Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Η ΕΡΤ ενώνει την Αριστερά




Όλα τα κομμάτια τής Αριστεράς καλούν απόψε σε συγκέντρωση συμπαράστασης προς τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ και εναντίωσης στον πραξικοπηματικό και ακαριαίο θάνατο της δημόσιας τηλεόρασης. Έστω και πρόσκαιρα θα βρεθούμε όλοι μαζί: Παμίτες, Συριζαίοι, Αντάρσυοι, ανέντακτοι, αντιεξουσιαστές, αυτόνομοι και αναρχοαυτόνομοι. Άπαντες παρόντες!

Δεν μπορούμε να λείψουμε από αυτό το πανηγύρι. Κι εγώ, μόλις ανεβάσω αυτό το post, έγινα Λούης!




19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί λέφτηδες,
Δεν μας ένωσαν οι πλατείες, δεν μας ένωσε η κατεδάφιση της δημόσιας υγείας και δημόσιας παιδείας, δεν μας ενώσαν οι επιστρατεύσεις!!
Θα μας ενώσει λοιπόν "ο πραξικοπηματικός και ακαριαίος θάνατος¨" της δημόσιας τηλεόρασης;;
Μήπως, διερωτώμαι μήπως, είναι και αυτό ένα από τα συμπτώματα της αριστερής παθογένειας;

ΥΓ . Εντάξει για πραξικόπημα και μάλιστα μεγάλο πρόκειται, αλλά γιατί δεν μου κολλάει ότι "η ΕΡΤ δεν ανήκει στην κυβέρνηση αλλά στο ελληνικό λαό" (ΣΥΡΙΖΑ) και ότι "(η πορεία της ΕΡΤ) αφορά όλον τον εργαζόμενο λαό και "το λαϊκο κίνημα" (ΚΚΕ);
Επισκέπτρια Χ

herrk είπε...

Ενώνει όλη την Αριστερά - και τη ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ.

Μάρκομ Ξ είπε...

Όχι, φίλε herrk.

Η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ δεν πήγαν, ούτε κάλεσαν τον κόσμο σε κινητοποίηση. Ούτε βεβαίως κάνουν τίποτα επί της ουσίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παρακινήσει τον λαό και τους αρμόδιους εργαζόμενους να συνεχίζουν να εκπέμπουν το σήμα. Να στηριχτεί με κάθε τρόπο ο 902 και όποιος άλλος τρόπος υπάρχει να μείνει στον αέρα (έστω και διαδικτυακά) το κανάλι της ΕΡΤ. Είναι η πρώτη και μεγάλη ευκαιρία, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα να προβάλλεται στις οθόνες μας κάτι διαφορετικό από τα χουντικά επίκαιρα που δείχνουν τα υπόλοιπα σκουπιδοκάναλα.

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προκαλέσει ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ καταθέτωντας πρόταση μομφής στη βουλή. Ιδέστε κύριοι και κυρίες: αν διαφωνείτε πραγματικά και όχι προσχηματικά άρετε την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση.

LeftG700 είπε...

Γουάου! Ένα κορίτσι στο τσαρδί μας! Και τι κορίτσι! Μυστηριώδες! Κάτι σαν την Catwoman! Επιβάλλεται λαμπρή υποδοχή εν ολομελεία:

:-) :-) :-) :-) :-)

Κατά τα άλλα:

Ναι, από μια άποψη μπορεί να το πει κανείς αυτό: Ευκαιρίες άλλες και πιο σοβαρές υπήρχαν (και καλύτερα να μην πω τίποτε για το περσινό περιστατικό Κασιδιάρη με Δούρου και Κανέλλη, όπου δύο βουλευτίνες τών κομμάτων τής Αριστεράς με κοινοβουλευτική παρουσία υπέστησαν την επίθεσή του και δεν αξιωθήκαμε να δούμε να πραγματοποιείται ούτε καν μία παναριστερή αντιναζιστική συγκέντρωση. Πίσσα και πούπουλα!).

Όμως: μάζευε αφορμές για (τουλάχιστον και αρχικά) ‘‘ειρηνική συνύπαρξη’’ κι ας είναι και ρόγες! Κι έπειτα, άσχετα με την αφορμή: Δεν ήταν ένα πολύ ωραίο θέαμα να βλέπεις ανακατεμένες σημαίες τού ΠΑΜΕ, του ΣΥΡΙΖΑ τής ΔΕΑ και του ΚΟΚΚΙΝΟΥ μαζί; Δεν το χάρηκες;

Δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς εννοείς στο υστερόγραφό σου.[***] Αν θέλεις, διευκρίνισέ μου το κάπως.

