Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Με τον ήλιο τις μπάζουμε τις αντιρατσιστικές σημαίες, με τον ήλιο τις βγάζουμε! Τι έχει η Χρυσή Αυγή και δεν λέει να ψοφήσει;




Δημοσκόπηση τη δημοσκόπηση, η ΧΑ εξακολουθεί να είναι καρφωμένη στην τρίτη θέση, με ποσοστά διπλάσια από την εκλογική της επίδοση στις εκλογές τού Ιουνίου. 14,5% της δίνει στην εκτίμηση ψήφου η VPRC, στην τελευταία δημοσκόπηση για λογαριασμό του TVXS. Παρ’ όλη την αντιρατσιστική εγρήγορση, η Αριστερά φαίνεται ανίκανη να περιορίσει την επιρροή της. Εφησυχάζει με την καταγραφή των αντικειμενικών συνθηκών που ευνοούν την ευδοκίμηση των Ανθών τού Κακού και αρνείται όχι να επανεξετάσει, αλλά ούτε καν να προβληματιστεί για την ανημπόρια της, όσο αφορά σε αυτά που μπορεί και πρέπει να κάνει αυτή. Το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να καλεί σε ακόμα μεγαλύτερη εγρήγορση: «Δεν φωνάζουμε αρκετά δυνατά, δεν καταγγέλλουμε όσο πρέπει, δεν έχουμε τα γρήγορα αντανακλαστικά που απαιτούνται. Σύντροφοι! Πιο γερά, με πιο τσαμπουκά!». Και ορμάει με ακόμα μεγαλύτερη ορμή. Αλλά… Η καημένη η Αριστερά μας… Κάθε φορά που ορμάει (κατά μέτωπο, είναι ‘‘επαναστατική’’ αυτή, δεν καταδέχεται να κάνει ελιγμούς, σε ορισμένα ζητήματα αρχών τουλάχιστον...) να κι ένα καινούργιο καρούμπαλο στο ‘‘σοφό’’ κεφαλάκι της. Άλλοτε το καρούμπαλο είναι 13, 5% μεγάλο, άλλοτε 14% κι άλλοτε 14,5%. Κι αυτά, τον προηγούμενο μήνα,  προχθές, χθες και σήμερα. Αύριο;

Αύριο έχει ο Θεός! Είναι αντιρατσιστής. Σιγά μη βγει η Αριστερά, ένα κομμάτι τής Αριστεράς για να τα λέμε όλα, από τον αυτόματο πιλότο της μηχανιστικής σκέψης. Σιγά μην κάτσει να προβληματιστεί αν αυτό που υποστηρίζουν πολλοί —δηλαδή ότι ενίοτε η ακροδεξιά, ακόμα και στη χειρότερη μορφή της, τη νεοναζιστική, θέτει πραγματικά ερωτήματα, με τα οποία ουδείς άλλος ασχολείται— έχει κάποιους κόκκους αλήθειας. Εξ άλλου, ένας από εκείνους που το υποστηρίζει αυτό είναι και ο Πιέρ-Αντρέ Ταγκιέφ. Και είναι κάμποσος καιρός από τότε που ο Δημοσθένης Παπαδάτος-Αναγνωστόπουλος τον ανακήρυξε περίπου ρατσιστή. Όχι όσο η Δαμιανίδη βάφτισε ρατσίστρια την Κική Δημουλά βέβαια, ο Δημοσθένης είναι πιο προσεκτικός από πρώην(;) Δημαρίτισσες και νυν(;) Συριζαίες. Ωστόσο, το ‘‘καθήκον’’ του το έκανε…

Πώς το έγραψε ο Βάρναλης; Τυφλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα; Όχι ακριβώς. Ο αντιρατσιστικός βολονταρισμός δεν λείπει. Δυστυχώς όμως, ούτε η μοιραία τυφλότητα που μας τρέχει απ’ τα μπατζάκια…



19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι προτείνεις;

ΑΕΚτζής

Ανώνυμος είπε...

O Nαζισμός είναι μια αρρώστια που υπολανθάνει σε ένα σοβαρό κομμάτι της κοινωνίας που τα μέλη του είναι ψυχικά ανισόροποι, μοχθηροί, ηλίθιοι, αμόρφωτοι λίγα από αυτά ή και όλα μαζί.
Σε καιρούς οικονομικής κρίσης η νόσος εκδηλώνεται.
Στην Ελλαδα υπάρχει ιστορικό υπόβαθρο, Τάγματα ασφαλείας, δικτατορίες, εμφύλιος.
Υπάρχουν επίσης και κάποια επιπλέον δεδομένα.
Μεγαλοϊδεατισμός, νοσηρή αρχαιοπληξία, θεοκρατία, μια αιρετική εθνική και κρατική Εκκλησία, μια πολύ χαμηλής πιότητας Παιδεία με μαθητικές παρελάσεις, ένα αίσθημα εχθρικής περικύκλωσης, υπερεξοπλισμοί, μια χωρα που δεν γιορτάζει την ήττα του Ναζισμού αλλά το "όχι" ενός φασίστα, μια πολύ χαμηλής ποιότητας αριστερή ηγεσία, μια Δικαιοσύνη που ολιγωρεί, μια Αστυνομία που κατά το ήμισυ φηφίζει Χ.Α. μια αξιωματική αντιπολίτευση που σιωπά και χαϊδεύει συλλήβδην την Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη, αρνούμενη να ξεχωρίσει την ήρα από το σιτάρι.

Θα ήταν εξαιρετικά περίεργο αν δεν φούντωνε σήμερα η 'Χρυσή Αυγή', από τη στιγμή που δεν υπάρχει οργανωμένο ισχυρό, σοβαρό,αριστερό λαϊκό ρεύμα και προοδευτική αστική τάξη.

Θέλω να σημειώσω και το εξής.
Για πρώτη φορά στην ιστορία των Εκκλησιών, ευλογούνται τα γραφεία μιας σατανιστικής οργάνωσης. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ και πουθενά.
Δεν υπάρχει ούτε ένας μητροπολίτης, ούτε ένας το τονίζω, που να έχει διαμαρτυρηθεί γι'αυτό.

Υπάρχει μόνο ένας ιερέας (αριθμ.1) που έχει καταγγείλει την Ιεραρχία για τη στάση της, ο πατέρας Δημήτριος Θεοφίλου, που έχει υποστεί και διωγμό γι'αυτό, χωρίς να τον έχει υπερασπιστεί κανείς.

