε ή ότι τη φοβόμαστε για τους εαυτούς μας; Θα πέσει ο ουρανός να σε πλακώσει! ;-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
LeftG700 είπε...

Φίλη Ένη,


Ε, αφού δεν μας καταλογίζεις ακαταδεξία να συζητάμε με τον οποιονδήποτε, ανεξάρτητα από τις ιδέες του, τι το ήθελες εκείνο το ¨Σας λέει ο Νίκος Άλφα με νόημα»;;; Εμείς το γράψαμε; Εσύ δεν το έγραψες; Τι να κάνουμε οι δυστυχείς; Να το αφήσουμε να πέσει κάτω; Το αν πρέπει να μιλάμε και πώς πρέπει να μιλάμε με τον κόσμο, δεν είναι από αυτά που τα θεωρούμε δευτερεύοντα.

Για τη Σακοράφα σου απαντήσαμε, πως δεν σου απαντήσαμε. Όλες οι κυβερνήσεις άλλα λένε προεκλογικά, κι άλλα κάνουν μετεκλογικά, σύμφωνοι. Αν όμως δεν βλέπεις ότι η τελευταία κυβέρνηση ΓΑΠ εξαπάτησε με τον αισχρότερο τρόπο τον ελληνικό λαό (οπότε αυτό που έκανε η Σακοράφα είναι ηθικά επιβεβλημένο και όχι επικριτέο), με πρώτους και καλύτερους αυτούς που την ψήφισαν, λυπούμαστε, αλλά μας φαίνεται ότι πάσχεις από μεγάλη πολιτική μυωπία. Και μη μας αρχίσεις πάλι «έφταιγε ο Κωστάκης». Κάτσε και λογάριασε πόσα χρόνια κυβέρνησε το ΠΑΣΟΚ και πόσα η ΝΔ από το 1974 και μετά! Διότι δεν μπορείς να κόβεις την Ιστορία στις φέτες που σε βολεύουν. Δεν είναι μπον φιλέ η Ιστορία! ;-)

Τώρα μας πηγαίνεις στη φοροδιαφυγή; Αχ βρε Ένη!...


Τα λέμε

Μαύρο πρόβατο είπε...

Με κίνδυνο να επαναλαμβάνω κάτι που έχει ήδη ειπωθεί στο διάλογο, και ζητώντας προκαταβολικά συγνώμη που δε θα σχολιάσω επί της (ενδιαφέρουσας) ουσία, παρεμβαίνω για να αντικρούσω ενα εμμονικό ψεύδος του Λ.:

-Δεν δόθηκε ποτέ καμμία συνέντευξη από το Χαρίλαο Φλωράκη στο Μιχαλόπουλο. Πρόκειται για μιά ακόμα παπαριά του εν λόγω κατακαθιού.
-Επί του θέματος είχε υπάρξει διάψευση με μικρό απολύτως απαξιωτικό σχόλιο στο Ριζοσπάστη, όπως ακριβώς ταιριάζει, την περίοδο που κυκλοφόρησε αυτό το σίχαμα.


Είμαι απολύτως φορμέλ και καλώ τον Λ. να τα μαζέψει όπως τα άπλωσε ώστε να μην ξεφτυλίζεται άλλο.

Μια ταπεινή συγνώμη και πολλή περίσκεψη για άλλα εμμονικά ψευδολογήματα που ενδεχομένως διακινεί δεν θα (τον) έβλαπτε.
Όμως δεν θα είναι απλό να αλλάξει την υποβάθμιση των λεγομένων του στην κατηγορία "τζανκ" που ο ίδιος πέτυχε.

Ανώνυμος είπε...

@"Επί του θέματος είχε υπάρξει διάψευση με μικρό απολύτως απαξιωτικό σχόλιο στο Ριζοσπάστη, όπως ακριβώς ταιριάζει, την περίοδο που κυκλοφόρησε αυτό το σίχαμα....".

Ώστε μπορεί και σήμερα κάποιος χουντικός εκδότης να κυκλοφορήσει βιβλίο με συνέντευξη της Παπαρρήγα όπου θα αποκαλύπτει π.χ. τις κρυφές σκεψεις της υπέρ του δόγματος της αμώμου συλλήψεως, υπέρ του αφορολογήτου των εφοπλιστών και υπέρ της ελεύθερης χρήσης ηρωϊνης στα νηπιαγωγεία και η ίδια μεν δεν θα αντιδράσει, το δε κόμμα θα με διαψεύσει με μικρό απολύτως απαξιωτικό σχόλιο στο Ριζοσπάστη;

Τόσο μικρό μάλιστα που να μην το παρει κανείς είδηση, κι όποιος μετά από πολλά χρόνια υπενθυμίσει το γεγονός να κατηγορείται από πρόθυμα φανατικά μαύρα πρόβατα για "εμμονικό ψεύδος" και πως "ξεφτυλίζεται" και να του λένε να ζητήσει "μια ταπεινή συγνώμη και για άλλα εμμονικά ψευδολογήματα που ενδεχομένως διακινεί".

Αντιπαρερχόμενος τις βρισιές και τη δίκη προθέσεων οι οποίες χαρακτηρίζουν αυτόν που τις εκτοξεύει, νομίζω πως αυτά που λέει μπορεί να γίνονται πιστευτά μόνο από αρχάρια μέλη της ΚΝΕ.

Λ.

Μαύρο πρόβατο είπε...

[...]το δε κόμμα θα με διαψεύσει με μικρό απολύτως απαξιωτικό σχόλιο στο Ριζοσπάστη;

Δεν ξέρω τι θα κάνει το δε κόμμα, αυτό που ξέρω είναι οτι είσαι ψεύτης.
Ο Φλωράκης δεν έδωσε ποτέ συνέντευξη στο Μιχαλόπουλο και το έντυπο σίχαμά του είναι κατασκεύασμα.

