Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ κρατούσε μία καρέκλα, αρκετά μεγάλη για να χωράει ολόκληρο ΚΚΕ. Τώρα δεν περίσσευε ούτε μία καρεκλίτσα τόση δα για τον Κώστα Λαπαβίτσα...




Ήταν ο Αλαβάνος που, καλώντας από τη θέση τού Προέδρου τού ΣΥΝ (αλλά και μετά) σε ενότητα δράσης όλης τής Αριστεράς, το έλεγε και το ξανάλεγε σε λόγους και συνεντεύξεις του: «Θα κρατάμε πάντα δίπλα μας μία καρέκλα άδεια για τους συντρόφους τού ΚΚΕ. Τους περιμένουμε». Πέρασαν κάποια χρονάκια από τότε, ο Αλαβάνος παρέδωσε στον Αλέξη Τσίπρα, ήρθε η κρίση, το ΚΚΕ είχε πάντα κλειστά τα αυτιά του και απενεργοποιημένα τα κινητά του πολιτικά αισθητήριά του, ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε αξιωματική αντιπολίτευση, στην καρέκλα ήρθαν και κάθισαν άλλοι —πολλοί από αυτούς ευπρόσδεκτοι για εμάς.

Πρόσφατα, μοιράστηκαν και κάποιες άλλες καρέκλες στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτές τών υποψήφιων ευρωβουλευτών. Ανάμεσα στις οποίες, 42 τον αριθμό παρακαλώ, δεν βρέθηκε ούτε μία, ούτε η πιο μικρή και άβολη, για τον Κώστα Λαπαβίτσα. Απορρίφθηκε ως αδιάλλακτος οπαδός τής δραχμής και με σαφείς αριστερίστικες τάσεις (Πώς λέμε Γιώργος Σταθάκης; Ε, καμία σχέση!).  

Θα μου πείτε: Που τα θυμήθηκες τώρα όλα αυτά, ρε φίλε; Εδώ κοντεύουν να γίνουν οι ευρωεκλογές! Κολλημένος είσαι;

Τα θυμήθηκα (ξανα)διαβάζοντας το παρακάτω κείμενο του Κώστα Λαπαβίτσα που αυτή τη φορά είπα να το αναδημοσιεύσω. Διαβάστε το κι εσείς για να διαπιστώσετε με τα ίδια σας τα μάτια πόσο ‘‘αδιάλλακτος’’ και ‘‘αριστεριστής’’ είναι (και, ενδεχομένως, πόσο ‘‘κολλημένος’’ είμαι εγώ...). Για να συμβάλουμε στην προστασία τής Ριζοσπαστικής Αριστεράς από κάτι τέτοιους ‘‘εξτρεμιστικούς’’ τύπους, δημοσιεύουμε και τη φωτογραφία του: άμα τον συναντήσετε πουθενά στο δρόμο, αλλάξτε πεζοδρόμιο την ίδια στιγμή! Μη σας απασχολήσει αν υποχρεωθείτε να βαδίσετε στο δεξιό. Αρκεί να τον αποφύγετε!...

ЖΟЖΟЖΟЖΟЖ



Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ το ριζοσπαστικό κόμμα που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα;

Καίριο το ερώτημα και κατάλληλη η στιγμή για να απαντηθεί, ιδίως μετά τη διαμόρφωση του ευρωψηφοδέλτιου που προκάλεσε τόσες αντιδράσεις. Πρώτα όμως μια χρήσιμη παρατήρηση.

Η Γαλλία είναι χώρα στυλοβάτης της Ευρώπης που δοκιμάζεται μέσα στο σκληρό πλαίσιο της ΟΝΕ. Μπορεί να μην έχει υπάρξει ακόμη έντονη κρίση, αλλά η παραγωγή χωλαίνει, η ανεργία είναι σχετικά υψηλή, το εξωτερικό έλλειμμα μεγαλώνει, η λιτότητα δημιουργεί προβλήματα στο κράτος πρόνοιας και το κυριότερο δεν υπάρχει προοπτική ανάπτυξης. Ποια είναι η αντίδραση της γαλλικής πολιτικοικονομικής ελίτ; Υπάρχει έντονη δημόσια συζήτηση στα υψηλότερα κλιμάκια για τη διάλυση της ΟΝΕ, με συμμετοχή μερικών από τα βαρύτερα ονόματα του γαλλικού κατεστημένου, όπως ο Φρανσουά Εζμπούρ και ο Φιλίπ Βιλέν. Τι κάνει το πολιτικό σύστημα; Ακριβώς επειδή τα λαϊκά στρώματα αντιλαμβάνονται ότι οι οικονομικές δυσκολίες είναι συνδεδεμένες με την ΟΝΕ, το πολιτικό σύστημα δε διστάζει να θέσει ανοιχτά θέμα εξόδου. Μόνο που ο φόβος της Αριστεράς στο θέμα αυτό έχει επιτρέψει στην Άκρα Δεξιά να κυριαρχήσει τόσο που δυστυχώς μπορεί να σημειώσει θρίαμβο στις ευρωεκλογές.

Συγκρίνετε την κατάσταση με την Ελλάδα. Η χώρα μας έχει κυριολεκτικά ρημαχτεί μέσα στο πλαίσιο της ΟΝΕ με τη συστηματική καθοδήγηση της ΕΕ. Ποια είναι η αντίδραση της ελληνικής ελίτ; Δειλία ακόμη και στη σκέψη ότι θα μπορούσε να εξεταστεί ανοιχτά η αποχώρηση από τη νομισματική ένωση. Τι κάνει το πολιτικό σύστημα;  Αντί να συζητήσει το θέμα σοβαρά, χρησιμοποιεί το ευρώ για να τρομοκρατεί τον ελληνικό λαό.

Τι είναι, λοιπόν, ο ριζοσπαστισμός στην Ελλάδα σήμερα;

Από την αρχή της κρίσης ορίστηκε από δύο απολύτως συνδεδεμένα ζητήματα: το χρέος και το ευρώ.

