Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Πολιτικοί αγύρτες, απατεώνες και πραξικοπηματίες στο τιμόνι τού ΣΥΡΙΖΑ;




Σύμφωνα με την Αγγελική Σπανού που γράφει για το TVXS, o Νίκος Παππάς, Διευθυντής τού πολιτικού γραφείου τού Προέδρου Αλέξη Τσίπρα και «εξ απορρήτων» σύμβουλός του, δήλωσε (μάλλον χθες) στον ΣΚΑΪ —δεν μπόρεσα να εντοπίσω την εκπομπή για να βάλω link:

«Δεν πρέπει η ελληνική πολιτική ζωή να ξαναμπεί σε μια συζήτηση που έχει ξεπεραστεί από τις εξελίξεις, μέσα ή έξω από την Ευρώπη, το δίλημμα είναι ποια Ευρώπη».

Σ’ αυτή τη φράση, που παρατίθεται εντός εισαγωγικών στο κείμενο της Σπανού, δεν τα κοτσάραμε εμείς, σ’ αυτές τις 28 λεξούλες, ο ‘‘πονηρός’’ Νίκος Παππάς (βλάκας στην πραγματικότητα, ακριβώς επειδή νομίζει ότι απευθύνεται σε βλάκες) κάνει ταυτόχρονα τα εξής ‘‘ταχυδακτυλουργικά’’:

1. Βαφτίζει την ΕΕ Ευρώπη (όπως κάνουν, για να τα λέμε όλα, άπαντες οι «αριστεροί ευρωπαϊστές»).

2. Ταυτίζει την ΕΕ με την ευρωζώνη (ως γνωστόν υπάρχουν χώρες που είναι ενταγμένες στην ΕΕ χωρίς να έχουν υιοθετήσει το ευρώ ως νόμισμα).

3. Κηρύσσει τις αποφάσεις τού μόλις χθεσινού Ιδρυτικού Συνεδρίου τού ΣΥΡΙΖΑ «ξεπερασμένες από τις εξελίξεις». Διαγράφει δηλαδή εντελώς τελείως πραξικοπηματικά την Πολιτική Απόφαση του Συνεδρίου, το μελάνι τής οποίας δεν έχει στεγνώσει ακόμα, που λέει τα εξής για το επίμαχο ζήτημα:

13.2. [Οι προγραμματικοί μας στόχοι] Αποτρέπουμε τη μετατροπή της χώρας μας σε αποικία χρέους. Επαναδιαπραγματευόμαστε τις δανειακές συμβάσεις και ακυρώνουμε τους επαχθείς όρους τους, θέτοντας ως πρώτο θέμα τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, πραγματοποιώντας λογιστικό έλεγχο. Όπως συμπυκνώνει το σύνθημα «καμιά θυσία για το ευρώ», απόλυτη προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η αποτροπή της ανθρωπιστικής καταστροφής και η ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών, όχι η υποταγή σε υποχρεώσεις που ανέλαβαν άλλοι, υποθηκεύοντας τη χώρα. Δεσμευόμαστε ότι θα αντιμετωπίσουμε τις ενδεχόμενες απειλές και τους εκβιασμούς των δανειστών με όλα τα δυνατά όπλα που μπορούμε να επιστρατεύσουμε, ενώ είμαστε ήδη έτοιμοι να αναμετρηθούμε με οποιαδήποτε εξέλιξη, βέβαιοι ότι, σε κάθε περίπτωση, ο ελληνικός λαός θα μας στηρίξει.

Από τους κόλπους τού ΚΚΕ, αυτού τού, υποτίθεται, πρώτου, καλύτερου και ασυναγώνιστου κόμματος στη διαπαιδαγώγηση των μελών του στην ανοχή και την υποταγή σε οποιαδήποτε απόφαση εκπορεύεται «εκ τών άνω», ξεπήδησε τουλάχιστον ένας Αλέκος Χαλβατζής, ένας Εργατικός Αγώνας, μία Νέα Σπορά. Από τις τάξεις τού ΣΥΡΙΖΑ, τού κόμματος που, υποτίθεται, επαγγέλλεται τον σοσιαλισμό «με δημοκρατία και ελευθερία», άρα τον εφαρμόζει πρωτίστως στο ίδιο το κόμμα, κανείς; Τίποτε; Nothing; Niente; Nada;

