Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

«Πού πας, ρε Καραμήτρο; Κατέβασε το κουλό σου! Για κομμουνιστή με τη χάρη τής κομμουνιστικής ηθικής μίλησαν τα παιδιά!»




Συμπληρώθηκε ένα 24ωρο από τη στιγμή που ενημερώσαμε κάποιον κομμουνιστή και μπλόγκερ για το παραπλανητικό και κατ’ ουσίαν ψευδές δημοσίευμά του, μέσω τής δοκιμασμένης μεθόδου τής μισής αλήθειας. Σύμφωνα με αυτό, η βουλευτίνα τού ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη εμφανιζόταν να διατηρεί μαζί με το σύζυγό της  452.930 ευρώ και 363.879 λίρες Αγγλίας σε τράπεζα του εξωτερικού. Επιπλέον και χειρότερα: Αφηνόταν κάθε περιθώριο να υποθέσει κάποιος κακόπιστος ή κουφιοκεφαλάκης ότι το όνομα της Βαλαβάνη εμφανιζόταν αρχικά στη λίστα Λαγκάρντ και σβήστηκε κατά τις ‘‘διαδρομές’’ τού κατάλογου σε διάφορα γραφεία (και παραγραφεία).

Παρ’ όλο που το χρονικό διάστημα που διέρρευσε είναι υπεραρκετό για την αποκατάσταση της ολόκληρης αλήθειας, ο κομμουνιστής μας και μπλόγκερ, κράτησε ‘‘χαρακτήρα’’! Όχι μόνο δεν απέσυρε την ύπουλα (‘‘πούστικα’’) συκοφαντική ανάρτηση, αλλά δεν άλλαξε σε αυτήν ούτε ένα ιώτα (ι)!

Ύπουλα; ‘‘Πούστικα’’; Γίναμε σαν αυτούς που καταγγέλλουμε; Του αποδίδουμε πρόθεση; Κι αυτά που λέγαμε χθες; Υποκριτικές μούφες; Τελικά είμαστε κι εμείς μολυσμένοι από την ασθένεια που οδηγεί τους ανθρώπους στο να στήνουν δίκες προθέσεων;

Ούτε όσο πατάει η γάτα! Ακόμα κι αν το αρχικό δημοσίευμα οφείλεται σε συγγνωστό λάθος, πράγμα που δεν το αποκλείουμε, η μη αποκατάσταση της αλήθειας είναι αδύνατον να μην οφείλεται σε πρόθεση. Επίσης αποδεδειγμένα δεν οφείλεται σε λόγους «ανωτέρας βίας»: επτά (7) είναι οι αναρτήσεις που ανέβηκαν μέχρι στιγμής μετά την υπόδειξη του αναληθούς δημοσιεύματος και την ενημέρωσή του γι’ αυτό.

Δεν άλλαξε ούτε ένα ιώτα στη συκοφαντική ανάρτηση, αλλά εξακολουθεί να φέρει με καμάρι το όνομα του κομμουνιστή και να τιμά καθημερινά τον Λένιν με την εικόνα του μόνιμα αναρτημένη σε περίοπτη θέση. Μια εικόνα που τη φτύνει —και να ’ταν η πρώτη φορά…

Πώς να μην τα πάρει μετά κι ο Βλαδίμηρος με τέτοιο φτύσιμο που έχει φάει από τον κομμουνιστή και μπλόγκερ και να μη μας στείλει ένα οργισμένο email, στο οποίο οι ηπιότερες κουβέντες ήταν αυτές που κάναμε τίτλο μας (προσαρμόζοντας τα λόγια του στην καθομιλούμενη ελληνική); Άνθρωπος είναι, όχι Θεός! 



17 σχόλια:

LeftG700 είπε...

Ούτε υπέρ τής κριτικής προς τον κομμουνιστή-μπλόγκερ, ούτε κατά. Σαν να ζητάει το λόγο η Αλέκα στη Βουλή και να δηλώνει στον Μεϊμαράκη:

«Και επί τής αρχής και κατ’ άρθρο το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας ψηφίζει Παρών, κύριε Πρόεδρε».

Α ρε δημοκρατικέ συγκεντρωτισμέ… Πόσα εγκλήματα έχουν γίνει στο όνομά σου!...

skipper είπε...