Υπάρχει και ο αρχηγός της αριστερής αντιπολίτευσης, που ψευδολογεί ασύστολα δηλώνοντας στην Κροατία πως "η Εκκλησία έχει λάβει σαφή θέση ενάντια στη Χρυσή Αυγή".
Πάλι δεν έχει διαμαρτυρηθεί γι'αυτό κανείς.
Όπως δεν διαμαρτυρήθηκε κανείς για την ταπεινωτική για την Αριστερά στάση του να μετέχει σε μνημόσυνο των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, στο οποίο προέστη Χρυσαυγίτης μητροπολίτης, ο οποίος τον εξύβρισε, τον διέταξε να παραμείνει να ακούσει το λόγο του και αυτός υπάκουσε αδιαμαρτύρητα.
Ωραίο μήνυμα εξέπεμψε προς την κοινωνία.

Υπάρχουν καλοί ορθόδοξοι πιστοί, όπως ο Σταύρος Ζουμπουλάκης, που ζητούν από τη Σύνοδο να εκδώσει καταδικαστική εγκύκλιο, αλλά ο αρχιεπίσκοπος Τσίπρα και Λαυρεντιάδη αρνείται πεισματικά.
Παράληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ που ξέχασε Βατοπέδια, μονές διαπλεκόμενες με κυπριακές τράπεζες, σπίτια μητροπολιτών στο Λονδίνο, αποκαλύψεις ΣΔΟΕ για μητροπολίτες και συγγενολόγια τους, Βοιωτοπέδια, Βουλιαγμένες, τα κλεμένα λεφτά της "Αλληλεγγύης" (τι είδους αξιωματική αντιπολίτευση είναι αυτή;), προχτές μόλις, συνέχισε να καλλιεργεί τις σχέσεις του με ακραίους δεσποτάδες και με το Άγιο Όρος, που στη διάρκεια της Κατοχής, ύμνησε το Χίτλερ, εισπράττοντας ως απάντηση τη χλεύη και την περιφρόνηση θρησκευτικών κύκλων:
http://www.agioritikovima.gr/politika/23521-thrikeuomen
"...Το συμπέρασμα είναι πως στην αξιωματική αντιπολίτευση, στην προσπάθειά τους να “ψαρέψουν” σε πολλές δεξαμενές ψηφοφόρων όχι απλώς έχουν βάλει νερό στο κρασί τους, αλλά μάλλον το νερό...υπερισχύει. Το θέμα είναι ποια στάση θα διατηρήσει και η Εκκλησία, η οποία κρατάει αποστάσεις ασφαλείας, αν και συγκεκριμένοι Ιεράρχες δε χάνουν ευκαιρία να ξιφουλκήσουν κατά του κόμματος της Αριστεράς..".

Όλα αυτά και πολύ περισότερα, συμβαίνουν αδιαμαρτύρητα.
Η Χ.Α. είναι το μόνο κόμμα που παρουσιάζει δημοσκοπική άνοδο και μάλιστα πολύ μεγάλη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιάνει ούτε τις ψήφους των εκλογών, σε συνθήκες εξαιρετικά ευνοϊκές γι'αυτόν.
Όλα τα καραγκιοζιλίκια που κάνει στρεφόμενος προς την καραμανλική, τη λαϊκή, την ιερή και την άκρα Δεξιά, πάνε, φυσικότατα, στράφι.
Απλά σπρώχνει το εκλογικό σώμα δεξιότερα.

Η Αριστερά είναι όχι μόνο αριθμητικά αλλά και ηθικά μειωμένη από τις τελευταίες εκλογές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει μόνο σε δυο πράγματα, στην επερχόμενη οικονομική χρεοκοπία και στην εδραιωμένη ηθική χρεοκοπία με την οποία συμβαδίζει.
Λ.

LeftG700 είπε...

Φίλε ΑΕΚτζή,


Διάβασε (ή ξαναδιάβασε αν το έχεις ήδη κάνει) τι λέει ο Χριστόπουλος εδώ. Θα βρεις πολλές ενδιαφέρουσες σκέψεις. Κωδικοποιώ πολύ τηλεγραφικά:

1. Χάραξη αριστερής μεταναστευτικής πολιτικής.

2. Ανάδειξη της αναθεώρησης της Συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ σε κομβικό/στρατηγικό ζήτημα.

3. Ενασχόληση και ενδιαφέρον τής Αριστεράς για τα υπαρκτά προβλήματα που δημιουργεί η απότομη και μαζική εισροή μεταναστών και όχι παραίτηση από αυτά υπέρ των νεοναζί.


Τα λέμε (και σόρυ για την καθυστερημένη απάντηση)

LeftG700 είπε...

Φίλε Λασκαράτε (Σημ. για τους αναγνώστες: Λ. = Λασκαράτος),


Κατά τη συνήθειά σου, το σχόλιό σου είναι εφ’ όλης τής ύλης. Απορώ που δεν έχεις κατανοήσει ακόμα ότι κάτι τέτοιο δεν διευκολύνει πρώτα και κύρια τα θέματα που σε ενδιαφέρουν προνομιακά. Με πολλές από τις διαπιστώσεις σου συμφωνώ. Με άλλες διαφωνώ. Ούτε το ένα όμως ούτε το άλλο λέει κάτι. Γιατί, απλούστατα, διαφωνούμε, και διαφωνούμε ριζικά, με τη γωνία κάτω από την οποία προσεγγίζεις τα πράγματα. Θα ήταν πιο χρήσιμο αν είχες εστιάσει σε κάποια σημεία. Και ιδίως σε αυτό που διαφωνείς (ξέρω ότι διαφωνείς):

Γράφω πως συμμεριζόμαστε την άποψη του Ταγκιέφ, σύμφωνα με την οποία ενίοτε (εγώ λέω πιο συχνά από ενίοτε) η ακροδεξιά, ακόμα και στη χειρότερή της μορφή (καλή ώρα) θέτει πραγματικά ερωτήματα με τα οποία ένα μέρος τής Αριστεράς δεν καταδέχεται να ασχοληθεί (ακόμα χειρότερα: είναι πρόθυμη να χαρακτηρίσει κρυφορατσιστή όποιον αριστερό ‘‘τολμάει’’ να υποστηρίξει κάτι τέτοιο!).

Αυτό δεν γίνεται να μη σε βρίσκει αντίθετο. Στην καλύτερη περίπτωση θα έχεις ένα σωρό ενστάσεις. Γιατί λοιπόν να μη μείνουμε εκεί, αντί να φτάσουμε να συζητάμε για τους χειρισμούς τού Τσίπρα και του κάθε Τσίπρα; (Παρεμπιπτόντως: Υποθέτω ότι πρέπει να θυμάσαι πως κι εμείς είμαστε της άποψης ότι η Αριστερά πρέπει να βάλει το μαχαίρι στο λαιμό στον Αρχιεπίσκοπο για να αποκήρυξη η Εκκλησία τη ΧΑ. Αν όχι, να το ξαναπώ.)


