Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΔΗΜΑΡ: Πώς να κάνετε μία τρύπα στο νερό και να πέφτετε μέσα!




Μία μόνο κίνηση θα μπορούσε να διασώσει τη ΔΗΜΑΡ από τη στιγμή που ο ‘‘δυναμικός’’ Αντώνης Σαμαράς πήρε την πραξικοπηματική απόφαση να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ και να περάσει τη θηλιά τής ανεργίας στο λαιμό 2.700 εργαζόμενων. Μία κίνηση που ο Φώτης Κουβέλης με τα άψογα δικηγορίστικα ελληνικά του θα μπορούσε να εκτελέσει με τα εξής περίπου λόγια:

«Κύριε Πρωθυπουργέ, από τη στιγμή που προχωρήσατε στην απόφασή σας παρά τις δεδηλωμένες και γνωστές σε σας διαφωνίες των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, είναι προφανές ότι παραβιάσατε κάτι πολύ μεγαλύτερο από την περσινή προγραμματική μας συμφωνία. Παραβιάσατε το πνεύμα και την ουσία τών αρχών τής δημοκρατικής διακυβέρνησης. Αν δεν ανακαλέσετε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου εντός 48 ωρών, θα εισηγηθώ στο κόμμα μου την άρση τής εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».

Δεν την έκανε αυτή την κίνηση η ΔΗΜΑΡ. Προτίμησε να εμπλακεί στις ‘‘διαπραγματεύσεις’’. Δηλαδή, να διαπραγματευθεί τις στοιχειώδεις αρχές αυτής τούτης τής κουτσουρεμένης αστικής δημοκρατίας α λα Γκρέκα. Και τώρα, αναγκάζεται να βγάλει την ουρά της απ’ έξω. Πολύ αργά. Διότι:

Η εικόνα που σχηματίστηκε και θα ενδυναμωθεί από τα παπαγαλάκια τών συστημικών ΜΜΕ είναι ότι η ΔΗΜΑΡ έφερε στο χείλος τής καταστροφής την Ελλάδα για 600, 700, άντε 800 βαριά-βαριά εργαζόμενους. Πώς θα το ακούσει αυτό ο κόσμος τών ‘‘υπεύθυνων αριστερών’’ στους οποίους απευθύνεται; Με ανατριχίλα, προφανώς. Αρκετή για να τους κάνει να δουν με κάποια μεγαλύτερη συμπάθεια τον ‘‘πραγματικά υπεύθυνο αριστερό’’ Βενιζέλο. Κι αν πάλι υπολογίζει ότι αυτή η κίνηση θα την ξεπλύνει στη συνείδηση του κόσμου για την εθελοντική μετατροπή της σε δεκανίκι τής δεξιάς, με τους υπολογισμούς θα μείνει. Η αντίδρασή της, εκτός από το ότι ήρθε too late, είναι ταυτόχρονα και too little...

Βλέπουμε και κρατάμε ένα θετικό (όχι για την ίδια, για το γενικότερο πολιτικό σκηνικό): Ελέω του ‘‘υψηλού’’ επιπέδου πολιτικής συνείδησης και γνώσης τού ελληνικού λαού, μία όχι ευκαταφρόνητη μερίδα ευτυχών ηλιθίων που θεωρεί τη ΔΗΜΑΡ αριστερό κόμμα θεωρούσε και την κυβέρνηση Σαμαρά κάτι διαφορετικό από μία κλασική δεξιά κυβέρνηση, «αφού συμμετέχουν και αριστεροί». Επειδή δεν μας παίρνει ο καιρός μέχρι να αναβλέψουν όλοι αυτοί οι ευτυχείς ηλίθιοι, καλό είναι που φεύγει από το κάδρο το άδειο και ξεβαμμένο κόκκινο πουκάμισο της ΔΗΜΑΡ. Αν τελικά φύγει, βεβαίως βεβαίως. Όταν έχει κανείς να κάνει με μία «Αριστερά τής Ευθύνης», ποτέ δεν ξέρει τι του ξημερώνει...


Η photo είναι από το samostimes.gr



36 σχόλια:

Μάρκομ Ξ είπε...

Μακάρι να είναι έτσι. Δεν πιστεύω πάντως ότι το σύστημα θα ξεγράψει τη ΔΗΜΑΡ τόσο εύκολα. Θα χρησιμοποιηθεί ως αντίβαρο για να προσελκύσει κάποιους ψηφοφόρους από τα αριστερά (ή "αριστερά").

συντροφικά,
Μάρκομ Ξ

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω.Το χαρτι του κυρ Φωτη τους ειναι ακομα χρησιμοτατο για να καει ετσι ευκολα ποσο μαλλον οταν και ιδιος δε δειχνει να το θελει. Αριστερα της ευθυνης;αριστερα για να φτυνεις.
Να κανω εδω ενα off-topic και να καταθεσω ενα προβληματισμο.
Μηπως η κινηση Σαμαρα να ριξει μαυρο συνιστα ενα τακτικισμο πρωτου μεγεθους;
Εχω ακουσει διαφορες αποψεις.Δειχνει πυγμη και αποφασιστικοτητα στην τροικα.Θελησε να μετρησει αντιδρασεις. Μηπως αξιζε το ρισκο της λεγομενης δημοκρατικης εκτροπης αν τελικα το κινημα θεωρησει τη πιθανη επαναλειτουργια της συχνοτητας της ερτ νικη και ουσιαστικα αφοπλισμενο του επιτρεψει ευκολοτερα να προχωρησει στο ξεπατωμα του δημοσιου;
Eδω ισως ειναι το κρισιμο σημειο.Kαι θα κριθουν βεβαιως και οι διαφορες δυναμεις στο κατα ποσο συνεβαλαν ωστε να αποκτησει ο αγωνας τα χαρακτηριστικα που θα του εδιναν τη δυνατοτητα για συνεχιση και κλιμακωση.Παρολαυτα
θελω να πιστευω οτι ο Σαμαρας λογαριασε χωρις τον ξενοδοχο.
Αυτα τα ολιγα οπως μου σκανε στο μυαλο τις τελευταιες μερες.