Πώς να αποφύγουμε τον πειρασμό να γίνουμε κι εμείς ολοκληρωτιστές —γι’ αυτό και μόνο το συγκεκριμένο ζήτημα—, προσυπογράφοντας τον απόλυτα ταιριαστό εν προκειμένω αφορισμό που έχουμε επικρίνει «η ανοχή είναι συνενοχή»; 



18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο Π που είπε στο ΣΚΑΙ που άκουσε η Σ που διάβασες εσύ,βγάζουν το ΦΟΒΕΡΟ ΤΙΤΛΟ με το αόρατο σημείο στίξης για ξεκάρφωμα.
Πόσο γελοίος μπορεί να γίνει κανείς χωρίς να το καταλαβαίνει. Και να νομίζει πως οι άλλοι είναι ηλίθιοι.

Ευθέως ΑΝ ΤΟΛΜΑΣ πες ποιούς νομίζεις ότι έπερεπε να έχει ηγεσία ο ΣΥΡΙΖΑ.
Με ονόματα,ξέρεις πολλά.
Αλλιώς πες μας το κόμμα σου.
man

LeftG700 είπε...

Ρε άνθρωπε (man)! Τι είναι αυτά που τσαμπουνάς; Εγώ είδα ένα άρθρο στο οποίο αναφερόντουσαν εντός εισαγωγικών κάποια λόγια τού Παππά. Προσπάθησα να το τσεκάρω, αλλά δεν βρήκα την πρωτογενή πηγή. Εκτιμώντας ότι δεν μπορεί η Σπανού να βγάζει το άσπρο μαύρο, έκανα αυτή την ανάρτηση. Αυτό. Δεν έχει άλλο. Τα υπόλοιπα που γράφεις για «αόρατα σημεία στίξης» και «ξεκαρφώματα» και για το ότι νομίζω πως «οι άλλοι είναι ηλίθιοι» δεν τα καταλαβαίνω.

Δεν ξέρω ποιοι πρέπει να είναι στο τιμόνι τού ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό ας απασχολήσει τα μέλη τού ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς κρίνουμε αυτό που μας σερβίρεται ως ηγεσία.

Κόμμα το μπλογκ αυτό δεν έχει (κι αφού δεν μας ξέρεις και δεν σε ξέρουμε, είμαστε αυτό ακριβώς και τίποτε περισσότερο: ένα μπλογκ). Παράταξη έχει μόνο: την Αριστερά, όπως την καταλαβαίνουμε εμείς. Εξηγηθήκαμε;


Τα λέμε (μη γράφεις όμως ανοησίες)

LeftG700 είπε...

Α, τώρα πού το θυμήθηκα! Πού είναι αυτό το χαϊβάνι που στην προηγούμενη ανάρτηση παραπονιόταν για τα μεγάλα κείμενα; Το σημερινό είναι μόλις 414 λέξεις. Γιατί δεν έρχεται να σχολιάσει αυτό;

Κότες!

Ανώνυμος είπε...

Απαντώ μονολεκτικά στον τίτλο της ανάρτησης: Ναι!
(μόνο για υποψιασμένους)

Πανίκος

Ανώνυμος είπε...

Να κρυφτείς πίσω από το δάχτυλο δε μπορείς.
Πως λέγεται το πιάτο που ΘΕΛΕΙΣ να σου σερβίρουν.Το μενού το έχεις.Ο σερβιτόρος δεν αποφασίζει τι τραβάει η όρεξη σου.
Και αφού αυτό το μαγαζί είναι το χειρότερο που υπάρχει(μέχρι τωρα τίποτα θετικό δε βρήκες) άλλαξε στέκι και πες μας και μας να έρθουμε.
man


LeftG700 είπε...

Φίλε μου man,


Τώρα έγινες πιο σαφής. Άκου λοιπόν μερικά πράγματα που είναι κι ένα είδος προδημοσίευσης γιατί σύντομα θα ανέβει ολόκληρη ανάρτηση γι’ αυτά τα ζητήματα.