Η άποψη ότι το χρέος μπορεί να αντιμετωπιστεί συναινετικά με μέτρα όπως, η μερική διαγραφή, η επιμήκυνση και η μείωση επιτοκίων, είναι βαθιά συντηρητική και τη συμμερίζεται η κυβέρνηση. Η άποψη, από την άλλη, ότι το χρέος θα αντιμετωπισθεί με ‘μονομερή διαγραφή’ στερείται περιεχομένου διότι το χρέος είναι μια συμβατική υποχρέωση δυο μερών τα οποία πρέπει τελικά να συμφωνήσουν για να διαγραφεί. Η ριζοσπαστική θέση είναι ότι το χρέος θα αντιμετωπισθεί με μονομερείς ενέργειες του δανειζόμενου, δηλαδή της Ελλάδας, επιτυγχάνοντας τη διαγραφή μεγάλου μέρους του, πράγμα για το οποίο απαιτείται δημοκρατική συμμετοχή, άνοιγμα των βιβλίων και πολιτική αποφασιστικότητα.

Η άποψη ότι το ευρώ δεν αποτελεί ουσιαστικό πρόβλημα και ότι η κρίση θα αντιμετωπισθεί με φιλολαϊκά μέτρα, αλλά πάντα εντός της ΟΝΕ, είναι και συντηρητική και ανεδαφική. Η άποψη, από την άλλη, ότι το νόμισμα είναι παράπλευρη δυσκολία και ότι η κρίση θα αντιμετωπισθεί ουσιαστικά με ανατροπή του καπιταλισμού είναι ενδιαφέρουσα για θεωρητικές ασκήσεις σε πανεπιστημιακά αμφιθέατρα, αλλά δε συνιστά υπεύθυνη πολιτική. Η ριζοσπαστική θέση είναι ότι το ευρώ αποτελεί την κορωνίδα ενός πλέγματος θεσμικών σχέσεων που λειτουργούν υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου και δημιουργούν ασφυξία στην οικονομία.

Φυσικά, ούτε η βαθιά διαγραφή του χρέους, ούτε η έξοδος από την ΟΝΕ, αποτελούν από μόνες τους τη λύση για τα προβλήματα της χώρας. Είναι όμως η βάση για τις ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται ώστε γρήγορα να έρθει ανάπτυξη και να μειωθεί η ανεργία, όπως δημόσια ιδιοκτησία στις τράπεζες, δυναμικό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και βαθιά αναδιανομή του εισοδήματος και του πλούτου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα νέο πολιτικό μόρφωμα σε ολόκληρη την Ευρώπη, το οποίο εμπεριέχει πολλές δυνάμεις, μερικές ριζοσπαστικές και άλλες όχι. Ο χαρακτήρας του δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί. Η διαδικασία αυτή περιέχει συνεχείς ζυμώσεις και επεξεργασίες σχέσεων, απελευθερώνοντας παράλληλα πολιτική δυναμική σε εθνικό επίπεδο. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική δύναμη της Αριστεράς που δημιουργεί τη δυνατότητα για να συντεθεί ένα νέο πολιτικό τοπίο. Για το λόγο αυτό προσφέρει ελπίδα σε όσους πραγματικά επιζητούν την κοινωνική ανατροπή και δεν την αντιλαμβάνονται ως θέμα φιλολογικής αναζήτησης. Για τον ίδιο λόγο αποτελεί κίνδυνο για το ελληνικό κατεστημένο που του επιτίθεται οξύτατα και συστηματικά αποφεύγοντας τη συζήτηση για την πολιτική ουσία.

Δυστυχώς, μέχρι τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταφέρει να μετατρέψει την πρόταση μονομερών ενεργειών στο χρέος και εξόδου από την ΟΝΕ σε ταμπού για τον ίδιο. Ο φόβος του ευρώ, η επιδίωξη συναινετικών λύσεων για το χρέος, η συνεχής προσκόλληση στο ευρωπαϊκό πλαίσιο είναι κακός οδηγός. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να δηλώσει με παρρησία ότι η έξοδος από την ΟΝΕ είναι μια εξέλιξη που κάλλιστα μπορεί να τεθεί  από τα πράγματα, ιδίως αν γίνουν οι απαραίτητες μονομερείς ενέργειες στο θέμα του χρέους. Ακόμη περισσότερο, οφείλει να είναι έτοιμος με σχέδιο για να διαχειριστεί αυτή την προοπτική.

Η αντίληψη ότι οι εκλογές κερδίζονται με τη μετακίνηση προς το κέντρο είναι κακή πολιτική θεωρία και ακόμη χειρότερη πολιτική πρακτική σε περιόδους κρίσης. Η μετακίνηση προς το κέντρο εξυπηρετεί μόνο τις καθεστηκυίες δυνάμεις, το λεγόμενο 'σύστημα', που έχει ήδη επανακάμψει θρασύτατα. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κερδίσει τις εκλογές και, ακόμη περισσότερο, αν θέλει να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση σε προοδευτική κατεύθυνση, πρέπει να δώσει όραμα στα λαϊκά στρώματα. Αυτό θα γίνει μόνο αν υπάρξει αποφασιστικός ριζοσπαστισμός που θα συσπειρώσει και άλλες ευρύτερες δυνάμεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποδείξει ότι είναι το ριζοσπαστικό κόμμα που χρειάζεται η Ελλάδα. Τα περιθώρια τελειώνουν και οι ευθύνες είναι πολύ μεγάλες. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ συνολικά ως κόμμα δεν καταφέρει να δώσει ριζοσπαστική προοπτική στον ελληνικό λαό, θα αποτύχει, ανοίγοντας το δρόμο για τη σκληρή συντηρητική παλινόρθωση που ήδη διαφαίνεται.




27 σχόλια:

ε είπε...

