Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

«Όταν ξαφνιάζονται δυσάρεστα οι εχθροί σου, ψάξε να βρεις τι σωστό έχεις κάνει!»




Γράφει το ηλεκτρονικό Βήμα στους τίτλους του, κάπως ανήσυχο:

Δίπλα-δίπλα στο προαύλιο της ΕΡΤ: ΠΑΜΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αντιεξουσιαστές

Και πιο κάτω, στο ‘‘ψαχνό’’ τού κειμένου:

Ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής, ενώ αργότερα τα μέλη του κατευθύνθηκαν προς το ραδιομέγαρο, στο προαύλιο του οποίου ενώθηκαν με τους διαδηλωτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των αντιεξουσιαστικών κινήσεων. Μια εικόνα που δεν είχαμε ξαναδεί σε συγκεντρώσεις τουλάχιστον από τότε που ξέσπασε η κρίση στην Ελλάδα.

Από τις τόσες και τόσες χιλιάδες λενινιστών, για να μη βάλουμε και τους ‘‘λενινιστές’’ και φτάσουμε στο εκατομμύριο, υπάρχει κάποιος που να μπορεί να ‘‘διαβάσει’’ τα λόγια τού Βλαδίμηρου («όταν σε χειροκροτούν οι εχθροί σου, ψάξε να βρεις ποιο λάθος έχεις κάνει!») και ‘‘ανάποδα’’;



12 σχόλια:

spiral architect είπε...

Ρεεεεε λέφτηδες, οι χωροφυλάκοι έκλεισαν τον 902 tv

LeftG700 είπε...

Είμαστε όλοι 902! :-)

Ανώνυμος είπε...

Είμαστε όλοι 902! :-)
― LeftG700 Πέμπτη, Ιουνίου 13, 2013

Πιστεύομεν εἰς τὴν Λαοκρατίαν.
― Γεώργιος Παπανδρέου: Ὁ λόγος τῆς ἀπελευθερώσεως, Ἀθῆναι, 18 Ὀκτωβρίου 1944


Οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος…

Αγύριστο κεφάλι

LeftG700 είπε...

Μας κατάλαβες, ε; Μπαγάσα!... :-)

Ανώνυμος είπε...

Yπάρχει μια μεγάλη αλήθεια , που λέμε καμιά φορά .

το " δεν θα φύγουν αν δεν τους ρίξουμε " .

τις μέρες αυτές ισχύει και το ανάποδο .

δεν θα κάτσουν αν δεν τους το επιτρέψουμε .

θα καλέσει η αριστερά τον κόσμο να τους ρίξει ? όχι σε μια αποστροφή του λόγου της , αν και αυτό το αυτονόητο δεν το κάνουν όλοι .

συγκεκριμένα πράγματα δηλαδή . ΣΥΡΙΖΑ ΚΚΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ , ΠΑΑΣ , στηρίζουν , καλύπτουν οργανωτικά και περιφρουρούν 24 ώρες το 24 ωρο τις καταλήψεις , με σειρά πρωτεραιότητας στην αγ Παρασκευή , τους πομπούς , και τα βασικά κτίρια στις βασικές πόλεις . Καλούν σε κάθε γειτονιά και εργασιακό χώρο να το κάνουν δική τους υπόθεση .

Tα πολιτικά γραφεία ανά πάσα στιγμή έτοιμα , με κάλεσμα της ΠΟΣΠΕΡΤ ,όχι καπέλωμα , να μεταφερθούν μόνιμα στην Αγ Παρασκευή , να είναι οι πρώτοι που θα βρουν μπροστά τους σε σχέδιο εισβολής .

Πρόταση μομφής με τις καταλήψεις ενεργές , και απεργιακά γεγονότα όσο γίνεται μεγαλύτερης κλίμακας .

Διατήρηση των καταλήψεων και μετά την προκήρυξη εκλογών - πρόγραμμα της αριστεράς για τις εκλογές μέσα από τις καταλήψεις , προφανώς όχι από το μηδέν , πατώντας πάνω στα σημερινά κόμματα , επικαιροποιώντας μέσα στην λαϊκή συμμετοχή τις γραμμές .