Τα υπόλοιπα, είναι άσχετα.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ περίεργος τροπος διάψευσης ενός γεγονότος μέσω του υβριστικού μαύρου ποιμνίου, γεγονότος το οποίο ο "κατασκευαστής του", ο φερόμενος ως πλαστογράφος του, εξακολουθεί να το διαφημίζει ανενόχλητος και να το εκμεταλεύεται εμπορικά σε βάρος μάλιστα της μνήμης ενός απροστάτευτου από το κόμμα του νεκρού πολιτικού
http://elora.gr/portal/books


όποιος δε παραπέμπει σε αυτό το αδιάψευστο δημοσίευμα ( 12 Οκτώβριος 2007) που και σήμερα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από τη χουντοφυλλάδα, να χαρακτηρίζεται με τόσο αισχρό και αναπόδεικτο τρόπο ως ψεύτης επειδή ποτέ του δεν διάβασε αυτό το "μικρό σχόλιο" στην εφημερίδα η οποία αποδεδειγμένα πιστεύει δια στόματος μάλιστα του νεκρού πως "αλήθεια είναι ότι συμφέρει το λαό" (από την περιβόητη δήλωση του Χ.Φλωράκη στην ΕΣΗΕΑ-ψέμματα κι αυτή;), άρα ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του γιατί επιλέχτηκε η οδός του διακριτικού διαψευστικού σχολίου (αν υπήρξε τέτοιο σχόλιο), αντί για μια καραμπινάτη μύνηση και κατάσχεση του βιβλίου του συκοφάντη, αν μη τι άλλο για να προστατευθεί η αλήθεια και οι επερχόμενες γενιές από την πλάνη.

Τόση ανοχή και ατιμωρησία από το ΚΚΕ στους χουντικούς χαλκευτές και εμπόρους συκοφαντικών βιβλίων σε βάρος του ΓΓ του;
Και τόσο βρισίδι από τους Ηρακλείς του στέμματος (που φοράνε μαύρες προβειές αντί για λεοντή) σε βάρος κάθε καλόπιστου ανθρώπου που απαιτεί τα στοιχειώδη νόμιμα και αυτονοητα ως αντίδραση σε ένα συκοφαντικό πλαστογράφημα;

Την ίδια βέβαια στιγμή, για όποιον δεν πιστεύει την αόρατη υποτιθέμενη "διάψευση", διακινείται ως απάντηση και η εκδοχή πως δεν έγινε και τίποτα αν ο Χαρίλαος έδωσε αυτή τη συνέντευξη.

Παράλληλα το παρόμοιο δημοσίευμα στο

http://kokkinometerizi.blogspot.com/2011/11/28.html?showComment=1320579515072#c683855443475542403

που ψάρεψε ο Ανώνυμος σχολιαστής

κρίθηκε πως καλύτερα θα ήταν να μην απαντηθεί και να αναμοχλεύσει περισσότερο το γεγονός.


@"Δεν ξέρω τι θα κάνει το δε κόμμα, αυτό που ξέρω είναι οτι είσαι ψεύτης".

Ψεύτες και μάλιστα ομολογημένα ψεύτες "όταν συμφέρει το λαό", ξέρουμε πολύ καλά ποιοί είναι και ο ρόλος του πρόθυμου (υβριστή αξιοπρεπών ανθρώπων)υπηρέτη τους είναι ιδιαίτερα ταπεινωτικός για κάθε άνθρωπο που έχει στοιχειώδη συναίσθηση.
Λ.

LeftG700 είπε...

Φίλε Λασκαράτε,


Στο τελευταίο σχόλιό σου γράφεις:

"[...] διακινείται ως απάντηση και η εκδοχή πως δεν έγινε και τίποτα αν ο Χαρίλαος έδωσε αυτή τη συνέντευξη".

Αυτό, προφανώς, είναι για τις αφεντομουτσουνάρες μας. Είναι που είναι, μας τις παραμορφώνεις όμως κι εσύ και μας κάνεις κυριολεκτικά αγνώριστους!

Η άποψή μας σχετικά με τη συνέντευξη Φλωράκη στον Μιχαλόπουλο, την οποία την εξηγήσαμε συνοπτικά μεν, αλλά με σαφήνεια δε, είναι ότι "[...] δεν έγινε και τίποτα αν ο Χαρίλαος έδωσε αυτή τη συνέντευξη";;;

Αυτό υποστηρίξαμε εμείς, φίλε Λασκαράτε;;; Ότι δεν έγινε και τίποτε;;;

"Ορέα"!!!


Τα λέμε[***]


[...] Δε πα' να λέμε! Ό,τι κι αν πούμε θα χρησιμοποιηθεί εναντίον μας...

Ανανεωτικός κομμουνιστής είπε...

Φίλε leftg700, αυτό το θρεντ έγινε η χαρά του κάθε τρολ και του κάθε εμμονικού. Μέχρι και η ΟΑΚΚΕ "έσκασε μύτη" (για το kokkino meterizi μιλώ, που, αν δεν κάνω λάθος, πρόσκειται στην εν λόγω οργάνωση). Κρίμα, γιατί τα ζητήματα που θέτεις είναι ουσιαστικά και θα μπορούσαν να γίνουν αντικείμενο σοβαρής συζήτησης.

Ανώνυμος είπε...

Left g700,
δεν φταίω εγώ αν εσείς αναγνωρίσατε τον εαυτό σας στο "δεν τρέχει και τίποτα αν ο Χαρίλαος κλπ".

Όσο κι αν προσπαθώ όταν γράφω-βιαστικά πάντα-να είμαι σαφέστατος, δεν μπορω να προβλέψω ούτε υπερευαίσθητες αντιδράσεις, ούτε κακόπιστους σχολιαστές (όχι, προλαβαίνω, δεν εννοω εσάς).