To Aν πραγματικα κρατουσε η κραταει καρεκλα για το ΚΚΕ δεν νομιζω να υπαρχει πια νοημων αριστερος που να μην καταλαβε οτι το εκανε η το κανει για ψηφοθηρικους λογους.Ειναι πασιφανες(οπως ηταν εδω και χρονια ειδικα στην μεταμααστριχτ εποχη)οτι την περιφημη ενοτητα της αριστερας δεν την θελει το ΚΚΕ(απλα το λεει κιολας πληρωνοντας εκλογικα αυτο το διακαη ποθο ενος μεγαλου τμηματος αριστερων)και φυσικα δεν την θελει ουτε ο συριζα(απλα λεει το αντιθετο κερδιζοντας εκλογικα εκμεταλευομενος τον διακαη ποθο)Ειμαι σιγουρος αλλωστε το ειπε καθαρα και ο αλεξης πριν καμια δεκαρια μερες(φωτη μου γυρνα στο σπιτι σου ναι ναι για τον κουβελη το ειπε)οτι για τον φωτη η τον καθε μνημονιακο φωτη θα υπηρχε θεση στο ευρωψηφοδελτιο (οπως εγινε αλλωστε με πολλες περιπτωσεις σε παρα πολλους δημους και περιφερειες)Οι πολιτικοι απατεωνες(αν δεν αρεσει η εκφραση βαλτε μια αλλη για καποιον που λεει αλλα και πιστευει αλλα)δεν κωλωνουν πουθενα.Ο στρατηγικος στοχος του συριζα ειναι απλα η εξουσια.Διωχνει σιγα σιγα τις φωνες που τρομαζουν τους νοικοκυρεους και ετοιμαζεται να στρογγυλοκαθησει στην καρεκλα της εξουσιας με κεντρωωο προσωπειο(δηλ.οικονομικα δεξιο)Πολλα απο αυτα πολλοι τα βλεπουν και τα καταλαβαινουν αλλοι δεν θελουν να το καταλαβουν.Οταν δουνε κανενα λαλιωτη υπουργο παλι το ΚΚΕ θα κατηγορησουν γιατι θα επρεπε να συγκυβερνησει για να τραβηξει αριστερα το καραβι.Τη δευτερη κυριακη στον πειραια ολοι μαρινακη για δημαρχο γιατι δεν μας αρεσουν οι εξαλλοσυνες του ΠΑΜΕ στο λιμανι(δηλωση κατα γραμμα συριζα).Το λεει ο χοντροεφοπληστης ειμαι εναντια στην ιδιωτικοποιηση του λιμανιου και αν δεν υπηρχε ο μωραλης θα ψηφιζα δριτσα!!(δηλωση που δεν χαλασε καθολου τον δριτσα-πεφτω απο τα συννεφα!)Γιατι ρε γαμοτο δεν ενωνεται η αριστερα;;ειναι μεγαλη ευκαιρια....δεν πειραζει για το καλο της πατριδας θα ενωθουμε με τον χαικαλη(ναι ναι τον χειροκροτητη του μπουκουρα σημερα στη βουλη που εκλαιγε το τσογλανι) εναντια στο κακο μνημονιο της μερκελ...

Ελληνοφρενικος είπε...

....ο ελληνοφρενικος ειμαι απο πανω παραλειψη...

Ανώνυμος είπε...

το 27% (1.700.000 ψηφοι) δεν ειναι βουδουρηδες και θελουνε αριστερη κυβερνηση. Αν ο συριζα τους απογοητευσει με πολιτικη υπερ του κεφαλαιου θα το πληρωσει πρωτο.

Κανεις στο συριζα δεν λεει εισαι μειοψηφια και διαφωνεις στο α ή στο β, φυγε απο το συριζα. Αυτο λεει το κκε.

Απο την αλλη αν δεν καταλαβαινεις οτι η αιτια που ο κοσμος δεν συσπειρωνεται απο τα συνθηματα σου, δεν ειναι οτι δεν τα λες ωραια, αλλα γιατι εχει αλλαξει απο το 1930 ή απο το 1948 και οι συνθηκες και ο κοσμος τοτε εισαι ειτε βλακας ειτε υποπτος, και στις δυο περιπτωσεις δυσκολευεις να φυγει η κυβερνηση.

LeftG700 είπε...

@Ανώνυμο:


Ένα ψευδώνυμο, γ@μ το κεφάλι μου γ@μ, ένα ψευδώνυμο!

Ανώνυμος είπε...

synexeia

An to συριζα και το πασοκ-νδ ειναι το ιδιο, θα φανει αν κυβερνησει το συριζα.

Αν στο κκε το πιστευουν πραγματικα, καλα κανουν και τους αποφυγουν οπως ο διαολος το λιβανι. Η κυβερνηση τζανετακη εξαλλου (λεω εγω π.χ.) ειταν για ειδικο σκοπο (πολιτικη τακτικη). Δεν χαθηκε ο κοσμος αν καποιοι πεθαινουν στο δρομο απ το κρυο, κτλ κτλ., στοχος του κκε ειναι το απωτερο συμφερον της εργατικης ταξης --> ο κομμουνισμος.Καθε αλλη σκεψη ειναι ρεφορμισμος.

οργουελ

Ελληνοφρενικος είπε...

Οποιος δεν ειναι συριζα ειναι υποπτος η βλακας γιατι δεν θελει να φυγει ο σαμαρας....μπραβο πολυ ωραια απαντηση κουβεντα για την ταμπακιερα....δεν απανταμε σε καμια τοποθετηση επι της ουσιας γιατι η κατρακυλα της ΕΕαριστερας ειναι τοσο μεγαλη που η στηριξη της μπορει να γινει με ορους αυριανισμου και με σχολια της σχολης λαζοπουλου.Προτεινω την αυτοδιαλυση του ΚΚΕ αμεσα για να βγει αμεσως κυβερνηση ο συριζα....αν τελικα αποδειχθει σωστο το ΚΚΕ σε αυτα που λεει να ξαναδημιουργηθει αμεσως να το ψηφισουν οι απογοητευμενοι του αλεξ...Αλλα τοτε μπορει να δημιουργηθει ενας νεος ΕΕαριστερος φορεας ενα νεο-νεοπασοκ και ετσι τζαμπα θα το ξανακανουν το κομμα.....καλυτερα να το κλεισουν για πανταΥ.Γ.Στη λαρισα να ψηφισω στις δημοτικες καλογιαννη;;;Υποψηφιος του συριζα του πασοκ(ολος ο συνδιασμος του σαπκα μαζι με τον σαπκα)και της δημαρ;;;;;;Δεν εχετε καταλαβει ακομα την αηδια που προκαλει ο συριζα σε μεγαλο τμημα αριστερων που ψηφιζουν ΚΚΕ η και οχι(δεν παιζει ρολο αυτο)που και το ΚΚΕ να προτεινε συγκυβερνηση με αυτους δεν θα το ψηφιζαμε με τιποτα και απλα το ΚΚΕ θα ξαναδιασπαζοταν οπως με το ΝΑΡ

Ανώνυμος είπε...