Νομίζω πως η κριτική σου είναι άδικη.
Ούτως ή άλλως και συ ο ίδιος λες πως μόνο ένας κακόπιστος ή κουφιοκεφαλάκης θα έμπλεκε την βούρτσα με την που...

Άσε που και ο ίδιος διευκρινίζει-σε ένα σχόλιό του-ότι η ανάρτηση δεν εμπεριέχει καμία μομφή σε σχέση με την λίστα Λαγκάρντ.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σας.
Δεν γνωρίζω στις λεπτομέρειες την περίπτωση της κυρίας Βαλαβάνη, έτσι και αλλιώς τα εσωτερικά του Σύριζα στις λεπτομέρειές τους δεν με αφορούν μιας και απορρίπτω την πολιτική τους πρόταση στο σύνολό της.
Να παρατηρήσω κάτι. Ο περί ο λόγος κύριος δεν εκπροσωπεί το ΚΚΕ μιας και απ΄ όσο γνωρίζω μέλος του κόμματος δεν είναι. Απορώ λοιπόν γιατί ταυτίζεται εμμέσως πλην σαφώς το κόμμα με τον περί ου ο λόγος κύριο.
Από πια κομμουνιστική ηθική απαιτείτε να διακατέχεται κάποιος που δεν είναι μέλος του ΚΚΕ και να βάζετε μια σφραγίδα στην μικροαστική αντίληψη που λέει «ότι δηλώσεις είσαι».
Θέλω ακόμη να σας πω ότι μπορεί σε πολλά απ΄ όσα γράφετε να μην συμφωνώ, όμως οφείλω να συνυπογράψω αυτό που στην «ταμπέλα» της ανάρτησής σας γράψατε. Αυτό το «κατέβασε το κουλό σου», πραγματικά ανταποκρίνεται στις ανάγκες.
Ανταποκρίνεται και στην καθημερινότητα ενός κομμουνιστικού κόμματος;
Αν ναι, τότε δεν μπορεί παρά να οφείλεται στην άγνοια ότι ο κομμουνισμός είναι επιστήμη και σαν τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται.
Τέλος αλήθεια γιατί ασχολείσθε με τον Αντώνη αξίζει τον κόπο ή μήπως είναι πιασάρικο θέμα;
Όπως και να έχει πάρτε βρε παιδιά υπ΄όψη σας και εσείς ότι ο κομμουνισμός είναι επιστήμη και σαν τέτοια πρέπει να μάθουμε να την αντιμετωπίζουμε.

Και για να σας καλοπιάσω, ευχές πολλές ευχές για ότι καλύτερο έχετε.


Rosa Lou

LeftG700 είπε...

Φίλε skipper,


Όσο σκέφτομαι πόσους κακόπιστους ή κουφιοκεφαλάκηδες έχω συναντήσει στην Αριστερά (την πάσα όλη, να εξηγούμαστε), ανατριχιάζω. Κι όταν αναλογίζομαι πόσους θα συναντήσω μέχρι να σαρανταρίσω, μου έρχεται να φουντάρω από την ταράτσα!

Θα διαφωνήσω πως υπάρχει διευκρίνιση. Πρώτον η ανάρτηση είναι ένα παιχνίδι συνειρμών που όλοι οδηγούν στο συμπέρασμα πως η Βαλαβάνη έχει παρκάρει τα λεφτουδάκια της στο εξωτερικό. Επιπλέον, αφήνει τα πορτοπαράθυρα ανοιχτά ότι τα έχει βγάλει στη ζούλα. Να πάμε στα σχόλια;

Γράφει ένας φίλος τού ΚΚΕ (που αν δεις όλο το σχόλιό του καταλαβαίνεις ότι ο άνθρωπος έχει πέντε γραμμάρια μυαλό στο κεφάλι του):


Αντώνη, την ανάρτηση την έκανες :

1) επειδή η Βαλαβάνη είναι υποκρίτρια ή/και βλάξ διότι κατάγγειλε τους μεγαλοκαταθέτες της HSBC, όντας η ίδια μεγαλοκαταθέτρια?
2) επειδή τις καταθέσεις της τις έβγαλε στο εξωτερικό παράνομα ή υπό το φόβο της κατάρρευσης τη ελληνικής οικονομίας μετά το 2010?
3) επειδή πρόκειται για (ημι)παρανόμως ή νομοτύπως αποκτηθέντα εισοδήματα εκμεταλλευόμενη τις ευκαιρίες και την ευχέρεια σε πληροφορίες και μέσα και δυνατότητες για επενδυτικές μπιζνες που προσφέρει ένα δημόσιο αξίωμα ?
4) επειδή κάποια/μερικά/πολλά στελέχη του σύριζα είναι πλούσιοι ή ευκατάστατοι?