Τα λέμε (σόρυ κι από σένα για την καθυστερημένη απάντηση)

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι ήμουν ολότελα μέσα στην καρδιά του θέματος και απάντησα στο ερώτημα γιατί η ΧΑ διογκώνεται.

1. Περιέγραψα ένα κοινωνικοπολιτικό και ψυχικό υπόβαθρο.
2. Εξήγησα ότι βοηθάει η Εκκλησία να "νομιμοποιηθεί" στις ασθενείς συνειδήσεις η Χ.Α.
3. Βοηθάει την Εκκλησία να καμουφλάρεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ.Τσίπρας, π.χ. παρουσιάζοντας τη στάση της ως "εξαιρετικά-μτφρ. Εφ.Συντακτών- θετική" (εκπληκτικά θετική, επιμένουν άλλες μεταφράσεις από την κροατική!!!).
4. Αν θέλεις και μια 4η αιτία.
Στο βαθμό που ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει πολλές μορφές της διαφθοράς (για να μην απαριθμήσω μια σειρά ιερών σκανδάλων, ακόμη και ιερής λεηλασίας του ταμείου δημοσίων υπαλλήλων, να σταθώ σε ένα κραυγαλέο για να γίνω πολύ συγκεκριμένος, βοηθάει να μην δικαστεί ο Τσουκάτος, προσποιούμενος πως δεν το έχει πάρει χαμπάρι, την ώρα που θα κατασχεθούν κατοικίες).
Στο βαθμό λοιπόν που δείχνει οτι είναι ίδιος με την κυβέρνηση, στο βαθμό που αλλάζει θέσεις με χονδροειδή τρόπο, στο βαθμό που δεν έχει εναλακτικό σχέδιο-το όχι στο μνημόνιο δεν αποτελεί ολοκληρωμένη πρόταση-σαφώς τροφοδοτεί την απελπισία, την απογοήτευση στους δημοκρατικούς θεσμούς και στον πολυκομματισμό και μεγεθύνει τα αδιέξοδα που διογκώνουν τη Χ.Α.
Να θυμίσω την άθλια στάση του στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, που έκανε ότι μπορούσε για να το υπονομεύσει;
Να πω κάτι που δεν θα σας αρέσει, να θυμίσω την άμεση ή έμμεση προστασία των εθνικών μύθων και των εγκλημάτων των δικών μας και των φίλων μας, στο όνομα του δικαιώματός μας να καλλιεργούμε μίσος κατά γειτονικών λαών και να λέμε ψέματα;



Να πω ένα μικρό πρακτικό παράδειγμα υποκρισίας και λαϊκισμού;
Παριστάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι αργόσχολοι, απόντες, ανίκανοι και αργόμισθοι βουλευτές του, πως συμπάσχει με τους καθηγητές που θα απολυθούν.
Να προσποιηθώ ότι το πιστεύω.
Υπάρχουν (χώρια οι περί τους 2.000 υπεράριθμοι)περί τους 500 διπλοθεσίτες καθηγητές κληρικοί (τριπλοθεσίτες, με τα μαύρα "τυχερά" της εμπορίας των "Μυστηρίων", τετραθεσίτες με τις ιερές βούτες).
Το ΠΑΣΟΚ το 1981 ήθελε εύλογα και δίκαια να τους απολύσει από τη μία θέση (και ας υπήρχαν τότε λεφτά).
Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί την πολυθεσία τους δίκαιη, όπως θεωρεί δίκαιη και τη φοροκλοπή της Υδραίας μεγαλοταβερνιάρισας. Δεν λέει κουβέντα, για να σώσει βρε παιδί μου, έστω 300 θεολόγους.
Τώρα να πω ότι πουθενά οι φορολογούμενοι δεν πληρώνουν τους 8.000 παπάδες και πως η φοροκλέφτρα (με τη βοήθεια του ΣΥΡΙΖΑ) Εκκλησία είναιζάπλουτη και μπορεί αυτη, έστω και οι πιστοί της, να αναλάβει τη μισθοδοσία τους; Να πως σώζεις 8.000 δημοτικούς υπαλλήλους, που υποκρίνεσαι πως δεν θέλεις να απολυθούν.
Κάθε δημόσια ανηθικότητα της Αριστεράς, κάθε συμπεριφορά προσωπικής και οικογενειακής καλοπέρασης του αρχηγού της, κάθε συμπεριφορά αλληλεγγύης και αποσιώπησης σε προσωπικά σκάνδαλα των στελεχων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της Εκκλησίας, κάθε αποφυγή να παρεις θέση και να προτείνεις, κάθε προστατευτικό τσουβάλιασμα δίκαιων και άδικων, κάθε ψάρεμα σε θολά νερά (ΑΝΕΞΕΛ και σία) κλπ και είναι όλα αυτά που απαρίθμησα πάρα, μα πάρα πολλά, τροφοδοτεί την ισοπέδωση και το τσουβάλιασμα των πολιτικών χώρων και ενισχύει τον πολιτικό αναχωρητισμό και το ναζισμό.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Λ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Είναι αφελέστατο να λέγεται ότι οι μετανάστες διόγκωσαν το ναζιστικό ρεύμα.
Στη Λακωνία, στην Αργολίδα κλπ που η Χ.Α. έχει τα ψηλότερα ποσοστά της δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.
Αν δεν ήταν οι μετανάστες θα ήταν οι ομοφυλόφιλοι, οι ανάπηροι, οι Έλληνες Εβραίοι (η Χ.Α. τους τρέμει προς το παρόν, λόγω Μοσάντ κλπ, αν μπορούσε θα τους έτρωγε ζωντανούς), οι φεμινίστριες, οι Ιεχωβάδες, οι ναρκομανείς και δεν ξέρω τι άλλο.
Ασφαλώς στο βαθμό που η Αριστερά δεν εκφράζει ολοκληρωμένο λόγο για το πρόβλημα, δίνει λαβή να το εκμεταλλεύεται υποκριτικά η Χ.Α. και αυτοί στην Λάρισα ή στη Ζάκυνθο που τάχα την ψηφίζουν γιατί στα Πατήσια υπάρχουν πολλοί Πακιστανοί.
Αυτό βέβαια δεν νομιμοποιεί εγωκεντρικά στελέχη της Αριστεράς που κάνουν προσωπική και χωρίς αρχές πολιτική, (για να μην αναφερθώ στο Μ.Θεοδωράκη) σαν το Μανώλη Γλέζο των αόρατων "Ενεργών Πολιτών" (και δεν τον βρίζω, δεν τον προπηλακίζω, λέω με πολύ φειδώ την άθλια πραγματικότητα που η σιωπή και η ανοχή έχουν επιτρέψει να υπάρχει), να καρφώνουν γι'αυτό τους συντρόφους τους στην ακραία Δεξιά (συνέντευξη σε εφημερίδα "Δημοκρατία").
Με λίγα λόγια, κάθε αριστερό ή δημοκρατικο έλλειμα, κάθε αριστερή προβληματική, γελοία, ανήθικη, άτιμη συμπεριφορά και υπάρχουν εκατοντάδες από τη ΔΗΜΑΡ και τους Οικολόγους (εγώ όλους αυτούς τους εντάσσω στην ευρύτερη Αριστερά)μέχρι την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δημιουργεί χώρο στη Χ.Α. Υπάρχει ένα κοινό που ψάχνει αφορμή για να πάει στο Διάβολο και ένα άλλο που είναι στα όρια της απελπισίας, δεν βλέπει φως και κυριεύεται από αυτοκαταστροφικά αισθήματα.