Για οσους δεν αρεσει ο Λακης υπαρχει ο Βουτσας που ειναι και γοης.
http://www.youtube.com/watch?v=gjcNaMnBvAU

ΑΜΕΣΗ επανασταση.με ηγετη τον γοη

Υ.Γ.
ομολογω αυτοβουλως και χωρις πιεση οτι οποιος ψηφιζει κκε (κι εγω μαζι) ειναι φτωχος βιοπαλαιστης τιμιος και αλτρουϋστης.
Αντιθετα οι ψηφοφοροι του συριζα ειναι πρακτορες της σια, πολυεκατομυριουχοι, λαμογια, ταξιτζηδες με πειραγμενα ταξιμετρα, παλιοπασοκοι, κρυφοφασιστες.
υ.γ.2 τελικα το 89 ποιος ειχε δικιο, το κκε ή ο Καπος και ολοι οι αλλοι οι ανωνυμοι που κατι καταλαβαν και αποστρατευτηκαν? Γιατι η ηγεσια εχει παντα δικιο?

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=hDVfjfIVfiw
οργουελ

Ελληνοφρενικος είπε...

Παλι η ιδια μπαρουφολογια ανωνυμε κανενας δεν κατηγορησε τους ψηφοφορους του συριζα φιλαρακι παλι κουβεντα για την ταμπακιερα.Οσο για το 89 ναι ο καππος ειχε δικιο και εγω προσωπικα ειχα ταχθει με το ΝΑΡ.Επεστρεψα στο κομμα(σαν απλος φιλος κριτικα και οχι σαν μελος)μετα την σταση του στο μααστριχτ το 93.Το κομμα εκανε την αυτοκριτικη του για το 89(αν και τοτε η σαρα και η μαρα στο κομμα εκανε παρτυ)Ο Καππος ξαναστηριξε κριτικα και εντιμα το κομμα οπως κανει και ο μπογιοπουλος τωρα παρα τις διαφωνιες του.Δεν ειμαστε προβατα οπως μας φανταζεστε καποιοι ευρωλιγουρηδες να ακολουθουμε την ηγεσια τυφλα οταν διαφωνει ομως ο κομμουνιστης η παει και κανει την κριτικη του στην κοβα του η στον προσυνεδριακο διαλογο η αποστρατευεται.Τι πιο εντιμο απο αυτο;Ειδα και την συμπεριφορα του ΕΕσυριζα και τις αμεσοδημοκρατικες διαδικασιες ποσο χεσμενους εχει η ηγεσια την βαση στην επιλογη υποψηφιων....Υ.Γ.Συγχαρητηρια στα παιδια της ΚΝΕ για την μεγαλη ανοδο στα ΑΕΙ-ΤΕΙ τα τελευταια 2 χρονια γινεται καλυτερη δουλεια που αποδιδει σιγα σιγα.

LeftG700 είπε...

Φίλε Ελληνοφρενικέ,


Για μπάστα, για μπάστα! Διαμαρτύρεσαι επειδή σάς λένε πρόβατα. Και μας εξηγείς πως «οταν διαφωνει ομως ο κομμουνιστης η παει και κανει την κριτικη του στην κοβα του η στον προσυνεδριακο διαλογο η αποστρατευεται». Προηγουμένως, μας έχεις πει ότι δεν είσαι μέλος τού κόμματος (το ίδιο λένε και όλοι οι φίλοι τού ΚΚΕ που καταδέχονται να έρθουν εδώ). Το δέχομαι και για σένα και για εκείνους. Και τώρα, για πες μου για να έχω και το καλό ρώτημα (το ίδιο ερώτημα ισχύει και για όλους τους φίλους τού ΚΚΕ και δεν είναι η πρώτη φορά που το βάζω):

Αφού δεν είσαι μέλος τού ΚΚΕ και δεν έχεις Κόβα να τα πεις και ούτε κανένας μπορεί να σε κατηγορήσει για αντικομματική στάση, μπορείς να μου εξηγήσεις πώς γίνεται να μην έχεις ανοίξει το στοματάκι σου ούτε για να πεις ότι ο σύντροφος Κουτσούμπας είναι κομμάτι υπέρβαρος και πρέπει να αδυνατίσει;

Και μπορείς να μου πεις και το άλλο;

Μου έπρηξες τα συκώτια με τη μαλακία της Λιάνας και το τσογλάν μπόυ της. Και βγήκε κάποια στιγμή ο Κουτσούμπας και την έβαλε κάπως στη θέση της. Έπρεπε να βγει ο Κουτσούμπας για να καταλάβεις πόσο φάουλ ήταν η Κανέλλη; Για πες μου τι σε εμπόδισε να το παραδεχθείς από μόνος σου;

Εντάξει, να μη σε πω πρόβατο. Κουφιοκεφαλάκη που νομίζεις ότι κάνεις καλό στο Κόμμα, μη παραδεχόμενος δημοσία ακόμα και τη μεγαλύτερη μαλακία κάπου μέλους τού κόμματος, αν και δεν είσαι ο ίδιος μέλος και δεν σε δεσμεύει ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός (οπως τον εννοεί το ΚΚΕ), με παίρνει να σε πω; Εγώ λέω:

Αν με παίρνει; Από εδώ ίσαμε την Καπερναούμ, όλος ο χώρος δικός μου!


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

"Γιατί όχι και Λαζόπουλος και Λαπαβίτσας;"
http://sxedio-b.gr/index.php/republish/item/796-lzpllpvts
(Από το site του Σχεδίου Β)

Ανώνυμος είπε...

Διορθωνω μετα την αναγνωση του "σχεδιου β"
Οι ψηφοφοροι του συριζα δεν θελουν πασοκ-νδ κατα τα αλλα δεν ξερουν που παν τα τεσσερα απο οικονομια και ουτε θελουν να μαθουν.