[…]



Και ο κομμουνιστής-μπλόγκερ απαντά:


Για το 1. Το δείχνει ο τίτλος σαφώς.
Τι εννοείς αν υπάρχουν στοιχεία; Παρέθεσα ήδη τα στοιχεία. Να σου φέρω αντίγραφο του βιβλιαρίου της ζητάς;



Τα υπόλοιπα δεν διαψεύδονται. Επίσης, τι δείχνει ο τίτλος με σαφήνεια;;; Ο τίτλος κάνει λόγο για στικάκι!!! Πού παραπέμπει το στικάκι;;;

Γι’ αυτό και ο σχολιαστής που τον ρώτησε προηγουμένως επανέρχεται:


Ποια στοιχεία? Τα έβγαλε παράνομα τα λεφτά?


Τότε ο κομμουνιστής-μπλόγκερ δίνει πιο ξεκάθαρη απάντηση. Αλλά, παρά το ότι έχει αψευδή απόδειξη πως η ανάρτηση παραπλανά, παρά το ότι είναι καθηγητής Συγκριτικής Λογοτεχνίας και ξέρει από την καλή και την ανάποδη τις παγίδες τής γλώσσας, αφήνει τίτλο και κείμενα απαράλλαχτα όμοια!!!

Τι μου λες τώρα, ορέ skipper;;;;;


Τα λέμε


ΥΓ Έχεις υπ’ όψη σου κάνα στατιστικό που να δείχνει πόσοι από αυτούς που διαβάζουν μία ανάρτηση διαβάζουν και όλα τα σχόλια; Όχι; Καλύτερα! Είσαι και σε κρίσιμη ηλικία και τα εμφράγματα θερίζουν! ;-) :-)

LeftG700 είπε...

Φίλη Rosa Lou,


Χρόνια και ζαμάνια! :-)

Λοιπόν, δεν με παίρνει τώρα για απάντηση. Αύριο. Αλλά, κακομοίρα μου, πρόσεξε: έτσι και δεν εμφανιστείς, σε ..."σκότωσα"! :-)

Μιλημένα ξηγημένα! :-)


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Αν η ανάρτηση μιλά για τον

LeninReloaded

«Οι έλληνες κομμουνιστές έχουν κατακτήσει σε σημαντικό βαθμό μια δύσκολη και επώδυνη γνώση, που είναι απαραίτητη για το δυσκολότατο στοίχημα της επανεκκίνησης της ιστορίας του 21ου αιώνα μετά το μακροσκελές τέλμα των δεκαετιών που προηγήθηκαν» (Απόσπασμα από ανάρτηση του ιστολογίου LeninReloaded των εντυπώσεων που αποκόμισε από την εκδήλωση της Κ. Ο. Κύπρου του ΚΚΕ, την οποία παρακολούθησε).



http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/10/blog-post_9905.html



Αναφέρομαστε στο γνωστό στη μπλογκόσφαιρα κ. Αντώνη Μπαλασόπουλο, του ιστολογίου LeninReloaded και ένθερμο υπερασπιστή του Κόμματος τα τελευταία χρόνια.



Πρόκειται για τον ίδιο, που υπερθεμάτιζε στην προσυνεδριακή περίοδο του 19ου Συνεδρίου, την πλήρη ικανοποίησή του για τη στροφή του ΚΚΕ και τη στράτευσή του με το Κόμμα, όσο φυσικά ακολουθεί αυτή τη γραμμή.



Μιλάμε για τον ιδρυτή του ιστολογίου Radical Desire, αριστερό διανοούμενο, τότε κινούμενο στο χώρο του ΝΑΡ, στην ιδεολογική του αναζήτηση για την «κομμουνιστική επαναθεμελίωση», την οποία προφανώς «ανακάλυψε» τελευταία στο πρόσωπο του σημερινού ΚΚΕ.



Μιλάμε για το φανατικό υπερασπιστή της ηγετικής ομάδας του ΚΚΕ στο διαδίκτυο αλλά και το φανατικό επικριτή όποιου διαφωνεί με την άποψή του.



