Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Ο βήχας κι ο ‘‘έρωτας’’ (για την αλήθεια) δεν κρύβονται!




Κάνω minimized το κείμενο που γράφω και ξεγράφω κάτι μέρες τώρα, για να σας μεταδώσω ένα έκτακτο και διόλου μη αναμενόμενο (μικρο)γεγονός. Πήρε το μάτι μου έναν κατά δήλωσή του πολιτικά φιλελεύθερο και οικονομικά σοσιαλδημοκράτη να σχολιάζει στο τσαρδί τους ένα βίντεο του left.gr για τη χθεσινή κωμικοτραγική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας. Γράφει λοιπόν ο φίλος μας ο σοσιαλφιλελεύθερος (ένα από τα χίλια ονόματα με τα οποία εμφανίζονται οι οπαδοί τού ακραίου κέντρου) τα εξής ορέα:

Ο κ.Σαμαράς μας είναι τρομερά αντιπαθής. Αγαπάμε όμως την αλήθεια. Δεν υπάρχει κανένας λόγος το left.gr να κάνει λαθροχειρίες και να πλαστογραφεί την πραγματικότητα, υποτιμώντας τους πολίτες. Αναρωτιέται κανείς τι θα κάνουν αν πάρουν την κρατική τηλεόραση στα χέρια τους

Αμέσως μετά παραθέτει και το σχετικό βίντεο, το οποίο, κατά το θολωμένο(;) του μυαλό, αποκαλύπτει τις «λαθροχειρίες» και «πλαστογραφίες» τού left.gr, μέσω τών οποίων ισχυρίζεται ότι παραποιήθηκε (‘‘σταλινικά’’;) η αλήθεια χωρίς όμως, όπως συνηθίζουν να κάνουν πολλές ‘‘νυφίτσες’’ τού συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, να έχει και τα guts ή την εντιμότητα να παραθέσει τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία ή, έστω, κάποιο σκεπτικό... Στο οποίο βίντεο, το μόνο που αποδεικνύεται περίτρανα και πανηγυρικά είναι ότι, ενώ ο Σαμαράς έχει αρχίσει ήδη την ομιλία του, ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί ήταν λίγο περισσότερος από τα παιδιά τού Λυκείου μου στο σημείο αναχώρησης για την πενταήμερη. Για δείτε:


Όμως, στις μέρες μας πολλά γίνονται. Και, βεβαίως, την αποκλειστικότητα στις μονταζιέρες κάθε είδους δεν την έχει ο Μουρούτης, όπως έχουμε πει κατ’ επανάληψη κι εμείς από εδώ. Γι’ αυτό, δεν βλάπτει τουλάχιστον μία διασταύρωση της πληροφορίας. Δείτε λοιπόν και το επόμενο βίντεο, τραβηγμένο από άλλη γωνία, σε διαφορετική, πιο προχωρημένη ώρα και σε ανεξάρτητη παραγωγή:


Είδατε ‘‘έρωτα’’ για την αλήθεια, ο φίλος μας; Και δεν συγκινηθήκατε; Είναι δυνατόν; Δηλαδή, ούτε αν σας πω ότι κάλεσε από το τσαρδί τους σε καταψήφιση της Νέας Δημοκρατίας και της ΠασοκοΕλιάς (όχι όμως και του Ποταμιού, των Γεφυρών ή τής ΔΗΜΑΡ, ας πούμε), ούτε τότε θα συγκινηθείτε;

Άντε να χαθείτε! ‘‘Σταλίνες’’! Ε ‘‘σταλίνες’’!





Στην εικόνα (ehealthcyprus.com), ο φίλος μας συλλαμβανόμενος για μία ακόμα φορά στα πράσα.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχω κάποιες ερωτήσεις σε αυτους που ακομα αυτοχαρακτηριζονται με τον ορο αριστερος:
Εάν το ΣΥΡΙΖΑ συνεργαστει
1) με ΝΔ με αρχηγο τον Σαμαρα θα σας εχει προδοσει ναι ή οχι
2) με ΠΑΣΟΚ με αρχηγο τον Βενιζελο θα σας εχει προδοσει ναι ή οχι
3) με ΝΔ με ΝΕΟ αρχηγο θα σας εχει προδοσει ναι ή οχι
4) με ΠΑΣΟΚ με ΝΕΟ αρχηγο θα σας εχει προδοσει ναι ή οχι

LeftG700 είπε...