Από την πρώτη στιγμή που φτιάχτηκε αυτό το τσαρδί, είχαμε δηλώσει πως δεν σηκώνουμε καμιά αριστερή κομματική σημαία αποκλειστικά, αλλά όλες μαζί —εννοείται ότι σ’ αυτές δεν συμπεριλάβαμε τη ΔΗΜΑΡ όταν έφυγαν οι ‘‘ανανεωτές’’ (μαύρη ανανέωση) από τον ΣΥΝ. Με αυτή την έννοια, τη σημαία τού ΚΚΕ, γιατί αυτήν υπονοείς προφανώς, ήδη την έχουμε αναρτημένη νοερά μαζί με άλλες. Μη μου ζητάς όμως να ξεκρεμάσω αυτές τις άλλες.

Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αυτό που γράφεις για τον ΣΥΡΙΖΑ («μέχρι τώρα τίποτα θετικό δε βρήκες»). Έχουμε βρει. Το ένα είναι το ότι έγινε ένα πεδίο συνάντησης διαφόρων αριστερών ρευμάτων και το δεύτερο ότι, ανεξάρτητα από τους λόγους για τους οποίους διαμορφώθηκε (προϊόν ρεαλιστικής σκέψης, ή, αντίθετα, καιροσκοπισμός, προσχηματικότητα, ψηφοθηρικό ψάρεμα σε θολά νερά και πάει λέγοντας) η γραμμή «το ευρώ είναι ο προτιμώμενος δρόμος, αλλά, αν χρειαστεί, υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι που οδηγούν στη Ρώμη» είναι κατά την άποψή μας σωστή και πολλά υποσχόμενη, με την προϋπόθεση ότι θα τη δουλέψει κανείς σωστά.

Βεβαίως, ο ΣΥΡΙΖΑ την εγκαταλείπει με γρήγορα πλάγια πηδηματάκια αυτή τη γραμμή, παρά το ότι είναι απόφαση του Συνέδριου. Εμείς όμως δεν την εγκαταλείπουμε. Δεν νομίζουμε ότι η γραμμή τού ΚΚΕ ή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (αποδέσμευση από ευρωζώνη και ΕΕ) ή του Αλαβάνου (έξω από την Ευρωζώνη) μπορούν να συσπειρώσουν κόσμο. Αυτό αποδεικνύεται και από τα νούμερα εξ άλλου. Όταν εκατομμύρια Έλληνες έζησαν ή μεγάλωσαν με το ιδεολόγημα της Ευρώπης δεν είναι δυνατόν να πειστούν στο τσάκα-τσάκα, όσο κι αν τους έχει σφίξει το λαιμό η θηλιά τού ευρώ. ‘‘Δεύτερες’’ σκέψεις κάνουν, δεν υπάρχει αμφιβολία. Αλλά αμφιταλαντεύονται και μένουν αναποφάσιστοι. Τι θα τους πείσει; Η ίδια τους η εμπειρία. (Όπως ακριβώς ένα μικρό παιδί πείθεται να μη βάζει το χέρι του στη φλόγα ενός κεριού αν το δοκιμάσει και καεί.) Και τότε, όταν δουν ότι οι κόκκινες γραμμές που έχουν χαραχτεί με τη σύμφωνη γνώμη τους δεν γίνεται να κρατηθούν μέσα στο σιδερένιο κουστούμι τού ευρώ, ίσως και να είναι οι πρώτοι που θα πουν σε μια αριστερή κυβέρνηση: «Να πάτε στις Βρυξέλες και να τους πείτε να πάνε να γαμηθούν! Εμείς σας στηρίζουμε μέχρι τέλους!».


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Πανίκα,


Υποψιασμένη είναι μέχρι και η γάτα μου. Το πρόβλημα είναι πώς ξεμπλέκουμε τα μπούτια μας —με τέτοιο μπέρδεμα!


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Πολλές σημαίες καλές για τα πανηγύρια αλλά στη κάλπη και αλλού αναγκαστικά μία,την οποία κρύβεις.
Μακριά απο ΣΥΡΙΖΑ και όπου νά'ναι.
Έτσι θα έχουμε καμμιά 15ριά "κομματίδια" με δύναμη 0,3 έως 4,5% και θα είμαστε μάγκες και ιδεολόγοι.
Έπίσης θα καταφέρουμε να έχουμε τους ΄ίδιους κυβέρνηση για άλλα 40 χρόνια.
Ακόμη θα καταφέρουμε να ψοφάει τούτος ο ηλίθιος λαός μέχρι να μας ακολουθήσει στην επανάσταση που θα γίνει το 2317
Τώρα οι πρόθυμοι Αλαβάνος και ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα προσέρχονται στο Πρετεντέρη στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ,να πλαγιοκοπούν απ'αριστερά,μπας και κόψουν τίποτα και ευχαριστήσουν το αφεντικό τους.
O Aλαβάνος όσο είχε τη καρέκλα στο ΣΥΝ δεν είχε πρόβλημα με το ευρώ.Τώρα έχει.Γιατί δεν πάει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή στο ΚΚΕ αυτός ο ηγέτης δεν καταλαβαίνω.
Για το ΚΚΕ δεν έμαθες τίποτα το τελευταίο χρόνο.Για συνέδριο,902,απολυμενους Ρ,Μπογιόπουλο,υπόσκαψη ΕΡΤ και απεργιών ΟΛΜΕ κοκ
Τέλος πάντων,πάλιωσαν αυτά.

