Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Το πρόταγμα είναι η προστασία τής δημοκρατίας. Και η προϋπόθεση γι’ αυτήν, μια κυβέρνηση του λαού, από το λαό, για το λαό!




Δεν έριξε το μαύρο γάντι του ο Σαμαράς στους δύο θλιβερούς κομπάρσους Βενιζέλο – Κουβέλη και τα κομματόσκυλά τους, σε τελική ανάλυση. Το έριξε στο συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι τού ελληνικού λαού. Αυτού τού κομματιού που περισσότερο από τρία χρόνια τώρα βλέπει την παρούσα ζωή του να καταστρέφεται, χωρίς την παραμικρή ελπίδα στοιχειώδους αποκατάστασής της ακόμα κι αν κοιτάξει σε βάθος δεκαετιών προς το μέλλον. Και τώρα βλέπει αυτό το μαύρο μέλλον μπροστά στα μάτια του, μέσα στο ίδιο του το σπίτι! Και κάπου στο βάθος ακούει τα αποτρόπαια γέλια τών ναζί και τα βήματα από τις αιματοβαμμένες μπότες τους...

Να το σηκώσουμε αυτό το μαύρο γάντι! Με θάρρος, αλλά όχι αστόχαστα. Με προσήλωση στα οράματά μας, αλλά όχι χωρίς πραγματισμό. Με γνώση των δυνατοτήτων του λαϊκού κινήματος, αλλά και επίγνωση των δικών μας λαθών, της Αριστεράς, που τον άφησαν σε σημαντικό βαθμό απροετοίμαστο και χωρίς συνείδηση των δυσκολιών που έχουμε μπροστά μας σε κάθε περίπτωση.

Με λογισμό και μ’ όνειρο, λοιπόν! Για μια κυβέρνηση του λαού, από το λαό, για το λαό! Κι αν σας φαίνεται ότι λείπει το πρόσημο αυτής τής κυβέρνησης, αφού δεν την ονοματίζουμε κυβέρνηση της Αριστεράς, κακώς σας φαίνεται και άδικα στενοχωριέστε! Τι άλλο μπορεί να είναι μια κυβέρνηση του λαού, από το λαό, για το λαό;



22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αν στηρίζεται κοινοβουλευτικά σε βουλευτές μόνο της αριστεράς , πες την όπως θες

κυβέρνηση για την δημοκρατία με μνημονιακούς μεγαλοπαράγοντες ( Κατσέλη , Καστανίδης , Κουβέλης ) δεν γίνεται .

κυβέρνηση για την δημοκρατία με μάρτυρα υπεράσπισης των βατραχανθρώπων που " θα ράψουνε τα ρούχα τους με δέρματα Αλβανών " πάλι δεν γίνεται . Που χρόνια μετά τον Δεκέμβρη έβγαινε και έλεγε( ο Μαρκόπουλος το ίδιο είναι )ότι έπρεπε να έχει κινηθεί ο στρατός . Που είναι εφεδρεία για την θεμελίωση του ακροδεξιού καθεστώτος έκτακτης ανάγκης .

κομμένα από όλους τα μισόλογα και τα κόλπα , οι τρίπλες και το βούτηγμα στα βρώμικα νερά του αστικού παιγνίου ( δεν ξέρω αν έχεις τέτοια πρόθεση , αυτούς που έχουν τους ξέρω καλά )

κάθε δύναμη της αριστεράς παίρνει θέση για την διατήρηση της κατάληψης ασχέτως ΣΤΕ και εξελίξεων στην κυβέρνηση , για την ανατροπή του καθεστώτος Σαμαρά , Κουβέλη , Βενιζέλου ΧΑ από το κίνημα και όχι την δημοκρατική ανατροπή της κυβέρνησης ΟΤΑΝ έχει εκλογές , και την κυβέρνηση της αριστεράς , και του λαού με την έννοια της δημιουργίας δομών κοινωνικού ελέγχου της εξουσίας , αλλά με σαφήνεια για το ποιο είναι το ταξικό μπλοκ που θα ελέγχει την διαδικασία .