Гриша

Μάρκομ Ξ είπε...

Πάντως σ/φε βλέποντας πως εξελίσσονται τα πράγματα, νομίζω ότι ο κύριος -όχι ο μόνος- λόγος που η κυβέρνηση (επίτρεψέ μου, και όχι ο Σαμαράς μόνος του) προχώρησε σε αυτή την κίνηση είναι η διανομή υποδομής παροχής ψηφιακού σήματος και η τεράστια περιουσία της ΕΡΤ, τόσο σε εξοπλισμό και αρχείο, όσο και σε ακίνητα.
Όσο για το άλλο που λες, δε νομίζω ότι απαλοίφεται εύκολα αυτό που έγινε στη συνείδηση του λαού. Δεν ξέρω αν θα συνεχίσει να αντιδρά, έτσι όπως αντέδρασε με αφορμή την ΕΡΤ, αλλά η εμπειρία αυτή νομίζω ότι εγγράφεται ανεξίτηλα στην πολιτική του μνήμη. Δεν είναι τυχαίο ότι πάρα πολλοί από τους διαδηλώνοντες στο ραδιομέγαρο που μίλησαν στην κάμερα είπαν ότι κατανοούν ότι έρχεται η σειρά τους και πρέπει να αγωνιστούν.

Ουφ! Πολλά είπα

συντροφικά,
Μάρκομ Ξ

ΕΟΣ είπε...

Ο αστισμός έχει και άλλα χάρτια εκτός από την ΔΗΜΜΑΡ. Αν καεί το ένα τραβάει άλλο, όπως:
Το Σχέδιο Β' του Σαμαρά!

Δεν είναι ανάγκη να είσαι στην Κυβέρνηση για να ακολουθείς τις επιλογές του αστισμού. Και στην αντιπολίτευση με επαναστατικές κομμουνιστικές κορώνες, μια χαρά μπορείς να λειτουργείς όχι μόνον ως "πολιτικός εκπρόσωπος' της αστικής τάξης, αλλά ως ένας κλασσικός "έλληνας" καπιταλιστιστης, όπως το ΚΚΕ. Περισσότερα εδώ:

Το συμβάν της ΕΡΤ μπορεί να ξεπλύνει το ΚΚΕ;

Ανώνυμος είπε...

Οι γνωστες χιλιοαπαντημενες βρωμιες που διαπερνουν ολο το αντι-ΚΚΕ μπλοκ απο αντιεξουσιαστες μεχρι και τη χ.αυγη.
Συνεχιστε ετσι.Στο διαδικτυο καλα τα πατε. Το θαρρος να ρθειτε να μας τα πειτε προσωπο με προσωπο ποτε θα το βρειτε;

Гриша

Μάρκομ Ξ είπε...

ΔΙΟΡΘΩΣΗ: "...απαλοίφεται εύκολα αυτό που έγινε ΑΠΟ τη συνείδηση του λαού."

Ανώνυμος είπε...

το ότι υπάρχει μια ρωγμή στον ιδρυτικό μύθο της κυβέρνησης είναι θετικό .

η ρωγμή δεν επήλθε με υπεύθυνες διαδικασίες , πλατιές δημοκρατικές ενότητες και τέτοια .

επήλθε με μια συνεχιζόμενη κατάληψη της ΕΡΤ , και το κίνημα ανυπακοής .

έχει δηλ αξία αν η ρωγμή ( ότι και να κάνει τελικά ο μπάρμπα Φώτης ) σε τι συμπέρασμα οδηγεί . η θεωρία ότι ο Κουβέλης " κάτι θα κάνει " στην οποία ξεκάθαρα επένδυσε ο Τσίπρας , δεν επιβεβαιώνεται . Απόδειξη ότι εκεί επένδυσε ο Τσίπρας είναι το περιεχόμενο της ομιλίας του την Δευτέρα .

είναι καθαρό βέβαια ότι το σύστημα δεν θα αφήσει την ρωγμή αυτή χωρίς να προσπαθήσει να την γυρίσει υπέρ της .

ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει συνεχή δείγματα αυτοκτονικού ιδεασμού , ότι έχει συμμάχους στα δεξιά του είτε στο πρόσωπο της πρώην ανανεωτικής πτέρυγας που έχει μεγάλα ερείσματα στο τσιπρικό μπλοκ , είτε στο γαπ - ικό ΠΑΣΟΚ ( Κατσέλη ) είτε στην λεγόμενη λαϊκή αντιμνημονιακή δεξιά .

είναι η πολιτική του πολιτικού εύρους αντί του κοινωνικού βάθους , που δεν έχει άλλο πιθανό τέλος από την ισοπέδωση της αριστεράς και του εργατικού κινήματος , που δεν προαλείφονται σήμερα για κανέναν συστημικό ρόλο .

ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να επιχειρήσει να ισοπεδώσει την ΔΗΜΑΡ , να αρνηθεί οποιαδήποτε διεστραμμένη πιθανότητα οποιασδήποτε συνεργασίας μαζί της .

καμία σχέση δεν έχει η στάση του ΚΚΕ με όλα αυτά . Αν ο ΣΥΡΙΖΑ πάει με μνημονιακή κυβέρνηση ( με Καμένους , Κουβέληδες , Κατσέλη ) και επικαλεστεί δικαιολογία στο ... ΚΚΕ θα γελάσει κάθε πικραμένος !