ή είναι ανεύθυνο για άλλους , και για άλλους αυταπάτη ?

Βλέπετε , έχω σαν άποψη , μεγάλη απέχθεια στα αριστερόμετρα .

Σε συνθήκες εξέγερσης όμως , μου αρέσουν πολύ !!!

" κάποιος σύντροφος "

LeftG700 είπε...

Εχεις ξεφύγει! :-)

Ανώνυμος είπε...

οι χούντες πέφτουν με πολυτεχνεία !!!

καντο μου αν θες λίγο πιο λιανά ?

υποθέτω ότι συμφωνούμε στο να πέσουν ,και ότι δεν θα τους ρίξει ο μπάρμπα Φώτης , ή ότι σκοπός μας είναι να μην τους ρίξει ο μπάρμπα Φώτης , αλλά το κίνημα .

που ακριβώς ξέφυγα ? η το λες έτσι , και γι αυτό βάζεις και φατσούλα ? εξήγησε αναλυτικά αν μπορείς

αλήθεια έκανα προσπάθεια να το κάνω ... προσγειωμένο !!! Οκτώβρη του 11 είχαμε καταλλειμένα υπουργεία , αν υποτιμήσουμε και τώρα τις διαθέσεις του κόσμου , χαθήκαμε !!!

" κάποιος σύντροφος "

LeftG700 είπε...

Φίλε κ.σ.,


Πού ακριβώς ξέφυγες;

Νομίζω όταν, ξεκινώντας από μία υποχρεωτική (λόγω χώρου) συνύπαρξη αριστερών σχημάτων, φτάνεις στο σημείο να φαντάζεσαι την ΕΡΤ ως νέο Σμόλνυ.

Κι όταν μεταφράζεις τη μαζική εναντίωση στο κλείσιμο της ΕΡΤ σε εξεγερσιακή διάθεση.

Κι όταν ξεχνάς ότι οι χούντες πέφτουν μεν με Πολυτεχνεία αλλά φέρνουν τον Καραμανλή. Εδώ το ζητούμενο δεν είναι να διώξουμε τον Σαμαρά για να φέρουμε κάποιον άλλον Καραμανλή. Εδώ το ζητούμενο είναι να φέρουμε την πάρτη μας. Κι αυτό νομίζω, εκτός από κόπο, θέλει και τρόπο.

Τέλος: Ακόμα κι αν το ραδιομέγαρο γινόταν ένα νέο Πολυτεχνείο (δεν είναι τόσο χαζοί να μας κάνουν τη χάρη), κάτι τέτοιο θα απείχε πολύ από την κατάσταση περίπου δυαδικής εξουσίας που περιγράφεις εσύ...


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

καμία δυαδική εξουσία δεν περιέγραψα , δεν μιλάω για σοβιέτ . Μην ξεφτιλίζεις την ιστορία των επαναστάσεων έτσι για να ειρωνευτείς μια άποψη , αν την ξέρεις και σε αφορά .

για παλαιική συνέλευση στην ΕΡΤ μιλάω , για κέντρο αγώνα , και ζύμωση της αριστεράς με τον κόσμο . αυτό που η αριστερά δεν έκανε το 2011 , και άφησε το σύστημα να ομαλοποιηθεί .

τα υπόλοιπα είναι γλείψιμο στον μνημονιακό Παπούλια , επιχείρηση ομαλοποίησης κλπ .

η αριστερά με μια πρακτική από τα κάτω , με πρόταγμα δημοκρατία - ανεξαρτησία - τσάκισμα της ακροδεξιάς του ρατσισμού της ξενοφοβίας και του εθνικισμού - καμία θυσία για τους δανειστές της αστικής τάξης και το ευρώ , δεν υπάρχει ζωή μέσα σε ότι ζούμε , μπορεί να αλλάξει το τοπίο .

