Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015

Ultras όλων τών κατηγοριών, κλάψτε!
Εσείς του εθνικισμού, οι ρατσιστές, για τη μαύρη σημαιοφόρο. Εσείς του διεθνισμού, οι υπερδιεθνιστές, για την ελληνική σημαία. Κι εσείς του διαφορισμού τών φύλων, οι φαλλοκράτες, επειδή ο άνθρωπος «που παίρνει την ευθύνη και είναι αρχηγός σ’ αυτό το πανηγύρι» είναι μία γυναίκα!Η photo είναι από τη σημερινή μαθητική παρέλαση. 

6 σχόλια:

nikolas είπε...

Και εσείς οι ανάρχες κλάψτε που υπάρχει αρχηγός!

LeftG700 είπε...

Φίλε nikolas,


Βάσιμη η παρατήρησή σου. Όμως, δεν ήθελα να τα βάλω με την αναρχία στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Πάντως, το σχόλιό σου μου έδωσε την ιδέα για τη σημερινή ανάρτηση, πράγμα για το οποίο και σε ευχαριστώ.


Τα λέμε

κάποιος σύντροφος είπε...

στην πραγματικότητα βέβαια οι έξυπνοι εθνικιστές χαίρονται με μια επίδειξη δήθεν αντιεθνικισμού, μέσα σε θεσμούς

α)εθνικιστικούς(αποστερημένους από την κοινωνική σημασία της επανάστασης) κάτι που ενοχλεί τους αντιεθνικιστές, δεν καταλαβαίνω τι είναι οι ultras. Αυτοί που δεν θέλουν να διαστρεβλώνει το κράτος και η ακροδεξιά την εθνική επέτειο ?

β)φρονηματικούς και μιλιταριστικούς(βήμα, παράταξη, στολή, πειθαρχία

γ)αντιπαιδαγωγικούς λόγω του β αλλά και λόγω του αισχρού τρόπου επιβράβευσης της λεγόμενης αριστείας. Τα παιδιά μαθαίνουν από νωρίς πως ο καπιταλιστικός καταμερισμός είναι κάτι λογικό, αυτός που "δεν του κόβει" χτυπάει το τύμπανο, και κανείς δεν ασχολείται μαζί του.

Από κοντά και το χάλι των στρατιωτικών παρελάσεων, και οι γελοιότητες με τα τσάμικα Δούρου -Καμένου.

Είναι αυτό το πλαίσιο εορτασμού που έχει κάνει τους μαθητές να μην ξέρουν "ποιον πολεμήσαμε" το 21. Οι πάγιες θέσεις της αριστεράς (όχι του ΚΚΕ δυστυχώς) για κατάργηση των παρελάσεων, για πραγματικούς πολύμορφους εορτασμούς με τόνο ειρήνης, ανεξαρτησίας, φιλίας των λαών και δημοκρατίας, είναι πάντα επίκαιρες.

Τα λαϊκά πανηγύρια στην Βενεζουέλα αν δει κανείς, στις όχι λίγες επετείους που γιορτάζει μέσα σε πραγματική λαική πατριωτική ανάταση, με τον στρατό εκεί να έχει (ακόμα, δεν είναι όλος τσαβικός) πραγματικό ρόλο δίπλα στον λαό, και την νεολαία (όχι της μαφιόζικης δεξιάς, του λαού) να συμμετέχει με ένα μεγάλο χαμόγελο, θα καταλάβει πόσο λάθος είναι αυτό που κάνουμε εδώ. Πόσο ξένη γιορτή, όχι δική μας. Και ας κάνει καλά ο κόσμος που θέλει γενικά να γιορτάσει, και πάει και στην παρέλαση σε κάποιον βαθμό. Αν γίνονταν πραγματικοί λαϊκοί εορτασμοί, που να αναδεικνύουν το νόημα της μέρας και να μην το θάβουν όπως τώρα, θα συμμετείχε περισότερο.