Όσες φορές έφερα το θέμα της συνέντευξης (-βιβλίο) Φλωράκη στη φασιστορθόδοξη αποκρυφιστική χουντοφυλλάδα και στον -θου Κύριε φυλακήν τώ στόματί μου Μέγα Οφφικιάλιο της Εκκλησίας εκδότη της), σε μέλη στελέχη κλπ του ΚΚΕ η αρχική αντίδραση ήταν η κλασσική ΚΚέδικη-σταλινομαοϊκή, καραγκιοζίστικη, η συνέντευξη δεν δόθηκε (αυτοί ήξεραν πως δόθηκε, το λέω για να μη θίξω τον mbiker που τον θεωρώ καλόπιστο και ευγενικό-απέναντί μου), και όταν τους στρίμωχνα, (γιατί δεν βγήκε ο Χαρίλαος έστω απλά να διαψεύσει, γιατί δεν υποβλήθηκε απο τον βαρύτατα και άτιμα θιγόμενο αρχηγό και από το κόμμα του αγωγή κλπ από χριστιανική μεγαθυμία, από έλλειψη χρημάτων; από έλλειψη εμπιστοσύνης στη Δικαιοσύνη στο μεγάλο τουλάχιστον βαθμό που δηλώνει σήμερα πως την έχει ο κ.Τσίπρας;), κατέληγαν όλοι στα κλασσικά, μην τον κρίνεις από αυτό (αυτό το είπατε και εσείς, όμως εγώ ΝΑΙ θα τον κρίνω ΚΑΙ από αυτό),
δεν χάθηκε ο κόσμος, δεν αναγνωρίζεις το δικαίωμα στο λάθος (αυτό το είπατε και εσείς-αναγνωρίζω το δικαίωμα στα, πολλά μάλιστα, λάθη, δεν αναγνωρίζω το δικαίωμα στα ψέματα, στις κουτοπονηριές, στην αδυναμία παραδοχής της αλήθειας στη μη μη αυτοκριτική, στα κουκουλώματα και στην προσπάθεια δαιμονοποιησης του "τρελλού" που λέει την αλήθεια).

Αυτό το κλίμα μετέφερα στο σχόλιό μου.
Τίποτα παραπάνω-παρακάτω.

Θέλω να πως σε όσους σχολιαστές σας με βρίζουν, ευθέως-το προτιμώ-ή πλαγίως, πως υπάρχουν κάποιοι αυτονόητοι δημοκρατικοί κανόνες.
Αν κάποιος με συκοφαντήσει, το λιγότερο που έχω να κάνω είναι να τον διαψεύσω, ανοιχτά, επίσημα στο φως της ημέρας, πολλώ μάλλον όταν θίγεται ο αρχηγός ενός ιστορικού κόμματος. Με κάποιο σχολιάκι (αν υπήρξε κι αυτό) δεν αντιμετωπίζονται οι φασίστες "συκοφάντες".

Ψεύτης δεν είμαι ούτε υπήρξα ποτέ μου.
Εγώ κατέγραψα γεγονότα.
Μερικοί όμως (και δε εννοώ εσάς, ξαναπρολαβαίνω), όχι και τόσο καλοί χαρακτήρες αν κρίνω από την ευκολία με την οποία βρίζουν,
κρίνουν τους άλλους με γνώμονα τον εαυτό τους.
Ελπίζω πως αυτή τη φορά τελειώνει το θέμα εδώ.

nikos__alfa είπε...

Φίλοι Λέφτηδες
μπαίνω για τελευταία φορά στο ποστ γιατί όπως επεσήμανα από προηγουμένως έχει "βαρύνει" με την έννοια πως είναι δύσκολο έως αδύνατο στον πιο φιλότιμο αναγνώστη να το παρακολουθήσει ουσιαστικά πλέον και γιατί δεν μου αρέσει να επαναλαμβάνομαι και να κάνω κατάχρηση χώρου!
Μια επισήμανση μόνο για τον Λασκαράτο ! Χρησιμοποιεί την δικαιολογία έλλειψης χρόνου για να πει:
"Όσο κι αν προσπαθώ όταν γράφω-βιαστικά πάντα-να είμαι σαφέστατος, δεν μπορω να προβλέψω ούτε υπερευαίσθητες αντιδράσεις, ούτε κακόπιστους σχολιαστές (όχι, προλαβαίνω, δεν εννοω εσάς)."
και
"Μερικοί όμως (και δε εννοώ εσάς, ξαναπρολαβαίνω), όχι και τόσο καλοί χαρακτήρες αν κρίνω από την ευκολία με την οποία βρίζουν,
κρίνουν τους άλλους με γνώμονα τον εαυτό τους"
και έτσι αποκλείοντας μόνο εσάς,ιδιότυπα μας "τσουβαλιάζει" τους υπόλοιπους και αποφεύγει να απαντήσει συγκεκριμένα στον καθένα από τους σχολιαστές, συμπεριλαμβανομένου και εμού που του κάνω βέβαια κριτική για συγκεκριμένα πράγματα, στα οποία απαντά με χαρακτηρισμούς χωρίς επιχειρήματα! Μπορεί όντως να μην έχει χρόνο (παρά μόνο για απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς) αλλά αυτό δεν νομίζω πως του επιτρέπει έτσι έντεχνα να αποφεύγει να απαντήσει , επειδή βρίσκεται σε αδυναμία ή δεν θέλει να κάνει την αυτοκριτική του!

Για τα "δικά" μας!