αν δεν μας κάνουν την χάρη να γίνει η ΕΡΤ πολυτεχνείο , πάει να πει να συνεχιστεί η κατάληψη επ άπειρον , αν και η αριστερά βέβαια δεν πάει για ομαλοποίηση αλλά για όξυνση .

αυτό καλούμαστε να απαντήσουμε .

" κάποιος σύντροφος "

Ανώνυμος είπε...

και ένα που δεν θυμήθηκα πριν .

εννοείται ότι δεν υπάρχει αντίδραση στο " κλείσιμο της ΕΡΤ " , με την έννοια να μην χάσουν τον Κουβαρά την Στάη και την τόλμη και γοητεία , ή τα αξιόλογα που έχει .

είναι αντίδραση σε ένα καθεστώς πλατιάς απόλυτης ανέχειας , μηδενικών προσδοκιών και μηδενικής ανοχής σε συλλογικές δράσεις , αναπαραστάσεις κλπ .

μην τα υποβιβάζουμε τα πράγματα . Αυτό που είπες είναι πίσω και από την ομαλοποίηση , θεωρείς τα πράγματα ομαλά έτσι κι αλλιώς .

δεν είναι ομαλά . Μέσα σε έναν χρόνο , ο μύθος πίσω από την συγκρότηση της κυβέρνησης ( κεντροδεξιά + κεντροαριστερά για να σωθεί ο τόπος ) κατέρρευσε . Πάει και αυτή η εφεδρεία .

δεν είναι ανάγκη να περιμένουμε κάθε μέρα 500000 κόσμο για να πούμε υπάρχει εξεγερσιακό κλίμα . Κάποτε ο Λαμπράκης έκανε πορεία ... μόνος του , η σύνδεση της κίνησης του όμως με τον κόσμο ήταν τέτοια που ισοδυναμούσε με τσαλαπάτημα του κράτους της δεξιάς .

έχει τρομερή αξία τι θα κάνει η αριστερά , και ήδη μαλακίες κάνει με το γλείψιμο του Παπούλια .
μακάρι να μην συζητιούνται αυτά που λες στον ΣΥΡΙΖΑ , αλλά που να την βρω την αισιοδοξία ?

" κάποιος σύντροφος "

LeftG700 είπε...

Φίλε κ.σ.,


Η αρνητική προκατάληψή σου γίνεται πολύ κουραστική ώρες-ώρες. «Ξεφτιλίζω την ιστορία τών επαναστάσεων για να ειρωνευτώ μία άποψη»;;; Επειδή έκανα αναφορά στο Σμόλνυ;;; «Υποβιβάζω τα πράγματα»;;; Επειδή δεν ανέφερα το αυτονόητο, και μάλιστα μιλώντας με έναν συνειδητοποιημένο αριστερό, ότι η αντίδραση δεν είναι μόνο για το κλείσιμο της ΕΡΤ;;;

Τέλος από μένα σ’ αυτό το ποστ. Με νίκησε η κούραση...


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

ενώ το " ξέφυγες " δεν είναι χοντροκομμένη προκατάληψη και στερεότυπο , ότι όποιος θέλει τον λαό μπροστά για να ρίξει την κυβέρνηση και την ομαλοποίηση στα σκουπίδια , είναι τρελός , αριστεριστής κλπ .ότι το κάτω η κυβέρνηση είναι ... οκτωβριανή επανάσταση !!!

έχεις το μονοπώλιο στην ειρωνεία και το τρολλάρισμα ?

και ποιος είναι ο γειωμένος ? Ο θα σας ταράξουμε στην νομιμότητα ?

άντε να δούμε τι θα βγει ... μέχρι τώρα ένα χρόνο τώρα , μια τρύπα στο νερό , αλλά γίνονται και θαύματα .

αυτό για κάποιους λέγεται ... διαλεκτική αντί δογματισμού ...

κουβέντα χωρίς στερεότυπα ψάχνω , αλλά αυτά φτιάχνουν καριέρες στην αριστερά μας ...

" κάποιος σύντροφος "