το βασικό βέβαια είναι η κλιμάκωση του αγώνα για την ΕΡΤ . Ο ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει να κρατάει καθυστερήσεις μέχρι να αδειάσει το ραδιομέγαρο , και να πάρει επιτέλους θέση.

" κάποιος σύντροφος "

LeftG700 είπε...

Φίλοι τής ΕΟΣ,


Επαναφέρετε ένα ζήτημα το οποίο έχει δώσει πολύ ψωμί σε όλο το αντικομμουνιστικό τόξο (προσοχή: αντικομμουνιστικό, όχι αντιΚΚΕ). Για μας δεν υπάρχει κανένα θέμα, πλην των ανθρώπων που έμειναν άνεργοι (ποία είναι η πολιτική ευθύνη τού ΚΚΕ; —αφήνω απ’ έξω τις επιχειρηματικές πιθανώς λανθασμένες κινήσεις) και του αυταρχικού τρόπου με τον οποίο το ΚΚΕ αντιμετώπισε τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων. Όμως ο αυταρχισμός και η αλαζονεία τού ΚΚΕ είναι γενικός κανόνας και γενικό πρόβλημα που δεν αφορά στην καρδιά τού προβλήματος.

Επί τής ουσίας, όλη αυτή η προπαγάνδα είναι αέρας κοπανιστός! Το ΚΚΕ δεν είναι το μοναδικό δυτικό κομμουνιστικό κόμμα με κομματικές επιχειρήσεις. Για τραβάτε να ρωτήσετε για τις επιχειρήσεις τού ΚΚΙ και ΓΚΚ στις δεκαετίες τού ’70 και του ’80 και πείτε μας πού βρίσκονται τώρα και τι κάνουν οι εργαζόμενοι στα κομματικά τους έντυπα και εφημερίδες! Και είναι περίεργο που εσείς, ασφαλώς οπαδοί τού δόγματος «σοσιαλισμός σε μία χώρα δεν γίνεται», επικρίνετε το ΚΚΕ επειδή αδυνατεί να έχει σοσιαλιστική επιχείρηση σε μία καπιταλιστική χώρα!!! Καλές είναι οι αντιΚΚΕ εμμονές, αλλά έχουν και μερικές παρενέργειες: συχνά καθιστούν γελοίους αυτούς οι οποίοι τις έχουν…

Για να τελειώνουμε: Πείτε ότι η Τυποεκδοτική κι ο Ριζοσπάστης ήταν μία αναρχοαυτόνομη κολεκτίβα με λειτουργίες σαν αυτές που ονειρεύεστε: αμεσοδημοκρατικές. Πείτε ότι εσείς ήσασταν μέλη αυτής τής κολεκτίβας. Μπορείτε να μας πείτε, για να ’χουμε και το καλό ρώτημα, τι θα λέγατε στη γενική συνέλευση της κολεκτίβας, όταν το λογιστήριό της θα ανακοίνωνε πτώση τού κύκλου εργασιών κατά 40, 50 ή 60%; Με ποιους τρόπους θα προτείνατε να ισοσκελιστεί η απώλεια εσόδων;

Αφήστε τη φτηνή προπαγάνδα. Το ΚΚΕ, δυστυχώς, έχει πολλά σημεία για να του ασκήσετε σοβαρή κριτική. Όχι όμως αυτό. Αυτό είναι προνομιακό πεδίο μόνο για αντικομμουνιστές. Ξεκαθαρίστε με τον εαυτό σας τι ακριβώς είστε κι αν αυτό που θέλετε είναι ένα καλύτερο ΚΚΕ ή (απλώς και ‘‘ριζοσπαστικώς’’) να μην υπάρχει καν κομμουνιστικό κόμμα στην Ελλάδα.


Τα λέμε


ΥΓ Αμφιβάλλω αν θα σας βοηθήσει, αλλά ρίξτε μια ματιά σε μια παλιά σχετική μας ανάρτηση

Ανώνυμος είπε...

δεν έχω σχέση με το 95 % όσων λέει η ΕΟΣ , αλλά για το ΚΚΕ έχει και κάποια δίκια .

όταν το ΚΚΕ εξαγγέλλει την πρώτη ιδιωτικοποίηση από μεριάς αριστεράς ( πώληση του 902 ) θα δεχτεί κριτική .

όταν απλώνεται σαν επιχειρηματίας σε σημείο να γίνει εκδοτικός κολοσσός με συστημικές εφημερίδες και κρατικές δουλειές , και μετά βαράει κανόνι , θα δεχτεί κριτική .

όταν βγάζει απεργοσπαστικό ριζοσπάστη , θα δεχτεί κριτική .

όταν ονομάζει προδότες απολυμένους δημοσιογραφους που ζήτησαν την βοήθεια της ΕΣΗΕΑ , θα το λέμε .

ο αντικομμουνισμός προέρχεται πρώτα και κύρια από τον κομμουνισμό που δεν είναι κάτι άλλο από τον καπιταλισμό σαν ηθική , σχέσεις , αξίες κλπ .

αυτό είναι κριτική στο ΚΚΕ και όχι πχ γιατί δεν πάει με τον Τσίπρα .

γιατί δεν έχει γραμμή όξυνσης της ταξικής αντιπαράθεσης και προβολής άλλου δρόμου για την κοινωνία .

" κάποιος σύντροφος "

LeftG700 είπε...

Φίλε κ.σ.,


Ως προς τους χειρισμούς των αντιδράσεων των απολυμένων, τα είπαμε. Παραβιάζεις ανοιχτές θύρες.

