Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Πολλά ήταν τα σοβαρά που είπαμε ως εδώ, ας πούμε κι ένα αστείο(;) κι ας πέσει στο ...κεφάλι μας!




Τη φωτογραφία που βλέπετε την ‘‘τσίμπησα’’, via ενός σχολίου που είδα στους φίλους μας τους ΕΟΣτζήδες, από το μπλογκ kke4ever. Δεν χρειάζεται βέβαια να σας πω πού τοποθετείται πολιτικά το συγκεκριμένο μπλογκ, χρειάζεται όμως να σας πω (με την καλή έννοια) ότι είναι ένα από τα λίγα Κουκουέδικα τσαρδιά που στη λίστα ιστολογίων τους έχουν και μερικά που δεν ακολουθούν «το Κόμμα» —εν προκειμένω κάποια τής ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ένα-δυο ψιλοαναρχίζοντα. Η ανάρτηση των φίλων που ‘‘τρέχουν’’ το kke4ever, συμπεριλαμβανομένης τής φωτογραφίας, είναι αναδημοσίευση από topontiki.gr και έχει ως εξής:


Η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Πεδίον του Άρεως εξέπληξε τους χρήστες των social media για την μαζικότητά της αλλά και για τον παλμό που υπήρχε καθ’ όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης.

Την παράσταση ωστόσο έκλεψε μια νεαρή κοπέλα της ΚΝΕ η οποία ανέβηκε στην εξέδρα και με ένα αστραφτερό χαμόγελο άρχισε να μοιράζει γαρύφαλλα στους συγκεντρωμένους.

Η φωτογραφία κάνει τον γύρο των social media και μετρά εκατοντάδες like, share και retweet!

Μπαίνουμε κι εμείς λοιπόν σ’ αυτό το γύρο. Γιατί όχι; Η κοπελιά είναι κουκλάρα, το γέλιο της αυθεντικό και τα κόκκινα γαρύφαλλα πάντα μάς άρεσαν. Επιπλέον, δεν ανήκουμε στη μερίδα τής Αριστεράς που έχει ‘‘διαγράψει’’ το ΚΚΕ, παρ’ όλες τις μεγάλες διαφωνίες με την πολιτική του και με πολλές από τις πρακτικές του. Μόνο που μπαίνουμε για να ρίξουμε τη δική μας γυροβολιά.

Τη ρίχνουμε μ’ ένα τραγούδι. Αφιερωμένο στο κορίτσι τής φωτογραφίας. Το οποίο, υποθέτουμε, θα υπακούσει πρώτο και καλύτερο στη γραμμή τού ΚΚΕ για το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών τής ερχόμενης Κυριακής «ούτε ψωμί ούτε νερό στους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ» και θα αρχίσει από σήμερα να τρέχει «πόρτα την πόρτα» για να τη μεταδώσει, με αποτέλεσμα να γυρνάει κάθε βράδυ στο σπίτι της στις τρεις η ώρα...







30 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούσαν δήθεν με αφέλεια τους κομμουνιστές "τι θα κάνετε αν είναι ο Κασιδιάρης στο β' γύρο;" ήξεραν πολύ καλά ότι ενίσχυαν τη Χρυσή Αυγή. Τώρα αν εγώ πω ότι αυτά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι σοσιαλ-φασίστες θα είμαι υπερβολικός; Δεν νομίζω.

ΑΕΚτζής

LeftG700 είπε...

Όταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούσαν δήθεν με αφέλεια τους κομμουνιστές "τι θα κάνετε αν είναι ο Κασιδιάρης στο β' γύρο;" ήξεραν πολύ καλά ότι ενίσχυαν τη Χρυσή Αυγή.


Φίλε ΑΕΚτζή,


Για να τα λέμε όλα, δεν καταλαβαίνω ντιπ για ντιπ το συλλογισμό σου. Μου το εξηγείς λίγο;


Τα λέμε

Καντριανιώτης είπε...

Τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών σε Αττική,Αθήνα αλλά και στην υπόλοιπη χώρα,είναι αντιστρόφως ανάλογα με την μαζικότητα και το παλμό της συγκέντρωσης του ΚΚΕ.
Σε σύγκριση δε με τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2010,το ΚΚΕ έχει υποστεί μεγάλη ήττα.Σε κανένα μεγάλο δήμο δεν έχει υποψήφιο στον δεύτερο γύρο,εκτός της Πάτρας,και αυτό λόγω συγκεκριμένων λαθών και καθυστερήσεων του Συριζα στην πόλη.
Σε πολλές των περιπτώσεων ακόμα και οι ναζί μαχαιροβγάλτες,είναι μπροστά και με διαφορά απο το ΚΚΕ.
Ετσι και οι πιό δύσπιστοι έχουν πεισθεί πως ''οι μαζικές'' συγκεντρώσεις του ΚΚΕ,δεν είναι τίποτα άλλο πέρα απο μαζώξεις του επαγγελματικού στρατού του ΚΚΕ,για εντυπωσιασμό και φανατισμό των οπαδών.
Οσο για την κοπελιά-λουλουδού,αυτήν την στιγμή έχει επιδοθεί σε τιτάνιο αγώνα ενάντια σε Δούρου και Σακελλαρίδη,με σκοπό την επαναεκλογή των εκλεκτών των Βενιζέλου Σαμαρά,προς δόξαν του μαρξισμού και της λαικής συμμαχίας.