Κάτι σημερινό
Μήπως ξέρεις γιατί το ΚΚΕ δεν έστειλε εκπρόσωπο στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ,ενώ έστειλε στο της ΝΔ,και θα στείλει και στη ΔΗΜΑΡ;

man

Ανώνυμος είπε...

"Μήπως ξέρεις γιατί το ΚΚΕ δεν έστειλε εκπρόσωπο στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ,ενώ έστειλε στο της ΝΔ,και θα στείλει και στη ΔΗΜΑΡ;"

man

Να πω;Το ξερω.Να πω;
Μα προφανως διοτι το ΚΚΕ εξυπηρετει την ΝΔ και βαζει εμποδια στη κυβερνηση της αριστερας του Συριζα.
Καλο ε ;
Μονο που παλιωσε το παραμυθι κι η καραμελα ελιωσε.
Και επιτελους ρε παληκαρια δεν ειναι αναγκη να ανασυρετε τα παλια Πασοκογενη ευφυολογηματα.
Εκτος και αν με τοσους πασοκους που χετε μαζεψει η νεοΠασοκικη μεταλλαξη ειναι πλεον μη αναστρεψιμη.

Гриша

Ανώνυμος είπε...

Προς κυριλλικό αλφάβητο Γ?
Πλακίτσα για να μην ομολογήσεις.
Το κακό είναι ότι ΚΑΝΕΝΑ παραμύθι δε παλιώνει.
Με τους πασόκους,οδηγούμε σε λογικό αδιέξοδο.
Στη ΔΗΜΑΡ ποιοί πήγαν;
Το 50% του ΚΚΕ που πήγε;
To KKE κλπ που απευθύνονται για ψήφους;σε παρθένους που δεν έχουν ψηφίσει ποτέ άλλο κόμμα;
To EAM έβριζε αυτούς που γέμιζαν τις γραμμές του επειδή ΠΡΙΝ ήταν βενιζελικοί,βασιλικοί και Μεταξικοί;
man

Ανώνυμος είπε...

φιλε man μη μπερδευεσαι.
Ειναι αλλο πραγμα η απευθυνση για ψηφο και αλλο πραγμα η ενταξη κατα συρροη στο Συριζα οχι απλων ψηφοφορων αλλα πρωην οργανωμενων στελεχων.
Και εντελως μα εντελως διαφορετικο το ΕΑΜ.

Гриша

Ανώνυμος είπε...

Λεφτ εισαι αφελης.Η διατυπωση που παραθετεις απο την αποφαση του συνεδριου του ΣΥΡΙΖΑ ειναι διφορουμενη και πολυ προσεκτικα διατυπωμενη.Ειναι και με την ΕΕ και με αυτους που λοξοκοιτανε στο ΚΚΕ.Δεν βλεπω πουθενα πραξικοπημα!
Αυτα που λες για το κομμα κανω οτι δεν τα ειδα.
Παντως πρεπει ολοι να ψηφισουμε συριζα στις επομενες εκλογες για να διαλυθουνε οι αυταπατες σε χρονο dt.Και αυτο γιατι ενα κυβερνητικο εργο περιλαμβανει πραξεις και οι πραξεις δεν μπορουν να ειναι διφορουμενες.Ετσι για να ηρεμισει και ο "man"...

G.

LeftG700 είπε...

Ορέ man! Συριζαίος είσαι, "πουλάκι" μου; Και γιατί με ταλαιπωρείς μ' αυτά τα αινιγματικά; Το κυριότερο:

Για την ταμπακιέρα τής ανάρτησης θα μας πεις κάνα λογάκι;


Τα λέμε (σταμάτα να πετάς τη μπάλα στην κερκίδα όμως, και πάρε θέση!)

