Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Άλλο Βρυξέλες, κι άλλο Κοζάνη...




Βλέπω στην Αυγή πριν από λίγο το ρεπορτάζ για το λόγο που εκφώνησε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κοζάνη σήμερα. Τίτλος: «Τσίπρας στην Κοζάνη: Διακυβεύεται η εθνική ανεξαρτησία, κρύβεται ο Σαμαράς». Και στις πρώτες γραμμές, διαβάζω:

«Αυτό που διακυβεύεται σήμερα δεν είναι η παρουσία της χώρας στην ευρωζώνη αλλά η κυριαρχία του ελληνικού κράτους, η εθνική μας ανεξαρτησία, η ίδια μας η ζωή» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του το βράδυ της Κυριακής στην Κοζάνη, σε μια μεγάλη και ενθουσιώδη ανοιχτή συγκέντρωση.

Αναρωτιέμαι: Αν είναι έτσι (καλά, για τους ultra διεθνιστές τού ΣΥΡΙΖΑ φυσικά και δεν είναι έτσι, αυτά, ισχυρίζονται, τα λένε οι Λαφαζανικοί κι οι Καραμπελιάδες!), από ποιους απειλείται η εθνική ανεξαρτησία μας; Μπουκάρισαν τα κομάντα τής fYROM; Κατέβηκαν τίποτε Ουτσεκάδες από το Κόσσοβο και κόβουν βόλτες στο Λευκό Πύργο μαζί με τους Μπαοκτσήδες; Φτάσανε οι Αλβανοί στα Γιάννενα; Σπάσανε τα σύνορα οι Τούρκοι στον Έβρο και τραβάνε για Καβάλα;  

Για πείτε κι εσείς. Ακούσατε τίποτε;



Η photo, από το avgi.gr.

3 σχόλια:

herrk είπε...

Δεν μας βοηθάς κι εσύ αλλά θα κανω μια μαντεψια: Ανεξαρτησία από τον εσωτερικό εχθρό;

LeftG700 είπε...

Φίλε Herr K.,


Όπως λέει κι ο Γεωργίου, που τον ακούω τώρα (για την ακρίβεια ακούω τον Αλέφαντο να αγορεύει περί ...Τσάμπιο Λιγκ!), νιανιά τα θέλεις; ;-) :-)

Ξεστράτισες σε περίπλοκα ζητήματα. Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι το πολύ απλούστερο:

Κάποια στιγμή πρέπει να καταλήξουν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ τι θα κάνουν με την εθνικολαϊκή κυριαρχία (ο Λιάκος και η Ρεπούση θα την έλεγαν εθνικολαϊκιστική ;-) ). Τη θέλουν ή δεν τη θέλουν; Αν τη θέλουν, πρέπει να καταλάβουν το επόμενο: Καταντάει γελοίο να συνδυάζουν τις κορόνες περί εθνικής κυριαρχίας με τις διακηρύξεις για περαιτέρω ενοποίηση.

Η υποτίμηση της νοημοσύνης μας έχει κάποια όρια, δεν νομίζεις;


Τα λέμε

herrk είπε...

Γεια σου Λεφτ.
Για να είμαι ειλικρινής, δεν νομίζω ότι η υποτιμηση της νοημοσύνης μας έχει κάποια όρια.