1)Τόνισα την ανάγκη να αποκαλυφθούν οι ευθύνες της ΝΔ για το κατάντημα της χώρας επειδή παίρνει κεφάλι και αντιμετωπίζουμε πρώτα τον ισχυρότερο,επίσης αναφέρω τώρα το γεγονός πως δεν προτείνει τίποτε διαφορετικό ,επισήμανα κάποιες διαφορές με το ΠΑΣΟΚ που καλό είναι να λέγονται για λόγους δικαιοσύνης και αξιοπιστίας,δεν είπα πως η Αριστερά αδιαφορεί για την άνοδο της δεξιάς αλλά θέλω να το καταστήσει πρώτο της θέμα γιατί αυτό θα είναι ΚΑΙ πολλαπλώς ωφέλιμο.Τι άλλο να διευκρινήσω δεν αντιλαμβάνομαι!
2) Νομίζω πως με αφορμή αυτό που διαδραματίσθηκε εδώ (Κλεομένης κλπ) έκανα μια απευθείας κρούση στο υποκείμενο ή και υποκείμενα της πράξεως και κριτική στο φαινόμενο του "μπιζαρίσματος",στο οποίο δεν πήρατε θέση, και όχι "κουτσομπολιό", έστω με εισαγωγικά!
3) Σας είπα να το ξεχάσετε τώρα πια αλλά εσείς επιμένετε για κάτι επουσιώδες! Το μέηλ ρωτούσε απλώς για την υγεία σας την περίοδο (αρχές φθινοπώρου) που είχατε εξαφανιστεί για μεγάλο διάστημα και αυτό ήταν όλο! Είμαι πολύ αυστηρός και με τον εαυτό μου αμείλικτος, αυτό είναι αλήθεια, αλλά δεν υπάρχει θέμα αυστηρότητας! Προσέλαβα την μη απάντηση ,έστω με μια γενική αναφορά στα σχόλια, ως ένδειξη, πως να το πω τώρα ,αρνητικής διάθεσης για επικοινωνία και απλά αποσύρθηκα!

Για το δεύτερο!
Νομίζω πως ήμουν σαφέστατος ,(τα εισαγωγικά στην "εμπλοκή" αποδυναμώνουν τη λέξη),ΔΕΝ έθεσα κανένα θέμα πρόθεσης σας,θα επισημάνω μόνο προς βοήθεια σας, πως άποψη μου είναι πως το χιούμορ πρέπει να χρησιμοποιείται "σταυρωτά¨και "διαγωνίως" και με αναφορά σε τρίτους μόνο σε μια παρέα που τα μέλη της έχουν κατακτήσει τον ίδιο και μεγάλο βαθμό οικειότητας μεταξύ τους διότι διαφορετικά μπορεί να γίνει αφορμή παρεξηγήσεων!
Ελπίζω να συμφωνείτε σ αυτό και να το κλείσουμε οριστικά!

Ανώνυμος είπε...

Μια κρούση (επανάληψη) για τον Λασκαράτο.

Αν και είμαι φανατικός της λαϊκής σοφίας και στην περίπτωση της συγκεκριμένης φράσης "τα στερνά τιμούν τα πρώτα", στην περίπτωση που όντως έχει δοθεί αυττή η γαμωσυνέντευξη, θα προσυπογράψω την απάντηση των λέφτηδων.
Απλά, διότι δεν απεμπόλησε ούτε ξευτέλησε την προγενέστερη ζωή του ο Φλωράκης μ αυτή του την κίνηση.
Παρ όλα αυτά, ετώ όμως θα επιμείνω σε κάτι που το πέρασες στο ντούκου.
Στη σελίδα ΄πήγα και είδα τις παπαροεκδόσεις-παπαροσυνεντεύξεις του μισαλόπουλου, είδα να διαφημιζεται και μια του Μιχάλη Ράπτη (Πάμπλο), που τουλάχιστον οι μεγαλύτεροι των 46 χρόνων, τον έχουμε ακουστα, ξέρουμε ποιός είναι και τι δράση είχε.
Κι ας είχε κι αυτός τις παλλινοδείες του.
Κι αυτός λοιπόν, στον μιχαλόπουλο;
Τι σκατά, ούτε κάτοχος πούλιτζερ νάτα;ν για να κάνουν ουρά οι παλιοί αριστεροί αγωνιστές και ν ανοίξουν καρδιά και εγκέφαλο στα μούτρα του.
Κάπως έτσι, βάλε και τα όσα μύρια γίνονται κατά καιρούς με τέτοιου είδους απάτες, θές πές με αφελή, θές καλόπιστο, εγώ μουλάρωσα και δεν το δέχομαι πως υπάρχει αυτή η περιβόητη συνέντευξη.

mbiker

LeftG700 είπε...

Φίλε Ανανεωτικέ,


Δεν ξέρουμε πως ακριβώς εννοείς τα τρολ. Εμείς πάντως δεν αισθανθήκαμε ότι συνέβη κάτι τέτοιο. Είναι αλήθεια ότι το Κόκκινο Μετερίζι(;) —όπως του γράφουμε και στην απάντησή μας, δεν είμαστε σίγουροι ότι μιλάει εξ ονόματος του συγκεκριμένου μπλογκ, που, όντως, εκφράζει θέσεις τής ΟΑΚΕ— μας επισκέφτηκε λίγο ‘‘ορμητικά’’. Εκείνο που μας στενοχωρεί δεν είναι και τόσο αυτό. Δεν χάλασε κι ο κόσμος. Εκείνο που μας στενοχωρεί είναι ότι, μέχρι στιγμής, δεν έχει εμφανιστεί να ανταπαντήσει και να μας διευκρινίσει και τη σκοπιά από την οποία μιλάει. Ίδωμεν…


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Λασκαράτε,


Με το παρόν σχόλιο κλείνουμε από τη μεριά μας κι αυτόν το γύρο.

1.
«δεν φταίω εγώ αν εσείς αναγνωρίσατε τον εαυτό σας στο ‘‘δεν τρέχει και τίποτα αν ο Χαρίλαος κλπ’’».

Ε τώρα!...