Ανώνυμος είπε...

Eπειδη το κοριτσι μπορει να μη διαβαζει εδω, να αφιερωσω εγω ενα τραγουδακι στο ιδιο μουσικο υφος για τα "λερωμενα κι απλυτα" της ευρωαριστερας:

Τα λερωμένα τ’ άπλυτα
δε θα τα ξαναπλύνω
και μη σε νοιάζει στο εξής
εγώ τι θ’ απογίνω

"Στις 25 ψηφιζουμε στις 26 φευγουν"
Ερ.: Θα μπορούσατε δηλαδή να συνεργαστείτε με τα σημερινά κυβερνητικά κόμματα αν αποκηρύξουν τις ηγεσίες και την πολιτική τους;
Απ.: «Δεν μπορώ να προεξοφλήσω ότι στα κόμματα αυτά δεν υπάρχουν και πρόσωπα ή δυνάμεις που δεν έχουν την ιδιοτέλεια και δεν φέρουν την ευθύνη των επιλογών των ηγεσιών τους. Ωστόσο σήμερα δεν πρωταγωνιστούν. Και ασφυκτιούν. Αν χειραφετηθούν από τις ηγεσίες τους, θα μπορούσαν ενδεχομένως να συμβάλουν στο μεγάλο και δύσκολο έργο της κοινωνικής σωτηρίας, το οποίο δεν θα είναι κομματικό σχέδιο αλλά εθνική υπόθεση».
vima.gr

Για κει την πατε τη δουλεια λοιπον. Καθε μερα κι ενα βημα πιο κοντα στη συγκυβερνηση εθνικης σωτηριας...μ αυτους που στις 26 φευγουν!Και πως αλλιως,αφου τα κουκια δε βγαινουν και σας παιρνει χαμπαρι ακομα κι αυτος που ξερει να μετραει μεχρι το 10. Τελικα πιο εντιμοι ειναι οι παπατζηδες της ομονοιας...

Гриша

Καντριανιώτης είπε...

Είναι αστείο να συγκρίνεις πορτοκάλια με μήλα.
Αυτές τις αλχημείες χρησιμοποιεί το ΚΚΕ για να αποδείξει ότι ο Συριζα σημείωσε πτώση ποσοστών σε σύγκριση με τις βουλευτικές του 2012,και το ΚΚΕ άνοδο σε σχέση με τις βουλευτικές του 2012.
Η σωστή σύγκριση των αυτοδιοικητικών του 2014 γίνεται με τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών του 2010.
Εκεί εκτός απο την συντριβή υποψηφίων και ποσοστών της Ν.Δ,η πτώση του ΚΚΕ είναι ολοφάνερη.
Ενδεικτικά. Αθήνα:2010 ποσοστό 13,74%. 2014 ποσοστό περίπου 8%
Περιφέρεια Αττικής.2010 ποσοστό 14.44% 2014 ποσοστό 10.58%
Πειραιάς 2010 14.76% 2014 6,5%.
Το ίδιο ισχύει παντού με τα ποσοστά του ΚΚΕ εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων,που επ'ουδενί δεν μπορούν να κρύψουν την εικόνα της αποτυχίας.
Αλλώστε τον Μάη του 2010 το ΚΚΕ είχε 8,5% και σε ένα μήνα έχασε το μισό.

Ενη είπε...

Aριστερά Φιλαρακια

Τι να πουμε τι;

Ενα ομως δεν μπορουμε να λεμε. Να συγκρινουμε ποσοστα κομματων του 2010 με το 2014.

Στον μεταξυ χρονο συνεβησαν τοσα πολλα που δεν μπορει κανεις να βρει τιποτα ομοιο.

Για τη μαζικοτητα των συγκεντρωσεων του ΚΚΕ, μπορω να σας πω οτι επι δεκαετίες (μενω και κοντα στην Αλεξανδρας, οπου πολλες φορές γινονταν οι συγκεντρωσεις του κομματος (ενα ειναι),
ηταν οι πλεον μαζικες και παντα με παλμο.

Τι εγινε στις αυτοδιοικητικές αυτες;

Τιποτα το "ανατρεπτικο" για το Συριζα, οπως νομιζε
η Αθηνα που ψηφιζε πάντα Δεξια τωρα
ψηφισε "κεντρο-αριστερά μισο-μισο"

Αν αυτό ειναι νικη της Αριστερας, εν ταξει.