Μιλάμε εν τέλει, για αυτόν τον οποίο η ηγεσία του Κόμματος επέλεξε να του δώσει βήμα στον προσυνεδριακό διάλογο, αναγνωρίζοντας τη συμβολή του στην υπεράσπιση του κόμματος στο διαδίκτυο, αναγνωρίζοντας προφανώς και μια ιδεολογική συγγένεια..."

Λέει κι άλλα, μπορείτε να τα διαβάσετε από εδώ.

http://www.neaspora.gr/?p=930

Σημασία για μένα έχει η συγκεκριμένη παράγραφος την οποία ξαναβάζω
"...Μιλάμε εν τέλει, για αυτόν τον οποίο η ηγεσία του Κόμματος επέλεξε να του δώσει βήμα στον προσυνεδριακό διάλογο, αναγνωρίζοντας τη συμβολή του στην υπεράσπιση του κόμματος στο διαδίκτυο, αναγνωρίζοντας προφανώς και μια ιδεολογική συγγένεια..."

Κι υποθέτω, πως οι της νέας σποράς, τουλάχιστον ξέρουν πρόσωπα και πράγματα.

mbiker


Ανώνυμος είπε...

sorry, ξέχασα
Το παραπάνω σχόλιο τόβαλα σαν απάντηση στο σχόλιο της Rosas Lou, για το αν ο εν προκειμένω είναι μέλος ή εκφράζει το κόμμα.

mbiker

Ανώνυμος είπε...

"... η ηγεσία του Κόμματος επέλεξε να του δώσει βήμα ..."

Απο ψεματα και μαλιστα χοντρα καλα παμε.

Στον προσυνεδριακο ο καθενας μπορουσε να εκφρασει την αποψη του.Ειτε συμφωνουσε ειτε οχι.Ειτε ηταν μελος ειτε οχι, αρκει να τηρουσε καποιους συγκεκριμενους κανονες δημοσιευσης.


Гриша

LeftG700 είπε...

Φίλη Rosa Lou,


Χαίρομαι (χαιρόμαστε) πάρα πολύ που σε ξαναβλέπω εδώ κι ας μη μας κάνεις την τιμή να παίρνεις το λόγο συχνά στο τσαρδί μας. Το σχόλιό σου θίγει μερικά πολύ ενδιαφέροντα ζητήματα. Πριν καταπιαστώ με αυτά, δυο λόγια για τη Βαλαβάνη.

Η αλήθεια με όσα είναι γνωστά σήμερα είναι πως πούλησε ένα οικογενειακό ξενοδοχείο και βρέθηκε με κοντά ένα εκατομμύριο που το έχει καταθέσει στην HSBC. Τελεία. Ούτε έβγαλε έξω τα λεφτά, ούτε, πολύ περισσότερο, το έκανε στη ζούλα, όπως έκαναν πολλοί από τη λίστα Λαγκάρντ. Όλα τα παραπάνω μπορούν άνετα, ανετότατα, να βγουν ως συμπέρασμα από το δημοσίευμα. Η Βαλαβάνη δεν είναι η θεία, ούτε η νονά κανενός μας, ούτε την ξέρουμε. Ξέρουμε μέσες άκρες την ιστορία της: Κνίτισσα στη χούντα, με αντιδικτατορική δράση και ασύλληπτη από την Ασφάλεια. Αποστασιοποιήθηκε στη συνέχεια από την οργανωμένη πολιτική ζωή, για να επαναδραστηριοποιηθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, από το 2004 περίπου και μετά. Αυτή την πορεία εμείς την τιμούμε. Μα και Πασόκα να ήτανε, και δεξιά ακόμα, πάλι τα ίδια θα λέγαμε: Έχει μπαγιόκο, σύμφωνοι. Να το συζητήσουμε ad nauseam, και μάλιστα όχι περιοριζόμενοι στην ατομική περίπτωση αλλά βλέποντας και τις προεκτάσεις του. Όμως, να συζητήσουμε αυτό, το υπάρχον, μέχρι εκεί. Έτσι την καταλαβαίνουμε εμείς την κομμουνιστική ηθική. Γιατί μπορεί συχνά να υπενθυμίζουμε επιδοκιμαστικά το άσπρη γάτα, μαύρη γάτα, αρκεί να πιάνει ποντίκια, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είμαστε τυφλοί και δεν βλέπουμε ότι στην προκείμενη περίπτωση (και σε άλλες παρόμοιες που, δυστυχώς, μπορεί να δει κανείς σε όλη την Αριστερά) η ίδια η γάτα έχει μεταβληθεί σε ποντίκι! Προχωρώ:

