Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Η αξιοθαύμαστα ‘‘ωραία’’ λογική τού ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: «Με το ένααα, με το δύοοο, θα σας περάσουμε από το χειρουργείοοο – Με το έτσιιι, με το θέλωωω, το τσαρδί σας θα το κάνουμε μπουρδέλοοο»!!!




Σε απάντηση της χθεσινής μας ανάρτησης, η οποία, σχεδόν ταυτόχρονα με τη δημοσίευσή της, στάλθηκε με email στους διαχειριστές τού ιστότοπου του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, λάβαμε στη θυρίδα τού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας από τους εκεί συντρόφους (συντρόφους με την ευρεία παραταξιακή έννοια, και όχι τη στενή κομματική, εννοείται) το εξής γράμμα:

 Αγαπητοί σύντροφοι,

Με όλη την καλή μας διάθεση αναδημοσιεύσαμε το άρθρο σας, από ιστοσελίδα που το είχε ήδη αναδημοσιεύσει, αναφέροντας ως πηγή όμως, την δική σας ιστοσελίδα. Αυτό κάνουμε με τα άρθρα που μας αρέσουν. Δεν φανταστήκαμε ποτέ ότι θα δημιουργούταν τέτοιο ζήτημα, και σας βεβαιώνουμε ότι ο στόχος δεν είναι αυτός που μας καταλογίζετε.

Εσείς καλά κάνατε και αναρτήσατε την ανοιχτή επιστολή σας προς τους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, οι οποίοι όμως δεν έχουν πρόθεση, να πάρουν κανενός την αλήθεια και να την κάνουν λιώμα. (Εξ άλλου, η αλήθεια εμπεριέχει υποκειμενικότητα.)

Οι αναγνώστες μας ήδη έμαθαν το ιστολόγιό σας, όπως αναφέρετε, οπότε θα διαβάσουν σε αυτό, την επιστολή σας προς εμάς.

Σας ευχαριστούμε για τον χρόνο σας και τις παρατηρήσεις σας.

Καληνύχτα

Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας

Η απάντηση των συντρόφων μάς προξένησε αρκετές απορίες. Λόγου χάρη: από αυτήν, φαίνεται σαν να διαμαρτυρηθήκαμε για μη αναγραφή τής πηγής κατά την αναδημοσίευση του άρθρου μας. Κάτι τέτοιο όμως δεν εξάγεται από πουθενά στη χθεσινή ανάρτησή μας (και πώς θα μπορούσε, αφού ανέφεραν την πηγή φαρδιά-πλατιά;). Ακόμα χειρότερα, δημιουργείται η εντύπωση στον αναγνώστη τού email τών συντρόφων από τη Μαγνησία ότι ...δυσανασχετήσαμε γι’ αυτή τούτη την αναδημοσίευση! Όταν χθες, ακριβώς αντιστρόφως, τους ευχαριστούσαμε, όπως μπορεί να δει ο καθένας! Φυσικά, οι συγκεκριμένες απορίες είναι ρητορικές, δεν είμαστε αφελείς. Και οπωσδήποτε δεν είμαστε αφελείς όσο οι σύντροφοι της Μαγνησίας. Η προσπάθεια μετάθεσης της συζήτησης σε άλλο γήπεδο (κοινώς: «πετάω τη μπάλα στην εξέδρα») είναι κάτι περισσότερο από εμφανής.

Αυτά όμως είναι τα ‘‘ψιλά’’ τής υπόθεσης που μόνο περιφερειακά αγγίζουν το προκύψαν ζήτημα. Διότι:

Από το ως άνω email προκύπτει επίσης ότι ο σύντροφος που το συνέταξε και οι σύντροφοι που το προσυπόγραψαν φαίνεται να αδυνατούν να καταλάβουν για ποιο λόγο η μεταφορά στη σημερινή συγκυρία τού παλαιού άρθρου μας για τη στροφή που έκανε ο Λένιν με τη ΝΕΠ μάς θίγει και μάλιστα σε ανυπόφορο βαθμό. Είναι προφανές ότι οι σύντροφοι της Μαγνησίας θεώρησαν πως ο Λένιν θα μπορούσε να ξελασπώσει ή να ξεπλύνει το κόμμα τους από τις συνεχείς και μάλλον άτακτες υποχωρήσεις ενώπιον της τρόικας των θεσμών (αν αυτό οφείλεται σε τρισμέγιστη πολιτική αφέλεια ή πρόθεση πρωτοφανούς πολιτικής εξαπάτησης, δεν μπορούμε να το ξέρουμε —το ξέρουν, όμως, οι ίδιοι, άλλο αν δεν θα το πουν ούτε στον Παππά...). Είναι όμως δυνατόν να πιστεύουν (και αυτή η απορία δεν είναι καθόλου ρητορική!) ότι θα δεχόμασταν αδιαμαρτύρητα να εμφανιστούμε συμπάσχοντες  από την ίδια τρισμέγιστη πολιτική αφέλεια (ή ένοχοι της ίδιας καραμπινάτης πολιτικής εξαπάτησης), να θέλουμε δηλαδή κι εμείς να δικαιολογήσουμε τη συνεχή οπισθοπορεία τού ΣΥΡΙΖΑ κατά τις διαπραγματεύσεις με τη Νέα Ιερά Συμμαχία τής Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω τής επίκλησης του λενινιστικού παραδείγματος της ΝΕΠ;