Η αλλη νικη της περιφερειας της Αττικης, αν δεν ηταν τα "ξεσπασματα" Παγκαλου, ενάντια στη Δουρου, που
ευαισθητοποιησε πολλες γυναικειες ψηφους, ανεξαρτητα πολιτικων προτιμησεων,

δεν θα ελεγε κανεις οτι ενταξει,
ο Συριζα "εσκισε" στην περιφερεια Αττικης.
Μονο κριτηρια περιφερειακης αποκεντρωμενης εξουσίας,οπως αρμοζει στην Αριστερα,
δεν ειναι και πολυ ευκολο να υποστηριξει κανεις ,για το αποτελεσμα Δουρου.

Το ΚΚΕ, ειχε αυξηση των ποσοστων του, οπως πολυ σωστα ελεγαν στα πανελ οι εκπροσωποι του.
Για να τα λεμε ολα.
Αρα το ωραιο "κοριτσι με το γαρυφαλο" ειχε απηχηση. :-)

Ανώνυμος είπε...

Εκτοξευση λεμε!
Aστειο ειναι να συγκρινεις δυο περιοδους/εκλογικες διαδικασιες με εντελως διαφορετικες συνθηκες.
Στα ποσοστα του συριζα σε λιγο θα προσθετεις εκτος απο αυτα του εξαυλωμενου πασοκ και αυτα της ΝΔ που αυριο μεθαυριο θα συγκυβερνουν.Καλα κανεις ομως γιατι ετσι ξεχωριζουν οι υπηρετες της ΕΕ,και του "ανηκομεν εις τη δυση" απ τη μια και αυτοι που αντιστεκονται απ την αλλη.
Δε ξερουμε τι θα γινει στη Πατρα,μιας και το ΚΚΕ δε κανει ανιερες συμμαχιες σε επιπεδο κορυφων σαν κι αυτες που κανει διαχρονικα ο συριζα μαζι με πασοκονεοδημοκρατες σε δημους και περιφερειες.Αυτο που ξερουμε και ειναι μετρησιμο πλεον ειναι τι κανατε στους δημους που δεν κατεβαζατε υποψηφιο και υπηρχε υποψηφιος της ΛΑΣΥ.

Гриша

spiral architect είπε...

Επιπλέον σε μια χώρα με 16% στον Κασίδα και με ψηλότερα ποσοστά στον Παναγιώταρο από ότι στον Θανάση Παφίλη, σιγά να μην χρωστούν και απάντηση για το τί θα πράξουν οι ΚΚΕδες!

Καντριανιώτης είπε...

Φυσικά το ΚΚΕ δεν το απασχολεί το 16% του κλασιδιάρη.
Ούτε γενικά πως οι ναζί είχαν άνοδο.
Σιγά μην ενδιαφερθεί το ΚΚΕ που οι ναζί πήραν περισσότερο απο Σοφιανούς και Παφίληδες.
Αλλος είναι ο πόνος και το μαράζι τους.

Καντριανιώτης είπε...

Ακόμα ένας θρίαμβος για το ΚΚΕ.
Στην Θεσσαλονίκη το 2014 ο Δελής του ΚΚΕ πήρε 4.000 ψήφους λιγώτερους απο το 2010.
Στην Πάτρα ο Σπαρτινός (συριζα) έδωσε γραμμή να ψηφιστεί ο Πελετίδης (ΚΚΕ).
Στον Βόλο στο δίλημμα Μπέος ή συριζαίος,το ΚΚΕ λέει κανείς απο
τους δύο!.
Με την λογική του ΚΚΕ στην Χαλκιδική δεν βλέπει καμμιά διαφορά μεταξύ Μίχου που εκλέχτηκε απο την πρώτη Κυριακή,και Πάχτα.
Γιαυτό και οι κάτοικοι της Χαλκιδικής φιλοδώρησαν με το....τεράστιο 1,5% τον συνδυασμό του ΚΚΕ.

Ανώνυμος είπε...

@καντρανιωτης
Eισαι ψευτης με πατεντα.
Στη πρωτη του εμφανιση στο mega o Σοφιανος το πρωτο πραγμα που ειπε ηταν η αρνητικη εξελιξη της ανοδου της ΧΑ στο δημο της Αθηνας και στην περιφερεια αττικης.Το ιδιο που εμφατικα τονισαν ολα τα στελεχη του ΚΚΕ στις χθεσινες εμφανισεις τους στα καναλια.Επιπλεον ο Σοφιανος προεκλογικα στη διαπαραταξιακη του δημου προτεινε να μη δοθει καμια διευκολυνση στο ναζι υποδικο κασιδιαρη.Απορριφθηκε απο ολους τους αλλους .Το ιδιο εκανε και η ΛΑΣΥ στο περαμα οταν προτεινε να μη παραχωρηθει η αιθουσα του δημου στον φασιστα υποψηφιο.Επισης απορριφθηκε.
Ενω ο δικος σου χωρος προεκλογικα μαζι με ολο τον συρφετο των ΜΜΕ σε καθε ευκαιρεια ρωτουσαν τα στελεχη του ΚΚΕ τι θα κανετε στο σεναριο επιστημονικης φαντασιας να βρεθουν στο β' γυρο σακελλαριδης και κασιδιαρης,αβανταροντας και επαναφεροντας στο προσκηνιο τα αυγα σε μια περιοδο που κανεις δεν ασχολουταν ιδιαιτερα μαζι τους.
Θα στο πω παλι.Εισαι ψευτης με πατεντα και αν εχεις τα αντερα ελα να μου πεις πως δεν ειναι ετσι οπως τα περιεγραψα πιο πανω.