Και αυτό είναι κυβέρνηση της αριστεράς .

Μπορεί και να είναι κυβέρνηση λαϊκού μετώπου με την έννοια ότι η αριστερά δεν καλεί με μια τεράστια ταμπέλα , " ζήτω η εργατική τάξη και ο σοσιαλισμός " , στο λαϊκό μέτωπο όμως από πολιτικές δυνάμεις οργανωμένες κλπ , χωράει μόνο η αριστερά .

αν ο Τσιπρας γυρνώντας από το Καράκας αντί να μιλήσει για την επανάσταση μίλησε ότι θα βάλλει τον Καμένο και την Κατσέλη , επειδή και ο Τσάβεζ είχε δεξιούς , η υπόλοιπη αριστερά και το λαϊκό κίνημα , ξέρουν το ποιον των πολιτικών δυνάμεων εκτός αριστεράς , και το ότι ο Ζίζεκ μάλλον έχει πάθει κάποιο εγκεφαλικό και μιλάει για " πατριωτική " αστική τάξη σύμμαχο του ΣΥΡΙΖΑ . Ή δεν ασχολείται με την Ελλάδα .

ΟΙ ΧΟΥΝΤΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ

" κάποιος σύντροφος "

Μάρκομ Ξ είπε...

Προς το παρόν έχω να δηλώσω:

Να μείνει κλειστή η παλιά ΕΡΤ, να παραμείνει ανοιχτή και σε κανονική λειτουργία η τωρινή ΕΡΤ.

καλούς αγώνες σε όλους μας

συντροφικά,
Μάρκομ Ξ

Ανώνυμος είπε...

τα είπες όλα ...

" κάποιος σύντροφος "

Ανώνυμος είπε...

προεκλογική δυστυχώς η συγκέντρωση .

καμία εκτίμηση για το κίνημα της ΕΡΤ που προφανώς το λήγει απόψε .

και απέραντη γενικολογία για την κυβέρνηση που θέλει να κάνει , το μπλοκ δυνάμεων που θέλει να εκφράσει ...

ξέρεις φίλε διαχειριστή δεν είναι τόσο απλό , να βάλουμε μια λέξη μπροστά ," δημοκρατία " , και να πιστεύουμε ότι θα σταθεί μέσα στην θύελλα .

δεν υπάρχει προοδευτικός δημοκρατικός χώρος για να τον ενώσει ...

αριστερά υπάρχει αλλά αυτό είναι " ανεύθυνο " απέναντι στις κοινωνικές νόρμες ...

βγήκε λέει και η απόφαση του ΣΤΕ ...

νίκησε η δημοκρατία !!!

τα κεφάλια μέσα , κοινωνική κανονικοποίηση κλπ ...

να βγει και η Έλλη Στάη να μας πει για το ότι χωρίς μνημόνιο είμαστε νεκροί , Δευτέρα σήμερα έχει εκπομπή !

περαστικά μας ...

" κάποιος σύντροφος "

Ανώνυμος είπε...

Να φανταστώ «δημοκράτες» είμαστε όλοι, εκτός ΝΔ και ΧΑ; Έτσι;

Τώρα εγώ δηλαδή είμαι στο ίδιο μέτωπο με τον Κουβέλη και το Καμμένο...έτσι;

Άντε να μαζευτούμε οι «δημοκράτες» από τη μια και οι «αντιδημοκράτες» από την άλλη και καληνύχτα ταξική πάλη...


Αστικοδημοκράτης

Μάρκομ Ξ είπε...