Αντιθετα υπαρχουν καποιοι που ξερουν αυτο που το συριζα προσπαθει να κρυψει:

ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
http://www.youtube.com/watch?v=w3RBc-hcVXA

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ.
(ΟΣΟΙ ΤΟ ΔΙΕΔΩΣΑΝ ΕΙΧΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΥΧΗ, ΚΤΛ)

οργουελ

Ανώνυμος είπε...

Φιλε Λεφτ,

Δε σημαινει οτι επειδη δεν ειναι μελος καποιος δεν πρεπει και να λαμβανει υποψιν τους λογους για τους οποιους το διαδικτυο δεν προσφερεται, ιδιως με τα "λουλουδια" που σουλατσαρουν μεσα.
Αν θελεις παρολαυτα να δεις τιμια κριτικη και αυτοκριτικη σου προτεινω την τελευταια μπροσουρα του κομμματος: http://www.sep.gr/cms/site/booksview.php?read=1027&view1=26&view2=72&psearch=
Και μετα ελα εσυ να μου πεις ποιο αλλο κομμα κανει τετοια αυτοκριτικη.
Καποια στιγμη ισως ποσταρω μερικα αποσπασματα.
Αυτα επειδη απευθυνθηκες σε ολους τους φιλους του ΚΚΕ.Αν θελει ας συμπληρωσει ο ελληνοφρενικος ή οποιοσδηποτε αλλος οτι νομιζει.

ΥΓ.Δευτερη δυναμη η ΠΚΣ σε ΑΕΙ και ΤΕΙ!@κ.σ σας ξεπερασε κι η ξοφλημενη πασπ...

Гриша

Ελληνοφρενικος είπε...

Oυτε συ ρε λεφτ δεν απαντας ποτε σε συγκεκριμενα θεματα παλι το θεμα της λιανας θυμηθηκες;(σου εχω πει πως δεν την εχω και αδυναμια)Η αποψη μου ειναι οτι οντως η συμπεριφορα του αλεξη ηταν τσογλανιστικη δεν θα το ξανα αναλυσω.Αν σας πειραζουν τωρα και τα κιλα του κουτσουμπα το αφηνω ασχολιαστο...Δεν μου απανταει ομως ποτε καποιος φιλος του συριζα σε συγκεκριμενα οπως πχ αυτο= Σαν πας στην Καλαμάτα...
«Αριστερό σήμερα είναι ό,τι μας ενώνει για να ανατραπεί η μνημονιακή κυβέρνηση», ήταν ο τίτλος άρθρου στην «Αυγή», που δημοσιεύτηκε στo πλαίσιo της συζήτησης που ακολούθησε μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων Οδυσσέα Βουδούρη και Θεόδωρου Καρυπίδη με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο αρθρογράφος σημείωνε ακόμα πως οι συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι «πολύμορφες και συγκλίνουσες, χωρίς στενά ιδεολογικά πρόσημα».
Ο καιροσκοπισμός, δηλαδή, και τα αλισβερίσια ως και με εθνικιστές - ακροδεξιούς, παρουσιάζονται ως «αριστερή» πολιτική!
Ας δούμε πού οδηγεί αυτή η λογική και τακτική συμμαχιών, και ας κρίνει ο καθένας πόσο «αριστερή» είναι.
***
Στο Δήμο Καλαμάτας, ο ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζει από κοινού με τους ΑΝΕΛ και τους Οικολόγους - Πράσινους, τον Μανώλη Μάκαρη, που στις βουλευτικές εκλογές του 2012, είχε καταθέσει αίτηση για να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του Νομού Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας!
Σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Καλαμάτας (11/4/2012), ερωτώμενος γιατί ο κόσμος να ψηφίσει ΝΔ, είχε απαντήσει: «Σε αυτό το ζοφερό περιβάλλον της οικονομικής κρίσης, η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς προτείνουν ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, έτσι ώστε να ανασχεθεί η καταστροφική πορεία της χώρας. (...) Το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ είναι ρεαλιστικό και επιτεύξιμο, και πραγματικά προσφέρει διέξοδο από τη σημερινή αδιέξοδη κατάσταση».
Η σχέση του με τη ΝΔ κρατάει χρόνια: Tο 2006 εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό της ΝΔ στην Παλλήνη, όπου διετέλεσε και αντιδήμαρχος, ενώ το 2010 ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος πάλι με τη ΝΔ.
***
Στο ίδιο ψηφοδέλτιο συμμετέχει και ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, ο Ταξίαρχος ε.α. Παναγιώτης Γεωργόπουλος, υποψήφιος βουλευτής των ΑΝΕΛ το 2012.
Ας καταγράψουμε μερικές απ' τις «αριστερές», «ριζοσπαστικές» και «προοδευτικές» απόψεις του:
- «Οι Ελληνες πολίτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς στη χώρα τους. Πρέπει μήπως να δούμε σκηνές χάους με αλαλάζοντες μουσουλμάνους στην Αθήνα για να λάβουμε μέτρα; Εχουμε δει αρκετές φορές λαθρομετανάστες να κάνουν διαδηλώσεις (!) και να προκαλούν καταστροφές, με πρόσχημα την αναζήτηση των δικαιωμάτων τους (!), την προσβολή των θρησκευτικών τους συμβόλων ή κάτι άλλο στο μέλλον (κάτι θα βρουν). Οι πρόβες έχουν γίνει και έχουν καταλάβει ότι το Κράτος είναι ανύπαρκτο, τρέχει πάντα πίσω από τα γεγονότα» («Επιχείρηση "Ξένιος Ζευς" το μεγάλο ψέμα» στο Olympia.gr, 5/9/2012).
- «Πιστεύω ακράδαντα ότι το ταξίδι αυτό είναι επιδοτούμενο (σ. σ. εννοεί των μεταναστών που έρχονται στη χώρα), από αυτούς που τόσα χρόνια τώρα δε θέλουν να βλέπουν την Ελλάδα ως ένα αμιγές έθνος, θέλουν να αλλοιώσουν την ομοιογένειά της» («Σχέδιο γενοκτονίας της Ελλάδας» στο Olympia.gr, 31-12-2012).
***
- Με αφορμή την αποκάλυψη ότι σπουδαστές της Σχολής Ευελπίδων τραγούδησαν στις 17 Νοέμβρη του 2011 τον ύμνο της χούντας ο συγκεκριμένος υποψήφιος έγραψε:
«Εδώ έχω να παρατηρήσω τα εξής: Ποιος είναι ο σκοπός που εορτάζεται το Πολυτεχνείο και ιδιαίτερα στις στρατιωτικές μονάδες; Εχει φτάσει, μάλιστα, σε σημείο ο εορτασμός του να τιμάται με περισσότερες εκδηλώσεις από ό,τι η 25η Μαρτίου και η 28η Οκτωβρίου (...) Χωρίς να ξέρω τι ακριβώς έψαλλαν οι σπουδαστές (εδώ και τα εμβατήρια θεωρούνται ως φασιστικά), πιστεύω ότι ήταν καθαρά θέμα νεανικής επιπολαιότητας που συγχωρείται και σε σπουδαστές Στρατιωτικής Σχολής» («Ακόμα ψάχνετε για σταγονίδια κύριοι;» στοv vimaonline.gr, 8/12/2011).
- Η ξεφτιλα ομως ειναι τοσο μεγαλη για αυτο ασχολειστε με οτιδηποτε αλλο παρα με το απαντησετε στην ουσια....