Βάζεις το ζήτημα του τι εκφράζει ο κάθε κομμουνιστής/αριστερός στο δημόσιο λόγο του. Και τραβάς ένα όριο μεταξύ τών μελών ενός αριστερού κόμματος και των μη μελών. Φίλη Rosa Lou, νομίζω ότι είσαι λίγο ‘‘τσιγκούνα’’ και βάζεις το όριο τσίμα-τσίμα.

α) Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι ο ορισμός τού γραμμιτζή. Ο Γόντικας μπροστά του φαντάζει οπαδός τού Χαρντ και τουΝέγκρι!

β) Μπορεί τυπικά να μην είναι μέλος τού ΚΚΕ, αλλά μην πολυπιανόμαστε από τα τυπικά. Γιατί τότε θα έρθουν οι αστοί και θα μας πούνε: «Α, ώστε έτσι πουλάκια μου; Τώρα σας αρέσει η τυπική διάσταση των πραγμάτων! Τότε, γιατί κρεμάτε σ’ εμάς κουδούνια για τις τυπικές ελευθερίες και δικαιώματα του αστικού καθεστώτος;;;».

γ) Κακά τα ψέματα. Όποιος δηλώνει μέλος τής εκκλησίας τής Αριστεράς, ακόμα και ο καντηλανάφτης της να είναι, πρέπει να είναι προσεκτικός. Ό,τι στραβό πει κι όποιο λάθος κάνει θα χρησιμοποιηθεί εναντίον τής Αριστεράς. Μην πας μακριά: ακόμα κι αυτό εδώ το ψευδώνυμο τσαρδί, που δεν δηλώνει σταθερός υποστηρικτής κανενός συγκεκριμένου αριστερού κόμματος, αλλά μόνο τής Αριστεράς νοούμενης ως παράταξης, μπορεί κάλλιστα να δώσει όπλα εναντίον τής Αριστερής με τη χ ή ψ μαλακία που αναρτήσει εδώ.

Ένα τρίτο: Λίγες σκέψεις για το χαρακτηρισμό τού κομμουνισμού ως επιστήμης. Πρόκειται για μία κοινωνική, φιλοσοφική και πολιτική κοσμοθεώρηση. Μ’ άλλα λόγια πρόκειται για μία θεωρία. Μπορεί να χαρακτηριστεί επιστήμη; Γιατί όχι, αν αναλογιστεί κανείς ότι επιστήμες χαρακτηρίζονται ένα σωρό θεωρητικοί γνωστικοί κλάδοι; Με αυτή την έννοια ασφαλώς και είναι επιστήμη. Αν όμως πίσω από έναν τέτοιο χαρακτηρισμό κρύβεται μία ορισμένη θετικιστική αντίληψη που θέλει τον κομμουνισμό κάτι σαν τις φυσικές επιστήμες στις οποίες ένα κι ένα κάνουν δύο υπό χ συνθήκες και 3 υπό ψ, τότε εγώ προσωπικά έχω ένα πρόβλημα.

Τέλος: Να τα’ αφήσεις αυτά που ξέρεις! Ο μοναδικός τρόπος να μας καλοπιάσεις είναι να εμφανίζεσαι πιο συχνά εδώ! ;-) :-)

Πιστεύω να μη μας την κάνεις και να έρθεις να δεις την απάντησή μου και, ενδεχομένως, να γράψεις και δυο λόγια. Αλλά γυναίκα είσαι και κρατάω μικρό καλάθι! ;-) Οπότε, καλού-κακού σε ευχαριστώ πολύ για τις εορταστικές ευχές σου και στις ανταποδίδω στο πολλαπλάσιο! :-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε mbiker,