Κατά τα άλλα: Το ερώτημα που θέσαμε στους ΕΟΣτζήδες περί κολεκτίβας κ.λπ. επεκτείνεται και σε σένα.

Αναμένουμε απάντηση.


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

έχω απαντήσει φίλε .

δεν θα άπλωνα το ΚΚΕ επιχειρηματικά τόσο μακρυά και με αμφιλεγόμενους πελάτες που μετά το ΚΚΕ κατήγγειλε ότι αλλάξανε τυπογραφείο για να πάνε σε πιο ... ακριβό !

λες ότι και ο ίδιος είπες για τον χειρισμό των απολυμένων του ρ . μα αυτό είναι το σημείο που κυρίως εκμεταλλέυεται η ακροδεξιά .

πιο κάτω δεν έχω κάποιο πρόβλημα να σου πω ότι ένα ΚΚ δεν πρέπει να έχει κανονικές επιχειρήσεις ούτε από άποψη μετοχικής σύνθεσης και ιδιοκτησίας , ιεραρχίας , λειτουργίας κλπ .

το ότι ο κομμουνισμός δεν έρχεται με νησίδες δεν είναι άλλοθι για να βουτάμε στον καπιταλισμό . Επίσης δεν έρχεται με ταξική συνεργασία , αλλά εκεί δεν είσαι και τόσο αυστηρός .

λογικές άσπρου γάτου μαύρου γάτου είναι για τα σκουπίδια .

πες μου και συ αν το ΚΚΕ από αριστερή ηθική σκοπιά έχει δικαίωμα να πουλήσει τον 902 .

το θέμα είναι να κάνουμε κριτική στο ΚΚΕ από τα αριστερά και όχι να το χαϊδεύουμε στα ζητήματα αντικαπιταλιστικού συμβολισμού , και στα υπόλοιπα να το καλούμε να μπει σε αυτοκτονικά εγχειρήματα ταξικής προδοσίας .

κάνεις κριτική στο ΚΚΕ από τα δεξιά σε πολιτική γραμμή και το χαϊδεύεις στα δείγματα καπιταλιστικής χυδαιότητας .

του λες να επεκτείνει την καπιταλιστική χυδαιότητα σε όλα τα θέματα . Εγώ του λέω να πάψει να την δείχνει γενικά .

αυτή είναι η διαφορά μας ...

" κάποιος σύντροφος "

LeftG700 είπε...

Φίλε κ.σ.,


Αρχίζοντας από το τέλος: Εγώ νομίζω ότι η διαφορά μας είναι πως ονειροβατείς σε καταστάσεις και σχήματα εκτός πραγματικότητας. Και το κύριο πρόβλημα είναι, επειδή δεν πρόκειται βέβαια να ακούσεις εμένα, ότι έχει πεθάνει κι ο Βλαδίμηρος για να σε πάρει στο κυνήγι. Προχωρώντας:

Όσο ποστάρισε σχόλιο εδώ ο Λένιν για να μας δώσει τα φώτα του, άλλο τόσο μάς φώτισες κι εσύ με την ‘‘απάντησή’’ σου. Η οποία ‘‘απάντηση’’, ποια είναι; Είναι η εξής ‘‘συνεπής’’ και ‘‘καθαρά’’ αριστερή ιδέα κοντολογίς:

«Δεν θα μεγάλωνα την Τυποεκδοτική κι έτσι δεν θα ...υποχρεωνόμουν να κάνω απολύσεις»(!!!)

Δηλαδή, δεν θα απασχολούσα τόσους πολλούς. Θα απασχολούσα λιγότερους. Εκτός από άλλες τρύπες που έχει αυτή η ‘‘λογική’’ («λιγότεροι εργαζόμενοι, περισσότεροι στην εκμετάλλευση του ιδιώτη καπιταλιστή ή στην ανεργία», ή μικρότερος κύκλος εργασιών άρα μικρότερα έσοδα για να χρηματοδοτείται η λειτουργία τού κόμματος) έχει και μία άλλη τρυπάρα:

Τι θα έκανες ως μέλος τής κολεκτίβας όταν τα έσοδα από τις πωλήσεις τού Ρίζου και του Οδηγητή έπεφταν λόγω αφραγκίας τού κόσμου και οι τσίμα-τσίμα εργαζόμενοι που απασχολούσε η κολεκτίβα σου μόνο για τις καθαρά κομματικές δουλειές είχαν μεν λαμβάνειν αλλά παρά του μη έχοντος φράγκο κόμματος;

Φίλε κ.σ., με τα λόγια χτίζω κι εγώ κι εσύ κι ο καθένας ανώγεια και κατώγεια. Ωραία είναι, δεν λέω. Αλλά, ξέρεις κάτι; Ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα που έχουν τα λόγια;

Δεν τρώγονται!


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

δεν μπορώ να λέω συνέχεια τα ίδια .

δεν έχουν καμία αξία αυτά που λες , πόσο πιο κατηγορηματικα να σου το πω ? ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ , ούτε να παρεξηγηθείς δεν είσαι ικανός ?

Ο Λένιν μας φώτισε και τρίχες ! ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ !!!

Δεν τρώγονται αυτά που λέω ? Συγγενικά τραπέζια μου θυμίζεις ρε φίλε , ατάκες δεξιών ογδοντάχρονων που ειρωνεύονται τον αφελή αριστερό .

λιγότεροι εργαζόμενοι στο ΚΚΕ , περισσότεροι στην εκμετάλλευση του ιδιώτη ? Το ΚΚΕ δεν είναι ιδιώτης καπιταλιστής δηλαδή ? Δεν ήξερε ότι θα έρθει καπιταλιστική κρίση ? Γιατί να έχει επιχειρήσεις μεγαθήρια για να συντηρηθεί ? Ο καχεκτικός ΣΥΡΙΖΑ με τα κρατικά λεφτά του 4 % είχε επιχειρήσεις ?