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Λυπάμαι, αλλά με υποχρεώνεις να στο ξαναπώ: Μιλάμε τόσο καιρό. Κάνει να με δουλεύεις;

Τι ακριβώς σας εμποδίζει να μην κρύβετε λόγια στο διαδίκτυο, μπορείς να μου πεις; Το ότι δεν με ξέρεις; Γιατί, αν βλέπαμε μπάλα μαζί στην καφετέρια που πηγαίνω με την παρέα μου και κάποια στιγμή ερχόταν η κουβέντα στα πολιτικά, θα με ήξερες; Θα ήξερες μόνο πώς είναι η φάτσα μου, αν είμαι χοντρός ή αδύνατος, κοντός ή ψηλός και πάει λέγοντας. Άρα, κι εκεί μούγκα. Μόνο ό,τι λέει η γραμμή. Τι μένει; Οι στενές επιρροές, η Κόβα και τα αχτίφ.

Στα λόγια μου έρχεσαι. Και να σου πω κάτι ντόμπρα και σταράτα; Από τη στιγμή που αυτοπεριοριζόσαστε στο ρόλο τού αναμεταδότη του κόμματος, τζάμπα κι άδικα τρώτε ώρες στο διαδίκτυο (ή στις καφετέριες) πολιτικολογώντας. Χίλιες φορές να το ρίχνετε στις τσάρκες και να ασχολείστε με την πολιτική μόνο εντός τού περιβάλλοντος ΚΚΕ.

Με παραπέμπεις στη μπροσούρα τού ΚΚΕ και μου μιλάς για αυτοκριτική. Δηλαδή για την αυτοκριτική τής ηγεσίας. Χάρηκα πολύ! Για την κριτική από τη βάση μιλάμε. Εκτός κι αν πιστεύεις ότι «κριτική τής βάσης = αναπαραγωγή τής αυτοκριτικής τής ηγεσίας»...


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Ελληνοφρενικέ,


Πλάκα με κάνεις; Σε τι δεν σου απαντώ; Στο ότι πολλοί Συριζαίοι ακούνε ΚΚΕ και σταυροκοπιούνται, όπως έγραψες στο πρώτο σχόλιό σου σ’ αυτό το θρεντ; Αυτό το ξέρουν και τα μικρά παιδιά! Εδώ ο κόσμος το έχει τούμπανο και περίμενες από εμάς να το έχουμε κρυφό καμάρι; Ναι, απ’ αυτά τα παιδάκια είμαστε!

Ή να σου απαντήσω ότι πολλές από τις συμπαρατάξεις στις τοπικές εκλογές πατάνε κόκκινη γραμμή και δεν έπρεπε να έχουν γίνει; Δηλαδή, εσύ τι λες; Ότι συμφωνώ με την περίπτωση του κύριου Ταξίαρχου ε. α.; Έλεος! Δεν θα γράφω την αλφαβήτα κάθε μέρα. Και εν πάση περιπτώσει, υποθέτω ότι οι σχολιαστές έχουν στοιχειωδώς τη δυνατότητα να καταλαβαίνουν τι βιολί βαράει αυτό το τσαρδί εδώ. Κάτι που δεν είμαι και πολύ σίγουρος ότι το έχεις κατακτήσει. Κι όταν βλέπω ότι πήρες τοις μετρητοίς την αναφορά μου στα παραπανίσια κιλά τού Κουτσούμπα, ενώ ήταν απλώς μία χιουμοριστική υπερβολή για να υπογραμμίσω την ένστασή μου σχετικά με την αφωνία τών φίλων τού ΚΚΕ όταν έχει γίνει κάποια στραβή, όσο να ’ναι, μία ψυχολογία την παθαίνω...


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Ρε λεφτ,δε σε δουλευω σε καμια περιπτωση.
Καταρχην εδω μεσα δεν ειμαστε μονο εγω κι εσυ.Και ασφαλως εννοειται οτι ειναι εντελως διαφορετικο πραγμα η απευθειας επαφη.Ακομα και μια πρωτη επαφη μεταξυ αγνωστων σε καφετερια οπως με περιοριστικο τροπο την βαζεις.Δηλαδη τι;Ειναι θεμα σωματοδομης και εξωτερικων χαρακτηριστικων;Oχι βεβαια.Ειναι οτι σου δινει την ευχερεια-με πιο ασφαλη και αμεσο τροπο να καταλαβεις τι καπνο φουμαρει ο αλλος και με ποιον/ποσους μιλας.Ειπαμε καλο το διαδικτυο αλλα παντα πρεπει να εχουμε στο μυαλο μας τα ορια και τους κινδυνους.
Για τη μπροσουρα δυο λογια.Θεωρω πως ειναι εντελως λαθεμενη η αντιληψη οτι οι αναλυσεις του κομματος γενικα στις εκδοσεις και η αυτοκριτικη ειναι η αποψη ατομου/ατομων του ηγετικου πυρηνα.Δεν ειναι καθολου ετσι.Δεν μπορεις να καταλαβεις οτι πχ για τις αδυναμιες λαμβανεται υποψιν η γενικοτερη κομματικη ζωη και δουλεια,οι συλλογικες διαδικασιες και ετσι οι επεξεργασιες ειναι αντανακλαση ολου του κομματικου δυναμικου,του στενου περιγυρου,της εμπειριας απο την επαφη με ολο το κοσμο;
Με την ευκαιρια μια λαθος αναγνωση που κανεις παλιοτερης τοποθετησης της Αλεκας.
Αντιστρεφοντας τους ορους:
Ας πουμε εγω δε μπορω να κανω ουσιαστικη κριτικη για το οτι ο συριζα εγκαταλειπει το "καμια θυσια για το ευρω".Μπορω μονο στο επιπεδο που αναδεικνυει την ανακολουθια-αναξιοπιστια του συριζα και μεχρι εκει.Γιατι;Mα επειδη διαφωνω ριζικα με αυτη τη θεση.Ειναι τοσο απλο.

