Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Πρώτος γύρος αυτοδιοικητικών εκλογών: Κέρδη και ζημίες, ολίγη ‘‘δημιουργική’’ λογιστική και ανοιχτοί λογαριασμοί




Ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν τα κυβερνητικά επιτελεία όταν αποφάσιζαν να σπρώξουν τον πρώτο γύρο τών δημοτικών και περιφερειακών εκλογών μία βδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές. Το πολιτικό χρώμα τους, ιδίως τών δημοτικών, είναι εκ των πραγμάτων λιγότερο έντονο —και συχνά θολό και μπερδεμένο. Και ποιος ήθελε τις εκλογές όσο το δυνατόν πιο αποπολιτικοποιημένες; Η κυβέρνηση (ως συνήθως συμβαίνει με τις κυβερνήσεις στις αυτοδιοικητικές εκλογές). Επιπλέον: Στις βουλευτικές εκλογές τού Ιουνίου 2012, το κόμμα που διεκδικεί την κυβερνητική εξουσία, αν εξαιρέσουμε το λεκανοπέδιο της Αττικής, ήρθε δεύτερο (σε 3 περιπτώσεις τρίτο) στις 38 από τις 51 εκλογικές περιφέρειες όλης τής της υπόλοιπης Ελλάδας. Αν συνυπολογίσει δε κανείς και το γεγονός ότι επί δεκαετίες, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, η τοπική αυτοδιοίκηση ήταν φέουδο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ (αλήθεια, αυτός ο μύθος ότι η Αριστερά έχει παραδοσιακά ισχυρά ερείσματα στην τοπική αυτοδιοίκηση από πού έχει δημιουργηθεί;), κι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ακόμα προλάβει να αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με τους κατά τόπους ψηφοφόρους του που εισέρρευσαν σ’ αυτόν δύο μόλις χρόνια πριν, δεν χρειάζεται και πολύ σοφία για να διαπιστώσει ότι η συγκυβέρνηση ξεκινούσε το ματς τών εκλογών με τουλάχιστον ένα γκολ από τα αποδυτήρια. Ένα γκολ που, αν δεν το έβαζε, τουλάχιστον δεν θα το έτρωγε, για να μπορέσει έτσι να ισχυριστεί ότι το κυβερνητικό σκάφος «δεν κινδυνεύει από κανένα ρεύμα ανατροπής».

Όλα τα παραπάνω πραγματολογικά είναι σωστά. Με αυτή την έννοια, το γκολ το έβαλε. Ήρθαν όμως έτσι τα πράγματα και ο κορμός και στυλοβάτης τής κυβέρνησης, η ΝΔ, έφαγε δύο! (έστω κι αν το δεύτερο είναι και λίγο αυτογκόλ): Πανηγυρική ήττα τού συνδυασμού της στην περιφέρεια Αττικής με τον Κουμουτσάκο να αποκλείεται καθαρά από το δεύτερο γύρο και αποκλεισμός της επίσης από το δεύτερο γύρο για το δήμο Αθηναίων, όπου κατέβηκε διασπασμένη (να το αυτογκόλ). Έτσι, κόπηκαν τα χαμόγελα. Πρώτα-πρώτα στον αρχηγό τής ομάδας Αντώνη Σαμαρά που ξεκίνησε από το βράδυ τής Κυριακής κιόλας, συνοφρυωμένος, να υπενθυμίζει τις «πληγές τού Φαραώ» που περιμένουν τον ελληνικό λαό, αν φέρει στις ευρωεκλογές πρώτο κόμμα και με διαφορά τον ΣΥΡΙΖΑ —από χθες τροποποίησε το ‘‘μείγμα’’, προσθέτοντας τόσο μαυρογιαλουρισμό που γελάει μέχρι κι ο μακαρίτης ο Λάμπρος Κωνσταντάρας.