«[Δ]εν [είχαν] πρόθεση, να πάρουν κανενός την αλήθεια και να την κάνουν λιώμα», μας λένε. Πουθενά όμως δεν τους καταλογίζουμε πρόθεση στη χθεσινή ανάρτηση (να και πάλι το ‘‘παιχνιδάκι’’ «πετάω τη μπάλα στην εξέδρα»). Ίσα-ίσα: δηλώνουμε ρητά πως εκτιμούμε μετά βεβαιότητας ότι δεν την είχαν (και λογικά: πού μάς ξέρουν, πού μάς είδαν, για να μας στοχοποιήσουν;). Αλλά τους λέμε και το άλλο: ότι η τελική κατάληξη της υπόθεσης ήταν να εμφανιστούμε κι εμείς σαν κι αυτούς: είτε πολιτικά αφελείς σε βαθμό βλακείας είτε πολιτικοί απατεώνες σε βαθμό κακουργήματος.[*] Περί αυτού, δεν ακούσαμε κουβέντα!

Εν πάση περιπτώσει, τα πολλά λόγια επί τού θέματος είναι σπατάλη δυνάμεων. Οι σύντροφοι αποδείχθηκαν εξόφθαλμα κατώτεροι των περιστάσεων και του αριστερού πολιτικού προσανατολισμού τους από την αρχή μέχρι το τέλος. Στην προσπάθειά τους να στηρίξουν το κόμμα τους και την τακτική που ακολουθεί στις διαπραγματεύσεις με τα κέντρα τής ΕΕ επιχείρησαν να κρυφτούν όχι μόνο πίσω από τον Λένιν, αλλά και πίσω από το δικό μας ιστολόγιο. Και προτίμησαν να αποκαθηλώσουν το αναδημοσιευθέν άρθρο μας[2] (προφανώς, κατόπιν ωριμότερων και μεταγενέστερων από το γράμμα τους σκέψεων, γιατί σ’ αυτό δεν ανιχνεύεται μία τέτοια πρόθεση ούτε καν υπαινικτικά[3]), παρά να δημοσιεύσουν τη δική μας χθεσινή ανοιχτή επιστολή, ομολογώντας με αυτό τον αδιάσειστο τρόπο την ενοχή τους για την πονηρή όσο και δειλή λαθροχειρία.[4] Κατόπιν όλων τούτων, ουδεμία έκπληξη από το γεγονός ότι, παρά την ειλικρινή και θερμή μας πρόσκληση σε διάλογο εδώ, δεν εμφανίστηκε ούτε ένας (1!). Ούτε ένας από κοτζαμάν Νομαρχιακή Οργάνωση τού 8ου σε πληθυσμό νομού τής χώρας με πρωτεύουσα την 6η πολυπληθέστερη πόλη τής Ελλάδας!

Αν και κατά πάσα πιθανότητα μικρότεροι (οι εμπειρίες μας από τις οργανώσεις τού ΣΥΡΙΖΑ μάς λένε πως εκεί βασιλεύουν οι μεσήλικες και δεν νομίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας θα αποτελεί εξαίρεση), ας μας επιτρέψουν οι σύντροφοι, πριν τους αποχαιρετήσουμε, να τους δώσουμε μία συμβουλή, πατώντας πάνω στους στίχους τού Μεγάλου Κωνσταντίνου:

Κι αν δεν μπορείτε να κάμετε την αριστερή ζωή σας όπως την θέλετε, τούτο προσπαθήστε τουλάχιστον όσο μπορείτε: μην την εξευτελίζετε...

≈≈≈≈≈


[1] Κάτι που δεν διέφυγε της προσοχής ορισμένων από τους κακόπιστους κουφιοκεφαλάκηδες του ΚΚΕ και έσπευσαν να το αξιοποιήσουν, τρομάρα τους...