Σε πολλά από όσα επισημαίνει επικριτικά η Νέα Σπορά θα συμφωνήσω. Εξ άλλου τα έχω διαπιστώσει κι εγώ αφού η γνωριμία μου με το Radical Desire και αργότερα Lenin Reloaded χρονολογείται από το φθινόπωρο/χειμώνα τού 2009. Δεν θα συμφωνήσω όμως με αυτό το «επέλεξε». Στον Προσυνεδριακό δημοσιεύτηκαν πολλές παρεμβάσεις που ήταν επικριτικές –και δεν είμαι σίγουρος ότι όλες ήταν από μέλη. Παρά το ότι κάπου πήρε το μάτι μου παράπονα για επιστολές που δεν δημοσιεύτηκαν, αν και ήταν εντός τών προδιαγραφών που είχε βάλει η ΚΕ, η άποψή μου είναι ότι μαγείρεμα σε αυτό το ζήτημα δεν υπήρξε. Αυτό αποδεικνύεται και από το μεγάλο ποσοστό παρεμβάσεων επικριτικών για τις πολιτικές κατευθύνσεις που πρότειναν οι Θέσεις τής ΚΕ (το έχω υπολογίσει μετρώντας, χωρίς όμως να ολοκληρώσω το μέτρημα, σε ένα 20 – 25%). Προφανώς η Νέα Σπορά είναι ριζικά απέναντι από το Lenin Reloaded. Ένας από τους δίκαιους λόγους είναι και τα ευθέα υπονοούμενα ότι πρόκειται για ασφαλίτικη ‘‘δουλειά’’ (έτσι βγήκαμε κι εμείς πιθανοί ΕΥΠιτζήδες, επειδή είχαμε επισημάνει σε κάποιο σχόλιό μας στο Lenin Reloaded το ατεκμηρίωτο της κατηγορίας). Έτερον εκάτερον. Στο συγκεκριμένο σημείο, περί «επιλογής», δεν έχουν δίκιο.

Παρεμπιπτόντως, επειδή διάβασα ολόκληρο το άρθρο που έδωσες με λινκ. Ο συγγραφέας του δεν έχει ‘‘διαβάσει’’ σωστά την προ ΚΚΕ περίοδο του Αντώνη. Δεν είχε καμία σχέση με ΝΑΡ. Οι πολιτικές του απόψεις είχαν φιλοσοφικό υπόβαθρο με έντονους επηρεασμούς από τον Μπαντιού κυρίως, αλλά και λίγο ‘‘άρωμα’’ αναρχισμού. Έδειχνε δε να έχει πολλές επιφυλάξεις για το βίο και την πολιτεία όλων τών πολιτικών κομμάτων τής Αριστεράς στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Το πώς κατέληξε βασιλικότερος του βασιλέως δεν μπορώ να το ξέρω. ΟΚ, η μεγαλύτερη καπιταλιστική κρίση μετά το κραχ τού ’29, τον ταρακούνησε και αποφάσισε να μην είναι πια «μοναχικός λύκος», να ενταχθεί κάπου, να αποκτήσει συντρόφους με πιο συγκεκριμένη έννοια. Αυτό ήταν κάτι που εμένα με χαροποίησε και του το είχα εκφράσει. Πίστευα ότι μπορούσε να επηρεάσει θετικά, έστω στο επίπεδο του διαδικτύου, τη σκέψη τών Κουκουέδων που πάσχει σε πολλά. Με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα αξιοποιούσε τα διαβάσματά του και το κριτικό του πνεύμα. Δυστυχώς, αυτό δεν έγινε. Από ανεξάρτητο πνεύμα κατάντησε κομματόσκυλο του κερατά! Κρίμα. Αν και ποτέ δεν ξέρεις. Things change.


Τα λέμε


ΥΓ Σκέφτομαι συχνά ότι ένας από τους λόγους που πρωταγωνιστεί σε κομματικό φανατισμό είναι ο φόβος ότι οι απόψεις που είχε στην ανέντακτή του περίοδο θα τον συνοδεύουν στη συνοδοιπορία του με το ΚΚΕ, όπου θα τον αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη. Βάσιμος φόβος αν σκεφτείς, για παράδειγμα, πως όταν εμείς, προκειμένου να υπερασπιστούμε την Αριστερά, υπερασπιζόμασταν το ΚΚΕ για τις πρώτες απολύσεις στην Τυποεκδοτική, εκείνος έγραφε άρθρα με τίτλο «Κομμουνιστική Κρίση Ελλάδας» με θετικές παραπομπές σε κείμενα της εργατικής αναρχοαυτονομίας με τίτλο «Οι στυγνοί καπιταλιστές της Περισσός ΑΕ»!!! (Δες και ένα διάλογό μας σε αυτό το επικριτικό μας ποστ.) Όμως, είχε όλο το πνευματικό υπόβαθρο να ξέρει ότι αν παραλυγίσεις μια στραβωμένη τη βέργα στην αντίθετη κατεύθυνση δεν την ισιώνεις. Απλώς την ξαναστραβώνεις από την άλλη της μεριά!