Μάθαμε τίποτε καινούργιο σχετικά με την επιρροή τών κομμάτων που θα διεκδικήσουν την ψήφο μας σε 4 μέρες και αργότερα για τις βουλευτικές εκλογές; Μάλλον όχι. Για τους λόγους που εκθέσαμε στην αρχή, τίποτε δεν έδειξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει την πρωτιά που βλέπουμε εδώ και κάμποσο καιρό στις συντριπτικά περισσότερες δημοσκοπήσεις, στο διαδίκτυο και, κυρίως, στις καθημερινές κουβέντες και επαφές τής πραγματικής ζωής κι ότι η ΝΔ δεν είναι δεύτερη. Τίποτε δεν κλόνισε την αίσθηση που έχουμε όλοι για την πορεία αποδρομής, την οποία έχει πάρει το ΠΑΣΟΚ, η μεγαλύτερη συνιστώσα τής Ελιάς, ή η ΔΗΜΑΡ, καθώς και για το τεντωμένο σκοινί στο οποίο βαδίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Κι όσο για την εκτός ΣΥΡΙΖΑ Αριστερά, ποιος δεν ήξερε ότι το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν ανακάμψει σε σημαντικό βαθμό —τηρουμένων βέβαια των αναλογιών τών δυνάμεών τους.

Έχουμε όμως και την περίπτωση της Χρυσής Αυγής. Αλλά κι εδώ: Ποιος δεν το έβλεπε ότι, παρ’ όλες τις αποκαλύψεις για τα έργα και τις ημέρες της, δεν έλεγε να δύσει; Ποιος δεν φοβόταν ότι το βίντεο με τον Μπαλτάκο θα της δώσει ανάσες; Και ποιος, πέρα από ευσεβείς πόθους, δεν υπολόγιζε ότι είναι πολύ πιθανό να ενισχύσει τη διείσδυσή της στους τρελαμένους (και απελπισμένους σε σημαντικό ποσοστό) κατοίκους τών υποβαθμισμένων συνοικιών τής Αθήνας και όλης της Αττικής , αλλά και στους κυνικούς αστούς (βλέπε Κολωνάκι);

Φυσικά, είχαμε και κάμποσες ασκήσεις «δημιουργικής λογιστικής». Κυρίως από τη μεριά τών κυβερνητικών «πηγών» και παπαγάλων (για να τα λέμε όμως όλα, και από το ΚΚΕ), που προσπαθούσαν να πείσουν για τη δήθεν πτώση τού ΣΥΡΙΖΑ, συγκρίνοντας τα αποτελέσματα της περασμένης Κυριακής με τις εκλογικές επιδόσεις του τον Ιούνιο του 2012! Ποιοι πείστηκαν; Οι ήδη πεισμένοι και τα παιδιά τής προνηπιακής ηλικίας!

Οι καθαρά πολιτικοί λογαριασμοί τών ευρωεκλογών παραμένουν ανοιχτοί. Οι ‘‘μάγκικοι’’ εκφοβισμοί τους για τη σταθερότητα (κοινωνικού νεκροταφείου) που «απειλείται» και οι ψευτιές τους για το «τέλος τής κρίσης» και τις «630.000 θέσεις εργασίας», κόντρα στην αναγκαιότητα να γκρεμιστούν στον πολιτικό Καιάδα.




Η photo είναι τού Владимир Полищук. Από το photodom.com.

16 σχόλια:

Khlysty είπε...

Λέφτηδες, η κυβέρνηση έφαγε κι άλλο αυτογκόλ στην Κεντρική Μακεδονία. Όμως, το χειρότερο σημείο του α' ημιχρόνου (της ανάπαυλας, για να είμαι ακριβής) είναι η διαχείρηση της υπόθεσης Πελετίδη από το ΚΚΕ, και θα ήθελα το σχόλιό σας, ASAP.

Ανώνυμος είπε...