Για να πω την αλήθεια, το 15% που κινδυνεύουμε να πάρει η Χ.Α. μου φαίνται πολύ λίγο για μια χώρα σαν την Ελλάδα και για μια τραγωδία σαν κι αυτή που ζει και σαν τη χειρότερη (μακάρι να βγω ψεύτης) που μάλλον έρχεται.
Ο ασκός του Αιόλου και οι πύλες της Κόλασης έχουν ανοίξει.
Λ.


Λ.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Ανώνυμος είπε...

Κατά λάθος έγραψα ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.
ΑΥΛΑΙΑ
ΤΕΛΟΣ

Και τώρα καταδικάστε με!
Λ.

LeftG700 είπε...

Φίλε Λασκαράτε,


Θα απαντήσω αργότερα. Και δεν πρόκειται να καταδικάσω κανέναν. Διάολε! Συζητάμε τόσο καιρό. Δεν μπορεί να μην έχεις καταλάβει τι καπνό φουμάρουμε (ακόμα κι όταν δεν καπνίζουμε την πίπα τής ειρήνης...).


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Λασκαράτε,


Κατ’ αρχήν: Δεν ισχυρίστηκα ότι είσαι εκτός θέματος. Ισχυρίστηκα ότι επεκτείνεσαι σχεδόν παντού σε κάθε ζήτημα που εφάπτεται (ακόμα κι αν εφάπτεται κατά 3,29%!) τού κάθε φορά συζητούμενου ζητήματος. Και επαναλαμβάνω: αυτή η ‘‘ολιστική’’ διαλογική αντίληψή σου δεν διευκολύνει την εστίαση στο εκάστοτε επίμαχο ζήτημα και άρα δεν προωθεί τον εποικοδομητικό διάλογο. Τέλος πάντων.

Έχω πει κι άλλες φορές και είναι βαθιά μου πεποίθηση (δεν είναι λίγος ο καιρός που σε διαβάζω και συζητάμε). Η σκέψη σου έχει σαφέστατα δείγματα ‘‘ολοκληρωτιστικής’’ αντίληψης των πραγμάτων (τη συνοψίζει ιδανικά το μότο σου «η ανοχή είναι συνενοχή»). Μη το εκλάβεις ως πολεμική. Αυτή την άποψη την έχω εκφράσει για πολλούς ‘‘δικούς μας’’ —εννοώ τους πέραν πάσης αμφισβήτησης αριστερούς. Βλέπεις, αντίθετα από όσα διασπείρει η αντικομμουνιστική προπαγάνδα για δεκαετίες, αυτή η αντίληψη δεν κατέχει από Αριστερές και Δεξιές. Ευδοκιμεί σε κάθε έδαφος.

Αυτή σου η αντίληψη είναι ευδιάκριτη και εδώ. Ας πούμε:

Γράφεις: «O Nαζισμός είναι μια αρρώστια που υπολανθάνει σε ένα σοβαρό κομμάτι της κοινωνίας που τα μέλη του είναι ψυχικά ανισόροποι, μοχθηροί, ηλίθιοι, αμόρφωτοι λίγα από αυτά ή και όλα μαζί».

Τι συμπέρασμα βγαίνει από αυτό; Ότι όλοι όσοι ασπάζονται την εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία είναι όπως τους περιγράφεις (και αντίστροφα: αν εγώ είμαι αντιναζί, αποκλείεται να είμαι μοχθηρός, ηλίθιος ή ψυχικά ανισόρροπος). Σωστό ή λάθος; Καραλάθος! Και, επίτρεψέ μου: βούτυρο στο ψωμί τού Μιχαλολιάκου! Και μόνο τον Χάιντεγκερ να σου κουνήσει μπροστά στα μάτια σου, είσαι τελειωμένος!

Άλλο. Γράφεις: «Στο βαθμό που ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει πολλές μορφές της διαφθοράς […]».

Δεν εννοείς να το καταλάβεις (κι ας είναι κι αυτό βούτυρο στο ψωμί τής ΧΑ). Καμία διαφθορά δεν στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ (προσπαθεί να) κάνει πολιτική. Και στην πολιτική υπάρχουν συγκυρίες, προτεραιότητες, τακτικές υποχωρήσεις ή συμβιβασμοί και άλλα παρόμοια. Κι όλα αυτά σύμφωνα με εκτιμήσεις κάποιων ανθρώπινων μυαλών. Αν-θρώ-πι-νων. Όχι τού Θεού, ούτε των επιφωτισμένων από το πνεύμα τής Ιδέας τού Χάγκελ. Εσύ όμως, έχεις αντικαταστήσει τον Θεό με τις 10 (ή 100 ή 1000) εντολές τής Ηθικής (της Ηθικής ποιας τάξης άραγε; είναι κάτι υπεράνω τάξεων αυτή;) και αποκεφαλίζεις κάθε τέτοιου τύπου παρέκκλιση. Αυτό όμως δεν είναι πολιτική. Αυτό είναι πολιτική ηθικολογία. Στο θέμα τής Εκκλησίας δε, θα σου θυμίσω κάτι που κι άλλες φορές σού έχω πει. Ο ΣΥΝ, και κατά μεγάλο ποσοστό και ο ΣΥΡΙΖΑ, ανακουφισμένοι επειδή ο διάδοχος τού Χριστόδουλου έδωσε με το καλημέρα το σύνθημα της απόσυρσης της εκκλησίας από τα κοινά, αποφάσισε με τη σειρά του εδώ και λίγα χρόνια να κάνει ανακωχή με την εκκλησία. Σωστή απόφαση, ηλίθια υλοποίηση.