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Εγώ συμφωνώ κατά βάση με την ένστασή σου —το γράφω και παραπάνω στον mbiker. Όμως το θέμα και αυτής και της προηγούμενης ανάρτησης δεν είναι ο συγκεκριμένος ισχυρισμός τής Νέας Σποράς…


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα.
Χμ, δεν φτάνει που δηλώνεις γενικώς και αορίστως ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ, (σύσταση: Είναι καλό για σφεντόνα) μου προκύπτεις και φαλλοκράτης.
Ρατσιστής του κερατά πάει να πει.

Γι΄ αυτό σου λέω, λαστιχάκι για σφεντόνα η «αριστερά» σου.
Άκου εκεί είμαι γυναίκα και γι΄ αυτό κρατάς μικρό καλάθι.
Φτού σου!

Αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι καταφέρνεις και επιβεβαιώνεις τις τοποθετήσεις σου, άμεσα και έμπρακτα.

«Ίνα πληρωθή το ρηθέν»
"Ακόμα και καντηλανάφτης της να είναι ……………..θα χρησιμοποιηθεί εναντίον της Αριστεράς".

Να λοιπόν που δράττομαι της ευκαιρίας να σου την πω και να χρεώσω την Αριστερά σου σαν ρατσιστική!
Πώς σου ακούγεται;

Όπως και νάχει πρέπει να σου πω ότι εγώ συμφωνώ με αυτή σου την άποψη, μόνο που θέλει …διευκρινήσεις και πάντως, δεν θα μπορούσε να αφορά τον …«λεγάμενο».

Λοιπόν Λεύτη θα μπορούσα να πω πολλά μιας και πολλά είναι αυτά που θίγεις και δεν είναι ήσσονος σημασίας, όμως πίστεψέ με είμαι εντελώς πτώμα.

Είμαι εδώ κάτω από τον φόβο των ….απειλών σου.

Πάντως αν σωστά αποκωδικοποιείς το πρώτο μου σχόλιο, καταλαβαίνεις ότι ναι μεν διακριτικά, αλλά, κάνω την «αυτοκριτική μου», βρε αδερφέ.
Βοηθάει όμως σε τίποτα αυτό να γίνεται διαδικτυακά άραγε σε τέτοιους καιρούς;
Το ποιο σοβαρό θέμα που βάζεις πάντως έχει να κάνει με τον Μαρξισμό σαν επιστήμη αυτό είναι το ζήτημα και σηκώνει κουβέντα.
Θα τα πούμε ξανά.
Να είσαι καλά.

Rosa Lou

LeftG700 είπε...

Φίλη Rosa Lou,


Δεν μπορώ να καταλάβω αν αστειεύεσαι ή μιλάς σοβαρά όταν κάνεις λόγο για φαλλοκκρατισμό, ρατσισμό και όλα αυτά τα "ορέα". Εγώ πάντως αστειευόμουνα, όπως δείχνουν και τα "σκιτσάκια" με τα οποία συνόδευα τις "επίμαχες" φράσεις μου. Διότι:

Όταν βλέπεις εδώ αυτό ;-) να ξέρεις ότι αναπαριστά κλείσιμο ματιού.

Κι όταν βλέπεις αυτό :-) να ξέρεις πως σημαίνει χαμόγελο.

Είναι αυτονόητο πως σε περιπτώσεις που θέλεις να αστειευτείς καλό είναι να τα κοτσάρεις κι εσύ αυτά τα σημαίνοντα (γουστάρεις διανομουνέ διατύπωση; ;-) ), για να μη μπερδευόμαστε.

Αναμένω την επόμενη εμφάνισή σου. Ελπίζω να μη με κάνεις να φυτρώσω μέχρι να επανεμφανιστείς! :-)


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Left ,τώρα είδα τη διευκρίνηση.Για τα υπόλοιπα της ανάρτησης με έχει καλύψει εν πολλοίς η Ροζά λου. Гриша

Ανώνυμος είπε...