Επειδη τα παραμυθια καποτε τελειωνουν.Απο τη ντουντουκα στο μονοκουκι...ενα γυρο δρομος
Η απομαγνητοφωνημενη δηλωση Σπαρτινου(υποψηφιου συριζα στη Πατρα)πριν τον α΄γυρο:

«Ο κ. Πελετίδης έχει αποδεχθεί συνειδητά να γίνει η ντουντούκα αυτής της πολιτικής πρότασης. Να κρεμάσει για λογαριασμό του κ. Κουτσούμπα τη σημαία του ΚΚΕ στο μπαλκόνι του δημοτικού μεγάρου. Άραγε με τι πρόγραμμα, με ποιους συνεργάτες, με ποια πίστη στο ρόλο και την ευθύνη του Δήμαρχου, θα διοικήσει ο κ. Πελετίδης τη δημοτική αρχή;»

Το τιτιβισμα Παπαδημουλη και η δηλωση Τσιπρα στη Πατρα μετα τον β' γυρο:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στον Β' γύρο στην Πάτρα, ψηφίζει "μονοκούκι" Πελετίδη.»

«Στηρίξτε τον Κώστα Πελετίδη, υποψήφιο του ΚΚΕ, για την δημαρχία της Πάτρας»

Προκαλει πλεον αηδια και αποτελει δυσφημιση για την αριστερα ο τυχοδιωκτισμος που εχει επιλεξει ο συριζα. Παραπεμπει απευθειας στις βρωμικες τακτικες του παλιου πασοκ που γνωρισαμε.Kαθε τιμιος προοδευτικος ανθρωπος πρεπει να αισθανεται τουλαχιστον προσβεβλημενος απο την υποτιθεμενη κατοπιν εορτης στηριξη στη Λαικη Συσπειρωση και στον Κωστα Πελετιδη.Να τους γυρισει μπουμεραγκ ο ψηφοθηρικος καιροσκοπισμος.
Απεναντι στις δυναμεις(ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ/ΕΛΙΑ)που στηριζουν την ΕΕ και τη βαρβαρη αντιλαικη πολιτικη της,ο γνησιος τροπος να αποτυπωθει η εναντιωση σε αυτην και ο πλεον εμφατικος για να καταδικαστει το νεοναζιστικο μορφωμα που σηκωνει κεφαλι, ειναι η αποφασιστικη ενισχυση του ΚΚΕ.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ ΔΥΝΑΜΗ ΚΙ ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

Гриша

LeftG700 είπε...

Φίλε Khlysty,


Δεν καταλαβαίνω τι συγκεκριμένα εννοείς όταν γράφεις «το χειρότερο σημείο του α' ημιχρόνου (της ανάπαυλας, για να είμαι ακριβής) είναι η διαχείρηση της υπόθεσης Πελετίδη από το ΚΚΕ». Αν δεν γίνεις πιο σαφής, θα αναγκαστώ να ψάχνω στο Ρίζο· και τότε το σχόλιό μου δεν θα είναι και πολύ ASAP! :-)


Τα λέμε

Khlysty είπε...

OK, τα λέω σε τίτλους: ο Πελετίδης περνά στο β' γύρο, ο ΣΥΡΙΖΑς διά στόματος Τσίπρα τον στηρίζει. Το ΚΚΕ διά στόματος Πελετίδη δηλώνει ότι «το ΚΚΕ δεν κάνει παζάρια» και να προσβάλλει το σύνολο των πιθανών μη-ΚΚΕ ψηφοφόρων, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «δύναμη ενσωμάτωσης» και ότι ο αρχηγός του «δίνει τα διαπιστευτήριά του στο μεγάλο κεφάλαιο, δίνει όρκους πίστης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ». Είναι ή δεν είναι απαράδεκτη στιγμή;

Ενη είπε...

Αριστερά Φιλαρακια,

Ωραια τα λετε, ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτος και ολοι οι αλλοι χαμενοι.

Αναφερετε κιολας οτι, ηταν αναμενομενη η ανοδος της ΧΑ, "ποιος δεν το περιμενε" κλπ.