Άντε, κι άλλο ένα και τελευταίο δείγμα: «Να πω κάτι που δεν θα σας αρέσει, να θυμίσω την άμεση ή έμμεση προστασία των εθνικών μύθων και των εγκλημάτων των δικών μας και των φίλων μας, στο όνομα του δικαιώματός μας να καλλιεργούμε μίσος κατά γειτονικών λαών και να λέμε ψέματα;».

Τι μας λένε εδώ τα συμφραζόμενα του ισχυρισμού σου; Ότι η άμεση ή έμμεση προστασία των εθνικών μύθων ταυτίζεται με την άμεση ή έμμεση προστασία των εθνικών εγκλημάτων κι ότι το μοναδικό κίνητρο/αιτία για μία τέτοια στάση είναι η καλλιέργεια μίσους κατά γειτονικών λαών και μία (εθνική τάχα;) κλίση στην ψευδολογία. Σωστό ή λάθος; Κι αυτό καραλάθος! Παρεμπιπτόντως: Μέσα στον Ιούλιο θα ανεβάσω εδώ μία ανάρτηση …Μπεν Χουρ —μεγάλου μήκους δηλαδή— με αφορμή τα τελευταία καμώματα της Ρεπούση (τις ‘‘γυροβολιές’’ της στο Ζάλογγο). Ήταν προγραμματισμένη για νωρίτερα, αλλά ας όψεται το λουκέτο τής ΕΡΤ που την κατέστησε βαρκούλες που αρμενίζουν μπροστά στα καράβια που χάνονται. Θα σε περιμένω οπωσδήποτε για να διασταυρώσουμε τα ξίφη μας —με την καλή έννοια! ;-)


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Και έρχομαι τώρα στο ζουμί τού ποστ και ταυτόχρονα στο πώς ήρθες εσύ σ’ αυτό το ζουμί (γιατί ήρθες κι εσύ, δεν έμεινες μόνο σε ‘‘όλη την ύλη’’).

Γράφεις (και απορώ): «Είναι αφελέστατο να λέγεται ότι οι μετανάστες διόγκωσαν το ναζιστικό ρεύμα.
Στη Λακωνία, στην Αργολίδα κλπ που η Χ.Α. έχει τα ψηλότερα ποσοστά της δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα».


Μα, φίλε Λασκαράτε, σε όλη την Ευρώπη το μεταναστευτικό ζήτημα έχει φουσκώσει τα πανιά των διαφόρων εκδοχών τής ακροδεξιάς! Δεν υπάρχει κανείς σοβαρός μελετητής/ερευνητής που να διαφωνεί με αυτή τη διαπίστωση. Γιατί συμπεριφέρεσαι ως στρουθοκάμηλος; Το επιχείρημα ότι η ΧΑ παρουσιάζει ψηλά ποσοστά και σε περιοχές χωρίς πολλούς μετανάστες γίνεται συντρίμμια στο πι και φί. Αρκεί να κοιτάξει κανείς το ημερολόγιό του: Δεν ζούμε στην εποχή των αγγελιοφόρων και των σημάτων καπνού. Διάολε! Στην εποχή τής μαζικής επικοινωνίας ζούμε, όπου το πέταγμα μιας πεταλούδας στη Κίνα το μαθαίνουμε την επόμενη ώρα!

Τίποτε από τους άλλους στόχους των νεοναζί δεν θα μπορούσε να υποκαταστήσει τους μετανάστες. Οι Έλληνες Εβραίοι είναι πολύ λίγοι, το φεμινιστικό κίνημα έχει ξεφτίσει, οι ομοφυλόφιλοι είναι πολύ πιο λίγοι στην πραγματική ζωή από όσους είναι στο γυαλί τής TV, οι Ιεχωβάδες έχουν να μας χτυπήσουν το κουδούνι κάτι χρόνια και οι ναρκομανείς είναι κοινό κοινωνικό πρόβλημα και όχι διακριτό πολιτικό ρεύμα ή φυλετική ομάδα. Χωρίς τους μετανάστες, η ΧΑ θα αγωνιζόταν να μπει στη Βουλή, συναγωνιζόμενη την ΑΝΤΑΡΣΥΑ...

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς διάολο μεταφράζεις τις δηλώσεις τού Γλέζου στη Δημοκρατία σε «κάρφωμα συντρόφων του στην ακραία Δεξιά»! Ειλικρινά στο λέω: Αυτό είναι μια από τις καλύτερες ‘‘σταλινικές’’ στιγμές σου! Ο Γλέζος είπε πολλά από αυτά που υποστηρίζουμε εμείς. Κι εμείς καρφώνουμε συντρόφους μας στην ακραία Δεξιά; (το γεγονός ότι δεν δίνουμε συνέντευξη στη Δημοκρατία είναι άνευ σημασίας: όποια ώρα θέλουνε κοπιάρουν ό,τι νομίζουν πως τους κάνει και το βγάζουν πρωτοσέλιδο!). Άντε και το κάνουμε κι εμείς. Το κάνει ακόμα κι ο Δημήτρης Χριστόπουλος, ο επί σειρά Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα;;; Για διάβασε (ή ξαναδιάβασε πιο προσεκτικά, δηλαδή ανάμεσα και στις αράδες) τι λέει εδώ.

Τελευταίο και καθόλου ασήμαντο (αντίθετα: ιδανικό για να πέσει η Αυλαία). Γράφεις:

«Με λίγα λόγια, κάθε αριστερό ή δημοκρατικο έλλειμα, κάθε αριστερή προβληματική, γελοία, ανήθικη, άτιμη συμπεριφορά και υπάρχουν εκατοντάδες από τη ΔΗΜΑΡ και τους Οικολόγους (εγώ όλους αυτούς τους εντάσσω στην ευρύτερη Αριστερά)μέχρι την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δημιουργεί χώρο στη Χ.Α.».

Φίλε Λασκαράτε, πρώτον, αυτό που γράφεις είναι μία αφόρητη κοινοτοπία. Έχεις παίξει οποιοδήποτε παιχνίδι μικρός; Για τώρα δεν σε κόβω να είσαι του παιχνιδιού, και με την τράπουλα μας έχεις πει ότι δεν έχεις πολλά-πολλά, αλλά μικρός θα έχεις παίξει κάτι, δεν μπορεί. Από τότε λοιπόν θα έπρεπε να έχεις συνειδητοποιήσει ότι, ακόμα και στο πιο αθώο ανταγωνιστικό παιχνίδι, κάθε λάθος δικό σου «δημιουργεί χώρο» στον αντίπαλό σου, τον ευνοεί δηλαδή αντικειμενικά. So what??? Το αντικειμενικό αυτό γεγονός ταυτίζεται με την υποκειμενική βούληση των παικτών;;; Από αυτή την άποψη λοιπόν, πετάω από το παράθυρο και χωρίς την παραμικρή τύψη τον παραπάνω συλλογισμό σου. Υπάρχει όμως και μια δεύτερη αιτία που με σπρώχνει σ’ αυτή τη βίαιη πράξη:

Μία μόνο λέξη που παραπέμπει σε συγγνωστό λάθος (έλλειμμα), τέσσερις φορές περισσότερες λέξεις που παραπέμπουν σε ‘‘ύποπτες’’ ή εκ προθέσεως εγκλήματα (προβληματική, γελοία, ανήθικη, άτιμη συμπεριφορά).