2.
Με υποχρέωσες (χαλάλι σου και no hard feelings) να ξαναδιαβάσω τα σχόλια. Δεν είδαμε να σε βρίζει κάποιος. Κι εδώ μια στάση. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς εννοείς εσύ όταν λες βρισιές. Εμείς πάντως εννοούμε τις γνωστές χυδαίες εκφράσεις με προσωπική απεύθυνση, για τις οποίες είμαστε αυστηρότατοι (τις επιτρέπουμε ανεμπόδιστα, μόνο στην περίπτωση που απευθύνονται σ’ εμάς). Αν είδες τον διάλογό μας με τον mbiker θα διαπίστωσες ότι του ζητήσαμε να αποσύρει ένα σχόλιο με μια ‘‘γαλλική’’ λέξη. Ενώ, παρά τη διαφωνία τού φίλου mbiker , δεν ζητήσαμε το ίδιο από τον Ανώνυμο (Κόκκινο Μετερίζι), γιατί δεν θεωρούμε βρισιά κατά προσώπου την έκφραση «λες μαλακίες» (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι την επικροτούμε ή ότι τη θεωρούμε παραγωγική). Κοντολογίς: δεν νομίζουμε ότι είναι και τόσο χρήσιμοι οι ‘‘αποστειρωμένοι’’ διάλογοι και, φυσικά, δεν τα πάμε καλά με τα politically correct πλαίσια, όπως τουλάχιστον τα εννοεί ο πολύς κόσμος τα τελευταία χρόνια

Συνεπώς κανείς δεν σε έβρισε. ‘‘Σκληρά’’ λόγια, πολιτικού περιεχομένου, άκουσες. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Όχι όμως βρισιές. Εμείς δεν θεωρούμε ότι μας βρίζει κάποιος ο οποίος θα μας χαρακτηρίσει ψεύτες. Μη διαστέλλεις τόσο πολύ τις λέξεις.

3.
Για την ιστορία με τη συνέντευξη Φλωράκη, επαναλαμβάνουμε για τελευταία φορά:

Η διαφορά μας είναι στη βαρύτητα και το ‘‘χρώμα’’ (ηθική προσέγγιση). Αν είναι να κρεμάσουμε κουδούνια στον Φλωράκη, δεν θα είναι γι’ αυτό (όπως δεν θα κρεμάγαμε κουδούνια στον Αντρέα για το ‘‘κωλόσπιτο’’˙ υπάρχουν πολύ χειρότερα). Και βέβαια δεν προσεγγίζουμε το ζήτημα ηθικολογικά. Το ξαναλέμε: η στράτευση στον αγώνα για ένα δικαιότερο σύστημα κοινωνικής οργάνωσης και συμβίωσης είναι από μόνη της μια κατά πολύ ηθικότερη στάση από τους όρκους και τα ζήτω του πιο τίμιου αστού υπέρ της "δημοκρατίας" και της "ελευθερίας". (Υποθέτουμε ότι μάλλον αυτό θα το μεταφράσεις ως μια άλλη διατύπωση του «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Δικαίωμά σου να το πάρεις έτσι. Καμία σχέση πάντως με αυτό που εννοούμε εμείς.)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Νίκο Άλφα,


Για τα δικά μας λοιπόν, κλείνουμε κι εμείς με τη σειρά μας:

1. Ίσως (λέμε ίσως γιατί μιλάμε για πολύ λεπτές διακρίσεις πια), η διαφορά μας να οφείλεται στο ότι, παρά τις μεταλλάξεις τού ΠΑΣΟΚ και όλης τής ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, που την κατάντησαν ‘‘σοσιαλδημοκρατία’’, εσύ εξακολουθείς να βλέπεις κάποιες διαφορές, έστω μικρές, μεταξύ ‘‘Πλαστήρα’’ και ‘‘Παπάγου’’, ενώ εμείς κάνουμε λόγο για …Πλαπάγο! Εδώ θα είμαστε να βλέπουμε τις εξελίξεις και να τις συζητάμε.

2.
Δεν πήραμε θέση για το ‘‘μπιζάρισμα’’ τέτοιου τύπου, γιατί δεν είναι συχνό φαινόμενο εδώ. Και για έναν ακόμα λόγο: δεν το θεωρούμε και τη μεγαλύτερη αμαρτία του διαδικτύου. Το βλέπουμε πιο ‘‘χαλαρά’’, ας πούμε.

3.
Μάλιστα. Λοιπόν τέτοιο μέιλ δεν έχει αναγνωστεί. Από την καθημερινή εμπειρία μας με το γραμματοκιβώτιό μας σου λέω το εξής:

Δεν ξέρω αν έχεις εκθέσει ποτέ κάποιο διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εμείς που το έχουμε κάνει εδώ, καθημερινά παίρνουμε του κόσμου τα spam. Το σύστημα τα καταχωρεί στα «ανεπιθύμητα». Από εκεί τα αποκλείουμε και παίρνουν την άγουσα. Συμβαίνει όμως και το εξής: Κατά καιρούς, το σύστημα τα παίζει και μπορεί να καταχωρίσει στα «ανεπιθύμητα» μηνύματα από διευθύνσεις καθ’ όλα νόμιμες με τις οποίες και υπάρχει αλληλογραφία κανονική! Το πιθανότερο, κατά την άποψή μου είναι ότι κάτι τέτοιο έγινε και με σένα και από απροσεξία (δεν αλληλογραφούμε και τόσο συχνά για να έχω στο μάτι μου τη διεύθυνσή σου) πήγε στον ‘‘κάλαθο’’. Όμως (κι εδώ έχει απορία/παράπονο):

Από πού κι ως πού βρε Νίκο να μη θέλουμε …‘‘παρτίδες’’ μαζί σου;;; Και μάλιστα αυτό να εκδηλωθεί σε γράμμα σου που έδειχνε ενδιαφέρον και ανησυχία;;; Για όνομα!!!