Ομως μονη η διαπιστωση δεν λεει τιποτα. Την πολιτικη τοποθετηση περιμενει καποιος, οχι απο εσας, αλλα απο τα αλλα κομματα.

Ετσι εχουμε οπως λεει και ο Γκρισσα στο αλλο ποστ

"Στη πρωτη του εμφανιση στο mega o Σοφιανος το πρωτο πραγμα που ειπε ηταν η αρνητικη εξελιξη της ανοδου της ΧΑ στο δημο της Αθηνας και στην περιφερεια αττικης.Το ιδιο που εμφατικα τονισαν ολα τα στελεχη του ΚΚΕ στις χθεσινες εμφανισεις τους στα καναλια

που ειναι η τοποθετηση, ευκρινως, του ΚΚΕ.

Να προσθεσω οτι ηταν και απο τους κυριους στοχους της χθεσινης ομιλιας του Κουτσουμπα;;;

Αλλα και το βραδυ των εκλογων, το θεμα ανοδου των ποσοστων της ΧΑ, και επισημανθηκε και καταδικαστηκε απο ολους τους πολιτικους αρχηγους που μιλησαν εκεινο το βραδυ, εκτος

απο τον Τσιπρα και τη Δουρου. Το φαινομενο αγνοηθηκε εντεχνως.

Ακομα περιμενουμε μια δηλωση του ΣΥΡΙΖΑ, για το φαινομενο της μεγαλης αυξησης των ποσοστων της ΧΑ στο οποιο να καταδικαζει το φαινομενο αυτό, (στην Κυψελη ο Κασιδιαρης συγκεντρωσε 20%),
αλλα εις ματην.

Αυτή η μη θεση εκθετει ανεπανορθωτα το ΣΥΡΙΖΑ αλλα και την αξιοπρεπεια της Αριστερας στην οποια ανηκει.

Οι τυχον ψηφοι της ΧΑ προς ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογες, θα ειναι ενα ονειδος, οχι μονο για το συριζα
αλλα για ολη την Αριστερα.

Ας το διορθωσουν κι΄ας τοποθετηθουν ντομπρα,
οπως ολοι, οτι ψηφους των ναζι δεν χρειαζονται.

υγ. Αντιθετα η Δουρου δηλωσε οτι τους χρειαζεται ολους κοντα της.
Ετσι θεωρει προφανως την εθνικη ενοτητα, ενα τουρλου.
Δηλαδή μια πολιτικη ενδεια.







LeftG700 είπε...

Φίλε Khlysty,


Δεν μου διευκρίνισες κι έτσι έριξα μια ματιά στο Ριζοσπάστη. Βρήκα αυτό:

Ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη

Πρόταση συνδιαλλαγής υπαινίχτηκε ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος προέτρεψε σε στήριξη του Κ. Πελετίδη που διεκδικεί τη δημαρχία Πάτρας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», με το αζημίωτο, με ψήφο δηλαδή στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές. Έτσι, αφού κάλεσε τους πάντες να αφήσουν στην άκρη τους «κομματικούς εγωισμούς» και να δώσουν τη νίκη στο κόμμα του στις ευρωεκλογές, λίγο μετά πρόσθετε:

«Γιατί τώρα δεν είναι η ώρα της διάσπασης, των εμφυλίων, του κατακερματισμού. Είναι η ώρα της ενότητας όχι μόνο των αριστερών ανθρώπων, αλλά όλων όσοι δεν θέλουν τους δήμους και τις περιφέρειες πεδία βολής των μνημονίων και υπηρεσίες του κου Φούχτελ. Είμαι βέβαιος ότι όλοι οι αριστεροί, οι κομμουνιστές που γνωρίζουν πόσο κρίσιμη υπήρξε η ενότητα στην Ιστορία του λαϊκού κινήματος, αλλά και όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες, ανεξάρτητα από διαφορές και διαφωνίες, θα κάνουν αυτή την Κυριακή το χρέος τους. Και θα δείξουν προς κάθε κατεύθυνση, και προς την κατεύθυνση εκείνων που επιμένουν σε ένα άγονο διχασμό, αλλά και εκείνων που επενδύουν σ' αυτό το διχασμό, ότι οι πολίτες είναι συχνά σοφότεροι από τις ηγεσίες τους», είπε ο Αλ. Τσίπρας υποβιβάζοντας στο επίπεδο της απλής διαφοράς το στρατηγικό χάσμα που τους χωρίζει απ' το ΚΚΕ και σε άγονο διχασμό την πολιτική αντιπαράθεση που αυτό το χάσμα επιβάλλει.