Φίλε Λασκαράτε, έχεις προσέξει πόσο πολύ αρχίζεις να μοιάζεις με τον Ιαβέρη;…


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗΣ


Για τα όσα υποστηρίζει ο Χριστόπουλος, κλικ εδώ.

Ανώνυμος είπε...

Θα είμαι όσο πιο σύντομος μπορώ, γιατί ο εκτενής μας διάλογός μας σε μια διαδικτυακή έρημο, τείνει να πάρει τα παθολογικά χαρακτηριστικά δυο τρελλών που συζητούν γιά το χρώμα των φτερών των αγγέλων.

Η κορυφαία διαφωνία μας είναι το θέμα της συνενοχής της σιωπής, για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ ενοχοποιείται από εμένα με εμμονή.
Είναι θέμα αδιαπραγμάτευτο, όπως και να το δω, σε επίπεδο αρχής και σε επίπεδο πρακτικών αποτελεσμάτων που φέρνει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοκτονεί και ηθικά και πολιτικά.
Οι βουλευτές του έχουν αυστηρή θεσμική υποχρέωση να μιλάνε και αυτοί κουκουλώνουν συστηματικά σε τοπικό επίπεδο-άπειρα τα παραδείγματα-και σε πανελλαδικό, ατιμίες οι οποίες αν ερχόντουσαν στο φως και θα χτυπιόντουσαν αποτελεσματικά και μεγάλα πολιτικά ωφέλη θα του προσπόριζαν.
Είναι καθαρά ο νόμος της Μαφίας, με μόνο ελαφρυντικό την προφανή άγνοια, κουταμάρα, ανικανότητα και ανεπάρκεια του συνόλου σχεδόν των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που ο κάθε ένας τους σχεδόν χωριστά αν κοιταχτεί θα αποκαλύψει μια απίστευτη μετριότητα, που θεωρεί πως η υποχρέωσή του εξαντλείται στο να πίνει φραπέδες στο καφενείο της Βουλής, να μετέχει σε τοπικές πανηγύρεις και κινητοποιήσεις παντός είδους, σε διαδηλώσεις ρουτίνας των 1000 ανθρώπων στην Αθήνα και να χαϊδεύει κάθε μικροαστικό αυτί (και όχι μόνο) της εκλογικής του περιφέρειας (και όχι μόνο),υιοθετώντας όλα τα αιτήματα χωρίς την παραγωγή κάποιας δίκαιης και εφαρμόσιμης αντιπρότασης.

Θα επικεντρώσω μόνο σε ένα πολύ απλό παράδειγμα.
Καταγγέλεται (HOT-DOC) πως μια καθηγήτρια στο Koλλέγιο συλλαμβάνει το γιό του πρωθυπουργού να αντιγράφει και απολύεται.
Οι λαλίστατοι εκπαιδευτικοί του ΣΥΡΙΖΑ-ήλθε για πρώτη φορά πρώτος στην ΟΛΜΕ-σιωπούν το ίδιο και το κόμμα, σε ένα θεμα εργασιακό με τεράστιους συμβολισμούς.
Πείτε ότι θέλετε, όλοι καταλαβαίνουν πως είναι Ομερτά. Στη Μαφία δεν χτυπάμε προσωπικά θέματα.
Αν πούμε αυτό, θα ψάξουν και θα βρουν και στα δικά μας οικογενειακά, άλλωστε δεν χρειάζεται να πολυψάξουν, τα γύφτικα καραγκιοζιλίκια του Ιασώ και της οικογενειακής περιοδείας στη Ν.Αμερική, βοούν όσο κι αν τα αυτιά κλείνουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι 71 βουλευτές του, πληρώνονται παχυλότατα για να ελέγχουν ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ, ΚΑΘΕ ΑΔΙΚΙΑ, ΚΑΘΕ ΑΤΙΜΙΑ και για να ΑΝΤΙΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ και αυτοί συστηματικά σιωπούν στα συγκεκριμένα, στα επιλύσιμα, στα εφικτά να αλλάξουν, και καταπιάνονται με κούφιες κραυγές, γενικότητες, με αοριστίες, με υπερπόντια προβλήματα, θάβουν υπερώριμα για επίλυση θεσμικά προβλήματα, για τον πολύ απλό λόγο πως δεν θέλουν ούτε εχθρούς να κάνουν, ούτε να μπουν στην κοπιαστική διαδικασία της εκπόνησης εναλλακτικών θέσεων. Είναι η φυσική συνέχεια και εξέλιξη των των καταληψιών των Λυκείων-Γυμνασίων,
των φοιτητών που διαπραγματεύονται με μεταπτυχιακό τη συνδικαλιστική τους δράση, των λουφαδόρων του στρατού, των συνδικαλιστών που υπηρετούν συντεχνίες και όχι εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα. Οι πιο επαναστάτες από αυτούς, είναι και οι χειρότεροι υποκριτές, σαν τους δεσποτάδες που έχουν το θράσος και να ηθικολογούν.



ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Ανώνυμος είπε...