4. (για το δεύτερο)
Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι κατ' εσέ παραβιάσαμε κάποιο κανόνα οικειότητας. Επομένως, συμπεραίνω, στο εξής θα μπορούμε να αστειευτούμε, ακόμα και για πολιτικούς λόγους, μόνο μεταξύ μας (ή και με κάποιους άλλους με τους οποίους υπάρχει κοινή οικειότητα, αλλά στου товариш Яков, όπου συχνάζουμε κι εσύ κι εμείς). Απολύτως κατανοητό. Έτσι θα γίνεται. Όμως (έχει κι εδώ όμως):

Γιατί εκφράζεις την ε λ π ί δ α ότι θα συμφωνήσουμε; Δεν σου γράψαμε στο προηγούμενο σχόλιό μας πως «Ό,τι πεις θα γίνει»;;; Αυτό που ζητάς είναι δικαίωμά σου και θα το σεβαστούμε, είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε, είτε δεν το καταλαβαίνουμε σε βάθος. Γιατί μας στενοχωρείς; :-)


Τα λέμε

Ενη είπε...

Αριστερά Φιλαράκια,

Να πω κι΄εγω λοιπόν δυο λόγια για την "εμπλοκη" και οχι μόνο,

πρώτον νομίζω οτι δόθηκε μεγαλύτερη σημασία απ΄οτι αυτό καθ΄αυτό το πρόβλημα, επειδή

και ο Νικος Αλφα (τον οποιο ευχαριστώ για τα καλά λόγια) αλλά κι εσεις εχετε δειξει μια καλοπροαίρετη στάση για εναν διάλογο και επικοινωνία με τον λεγόμενο "κοσμο του ΠΑΣΟΚ", οπου κατά τεκμήριο συγκαταλέγομαι κιέγώ, ομως

η δική μου ενσταση δεν ειναι στις δικες σας προθέσεις, (καλοπροαίρετες οπως ειπαμε σε ο,τι αφορα εσας, αλλά και τον Νίκο Αλφα, οποιος μάλιστα κάνει και κάποιους αξιοσημείωτους διαχωρισμους, με τους οποίους εσεις δεν συμφωνειτε. Ειναι δικαίωμα του καθενός να εχει τις απόψεις του), αλλά

στο γεγονός οτι αυτός ο "κόσμος του ΠΑΣΟΚ" θεωρειται οτι ειναι μια "αδιαμόρφωτη μάζα" που κάποιες πολιτικές δυνάμεις η και πρόσωπα, θα τη "διαμορφώσουν" για να τη διαφωτίσουν και να της δείξουν ποια θα πρέπει να ειναι η πορεία της εφεξης.

Ε,μια τέτοια αντιμετώπιση ειναι ακριβώς οτι χρειάζεται για να μην συμφωνήσει αυτός ο "κόσμος", διότι

δεν ειναι μόνο "κοσμος", οι ψηφοφόροι που ερμήνευσαν τά "λεφτα υπάρχουν" ,ως μια συνέχεια του πελατειακου κράτους (προνόμια, διορισμοι, επιδόματα, συντεχνιακά η κλαδικά αιτήματα, κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις κ.α.) αλλά

και αλλοι που ο στόχος "αυτονομία της πολιτικης απο τα οικονομικά συμφέροντα", ηταν ο λόγος που ψήφισαν αυτή την κυβέρνηση το 2009'

Βέβαια οι ιδιοι (μια μεγάλη πλειονότητα) , που δεν "φαινεται" στα μπλογκια, ουτε αρθρογραφει, ουτε βγαίνει στα κανάλια,αλλά ειναι μια "σιωπηλή κοινωνία"

που ομως δεν παραβλέπει και δεν παρασύρεται απο την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, της καταδίκης των 2 χρόνων μια κυβέρνησης, η οποία ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας σε μια απο τις δυσκολότερες περιόδους της ιστορίας της αλλά και μιας ευρωπαικης "περιδίνησης", στην οποία συμμετέΧει ως μέλος μιας Ενωσης της ΕΕ,

Ταυτόχρονα δε να γίνεται μια προσπάθεια για να αλλάξει ριζικά ενα κράτος που ειχε θεμελιωθεί επι δεκαετίες σε μια πελατειακή νοοτροπία ,που υπήρχε , επί ολων των κυβερνήσεων που υπήρξαν στο παρελθόν.

Με αποκορύφωμα φυσικά και ο,τι παρέλαβε απο τη Ν.Δ. δηλαδή μια χώρα στο χειλος του γκρεμου.

Μια ψυχραιμη ματιά ειναι πάντα πιό ωφέλιμη για συμπεράσματα και οχι αφορισμοί "ΠΛΑΠΑ" κλπ.

υγ. Δεν καταλαβαίνω γιατί το χιουμορ δεν θα πρέπει να ισχυει και εδώ. Πράγματι, παρολο που ειχε μια αστοχία το φανταστικό σενάριο των ΑΦ,(εξ΄ου και η διευκρινιση του Νίκου), ηταν ενας τρόπος να μου πουν οτι το ιδιο με αυτό που ειπε και ο Νικος. Δηλαδή να "μιλαμε".

Ετσι λοιπόν θα τα λέμε ολοι. ;-)

Ενη είπε...

Αριστερά Φιλαράκια,

Προχθές σς ενα σχόλιο σας (17/12 9,29 μμ) μου λέτε:

"Τώρα μας πηγαίνεις στη φοροδιαφυγή; Αχ, βρε Ένη!"

δηλαδή σαν να μου λέτε, ενα ελασσον προβλημα το παρουσιάζεις ως μειζον, αν ειναι δυνατόν Ενη.

Δειτε τώρα ενα δημοσίευμα οπου παρουσιάζεται η μορφή της "πασγκοσμιοποίησης" σε ολη της την "εμβέλεια".

Στο κειμενο δεν κατονομάζεται ο τίτλος του κοινωνικο-οικονομικου συστήματος οπου "ανθει και ανθίζει" αυτό το σύστημα, ομως εσεις ως καλοί γνώστες της "Κριτικης της Πολιτικης Οικονομίας", ξέρετε οτι ονομάζεται "Το Κεφάλαιο".