"Στην Πάτρα ο Σπαρτινός (συριζα) έδωσε γραμμή να ψηφιστεί ο Πελετίδης (ΚΚΕ)."

Χααχα καλο κι αυτο.Εκτος απο ψευτης και γραφικος λοιπον.


Гриша

Ανώνυμος είπε...

Φιλοι συριζαιοι ο συριζα οπου σταθει και οπου βρεθει αναπαραγει τον κυριαρχο αστικο λογο.Αναφερεται στην επιχειρηματικοτητα,την ΕΕ,το ευρω,τα σδιτ,τα πλεονασματα ,το μι ρεαλιστικο της επαναφορας των μισθων στα προ κρισης επιπεδα και δεν συμαζευεται.
Μιλουσα με ενα φιλο μου συριζαιο και τον ρωτισα πως του φανικε η δηλωση του τσιπρα οτι ανοικουμε στη δυση και το νατο.Μου ειπε οτι ειναι θεμα ερμινιας και αναγνωσης το τι καταλαβα εγω.Για μενα απλα θολονε τα νερα με Ντεριντα.Ας δεχτουμε την αμφισιμια του λογου και μια σκοπημοτητα του τσιπρα να παραπλανισει τους αστους.Ας δεχτουμε οτι υπαρχουν και αγνοι συριζαιοι.Οταν θα ερθει η στιγμη της διακυβερνησης της χωρας,η στιγμη της πραξης,εκει που ο θεωριτικος λογος σταματα να εχει αμφισιμιες και ας υποθεσουμε οτι γινεται ενας πολεμος στον οποιο η χωρα ως μελος του Νατο θα εχει υποχρεωσεις.Τι θα κανει ο συριζα? θα εξυπηρετισει τον πολεμο?Τα πτωματα θα ειναι θεμα ερμινιας?

https://www.youtube.com/watch?v=XPZz0235eIA

G.

Ανώνυμος είπε...

ENDIAFERON G POY θετεις εντελως υποθετικα σεναρια.
Ας πουμε κατι αλλο. Αν το κκε ηταν "κυβερνηση" και μια κομμουνιστικη λαικη επανασταση κατεχει την πρωτευουσα μιας γειτονυκης χωρας, πχ της Κυπρου με δυαλυμενο τον κρατικο μηχανισμο και το μονο που ζητα ειναι αναγνωριση.
Τι θα εκανε τοτε το κομμα του προλετσριατου. Θα αναγνωριζε την κυβερνηση ή θα την οδηγουσε με αντιφατικη πολιτικη και με αδιαφορια στην καταστροφη? (Ισως επειδη ειχε κανει καποιες συμφωνιες με το αντιπαλο (ταξικο) στρατοπεδο, οπως λεγεται?) Η σε αυτη την περιπτωση συγχωρειται καθε ταξικη προδοσια επειδη εγινε απο το κομμα. Σου θυμιζει κατι? Αυτο εγινε το '44 με αλλους προταγωνιστες βεβαια.
Απαντω ετσι γιατι εβαλες πολυ ψηλα τον πηχυ. Ελπιζω να καταλαβαινομαστε.
Αλλα ειπαμε, το συριζα τοχετε ακτινογραφησει και ξερετε τι πολιτικη θα ακολουθησει. Μαλιστα μπορει να ειναι και χειροτερο απο την νδ.(τακουσα κιαυτο εχτες και μου πεσε η βοτκα)

οργουελ

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειμαι καποιου μηχανισμου και δεν χαιρομαι καθολου οταν η κατσικα του γειτονα ψοφαει. Δεν χαιρομαι καθολου που η ψηφος στο κκε ειναι (περα απο τους σταθερους-ουτοπιστες) εντελως statement-διαμαρτυριας και καθολου πρακτικη.
AYTO φανηκε (ετσι προχειρα το αναφερω) στις σκουριες που πηρατε >2%.

Νομιζω οτι (αν θελουμε να μιλησουμε καλοπροαιρετα και οχι προπαγανδιστικα) αυτος ο αναχωρητισμος του κκε ξεκιναει απο μια θεωρητικη παρεξηγηση που κι αυτη δεν οφειλεται στο μαρξ αλλα μαλλον στη "μ-λ" επινοηση του σταλιν και αφορα την πολιτικη και το δικαιο. Για την πολιτικη στο μαρξ καλο θαταν να μελετουν το μαρξ και οχι το σταλιν.
οργ.

