Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Ξεκαθαρίζοντας τα πράγματα…



Έφαγα πολλές ώρες να σκέφτομαι και να αξιολογώ, αλλά τώρα, σε αυτές τις γραμμές, θα είμαι εξαιρετικά σύντομος και αξιολογικά ουδέτερος.

Εδώ και μερικούς μήνες ο αναγνώστης που υπογράφει με το ψευδώνυμο κάποιος σύντροφος (συντομογραφικά: κ.σ.) είναι τακτικός σχεδόν καθημερινός συνομιλητής μας. Σύντομα μετά την εμφάνισή του η συνομιλία έγινε δύσκολη και σταδιακά σχεδόν αδύνατη. Μέχρι που έφτασα στο σημείο, με σχόλιά μου στην προηγούμενη ανάρτηση, να προαναγγείλω την απαγόρευση σχολιασμού του εδώ. Η απόφαση έμεινε στην προαναγγελία. Μ’ άλλα λόγια, δεν θα μετατρεπόταν σε πράξη. Για έναν απλό λόγο: Δεν στερείς το δικαίωμα λόγου σε κάποιον αν προηγουμένως δεν τον έχεις προειδοποιήσει εξηγώντας του παράλληλα με κάθε λεπτομέρεια ποιους κανόνες παραβιάζει. Πάει αυτό. Προέκυψε όμως κάτι άλλο.

Ο κ.σ., με σχόλιό του μετά την προαναγγελία απαγόρευσης σχολιασμού, εξέθεσε κάποιες σκέψεις του. Ανάμεσα σε αυτές ήταν και η ακόλουθη:


Όπως είναι ολοφάνερο αυτή η σκέψη-καταγγελία είναι κάτι πολύ σοβαρό. Ως τέτοιας φύσης ζήτημα, χρειάζεται επειγόντως ξεκαθάρισμα. Γι’ αυτό απαιτούμε από τον κ.σ. (βάσει του δικαιώματος των κατηγορουμένων να απαιτούν τη θεμελίωση των κατηγοριών) να γράψει αναλυτικά και τεκμηριωμένα ποιες είναι οι απόψεις και οι συμπεριφορές μου που ανοίγουν θέμα για το αν αυτό το blog είναι από δω, με την Αριστερά δηλαδή, ή με τους απέναντι, τους εχθρούς τής Αριστεράς.

Ό,τι γράψει, θα ‘‘τυπωθεί’’ εδώ στην πρώτη σελίδα, όπως ακριβώς γίνεται με τις δικές μας αναρτήσεις, και θα συζητηθεί από εμάς και από όποιον άλλον θελήσει. Μοναδικές προϋποθέσεις, να το γράψει, να του δώσει τον τίτλο που θέλει και να το στείλει στο email μας. Νομίζουμε ότι ένα περιθώριο για να τα κάνει όλα αυτά μέχρι και την Κυριακή που μας έρχεται είναι κάτι περισσότερο από άνετο.

Μέχρι να συμβεί αυτό, τον παρακαλούμε πολύ να απέχει από τον σχολιασμό (με την εξαίρεση αυτού τού post).



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κοίταξε να δεις .

μην πας να αντιστρέψεις τους ρόλους . δεν είσαι κατηγορούμενος . βέβαια παρά την προσπάθεια να με κατηγορήσεις ούτε γω νομίζω ότι είμαι κατηγορούμενος μιας και δεν σου αναγνωρίζω έτσι κι αλλιώς την εξουσία να με " κόψεις " από συνομιλητή μιας και δεν θα μπορούσε να με νοιάζει λιγότερο .

δεν ρωτάω ποιον κανόνα δεν σεβάστηκα γιατί τον μοναδικό κανόνα που σέβομαι και ακολουθώ είναι την όξυνση της πολιτικής αντιπαράθεσης μέσα στην αριστερά , με οξείες γωνίες και χωρίς στρογγυλέματα . Συνεπώς όπως δεν με ένοιαζε η " ποινή " δεν με νοιάζει και η " αναστολή " της ( αν καλά κατάλαβα ) .

αν υπάρχει αναστολή δεν θα σου στείλω αποχεραιτιστήριο σεντόνι .

για το θέμα με το που σε τοποθετώ , αφού ζητάς απάντηση και καλά κάνεις αν και μελοδραματικός λίγο να σου πω το εξής :

στα ίδια πάνω κάτω σχόλια ( ίσως και το ίδιο ) λέω ότι η άποψη ολόκληρης οργάνωσης είναι για μένα εκτός αριστεράς , σε συγκεκριμένο ( σοβαρό ) θέμα . Είναι κάποιες αντιθέσεις που ο κάθε ένας μπορεί να μην τις θεωρεί διαλεκτικές .

απόψεις που έχεις εκφράσει για το θέμα αριστερά - κοινοβουλευτισμός - κυβέρνηση , και ο τρόπος που χειρίζεσαι θέματα που πάνε στον τομέα αναπαραγωγής , ιδεολογίας , καταστολής , ρατσισμού , ξενοφοβίας δεν τις κατατάσσω στην αριστερά . Κατανοώ πως ευδοκιμούν μέσα στην αριστερά , αλλά δεν θέλω να συνθέσω μαζί τους , θέλω την ήττα τους , πιστεύω κάνουν ζημιά .

το θεωρώ ισοδύναμο ( εδώ είναι το θέμα συμπεριφοράς ) με το να βγουν πχ οι οργανωτές της Υπατίας και να πουν ότι όποιος σ μας κάνει κριτική είναι φασίστας .

επίσης να σου ξεκαθαρίσω ότι δεν υπάρχει για μένα κανένας σεβασμός σε κώδικες ανώνυμου blogging . αντιδράω σαν να βγήκε στέλεχος στην τηλεόραση και να μίλησε με τέτοια απέραντη απαξίωση .

η αποστροφή μου περί " εδώ και απέναντι " προφανώς δεν είχε να κάνει με οτιδήποτε παραπέμπει σε προβοκατορολογία - πρακτορολογία κλπ , αν για κάτι τέτοιο ανησύχησες . Θα του πω " πας καλά ρε ? για συντρόφους του το λες αυτό ? "

δεν βλέπω τον λόγο να σου στείλω mail για αυτό το θέμα .

" κάποιος σύντροφος "

Ανώνυμος είπε...

το " θα του πω πας καλά ρε , για συντρόφους σου το λες αυτό ? " πάει πιο πανω , στο " το θεωρώ ισοδύναμο .. "

" κάποιος σύντροφος "