Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

@Αριστερή Πλατφόρμα: Από υποχώρηση σε υποχώρηση μέχρι… μέχρι πού; Διαχωρίστε τη θέση σας τώρα!




Διαβάζουμε ότι η Αριστερή Πλατφόρμα διαφώνησε με την ακατανόητη απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να συρθεί άνευ ουσιαστικά όρων πίσω από την κυβερνητική τροπολογία που ρυθμίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις αναστολής τής κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων επί τη βάσει διατάξεων περί εγκληματικής και τρομοκρατικής οργάνωσης. Δύο αναρτήσεις πιο πίσω, εξηγήσαμε αναλυτικά το ένα από τα δύο σκέλη της αρνητικής επίπτωσης αυτής τής απόφασης και παραπέμψαμε σε άρθρο τού Δημήτρη Μπελαντή που εξηγεί με πληρότητα και το δεύτερο. Τηλεγραφικά: Η υπερψήφιση της συγκεκριμένης τροπολογίας εκ μέρους τού ΣΥΡΙΖΑ 1) τον τοποθετεί θέλει δεν θέλει στο ίδιο κάδρο με κόμματα που η απαξίωσή τους ωθεί υπολογίσιμο αριθμό πολιτών να στρέφονται προς τη Χρυσή Αυγή και η απαξίωση των οποίων τροφοδοτεί και 2) βάζει από το παράθυρο τον τρομονόμο, παρά τη σφοδρή εναντίωση του ΣΥΡΙΖΑ και όλης τής Αριστεράς όταν συζητιόταν η θέσπισή του, και παρά το γεγονός ότι αυτή η συμπερίληψη ανοίγει το δρόμο για να χρησιμοποιηθεί, ενδεχομένως, εναντίον αριστερών κομμάτων στο μέλλον, αν αυτό το μέλλον προκύψει ‘‘ζόρικο’’ για τους κρατούντες.

Η διαφωνία τής Αριστερής Πλατφόρμας, των ‘‘μενσεβίκων’’ όπως τους λέμε εμείς, στηρίζεται στο παραπάνω αυτονόητο σκεπτικό (πού αλλού;) και εκφράστηκε με λευκό στην ψηφοφορία για την πολιτική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής που συνεδρίασε το τελευταίο Σαββατοκύριακο. Επιπλέον, τρεις ‘‘μενσεβίκοι’’ κατέθεσαν κείμενο στο οποίο αιτιολογούν τη διαφωνία (το οποίο και διαβάστηκε).

Καλά και άγια όλα αυτά, αλλά δεν φτάνουν. Γιατί εκείνο που θα μετρήσει —και θα μετρήσει αρνητικά, αρνητικότατα!— είναι ότι αύριο, κατά τη συζήτηση στη Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει φαρδιά-πλατιά τη τζίφρα του σε μία απόφαση που δεν δικαιολογείται με τίποτε. Ούτε καν με τις ‘‘συνδικαλιές’’ τού επιρρεπούς και ταλαντούχου στα τερτίπια τέτοιου είδους Νίκου Βούτση, ο οποίος, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, «υπογράμμισε πως για τον ΣΥΡΙΖΑτο θέμα ήταν η Χρυσή Αυγή και η αντιμετώπισή της»! Λες και οι ‘‘μενσεβίκοι’’ πρότειναν να μη γίνει αποδεκτή η αναστολή τής κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής! Ή λες και η ξεχωριστή τροπολογία που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρικά και καμαρώνοντας σαν γύφτικο σκεπάρνι (μέχρι να κάνει την κωλοτούμπα, να την αποσύρει και να την ‘‘καταπιεί’’!), και η οποία προέβλεπε αναστολή χρηματοδότησης χωρίς εμπλοκή τού τρομονόμου, κινείτο σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν τής αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής! Απίστευτα πράγματα!

Δεν φτάνει λοιπόν η διαφωνία όσο και όπως εκφράστηκε. Είναι απολύτως καθαρό ότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με τις ‘‘συνήθεις’’ διαφορές και διαξιφισμούς μεταξύ ‘‘μπολσεβίκων’’ και ‘‘μενσεβίκων’’. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ χοντρό λάθος πάνω σε ένα πολύ κομβικό ζήτημα με στρατηγικές προεκτάσεις και επιπτώσεις. Άρα, ζητούνται απαιτούνται και μη ‘‘συνήθεις’’ αντιδράσεις. Τι θα έφτανε και θα έσωζε την τιμή τού ΣΥΡΙΖΑ (αλλά και της Αριστεράς, την οποία, με τη συγκεκριμένη απόφαση, την παίρνει στο λαιμό του);

Ο σαφής διαχωρισμός τής θέσης τών βουλευτών που εντάσσονται στο ρεύμα τών ‘‘μενσεβίκων’’ κατά τη συζήτηση και ψηφοφορία στη Βουλή. Εμείς θα καταψηφίζαμε με χέρια και με πόδια. Δεν θα επιμείνουμε όμως σε αυτό. Και μία ομαδική απουσία κατά την ψηφοφορία ή έστω και ένα παρών (α λα ΚΚΕ) κάνουν τη δουλειά τους.

Μα, «θα πληγεί η εικόνα τής ενότητας του κόμματος!», θα πουν ενδεχομένως κάποιοι γραμμιτζήδες ή επιπόλαια σκεπτόμενοι. Ε, όχι! Άμα είναι να μας πάρει όλους μαζί ο διάολος στην αγκαλιά του, στο διάολο «η εικόνα ενότητας του κόμματος»! Άσπρη γάτα, μαύρη γάτα, αρκεί να πιάνει ποντίκια!


Η photo, από το polidorikiou.blogspot.gr.



51 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kαι θα πεταχτω εγω τωρα εν ειδει προβοκατορα και θα πω:
Oτι δεν προκειται για λαθος και πατατα αλλα για προνοητικοτητα εκ μερους της κυβερνωσας αριστερας. Και ο νοων νοειτω.
Και αντε να αποδειξετε οτι ειμαι προβοκατορας.


Гриша

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Να 'ξερες πόσοι Συριζαίοι κάνουν την ίδια εκτίμηση!...


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Sozialdemokratische Partei Griechenlands (SPG)...


Friedrich Ebert

LeftG700 είπε...

Sehr geehrter Herr Präsident,,


Ως πολύπειρος πολιτικός πρέπει να κατανοείτε ότι ένα αποφατικό nein δεν λέει τίποτε αν δεν συνοδεύεται από ένα καταφατικό ja.


Aufwiedersehen

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη, ειλικρινής απορία:

Εσείς δεν στηρίξατε τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί είχε πιθανότητες να γίνει κυβέρνηση;

Τώρα του ασκείτε κριτική επειδή κάνει τα βασικά που κάνει οποιοδήποτε αστικό (αριστερό) κόμμα που επιθυμεί να γίνει κυβέρνηση; Σας το έγραψε και ο πρώτος σχολιαστής: τι περιμένατε δηλαδή; Ότι δεν θα ξεπουλήσει ό,τι έχει και δεν έχει στο αστικό σύστημα; Μήπως θεωρούσατε την ελληνική αστική τάξη τίποτε χάχες που θα τους "κοροϊδέψει" ο κάθε Νταβανέλος;

Επίσης, γιατί γράφετε ότι με τη στάση του ο ΣΥΡΙΖΑ εκθέτει όλη την αριστερά; Στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στα μ-λ αναφέρεστε; Μα αυτά δεν είναι στη Βουλή. Και το ΚΚΕ διαφοροποιήθηκε και μέσω της ομιλίας Παπαρήγα, που τους είπε να βάλουν τη λατρεία της κοινοβουλευτικής "νομιμότητας" εκεί που ξέρουν και μέσω της πρακτικής του στάσης.

Μήπως εκφράζετε ευσεβής πόθους όταν γενικεύετε την ξεφτίλα στους αμέτοχους αυτής;
Zhukov in Berlin

Μάρκομ Ξ είπε...

