Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Τίνος είναι, ρε γυναίκα, τα ‘‘παιδιά’’; Και ποιους θα θάψει τελικά η λάσπη που εκτοξεύεται εναντίον τού ΣΥΡΙΖΑ;




Για άλλο ήθελα να γράψω σήμερα, αλλά η επικαιρότητα δεν μου το επιτρέπει. Και η επικαιρότητα κυριαρχείται από το πρωτοφανές κύμα ...‘‘αντιφασισμού’’ που σαρώνει όλη τη χώρα!

Δεν περιγράφεται η απίστευτη προπαγάνδα των κυβερνητικών παπαγάλων και των ΜΜΕ που έχουν βαλθεί δυο ημέρες τώρα να μας πείσουν ότι «πρώτη φοράν ναζί-Αριστερά», όπως δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου. Η αφορμή ήταν οι αυτονόητες δηλώσεις Σακελλαρίδη, Σκουρλέτη, Τσίπρα και άλλων, σχετικά με το ετερόκλητο μείγμα τών (λιγότερων) συνειδητών νεοναζί και των (περισσότερων) τρελαμένων που ψηφίζουν εδώ και δύο περίπου χρόνια Χρυσή Αυγή και την επίσης αυτονόητη επιθυμία που εκδήλωσαν να αποσπάσουν όσους περισσότερους γίνεται από τα νύχια τού ρατσισμού και του φασισμού. Δεν θα χαλαλίσω ούτε μισό byte για να εξηγήσω τίνος συστήματος παιδιά είναι τα ‘‘παιδιά’’, ποιο σύστημα έχουν στην καρδιά τους, ή γιατί όλες αυτές οι κατηγορίες περί σύμπλευσης του ΣΥΡΙΖΑ με τους νεοναζί είναι τερατώδη και ατέχνως κατασκευασμένα ψέματα, τυπικά δείγματα της υποκρισίας τών αδίστακτων επικυρίαρχων που ο πανικός τούς κάνει ακόμα πιο αδίστακτους. Ούτε και θα μπω στον κόπο να θυμίσω με κάποιες ‘‘λεπτομέρειες’’ από ποια πολιτική παράταξη προέρχονται οι σύγχρονοι απολογητές τού ναζισμού και οι ιδεολογικοί (κάποιων και φυσικοί) πρόγονοί τους, οι δοσίλογοι και συνεργάτες τών ναζί στην Κατοχή ή ποιους έδειχναν και ‘‘έδιναν’’ πρώτους-πρώτους οι κουκουλοφόροι καταδότες τους. Θα ξοδέψω όμως κάποια λίγα για να διατυπώσω τηλεγραφικά τους λόγους για τους οποίους όλη αυτή η χυδαιότητα θα αφήσει, στη χειρότερη περίπτωση, αλώβητο τον ΣΥΡΙΖΑ, και θα τον ωφελήσει στην καλύτερη (και πιο πιθανή).

Ο ΣΥΡΙΖΑ, στη μεγέθυνσή του, είναι τέκνο τής (αιφνίδιας) ανάγκης και της (ανώριμης) οργής. Ακόμα κι αν γινόταν πιστευτό σε κάποιο βαθμό ότι φλερτάρει με τη Χρυσή Αυγή, το αιφνίδιο της διαρκώς και μεγαλύτερης ανάγκης και το ακατέργαστο της οργής δεν θα άφηνε κανένα περιθώριο για δεύτερες σκέψεις που πιθανόν θα κατέληγαν στη μη υπερψήφισή του στις ευρωεκλογές τής Κυριακής. Τζάμπα ανακατεύονται με τις λάσπες οι όψιμοι αντιφασίστες, προκειμένου να τον λερώσουν. Αντίθετα —και ακόμα χειρότερα:

Ο συνδυασμός τής προφανούς συκοφαντίας και της απύθμενης υποκρισίας εναντίον τού ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί εν δυνάμει μία πρώτης τάξεως ώθηση προς τους αμφιταλαντευόμενους ή αναποφάσιστους πολίτες να του δώσουν τελικά την ψήφο του. Ταυτόχρονα, είναι και ένα πολύ ισχυρό δυναμωτικό για τα μέλη και τους πιο δραστήριους οπαδούς του, που θα ενισχύσει την αποφασιστικότητά τους και θα αυξήσει τις αντοχές τους για τα τελευταία και πιο ζόρικα 24ωρα του προεκλογικού αγώνα.