Ξέρεις , δεν τα γράφω για σένα . Έχω παραιτηθεί από την πιθανότητα να έχεις κάποια συγκρότηση , σοβαρότητα , πορεία μέσα στην αριστερά .

Αυτά τα λίγα φίλε γιατί σε βαρέθηκα ...

" κάποιος σύντροφος "

LeftG700 είπε...

Φίλε κ.σ.,


Μια και βαρέθηκες εμένα και δεν θα έχω κατά πώς φαίνεται την ευκαιρία να σε συγκρατώ, όσο μπορώ, από τον καλπασμό σου προς την Δευτέρα Παρουσία τής αγνής, αμόλυντης και αποστειρωμένα καθαρής σοσιαλιστικής κοινωνίας, ακόμα και σε συνθήκες καπιταλισμού, αναζήτησε και διάβασε μια μικρή μπροσούρα τού Λένιν που νομίζω ότι σου ταιριάζει γάντι (περισσότερο ακόμα κι από την περίπτωση που θα είχε γραφτεί ειδικά για σένα):

«Το κύριο καθήκον τών ημερών μας. —Για τα ‘‘αριστερά’’ παιδιαρίσματα και το μικροαστισμό»


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

τρίχες και καραγκιοζιλίκια !

" κάποιος σύντροφος "

LeftG700 είπε...

Φίλε κ.σ.,


Και τι μας το λες εμάς; Στον Βλαδίμηρο να τα πεις που πολέμησε με νύχια και με δόντια υπέρ τού κρατικού καπιταλισμού, αντί να αφήσει ο προδότης την επανάσταση να καταρρεύσει! Εκεί να δεις υποταγή στην καπιταλιστική χυδαιότητα!

Ξύπνα σύντροφε! Το άλογο πάνω στο οποίο ονειρεύεσαι ότι καλπάζεις προς τον επίγειο Παράδεισο είναι αυτό το ξύλινο που είχες μικρός. Το χειρότερο: είναι και κουτσό!


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=U2RAUflPa9g

" κάποιος σύντροφος " ( όχι δικός σου δεν είμαστε σύντροφοι εσύ τα έχουμε πει , με τον ΓΑΠ την Κατσέλη και την ακροδεξιά ! - εγώ είμαι με τον ... αριστεριστή Καμπανέλλη !! )

LeftG700 είπε...

Εσύ φίλε μου, δυστυχώς, είσαι για τα πανηγύρια! Πράγμα που σημαίνει: περιορίσου στις αφισοκολλήσεις, άντε και στο κράτημα του κονταριού κανενός πανό. Μέχρι εκεί.

Άμα ξεστραβωθείς, εδώ είμαστε...

Ανώνυμος είπε...

( ξημερώματα πρώτης μέρας , με την ΕΡΤ περικυκλωμένη από στρατό )

http://www.youtube.com/watch?v=j0w-Emp3pHw

" λαέ θυμήσου το χώμα που πατάς , λευτέρωσε ο Άρης και ο ΕΑΜ - ΕΛΑΣ . "

ανωριμότητες ...

καλύτερα έτσι .

ΤΗΝ ΕΙΔΑΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑ ΦΩΤΗ !

ΟΙ ΧΟΥΝΤΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ !

" κάποιος σύντροφος "

Ανώνυμος είπε...

Καλοδεχούμενη είναι οποιαδήποτε εξέλιξη δυσκολεύει το έργο της κυβέρνησης. Χωρίς αυτό να αθωώνει ή να εξωραϊζει τη ΔΗΜΑΡ. Αίσθησή μου είναι ότι η κίνηση αυτή της ΔΗΜΑΡ έγινε, ανάμεσα στα άλλα, για να χρησιμοποιηθεί η ΔΗΜΑΡ αργότερα (εξαγνισμένη υποτίθεται) σε αστική κυβέρνηση άλλου μίγματος πολιτικής, δηλ. κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ στην καθόλου απίθανη περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτεύσει στις επόμενες εκλογές.

ΑΕΚτζής

LeftG700 είπε...

Φίλε ΑΕΚτζή,


Ο πρώτος λόγος είναι αυτός που ισχύει για κάθε κόμμα (εδώ σου έχουμε κακά νέα: ούτε το ΚΚΕ εξαιρείται): πολιτική επιβίωση.

Από την άλλη, θα συμφωνήσω στο εξής: η κίνηση αυτή κάνει πιο εύκολη τη συμμετοχή τής ΔΗΜΑΡ σε μία ενδεχόμενη κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

φίλε αεκτζή έτσι είναι αλλά αυτό πέφτει στους εργαζόμενους την νεολαία , κάθε αριστερό άνθρωπο , μην σου πω κάθε δημοκρατικό και τίμιο άνθρωπο , να το αποτρέψει και να το ανατρέψει στον δρόμο .
" κάποιος σύντροφος "

Kαντριανιώτης είπε...