Κοίτα, δεν αντέχει σε κριτική ο τρόπος με τον οποίο το ΚΚΕ προσπαθεί σύμφωνα με το παραπάνω απόσπασμα να μειώσει τη θετική εντύπωση που θα κάνει στους ψηφοφόρους του η ξεκάθαρη δήλωση Τσίπρα. Γιατί, τι προσπαθεί να πετύχει ο αρθρογράφος; Το εξής αφελώς διαστρεβλωτικό: Να πείσει ότι ο Τσίπρας πρότεινε στους Κουκουέδες εμμέσως πλην σαφώς «θα ψηφίσουμε Πελετίδη – ψηφίστε μας στις ευρωεκλογές». Αέρα πατέρα! Εκείνο που λέει είναι «θα ψηφίσουμε ΚΚΕ όπου δεν συμμετέχουμε – κάντε το ίδιο κι εσείς όπου δεν συμμετέχετε». Αν δεν κάνω λάθος, το ΚΚΕ μετέχει στις ευρωεκλογές, δεν είναι;

Ο άλλος δρόμος διαφυγής είναι αυτός τού Гриша (τον διαβάζεις στο σχόλιό του κάτω από το δικό σου). Δεν είναι διαστρεβλωτικός όπως τού Ριζοσπάστη, αλλά είναι κι αυτός λίγο συνδικαλιάρικος. Στον προεκλογικό αγώνα τού πρώτου γύρου, Πελετίδης και Σπαρτινός ήταν ανταγωνιστές. Άρα, ο ένας κοπάναγε τον άλλον. Ο Σπαρτινός τον Πελετίδη και ο Πελετίδης τον Σπαρτινό. Αυτό θα γινόταν, τι άλλο; Δεν γίνεται να έπαιζαν πρέφα μαζί στο καφενείο! Τώρα όμως που τελείωσε ο πρώτος γύρος και δεν υπάρχει κανένα νόημα ο ανταγωνισμός σε επίπεδο ψήφου, αφού ο Σπαρτινός τον ήπιε, τι δουλειά έχει ο φίλος μου ο Гриша να επαναφέρει την κουβέντα στην προηγούμενη φάση της; Μόνο και μόνο για να ‘‘φτιαχτεί’’ ο ίδιος και για να ‘‘φτιάξει’’ και κανέναν άλλον Κουκουέ...

Κάπως έτσι τα βλέπω τα πράγματα πάνω στο ερώτημά σου.


Τα λέμε


ΥΓ Όταν μπήκα να ποστάρω το σχόλιό μου, είδα το δικό σου. Συμπληρώνω σε αυτά που πρόσθεσες:

Τα περί «δύναμη ενσωμάτωσης» και το ότι ο αρχηγός του «δίνει τα διαπιστευτήριά του στο μεγάλο κεφάλαιο, δίνει όρκους πίστης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ» είναι μία πάγια κριτική τού ΚΚΕ και, για να τα λέμε όλα, δεν είναι αβάσιμη, κατά τη γνώμη μας. Όμως, έτερον εκάτερον. Δεν θα μετατραπεί και το ΚΚΕ σε «δύναμη ενσωμάτωσης», αν στηρίξει Σακελλαρίδη για να μη βγει ο Καμίνης και Δούρου για να μη βγει ο Σγουρός (όπως δεν θα γίνουν οι «οπορτουνιστές» τής Πάτρας επαναστάτες, αν ψηφίσουν την Κυριακή Πελετίδη —πρώτοι-πρώτοι οι Κουκουέδες θα στο πουν αυτό). Άρα; Άρα «Τι Πλαστήρας, τι Παπάγος», πάει η δουλειά. Και, δυστυχώς, οι φίλοι μας οι Κουκουέδες δεν αντιλαμβάνονται ούτε τώρα, που έχουν ζορίσει τα πράγματα όσο δεν πάει άλλο, πόσο λάθος είναι αυτό, και πόσο απομονώνει το κόμμα τους από το πλειοψηφικό λαϊκό αίσθημα...