Ανώνυμε φίλε (που καλό είναι να πάρεις ένα ψευδώνυμο, σε άλλα τσαρδιά, πιο λενινιστικά από τα δικά μας, το σχόλιό σου θα έτρωγε διαγραφή, ιφ γιου νο γουάτ α μι),


Όπως είπε κι ο Σπύρος Χαλβατζής, μη γαμάς την κουβέντα! Το σχόλιό σου είναι εντελώς τελείως εκτός θέματος.


Τα λέμε

Khlysty είπε...

Κι όμως, Λέφτηδες, κάνετε λάθος: το σχόλιο του φίλου είναι πέρα για πέρα εντός θέματος. Βλέπετε, για τον ανώνυμο σχολιαστή και για πολλούς ακόμα ισχύει απόλυτα το ρηθέν "πες-πες, όλο και κάτι θα μείνει". Ακόμα και σήμερα, μετά από τις ανατριχιαστικές σε ύφος και περιεχόμενο ομιλίες του Σαμαρά, κάποιοι αγωνιούν μόνο για το μέλλον των (μικρο)μαγαζιών τους.

Enas είπε...

Ποιο μικρομαγαζο μου; που ξερεις ποιος ειμαι και τι ψηφιζω;
Απαντηση ομως στα ερωτηματα ΚΑΜΙΑ.
Οκ...
(εβαλα και nick μπας και παρω απαντηση αλλα δεν το βλεπω)

LeftG700 είπε...

Φίλε Khlysty,


Τι να πω; Κλειδώνουμε στο "στόχαστρο" ένα πολιτικό ρεύμα που υπονομεύει την Αριστερά (όλη την Αριστερά!) χρόνια και χρόνια, και ο φίλος μας ο Ένας έχει το νου του μόνο στο ξεκαθάρισμα των εσωτερικών λογαριασμών! Λογαριασμών που, όπως έγραψα σε σχόλιο στο προηγούμενο ποστ, δεν πρόκειται να κλείσουν ποτέ!


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Ένα,


Θα πάρεις απάντηση (αργότερα), γιατί να μην πάρεις; Δεν συνηθίζω να μη λέω την άποψή μου.


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Για το ποιος ειναι αριστερος εγω εμπιστευομαι το ταξικο κριτηριο του αλλου τσομπανη του χρυσαυγιτη του πρετεντερη που εχει ανοιξει πολεμο με το συριζα και αγνοει παντελως το κκε. Αν το σκευτομουνα να ψηφισω κκε τωρα κατασταλαξα. Σιγα να μην σας πω τι θα ψηφισω. Ετσι κι αλλοιως καταφερα να δυσαρεστησω ολους τους αριστερους και 'αριστερους" που δεν ταυτιζομαι εστω και 'κριτικα' με καποιο μηχανισμο.

Οργουελ

Khlysty είπε...

@Ένας: αναφέρθηκα πουθενά σε ψήφο και δεν το θυμάμαι; Στο περιεχόμενο του σχολίου σου αναφέρθηκα και κατέστησα σαφές ότι το θεωρώ μέρος μιας συγκεκριμένης ρητορικής που ως βασικό στόχο έχει -ΙΜΟ- όχι να ξεδιαλύνει κάποια πράγματα, αλλά να διατηρήσει ένα συγκεκριμένο στάτους κβο.
Όσο για την απάντηση που ζητάς, είναι απλή: Εάν ο παπούς μου είχε ρουλεμάν, θά'ταν πατίνι.

Ανώνυμος είπε...

Ειδατε το πρωτοσελιδο της real news ?
Απο την μιαμερια εχει φωτο σαμαρα βενιζελου κουτσουμπα και θεωδορακη
και απεναντι εχει των τσιπρα κουβελη οικολογου και ανεξαρτητου ελληνα.
Προκειται για προβοκατσια? ;-)

Eπισις παρτε κι ενα με στοιχεια για την μαζωξη νδ στο συνταγμα:

"Η φωτό δημοσιεύθηκε απο το Jungle Report με την διευκρίνηση :Στην φωτογραφία βλέπουμε μερικά από αυτά τα πούλμαν παρκαρισμένα στην πλατεία Συντάγματος. Διακρίνουμε το ένα να είναι του «zafiris-tours», με έδρα το Ναύπλιο, ενώ το άλλο έχει πινακίδες "ΚΡΝ" (Κορινθία)."
(απο http://klassikoperiptosi.blogspot.gr/2014/05/blog-post_24.html )
χ-)
οργουελ

Ελληνοφρενικος είπε...