Συμφωνώ πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να λειώσει την Δημαρ του Κουβέλη.Αν θέλει να μην χάσει καθε ίχνος τιμιότητας και αξιοπιστίας,πρέπει απο τώρα να αποκλείσει ρητά κάθε επαφή με τα ρετάλια που συνεργάσθηκαν με Σαμαράδες Βορίδηδες και άλλα ακροδεξιά μπουμπούκια.
Χίλιες φορές να μην κυβερνήσει ποτέ,παρά να συνεργαστεί με το όλον ή μέρος της Δημαρ.
Όσον αφορά το κκε συμφωνώ με την ΕΟΣ γιατί και η υποκρισία έχει τα όριά της.Δεν μπορεί το κόμμα που πρώτο εφάρμοσε τους μνημονιακούς νόμους στους εργαζόμενούς του,έκλεισε σταθμούς και μέχρι σήμερα να συνεχίζει τις απολύσεις,να κόπτεται δήθεν για τους απολυμένους της ΕΡΤ.
Προχθές η Παπαρήγα αθώωσε τον Καραμανλή για την δολοφονία Λαμπράκη,νομίζοντας έτσι να τσιμπήσει κανα ψηφαλάκι απο τους δεξιούς που μαύρισε την ψυχή τους το μαύρο στην ΕΡΤ.
Πολιτική αδίστακτων καιροσκόπων που μπροστά σε μικροκομματικά οφέλη δεν διστάζουν να φτύνουν τον μάρτυρα Λαμπράκη.
Αισχροί απεργοσπάστες γιατί έπρεπε να κυκλοφορήσουν απεργοσπαστικό Ρ.αφού αλλοιώς θα αθετούσαν την συμφωνία που είχαν κάνει για να διαφημίσουν την Κυριακή διάφορα καπιταλιστικά υποπροιόντα που κατά τ'άλλα το κκε μάχεται για να ανατρέψει τον καπιταλισμό.
Και μετά κάποιοι έχουν αμφιβολίες ακόμα αν πρόκειται για ενα κόμμα με καπιταλιστικές επιχειρήσεις.
Οι εκλογές στην ΕΣΗΕΑ έδειξαν κάποια πράγματα όταν η παράταξη του κκε έπαθε κανονική πανωλεθρία.
Με τιμή.

Μάρκομ Ξ είπε...

Νομίζω όμως ότι ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ πιέζει τη ΔΗΜΑΡ:

http://www.syriza.gr/%CF%83%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CF%80-6/

Ανώνυμος είπε...

χιουμοριστικά το λες μάρκομ ξ ?

γιατί τα πράγματα εγώ νομίζω πάνε πραγματικά άσχημα , με μια κλίκα στον ΣΥΡΙΖΑ να επιβάλλει την νεκρανάσταση της κεντροαριστεράς στην πλάτη των μελών ...

αν γίνει βίαιη εκκένωση της αγ παρασκευής , επειδή ο Δένδιας και ο Σαμαράς δεν με αφορά , την λυπητερή θα την στείλω στον Τσίπρα ( εννοείται όχι στον κάθε σύντροφο αγωνιστή του ΣΥΡΙΖΑ ) , εκτός και αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγαλλει έστω τώρα γραμμή για παλαιική στήριξη της κατάληψης για την ανατροπή της κυβέρνησης στον δρόμο και για την ανάδειξη κυβέρνησης της αριστεράς υπό κοινωνικό έλεγχο δηλαδή , και όχι μια κυβέρνηση στα πλαίσια του σ 1975 .

" κάποιος σύντροφος "

Μάρκομ Ξ είπε...

Όχι δεν το λέω χιουμοριστικά.

Εσύ βάζεις άλλο θέμα σ/φε. Πάντως η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ όλες τις ημέρες καλούν τον κόσμο στο ραδιομέγαρο. Θεωρώ ότι το να αναπαράγουν το κάλεσμα των ίδιων των εργαζόμενων της ΕΡΤ είναι αρκετό.

συντροφικά,
Μάρκομ Ξ

Μάρκομ Ξ είπε...

Αυτό με καλύπτει

http://left.gr/news/o-syriza-ekm-stirizei-toys-agones-ton-ergazomenon-tis-ert-kai-tha-yperaspistei-ti-dimosia

συντροφικά,
Μάρκομ Ξ

Ανώνυμος είπε...

αλλά ρε σ/φε τι σόι πίεση είναι αυτή ?

αυτό είναι αποδοχή του άλλου εν λευκώ , έκανες μισό βηματάκι , όλα μέλι γάλα , γίναμε συνεταιράκια δεν καταλαβαίνω ...
άσε που ούτε μισό βήμα δεν υπάρχει , είναι σαφές ότι η κίνηση της ΔΗΜΑΡ δεν έχει να κάνει με την οικονομία , την διεθνή θέση της χώρας και αυτό που λέμε μνημόνιο , δηλαδή το αν η χώρα θα είναι στο πλαίσιο του ΔΝΤ της ΕΕ και της ΕΚΤ .

δημοκρατικό αντιμνημονιακό μέτωπο ?

ξέρεις στον καπιταλισμό , υπάρχει μια αλήθεια . Μια κυβέρνηση είναι κυβέρνηση του δεξιότερου ετέρου που την απαρτίζει γιατί έτσι κι αλλιώς στελεχώνουν το κράτος που είναι ταξικά μεροληπτικό από μόνο του .

Δεν επιτρέπεται η αυταπάτη πως όποιος έχει 130 βουλευτές είναι αφεντικό της κυβέρνησης . Αφεντικό είναι όποιος επιβάλλει την κρατική πολιτική , το " ευρώ πάση θυσία " που θα ζητήσει ο μπαρμπα Φώτης , το κυνήγι των μεταναστών που θα ζητήσει ο Καμένος .

εννοείται η αριστερά καλεί στο ραδιομέγαρο , όχι όμως για την ανατροπή της κυβέρνησης και για την υπεράσπιση του χώρου δεν καλεί . Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ναι .
΄
έτσι η αριστερά εγκαταλείπει στην τύχη τους τους εργαζόμενους , και αν αυτοί εγκαταλείψουν τον αγώνα , θα πει " αυτονομία των αγώνων " , " δεν καπελώνουμε " και τέτοια .