[2] Το οποίο, εννοείται, αν δεν το παίρναμε είδηση ή δεν διαμαρτυρόμασταν, θα έμενε στον αιώνα τών αιώνων κρεμασμένο εκεί, για να γελάει ο κόσμος και μαζί μας...

[3] Προφανώς, η αρχική τους πρόθεση ήταν και να μη δημοσιεύσουν τη δική μας απαντητική επιστολή, και να αφήσουν το άρθρο μας να φιγουράρει στο blog τους. Και η πίτα ολόκληρη, και ο σκύλος χορτάτος! Δεν σφάξανε!

[4] Είναι αυτονόητο ότι, αν δεν αποκαθήλωναν το άρθρο μας με δική τους πρωτοβουλία, θα το απαιτούσαμε εμείς, από τη στιγμή που δεν επέτρεψαν (‘‘δημοκρατικότατα’’ και ‘‘αντισταλινικότατα’’!) τον αντίλογο στο site τους.



10 σχόλια:

kolokotronis είπε...

"...ώς που να γίνει σα μια ξένη φορτική."

LeftG700 είπε...

Φίλε Κολοκοτρώνη,


Ετοιμάζω ένα ‘‘κουστουμάκι’’ (μεταξύ μας, με ‘‘σάβανο’’ δείχνει περισσότερο :-) ) για κάποιους «δικούς σου» (όχι όμως, δυστυχώς, και με τα δικά σου μυαλά), για τον έναν εκ των οποίων είχες και κάποιες απορίες τις προάλλες (άσε που μου ταύτισες και την αντίθεση μαζί του με αντικουκουεδισμό...). Ελπίζω να μη φροντίσεις να «λείψεις σε ταξίδι για δουλειές»... ;-) :-)


Τα λέμε

"Δικός του" είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
LeftG700 είπε...

Ψιτ, "Δικέ του"! Στη σπηλιά σου!

Μπρος, γρήγορα!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Καστρινάκης Μιχάλης είπε...

Καστρινάκης Μιχάλης.
Φίλε left
αδυνατώ να καταλάβω την ταραχή σου.
Ένας σύντροφος βρήκε ενδιαφέρουσα την αναφορά στο κείμενο του Λένιν (μαζί με την πετυχημένη συνοπτική απόδοση των συνθηκών εκείνης της εποχής που έκανες ως πρόλογο) και το έβαλε στη σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας. Είναι αυτονόητο πως το ενδιαφέρον εστιάζεται σε αυτό καθαυτό το κείμενο και όχι στη συσχέτιση που έκανες τότε με τις εκλογές του 2012. Το κείμενο του Λένιν άλλωστε οδηγεί σε προφανή συμπεράσματα για τη σημερινή συγκυρία, για όσους τουλάχιστον πιστεύουν (την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού) πως η συμφωνία τετράμηνης εκεχειρίας με την ΕΕ ήταν επιβεβλημένη και ορθή επιλογή, έτσι ώστε να μην χρειάζεται καμία ανάλυση,συσχέτιση,επεξήγηση κ.λ.π.
Βεβαίως, η απόφαση του διαχειριστή της σελίδας (με τον οποίο διαφώνησα, αλλά δεν κατάφερα να τον πείσω) να μην ανεβάσει την επιστολή σου συνιστά λάθος. Πάντως, μου είπε πως στο fb (δεν έχω και δεν μπορώ να το ελέγξω) παρέμεινε η ανάρτηση συνοδευμένη και από την επιστολή σου.
Ως προς την ουσία των λεγομένων στην επιστολή σου και την κριτική που κάνεις στην κυβέρνηση δεν έχω να σχολιάσω τίποτα επειδή βρισκόμαστε σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος, τόσο πολύ που όσο και να γνωρίζω πως δεν είναι έτσι, η μόνη ορθολογική εξήγηση που μπορώ να δώσω για τα αίτια μιας τόσο εξόφθαλμα παράλογης κριτικής(δεδομένης της εξυπνάδας σου) είναι πως κάνεις χιούμορ.

LeftG700 είπε...

Φίλε Μιχάλη,


Επί τής ουσίας θα σου απαντήσω αργότερα. Πες μου όμως κάτι, σε παρακαλώ. Σε ποιο λογαριασμό fb αναφέρεσαι; Στο λογαριασμό fb τού μπλογκ τού ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας έχει να ποσταριστεί κάτι από τον Απρίλιο του 2012!