Khlysty είπε...

Λέφτηδες, η κατάσταση έχει αρχίσει να γίνεται αφόρητη με τα κολλήματα εδώ μέσα: γράφετε ένα ποστ για μια όμορφη κοπέλα και τη συγκέντρωση του ΚΚΕ και αρχίζει ο καθένας τον καημό του -κυρίως κατά του ΣΥΡΙΖΑς. Τι να πω...

Ανώνυμος είπε...

Ρε οργουελ αμα τα λογια κορυφαιων στελεχων και πραξεις οπως οι υπογραφες μειωσεων μισθων στα σωματεια απο συνδικαλιστες του Συριζα δεν πρεπει να τα περνουμε στα σοβαρα τοτε αυτο θα σου ελεγε καποιος μπορουμε να το κανουμε και για το Πασοκ και τη ΝΔ οτι και να εχουν περασει σαν μετρα και οτι και αν λενε στα προγραμματα τους ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΚΑΤΑ ΑΛΤΟΥΣΕΡ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΑΣΤΑΘΜΗΤΟΥ.ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ!!! ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.Ετσι ομως καταρεει καθε λογικο κριτιριο ψηφου.Ακομα και η ΧΑ μπορει να μην μας βγει εγκληματικη οργανωση αν κυβερνησει τον τοπο.
Η δυνατοτητα εξελιξης της πραγματικοτητας δεν βρησκεται σε καμια σχεση με τη δευτερη.Ενδεχομενικοτητα φορ δε γουιν!
Γιατι δεν ψηφιζεις χρυση αυγη ρε?
Για κανα 2 μαχαιροματα? Μπορει να μην ειναι εγκληματιες οι ανθρωποι!
(ετσι για να σου μαθω την εννοια της χεγκελιανης ανασκευης μιας θεσης παιζοντας στο γηπεδο της,δεν θα μας τρελανετε τωρα στα γεραματα εσεις)

G.

Ανώνυμος είπε...

@Klysty

Μονο Κατα του συριζα μιλαει ο κοσμος εδω μεσα?
Για μετρα ποσα ποστ ειναι παθολογικα αντι-ΚΚΕ!

G.

Khlysty είπε...

G., μίλησα για το συγκεκριμένο ποστ, από κει και πέρα,... άστο καλύτερα.

Ανώνυμος είπε...

(1) Ο Μπεος ειναι νεοδημοκρατης μαφιοζος
(2) Το ΚΚΕ μπορει αλλα δεν υποστηριζει τον Πατσιαντα (συρ/οικ)
(3) Το ΚΚΕ υποστηριζει νεοδημοκρατες μαφιοζους

Και για το σκεπτικο: <> παρακαλειται οποιος ψηφισε το ΚΚΕ ως την λιγοτερο κακη επιλογη να το καταψηφισει αμεσα.

Τελος, για το σκεπτικο: <> παρακαλειστε να μαυρισετε τους υποψηφιους δημαρχους του ΚΚΕ καθοτι οι τελευταιοι προσπαθουν να διαχειριστουν συγκεκριμενους δημους στα πλαισια της ΕΕ και των Καπιταλιστικων σχεσεων παραγωγης.

marshall

Ανώνυμος είπε...

(1) Ο Μπεος ειναι νεοδημοκρατης μαφιοζος
(2) Το ΚΚΕ μπορει αλλα δεν υποστηριζει τον Πατσιαντα (συρ/οικ)
(3) Το ΚΚΕ υποστηριζει νεοδημοκρατες μαφιοζους

Και για το σκεπτικο: Ειμαστε κατα της λογικης του μικροτερου κακου, παρακαλειται οποιος ψηφισε το ΚΚΕ ως την λιγοτερο κακη επιλογη να το καταψηφισει αμεσα.

Τελος, για το σκεπτικο: Οχι στη διαχειριση, παρακαλειστε να μαυρισετε τους υποψηφιους δημαρχους του ΚΚΕ καθοτι οι τελευταιοι προσπαθουν να διαχειριστουν συγκεκριμενους δημους στα πλαισια της ΕΕ και των Καπιταλιστικων σχεσεων παραγωγης.

marshall

kolokotronis είπε...

Πολύ καλή η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ,
πολύ κούκλα η συντρόφισσα της φωτογραφίας
και ακόμα καλύτερο το παρακάτω αποτέλεσμα :

-2012: Χρυσή Αυγή: 420.000 ψήφοι ΚΚΕ: 277.000 ψήφοι

-2014: Χρυσή Αυγή: 450.000 ψήφοι ΚΚΕ: 500.000 ψήφοι

(498.500 για την ακρίβεια, στο σύνολο των Περιφερειών ).

Η αντιμετώπιση της Χ.Α. ήταν κεντρικό ζήτημα στις δηλώσεις του Κουτσούμπα, την Κυριακή το βράδυ και για αυτό αφήστε τις κουτοπονηριές, όσοι επικαλείστε το αντίθετο.