Έρχομαι στο Μ.Γλέζο της ανύπαρκτης και υπεράνω κάθε ενοποιητικής διαδικασίας προσωποπαγούς συνιστώσας του "Ενεργοί πολίτες" (που είναι τα γραφεία της, σε ποιούς χώρους συνεδριάζει αμεσοδημοκρατικά;).
Δεν μίλησα στην τύχη.
Πάσχει εμφανέστατα από το σύνδρομο της προσωπικής προβολής, από μια καταφανή έλλειψη ηθικών αρχών και από σύμπλεγμα αναγνώρισής του και από την ακροδεξιά. Δεν τον φροντίζουν στο κόμμα του, τον αφήνουν γέρο άνθρωπο, να αυτοκαταστρέφεται σαν το Μίκη Θεοδωράκη, κυριευμένο από τις δυνάμεις του κακού, που στα γεράματα απελευθερώνονται, όταν υπάρχουν, από εκεί που ήταν καλά κρυμμένες.
Ναι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ολοκληρωμένη πρόταση για τους μετανάστες, ναι για εμένα είναι πολύ πρόχειρος και εδώ, η υφέρπουσα θέση "νομιμοποίηση όλων των μεταναστών", οδηγεί σε τραγωδίες, η στάση του δεν βοηθά τους μετανάστες. Μου έκανε αλγεινότατη εντύπωση, πως ένα ρεπορτάζ της Κ.Κατή ('Εφ.Συντακτών') που με αφορμή τη δίκη Κασιδιάρη, περιέγραφε την απίστευτα άδικη δίκη-παρωδία ενός Αφγανού επί της τραγελαφικής υπουργίας του κ.Ρουπακιώτη, δεν συγκίνησε ούτε ένα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για να τις δώσει περισσότερη δημοσιότητα, για τον πάρα πολύ απλό λόγο ότι οι δικαστές και η Δικαιοσύνη, ένα τεράστιο κομβικό ζήτημα Δημοκρατίας, δεν αγγίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ (έξω από τα μισθολογικά των ένστολων ("που έχουν κοινωνική υπεραξία", με την παράλληλη επισήμανση "Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη", του αμετροεπή αρχηγού), του οποίου τουλάχιστον μια βουλευτίνα (και ποιος ξέρει πόσοι δικηγόροι ψηφοφόροι του κ.Ρουπακιώτη και του κ.Κουβέλη και του ΣΥΡΙΖΑ) επιδίδεται στο απαράδεκτο σπορ των αναβολών. Οι άνθρωποι απλά κάνουν στον εαυτό τους και στο στενότερο κοινό τους μια ανούσια επίδειξη ανθρωπισμού με αναποτελεσματικές συνθηματολογικές γενικολογίες.

Αυτά όμως για τους μετανάστες, δεν θα πάω να τα συζητήσω ούτε με τον Αμυρά, ούτε με την Olympia, ούτε με τον Τράγκα, ούτε με τον Ιερώνυμο, ούτε με τον Άνθιμο, ούτε στο ινστιτούτο Καραμανλή, ούτε με τον Καμμένο, ούτε με τη φυλλάδα που λέγεται "Δημοκρατία". Το πρώτο και ελάχιστο, αν με λένε Γλέζο, θα είναι να γράψω ένα άρθρο στην 'Αυγή'. Έλα όμως που θέλω να είμαι αρεστός και από την Ακροδεξιά και δεν μπορώ ούτε να το κρύψω, έχοντας καταντήσει να τρέχω ακόμη και στις αισχρές φιέστες του Χουντόδουλου για την Εθνική Αντίσταση (!).

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει την εξουσία τον Ιούνιο, ο Αλ.Τσίπρας σήμερα θα ζούσε κάπου στη Λατινική Αμερική. Όμως συνεχίζουν να την διεκδικούν, χωρίς να ξέρουν τι θα κάνουν, με απόλυτα θολές θέσεις, χωρίς λαϊκή υποστήριξη (εννοώ σοβαρό κίνημα), χωρίς συμμάχους στο πολιτικό τοπίο (οι Ανεξέλ και ο "Διάβολος" είναι αυτοκτονικές επιλογές), χωρίς ευοίωνους διεθνείς και ευρωπαϊκούς συσχετισμούς, χωρίς γνώση, χωρίς αρετή.
Μόνο πάνω στα ερείπια της επίσημης χρεοκοπίας θα μπορέσουν να την ασκήσουν χωρίς να τους πάρουν σε ένα μήνα με τις πέτρες.
Αλλά ποιος θέλει και εύχεται ερείπια;

Στο μεταξύ εμφανίζονται σε μια σειρά ζητήματα ατομικών δικαιωμάτων και Δημοκρατίας συντηρητικότεροι και από την ευρωπαϊκή κεντροδεξιά, για να ικανοποιήσουν υποτίθεται ένα φαντασιακό εκλογικό κοινό και τόσο αξιοθρήνητα ασυνεπείς και χαμαιλέοντες, που απλά έχουν αποδείξει τι κοινότυπης πάστας άνθρωποι είναι στα ηγετικά τους τουλάχιστον κλιμάκια.
Αν δεν έχουν γελοιοποιηθεί αυτό οφείλεται στις αμαρτίες των αντιπάλων τους και στο ότι οι "πολλοί" ψηφοφόροι τους και αυτό που τόσο λαϊκίστικα επαναλαμβάνουν και επικαλούνται συνεχώς, ο "ελληνικός λαός" (τι χυδαίο τσουβάλιασμα δικαίων και αδίκων, ο ΓΑΠ έλεγε συνεχώς "η ελληνική οικογένεια", οι ακροδεξιοί λένε "το Έθνος"), είναι στο μέσο του όρο, πολύ χειρότερο από αυτούς.

Καταλαβαίνετε πως το ερώτημα σας τι φταίει για τη Χ.Α. κλπ πρέπει για εμένα να επανατοποθετηθεί ως εξής:
Πως και παίρνει μόνο 10% στα γκάλοπ η Χ.Α. και για πόσο θα κρατήσει αυτό;
Για όσο είμαστε στην Ε.Ε. πιθανολογώ, χωρίς να την εξωραϊζω, γίνεται όλο και πιο πολύ, άθυρμα των Αγορών.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Ανώνυμος είπε...


1.
Ο Ιαβέρης δεν κυνηγούσε αργόμισθους βουλευτές της Αριστεράς, καταδίωκε φτωχούς διαβόλους.
2.
Σας συμβουλεύω να αφήσετε ήσυχη την κυρία Ρεπούση.
Παρά τις επιμέρους διαφωνίες μου μαζί της, (χειρότερο από το "συνωστισμό" είναι το πως δεν έγραψε ούτε λέξη για τις ωμότητες του ελληνικού στρατού σε βάρος Τούρκων άμαχων, παρουσίασε τον αντισημίτη και ολιγογράμματο φανατικό Κοσμά Αιτωλό ως 'δάσκαλο του Γένους' και δεν είναι κουβέντα αυτό το "δεν θα κλάψω για αυτούς που θα χάσουν τη δουλειά τους"), βρίσκω ότι είναι κρίμα σε μια Αριστερά που οι άντρες της είναι εμφανώς προβληματικοί, να χτυπάτε μια γενναία και καλλιεργημένη γυναίκα.
Αρκεί το ανεκδιήγητο "θέλουν μια επαναφήγηση της ιστορίας μας" (ποιοι;) του ανιδιοτελή αγωνιστή των εργασιακών δικαιωμάτων κ.Μητρόπουλου, η χώρα είναι υπερπλήρης από ανησυχούντες πατριώτες και συνωμοσιολόγους.
Λ.

LeftG700 είπε...

Φίλε Λασκαράτε,


Δεν ξέρω, τι να σου πω, μπορεί να μας πάρουν για τρελούς. Όμως, δεν νομίζω ότι συζητάμε για το φύλο των αγγέλων (εκτός κι αν έχουν δίκιο κι είμαι όντως …τρελός! :-) ).