Έτσι, έτσι... χολή με τα καντάρια. "Αστικό" κόμμα λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ... μάλιστα. Σε αντίθεση με άλλα κόμματα που πουλάνε δικαιώματα συχνοτήττων σε off-shore, διώχνουν αντιφρονούντες εργαζόμενους, δεν επιτρέπουν τη λειτουργία σωματείων στις επιχειρήσεις (επιχειρήσεις ένα εργατικό κόμμα; τσ, τσ, τσ) που ελέγχουν. Άλλα κόμματα, εργατικά, που θεωρούν ότι στην επανάσταση δεν θα σπάσει ούτε τζάμι, που χρησιμοποιούν αφειδώς τα επιχειρήματα των πραγματικών αστικών κομμάτων για να αντιπολιτευτούν... στην αντιπολίτευση, αλλά πάντα με την πούστικη φράση "δεν το λέω εγώ, οι κακές οι γλώσσες, ο άγιος βασίλης κλπ".

Έτσι είναι τα πραγματικά εργατικά κόμματα. Δίπλα στον λαό, αν και του ζητούν να διορθώσει την ψήφο του. Μαζί με τον λαό, αν και κλείνουν επιχειρήσεις τις μέρες απεργιών χωρίς τη συγκατάθεση των εργαζόμενων. Για τον λαό, αν και τα κέρδη από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του κόμματος και η ακίνητη περιουσία ποτέ δεν μάθαμε πόσα είναι ή ποιος τα διαχειρίζεται. Μα πάνω απ' όλα δημοκρατικό. Γιατί όσοι διαφωνούν με τη "γραμμή" είναι αδύναμοι, σκάρτοι άνθρωποι ή πουλημένοι.

Έτσι είναι φίλοι μου τα εργατικά κόμματα σε αντίθεση με τα αστικά. Τι να κάνουμε;

πιο σοφός ύστερα από τη διαφώτιση,
Μάρκομ Ξ ή το φάντασμα του Τουχατσέφσκι χαιρετάει τον Ζούκοφ

LeftG700 είπε...

Φίλε ka (known as) Zhukov in Berlin, ως ευ παρέστης.


Στο πρώτο σου ερώτημα:

Διαφωνούμε εντελώς τελείως ότι με την άποψη που εκφράζεις ότι η κίνηση αυτή δίνει πόντους στον ΣΥΡΙΖΑ, πόντους έστω και με την έννοια της στυγνής ψηφοθηρίας. Είναι δίχως κέρδος κέρατα. Και φυσικά έχουμε την εκτίμηση ότι το αντίθετο (αν δηλαδή επέμενε στη δική του πρόταση) δεν θα του προξενούσε την παραμικρή ζημιά (πάλι με την έννοια ακόμα και της στυγνής ψηφοθηρίας).

Ο πρώτος σχολιαστής επισημαίνει κάτι άλλο που έχει τη σημασία του: η συνυπογραφή δίνει σήμα όπου δει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έρχεται για να φέρει τα πάνω κάτω,[***] αλλά για να ‘‘τακτοποιήσει κάπως τα ράφια’’ τού μαγαζιού. Όπως είπα σε εκείνον, επαναλαμβάνω και προς εσένα: μη νομίζετε εσείς οι εκτός ΣΥΡΙΖΑ ότι είστε οι μόνοι που σκέπτεστε κάτι τέτοιο.

Στο δεύτερο ερώτημά σου: Άσχετα με το τι πιστεύουμε εμείς οι αριστεροί, που συχνά κολλάμε στις διαφορές μας και τους καβγάδες μας, ο πολύς κόσμος, που δεν κατέχει και πολλά γιατί ποτέ δεν ασχολήθηκε, σε ένα τσουβάλι μας βάζει. Έτσι, με βάση αυτή τη διαπίστωση, μπορούμε άνετα να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι μία μαλακία που θα πούμε ή θα κάνουμε ακόμα κι εμείς, π.χ., σε αυτό το άσημο και ψευδώνυμο μπλογκ, τη λούζεται η σύμπασα Αριστερά. Με αυτή την έννοια έγραψα αυτό που σου δημιούργησε απορία κι όχι επειδή θέλω και τις άλλες αλεπούδες κολοβές ή επειδή εκφράζω ευσεβείς πόθους. Ίσα-ίσα. Το «παρών» τού ΚΚΕ λόγου χάρη, κάπου μας ξελασπώνει κι εμάς, άσχετα αν στις εκλογές τού Ιουνίου σπάσαμε την ουδετερότητα που κρατούσαμε μέχρι τότε και ‘‘εισηγηθήκαμε’’ την υπερψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ.


Τα λέμε


[***] Άσχετα με τον τρόπο που θα το επιχειρήσει αυτό. Δεν ξέρω για σένα, αλλά για εμάς (και τον Λένιν) ισχύει το «άσπρη γάτα, μαύρη γάτα, αρκεί να πιάνει ποντίκια».

Ανώνυμος είπε...

Κύριε αριστερέ Μαρκορμ Χου Ψου,

Αυτά φτάνουν ή να βάλω κι άλλα για το αν είναι ή όχι αστικό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ;

http://www.iefimerida.gr/news/115825/eπιστολή-έκπληξη-του-δημήτρη-δασκαλόπουλου-στον-αλέξη-τσίπρα-νέο-«άνοιγμα»-στον-συριζα

http://www.tanea.gr/news/politics/article/5017164/tsipras-o-syriza-einai-etoimos-na-analabei-thn-eythynh-ths-diakybernhshs-ths-xwras/

http://avantgarde2009.files.wordpress.com/2013/10/photo03.jpg?w=163&h=517

http://mao.gr/mariannalatsi/

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=371020

http://xronika05.blogspot.com/2013/08/blog-post_29.html

http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=23949

(Ρίζο για τα ίδια δε σας βάζω, ξέρω ότι βγάζετε σπυριά...)

Zhukov in Berlin

LeftG700 είπε...

Φίλε Μάρκομ Ξ,


Θυμίζω απλώς μία ρήση που αποδίδεται σε Εβραίους εμπόρους:

«Ακόμα και η σκόνη ενός πελάτη μέσα στο μαγαζί είναι κέρδος».

Αλλά επειδή δεν μπορώ να κρατήσω και το στόμα μου κλειστό :-) το συμπληρώνω με ένα ερώτημα και το αφήνω να πλανάται στον αέρα:

Υπάρχει άραγε περιθώριο για εφαρμογή αυτής τής αρχής (με τις κατάλληλες αντικαταστάσεις) στο πεδίο τής πολιτικής;


Τα λέμε

Μάρκομ Ξ είπε...

Να απαντήσεις στις ερωτήσεις πρώτα και ύστερα να μου θυμίσεις και ποιο είναι το καταστατικό του ΠΑΜΕ, πως εκλεγονται τα όργανά του και ποιες είναι οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των μελών του.

Όσο για τα λινκ, απλά επιβεβαιώνεις αυτό που είπα παραπάνω, ότι χρησιμοποιείτε τα επιχειρήματα των αστών για να πλήξετε τον ΣΥΡΙΖΑ, βγάζοντας πάντα λάδι τη ΝΔ και τους άλλους.

χαιρετίσματα στον Ζούκοφ και από το φάντασμα του Σεργκέι Κίροφ. Α! Τι βλέπω; Πλουμπίδης, Κώστας Καραγιώργης (Γυφτοδήμος) και Ζαχαριάδης κοιτούν απορημένοι το αγαλματίδιο του Ηρακλή που πρόσφερε η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ στον οπορτουνιστή Γκορμπατσόφ... εργατικά πάντα.

Υ.Γ. Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλά στραβά και σηκώνει μεγάλη κριτική η στάση και η στρατηγική του θα ήταν χρησιμότερο να δέχεται εμπεριστατωμένη κριτική από αριστερά και όχι να του πετάτε λάσπη. Διάβασε μερικά ποστ του σ/φου σου παραπάνω του Γρίσα που αν και έχουμε διαφωνήσει εντόνως, ομολογώ ότι έχει επιχειρήματα και σε βάζει να σκεφτείς.

Όσο για σένα... άσ' το καλύτερα παλικάρι μου (ή κοπέλα μου δεν ξέρω). Πάνε να πιάσεις κανά πλάνο να πάρεις φιλικό χτύπημα στην πλάτη από το Γόντικα, να βγεις φωτογραφία και να την κορνιζάρεις.

Μάρκομ Ξ είπε...