Το θέμα σχετικά με το, με ποιές εκλογές κάνουμε τη σύγκριση, είναι απλό:
-το ΠΑΣΟΚ σήμερα, το θεωρούμε κόμμα του 40% ή του 12% ;
-τον Συριζα σήμερα, τον θεωρούμε κόμμα του 4% ή του 27% ;
-τη Χρυσή Αυγή σήμερα, κόμμα του 0,2% ή του 7%;

Όποιος ισχυριστεί τα πρώτα νούμερα είναι είτε αφελής είτε κακόπιστος, όσο δεν πάει άλλο!
Μετά από τόσο τεράστιες εκλογικές ανατροπές, η σύγκριση μπορεί μόνο να γίνει με τα αποτελέσματα του '12.
Ο,τιδήποτε άλλο προσβάλλει βάναυσα τη νοημοσύνη μας και δεν έχω σκοπό να απαντήσω!
Επομένως, η σύγκριση γίνεται με τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών του '12 και για το ΚΚΕ και για όλους τους άλλους.

LeftG700 είπε...

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΝΟΣ ‘‘ΧΑΛΑΡΟΥ’’ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ


Τέτοιο θα είναι αυτό το σχόλιο. Θα πω τη δική μου άποψη, άποψη ενός ‘‘σφιχτού’’ αριστερού, μέσα όμως από τη μάτια ενός ‘‘χαλαρού’’, σύμφωνα με δική του αυτοπροσδιοριστική δήλωση εδώ, πριν από λίγο καιρό (δεν είμαι σίγουρος αν χρησιμοποίησε αυτή τη λέξη, αυτό όμως ήθελε να πει).

Ο ‘‘χαλαρός’’ αριστερός είναι ο φίλος μας ο Khlysty. (Βέβαια, εγώ τυχαίνει να ξέρω κάτι που, αν δεν τον κάνει ‘‘σφιχτό’’ αριστερό, σίγουρα τον κάνει ‘‘σφιχτό’’ δημοκράτη. Επειδή, απ’ όσο έχω τον έχω καταλάβει, δεν είναι του χαρακτήρα του να το πει, το λέω εγώ: Υπερασπιζόμενος τη διαδικτυακή δημοκρατία και ισονομία που επιτρέπει τον ελεύθερο διάλογο στα μπλογκς με ίσους και όχι α λα καρτ όρους, αποχώρησε από ένα τσαρδί στο οποίο αυτά παραβιάζονταν εις βάρος τών αριστερών κατά κανόνα, παρ’ όλο που α) η παραβίασή τους δεν τον αφορούσε προσωπικά και, β), σύχναζε σ’ αυτό το μπλογκ κάμποσο καιρό, άρα, κατά κάποιο τρόπο, ήταν το διαδικτυακό στέκι του για να ‘‘χαλαρώνει’’ σε κάποιες από τις ελεύθερες ώρες του. Κλείνει η παρένθεση, αλλά να μείνει στα υπ’ όψη.)

Έρχεται λοιπόν στο τσαρδί μας αυτός ο ‘‘χαλαρός’’ αριστερός και ‘‘σφιχτός’’ δημοκράτης εδώ και λίγο καιρό. Και τι βλέπει συνήθως; Τον αριστερό εμφύλιο αν όχι σε όλη του τη ‘‘μεγαλοπρέπεια’’, σε κάποια σημαντική έκτασή του σίγουρα. Ε, μπούχτισε ο άνθρωπος! Τα ’φτυσε, πώς το λένε! Μπορεί αυτή η ανάρτηση να μην είναι και η πιο κατάλληλη για να βγάλει τον ατμό του, μια και κάνουμε κριτική στην (προαναγγελθείσα) αποχή που κήρυξε το ΚΚΕ για το δεύτερο γύρο, οπότε είναι αναμενόμενη η αντίδραση των φίλων τού ΚΚΕ, αλλά, προφανώς, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Για χαλαρώστε, ρε παιδιά. Έτσι χωρίς εισαγωγικά η λέξη αυτή τη φορά: χα-λα-ρώ-στε. Αν χαλαρώσετε, θα δείτε πιο καθαρά μερικά πράματα. Όπως:

1. Όταν τα στελέχη τού ΣΥΡΙΖΑ ρωτούσαν το ΚΚΕ τι θα κάνετε αν είναι στο β´ γύρο ο Κασιδιάρης, ούτε τη ΧΑ ενίσχυαν, ούτε, πολύ περισσότερο, ήξεραν ότι κάνουν κάτι τέτοιο. Προσπαθούσαν απλώς να στριμώξουν το ΚΚΕ. Οι λίγοι φασίστες και οι πολλοί τρελαμένοι που ψηφίζουν ΧΑ δεν καταλαβαίνουν από τη θεωρία τής χαμένης ψήφου που τη χαλάει το υποθετικό ερώτημα των Συριζαίων και τους απελευθερώνει από το δίλημμα να ψηφίσουν ΧΑ ή Νεοδημοκράτες υποψήφιους.