Εσείς είστε πολύ προχώ ρε παιδιά.
Επειδήςς δεν είμαι κάποιας οργάνωσης, άρα βαρύτερος γνώστης συγκεκριμένων προσώπων και πραγμάτων κι επειδής εκ προοιμίου θεωρώ πως όταν κάποιος γράφει κάτι για κάποιον ονοματίζοντάς τον μάλιστα, μάλλον ξέρει τι λέει, γι αυτό το παράθεσα στο σχόλιό μου.
Προφανώς δεν ισχύει για την συγκεκριμένη ανάρτηση της σποράς.
Εκτός κι αν εσείς σφάλετε.
Ένυγουέη, όσο ζώ μαθαίνω.
Καλά Χριστούγεννα για να κάνουμε και λίγο το παραδοσιακό μας.

mbiker

skipper είπε...

Λεφτ

πριν λίγο καιρό πέρασα την κρίσιμη δεκαετία (35-45) και απάγγιασα :-)...εσύ να προσέχεις τώρα γιατί παρατηρώ ότι "φορτώνεις" ...εκεί που δεν χρειάζεται :-) και τα "χώνεις" και αλλού.

Δηλαδή ρε παιδί μου , τι δουλειά έχουμε εμείς με τις κόντρες και τις σκηνές ζηλοτυπίας μεταξύ εκατομμυριούχων?


LeftG700 είπε...

Φίλε skipper,


Αντιγράφω ένα μέρος από σχόλιό μου παραπάνω προς τη Rosa Lou:

Η αλήθεια με όσα είναι γνωστά σήμερα είναι πως πούλησε ένα οικογενειακό ξενοδοχείο και βρέθηκε με κοντά ένα εκατομμύριο που το έχει καταθέσει στην HSBC. Τελεία. Ούτε έβγαλε έξω τα λεφτά, ούτε, πολύ περισσότερο, το έκανε στη ζούλα, όπως έκαναν πολλοί από τη λίστα Λαγκάρντ. Όλα τα παραπάνω μπορούν άνετα, ανετότατα, να βγουν ως συμπέρασμα από το δημοσίευμα. Η Βαλαβάνη δεν είναι η θεία, ούτε η νονά κανενός μας, ούτε την ξέρουμε. Ξέρουμε μέσες άκρες την ιστορία της: Κνίτισσα στη χούντα, με αντιδικτατορική δράση και ασύλληπτη από την Ασφάλεια. Αποστασιοποιήθηκε στη συνέχεια από την οργανωμένη πολιτική ζωή, για να επαναδραστηριοποιηθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, από το 2004 περίπου και μετά. Αυτή την πορεία εμείς την τιμούμε. Μα και Πασόκα να ήτανε, και δεξιά ακόμα, πάλι τα ίδια θα λέγαμε: Έχει μπαγιόκο, σύμφωνοι. Να το συζητήσουμε ad nauseam, και μάλιστα όχι περιοριζόμενοι στην ατομική περίπτωση αλλά βλέποντας και τις προεκτάσεις του. Όμως, να συζητήσουμε αυτό, το υπάρχον, μέχρι εκεί. Έτσι την καταλαβαίνουμε εμείς την κομμουνιστική ηθική. Γιατί μπορεί συχνά να υπενθυμίζουμε επιδοκιμαστικά το άσπρη γάτα, μαύρη γάτα, αρκεί να πιάνει ποντίκια, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είμαστε τυφλοί και δεν βλέπουμε ότι στην προκείμενη περίπτωση (και σε άλλες παρόμοιες που, δυστυχώς, μπορεί να δει κανείς σε όλη την Αριστερά) η ίδια η γάτα έχει μεταβληθεί σε ποντίκι!

Όπως βλέπεις, δεν αντιμετωπίζω το ζήτημα των εύπορων στελεχών σε στυλ «χαρούμενος πηγαίνω». Κι όπως μπορείς να καταλάβεις, δεν προσπερνώ αδιάφορα αυτό που περίπου είπες σε άλλο σχόλιο «κανένα πρόβλημα με τους φραγκάτους αριστερούς, φτάνει να μην είναι βουλευτές». Μη τα κάνουμε όμως όλα ίσωμα και μη τα βάλουμε σε ένα μεγάλο τσουβάλι!

Πολλές ευχές για τις γιορτές σε σένα και την οικογένεια! :-)


Τα λέμε