Khlysty είπε...

Ξέρεις τι με διαολίζει; Ότι αν χαθεί η Πάτρα, φοβάμαι ότι το ΚΚΕ θα υποστηρίξει ότι, να, ο ΣΥΡΙΖΑς δεν μας στήριξε γιατί δεν κάναμε συνδιαλλαγή, παρότι με τη στάση του θα έχει καταφέρει να αποξενώσει πολύ κόσμο.
Γιατί ρε γαμωτοκερατό μου, δεν ακολουθούμε τη λογική του Bob Paisley: "If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later";

Ανώνυμος είπε...

Φιλε Λεφτ,
Καταρχην το πως και με τι τροπο χτυπας τον αντιπαλο ειναι κι αυτο ενδεικτικο της γενικοτερης πολιτικης σου κατευθυνσης.Θελω να πω οτι αυτα που ελεγε ο Σπαρτινος για τον Πελετιδη δεν αντανακλουν το στιγμα μιας καθαρης πολιτικης διαφοροποιησηςμ και υπεροχης του συνδυασμου του εναντι του συνδυασμου της Λαικης Συσπειρωσης που θα ηταν απολυτα θεμιτη προεκλογικα.Ηταν μονο μικροαστικες, πασοκικες ή ακομα και δεξιοστροφες τουφεκιες του τυπου:
"Ο πελετιδης δεν εχει επιτελειο","ντουντουκες",ο πελετιδης θα σηκωσει κοκκινες σημαιες στο δημαρχειο κτλ.
Ο λαος της Πατρας και οι ψηφοφοροι του συριζα μπορουν να κρινουν απ την ιδια τους τη πειρα και δεν χρειαζονται τις νουθεσιες τσιπρα για το τι θα κανουν στο β γυρο.Μαλιστα ειναι πιθανοτερο να παρουν χαμπαρι οτι ακριβως οι νουθεσιες δεν ειναι και τοσο ειλικρινεις και γινονται για μικροπολιτικους λογους και να εχουν τα αντιθετα αποτελεσματα απ αυτα που αναμενει η ηγεσια του συριζα .Και αληθεια φιλε λεφτ εσυ που ξερεις τα πολλα κι ο νους σου κατεβαζει γιατι δεν ειχαμε την ιδια ενωτικη γραμμη απο τον συριζα σε δημους που δεν υπηρχε υποψηφιος του συριζα αλλα υπηρχε υποψηφιος της ΛΑΣΥ;;;Γιατι σε αυτες τις περιπτωσεις δεν προταχθηκε η περιβοητη ενοτητα της αριστερας;;;
Απο κει και περα για ενα συνειδητοποιημενο φιλο του ΚΚΕ που κατανοει οτι βασικος του αντιπαλος ειναι η ΕΕ του κεφαλαιου και οι πολιτικες που απορρεουν απ αυτη βρισκουν εφαρμογη σε δημους και περιφερειες πρεπει να εξηγησεις:
Ποια ειναι η ειδοποιος διαφορα μεταξυ καμινη-σακκελαριδη και σγουρου-δουρου επι της ουσιας;Yπαρχουν ή οχι αντιστοιχοι συριζεοι δημαρχοι και περιφερειαρχες-πολλες φορες συνεργαζομενοι με πασοκ και νδ-που εχουν δωσει απτα δειγματα γραφης ενσωματωσης και εφαρμογης της αντιλαικης ευρωενωσιακης πολιτικης ;
Διοτι εαν με βαση τα παραπανω δεν υπαρχει διαφορα τοτε πολυ κακως κουνας το δαχτυλο στους κουκουεδες και πολυ καλα θα κανουν οι κουκουεδες να ξαναριξουν σε δημους και περιφερειες το ψηφοδελτιο της ΛΑΣΥ.