Και το σχετικό λινκ:

http://tvxs.gr/news/synergates/i-arithmitiki-tis-apognosis-toy-giorgoy-pitta

υγ. Το δημοσίευμα το ειδα εντελως τυχαια δεν γνωρίζω το συντάκτη του και ουτε ειμαι αναγνώστρια του tvxs, oμως

νομίζω οτι μια προσέγγιση που παρουσιάζει μια ολοκληρωτική εικόνα του κόσμου οπου ζουμε ολοι μας, ειναι μάλλον χρήσιμη για μια κριτική σκέψη.

Ενη είπε...

Αριστερά Φιλαράκια,

Πάει και τελείωσε. Χα, χα, χα,

φαινεται οτι η Αλέκα .....σας διαβάζει και μαζί με σας ολους εμας

αλλιως δεν εξηγειται αυτό :

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=333450

οπου μιλάει για "εκλογική μπλόφα" του ΣΥΝ, κατι που ηδη κι εδω γράφτηκε ....ακριβώς ετσι.
(βλ. Ενη σε ενα απο τα τελευταία σχόλια). :lol:

Και για να σοβατευτούμε δειτε και οτι δε δειχνει να "μπουζουριάζει" ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ολους μαζί΄αλλά

μιλάει για "τηρουμένων των αναλογιών" ενω εσεις

τα "μπουζουριάσατε" ολα, τι Πλαστήρας τι Παπάγος. ;-)

Ενη είπε...

Συμπλήρωση, για να μη...ψάχνετε

"Αυτή η προσπάθεια γίνεται για μια οριστική και μακροπρόθεσμη λύση η ειναι, (οπως δείχνει), μια ευκαιριακή συνένωνση δυνάμεων με στόχο τις επόμενες εκλογές;
Δηλαδή μια "εκλογικη μπλόφα" για να συγκεντρωθουν οι ψηφοι απο δω κι΄απο κει και μετά....βλέπουμε"

(σχόλιο Ενη 14/12, 1,20 μμ.) ;-)

LeftG700 είπε...

Φίλη Ένη,


Μια και ‘‘παραπονέθηκες’’ ότι δεν μαζευόμαστε σπίτι μας για τις εκκρεμότητες να πω κατ’ αρχήν το εξής: σε έναν διαρκή διάλογο όπως ο δικός μας, από καθορισμένες θέσεις, δεν είναι αδόκιμο να μην απαντιόνται όλα τα σχόλια αμέσως μετά την κατάθεσή τους. Μπορεί κάλλιστα να σχολιαστούν με άλλη ευκαιρία, αργότερα. Εν πάση περιπτώσει και επειδή απάντηση θέλεις τώρα τη θέλεις, δεν θα σου χαλάσουμε το χατίρι! ;-)

Δεν είναι αφορισμός αυθαίρετος το ‘Πλαπάγος’. Και ασφαλώς δεν είναι δικό μας ‘‘εφεύρημα’’, ούτε της Αριστεράς. Ξέρεις πολύ καλά ότι από τη δεκαετία τού ’90 και μετά, πανευρωπαϊκά (στην πραγματικότητα παγκόσμια, αλλά ας μείνουμε στην Ευρώπη), η σοσιαλδημοκρατία ασπάστηκε επί της ουσίας όλα τα δόγματα της ‘‘ελεύθερης’’ (δηλαδή ανεξέλεγκτης) οικονομίας. Και ήταν συνεργός σε αυτό που εσύ λες καθυπόταξη της πολιτικής από την οικονομία. Το ‘‘υπέγραψε’’ και πολλές φορές με χαμόγελα και ταρατατζούμ. Αυτό είναι μια πραγματικότητα που δεν γίνεται να αγνοείται. Κι όμως αγνοείται από πολλούς, είτε από άγνοια, είτε από ηθελημένη αυτοεξαπάτηση (ανθρώπινο χαρακτηριστικό με πάμπολλες εφαρμογές στη ζωή). Είναι διαφώτιση η προσπάθεια να το δείχνει κανείς αυτό; Από μια άποψη ναι, είναι. Όχι όμως όπως την εννοείς εσύ.

Για τη φοροδιαφυγή τσινίσαμε, γιατί, εκτός Αριστεράς, οι αναφορές σ’ αυτήν συνδέονται μόνο με τη ψιλή φοροδιαφυγή (του ψιλικατζή, του υδραυλικού και του δικηγόρου, π.χ.) και αγνοούν τη νόμιμη που συνίσταται στην ελάφρυνση των υψηλών εισοδημάτων και πρώτα και κύρια βέβαια του κεφαλαίου (για να μη μιλήσουμε για τις κάθε είδους επιδοτήσεις και ‘‘κίνητρα’’ μπας και δεήσουν —με δημόσιο χρήμα!— να δημιουργήσουν καμιά θέση εργασίας). Και το λινκάκι που μας έβαλες, σε μεγάλο ποσοστό, γι’ αυτή τη μεγάλη φοροδιαφυγή μιλάει. Ο Μπένι όμως μιλάει για τη φοροδιαφυγή τής μαρίδας. Καμία αντίρρηση. Αλλά εκτός του ότι είναι λίγο (αρκετά) οξύμωρο να ξεκινάς από τη μαρίδα και όχι από τον καρχαρία που φοροδιαφεύγει νόμιμα, είναι και αναποτελεσματικό: οι μαρίδες έχουν ξυπνήσει και αρνούνται να μπουν στην απόχη κι από εκεί στο τηγάνι, πρώτες!

Όσο θα χειροτερεύει η κατάσταση, η Αλέκα θα τα βρίσκει όλο και περισσότερο μπαστούνια να δικαιολογήσει τον απομονωτισμό τού ΚΚΕ, πρώτα και κύρια στα μέλη του και στους οπαδούς του. Διότι και εδώ υπάρχει μια πραγματικότητα που δεν γίνεται να αγνοεί το ΚΚΕ. Προς το παρόν την αγνοεί. Να δούμε ως πότε.