2. Δεν υπάρχει «επαγγελματικός στρατός τού ΚΚΕ» (όπως δεν υπάρχει και «επαγγελματικός στρατός τού ΣΥΡΙΖΑ». Υπάρχουν επαγγελματικά στελέχη (τα οποία και έχουν μειωθεί δραματικά μετά τις εκλογές τού Ιουνίου τού 2012 και τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα του ΚΚΕ). Ούτε η κοπελιά τής φωτογραφίας είναι «λουλουδού». Είναι μέλος μιας αριστερής νεολαίας που υποστηρίζει το αριστερό κόμμα της, όπως έχει καθήκον και υποχρέωση. Μη τα κάνουμε όλα ίσωμα, φίλε Καντριανιώτη. Και μην κατουράμε στη θάλασσα. Θα το βρούμε στ’ αλάτι!

3. Δεν υπάρχουν αριστεροί που αδιαφορούν για την άνοδο της ΧΑ. Σε κανένα αριστερό κόμμα. Μπορεί να υπάρχουν αριστεροί που τυφλώνονται και δεν βλέπουν άλλο στόχο παρά μόνο τον ενδοαριστερό ανταγωνιστή, σύμφωνοι. Αλλά αυτό έχει τεράστια απόσταση από το συμπέρασμα ότι δεν έχουμε όλοι κλειδωμένους στο στόχαστρο τους νεοναζί. Πότε θα καταλάβουμε, ρε γμτ, ότι το παιχνίδι «ποιος θα μείνει με το μουτζούρη ότι κάνει πλάτες στο φασισμό» είναι αδιέξοδο και αυτοκτονικό; Και στην τελική, αντί επιλόγου:

Ως πότε νομίζετε ότι οι ‘‘χαλαροί’’ αριστεροί θα έχουν την υπομονή να παρακολουθούν εμάς, τους ‘‘σφιχτούς’’ αριστερούς, αντί να συζητάμε τις διαφωνίες μας καλόπιστα, με ανοιχτά χαρτιά και χωρίς ‘‘συνδικαλιές’’ και δικολαβίστικα επιχειρήματα, να ‘‘σφαζόμαστε’’ με χτυπήματα τύπου «όπου τον πετύχει», μέχρι να το πάρουν απόφαση ότι είμαστε καμένα χαρτιά και να μας γράψουν όλους εκεί που δεν πιάνει μελάνι;


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλη Ένη,


Είσαι μία ανάρτηση ...μπροστά! :-) Τα συμπεράσματα από τον πρώτο γύρο στο επόμενο ποστ.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Κολοκοτρώνη,


Το αμέσως παραπάνω σχόλιο προς την Ένη ισχύει και για σένα.


Τα λέμε


ΥΓ Παρεμπιπτόντως: Μήπως σού βρίσκεται κάνα τηλ. τής συντρόφισσας; Έχουμε έναν εδώ που έχει ‘‘αρρωστήσει’’! ;-) :-)

Ελληνοφρενικος είπε...

Ο μονος λογος για να ψηφισω στο β γυρο υποψηφιο του τσυριζα θα ηταν αν ειχε αντιπαλο νεοναζι.Σχεδον σε ολη την ελλαδα στις δημοτικες περιφερειακες εκλογες οι συνδιασμοι του τσυριζα λειτουργησαν σαν πλυντηριο του πασοκ(μιλαμε για απειρα παραδειγματα με κατακαθια σιχαματα του πασοκ)Σε μικρους δημους οπου ο τσυριζα δεν μπορεσε να κατεβασει συνδιασμο καν και το ΚΚΕ κατεβασε ο τσυριζα ΔΕΝ τους στηριξε ΠΟΥΘΕΝΑ παρολου που δεν ειχε δικο του υποψηφιο(καμια εκπληξη για μενα αφου η αποψη μου ειναι πως διακαης ποθος τους ειναι η εξαφανιση οποιαδηποτε αντικαπιταλιστικης φωνης που τους ξεμπροστιαζει)Για ποιο λογο ενας αριστερος ψηφοφορος(η εννοια που εγω δινω στον ορο ειναι ποιος κατεχει τα μεσα παραγωγης)να στηριξει τσυριζα στον β γυρο π.χ στη λαρισα;Αντιπαλοι η καραλαριωτη ανεξαρτητη δεξια και ο καλογιαννης τσυριζα(με στηριξη επισημη ΔΗΜΑΡ.και απειρων πασοκων υποψηφιων-δηλωμενων μνημονιακων!)Γιατι να πρεπει να επιλεξω ντε και καλα τσυριζα και να στηριξω τα κατακαθια του πασοκ που σιχαινομουν μια ζωη;;;Ειναι ιδια η περιπτωση της Πατρας δηλ;;Ο Πελετιδης τιμια και σταρατα δηλωνει κομμουνιστης και εχει στο ψηφοδελτιο του αγωνιστες της πολης.Κανενας δεν μπορει να με κατηγορησει ποτε και πουθενα που δεν στηριζω ανθρωπους και σχηματισμους που ειναι υπερ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και δηλωνουν καιροσκοπικα αριστεροι και θελουν δηθεν ενοτητα.