Гриша

LeftG700 είπε...

Φίλε Khlysty,


Είναι βαθιά, πολύ βαθιά αυτή η αρρώστια τής ντόπιας Αριστεράς, δυστυχώς. Και δστυχώς βολεύει πολλούς (ένθεν και ένθεν). Θα κάνω αύριο ένα ποστ με Χριστοπαναγίες (με την καλή έννοια) για όλους πλην τής ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Κοίτα εδώ τι ωραία που τα χώνει μεν στον ΣΥΡΙΖΑ ο Κωνσταντίνου, αλλά, από την άλλη, τάσσεται κατά τού Καμίνη και υπέρ τού Σακελλαρίδη. Τον κάνει αυτό λιγότερο αριστερό; Εγώ λέω ότι τον κάνει περισσότερο.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Khlysty,


Αν ειίσαι υποτασικός και δεν γουστάρεις να φας αλάτι για να φέρεις την πίεση στα ίσα της, κάνε μια βόλτα εκεί, στα ορεινά... ;-) :-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Ουπς! Κάνε μια βόλτα εκεί, στα ορεινά

Mea culpa! :-)

Khlysty είπε...

Κατ' αρχάς το κείμενο το διάβασα και είναι πολύ ωραίο,... αν θες να περιορίζεσαι σε ορέες διαπιστώσεις. Από κει και πέρα, επειδή ούτε τα αραμαϊκά μου αρέσουν, ούτε η ψευτοευαισθησία, ούτε το συγκεκαλυμμένο τρολάρισμα (απορώ που ο επικεφαλής δεν έχει βάλει ακόμα χέρι σε αυτούς που συστηματικά το κάνουν, η Πιγκουίνα, πάντως το τρολ το μπάναρε ΤΑ-ΧΙ-ΣΤΑ!) ούτε και η πολιτική αγραμματοσύνη και οπαδισμός, λέω να προσπεράσω... Θα πω τα ίδια που λέω κάθε φορά σε τέτοιες περιπτώσεις: κρίμα.

LeftG700 είπε...

Φίλε Khlysty,


Εκτός από την αναφορά σου στο ωραίο κείμενο, με την οποία υποθέτω αναφέρεσαι στη συνέντευξη του Κωνσταντίνου, από τα άλλα δεν κατάλαβα Χριστό! :-)

Τρεις εναλλακτικές:

α) Μου εξηγείς εδώ.

β) Μου εξηγείς μέσω email.

γ) Μου λες «άστο αγόρι μου, ό,τι κατάλαβες κατάλαβες» και πάμε παρακάτω! :-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλη Ένη,


Να ανασκευάσω λίγο τις διαπιστώσεις σου για να έρθουμε πιο κοντά σε αυτά που ισχυρίστηκα εγώ;

Στην ουσία είπα ένα πράγμα: Ότι τα αποτελέσματα δεν άλλαξαν αυτά που ξέραμε ή, στην περίπτωση της ΧΑ, αυτά που φοβόμασταν. Μπορεί να μη το θέλεις, δεν θα τα χαλάσουμε, δημοκρατία έχουμε, αλλά όλα έδειχναν πριν τις εκλογές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κόψει πρώτος το νήμα τών ευρωεκλογών (με πόση διαφορά, παίζεται), κι ότι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ είναι στη γωνία. Οι πληροφορίες και το υλικό που προέκυψαν από τις εκλογές κατά το φτωχό μας το μυαλό δεν ανατρέπουν αυτή την εικόνα.