" κάποιος σύντροφος "

Ανώνυμος είπε...

και ο δένδιας καλύπτεται από αυτό μιας και δεν έχει το " έλα να μας βγάλεις έξω " .

τα να λες την κυβέρνηση αντιδημοκρατική δεν την αγγίζει , είναι τιμή της και καμάρι της .

να αντιπαρατεθείς είναι το θέμα . να υπερασπιστείς την δημόσια περιουσία και τους εργαζόμενους .

By any means necessary

" κάποιος σύντροφος "

Kαντριανιώτης είπε...

Αν ο Σαμαράς τολμήσει να βγάλει δια της βίας με τα ΜΑΤ τους εργαζόμενους απο το ραδιομέγαρο,το λιγώτερο που θα έπρεπε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να καλέσει όλο το λαό να υπερασπισθεί την ΕΡΤ και να βρίσκεται με όλους τους βουλευτές του και τον Τσιπρα επικεφαλή στην πόρτα του ραδιομεγάρου να αποτρέψει την κατάληψη απο τα ΜΑΤ και τους φασίστες.
Τότε θα πείσει πως θέλει να ανατρέψει την φασιστική κυβέρνηση και πως έχει σκοπό να προχωρήσει σε μεγαλύτερες συγκρούσεις που σίγουρα θα ακολουθήσουν.
Καλά τα λόγια συμπαράστασης αλλά τα έργα και η πραγματική αντίσταση είναι αυτό που μετράει.
Με τιμή.

Ανώνυμος είπε...

Αναγκάζομαι να παρέμβω γιάυτό το "επικεφαλή", του πραπάνω σχολίου, που βγάζει μάτι ως προϊόν τω ελληνικών των ιδιωτικών τηλεοπτικών πρωϊνάδικων και των φυγόπονων καταλήψεων δημοσίων σχολίων με προσχηματικά αιτήματα.
Να άλλη μια αιτία να υπερασπιστούμε το ποιοτικό κομμάτι της ΕΡΤ,που η Αριστερά την είχε αφήσει χρόνια ανυπεράσπιστη σε ρόλο φέουδου διορισμών των διάφορων Κεδίκογλου αλλά και περίεργων συμφεροντολόγων "συνδικαλιστών", που πρόσφατα άλλαξαν χρώμα και που ποτέ δεν καταγγέλονταν.
Με κίνδυνο οι Leftg700 να με πουν φιλελεύθερο ή κακεντρεχή ή δεν ξέρω τί άλλο, νομίζω ότι καθήκον άμεσο του κ.Τσίπρα είναι να δώσει πριν πάει στην ΕΡΤ να συμπαρασταθεί (κι εγώ θεωρώ την ΕΡΤ μια μείζονα υπόθεση Δημοκρατίας), να εξηγήσει τι συμβαίνει στη Βραζιλία που τόσο μας την εκθείαζε ως υπόδειγμα αριστερής διακυβέρνησης.
Έχω την αίσθηση ότι οι φτωχοί αντιδρούν στις χυδαίες κυβερνητικές φιέστες του Μουντιάλ και των Ολυμπιακών αγώνων και η αριστερή (!) κυβέρνηση αντιδρά με ωμή αστυνομική βία.
Λ.

Kαντριανιώτης είπε...

Για να γνωρίζεις τα προιόντα των ιδιωτικών πρωινάδικων σημαίνει πως είσαι πιστός θιασώτης,και για τις καταλήψεις δημόσιων σχολείων μάλλον απο τα ίδια μέσα τις έχεις πληροφορηθεί.
Πολλοί θα ήθελαν ο Τσίπρας και ο κάθε Τσίπρας εν μέσω χαλασμού και με την ΕΡΤ στο μαύρο,να πάρει θέση για την εξαφάνιση της ροζ τουλίπας στον Αμαζόνιο ή γιατί ο Νεάρτελαντ έτρωγε ωμό το κρέας και δεν το έβαζε σε χύτρα ταχύτητας ή αν οι δεινόσαυροι πήγαν απο μετεωρίτη ή απο τα σχόλια διάφορων πονομένων που βρίσκουν στα διάφορα μπλόγκς διέξοδο και παρηγοριά.
Ελπίζω την άλλη φορά να το φροντίσει ο Τσίπρας.
Για τον πλουραλισμό ρε γαμώτο.

LeftG700 είπε...

Φίλε Λασκαράτε, σε (ξανα)καλωσορίζω κι από τις εδώ μέσα σελίδες.


Για τη γραμματολογική παρατήρησή σου, δεν έχω να πω πολλά. Είναι ένα λάθος που γίνεται συχνά (μαζί με την εξαφάνιση του ς από τις λέξεις έξοδος, διέξοδος, δίοδος, κ.λπ., κ.λπ. και τη μετατροπή τού ανεξαρτήτως σε ανεξαρτήτου) και σαφώς μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει η τουβούλα. Όμως, γιατί τόση αυστηρότητα με τους ανθρώπους που επηρεάζονται; Και γιατί το συνδέεις με μαθητικούς ακτιβισμούς;

Δεν πρόκειται να σε πω ούτε κακεντρεχή, ούτε φιλελεύθερο. Θα αποφεύγω χαρακτηρισμούς τέτοιου είδους και θα μείνω στο χαρακτηρισμό απόψεων. Λοιπόν:

