Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΣτΕ: Όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ είναι απολυμένοι! + UPDATE με διάψευση του Προέδρου τού ΣτΕ!




Διαβάζουμε στα Νέα ότι σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων το Συμβούλιο της Επικρατείας έδωσε σήμερα πρόσθετες διευκρινίσεις για τη χθεσινή του απόφαση. Σ’ αυτές ξεκαθαρίζεται προς κάθε κατεύθυνση ότι με βάση «το άρθρο 3 της από 11.6.2013 απόφαση των επίμαχων δύο υπουργών (που αφορά την κατάργηση της ΕΡΤ Α.Ε.), όλοι οι εργαζόμενοι από την ημερομηνία αυτή (11.6.2013) είναι απολυμένοι και όπως είναι φυσικό δεν θα τους καταβληθεί μισθός από την ημερομηνία αυτή και πέρα».

ЖΟЖΟЖΟЖΟЖ


(Κομέπ 2007, τεύχος 2)

[...]

Ουσιαστικά δεν υπάρχει ανεξαρτησία της δικαιοσύνης στο δικαιοδοτικό της έργο. Τυπικά μόνο και κατά το φαινόμενο. Αλλά δεν υπάρχει ανεξαρτησία ούτε από την εκάστοτε κυβέρνηση (εκτελεστική εξουσία). Ειδικότερα το ισχύον Σύνταγμα επί του θέματος ορίζει: «Οι προαγωγές στις θέσεις του προέδρου και των αντιπροέδρων του Συμβουλίου Επικρατείας, του Αρείου Πάγου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου ενεργούν­ται με Προεδρικό Διάταγμα που εκδίδεται ύστερα από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου. Η προαγωγή στη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ενεργείται με όμοια διατάγματα. Οι αποφάσεις ή πράξεις κατά τις διατάξεις του ίδιου του συντάγματος δεν προσβάλλονται στο Συμβούλιο της Επικρατείας». Το ίδιο λοιπόν το Σύνταγμα, ενώ με διάφορες διατάξεις του διακηρύσσει πανη­γυρικά την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, με τη διάταξη της παρ. 5 του άρθρου 9 την αναιρεί.

Τους δικαστές των ανώτατων δικαστηρίων (Αρείου Πάγου, Συμβουλίου Επικρατείας, Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου) τους διορίζει η κυβέρνηση. Αυτά τα σώματα καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό όλη τη σύνθεση και τη διάταξη της κλίμακας του δικαστικού σώματος.

Επίσης τα ανώτατα δικαστήρια είναι αυτά που κυρίως διαμορφώνουν τη νομολογία όλης της «έννομης τάξης». Σε αυτό το πλαίσιο η αστική νομική επιστήμη αλλά και η αστική ιδεολογία καλλιεργούν και προβάλλουν την εικόνα ενός δικαστή υπερταξικού, αμερόληπτου, «ανεξάρτητου» λειτουργού, ο οποίος δήθεν υψώνεται πάνω από τα αντικρουόμενα ταξικά συμφέροντα και συμφιλιώνει όλη την κοινωνία κάτω από το ιερό πέπλο της «τυφλής δικαιοσύνης.

Στην πραγματικότητα όμως το δικαστήριο καλείται να εφαρμόσει το ισχύον ταξικό δίκαιο, κάνοντας μία ερμηνεία στα πλαίσια της κυρίαρχης αντίληψης για το δίκαιο. Στα πλαίσια αυτά ανήκει στη διακριτική του ευχέρεια η ερμηνεία των αόριστων νομικών ερμηνειών, που δίνει τη δυνατότητα να χτυπιούνται τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Την ίδια στιγμή που οι «λειτουργοί» της δικαστικής εξουσίας (δικαστές, εισαγγελείς κλπ.) αθωώνουν τους επιχειρηματίες από εργοδοτικά εγκλήματα (έλλειψη μέτρων ασφαλείας στο χώρο δουλειάς, θανατηφόρα ατυχήματα κλπ.), αλλεπάλληλες δικαστικές αποφάσεις κηρύσσουν τις απεργίες «παράνομες και καταχρηστικές». Ποινικές διώξεις ασκούνται σε συνδικαλιστές εργάτες, σε μαθητές, σε αγωνιστές κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων που κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου διότι πρωτοστάτησαν στους λαϊκούς αγώνες.

[...]


UPDATE (Τρίτη, 18 Ιουνλιου, στις 11.55 Μ.Μ.): Ο πρόεδρος του ΣτΕ διαψεύδει τις ‘‘διευκρινίσεις’’ για την απόφασή του. Αλήτες-ρουφιάνοι-‘‘δημοσιογράφοι’’!!!
 


Η εικόνα, από το devilsexcrement.com.



11 σχόλια:

Μάρκομ Ξ είπε...

Δεν έχω να διαφωνήσω σε τίποτα περί τον ταξικό χαρακτήρα του αστικού (εκπορευόμενου από την αστική άρχουσα τάξη) δικαίου.