Μάθημα 1ον, 1ης δημοτικού:

Η υπεράσπιση της αστικής δημοκρατίας σε καιρούς που αυτή διακυβεύεται (προς την απολυταρχική εκτροπή) είναι επιβεβλημένη για κάθε κομμουνιστή. Για όσους έρχονται πρώτη φορά στο μάθημα επισημαίνουμε ότι η σωματειακή συγκρότηση και δράση, η συγκρότηση και δράση των πολιτικών κομμάτων εντάσσεται ακριβώς στα πλαίσια λειτουργίας αυτής, της κουτσουρεμένης δημοκρατίας. Άρα όταν αυτή εκλίπει και η απολυταρχία κυριαρχεί η λειτουργία κομμάτων και σωματείων γίνεται απείρως δυσκολότερη.

Μάθημα 2ον, 1ης δημοτικού

Η ταξική πάλη διεξάγεται συνεχώς και ανεξάρτητα από τη μορφή του πολιτεύματος. Η ταξική πάλη δεν απαγορεύει τη συγκυριακή συμμαχία με κομμάτια αυτών των ίδιων αντίπαλων τάξεων. Τουναντίον, σε κρίσιμες στιγμές και ανάλογα με τη συγκυρία η συμμαχία αυτή είναι επιβεβλημένη.

Επίλογος:

O tempora, o mores!

συντροφικά,
Μάρκομ Ξ

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο είναι να επαναλαμβάνεις τη γνωστή ρήση του Αβραάμ Λίνκολν, κύριε διαχειριστή του μπλογκ. Ακόμα πιο ωραίο θα ήταν να μάς έλεγες σε αυτή τη "λαϊκή κυβέρνηση" ποιος θα κατέχει τα μέσα παραγωγής.

ΑΕΚτζής

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα έχουμε καθαρή αστική δημοκρατία,με τις εκλογές της, την κυβέρνησή της,την αστική δικαιοσύνη της, το ΣτΕ της,το σύνταγμά της...
Άρα δεν είναι η εκτροπή της αστικής δημοκρατίας που ρημάζει το λαό,αλλά η κανονική της λειτουργία.

Σε κάθε οικονομική κρίση ή πόλεμο,όταν η αστική τάξη αφήνει το καρότο και πιάνει το μαστίγιο,θα ξεχνάμε τι είμαστε και θα κάνουμε δημοκρατικά και αντιφασιστικά μέτωπα,με την αστική τάξη και τα κόμματά της,ενώ η ίδια είναι υπεύθυνη για την εκτροπή από την αστική δημοκρατία και για το τον εκφασισμό;

Ο φασισμός είναι απότοκο του καπιταλισμού και δεν μπορείς να τον πολεμήσεις παρέα με το πολιτικό προσωπικό του καπιταλισμού.«Φασισμός: Ο πιο ωμός, ο πιο καταπιεστικός, ο πιο θρασύς, ο πιο δόλιος καπιταλισμός» (Μπ. Μπρεχτ)

Η ταξική πάλη εμπεριέχει την πάλη ενάντια στον φασισμό και μάλιστα στοχεύει στην ρίζα και όχι στα συμπτώματα.

Κοιτάξτε που οδηγεί η ανάδειξη σε κύριο στόχο την προστασία της αστικής δημοκρατίας:Τελικά η «δημοκρατία» νίκησε,η ΕΡΤ άνοιξε,2500 εργαζόμενοι στο δρόμο.Σπίτι τώρα η αστική δημοκρατία λειτουργεί,το σύνταγμα είναι εν ισχύ.
Bye Bye ταξική πάλη!! Ας κάνουμε πάρτι όλοι οι δημοκράτες που είμαστε μια...ωραία ατμόσφαιρα...