Πρέπει να καταλάβεις ότι ούτε εμείς ταυτίζουμε και μπουζουριάζουμε ακριβώς στο ίδιο τσουβάλι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Είναι διαφορετικές οι κοινωνικές αναφορές τους, άλλη η γενεαλογία τους, και διαφορετικές οι κοινωνικές ‘‘δεσμεύσεις’’ τους. Εμείς μιλάμε για το πλησίασμα των δυο χώρων και την τάση που έχουν να συναντιόνται στο πολιτικό ‘‘κέντρο’’.


Τα λέμε

Ενη είπε...

Αριστερά Φιλαράκια,

Πρώτα να πω οτι ασφαλώς και δεν ειστε υποχρεωμένοι να απαντάτε σε ολα τα σχόλια. Απαντάτε ομως και θεωρώ οτι αυτή η επιλογή σας συνιστα και ευγένεια αλλά και μια φιλική αντιμετώπιση.

Σε ο,τι αφορά τη φράση μου "αυτονομία της πολιτικης απο τα οικονομικά συμφεροντα" (εσεις περιγράφετε αυτό που συμβαίνει δηλαδή το αντίθετο), αποδείχθηκε περίτρανα με το οτι μια κυβέρνηση, που το ειχε ως προεκλογικό στόχο και πάρα πολλοι ψηφοφόροι ψήφισαν το 2009 για να επιχειρηθει και να επιτευχθεί αυτός ο στόχος,

απέτυχε παταγωδώς.

Ηρθε μια κυβερνηση "απο το μέλλον" σε μια κοινωνία που ειχε εθισθεί σε μια ρουσφετολογική πολιτική διαχρονικά και κάποιοι (ας τους πουμε αιθεροβάμονες), νόμισαν οτι εχουν να κάνουν με μια κοινωνία "απο το μέλλον" και οχι αυτή που θεωρεί οτι

κάθε εκλογικο αποτέλεσμα σημαίνει "παροχές- παροχές - παροχές",ολων των μορφών και οχι υποδομές σε υγεια-παιδεία- πρόνοια,

σε ενα κράτος που
δεν εχει εσοδα επειδή στην Ελλάδα ισχύει το "πως γλυτώνω φόρους" και οχι "πληρώνω τους φόρους που μου αναλογουν".

Και βέβαια απεδείχθη πλέον και με δημοσιευμένες λίστες φοροφυγάδων, οι οποιοι φοροδιαφεύγουν επι χρόνια και μάλιστα για ποσά ανω των 150.000 ευρώ μέχρι εκατομμύρια, για να μην πουμε τις φοροαπαλλαγές και αλλες ρυθμίσεις (που τις αναφέρετε κι΄εσεις). .
Και να μην ξεχνάμε οτι η Ελλάδα ειναι η πρώτη στη λίστα της φοροδιαφυγής απο ολες τις χώρες του ΟΟΣΑ.

Φυσικά δεν ειναι μόνο οι μικρο-διαφυγόντες (οπως μου λέτε), οι οποιοι κάπως αρχισαν να "συμμορφώνονται" με το θέμα των αποδείξεων. (αν και εκει κατάφεραν πολλοι να βρουν τρόπους διαφυγης).

Η ελληνική πραγματικότητα ειναι αυτή, ασχετα με ωραιες θεωρίες, και συνεχώς παρακαλουθεί κανείς το "αδιέξοδο" που συναντουν οσοι κυβερνωντες θέλουν να αλλάξουν μια νοοτροπια βαθειά ριζωμένη στην κοινωνία.

Εαν θεωρείτε οτι ακόμα και το ΚΚΕ "αυτοεξαπατάται", σκεφθειτε προς στιγμήν οτι ας πουμε γίνεται κυβέρνηση (μετά τις εκλογές), ενας αριστερός συνασπισμός δυνάμεων και θελήσει να κυβερνήσει εντος του κοινοβουλευτισμου (και οχι επαναστατικω δικαιω),

τι θα εχει αραγε να αντιμετωπίσει;
κοινωνικές δυνάμεις κατα του καπιταλισμου η κοινωνικές δυνάμεις που αλλιως εχουν συνηθίσει;

Επιτρέψτε μου να σας περιγράψω μια σκηνή μιας κινηματογραφικης ταινίας:

Πρόκειται για ενα νεαρό ζευγάρι οπου ο ανδρας ειναι ενας μικροαπατεωνίσκος και η κοπέλα μια εργαζόμενη ως σερβιτόρα.
Υστερα απο κάποιες περιπετειες, λόγω της "ενασχόλησης" του ανδρα, η κοπέλα (επαιζε η Σανταρ Μπουλοκ), απαιτεί να αλλάξει ζωή ειδάλλως θα του πει αντίο. Και τι του λέει:
"You'll find a job, you'll pay your taxes?"

Μπορείτε να φαντασθείτε παρόμοιο διάλογο στην Ελλάδα; Θα πληρώνεις τους φόρους σου, αλλιως αντίο.
Δηλαδή μια πολύ κοινη φράση.

υγ. Θα τα ξαναπουμε μετα τα Χριστουγεννα, σας ευχομαι Καλές Γιορτές και να περνάτε καλά.
Παιξτε και καμιά πόκα, ομως ποτέ να μη δίνετε τα "ρέστα" σας στις μπλόφες. ;-)






.

LeftG700 είπε...

Φίλη Ένη,


Περιοριζόμαστε να σε ευχαριστήσουμε για τις ευχές σου. Σου ευχόμαστε κι εμείς Χρόνια Πολλά και όπως τα επιθυμείς, με την οικογένειά σου και τους δικούς σου! :-)


Τα λέμε