Αν εισαι απο τον πειραια να ψηφισεις τον ταξικο σου αδερφο τον μαρινακη που ειπε πως αν δεν κατεβαζε τον μωραλη θα ψηφιζε δριτσα.......και μην ξεχνας να βλεπεις τραγκα που ειπε οτι ψηφισε δουρου αυτος δεν ειναι χρυσαυγιτης αντε καληνυχτα οργουελ και ξερεις αυριο ψηφο ταξικη ψηλα την ροζ σημαια να τσουξει ο πρετεντερης.....ο δασκαλοπουλος του σεβ να δεις φοβο.....

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχως ηττηθηκαμε αδελφε....

ειπε ο οργουελ

LeftG700 είπε...

TWIMC:

Εσείς που ερχόσαστε εδώ από το τσαρδί τών δύο σούργελων, να πείτε χαιρετίσματα στο περί ου ο λόγος σούργελο να αρθρώσει έστω και μία κουβέντα για την ταμπακιέρα τής άθλιας και χυδαίας αντιαριστερής προπαγάνδας του, αντί να περιορίζεται σε κοπυποσταρισμένα ευφυολογήματα από τον καιρό τού Νώε. Γκέγκε;

LeftG700 είπε...

Φίλε Ένα,


Σου δίνω τη δική μου απάντηση, αυτή για την οποία είχες αμφιβολία αν θα πάρεις. Δεν θα σου αρέσει καθόλου, αλλά διάβασέ την προσεκτικά και δεν θα χάσεις.

1. Κάνω μία ανάρτηση με τι θέμα; Με θέμα την καταφανή συκοφαντική διαστρέβλωση κάποιου κεντροαριστερού (ή σοσιαλδημοκράτη, ή σοσιαλφιλελεύθερου, ή προοδευτικού, ή δημοκράτη, κ.λπ., κ.λπ.), βάσει τής οποίας το left.gr μαγείρεψε τάχα το βίντεο από τη συγκέντρωση του Σαμαρά, για την οποία ξέρουν και τα μικρά παιδιά ότι ήταν θλιβερή (για τα χαζά μικρά παιδιά, κατέθεσα τις σχετικές αποδείξεις από άλλο βίντεο).

2. Όλο αυτό το προσπερνάς και δεν βγάζεις κιχ. Δεν σε ενδιαφέρει; Έτσι φαίνεται. Και φαίνεται ακόμα ότι δεν σε ενδιαφέρει επειδή αυτός που συκοφαντείται έτσι απροκάλυπτα, ηλίθια και χυδαία ταυτόχρονα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξέρω αν μιλάς από θέσεις κάποιου άλλου αριστερού κόμματος, δεν είναι υποχρεωτικό. Αν όμως μιλάς από μια τέτοια θέση, σκέψου αν το κόμμα/οργάνωση/ιδεολογικό ρεύμα τής δικής προτίμησης θα είχε διαφορετική αντιμετώπιση στην περίπτωση που βρισκόταν στη θέση τού ΣΥΡΙΖΑ. Αν καταλήξεις να πιστεύεις ότι θα είχε διαφορετική αντιμετώπιση από έναν κεντροαριστερό, είσαι αφελής έως βλακείας. Κι αν ξέρεις ότι θα είχε την ίδια αισχρή μεταχείριση και παρ’ όλα αυτά αδιαφορείς μόνο και μόνο επειδή υπονομεύεται ο ενδοαριστερός ανταγωνιστής σου, είσαι μία οπορτούνα τού κερατά! Αυτό είναι ο ορισμός τού οπορτουνισμού, φιλαράκο. Να το κοιτάξεις επειγόντως.

3. Τα προσπερνάς όλα τα παραπάνω. Για να θέσεις κάποια ερωτήματα. Έχω απαντήσεις. Αλλά επειδή δεν ξεκαθαρίζεις από ποια πολιτική θέση μιλάς, οι απαντήσεις δεν είναι μία (άλλη απάντηση θα πάρεις αν μιλάς από θέση τής λεγόμενης «πολιτισμικής Αριστεράς» ή της «Αριστεράς τών δικαιωμάτων», άλλη αν μιλάς από θέση ΚΚΕ, άλλη αν μιλάς από θέσεις ΑΝΤΑΡΣΥΑ). Όπως καταλαβαίνεις, επειδή ο χρόνος είναι χρήμα (που δεν μου περισσεύει και καθόλου μάλιστα), δεν είμαι διατεθειμένος να γράφω μέχρι το απόγευμα. Γι’ αυτό, ξεκαθάρισέ μου από ποια ακριβώς πολιτική θέση ρωτάς για να σου δώσω και τις κατάλληλες απαντήσεις.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

14