Αλλά εκεί γιορτάζουν ότι βγαίνει ο Μαδούρο και λέει ότι θα αντισταθούμε στον ιμπεριαλισμό, ότι η εθνική ανεξαρτησία είναι αδιαπραγμάτευτος αγώνας. Εδώ τι να γιορτάσουμε ? Να βγει ο Τσίπρας και να μιλήσει για την ΕΕ ?

Και λίγο Πορτάλιου για το θέμα.

http://enosy.blogspot.gr/2015/03/blog-post_24.html

"κάποιος σύντροφος"


LeftG700 είπε...

Φίλε κ.σ.


Μια καλή ιδέα για το τι είναι οι ultras τού διεθνισμού μπορείς να πάρεις από το πρωτοσέλιδο της τελευταίας Εποχής, όπου γράφεται:

Και με κυβέρνηση της Αριστεράς, έστω και υπό τις δύσκολες συνθήκες τής διαπραγμάτευσης, οφείλουμε να ξηλώνουμε σιγά-σιγά τα εθνικά αφηγήματα [...].

«Οφείλουμε»; Σε ποιον «οφείλουμε»; Πάντως, τουλάχιστον ο Μιχαλάκης, όπως αποδεικνύεται με τη σημερινή ανάρτηση, δεν έχει την παραμικρή απαίτηση, ούτε καν για ένα καπίκι!

Και γιατί «να ξηλώσουμε τα εθνικά αφηγήματα», ακόμα κι όταν αφορούν σε μία επανάσταση ανεξαρτησίας από ξένο κατακτητή; Θα τρελαθούμε τελείως;

Λέω να μην πάρω...


Τα λέμε

κάποιος σύντροφος είπε...

καλά εντάξει, αυτό εννοούσε ο Μπακούνιν, να βάζουμε την νεολαία στα κρεβάτια του Προκρούστη και να την ανακατέβουμε με τις μεγάλες κουτάλες, στα μεγάλα καζάνια του εθνικισμού και της καταστολής, ευτυχώς που το κατάλαβες.

το διάβασες το απόσπασμα του Μπακούνιν ? Δεν νομίζω, διάβασε έστω την πρώτη πρώτη φράση, εκτίθεσαι.

λέω να μην πάρω. Η Εποχή είναι με τα καραγκιοζηλίκια του Καμένου και της Δούρου, τα άλλα που λες δεν έχουν σημασία. Να διαχωρίσουν την θέση τους έμπρακτα από τον εθνικισμό, και όχι με πρωτοσέλιδα, που έντεχνα το χοντραίνουν κιόλας (δεν μιλάει για εθνικισμό, αλλά για εθνική αφήγηση)

τράτζικ.

"κάποιος σύντροφος"

LeftG700 είπε...

Φίλε κ.σ.,


Εντάξει, ας πούμε για την οικονομία τής συζήτησης ότι εγώ κατάλαβα άλλα τών αλλών από τον Μπακούνιν. Για πες μας εσύ τι κατάλαβες και ποια είναι τα συμπεράσματά σου; (Είναι καλύτερα να μεταφερθείς στη σχετική ανάρτηση και να ποστάρεις εκεί την απάντησή σου.)


Τα λέμε


ΥΓ Δεν το καταλαβαίνεις, αλλά οι φίλοι σου στην Εποχή (φίλοι σου για το συγκεκριμένο ζήτημα) βλέπουν πολύ μακρύτερα από εσένα. Έχουν φτάσει στο συμπέρασμα ότι αν ξηλώσουν τις εθνικές αφηγήσεις θα ξηλώσουν και τον εθνικισμό. Φυσικά, κοιμούνται όρθιοι και πληρώνουν ξενοδοχείο (ένας από τους λόγους είναι ότι, ακόμα κι αν έχουν διαβάσει τα περί πατρίδας τού Μπακούνιν, δεν έχουν καταλάβει Χριστό!). Όμως από τη σκοπιά τού «συνεπούς αντιεθνικισμού», όπως τον καταλαβαίνετε εσείς οι ultras, βλέπεις τη σκόνη τους, σόρυ κιόλας!