Για το ζήτημα που βάζεις περί ΧΑ. (Παρεμπιπτόντως, μία διόρθωση: Δεν γράφω «ποιος δεν το περίμενε». Γράφω ποιος δεν το φοβόταν, ποιος δεν έβλεπε ότι η ΧΑ δεν εξαφανίζεται, ποιος δεν υπολόγιζε ως πιθανό, κ.λπ.)

Κοίταξε, ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι προσάπτεις στον ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα αυτό. Φλερτ με τη ΧΑ, όπως γράφει ο ΔΟΛιος (και όχι μόνο) τύπος; Πρόκειται περί αστειότητας. Κανένα φλερτ. Προσπάθεια να τραβηχτεί κόσμος που ψήφισε Κασιδιάρη ή Παναγιώταρο σε αριστερό ψηφοδέλτιο; Ναι. Και λοιπόν; Αυτό σημαίνει απενεχοποίηση της ψήφου προς τη ΧΑ, όπως μας έλεγε ο Πρετεντέρης νωρίτερα; Από πού κι ως πού; Άκουσες κανέναν να λέει ότι η ΧΑ είναι ένα κόμμα σαν όλα τα άλλα, απλώς λίγο πιο τσαμπουκαλίδικο;

Θέλεις απενεχοποίηση των νεοναζί; Θα τη βρεις στη θεωρία τών «δύο άκρων». Με βάση την οποία δύο άσχετοι πιτσιρικάδες μπορούν να πουν ο ένας στον άλλον: «Ρε μαλάκα! Όλους τους παλιούς αριστερούς τους λένε ήρωες και τους φιλάνε τα χέρια. Άμα είναι το ίδιο οι Χρυσαυγίτες, γιατί δεν πάμε σ’ αυτούς που τα λένε απλά και κατανοητά, ενώ οι αριστεροί όλο κάτι αλαμπουρνέζικα τσαμπουνάνε για υπεραξίες και αλλοτριώσεις που δεν καταλαβαίνω Χριστό;».

Για ξαναδές το.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι το ‘‘στυλ’’ και το ύφος τής αντιπαλότητας έχει κι αυτό τη σημασία του. Πρέπει όμως να παραδεχθείς κι εσύ πως οι όποιες παραβιάσεις σημειώνονται κι από τις δύο πλευρές. Επιπλέον, θα δηλώσω ότι δεν έχω σκοπό να γίνω απολογητής και συνήγορος υπεράσπισης κανενός Σπαρτινού. Εγώ μιλάω για λογαριασμό αυτού εδώ τού τσαρδιού. Και ο καθένας μπορεί να κρίνει τι ψάρια πιάνουμε ως προς αυτό το ζήτημα.

Επίσης, θα συμφωνήσω μαζί σου ότι η τοποθέτηση του Τσίπρα σε μία ad hoc περίπτωση δεν αρκεί και δεν με ικανοποιεί. Θα ήθελα τοποθέτηση εφ’ όλης τής ύλης με επίσημη ανακοίνωση. Δεν ξέρω αν θα γίνει. Πάντως, επειδή θέλω να είμαι δίκαιος, αν δεν γίνει, μη το έχεις σίγουρο ότι θα οφείλεται σώνει και ντε σε αντιΚΚΕ διάθεση. Περισσότερες πιθανότητες πρέπει να δώσουμε στο σκεπτικό «ας μη βγούμε επίσημα υπέρ τού ΚΚΕ για να μη τρομάξουμε συντηρητικά ακροατήρια ή δικούς μας αντικουκουέδες». Αυτό, αν έχω δίκιο, δεν ισούται με αντιΚΚΕ γραμμή.

Περισσότερα επ’ αυτών στην αυριανή ανάρτηση. Περιττό να σου πω ότι θα τα ακούσετε και οι δύο...


Τα λέμε

Khlysty είπε...

Αναφέρθηκα στην παραπομπή σου "στα ορεινά", όχι στο κείμενο του Κωνσταντίνου...