Συζητάμε για πολλά και διάφορα, αλλά η σχέση ηθικής και πολιτικής είναι πάντα ένα σταθερό σημείο διαφωνίας μεταξύ μας. Και βέβαια ένα άλλο σταθερό σημείο διαφωνίας μας είναι η ολοκληρωτιστική (απολυταρχική) σκέψη. Εμείς ανήκουμε σε μία αριστερή μειοψηφία (πολύ πιθανόν και αισχρή μειοψηφία) που πιστεύει ότι η Αριστερά πρέπει να ξεκόψει οριστικά από τέτοιες παγίδες. (Καρπός αυτής τής πεποίθησης είναι στο κάτω-κάτω τής γραφής και το μότο μας «άσπρη γάτα, μαύρη γάτα, κ.λπ., κ.λπ., κι ας μη συμφωνείς.) Γιατί, απλούστατα, έχουμε συμφιλιωθεί με τη σχετικότητα των πραγμάτων, άρα έχουμε παραιτηθεί από το «όλα ή τίποτε». Εσύ όμως, εκεί, σταθερός και αμετακίνητος σαν βράχος! Και βέβαια, με την ίδια πάντα κλίση στις δίκες προθέσεων. Λόγου χάρη, γράφεις:

«Είναι καθαρά ο νόμος της Μαφίας, με μόνο ελαφρυντικό την προφανή άγνοια, κουταμάρα, ανικανότητα και ανεπάρκεια του συνόλου σχεδόν των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που ο κάθε ένας τους σχεδόν χωριστά αν κοιταχτεί θα αποκαλύψει μια απίστευτη μετριότητα, που θεωρεί πως η υποχρέωσή του εξαντλείται στο να πίνει φραπέδες στο καφενείο της Βουλής, να μετέχει σε τοπικές πανηγύρεις και κινητοποιήσεις παντός είδους, σε διαδηλώσεις ρουτίνας των 1000 ανθρώπων στην Αθήνα και να χαϊδεύει κάθε μικροαστικό αυτί (και όχι μόνο) της εκλογικής του περιφέρειας (και όχι μόνο),υιοθετώντας όλα τα αιτήματα χωρίς την παραγωγή κάποιας δίκαιης και εφαρμόσιμης αντιπρότασης».

Μπορεί να αφθονούν οι αξιολογήσεις των στελεχών τού ΣΥΡΙΖΑ που παραπέμπουν σε ανεπάρκεια, ανικανότητα, ανοησία και όλα τα σχετικά, αλλά εκείνο το «Είναι καθαρά ο νόμος της Μαφίας» τα έχει υπονομεύσει όλα με το καλημέρα. «Νόμος τής Μαφίας» και «λάθος», έννοιες ασύμβατες, καταλαβαίνεις…

Κλείνω με ένα ιστορικό παράδειγμα και μία φανταστική σκηνή στην οποία …πρωταγωνιστείς:

Ο Λένιν, στους πρώτους μήνες τής σοβιετικής εξουσίας, κι όταν ήδη είχε ξεσπάσει ο εμφύλιος, είπε (περίπου) σε κάποιο κομματικό λόγο του, αναφερόμενος στους εργάτες:

«Ας πάρουν ό,τι θέλουν! Μόνο να μη σταματήσουν την παραγωγή! Η επανάσταση εξαρτάται από αυτό. Να μη σταματήσει η παραγωγή!»

Σε φαντάζομαι εκείνα τα χρόνια. Και είναι σαν να σε βλέπω:

Ανεβασμένος σε κάποιο κασόνι, να μιλάς στους συγκεντρωμένους ρώσους με πάθος και να κατακεραυνώνεις με φλογερά λόγια τον ‘‘διαφθαρμένο’’ Λένιν, που όχι μόνο δεν καταπολεμά την εργατική διαφθορά, αλλά, ακόμα χειρότερα, παροτρύνει τους εργάτες στην κλεψιά δημόσιας περιουσίας!

Κι αυτή η φανταστική σκηνή, φίλε μου Λασκαράτε, σε σύγκριση με τα καθόλου φανταστικά λόγια τού Λένιν, είναι εκείνο που ξεχωρίζει έναν ηθικολόγο από κάποιον που παλεύει να κάνει τον κόσμο πιο ηθικό!


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

ΥΓ Όταν σκέφτομαι ότι δεν λες να καταπολεμήσεις την τάση σου να στήνεις δίκες προθέσεων, ενώ, τόσο εσύ όσο και ο Ρο, έχετε υπάρξει θύματα αυτής τής νοοτροπίας, τότε είναι που απορώ!

Ανώνυμος είπε...

Ο Ταγκίεφ είναι ένας νεο-ρεπουμπλικάνος γάλλος εθνικιστής που πρεσβεύοντας έναν υποτιθέμενο τρίτο δρόμο ανάμεσα στους ρατσιστές και τους αντιρατσιστές στην πραγματικότητα υπηρετεί την καπιταλιστική πολιτική που ανάλογα τις ανάγκες της καπιταλιστικής συσσώρευσης μπορεί να παίρνει εναλλασσόμενα τη μορφή του ρατσισμού ή του αντιρατσισμού.

Ανώνυμος είπε...

Ποιός Ταγκιέφ και ποιός Θανάσης; O λόγιος laskarakos έχει την απάντηση για τους ψηφοφόρους της χα:

"ψυχικά ανισόροποι, μοχθηροί, ηλίθιοι, αμόρφωτοι λίγα από αυτά ή και όλα μαζί"

αφουγκράσου όταν μιλάνε οι τιτάνες της σκέψης, μην αντιστέκεσαι

Ταμήλος

Ανώνυμος είπε...

Εκεί που είχα αρχίσει να βλέπω το φως στο προφιλ των ψηφοφότων της χα στους"ψυχικά ανισόροποι, μοχθηροί, ηλίθιοι, αμόρφωτοι λίγα από αυτά ή και όλα μαζί" έρχεσαι και μου τα γυρνάς στο μελό "Υπάρχει ένα κοινό που ψάχνει αφορμή για να πάει στο Διάβολο και ένα άλλο που είναι στα όρια της απελπισίας, δεν βλέπει φως και κυριεύεται από αυτοκαταστροφικά αισθήματα."

Τελικά τι είναι αυτοί οι ακατανόμαστοι βρε laskarako, ω μέγα μάγιστρε της σκέψης και προστάτη άγιε των κατατρεγμένων και της κυρίας Ρεπόύση ; ηλίθιοι και τρελλοί ή απελπισμένοι;

Ταμήλος