LeftG700 είπε...

Ο μονος λογος για να ψηφισω στο β γυρο υποψηφιο του τσυριζα θα ηταν αν ειχε αντιπαλο νεοναζι.


Φίλε Ελληνοφρενικέ,


Αυτή η δήλωσή σου δεν είναι ακριβώς ό,τι θα ήθελα εγώ από τους φίλους τού ΚΚΕ. Ωστόσο, επειδή είμαι "οπορτουνιστής" ;-) κι έχω μάθει να συμβιβάζομαι με τη ζωή κι ας μη μου τα φέρνει όπως τα θέλω, και επειδή εδώ τα λέμε όλα, να πω ότι αυτή η δήλωση σε τιμά, τιμά το ΚΚΕ και, άρα, ως τέτοια, καλοδεχούμενη και παράδειγμα προς μίμηση!


Τα λέμε

kolokotronis είπε...

Είμαστε πολύ μπροστά,

όχι μόνο μία ανάρτηση :-)

Το τηλέφωνο το ψάχνω κι εγώ.
Η κυρά μου μην το μάθει
γιατί μ' έσκισε !

LeftG700 είπε...

Φίλε Κολοκοτρώνη,


Επειδή εμείς τα λέμε όλα:

Ο πρώτος λόγος που σε εκτιμώ είναι ό ίδιος που ισχύει για κάθε φίλο τού ΚΚΕ που έρχεται εδώ (παραβλέπω ότι καμιά φορά μπορεί κάποιος να "χουλιγκανίσει"): επειδή έρχεσαι σε ένα μαγαζί που δεν είναι Κουκουέδικο.

Ο δεύτερος λόγος όμως είναι όλος δικός σου: είσαι ο πρώτος Κουκουές που εμφανίζεται εδώ και φαίνεται να κατανοεί πως εκτός από την πολιτική υπάρχει και το χιούμορ! Μακάρι να σε ακολουθήσουν κι άλλοι ομοϊδεάτες σου και να πάψουν να είναι τόσο "σφιχτόκωλοι"! ;-) :-)


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Φιλε Λεφτ,
Δεν υπαρχει αριστερος εμφυλιος με την εννοια που το βαζεις και εξηγουμαι.
Αυτο που υπαρχει και σ αυτην την αναρτηση ειναι:
Αυστηρη αλλα κατα βασει πολιτικη κριτικη στο συριζα με επιχειρηματολογια απo τη μια και αδυναμια συγκροτησης σοβαρων αντιεπειχηρηματων απ την αλλη με αποτελεσμα την προσφυγη στο γνωστο και χιλιοπαιγμενο αντικκε καιροσκοπισμο που αγγιζει πολλες φορες τα ορια του χυδαιου.
Ανεξαρτητως πολιτικης τοποθετησης μπορει να δει κανεις τα σχολια για να το επιβεβαιωσει.Μια απο τις πολυ σπανιες περιπτωσεις χαλαρης *φιλικης αναφορας των media προς το ΚΚΕ με αφορμη μια φωτογραφια και η αναδημοσιευση της ηταν αρκετη για να πυροδοτησει και να επαναφερει στην επιφανεια φτηνα αντικκε συνδρομα και απωθημενα του στυλ "κομματικος στρατος","αδιαφορια του ΚΚΕ για τη χρ.αυγη"(!!!)κτλ.
Θεωρω οτι οι σχολιαστες/αναγνωστες με στοιχειωδη λογικη και αποστασιοποιηση οπως πχ η Ενη που δεν ειναι ΚΚΕ κατα δηλωση της, με τις παρεμβασεις τους αποδεικνυουν ποιος ειναι πραγματικα ο απωθητικος παραγοντας στη συζητηση.

*Οταν λεω φιλικη αναφερομαι στη φαινομενικη διασταση και οχι στην ουσια και τις προθεσεις που μπορει να κρυβονται απο πισω.

Гриша

Ανώνυμος είπε...

Αποσα εχω γραψει εχεις καταλαβει οτι θα μπορουσα για οποιοδηποτε λογο να ειμαι υπερ ενος στρατιωτικου τυπου μορφωματος με στοχο την κοινωνια στρατωνα του πατακου και του μεταξα, πουχουν δειξει ξεκαθαρα που θελουν τους ξενους και τους παρα..ξενους. Μαλλον τζαμπα γραφω. Δεν πειραζει, δεν ειμαι και κανας του μηχανισμου (οποιου μηχανισμου), για να σκουζω για τρολ και για προβοκατορες.
Δεν θαθελα να πεσω σε κκε εργοδοτη οπως ελεγε και το παλιο ανεκδοτο.

βαρων κι οποιος αντεξει
οργουελ