Λέφτηδες με μπερδέψατε. Την παροιμία -νομίζω- την κατάλαβα. Την ερώτηση όμως όχι και τόσο...

Ανώνυμος είπε...

"Διαφωνούμε εντελώς τελείως ότι με την άποψη που εκφράζεις ότι η κίνηση αυτή δίνει πόντους στον ΣΥΡΙΖΑ, πόντους έστω και με την έννοια της στυγνής ψηφοθηρίας."

Με συγχωρείτε, οικοδεσπότα, πουθενά δεν είπα τίποτε τέτοιο. Δεν μιλάω για ψήφους. Μιλάω για επίδειξη πνεύματος συνεργασίας (ναι, εφέντη) προς το κεφάλαιο, που ελέγχει τα ΜΜΕ, το "κλίμα" και τις ψήφους δευτερευόντως και κατ' επέκταση. Όταν χειροκροτάς ως "λενινιστή" όποιον έχει προσανατολιστεί ρητά στον κυβερνητισμό, είπα και ξαναλέω, τι περιμένεις; Ότι θα "κοροϊδέψεις" εσύ τους αστούς ή ότι οι αστοί θα σε χρησιμοποιήσουν για να κοροϊδέψεις τον κοσμάκη εσύ;

Οπότε, οικοδεσπότα, επαναλαμβάνω την απορία μου, είναι ειλικρινής: εσύ όταν στήριζες τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή είχε "ρεύμα" τι περίμενες να γίνει; Να πιάσει ο Νταβανέλος κώτσο τον Λάτση και τον Βαρδινογιάννη; Απλή είναι η ερώτηση, αν θες μου απαντάς. Μπορεί να βοηθήσει να καταλάβεις γιατί οι κουκουέδες (μπλιαχ!) δεν έτρεξαν γιούργια στον ταβά με τα (σάπια) κουλούρια της "αριστερής ενότητας."

Έκανες ένα βήμα μπρος, κάνε άλλο ένα και μη το φοβάσαι. Για να γράφεις όσα γράφεις, δεν "κανονίστηκες" κι ανάγκη δεν τους έχεις.

Zhukov in Berlin

Μάρκομ Ξ είπε...

Πω πω! Έχω ξεπεράσει τον εαυτό μου στην πολυλογία...

Οι "πονηρές" σκέψεις που αναφέρει ο Γρίσα (ελπίζω να μην το γράφω λάθος) και επιβεβαιώνουν οι Λέφτηδες περνάνε και από το δικό μου το μυαλό. Απλά θεωρώ ότι το θέμα, αν και σημαντικό για την κοινωνία και την κινηματική - αγωνιστική δράση, δεν είναι από αυτά που οι αστοί θα έπαιρναν ως διαπιστευτήρια για την υποταγή κάποιου. Να το πω και αλλιώς: αν διάβαζα στο ΒΗΜΑ, την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ή κάπου εκεί τελοσπάντων ένα editorial που εκφράζει την επίσημη άποψη της εφημερίδας που θα έλεγε κάτι σε στυλ "δεν είναι και ό,τι καλύτερο, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί ή πρέπει να κυβερνήσει", τότε ναι. Θα ανησυχούσα και όχι μόνο θα ανησυχούσα, αλλά ίσως και να ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που θα σκεφτόμουν ότι δεν υπάρχει ελπίδα καμιά.

Φυσικά, οι παραπάνω σκέψεις έχουν να κάνουν με το δικό μου πολιτικό κριτήριο και εκτιμήσεις. Κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι το συγκεκριμένο βήμα είναι προς την κατεύθυνση ενσωμάτωσης του ΣΥΡΙΖΑ. Σεβαστό. Αλλά νομίζω πρέπει να περιμένουμε και τη συνέχεια, για να μπορούμε με μεγαλύτερη βεβαιότητα να πούμε πως και γιατί.

συντροφικά,
Μάρκομ Ξ

ΕΟΣ είπε...

Αν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ (ή το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ) μέσα από αστικές εκλογές, θα ανοίξει ο δρόμος για τον σοσιαλισμό;

Είμαστε στα πρόθυρα καμιάς “σοσιαλιστικής” επανάστασης και δεν το έχουμε καταλάβει;

Ο κόσμος που ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ, τον ψήφισε για να κάνει σοσιαλισμό;

Αυτό που γνωρίζουμε με βεβαιότητα είναι ότι το σταλινικό μοντελάκι του σοσιαλισμού αλλά ΕΣΔΔ που προπαγανδίζει το ΚΚΕ (και όχι μόνο) όχι μόνον δεν είναι αποδεκτό στη χώρα μας, ούτε από την ελληνική κοινωνία και την εργατική τάξη, αλλά είναι απορριπτέο...


Άλλο μοντελάκι δεν έχει ιστορικά ούτε συγκροτηθεί, ούτε δοκιμαστεί από την Αριστερά. Οι όποιες οριοθετήσεις από τον υπαρκτό κομμουνισμό ακόμα ούτε ως “θεωρία”, ούτε ως “πρακτική” αρκούν να ορίσουν για να επαναπροσδιοριστεί το κομμουνιστικό αίτημα...

-Οι κοινωνικές ανατροπές γίνονται από κίνημα και τον λαϊκό παράγοντα που παρεμβαίνει με την παρουσία του (και όχι μόνον με την ψήφο) στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Αν δεν έχετε πάρει χαμπάρι ότι το κίνημα το οποίο έχει ως αναφορικό της η Αριστερά δεν υπάρχει ούτε συγκροτείται με τους όρους που αυτή θέλει, όπως επίσης ότι και ελληνική κοινωνία συντηρητικοποιείται, τότε ζείτε στον κόσμο σας...

Με αυτά τα δεδομένα:

Οι ‘‘μπολσεβίκοι’’ και ‘‘μενσεβίκοι’’ που ισχυρίζεστε πως υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι “άγγελοι” και οι “δαίμονες”, είναι αποκυήματα της φαντασίας σας, χρήσιμα μόνον για θεολογική χρήση που διαστρεβλώνει ή αντιστρέφει την πραγματικότητα για το τι είναι ανατρεπτικό, ριζοσπαστικό ή κομμουνιστικό σήμερα. Οι πραγματικές διαχωριστικές γραμμές και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και έξω απ' αυτόν είναι άλλες.

Αυτό που προσπαθείτε να αναδείξετε ως πρόβλημα, δεν υπάρχει! Απλά αναμασάτε σαν χαϊβάνια τις παπάρες του ΚΚΕ και των συνοδοιπόρων του και προσπαθείτε να αναπαραγάγετε τα πολιτικά, ιδεολογικά και θεωρητικά αδιέξοδά τους.

Ανώνυμος είπε...

Η φωνή της λογικής ο ΕΟΣ: τι σοσιαλισμό και κουραφέξαλα σου λέει παλικάρι μου, αυτό κατάλαβες ότι ψήφισες;

Ένα Πασοκάκι β' διαλογής ψήφισες (του 1981 το ΠΑΣΟΚ θα τον είχε πετάξει απ' το παράθυρο ως δεξιό) διότι για τόσα είναι η Ελλάδα. Για μέχρι εκεί. Δεν θέλει ο Έλληνας σοσιαλισμό σου λέει. Του Έλληνος ο τράχηλος Στάλιν δεν υπομένει. Καθαρά και ξάστερα τα πράματα.

Οπότε οικοδεσπότα, δεν είναι η Α.Π που πρέπει να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θ' αφήσει (αποφασισμένο το είχε, εσύ δεν το πήρες πρέφα), είσαι εσύ που την απόφαση τη δύσκολη πρέπει να πάρεις. Με την αστική τάξη και τους κολαούζους της ή με την εργατική;

Over and out που λέγανε και στους ασύρματοι,

Zhukov in Berlin

ρεφορμιστής είπε...

Τragic!

Ο κόσμος χάνεται και ο LeftG700 κουκουεδίζει ασύστολα. Αν περιμέναμε από την αριστερά να δώσει απάντηση στην άνοδο του φασισμού σωθήκαμε!...

Η αριστερά της πεφωτισμένης σκέψης του Μαρξ, του Λένιν, του Κουστούμπα και των υπολοίπων φωστήρων της δεν μπόρεσε να δώσει απάντηση στην άνοδο του ναζισμού και στα ούγκου της χρυσής αβγής.