Αλλά ας μην βιαζόμαστε: οι διευκρινίσεις ΔΙΕΡΡΕΥΣΑΝ από δημοσιογράφους. Το ΣτΕ επισήμως δεν έχει δώσει καμιά διευκρίνιση, καθώς η μόνη περίπτωση να το κάνει αυτεπαγγέλτως είναι όταν πρόκειται για συλλογική απόφαση της ολομέλειας και όχι για προσωρινές διαταγές του προέδρου. Επίσης, σύμβουλος επί τιμή του ΣτΕ ερμήνευσε σε δημόσια δήλωσή του την διαταγή και δεν είπε κάτι τέτοιο (όπως αυτό που γράφουν τα ΝΕΑ).

συντροφικά,
Μάρκομ Ξ

Υ.Γ. Όχι ότι έχω καμιά αυταπάτη ότι θα μπορούσε το ΣτΕ να δώσει λύση, απλά για να ξέρουμε τι λέμε.

LeftG700 είπε...

Φίλε Μάρκομ Ξ,


Είχες δίκιο (ο παλιός είναι αλλιώς! :-) ). Ο Πρόεδρος του ΣτΕ διέψευσε και έκανα αμέσως το σχετικό update.


Τα λέμε

Μάρκομ Ξ είπε...

Με αυτή την αφορμή, φαίνεται ακόμα μια φορά ότι δεν είναι απαραίτητα αλήθεια ό,τι διαβάζουμε δεξιά και αριστερά. Ειδικά όταν δεν αναφέρονται συγκεκριμένες πηγές. Δεν είναι ψόγος προς εσάς. Είναι υπενθύμιση προς όλους μας.

συντροφικά,
Μάρκομ Ξ

Μάρκομ Ξ είπε...

Ισχύει αυτό; Ξέρει κανείς;

http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AE%CE%B3%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%81%CF%81%CF%85%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%82-%CE%BF-%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BB%CE%AE%CF%82

Ανώνυμος είπε...

Mα υπαρχει και βιντεο στο link που δινεις..δεν το ειδες;Εκτος αν ανεβηκε αργοτερα.

Гриша

LeftG700 είπε...

Φίλε Μάρκομ Ξ.,


Δεν νομίζω ότι είναι κάτι που πρέπει να μας προξενεί εντύπωση. Προσωπικά, όσο δεν θεωρούσα προδότη τον Τσίπρα για τα όσα είπε στο Ίδρυμα ΚΚ, άλλο τόσο δεν θεωρώ και την Παπαρήγα αποστάτισα (χωρίς να υπονοώ ή να βγάζω το συμπέρασμα ότι τους θεωρείς εσύ τέτοιους).


Τα λέμε

Μάρκομ Ξ είπε...

Προφανώς και δεν θεωρώ κανέναν από τους δυο προδότη, εξωμότη ή ο,τιδήποτε συναφές για τέτοιους λόγους.

Απλά είναι χρήσιμο να τα ξέρει κανείς αυτά... έτσι, για να τα θυμόμαστε όταν χρειάζεται...;-)

συντροφικά,
Μάρκομ Ξ

LeftG700 είπε...

ΟΚ. ;-)

Ανώνυμος είπε...

Καμια σχεση αυτα που ειπε η Αλεκα στη βουλη με αυτα του Τσιπρα στο ιδρυμα Κ.Καραμανλης.Απολυτως καμια.Στη διαθεση του καθενα ειναι οι τοποθετησεις και μπορει καλλιστα να βγαλει τα συμπερασματα του.
Γιατι αυτο το τσουβαλιασμα;

Гриша

Μάρκομ Ξ είπε...

Εγώ τουλάχιστον δεν τσουβάλιασα κανέναν (ούτε οι λέφτηδες φρονώ). Είπα: είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε τι έχει πει ο καθένας, για να το θυμόμαστε αν χρειαστεί.

συντροφικά,
Μάρκομ Ξ

Ανώνυμος είπε...

πολύ καλά έκανε η Αλέκα και έστειλε μήνυμα ότι , μπορεί το ΚΚΕ να μην μπαίνει σε σενάρια αστικής διαχείρισης και ταξικής συνεργασίας ( και καλά κάνει για μένα , απλά υπάρχουν πράγματα που κακώς τα θεωρεί τέτοια , και άλλα που καλώς τα αρνείται ) αλλά καταλαβαίνει τι γίνεται .

καταλαβαίνει το σενάριο του νεοφιλελευθερου εκφασισμού ότι είναι όλο και πιο κυρίαρχο στο αστικό στρατόπεδο , και ότι το ΚΚΕ πιάνει τα μηνύματα , και θα το βρουν εκεί που πρέπει .

εκτώς κι αν επικρατήσουν οριστικά τα παραλυτικά αντανακλαστικά , του " δεν ασχολούμαστε με τίποτα αν δεν ανατρέψουμε τον καπιταλισμό " .

σπουδαία η κίνηση της Αλέκας , όσο και αν δεν έφυγε και πολύ από τα στερεότυπα του ΚΚΕ της μεταπολίτευσης , όπως και ο Τσίπρας στο μέγαρο μουσικής .

η Αλέκα το ξέρει ότι μια τοποθέτηση για ένα ιστορικό θέμα έχει πολιτική λειτουργία σε χρόνο ενεστώτα , και σύντροφε greg εκεί έγκειται το τσουβάλιασμα , που δεν είναι τσουβάλιασμα τελικά .

" κάποιος σύντροφος "