Гриша

Ανώνυμος είπε...

πεστα με δικα σου λογια βρε.
<>
http://blogspot.gr/2014/05/blog-post_5161.html.
Δεν φοβαται βρε το κομμα να διασπειρει τη Γνωση στο ποπολο.
Κυκλοφορει και λυσαρια γιατι αν το συριζα βγει πρωτο κομμα!! θαχουμε ολο διαγωνισματα απο δω και μπρος.

by the way
H kybernhsh Τζανετακη ητανε οπορτουνιστικη ή φασιστικη?
Και ποιος την εφτιαξε ?
Ο Μαρτωφ ή ο Χαριλαος?
ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΗΤΑΝΕ ΤΟΤΕ ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΟΤΕ?
ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ?
Ποσοι ανθρωποι θα πεθανουν, θα χωρισουν, θα ξενιτευτουν μεχρι να βαλει μυαλο ΟΛΗ η αριστερα?

ΕΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ

οργουελ

Ανώνυμος είπε...

"Ο ευρωκομμουνισμός αποτέλεσε βασικό αγωγό, μέσα από τον οποίο ο δυτικοευρωπαϊκός καπιταλισμός κατάφερε με βασικό όπλο τη σοσιαλδημοκρατία σοβαρά χτυπήματα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα με αποτέλεσμα τη σταδιακή υποχώρησή του, ακόμα και τον εκφυλισμό του. Αγώνες έγιναν, όμως αυτοί δεν μπόρεσαν να διαφοροποιήσουν θετικά το συσχετισμό δυνάμεων."
ORG.

Ανώνυμος είπε...

"Σε αυτή την πολεμική του οπορτουνισμού αξιοποιήθηκε και ένα σημείο που περιείχε το Πρόγραμμα του 15ου Συνεδρίου, το οποίο αναφερόταν σε κάποιο ενδεχόμενο-πιθανότητα κοινοβουλευτικής ανάδειξης κυβέρνησης αντιιμπεριαλιστικών αντιμονοπωλιακών δυνάμεων, χωρίς βεβαίως να γίνεται λόγος για συμμετοχή του ΚΚΕ σε αυτήν και χωρίς προβάλλεται ως στάδιο ή μεταβατική φάση προς το σοσιαλισμό, όπως ερμήνευσε αυτή τη διατύπωση ο οπορτουνισμός. Το συμπέρασμα που αποτελεί και δίδαγμα είναι ότι τα ντοκουμέντα δεν πρέπει να δίνουν λαβές και αφορμές που καθιστούν δυνατή την πλαστογράφηση και παρερμηνεία των θέσεών τους."

Δηλαδη??
συγνωμη δεν εννοουσαμε αυτο που καταλαβατε αλλα κατι αλλο που καλυτερα να μην το λεμε για να μην μπορειτε να το επικαλειστε.
Δεν θαταν καλυτερα αντι να εκλεγει το συνεδριο το πγ, να εκλεγει το πφ το συνεδριο,οπως ελεγε και κεινος ο ξενυχτης ο Μπρεχτ

οργ.

Ελληνοφρενικος είπε...

Αυτες οι συμπραξεις λεφτ σε τοπικο επιπεδο δειχνουν τοσα πολλα που τα πολλα λογια ειναι φτωχια...Δεν νοηται για μενα αριστερες συνειδησεις να συνεχιζουν να στηριζουν τετοιες προσπαθειες.Σου εχω ξαναγραψει οτι στηριζω κριτικα το κομμα αυτο σημαινει οτι εχω τις διαφωνιες μου σε επι μερους θεματα.Οι διαφωνιες που εχω τα τελευταια χρονια περιοριζονται σε θεματα επικοινωνιακης τακτικης και οχι τοσο ιδεολογικα.Αν σοι και καλα θες να ακους κριτικη στις θεσεις του κομματος απο φιλους του σου λεω π.χ οτι διαφωνω στις θεσεις για το μη διαχωρισμο μαλακων σκληρων ναρκωτικων τι πρεπει να κανουμε δηλ.να επικεντρωνουμε σε τετοιου ειδους κριτικη;να προσφερει τι στο κινημα;Διαφωνουσα με την γιγαντωση της τυποεκδοτικης και με την εκδοση απο το κομμα φυλλαδων αντιθετες και εχθρικες.Η ζωη τα εφερε να λυθουν αυτα τα θεματα με βιαιο και ασχημο τροπο, η ηγεσια εκανε την αυτοκριτικη της και με καλυψε αρκετα.Αυτα τα θεματα τα συζηταμε μεταξυ μας(ο καθενας με τις οποιες διαφωνιες του)στον περιγυρω μας και εγω καποιες φορες και στο διαδικτυο. Δεν ειμαστε ζομπι οπως θελουν να μας παρουσιασουν(αλλες φορες συνειδητα αλλες απο αγνοια)καποιοι εχθροι και πολυ χειροτερα καποιοι δηθεν φιλοι του κομματος.Αυτα ομως φιλε δεν ειναι του παροντος και ουτε θεματα πρωτης γραμμης.Το κομμα για εμας τους φιλους του στεκεται σωστα και το στηριζουμε οσο μπορουμε γιατι αυτο πιστευουμε οτι μας εκφραζει οσο και αν σπαζουμε τα αρχιδια καποιων τυπων(που δυστηχως για το επιπεδο του λαου μας δεν ειναι και λιγοι)σαν τον οργουελ

Ανώνυμος είπε...