Ως προς το θέμα που βάζεις (Βραζιλία) και την άποψή σου ότι θα έπρεπε να πάρει το λόγο ο Τσίπρας επ’ αυτού, θα συμφωνήσω με την ουσία τής απάντησης που σου δίνει ο Καντριανιώτης. Για ποιο από όλα τα σημεία και τέρατα που γίνονται στον πλανήτη να πρωτομιλήσει ο Τσίπρας (ή ο Κουτσούμπας, τα ηγετικά στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.λπ.). Εδώ χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα. Μη νομίζεις ότι ο Τσίπρας διαθέτει κανένα μαγικό ραβδάκι για να κάνει την ημέρα να έχει 72 ώρες. Δεύτερον και όχι αμελητέο: το θεωρείς εύκολο να διατυπωθεί η κριτική από τον πρώτο τη τάξει ενός κόμματος που, όπως και να ’χει, θέλει καλές σχέσεις με το κόμμα που είναι στην κυβέρνηση της Βραζιλίας και, επιπλέον, συγγενεύει πολιτικά μαζί του; Δεν είναι. Η κριτική σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πολύ λεπτό ζήτημα. Δεν έφτιαξε ο Τσίπρας τον κόσμο. Πρέπει να σταθεί στον υπαρκτό κόσμο. Και ό,τι υπάρχει είναι ανθρώπινο, όχι θεϊκό...


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

το θέμα Βραζιλία είναι σοβαρό , αλλά όντως δεν " φταίει " ο Τσίπρας , ούτε μπορεί εύκολα να υποκύπτει και να λέει όντως " σκατά τα κάνουμε και μεις " .

εμείς θα τα κάνουμε καλύτερα , αν τον ρωτήσουν αυτό να πει .

τα σοσιαλδημοκρατικά συμβόλαια πάντως εξαντλούνται και βγαίνει καθαρό και ανόθευτο το καπιταλιστικό κράτος .

πόσο μάλλον σε σκηνικά σαν το δικό μας που δεν είναι καν εφικτά .

οπότε το θέμα πάει να πείσει ότι " εδώ θα τα κάνουμε καλύτερα " .

" κάποιος σύντροφος "

Ανώνυμος είπε...

Βρίσκομαι μακριά από το σπίτι μου και ο χρόνος μου είναι λίγος.
Γι'αυτό και άργησα να απαντήσω.

Ο Τσίπρας δεν έχει καμία ευθύνη για τη Βραζιλία.
Έχει όμως για την Ελλάδα, στην οποία εμφανίστηκε ως υμνητής του εκεί καθεστώτος.
Το πρόβαλλε ως πρότυπο κλπ
Όταν αποδεικνύεται οτι έχουμε κάνει λάθος και είμαστε αρχηγός της αντιπολίτεσης, δίνουμε εξηγήσεις.
Δεν κάνουμε το κορόιδο.
Το τι ήθελα να πω ήταν σαφέστατο.

Τα πράγματα στην Ελλάδα είναι τραγικά δύσκολα.
Κυβερνάει μια Δεξιά, σκληρά καπιταλιστική-γι'αυτό δεν είναι μόνο αυτή υπεύθυνη, υπάρχουν ευθύνες σε ολα τα κόμματα, κλιμακωτά, σε όσα μας κυβέρνησαν πρώτα, συγκυβέρνησαν μετά, σε όσα σιώπησαν, συγκάλυψαν, δεν αντιπρότειναν και συνεχίζουν το ίδιο βιολί, σιωπούν, παραπλανούν ή εθελοτυφλούν, ύστερα- και στο διεθνές περιβάλλον-και σκληρά ακραία Δεξιά σε ζητήματα ατομικών δικαιωμάτων.

Ο Τσίπρας είναι το κυριότερο δεκανίκι του Σαμαρά.
Εμφανίζεται ως ψευτάκος (μια και μιλάμε για Βραζιλία, συναντήθηκε λέει με την Πρόεδρο της Αργεντινής, κι ας μην συναντήθηκε), ψευτόμαγκας, ανιστόρητος, ημιμαθής, ανελλήνιστος, πατριώτης του γλυκού νερού, ηθικά ελαστικός, χωρίς αρχές-πάγιες αρχές του ΣΥΝ πετάχτηκαν στα σκουπίδια-ανεύθυνος, καλοπερσασάκιας, φαφλατάς, φίλος της λαϊκής Δεξιάς, και μερικές φορές και της Ακροδεξιάς, με ψεύτικα ταξίματα σε δίκαιους και σε άδικους.

Ένα σοβαρο πρόσωπο θα είχε αντιπρόταση, ήθος, σοβαρότητα και θα έπαιρνε το λιγότερο ένα 40%.
Ο αιώνιος έφηβος του 15μελούς, υπολείπεται πολλές μονάδες δημοφιλίας, ενός σκληρου Δεξιού πρωθυπουργού, πολλαπλά συνυπεύθυνου για την κρίση.

Μην ψάχνετε να βρείτε αλλού το γιατί ο Σαμαράς μακροημερεύει και θα μείνει στην εξουσία, έτσι ή αλλιώς, όσο η χώρα δεν χρεοκοπεί.
Η μόνη ελπίδα για το ΣΥΡΙΖΑ να δει εξουσία, είναι δυστυχώς μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία.
Πράγμα που κανείς τίμιος άνθρωπος δεν εύχεται.

Αυτή είναι η πικρή αλήθεια και όσο δεν συγκροτείται εναλλακτική λύση, ήθους πρώτα και ρεαλιστικού, δίκαιου, προοδευτικού προγράμματος, με θυσίες ασφαλώς, που θα ομολογούνται, ύστερα, δεν θα δεί η χώρα φως.

Λ.

Ανώνυμος είπε...

....και τον Τσιπρα επικεφαλή στην πόρτα του ραδιομεγάρου να αποτρέψει την κατάληψη απο τα ΜΑΤ και τους φασίστες....


Μετρας φιλε.

Гриша