Ανώνυμος είπε...

Για κάποιο τέλος
Κατ'αρχήν να αλλάξει το υφάκι.Συζήτηση σε πλαίσιο κατηχητή και αφελούς κατηχούμενου είναι απαράδεκτο.Εξίσου απάράδεκτες γενικεύσεις,ασάφεια,και ταμπέλες.
Τα επιβάλει τουλάχιστον η κοινή ευγένεια.
1.προς Гриша
ΟΛΑ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.Δεν είναι ουτε νέο ούτε επιχείρημα.Ημουν σαφής.Σε ένα ΜΕΤΩΠΟ είναι ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ,τι ψήφισε κάποιος στις προηγούμενες εκλογές,ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΤΗ ΖΩΗ.;

Οργανωμένα στελέχη ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΑ του ΚΚΕ δεν ήταν ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ,ΘΕΩΝΑΣ,ΚΑΡΤΕΡΟΣ κλπ; άρα ΆΡΩΜΑ ΚΚΕ πολύ έντονο.
-Δεν λες όμως που πήγε και ΓΙΑΤΙ το 50% του ΚΚΕ στις εκλογές.

2.για left
Βολεύει να κρεμάς ταμπέλες.
-ΣΥΡΙΖΑ δεν είμαι,αλλά δεν υπάρχει ΤΩΡΑ καμμιά ΑΛΛΗ λύση ΝΑ ΦΎΓΟΥΝ ΑΥΤΟΊ που μας έφεραν εδώ.Δεν θα τους παντρευτώ,και αν εξαπατήσει πρωτος θα του ρίξω τη πέτρα,και θα έχει τη τύχη των ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ,ΚΚΕ,ΛΑΟΣ,και λοιπων απατεώνων.

-Τη μπάλλα στη κερκίδα τη πετάς εσύ.Από το πρώτο σχόλιο σου είπα οκ είναι ΆΘΛΙΟΙ όπως περιγράφεις στο τίτλο.Πρότεινε άλλους με ονοματα να ασχοληθούμε μαζί τους.Δε το κάνεις.Γιατί;
Ψειρίζεις το κάθε δεκανέα,και καταπίνεις αμάσητα πολλά,πχ.την εργολαβία προβολής απο τα ΜΜΕ του Αλαβάνου,και όλες τις βρωμιές του ΚΚΕ το τελευταίο χρόνο,που σου ανέφερα.
man


LeftG700 είπε...

Φίλε G,


Πριν απαντήσω, μπορείς να μου λύσεις μια απορία; Γράφεις:

»Αυτα που λες για το κομμα κανω οτι δεν τα ειδα».

Προφανώς, εννοείς το ΚΚΕ. Έχεις την καλοσύνη να μου εξηγήσεις τι είπα για το ΚΚΕ που είναι τάχα έγκλημα καθοσιώσεως και κάνεις ότι δεν τα είδες για να μη με "εκτελέσεις";


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε man,


Θα σου απαντήσω αργότερα, γιατί μόλις με το τελευταίο σου σχόλιο προς εμένα (Τετάρτη, Δεκεμβρίου 11, 2013 7:25:00 μ.μ.) μπόρεσα να σε καταλάβω. Επειδή, έτσι όπως μπερδευτήκαμε (με δική σου ευθύνη!), μάλλον το σχόλιο θα είναι μεγάλο, μπορεί να μην προλάβω σήμερα. Στο μεταξύ, μου είναι απαραίτητο να με πληροφορήσεις για το εξής: από πότε άρχισες έστω και ψιλοδιαβάζεις το ιστολόγιό μας;