Για τους αριστερούς ανταγωνιστές τού ΣΥΡΙΖΑ που κράτησαν το ίσο στην ενορχηστρωμένη μαύρη προπαγάνδα και για μία ακόμα φορά κατούρησαν στη θάλασσα για να το βρουν στο αλάτι (όπως το έχει πάθει άλλωστε και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ κατά καιρούς), δεν θέλω να πω κάτι αυτή τη στιγμή. Δεν θα ρίξουμε κι εμείς από εδώ λάδι στη φωτιά τέτοιες ώρες. Ούτε θα κουβαλήσουμε κι εμείς νερό στο μύλο τών κοινών εχθρών μας. Βέβαια, η συζήτηση αυτή πρέπει να γίνει και θα γίνει. Την αποθηκεύω στην επιφάνεια εργασίας και την αφήνω για μετά τις εκλογές...




Στην εικόνα, ‘‘πειραγμένο’’ σκίτσο τού Δημήτρη Χαντζόπουλου. Στην αυθεντική του μορφή μπορείτε να το δείτε εδώ.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διάβασε το οικονομικό πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής και το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και πες μου πού διαφέρουν.

Φασίστες οι μεν, σοσιαλφασίστες δε.

ΑΕΚτζής

LeftG700 είπε...

Φίλε ΑΕΚτζή,


Σύνελθε. Διαφορετικά, σε βλέπω να σε μαζεύουν με τον ζουρλομανδύα... Μα τον Μελισσανίδη!


Τα λέμε

Καντριανιώτης είπε...

ΑΕΚτζή Σταμάτα να προκαλείς.
Αρκετά φτύσατε τον λαό τις τελευταίες μέρες.
Σας χαρίζουνε γαίδαρο κι εσείς τον κοιτάτε στα δόντια.
Σας απλώνουν χέρι βοήθειας και εσείς κοιτάτε να του κόψετε τα δάχτυλα.
Θα σας γυρίσει μπούμερανγκ αυτή η αθλιότητα.
Υ.Γ Αμφιβάλλω αν έχεις διαβάσει κανένα πρόγραμμα.Για τον απλούστατο λόγο,οι ναζί δεν διαθέτουν κανένα οικονομικό πρόγραμμα.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ προκαλείς Καντριανιώτη.

Για πες μου λοιπόν, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα που υπέγραφε σαν υπάλληλος της Νομαρχίας για το πογκρόμ εναντίον των Ρομά τι είναι; δεν είναι σοσιαλφασίστας;

Ο κύριος από τη μουσουλμανική μειονότητα της Ξάνθης που παραλίγο να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και φωτογραφιζόταν με τον αρχηγό των γκρίζων λύκων τι είναι; δεν είναι σοσιαλφασίστας;

Τα άρθρα στο left.gr που μιλάνε για "ρωσόφωνους" στην Ουκρανία τι ακριβώς είναι; Μήπως χαρακτηρίζει τους διαδηλωτές διαφορετικά η ναζιστική κυβέρνηση του Κιέβου;

Το πρόσφατο άρθρο του Παπαδημούλη σε φιλο-χρυσαυγιτικο σάιτ τι είναι;

ΑΕΚτζής

Ανώνυμος είπε...

Διόρθωση: σε πραγματολογικό επίπεδο πρέπει να διορθώσω ένα από τα σημεία του τελευταίου κειμένου μου:

Ο κύριος που φωτογραφιζόταν στην Ξάνθη μαζί με τον αρχηγό των γκρίζων λύκων δεν προοριζόταν για υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ όπως λαθεμένα έγραψα, αλλά για υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΕΚτζής

Ανώνυμος είπε...

To απολυτο ξεβρακωμα
ή αλλιως πως ξεμπροστιαζουν οι κομμουνιστες τα ρεταλια της σοσιαλδημοκρατιας.

https://www.youtube.com/watch?v=Je_0-SyYlSU

*Απ το 3:30 και μετα.

Гриша

Ανώνυμος είπε...

Μην κάνεις το κορόιδο φασιστόμουτρο


http://www.critici.gr/PageText.php?text_flag=1&item_id=408

http://www.critici.gr/PageText.php?text_flag=1&item_id=409

Κ.Π.

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Κοίταξε, το Χρυσόγονο δεν τον ξέρω, δεν ξέρω τις προσωπικές απόψεις του εννοώ. Αυτά που λέει είναι βέβαια μαλακίες (με βάση αυτή τη διαπίστωση, θα τον ξεβράκωνε κι ένα μικρό παιδί -όχι πως δεν τα λέει καλά η Μπαλού, καλά τα λέει, αλλά δεν ηταν και τόσο δύσκολο). Δεν ξέρω όμως αν είναι αδιάβαστος, αν περπατάει στα σύννεφα, ή είναι από αυτούς που προτιμούν να τους γδάρεις ζωντανούς παρά να τα σπάσουν με την ΕΕ. Τα δύο πρώτα (για τα οποία δεν δικαιολογείται βέβαια, καθηγητής άνθρωπος, μέλος τής ΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής) διορθώνονται. Το τρίτο, κατά πάσα πιθανότητα όχι.


Τα λέμε