Αυτή η αριστερά - πάρτε το χαμπάρι - είναι στο περιθώριο και δεν μπορεί να επιβάλει την δική της πολιτική ατζέντα στις εξελίξεις.

Ευτυχώς που τα χρυσά αβγά καβάλησαν το καλάμι και θεώρησαν ότι έφτασε η ώρα να ηγεμονευόσουν στον χώρο της δεξιάς.(Μικροαστική ανυπομονησία το λέγανε κάποτε) και οξύνθηκαν οι ενδοαστικές αντιθέσεις. Και τους έχωσαν μέσα...

Το διασκεδάζουμε και χαιρόμαστε γιαυτό! Αυτή τη χαρά δυστυχώς η αριστερά και το κίνημα δεν θα μπόρεσαν να μας την προσφέρουν. Καλά έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε να τους κόψουν την χρηματοδότηση. Η μόνη που δεν κινδυνεύει από τον αντιτρομοκρατικό νόμο είναι η αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Ας μην βγάζουν κροκοδείλια δάκρυα κάποιοι υποκριτές και το παίζουν όπως ο “σκεπαρνοσκοτωμένος” στο γνωστό παραμύθι. Δεν πείθουν κανένα. Μόνον τους εαυτούς τους απευθύνονται και φουσκώνουν από αριστεροσύνη σαν τις γαλοπούλες...

LeftG700 είπε...

Φίλε Ζούκωφ (δεν μου ’ρχεται και πολύ καλά να σε λέω έτσι, το όνομα ενός μακαρίτη, γι’ αυτό και έβαλα το known as προηγουμένως, αλλά τι να κάνω… απλώς το γύρισα στα ελληνικά),

Η πρώτη διαφωνία σου (για τις ψήφους) δεν έχει και πολύ βάση. Φόρεσα τα παπούτσια σου: ένα κόμμα που θέλει απλώς να γίνει κυβέρνηση, τα ψηφαλάκια έχει στο νου του. Όσο αφορά στο πνεύμα συνεργασίας, νομίζω ότι το κάλυψα με ειλικρίνεια όταν αναφέρθηκα στον Гриша, δεν πρέπει να έχεις παράπονο.

Έχω όμως μέγα παράπονο για τον ισχυρισμό σου ότι χειροκρότησα κάποιον ως λενινιστή (προφανώς εννοείς τον Τσίπρα, κι άλλοι το νόμισαν αυτό, παρερμηνεύοντας κάποια γραφτά εδώ). Ουδέποτε έχω υποστηρίξει κάτι τέτοιο. Εκείνο που έχω εξηγήσει είναι ότι, κατά την άποψή μου, η ευελιξία στην πολιτική, τα πίσω μπρος και τα αριστερά δεξιά, δεν κάνουν σώνει και ντε κάποιον οπορτουνιστή. Εκείνο που τον κάνει οπορτουνιστή είναι να κάνει όλα αυτά τα τσαλιμάκια, έχοντας παραιτηθεί από το στρατηγικό στόχο που, για έναν αριστερό, είναι βέβαια να κινήσει τα πράγματα προς τα αριστερά. Μια αναλογία: Ο ιστιοπλόος που έχει προορισμό του να πάει στη Ρόδο, λόγου χάρη, πολλές φορές θα υποχρεωθεί από τους αέρηδες να κινηθεί όχι κατ’ ευθείαν νότια, αλλά και νοτιοδυτικά ή και νοτιοανατολικά, ακόμα και σχεδόν μόνο δυτικά ή ανατολικά. Αυτό δεν τον κάνει οπορτουνιστή ιστιοπλόο (όπου μέρα μου κι όπου νύχτα μου). Εκείνο που τον κάνει οπορτουνιστή είναι να πει: Δεν γαμιέται! Στη Ρόδο πήγαινα, αλλά κι η Σαμοθράκη μια χαρά είναι!

Σούμα: Δεν είναι τα ζιγκ ζαγκ, έτσι, νέτα σκέτα που κάνουν τον Τσίπρα και τον οποιονδήποτε Τσίπρα οπορτουνιστή και παραιτημένο από το αριστερό κοινωνικό σχέδιο (αν ήταν έτσι ο Λένιν θα σκοράριζε ψηλά σε έναν τέτοιο οπορτουνισμό[***])Πολλά από τα ζιγκ-ζαγκ τού Τσίπρα θα τα έκανα κι εγώ (επίτρεψέ μου να μη θεωρώ τον εαυτό μου ούτε οπορτουνιστή ούτε παραιτημένο, αλλά ποτέ δεν ξέρει κανείς! ;-) ). Είναι το τι έχει στο μυαλό του ο κάθε Τσίπρας. Δεν μπορώ να ξέρω τι έχει στο μυαλό του ο καθένας. Αλλά, όπως λέει κι ο Μάρκομ Ξ (που κακώς αρπάχτηκες μαζί του, αν μου επιτρέπεις), κοντός ψαλμός αλληλούια. Το πράγμα θα αποκαλυφθεί πλήρως. Πιο γρήγορα αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, πιο αργά αν δεν γίνει. Αλλά θα αποκαλυφθεί σε όλη του την έκταση, έτσι που δεν θα μπορεί κανείς έντιμος να πει κάτι για να δικαιολογήσει τα πράγματα, αν δεν θέλει να γίνει ρόμπα. Κι αυτό, ναι! Είναι νομοτελειακό!

Στήριξα ΣΥΡΙΖΑ, λες. Δεν μου φαίνεται και πολύ ακριβές αυτό. Υποστηρίξαμε απλώς την υπερψήφισή του στις εκλογές τού Ιουνίου και του έχουμε αλλάξει τα φώτα στην κριτική, χωρίς να στέλνουμε με την κριτική μας τον κόσμο προς τα δεξιά (φαντάζομαι να συμφωνείς σ’ αυτό). Αλλά ας το αφήσω. Στήριξα ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα. Πότε θα καταλάβετε (Κουκουέδες + Αντάρσυοι) ότι πολλοί από αυτούς που στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ το έκαναν όχι μόνο για να γίνουν λίιιγο καλύτερα τα πράγματα, αλλά με τη σκέψη ότι μια αριστερή κυβέρνηση μπορεί (= ενδέχεται) να ‘‘ανοίξει το παιχνίδι’’; Αυτό είναι το ζήτημα, φίλε μου. Είναι απλώς ένα στοίχημα. Δύσκολο; Δύσκολο. Οι περισσότερες πιθανότητες είναι να ‘‘τον πιούμε’’; Ναι. Οι περισσότερες πιθανότητες είναι να ‘‘τον πιούμε’’. Που όμως, αν είχατε αποφασίσει να μπείτε κι εσείς στο χορό, θα ήταν πιο λίγες, ίσως και λιγότερες από τις μισές…

Χαίρομαι που αναγνωρίζεις ρητά ότι, αν και επί τής αρχής υποστηρίζουμε από εδώ όλα τα αριστερά κόμματα, δεν χρωστάμε τίποτε σε κανένα. Θα χαρώ ακόμα περισσότερο, αν δεν το πάρεις πίσω όταν έρθει η στιγμή να κριτικάρουμε το ΚΚΕ…


Τα λέμε


[***] Ακόμα και ολόκληρη μπροσούρα έγραψε υπέρ τού οπορτουνισμού αυτού του τύπου: «Δυο βήματα πίσω – ένα εμπρός»!

LeftG700 είπε...

Φίλε ρεφορμιστή,


Για την ώρα αυτό μόνο (είναι αργά και επιπλέον την έχω αρπάξει και είμαι σα γαμώ το κέρατό μου).

Γράφεις: Καλά έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε να τους κόψουν την χρηματοδότηση.

Να υποθέσω ότι κατάλαβες πως η ΑΠ και εμείς που διαφωνούμε με την απόφαση να ψηφίσει από κοινού με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ την ίδια τροπολογία είμαστε της άποψης να μη τους κόψουν τη χρηματοδότηση;;;

Εντάξει, τζάμπα είναι ο σχολιασμός εδώ, αλλά μη γράφεις κι ό,τι σου κατεβαίνει... :-)


Τα λέμε

Μάρκομ Ξ είπε...