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Προς man,
Στη Λαικη Συμμαχια που προτεινει το ΚΚΕ δεν υπαρχει κανενα απρριπτικο φιλτρο με βαση το τι ψηφιζε ο καθενας.
Αυτο αποδεικνυεται διοτι συσπειρωνει και κοσμο που δε βρισκεται αμεσα στο περιγυρο του ΚΚΕ.
Η γραμμη παλης της συμμαχιας αφορα ολους οσους πληττονται απο την βαρβαρη καπιταλιστικη επελαση και εχει σαφη αντι μονωπολιακη στοχευση και συγκεκριμενα ποιοτικα χαρακτηριστικα.Προς το παρον και σε σχεση με την ανυπαρξια των υπολοιπων αποτελει το μαζικοτερο ταξικα προσανατολισμενο πολο.
Ο συριζα με 27% τι εχει να επιδειξει στο κινημα.Τιποτα.Στο συνταγμα στο καλεσμα για πτωση της κυβερνησης ουτε τα μελη του δε συγκεντρωσε.Να μη πω για την απαραδεκτη τακτικη ουρας πισω απο την -3 κι ο κουκος- ΓΣΕΕ,την υπονομευση των απεργιων.Ειναι γνωστα αυτα.Δε μπορω να πιστεψω οτι δε μπορει στοιχειωδως να κινητοποιησει τον κοσμο.Καταληγω οτι συνειδητα εγκαταλειπει τη ταξικη παλη.

Η συμμαχια αυτη δεν ειναι δυνατον να γινει με το ιστορικα ξεπερασμενο και πολλαπλως επιζημιο εκ του αποτελεσματος πλαισιο της συμπραξης-συνεργασιας ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΡΥΦΩΝ.Eπειδη επιπλεον
για την οπισθοχωρηση του λαικου κινηματος στην Ελλαδα και στην Ευρωπη και την αναντιστοιχια της παλης σε σχεση με την επιθεση που δεχονται οι εργαζομενοι φερουν τεραστιες ευθυνες οι δυναμεις αυτες που αυτοπροσδιοριζονται ως αριστερες και κυριαρχουν σημερα στους συσχετισμους δυναμεων της αριστερας.Ο Συριζα και το κομμα της Ευρωπαικης Αριστερας(ΚΕΑ)στην πραξη εχουν οδηγησει το κινημα στην ενσωματωση,αδραναποιηση,στη λογικη της αναθεσης που περναει απο το στρατηγικο στοχο για αναδειξη κυβερνησεων με αριστερο προσωπειο και εν μερει και στην αντιδραστικοποιηση,χωρις γραμμη συγκρουσης και ρηξης με τα μονωπολια και τον εκφραστη τους που ειναι η ΕΕ.
Αυτο ειναι το μεγαλο προβλημα και εκει επικεντρωνεται κυριως η κριτικη του ΚΚΕ.
Για τα υπολοιπα που λες.
Και ο Παγκαλος περασε απ το ΚΚΕ κι η Δαμανακη κι ο Δραγασακης.Και λοιπον;;;
Δεν ειναι θεμα προσωπων.Ειναι θεμα πολιτικων.
Για το 50% που εφυγε.
Το ΚΚΕ επειδη ειναι κομμουνιστικο κομμα δε μπορει να μετρα την επιρροη του στη κοινωνια μονο με εκλογικα ποσοστα.Το 50% που χαθηκε στις εκλογες θεωρησε οτι μια αριστερη κυβερνηση αστικης διαχειρισης θα το εφερνε πιο γρηγορα και κυριως ακοπα(η λογικη της αναθεσης που λεγαμε) σε μια προγενεστερη ανεκτη κατασταση.Αυτους μη θεωρεις οτι τους εχει ο Συριζα στο τσεπακι ουτε οτι εκαναν απολυτα συνειδητη επιλογη.Αν ηταν ετσι το 40% που ψηφισε Γιωργακη το 99 ειχε αλαθητο πολιτικο κριτηριο;Οι συσχετισμοι ειναι για να αλλαζουν. Προκειται γα κοινοβουλευτικες αυταπατες που καλλιεργησε και ο συριζα με ολιγον απο ριζοσπαστισμο τον οποιο σε επιπεδο ακομα και συνθηματων δειχνει να εγκαταλειπει με ταχυτατο ρυθμο.Βεβαιως υπαρχει και το αμιγως μικροαστικο κομματι το προερχομενο απο Πασοκ μερια που τσιμπησε ευκολοτερα.

Гриша

Ανώνυμος είπε...

Από τους κόλπους τού ΚΚΕ, αυτού τού, υποτίθεται, πρώτου, καλύτερου και ασυναγώνιστου κόμματος στη διαπαιδαγώγηση των μελών του στην ανοχή και την υποταγή σε οποιαδήποτε απόφαση εκπορεύεται «εκ τών άνω»

λες "υποτιθεται". οκ δεν εκτελω!

G.