Η αστική δημοκρατία είναι ένα καλύτερο επίπεδο στην δικτατορία της αστικής τάξης.
Δεν γίνεται στρατηγικός στόχος ανάλογα με τις συγκυρίες.Αυτό οδηγεί σε ήττα.Η εργατική τάξη μόνη της,ανεξάρτητα,πρέπει να παλεύει το καπιταλισμό και τις μορφές διαχείρισής του και όχι να συμμαχεί με αυτούς που φέρουν την ευθύνη για τον εκφασισμό.
Εξάλλου έχει αποδείξει η ιστορία,ότι όποτε η εργατική τάξη δεν έβαλε στόχο την δική της εξουσία και ανακάλυπτε συνέχεια στάδια και σκαλοπάτια τα οποία μετέτρεπε σε στρατηγικούς στόχους,ηττήθηκε.Ακόμη και όταν είχε καταλάβει ήδη ουσιαστικά την εξουσία...αλλά δεν έκανε τον κόπο να την καταλάβει και τυπικά,αφού είχε πετύχει το στάδιο-στόχο και έτσι έδωσε την ευκαιρία στο αστικό κράτος να την τσακίσει σε συνθήκες αστικής δημοκρατίας...

υγ τώρα βέβαια μετά την 6ήμερη παρένθεση «αγώνα για τη δημοκρατία» ο Συριζα μπορεί να το γυρίσει σε ότι είναι επίκαιρο αυτή την εβδομάδα...


Αστικοδημοκράτης

Ανώνυμος είπε...

φίλε αστικοδημοκράτη η ερτ δεν άνοιξε , το ακριβώς αντίθετο αποφασίστηκε χτες .

τα υπόλοιπα που λες για το αν έχουμε αστική δημοκρατία , που την θεωρείς συνώνυμη του καπιταλισμού δεν έχουν αξία και σχέση με την ιστορία και την θεωρία του κομμουνιστικού κινήματος .

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ αρνήθηκαν την κλιμάκωση του αγώνα , τον περιόρισαν στην ΕΡΤ και τις απολύσεις , και έτσι βρέθηκε πολιτικός χρόνος για διέξοδο ούτε καν σε μια " καλή " απόφαση του ΣΤΕ , αλλά σε μια απόφαση που είναι σαν να την ... έγραψε ο Σαμαράς και ο Στουρνάρας , που εγκρίνει τα πάντα .

ο κόσμος σιχάθηκε την αριστερά της τάξης και της κοινωνικής κανονικοποίησης ...

" κάποιος σύντροφος "

Ανώνυμος είπε...

«τα υπόλοιπα που λες για το αν έχουμε αστική δημοκρατία , που την θεωρείς συνώνυμη του καπιταλισμού δεν έχουν αξία και σχέση με την ιστορία και την θεωρία του κομμουνιστικού κινήματος»

-Α,καλάαα...
Κάνε ένα κόπο...για να μην εκτίθεσαι(συντροφικά).
http://radicaldesire.blogspot.gr/2010/12/vi-lenin.html

-----------------------------------
«ΚΚΕ αρνήθηκ(ε) την κλιμάκωση του αγώνα , τον περιόρισαν στην ΕΡΤ και τις απολύσεις»

-ΨΕΜΑ!!Αν δεν παρακολουθείς τι λέει το ΚΚΕ,δεν ευθύνεται το ΚΚΕ...


Αστικοδημοκράτης







Μάρκομ Ξ είπε...

Προς αστικοδημοκράτη:

Σεβαστή η άποψή σου, λάνθασμένη κατ' εμέ και σίγουρα καμιά σχέση με το διαλεκτικό υλισμό. Ο καπιταλισμός είναι κοινωνικοπολιτικό σύστημα που κυριαρχεί και μέσω του πολιτεύματος (όχι μόνο). Το εκάστοτε πολίτευμα δίνει άλλοτε λιγότερα και άλλοτε περισσότερα περιθώρια στους καταπιεζόμενους να αντιδρούν και να διεκδικούν. Το μόνο που λέω λοιπόν είναι ότι δεν πρέπει να υποτιμούμε΄, έστω αυτές τις ελευθερίες που μας δίνει η κοιν. δημοκρατία και να την υπερασπιζόμαστε όταν κινδυνεύει.