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Μιχάλη,


Κατ’ αρχήν, προς ενημέρωσή σου: Ούτε εγώ έχω fb. Είπα όμως σε μία φίλη να το τσεκάρει. Λοιπόν στον παλιό λογαριασμό, αυτόν που είναι ανενεργός από τον Απρίλιο του 2012, όπως σου είπα, φυσικά, δεν υπάρχει τίποτε. Αμ έλα που δεν υπάρχει ούτε στον καινούργιο που είναι ενεργός! Ή δεν κατάλαβες, ή οι σύντροφοί σου σε δουλεύουνε ψιλό γαζί (μη στενοχωριέσαι, τέτοια δουλέματα συμβαίνουν και στα καλύτερα κόμματα...).

Πάμε τώρα επί τής ουσίας.

Τι δεν καταλαβαίνεις; Τα κάνω νιανιά στις δύο αναρτήσεις. Οι σύντροφοί σου θελήσανε να αξιοποιήσουν τα λενινιστικά ζιγκ-ζαγκ για να στηρίξουν την τωρινή διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ με τα ευρωδιευθυντήρια (δεν χρειάζεται να επαναλάβω τη γνώμη μου για μία τέτοια χρήση τού Λένιν· είμαι παραπάνω από σαφής στις αναρτήσεις). Με γειά τους και χαρά τους. Δημοκρατία έχουμε κι ο Λένιν είναι πεθαμένος, οπότε ο καθένας μπορεί να του αλλάζει τα φώτα κατά το δοκούν. Γιατί ήταν ανάγκη να το κάνουν αυτό μέσα από δικό μου κείμενο, γραμμένο με άλλο σκεπτικό και σε ριζικά διαφορετική πολιτική συγκυρία;;; Κι αφού την κάνανε που την κάνανε την ‘‘πουστίτσα’’, δεν ήταν δεοντολογικά και ηθικά (από πολιτική άποψη) υποχρεωμένοι να δημοσιεύσουν εκεί που έγινε η αναδημοσίευση την ανοιχτή επιστολή που τους έστειλα;;; (Ρητορικά το ρωτάω αυτό το τελευταίο, γιατί, όπως θα περίμενα από εσένα, πήρες τη σωστή θέση.) Και στην τελική, όπως γράφω και στην ανάρτηση: αφού είναι "καθαροί", γιατί κατέβασαν το αναδημοσιευμένο κείμενο;;;

Να τους πεις χαιρετίσματα, ότι η άρνησή τους να δημοσιεύσουν την ανοιχτή επιστολή είναι δείγμα μεγάλου καραγκιοζισμού!!! Θα έπρεπε να ντρέπονται!!! Εγώ πάντως θα ντρεπόμουνα έως κατάθλιψης να κάνω κάτι παρόμοιο. Ποιος; Εγώ! Που δεν με ξέρει ούτε η μάνα μου, δεν εκπροσωπώ παρά τον εαυτό μου και μια ψιλοχύμα παρέα και ‘‘τρέχω’’ ένα κωλομπλογκ! Και να τους πεις και το άλλο (σε όσους ανήκουν στο αντρικό φίλο):

Άλλο αριστερός μ’ αρχίδια, κι άλλο αρχίδια αριστερός!


Τα λέμε


ΥΓ Πολιτική συζήτηση δεν είμαι σε θέση να κάνω τώρα. Τα έχω (ξανα)πάρει και η μικρή πείρα μου μού λέει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις καλύτερα να σιωπά κανείς.
Παρασκευή, Μαρτίου 13, 2015 10:22:00 μ.μ.

Καστρινάκης Μιχάλης είπε...

Φίλε left
θα το τσεκάρω.
Αν είναι έτσι όπως λες, πρόκειται για ενέργεια ενός συγκεκριμένου στελέχους που διαχειρίζεται την ιστοσελίδα και όχι για συλλογική απόφαση.
Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει σύντομα επανόρθωση.

LeftG700 είπε...

Φίλε Μιχάλη,


Ειλικρινά, και χωρίς καμία διάθεση για πείσματα και αφ' υψηλού αντιμετεώπιση:

Θα σε παρακαλούσα πολύ να αφήσεις το ζήτημα να φύγει. Δεν θα ήθελα να δοθεί καμία συνέχεια και η επανόρθωση θα είναι μία συνέχεια. Μόλις συνέλθω από ένα κεφάλι καζάνι που έχω εξ αιτίας ενός κωλόκρασου που ήπια χθες βράδυ, θα κοιτάξω να δω πώς θα τροποποιήσω τον τίτλο τής χθεσινοβραδινής ανάρτησης για να μην αδικείται η αλήθεια και να μην εμφανίζομαι ότι τσουβαλιάζω ανθρώπους. Καλημέρες και ευχαριστίες.


Τα λέμε