[***] Είπαμε να είσαστε αινιγματικές για να διατηρείτε μία μυστηριώδη γοητεία, όχι όμως κι έτσι, ρε παιδί μου! ;-)


Τα λέμε (δηλαδή: μη χαθείς! :-) )

LeftG700 είπε...

Φίλε Herr K,


Καταλαβαίνω την ανησυχία σου. Νομίζω όμως ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι υπερβολική. Κι αυτό το καταλαβαίνω: έχεις (και έχουμε) καεί στο χυλό... Όμως, εκτός τού ότι έχω την ισχυρή εντύπωση ότι τηρούνται οι αποστάσεις από τις θλιβερές μαριονέτες, πιστεύω ότι μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να σταθεί σε μαζική κλίμακα η άποψη που τους κατατάσσει στην Αριστερά. Μόνο στην αριστερή πτέρυγα της Δεξιάς. Αυτό μάλιστα!


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Μάρκομ Ξ,


Ναι σε όλα!


Τα λέμε

herrk είπε...

Αγαπητοί Μαρκομ και Λεφτ,
φοβάμαι ότι η αισιοδοξία σας δεν είναι δικιολογημένη. Η απόσταση που χωρίζει τον Σύριζα από τον προσεχή κυβερνητικό του εταίρο, τη ΔΗΜΑΡ, είναι πλέον μικρή. Δεν παίρνω όρκο βέβαια, ούτε θα λυπηθώ αν έχω κάνει λάθος.

LeftG700 είπε...

Φίλε Herr K,


Εγώ νομίζω ότι έγραψα προσεκτικά. Εσύ όμως, μάλλον, δεν διάβασες με την αντίστοιχη προσοχή. Επαναλαμβάνω (και τονίζω με μπολντ):

Καταλαβαίνω την ανησυχία σου. Νομίζω όμως ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι υπερβολική. Κι αυτό το καταλαβαίνω: έχεις (και έχουμε) καεί στο χυλό... Όμως, εκτός τού ότι έχω την ισχυρή εντύπωση ότι τηρούνται οι αποστάσεις από τις θλιβερές μαριονέτες, πιστεύω ότι μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να σταθεί σε μαζική κλίμακα η άποψη που τους κατατάσσει στην Αριστερά. Μόνο στην αριστερή πτέρυγα της Δεξιάς. Αυτό μάλιστα!

Είναι ολοφάνερο ότι τα όσα έγραψα ισχύουν για τη συγκεκριμένη περίπτωση και μόνο.

Ως προς τη γενικότερη θεώρηση των πραγμάτων, όσο αφορά σ' εμάς (και διακινδυνεύω να προσθέσω εδώ και τον Μάρκομ Ξ) το ξέρουμε πολύ καλά ότι πλείστοι όσοι εντός τού ΣΥΡΙΖΑ (και όχι δεκανείς και λοχίες) δεν είναι κάτι άλλο από Δημαρίτες με πολιτικά!

Κάνουν όμως ένα λάθος: Ο σκληρός πυρήνας τών πολιτικά δραστήριων Συριζαίων είναι αποφασισμένος να πουλήσει ακριβά το τομάρι του!


Τα λέμε

Μάρκομ Ξ είπε...

Φίλοι, σ/φοι και συνοδοιπόροι Λέφτηδες

ναι σε όλα!

Φίλε, σ/φε και συνοδοιπόρε Herrk

συμμερίζομαι την ανησυχία σου. Μην ξεχνάς τον λαό και δη τα οργανωμένα τμήματά του, εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Για να μην κουράσω τους υπόλοιπους που τα χουν χιλιοδιαβάσει θα σου αναφέρω πολύ συμπυκνωμένα την ελπίδα μου, σε αυτή τη συγκυρία από μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ: περισσότερος χώρος να ανασάνεις, περισσότερη δύναμη για να προχωρήσεις στην ανατροπή.

συντροφικά,
Μάρκομ Ξ

herrk είπε...