Προς κ.σ.

Δε νομίζω ότι αρνήθηκαν την κλιμάκωση του αγώνα το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω ότι για διαφορετικούς λόγους το κάθε κόμμα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να συνδράμει στην κλιμάκωση του αγώνα. Όπως βέβαια δεν μπορούσαν και οι μικρότεροι σχηματισμοί της αριστεράς.

συντροφικά,
Μάρκομ Ξ

Ανώνυμος είπε...

Κανείς δεν υποτιμά τις όποιες ελευθερίες έχει η δικτατορία της αστικής τάξης με την μορφή της αστικής «δημοκρατίας»(πχ είσαι ελεύθερος -και όχι δούλος- να βρεις να πουλήσεις την εργατική σου δύναμη για να ζήσεις...) και φυσικά είναι προτιμότερη αυτή η μορφή.Αλλά αυτό δεν πρέπει να μας κάνει να θεωρούμε στρατηγικό στόχο την μία μορφή διαχείρισης της αστικής εξουσίας σε σχέση με την άλλη.Δεν μπορεί να διαχέεται και να εξαϋλώνεται η ταξική πάλη μέσα στην πάλη για αστικοδημοκρατικές ελευθερίες,το αντίθετο.Η πάλη για αστικοδημοκρατικές ελευθερίες είναι μέρος-εμπεριέχεται,στην ταξική πάλη η οποία όμως δεν εξαντλείται εκεί και τελικό στόχο έχει την εξουσία της εργατικής τάξης και των συμμάχων της,με τσάκισμα του αστικού κράτος,με εγκαθίδρυση δικού της κράτους,διοικητικού συστήματος και τρόπου λήψης κοινών αποφάσεων.

Κοπανατζής από τα μαθήματα-Αδιάβαστος-Αντιδιαλεκτικός-Αστικοδημοκρατής ;)

Ανώνυμος είπε...

ρε συ μάρκομ ξ , χτες το είπες και μου άρεσε πάρα πολύ .

να συνεχιστεί το πρόγραμμα της ΕΡΤ μιας βδομάδας τώρα , άρα και η κατάληψη φαντάζομαι.

είναι αυτό θέση του ΣΥΡΙΖΑ ?

το ΚΚΕ δεν έβαλε καν πολιτικό θέμα , μίλαγε μέχρι τελευταία στιγμή απλά για απολύσεις , έβγαλε και έναν ωραιότατο απεργοσπαστικό ριζοσπάστη για να διαλύει αυτή την ιδιότυπη κοινότητα της αγ παρασκευής .

υπάρχει μια περίπτωση να βιάστηκα να κρίνω μαύρη μια απόφαση του ΣΤΕ , χωρίς να έχω νομικές γνώσεις .

πολιτικά βέβαια επιμένω . Η μη κλιμάκωση του αγώνα , με τις ευθύνες της αριστεράς έδωσε πολιτικό χρόνο στην κυβέρνηση

http://ekedde.wordpress.com/2013/06/18/stert/

" κάποιος σύντροφος "

LeftG700 είπε...

ΠΑΡΑΝΟΗΣΕΙΣ, ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝΕ ΠΟΛΛΕΣ


Πρώτη παρανόηση: Όταν κάνουμε λόγο για πρόταγμα, τι εννοούμε, ρε παιδιά; Δεν το λέει μόνη της η λέξη; Πρό-ταγμα: Αυτό που προ-τάσσεται, που μπαίνει μπροστά, η αιχμή, ο πολιορκητικός κριός, αν προτιμάτε, που καθορίζεται από την εκάστοτε δεδομένη και διαμορφωμένη συγκυρία και σου επιτρέπει να συσπειρώνεις γύρω σου πλατιά στρώματα κόσμου. Όχι όλα όσα αντιπροσωπεύεις στο πεδίο τού Πολιτικού. Θυμηθείτε λίγο την Ιστορία, τη δική μας Ιστορία. Τι άλλο από ένα τέτοιο πρόταγμα ήταν η ειρήνη που ‘‘απογείωσε’’ την επιρροή των μπολσεβίκων μέσα στους αγράμματους χωρικούς τού τσαρικού στρατού, οι οποίοι, βεβαίως, «ιδέα δεν είχαν για τραστ και για Μαρξ»;