Τι έγινε Ζούκοφ; Έχει πολύ θόρυβο στο Βερολίνο από τις οβίδες και δεν άκουσες τα ερωτήματα;

Έχεις τίποτα να απαντήσεις πεφωτισμένε ή μόνο να ρίχνεις λάσπη ξέρεις και να ελπίζεις ότι θα μαζέψεις ψηφαλάκια;

Πάντως από ιδεολογική κατάρτιση πάσχεις σοβαρά. "...διότι για τόσα είναι η Ελλάδα. Για μέχρι εκεί..." Τι σόι ταξική ανάλυση είναι αυτή; "η Ελλλάδα", "οι Έλληνες" λες και ακούω τον Μανδραβέλη...

Άντε λοιπόν! Δοκιμάσου στον στίβο του διαλόγου και της διαφορετικής γνώμης! Δεν είναι ο κόσμος συνεδρίαση της ΚΟΒΑς σου. Υπάρχουν εδώ έξω άνθρωποι που σκέφτονται, προβληματίζονται και δεν κάθονται απλά να λιβανίζουν την εισήγηση του ΠΓ.

το φάντασμα της Ρόζας σε χαιρετά καγχάζοντας

Μάρκομ Ξ

Ανώνυμος είπε...

“Τάξη επικρατεί στο Βερολίνο!” Ηλίθιοι δήμιοι! Η “τάξη” σας είναι χτισμένη στην άμμο. Αύριο κιόλας η επανάσταση θα “ανυψωθεί με μια βροντή” και με σαλπίσματα θα ανακοινώσει στον τρόμο σας: Ήμουν, Είμαι, Θα είμαι!»

Το Φάντασμα της Ρόζας

υ.γ Πότε θα έρθω εκεί στο ίδρυμα http://rosalux.gr/foundation/eyropi
...και θα σας πάρει ο διάολος!!)

Ανώνυμος είπε...

«Στήριξα ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα. Πότε θα καταλάβετε (Κουκουέδες + Αντάρσυοι) ότι πολλοί από αυτούς που στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ το έκαναν όχι μόνο για να γίνουν λίιιγο καλύτερα τα πράγματα, αλλά με τη σκέψη ότι μια αριστερή κυβέρνηση μπορεί (= ενδέχεται) να ‘‘ανοίξει το παιχνίδι’’; Αυτό είναι το ζήτημα, φίλε μου. Είναι απλώς ένα στοίχημα. Δύσκολο; Δύσκολο. Οι περισσότερες πιθανότητες είναι να ‘‘τον πιούμε’’; Ναι. Οι περισσότερες πιθανότητες είναι να ‘‘τον πιούμε’’.»


« Άσχετα με το τι πιστεύουμε εμείς οι αριστεροί, που συχνά κολλάμε στις διαφορές μας και τους καβγάδες μας, ο πολύς κόσμος, που δεν κατέχει και πολλά γιατί ποτέ δεν ασχολήθηκε, σε ένα τσουβάλι μας βάζει. Έτσι, με βάση αυτή τη διαπίστωση, μπορούμε άνετα να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι μία μαλακία που θα πούμε ή θα κάνουμε ακόμα κι εμείς π.χ., σε αυτό το άσημο και ψευδώνυμο μπλογκ, τη λούζεται η σύμπασα Αριστερά.»


«Εκείνο που έχω εξηγήσει είναι ότι, κατά την άποψή μου, η ευελιξία στην πολιτική, τα πίσω μπρος και τα αριστερά δεξιά, δεν κάνουν σώνει και ντε κάποιον οπορτουνιστή. Εκείνο που τον κάνει οπορτουνιστή είναι να κάνει όλα αυτά τα τσαλιμάκια, έχοντας παραιτηθεί από το στρατηγικό στόχο που, για έναν αριστερό, είναι βέβαια να κινήσει τα πράγματα προς τα αριστερά. Μια αναλογία: Ο ιστιοπλόος που έχει προορισμό του να πάει στη Ρόδο, λόγου χάρη, πολλές φορές θα υποχρεωθεί από τους αέρηδες να κινηθεί όχι κατ’ ευθείαν νότια, αλλά και νοτιοδυτικά ή και νοτιοανατολικά, ακόμα και σχεδόν μόνο δυτικά ή ανατολικά. Αυτό δεν τον κάνει οπορτουνιστή ιστιοπλόο (όπου μέρα μου κι όπου νύχτα μου). Εκείνο που τον κάνει οπορτουνιστή είναι να πει: Δεν γαμιέται! Στη Ρόδο πήγαινα, αλλά κι η Σαμοθράκη μια χαρά είναι!»

«Που όμως, αν είχατε αποφασίσει να μπείτε κι εσείς στο χορό, θα ήταν πιο λίγες, ίσως και λιγότερες από τις μισές…»

... και έτσι αντί στη Σαμοθράκη θα καταλήγαμε στη Λήμνο...


Contradiction detector







Μάρκομ Ξ είπε...

Αυτό είναι το θέμα σ/φε Ζούκοφ. Αν υπήρχαν φαντάσματα θα τους είχε πάρει προ πολλού ο διάολος όλους τους λαθρεπιβάτες του Περισσού που οδηγούν ένα ιστορικό κόμμα στην εξαφάνιση στο όνομα των μεγαλύτερων κομμουνιστών!

Κατά τα άλλα, να σαι καλά και όταν αποφασίσεις να συζητήσεις τα ξαναλέμε. Μέχρι τότε, πλάνο, πορεία, τούμπα και αγιασμός στον Κουτσούμπα.

Μάρκομ Ξ

Υ.Γ. θα σου πρότεινα να υπογράφεις με το ψευδώνυμο Λαβρέντι Μπέρια. Ταιριάζει πιο πολύ στο στυλ σου.

Ανώνυμος είπε...

Μάρκο μ'

ΣΥΡΙΖΑ και άγιος ο θεός!!
Κρίμα που δεν είχαμε και εμείς τότε τίποτε ΑΝΓΕΡ όπως έχετε εσείς τους ΑΝΕΛ,θα την είχαμε κάνει την επανάσταση!!

Σ'αφήνω τώρα πάω στο ίδρυμα(ένα είναι το ίδρυμα),να τους βοηθήσω να κάνουμε ανθρώπινη την ΕΕ.

υ.γ αν δεν με πονούσαν ακόμη τα χτυπήματα από τα κοντάκια των όπλων της αστικής σου δημοκρατίας,ίσως και να γελούσα.Αλλά τώρα μαθαίνω ότι είστε περισσότερο πολιτισμένοι εσείς του SPG,ψηφίζετε τρομονόμους και έτσι θα την γλιτώσουν οι κομμουνιστές με απλή φυλακή.



Το φαντασμα της Ρόζας.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ το φάντασμα της Ρόζας,δηλώνω ότι ουδεμία σχέση έχω με το φάντασμα του Ζούκωφ.Να μη σώσω να δω τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση!!

Το φάντασμα της Ρόζας.

Μάρκομ Ξ είπε...

Προς Ζούκοφ, Ρόζα και ό,τι άλλο θες

Αφού οι κομμουνιστές θα μπαίνουν φυλακή εσύ τι αγχώνεσαι;

Μάρκομ Ξ είπε...

Και για να τελειώνουμε με τους όψιμους "υπερ-επαναστάτες", τους κρινόμενους από τον Λένιν στον "Αριστερισμό": εγώ, όπως και πλείστοι άλλοι συνάνθρωποί μου θα επιθυμούσαμε να έχουμε δουλειά με αξιοπρεπή μισθό για την υπόλοιπη ζωή μας, να ξέρουμε ότι τα παιδιά μας θα έχουν κάποιες ευκαιρίες στη ζωή, να πάψει η χώρα μας να είναι προτεκτοράτο και να υπάρξουν οι προϋποθέσεις για ανάταση του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Επομένως, θέλουμε κάποια πρόοδο ΤΩΡΑ. Σε αντίθεση με τα επαγγελματικά στελέχη του Περισσού και τους ανεπάγγελτους Γόντικες και λοιπούς, έχουμε ανάγκη από λεφτά, περίθαλψη, σπουδές ΤΩΡΑ! Εσείς καθίστε να βαυκαλίζεστε, να πουλάτε και να αγοράζετε επιχειρήσεις (κόκκινες μπίζνες δηλαδή) και να μας κουνάτε το δάχτυλο για να διορθώσουμε την ψήφο μας.
Τουλάχιστον εμείς θα έχουμε προσπαθήσει. Οι Περισσιώτες σας ας κάθονται στο κάστρο τους ταμπουρωμένοι να μας κοιτάνε αφ' υψηλού.