Λεφτ, μην κουνάς το δάχτυλο, θα μου βγάλεις κανά μάτι :-)
Δεκτή, εννοείται, η επισήμανσή σου.
Τώρα: υποθέτω ότι έχεις ενδείξεις για το ότι "Ο σκληρός πυρήνας τών πολιτικά δραστήριων Συριζαίων είναι αποφασισμένος να πουλήσει ακριβά το τομάρι του!" Επειδή εγώ δεν έχω.

herrk είπε...

Left, Markom
ρίξτε και μια ματια εδώ http://alturl.com/ihiea

[ την ελπίδα την εκφράζω κι εγω Μάρκομ:-) ]

LeftG700 είπε...

Φίλε Herr K.,


Έλα τώρα που σου κούνησα το δάχτυλο! Το αυτί σού τράβηξα, λίγο! ;-) :-)

Το διάβασα το κείμενο στο οποίο παραπέμπεις. Δυσκολεύομαι να πιστέψω στην εναλλακτική λύση τής ανοιχτής δικτατορίας. Και έχω πολλές αμφιβολίες για το κατά πόσο ο στρατός θα κρατήσει ενιαία στάση σε μία τέτοια περίπτωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ενσωματωθεί. Ακόμα κι αν το αποφάσιζε η ηγετική ομάδα, πράγμα για το οποίο επίσης δεν είμαι καθόλου σίγουρος, την επόμενη κιόλας ώρα θα διασπάτο. Οπότε για την ενσωμάτωση τίνος πολιτικού σχήματος θα κάναμε λόγο;

Κατά τα άλλα, η ανάλυση που μας σύστησες με βρίσκει σύμφωνο σε πολλά σημεία. Να 'τανε και λίγο πιο αισιόδοξη!


Τα λέμε




Ανώνυμος είπε...

Μη φάτε έχουμε γλαρόσουπα. Όσοι αριστεροί έχουν μείνει να θεωρούν το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ-etc "αριστερό", μάλλον πρέπει να ψαχτούν με το αριστεριλίκι τους.
Πλάκα μας κάνετε κύριε διαχειριστά, ποιο ακριβό τομάρι να πουλήσουν, αυτοί σε λίγο θα πουλήσουν και την μάνα τους.

Κων/πολίτης

LeftG700 είπε...

Εντάξει φίλε Κων/πολίτη. Το έχουμε πιάσει το υπονοούμενο και το έχουμε εμπεδώσει, εδώ και κάτι λίγα χρονάκια:

Πας μη Κουκουές, νεροκουβαλητής του συστήματος.

Για τα βράχια; Καλά πάτε! Συνεχίστε σταθερά!


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή πάση θυσία συνεργασία με συριζα, αλλιώς βράχια! Άλλη επιλογή δεν έχω;
κων/πολίτης

LeftG700 είπε...

Γιατί, με ποιον όχι συνεργάζεστε αλλά απλώς του λέτε καλημέρα; Με κανέναν. Μόνο με τα χνώτα σας!

Δεν κάνει να μας δουλεύεις έτσι άγρια. Δεν κάνει και δεν λέει.


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Με ποιον; Πάντως όχι με τον σύριζα (με τον διάβολο ποιο πιθανό το βλέπω). Εξάλλου δεν μιλάς τόσο καιρό για το μλ και την ανασύνταξη, για τον σύριζα μας λες και τι καλά θα ήταν αν τα φτιάναμε.

Και έτσι να το ξέρετε, ο ΚΟΣΜΟΣ του κκε δεν θα άφήσει το κομμα σε αυτόν το κατήφορο ακόμα και αν μια μέρα γίνει αυτό που ονοιρεύεστε. Ναι, αυτό το 4,5% είναι πολύ ξεροκέφαλο, όπως ήταν και το 49 και το 68 και το 91.

κων/πολίτης

Ανώνυμος είπε...

το μόνο που έχω εγώ να πω είναι ότι τα θεωρώ σπουδαία όλα όσα γίνονται .

την ανοιχτή επιλογή Σαμαρά για νεοφιλελεύθερο ακροδεξιό καθεστώς , την αμηχανία ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για το αν θα διαλυθούν απόψε οριστικά , ή θα ρισκάρουν να διαλυθούν σε εκλογές , την κοινή δράση της αριστεράς στο νέο Πολυτεχνείο .

το ότι είδα συνέντευξη άγγελο χάγιο και αλέξη τσίπρα μέσω 902 από την εκπομπή της κατηλλειμένης από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ .

" κάποιος σύντροφος "

LeftG700 είπε...

Α γεια σου!