Δεύτερη παρανόηση: Για basta! Γιατί τόση περιφρόνηση και υποτίμηση της αστικής δημοκρατίας; Ξεχάσατε πόσοι αγώνες δόθηκαν από την Αριστερά και πόσο αίμα κύλισε για ένα σωρό πρόνοιες τής αστικής δημοκρατίας; Ξεχάσατε λόγου χάρη το αίτημα για καθολική και μη συναρτώμενη με οικονομική κατάσταση ή φύλο ψηφοφορία, αυτή την ίδια ψηφοφορία που όλοι οι αριστεροί ξέρουμε ότι δίνει σάρκα και οστά στην αντιπροσώπευση, ένα από τα μεγαλύτερα ατού της αστικής δημοκρατίας, το οποίο τής επιτρέπει να καμαρώνει σαν γύφτικο σκεπάρνι πως είναι τάχα το προπύργιο και η ανώτερη μορφή δημοκρατίας; Και για θυμηθείτε και το άλλο, για να συνειδητοποιήσετε ότι μια εργατική δημοκρατία δεν είναι μία εξωγήινη μορφή δημοκρατίας αλλά η τελείωση μιας ατελούς δημοκρατίας όπως είναι η αστική: μήπως άραγε σε μια εργατική δημοκρατία θα εξαφανιστεί εντελώς τελείως η αντιπροσωπευτική πλευρά τής δημοκρατίας (δεν αναφέρομαι σε κόμματα, μη μπλεχτούμε σε συζήτηση περί μονοκομματισμού, αναφέρομαι στην ιδέα τής αντιπροσώπευσης γενικά);

Τρίτη παρανόηση: Ναι, έχουμε αστική δημοκρατία. Αυτό είναι κάτι που το υποστηρίζουμε κι εμείς (έχουμε κάνει και ποστ, επί τής εποχής των «Αγανακτισμένων», επικριτικό για το πολιτικό περιεχόμενο και συμφραζόμενα του συνθήματος «η χούντα δεν τελείωσε το ’73»). Όμως δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια για το ουσιαστικό κουρέλιασμα του αστικού συντάγματος, τη μετατροπή τού Προέδρου τής δημοκρατίας από διακοσμητικό σε μαριονέτα, για τις ΠΝΠ, τις επιστρατεύσεις, την αστυνομοκρατία, την ασυδοσία τής ΧΑ και τόσα άλλα. Όλα αυτά συνιστούν σταθερή διολίσθηση της αστικής δημοκρατίας σε μια κατάσταση που απογυμνώνεται από οποιοδήποτε ουσιαστικό περιεχόμενο έχει (έστω αυτό το περιορισμένο που έχει κάθε αστική δημοκρατία) και περιορίζεται όλο και περισσότερο στους τύπους.