Μάρκομ Ξ

Ανώνυμος είπε...

όσον αφορά την για πολλαπλή φορά απαίτηση http://www.rednotebook.gr/details.php?id=10812 του σ Left g 700 να εξηγήσω τι σήμαινε η φράση « οι απόψεις και η συμπεριφορά του σ left g 700 ανοίγουν θέμα αν είναι από δω ή με τους απέναντι» ήδη μια μέρα μετά την διατύπωση του είχα ξεκαθαρίσει http://leftg700.blogspot.gr/2013/07/blog-post.html ότι κάνει πολύ καλά που το ζητάει(αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο ότι η φράση είναι παρεξηγήσιμη ) και πως απλά κατατάσσω απόψεις του σχετικά με το θέμα της συμμετοχής της αριστεράς στην κυβέρνηση ( όσον αφορά πχ τις ενδεχόμενες συμμαχίες ) ή τον τρόπο που αντιμετωπίζει την ιδεολογία , τον ρατσισμό ,την ξενοφοβία και τον σεξισμό , και την ιεράρχηση των αντιθέσεων τόσο πολύ λάθος ,ώστε να θεωρώ την αντίθεση μας σε αυτά , μη διαλεκτική και να στηρίζω την ανάγκη ολοκληρωτικής ήττας της άποψης του και όχι συνδιαμόρφωσης μαζί του .

να ξεκαθαρίσω ότι όλα αυτά δεν συνιστούν ούτε απολογία ,ούτε κάποιο είδος μετάνοια αλλά για εκατομμυριοστή φορά επανάληψη της άποψης μου . Το ερωτηματικό στο γιατί επιμένει τόσο πολύ να ζητάει τα ίδια συνεχώς παραμένει τεράστιο και αναπάντητο .

επίσης δεν υπάρχει κάποιο θέμα αιτήματος να με επαναφέρει στον σχολιασμό , και επανέρχομαι σήμερα κατόπιν της πρόκλησης του . αν θέλει βέβαια να τα λέμε ) δεν έχω κάποιο θέμα , αν και η όρεξη μου πλέον ελέγχεται, με την συμπεριφορά του . Περισσότερο με απασχολούν ένας - δύο τακτικοί συνομιλητές , χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κρατάω στον σ διαχειριστή κακία . Απλά με έχεις ξενερώσει πολύ αδερφέ !

Άλλωστε το θέμα με ενδιαφέρει μόνο για το πώς διαπαιδαγωγούνται οι αριστεροί να συζητάνε , του οποίου ασήμαντη μικρογραφία είναι τα αριστερά blog . Και πρέπει να συζητάνε χωρίς θεωρίες συνωμοσίας , πρακτορολογίας και προβοκατορολογίας , χωρίς συστηματικό υβρεολόγιο και προσπάθεια μείωση ς της προσωπικότητας του άλλου ( όχι politically correct υπερβολές ) και χωρίς να μπαίνουν τα επίδικα κάτω από το χαλί . Να συζητάμε ταυτόχρονα και στο στρατηγικό όριο των απόψεων , αλλά και στην άμεση πρακτική τους διάσταση .

όσον αφορά το μόνιμο χυδαίο του υβρεολόγιο και εδώ και σε συναντήσεις στο r n δεν επιθυμώ καμία αποκατάσταση , απλά δεν συλλαμβάνω τι νομίζει ότι πετυχαίνει .

όλα αυτά τα θεωρώ περιττά και βαρετά καθότι ξεκάθαρα ( αν του έλλειπε η παραδοχή της " παρεξηγήσιμης διατύπωσης " την πρόσθεσα και αυτήν ) εδώ και μήνες ,οπότε επανέρχομαι με το ζουμί του θέματος , και ας κάνει ότι καταλαβαίνει .

" κάποιος σύντροφος "

Ανώνυμος είπε...

η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ

1 . να μπει σε διαδικασία άτυπης συγκυβέρνησης με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ( διαπραγματεύσεις επιτελείων για τον καθορισμό περιεχομένου νομοθετικής ρύθμισης ).

2 να αποδεχτεί το περιεχόμενο της τροπολογία βάσει του 187Α ( τρομονόμος )

συνιστούν ακόμα μεγαλύτερη αποδοχή από τον ΣΥΡΙΖΑ της θεωρίας της ύπαρξης και της ανώτερης " ηθικοπολιτικής " αξίας του συνταγματικού τόξου , αλλιώς γνωστή σαν θεωρία των 2 άκρων , εκατέρωθεν του συνταγματικού τόξου . Αυτό πρέπει να τονιστεί , είναι η ίδια θεωρία , και ο ΣΥΡΙΖΑ την έχει αποδεχτεί από την πρώτη στιγμή με την ... υπαρξιακή του ανάγκη να πει ο Σαμαράς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συνταγματικό τόξο .

με την κίνηση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ απαντάει στην κλιμάκωση του κράτους έκτακτης ανάγκης ( η κρατική μορφή που δεν στηρίζεται στην κοινοβουλευτική αποτύπωση της συναίνεσης εκ μέρους των λαϊκών τάξεων )με υποχώρηση και αποδοχή της ουσίας του .

συναινεί στην ανάγκη οι κοινωνικοί αγώνες και η πολιτική γραμμή της αριστεράς να ακολουθούν καλά ορισμένα όρια όπως αυτά ορίζονται απο την αστική καπιταλιστική νομιμότητα και της επιταγές από την συμμετοχή της χώρας στις διαδικασίες της ευρώ διεθνοποίησης . Άλλωστε οι ορισμοί της τρομοκρατίας περιλαμβάνουν από ... παρακώλυση συγκοινωνιών μέχρι και πλήγματα σε διεθνείς οργανισμούς .Εδώ πχ εντάσσεται και το ΝΑΤΟ ,ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει ότι είναι τρομοκρατία η άρνηση συμβατικών υποχρεώσεων σε έναν πόλεμο , άρα , με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ , πως δεν θα τηρηθούν ? ( μιας και κανείς δεν ασχολείται με το ότι για συμβολικούς λόγους η έξοδος από το ΝΑΤΟ είναι ακόμα στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ) .

με την κίνηση αυτή δικαιώνονται ορισμένες από τις στρατηγικές επιδιώξεις της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα . Όχι αυτές που είχαν να κάνουν με την επιδίωξη της ΧΑ να αλλάξει οριστικά τον συσχετισμό μέσα στην δεξιά , και να βάλλει καθοριστικά πόδι στις λαϊκές συνοικίες , αλλά αυτές που είχαν να κάνουν με την στρατηγική της έντασης ( πλήρης ηθικοπολιτική και μερική νομικοπολιτική ακύρωση των περιθωρίων του κινήματος και της αριστεράς να αμφισβητούν το κράτος και την πολιτική του .)

άλλωστε τις ίδιες πάνω κάτω μέρες ανακοινώθηκε και η ντροπιαστική υποψηφιότητα Τσίπρα για την Κομισιόν , κάνοντας σμπαράλια τις θεωρίες προερχόμενες από τους πιο αριστερόστροφους της προεδρικής πλειοψηφίας για άρνηση της λεγόμενης εθνικής αναδίπλωσης , χωρίς αποδοχή της σημερινής ΕΕ .

οι 2 αυτές εξελίξεις , καθόλου δεν αλλάζουν την εκτίμηση για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αστικό κόμμα , που είναι μια άποψη επιεικώς ... λάθος , και την στηρίζει πιο πάνω ο σ Ζούκοφ .

αστικό κόμμα είναι αυτό που κερδίζει πηγαίνοντας δεξιά και ρεαλιστικά , που γίνεται πιο αξιόπιστο κλπ .

ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτά πριονίζει το κλαδί στο οποίο κάθεται . Ο πειρασμός της παραδειγματικής συντριβής του πρώτου αριστερού κυβερνητικού εγχειρήματος θα είναι τεράστιος , και πιστεύω αυτή είναι η βασική επιδίωξη της αστικής τάξης και του ιμπεριαλισμού .

άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει και το βάθος των εκπροσωπήσεων που είχε το PCI , για να τον βάλλουν να παράξει αστικό κόμμα όπως έγινε με το τέλος του ιταλικού κομμουνισμού .

είναι και η παραδειγματική για όλη την Ευρώπη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ που την θέλουν .

άσε που οι εκπροσωπήσεις που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στήσει μέσα στην μισθωτή εργασία και την νεολαία , θα διαλυθούν .

η διαφορά με το ΠΑΣΟΚ του 81 είναι ότι τότε ο κόσμος του δεν ξενέρωνε από τις κωλοτούμπες , δεν θα επαναληφθεί .

" κάποιος σύντροφος "

Ανώνυμος είπε...

"αστικό κόμμα είναι αυτό που κερδίζει πηγαίνοντας δεξιά και ρεαλιστικά , που γίνεται πιο αξιόπιστο κλπ .

ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτά πριονίζει το κλαδί στο οποίο κάθεται "

Εκ της οποίας εκπληκτικής θεωρίας συνάγεται ότι το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑΟΣ, που θυσίασαν τα εκλογικά τους ποσοστά, το πρώτο καταρρέοντας και το δεύτερο μένοντας εκτός Βουλής για να περάσουν τα μέτρα της τάξης που εκπροσωπούν και η πολιτική της...

δεν είναι αστικά κόμματα.

Κι εγώ που νόμιζα ότι αστικό κόμμα είναι απλώς το κόμμα το οποίο εκπροσωπεί κυρίαρχα τα συμφέροντα της αστικής τάξης!

Και εις ανώτερα, σκίζετε από πολιτική θεωρία.

Zhukov in Berlin

LeftG700 είπε...

Φίλοι τής ΕΟΣ,


Δεν μπορώ να καταλάβω τι δουλειά έχει ο σοσιαλισμός και τα συναφή ζητήματα (σοσιαλιστικά μοντέλα, είμαστε εν όψει μιας σοσιαλιστικής επανάστασης ή όχι; ) με όσα θίγει η ανάρτηση. Εμείς λέμε (επαναλαμβάνουμε για την ακρίβεια) ότι η συγκεκριμένη απόφαση είναι μία χοντρή μαλακία και προτρέπουμε την ΑΠ να διαχωρίσει τη θέση της. Δεν δίνουμε κανένα σύνθημα για σοσιαλιστική επανάσταση (ποτέ δεν το κάναμε).

Το λαϊκό κίνημα κάνει τη δουλειά του, αλλά και οι πολιτικές εκφράσεις του πρέπει να κάνουν κι αυτές τη δουλειά τους. Υπάρχει ένας κάποιος καταμερισμός (χωρίς στεγανά). Εν προκειμένω η πολιτική έκφραση που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ εκφράστηκε σαν καθυστερημένο άτομο που πάσχει από σύνδρομο ντάουν.

Η ελληνική κοινωνία δεν συντηρικοποιήθηκε τώρα. Έχει συντηρητικοποιηθεί εδώ και δεκαετίες (και δεν είναι μόνο η ελληνική που έχει συντηριτικοποιηθεί). Ακριβώς γι’ αυτό δεν προτρέπουμε σε σοσιαλιστική επανάσταση.

Οι ‘‘μπολσεβίκοι’’ και οι ‘‘μενσεβίκοι’’ είναι ένα αστειάκι και δεν υποκρύπτει καμία αξιολογική κρίση. Λυπάμαι αν δεν το καταλαβαίνετε ή αν δεν σας αρέσουν τα αστειάκια.

Δεν προσπαθήσαμε να αναδείξουμε κανένα φοβερό μυστικό. Μία μαλακία προσπαθήσαμε να αναδείξουμε. Και επειδή ήταν μεγάλη και χοντρή, δεν απαιτήθηκε ιδιαίτερος κόπος…

«Αναμασάμε σαν χαϊβάνια τις παπάρες του ΚΚΕ και των συνοδοιπόρων του»; Εμείς μόνο, βρε κουτά; Γιατί έχω την εντύπωση ότι μέχρι να κάνει την κωλοτούμπα ο ΣΥΡΙΖΑ τις αναμασούσε κι εκείνος; ;-) :-) Επιπλέον: Το ΚΚΕ απέχει. Εμείς δεν εισηγηθήκαμε κάτι τέτοιο. Εμείς υποστηρίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έπρεπε να παραιτηθεί από τη δική του τροπολογία.

Τελευταίο και (ίσως) πιο σημαντικό:

Πολλά γράψατε, αλλά για την ταμπακιέρα (καλά κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και συνυπογράφει με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ; καλά κάνει και αποδέχεται τη σύνδεση της τροπολογίας με τον τρομονόμο;) δεν βγάλατε άχνα! Περίεργο για κάποιους που μας καλούν καθημερινά να βάλουμε φωτιά στα Γενικά Επιτελεία…


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε ρεφορμιστή,


Για να τα λέμε όλα, πολύ με μπέρδεψες.

1) Όποιος κάνει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ από αριστερά κουκουεδίζει; Και στο Red Notebook κάνουν κριτική από αριστερά (άσχετα αν είναι ‘‘διακριτική’’ και σε πολλά δεν συμφωνούμε). Κι αυτοί κουκουεδίζουν; Υπάρχουν πιο αντικουκουέδες από τους Ρεντνοουτμπούκηδες;

2) Καλά ο Κουτσούμπας. Αλλά ούτε Μαρξ, ούτε Λένιν; Τι σόι Αριστερά είναι αυτή; Του Σημίτη και του Μπλερ;

3) Πώς θα μπορούσε η Αριστερά και το κίνημα να σου δώσουν τη χαρά να δεις τα αυγά κλεισμένα στον Κορυδαλλό; Είναι στην κυβερνητική/ κρατική εξουσία;

Για πες.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

@Contradiction detector:


Δεν μπορώ να δω τις αντιφάσεις. Για βόηθα λίγο.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

@Ανώνυμος, Τρίτη, Οκτωβρίου 22, 2013 3:43:00 μ.μ.


Ένα όνομα, ρε γμτ, ένα όνομα να συνεννοούμαστε!

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ και ΤΩΡΑ στο ΣΗΜΕΡΑ εργαζομενοι απολυονται γιατι συνδικαλιζονται με το ΠΑΜΕ.
Αυριο μεθαυριο οι ιδιοι και ακομα περισσοτεροι θα μπουν στον αγωνα και δεν θα τους φοβισει ο οποιος ''αριστερος Δενδιας''μας προκυψει με οποιοδηποτε οπλοστασιο και τρομονομο εχει στα χερια του.
Γι αυτο το ΚΚΕ δε μπαινει να χορεψει ''ευρωπαικους χορους''και κατηγορειται για αναχωρητισμο.
Αντιλαμβανομαι καποιους που λενε,εστω να βελτιωθει το βιοτικο μας επιπεδο και ονειρευονται καρβελια του τυπου ''σοσιαλισμος με δημοκρατια και υγιη επιχειρηματικοτητα''.Μονο που και παλι δε θα περισσεψει ουτε ψιχουλο γι αυτους.



Гриша

Ανώνυμος είπε...

Και κατι ακομα.
Oι συγχαρητηριες επιστολες Δασκαλοπουλου-ΣΕΒ και τα γλυκα ματια προς Συριζα μερια;Tυχαια;
Λασπη των κουκουεδων κι αυτα;


Гриша

Ανώνυμος είπε...

σ Ζούκοφ έχεις χιούμορ αν μου λες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αστικό κόμμα , εφόσον είναι το ΠΑΣΟΚ ( ήταν , σήμερα είναι απόκομμα αστικό κόμμα εξουσίας είναι η ΝΔ και μόνο , πια ) και το ΛΑΟΣ ( αυτό ήταν ακροδεξιά και τώρα , πάλι ακροδεξιά είναι , και προσπαθεί να γίνει η σοβαρή ΧΑ ) .

αστικό κόμμα προφανώς δεν είναι αυτό που η πολιτική του συμφέρει την α. τ , είναι αυτό που έχει δομικές σχέσεις εκπροσώπησης μαζί της .