Τι να σου πω ρε ελληνοφρενικε ,τωρα θα γινει της Κορέας ..Άστον μπας και τον πάρει ο υπνος..


Καουτσκι

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
LeftG700 είπε...

@Ανώνυμο (Παρασκευή, Μαΐου 09, 2014 12:53:00 π.μ.):


Έχεις περίπου μισή ώρα (μέχρι να φάω και να πιω καμιά μπύρα) να μας διευκρινίσεις απολύτως συγκεκριμένα ποιοι είναι οι ασφαλίτες εδώ στους οποίους αφιερώνεις τη μπαλάντα τών Μπίρμαν & Μικρούτσικου. Μετά, το σχόλιό σου θα πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια...

Μιλημένε ξηγημένα.

Ανώνυμος είπε...

Κατι γενικοτερο. Επικαλειστε παντα τις αναλυσεις του Σταλιν για τους οπορτουνιστες και τους σοσιαλφασιστες,οταν κατειγορειτε τα αλλα κομματα. Για το τι κοινωνια επιθυμειτε ποτε δεν διευκρινιζετε. Μηπως γιατι δεν ειναι η σημερινη κοινωνια να δεχθει σαν προοδο τον "σοσιαλισμο του στρατωνα" που επικρατουσε επι σταλιν?
Οταν λετε οτι ο λαος θα αποφασισει οταν ειναι ωριμος για το τι κοινωνια θα κτισει, δεν λετε παραλληλα οτι "ΛΑΟ" αποκαλειτε εσεις μονο (αλλα ΜΟΝΟ) οταν συμφωνει μαζι σας -οταν συμφωνει δηλαδη για τη σταλινικη οργανωση της κοινωνιας, ενω οταν διαφωνει, δεν ειναι ΛΑΟΣ αλλα κατα περιπτωση "εχθροι του σοσιαλισμου", "πρακτορες", κτλ ανεξαρτητα αν ειναι πλειοψηφια.
ΝΑ τα λετε κι εσεις πιο καθαρα,και θα δειτε τι ωραια που θα περασουμε.
ΕΝΤΑΞΕΙ?

οργουελ.

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Μα τον Τουτάτη, δεν σε καταλαβαίνω. Δηλαδή το πρόβλημα είναι ότι παρακολουθούν και άλλοι τις συζητήσεις, οπότε, αν εκδηλωθούν επικρίσεις από φίλους τού ΚΚΕ δημοσίως, ο εχθρός ή οι ιδεολογικοπολιτικά αντίπαλοι θα πάρουν πληροφορίες και υλικό που θα βλάψουν «το Κόμμα»;;; Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Έχουν ανάγκη τα σχόλια στα μπλογκς; Για να μην πάω σε άλλα πιο περίπλοκα, ας περιοριστώ σε ένα-δυο απλά: Δεν τους αρκεί το ότι χάσατε τους μισούς, παρά κάτι ψιλά, ψηφοφόρους σας τον Ιούνιο του 2012; Δεν τους φτάνουν τα όσα γράφτηκαν στον Προσυνεδριακό; Τι να τα κάνουν τα σχόλια τα δικά σου ή του οποιουδήποτε; Νομίζεις ότι πείθεις κανέναν πως όλοι οι συμπαθούντες το ΚΚΕ έχουν τις ίδιες απόψεις με σένα και πως δεν υπάρχει κανένας που ρίχνει σταυροπαναγίες για την ηγετική ομάδα σας; Χειρότερα: νομίζεις ότι οι πιο μπασμένοι στον τρόπο που σκέφτεστε θα έβαζαν στοίχημα έστω και 5 ευρώ ότι πιστεύεις και ασπάζεσαι όλα όσα λες; Και τα μικρά παιδιά ξέρουν τα προβλήματα που έχει μεγάλο τμήμα τού φιλοΚΚΕ κόσμου με την τρέχουσα γραμμή του! Κακά τα ψέματα, φίλε Гриша. Πίσω από αυτή την αφωνία για τα στραβά και τα ανάποδα βρίσκεται η διαστρεβλωμένη αντίληψη που έχουν διαμορφώσει πολλοί από τους Κουκουέδες, σύμφωνα με την οποία «το Κόμμα» είναι κάτι σαν τον Θεό που δεν επιτρέπεται να κρίνουμε γιατί «Εκείνο ξέρει» (και που, αν κάποτε κάνει λάθος «Εκείνο θα το διορθώσει»...). Αυτό φταίει και τίποτε άλλο. Πού είσαι καημένε Βλαδίμηρε που παρότρυνες τους μπολσεβίκους να στέλνουν γράμματα και άρθρα στην Πράβντα τις απόψεις τους και τις διαφωνίες τους...

Μα βεβαίως και η δημόσια κριτική/αυτοκριτική είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των ηγετικών οργάνων. Ποιο μέλος τού κόμματος μπορεί να γράψει μπροσούρα με δική του κριτική (όχι να αναμασάει την κριτική που κάνει η ηγεσία!) για την πολιτική «τού Κόμματος» και να την κυκλοφορήσει δημόσια και για το ευρύ κοινό; Δουλευόμαστε συναμετάξυ μας;

Δεν μου λέει τίποτε το ότι η ηγεσία λαμβάνει υπ’ όψη της τη γενικότερη κομματική ζωή. Για δύο λόγους: 1) Γιατί το κάνει όπου, όσο και όταν γουστάρει. 2) Ξέρουμε πολύ καλά πόσο ενθαρρύνεται στο ΚΚΕ η έκφραση διαφωνιών. Κι όσοι δεν το ξέρουν το κατάλαβαν πολύ καλά από τους κεραυνούς τού Γόντικα, του Λουκά, του Μεντρέκα, κ.λπ. Α, και από την απίστευτη ατάκα της Αλέκας: «Μόνο αυτός που συμφωνεί με τη στρατηγική μπορεί να κάνει ουσιαστική και χρήσιμη κριτική»...

Άστα, φίλε μου. Άστα και βράστα!

Ή πάλεψε για να τα αλλάξεις!


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Ελληνοφρενικέ,


Για οικονομία δυνάμεων σε παραπέμπω στο αμέσως παραπάνω σχόλιό μου προς τον Гриша.


Τα λέμε