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

LeftG700 είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Τέταρτη παρανόηση: Γιατί το παίρνετε σαν δεδομένο ότι εξαιρούμε την ταξική πάλη, όταν κάνουμε λόγο για δημοκρατικό πρόταγμα; Ακόμα χειρότερα και πολύ χειρότερα: Από πού βγάζετε το συμπέρασμα πως ο στρατηγικός μας στόχος είναι η αστική δημοκρατία;;; Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβετε ότι το γεγονός πως μιλάμε για δημοκρατία δεν αρκεί για ένα τέτοιο συμπέρασμα; Μήπως και το ΚΚΕ, αυτό που κατά τα φαινόμενα ορισμένοι σχολιαστές το έχουν ως μέτρο και υπόδειγμα κόμματος που δεν ξεχνάει την ταξική πάλη, δεν μιλάει για αντιδημοκρατική ενέργεια όταν καταγγέλλει τις μαύρες οθόνες τής ΕΡΤ; Όταν μιλάς για αντιδημοκρατία σε συνθήκες αστικής δημοκρατίας, δεν μιλάς επί τής ουσίας υπέρ τής αστικής δημοκρατίας στη δεδομένη στιγμή, ανεξάρτητα αν ο ορίζοντάς σου είναι η εργατική; Αλλά, προφανώς, έχετε την άποψη ότι μόνο αν είσαι αποκλειστικά και μόνο ΚΚΕ έχεις δικαίωμα να μιλάς για δημοκρατία χωρίς να κατηγορηθείς ότι ο στρατηγικό σου ορίζοντας είναι η αστική δημοκρατία! Όλοι οι υπόλοιποι, αυτοί που αρνούμαστε να εκχωρήσουμε δικαιώματα αποκλειστικής αντιπροσώπευσης της Αριστεράς στο ΚΚΕ (ή τον ΣΥΡΙΖΑ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή οποιοδήποτε άλλο σχήμα) είμαστε είτε πουλητάρια, είτε μαλάκες! Ε, δεν πάει έτσι!

Τέλος (εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με παρανόηση, έχουμε να κάνουμε με τον παραλογισμό να μιλάει κάποιος εντελώς τελείως προσχηματικά, αυτή η προσχηματικότητα να κάνει μπαμ σαν δέκα κρότου-λάμψης μαζί, και να φαντάζεται ότι είναι δυνατόν οι ισχυρισμοί του να έχουν το παραμικρό αντίκρυσμα στον πολιτικό διάλογο):

Καταλαβαίνουμε πολύ καλά κάποιον σαν τον κ.σ. (= κάποιος σύντροφος) όταν βγαίνει στα κεραμίδια για συνεργασίες με δυνάμεις εκτός αριστερού τόξου. Και τον καταλαβαίνω, ανεξάρτητα από τις όποιες ενστάσεις ή διαφωνίες μπορεί να έχω, διότι είναι υπέρ με χέρια και με πόδια υπέρ μιας αριστερής πανστρατιάς.

Μου χύνεται όμως το μυαλό στο πιάτο όταν διαβάζω τον Αστικοδημοκράτη και κατά πάσα πιθανότητα οπαδό τού ΚΚΕ (παίζει και λίγο να είναι Αντάρσυος) να γράφει:

«Τώρα εγώ δηλαδή είμαι στο ίδιο μέτωπο με τον Κουβέλη και το Καμμένο...έτσι;»

Ρε σύντροφε! Μη μας δουλεύεις έτσι χοντρά! Ποιος Κουβέλης και ποιος Καμμένος; Εσείς δεν λέτε καλημέρα ούτε στον ίσκιο σας! Το παίζετε «μόνος μου και όλοι σας και σας χαρίζω και δυο γκολάκια!». Άσε λοιπόν τις προσχηματικές συνδικαλιές, δεν μιλάς με μπετόβλακες! Χέσε τον Κουβέλη, χέσε και τον Καμμένο! Φτιάξε πρώτα ένα αριστερό μέτωπο και μετά έχει ο Λένιν!


Τα λέμε

Μάρκομ Ξ είπε...

Κάποιε Σύντροφε ή απλώς σύντροφε

Γράφεις "να συνεχιστεί το πρόγραμμα της ΕΡΤ μιας βδομάδας τώρα , άρα και η κατάληψη φαντάζομαι.

είναι αυτό θέση του ΣΥΡΙΖΑ ?"

δεν είναι θέση του ΣΥΡΙΖΑ από όσο γνωρίζω, αλλά δεν με ενδιαφέρει έτσι και αλλιώς. Εγώ επιμένω ότι θα μπορούσε να περπατήσει.

Αστικοδημοκράτη

Συμφωνώ σχεδόν σε όλα όσα έγραψες. Δεν βλέπω όμως πως ταιριάζουν με τα προηγούμενα που έγραψες. Επίσης, νομίζω ότι οι επί μέρους στρατηγικοί στόχοι καθορίζονται ανάλογα με τη συγκυρία, τις συνθήκες, τις δυνάμεις που έχει ο καθένας. Για παράδειγμα επί μέρους στόχος των μπολσεβίκων ήταν η αστική δημοκρατία που διάρκεσε από τον Φλεβάρη μέχρι τον Οκτώβρη (αν δεν κάνω λάθος). Έκριναν τότε -και σωστά όπως αποδείχθηκε- ότι είναι χρήσιμη η Δούμα (την οποία μετά κατάγγειλαν) για να στρωθεί καλύτερα ο δρόμος προς την προλεταριακή επανάσταση.

συντροφικά,
Μάρκομ Ξ

Μάρκομ Ξ είπε...

Τούμπα - τούμπα ταραράμ, τούμπα - τούμπα ταραράραραμ

Όποιοι (αν υπάρχουν ακόμα τέτοιοι) πίστευαν ότι ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ εννοούν αυτό που λένε, πιστεύω να πείστηκαν.
Ο Λυκουρέντζος απέρριψε την τροπολογία και οι "εταίροι" μούγγα...

ο αγώνας συνεχίζεται...

Μάρκομ Ξ είπε...

Κάστρο άπαρτο να γίνει το ραδιομέγαρο!

http://www.youtube.com/watch?v=UHrztfctZww

Ανώνυμος είπε...

σπουδαία εκτέλεση δεν την ήξερα , μπράβο σύντροφε - σε όλο τον δίσκο ο ίδιος αντάρτης είναι ? !!

ελάτε να μας βγάλετε από το ραδιομέγαρο , βγες αλέξη να το πεις , θα βάλω ... μέχρι την γιαγιά μου ( δεν έχω , λέμε ) να σε ψηφίσει !!

" κάποιος σύντροφος "

Μάρκομ Ξ είπε...

Με πιάνεις αδιάβαστο σ/φε...

Είναι καλή εκτέλεση πάντως. vintage που θα λεγαν και κάποιοι μοντέρνοι...

συντροφικά,
Μάρκομ Ξ

Υ.Γ. Το ζήτημα δεν είναι -μόνο- τι θα ψηφίσουμε (αν ξαναψηφίσουμε...). Το ζήτημα είναι να καταλάβουμε ότι πρέπει να δρούμε σε όποιον κοινωνικό/ επαγγελματικό χώρο μπορούμε, με όση δύναμη και όσο μυαλό διαθέτει ο καθένας.

Ανώνυμος είπε...

για να αρνηθείς κάθε συζήτηση συνεργασίας με την ακροδεξιά και το ΠΑΣΟΚ ( Καμένος , Κατσέλη ) η μόνη προϋπόθεση είναι να είσαι αριστερός .

ποτέ δεν είπα εγώ για αριστερά πανστρατιά , αλλά ότι μια λογική απέναντι στο καπιταλιστικά , ιμπεριαλιστικά και αστικοκοινοβουλευτικά λογικό , μπορεί να ενώσει την αριστερά .

" κάποιος σύντροφος "

Ανώνυμος είπε...

ξέχασα τον μπάρμπα Φώτη σε αυτούς που κάποιος αριστερός αρνείται το ενδεχόμενο να αρχίσει να σκέφτεται το ενδεχόμενο να αρχίσει να συζητάει το ενδεχόμενο να συζητήσει μαζί του για το αν θα συνεργαστούν .

όποιος βέβαια τον είχε στο κόμμα του και επιμένει να μην απολογείται , μπορεί και να ξαναπάει μαζί του , αφού το έκανε ήδη μια φορά .

" κάποιος σύντροφος "