προφανώς δεν είναι αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ , αν μιλάμε για την πολιτική θεωρία με όρους ταξικής πάλης .

βέβαια υπάρχουν και πιο εύκολες θεωρήσεις της κοινωνίας , όπως οι μεταφυσικές και οι ιδεαλιστικές που λένε ότι μια ανακοίνωση του ΣΕΒ κρίνει το αστικό κόμμα .Ή οι διαθέσεις του τάδε στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ .

ή τα μπράβο στο ΚΚΕ που φυλάει την Βουλή . δεν είναι αυτά τα κριτήρια του αστικού κόμματος .

" κάποιος σύντροφος "

Ανώνυμος είπε...

MIA ανακοινωση του ΣΕΒ;;;;

Mετα τις εκλογες υπηρξε ανακοινωση του ΣΕΒ που ελεγε για αναγκαιοτητα κυβερνησης συνεργασιας και με τον Συριζα.
Μεσολαβησε επισημη προσκληση στην γεν.συνελευση μελων του ΣΕΒ την οποια ο Συριζα αποδεχτηκε.
Και ακολουθησε συγχαρητηρια επιστολη του Δασκαλοπουλου μετα το συνεδριο του Συριζα που χαιρετιζε τη μετεξελιξη του σε ενιαιο κομμα.
Κι αυτα ειναι ενα μικρο δειγμα μονο.
Υπαρχουν ακομα οι συμμετοχες στα think tanks,οι ομιλιες στα ινστιτουτα οικονομικων της Λονδρας,στο ινστιτουτο Brookings,η δημοσιονομικη πολιτικη Ομπαμα,ο μελανσον κι αλλος αερας του Ολαντ,η συναντηση με τον Σιμον Περες(εκει τι ειπωθηκε αραγε;),η ομιλια Τσιπρα στο ιδρυμα Καραμανλη...και σταματω εδω για να μη γραφω μεχρι αυριο.


Гриша

Ανώνυμος είπε...

σύντροφε που δεν πιάνω το nickname στα ρώσικα(?) , έχει πιαστεί το χέρι μου να γράφω για όλα αυτά και άλλα τόσα που ξεχνάς ( στο ίδρυμα Καραμανλή απλά διάβασε τις τοποθετήσεις του Φλωράκη στο ... ίδιο ίδρυμα , δεν έχει βγει και ο τρίτος τόμος της ιστορίας ακόμα για να πετάξετε τον Χαρίλαο , οπότε άστο )

και δεν μας κάνει μια μεθοδολογία ότι αστικό κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ άρα αστικό κόμμα είναι αυτό που είναι σαν τον ΣΥΡΙΖΑ .

οι ορισμοί πάνω από το γενικό στο ειδικό και όχι το αντίθετο .

το παιχνιδάκι " αν δεν συμφωνείς με οτιδήποτε θα λέω ότι είσαι ΣΥΡΙΖΑ " δεν το παίζω .

δεν συζητάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ όμως αλλά για το αστικό κόμμα εξουσίας . σαν παρεκτροπή της κουβέντας δηλ μιας και όλη η κουβέντα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι στην ανάρτηση , και μάλιστα εναντίον του , για την υποχώρηση του στα συνταγματικά τόξα και τα ρέστα .

Αλλά τι να πει και το ΚΚΕ , έτσι ζυμωμένο με τον βαθύ μικροαστισμό και την εξέγερση που δεν σπάει τζάμια !

δυστυχώς η διάβρωση του κινήματος από τα 2 άκρα είναι βαθιά .

μπορούμε να συζητήσουμε και για τον Κουτσούμπα που εν μέσω ... ποινικοποίησης ( σχεδόν ) της αριστεράς είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει αφορμές για να τον λένε άκρο .

όλα αυτά τα λέω για να καταλάβεις ότι έχεις πάρει λάθος την κουβέντα .

οι λόγοι που μου τσαμπουνάτε για τον ΣΥΡΙΖΑ αστικό κόμμα ισχύουν όλοι και για το ΚΚΕ .Οπότε η δικαίωση του ΚΚΕ , από που τεκμαίρεται ?

εγώ ας πούμε θέλω πρακτικά των συναντήσεων Κουτσούμπα με τον ρώσο πρέσβη , και ας μην πάει για πρωθυπουργός .

αντιιμπεριαλιστική η Ρωσία ? σοβαρά ?

" κάποιος σύντροφος "

Ανώνυμος είπε...

Κάποιε σύντροφοι, προς στιγμή νόμιζα ότι έγραψα στα Ρώσικα, για αυτό και δεν κατάλαβες, αλλά ήταν στα ελληνικά τελικά.

Εγραψα:

"αστικό κόμμα είναι απλώς το κόμμα το οποίο εκπροσωπεί κυρίαρχα τα συμφέροντα της αστικής τάξης"

Μετέφρασες:

"αστικό κόμμα προφανώς δεν είναι αυτό που η πολιτική του συμφέρει την α. τ , είναι αυτό που έχει δομικές σχέσεις εκπροσώπησης μαζί της ."

Έτσι δεν κάνουμε δουλειά, σύντροφε! Πρώτο, γιατί δεν υπάρχουν κόμματα των οποίων η πολιτική να συμφέρει "τυχαία" και "κατά λάθος" την α.τ.

Δεύτερο, γιατί αυτή η πολιτική είναι ήδη αποτέλεσμα της κυριαρχίας της αστικής τάξης στο εσωτερικό του κόμματος και δη στους επαγγελματικούς πολιτικούς μηχανισμούς της.

"οι λόγοι που μου τσαμπουνάτε για τον ΣΥΡΙΖΑ αστικό κόμμα ισχύουν όλοι και για το ΚΚΕ ."

Βέβαια, τα τάτσι-μίτσι με ΣΕΒ και εφοπλιστές, με εκκλησία, με αστυνομία, η στάση απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, η προβολή των εφοπλιστών απ' την εφημερίδα του κόμματος, η απεργοσπασία, όλα. Λάσπη, λάσπη, που λέει και ο καημένος ο Μάρκορμ Χου Ψου.

Ξεράθηκα στο γέλιο, να σαι καλά!

Οικοδεσπότα, καλή δύναμη στη διαχείριση της πραγματικότητας!

Zhukov in Berlin

Ανώνυμος είπε...


''οι λόγοι που μου τσαμπουνάτε για τον ΣΥΡΙΖΑ αστικό κόμμα ισχύουν όλοι και για το ΚΚΕ'' .


Ε καλα εννοειται.Αμα εισαι ανενταχτος αριστερος τοτε και του σπανου τα γενια γινονται.Αρκει να μην εχεις μπολιαστει με τον σταλινισμο του Περισσου.Tοτε καθαριζει το ματι σου απ τη τσιμπλα ενα πραγμα κι ολα ειναι καθαρα και ξαστερα.Τοσο ξεκαθαρα δε, που οι αστειοι συμψηφισμοι μετατρεπονται σε συμπερασματα και αξιωματα.
Και φυσικα με το Χαριλαο καλα τα πας.Αλλωστε πως αλλιως θα επιβεβαιωνοταν η ρηση του Χαριλαου:
''Τιμανε τους νεκρους για να θαψουνε τους ζωντανους''


Гриша

LeftG700 είπε...

@κάποιος σύντροφος:


Ρε φίλε, μα το Χριστό, τέτοιο φρούτο σαν εσένα δεν έχω ξαναδεί! Αναγνωρίζεις εμμέσως, άντε αναγνώρισες από την επόμενη μέρα, ότι η κουβέντα σου ήταν παρεξηγήσιμη. Ποια κουβέντα;;; Γιατί εδώ αποδεικνύεσαι και λίγο (αρκετά) ψευτράκος. Δεν έγραψες, όπως συμπεραίνει κάποιος από το σχόλιό σου «Οι απόψεις και η συμπεριφορά του σ. leftg700 ανοίγουν θέμα για το αν είναι από δω ή με τους απέναντι!!! Κανένα σ. δεν υπήρχε στη λασπώδη φράση σου!!!

Αλλά και πέραν αυτού. Ώστε αναγνώρισες πως η φράση ήταν παρεξηγήσιμη; Μάλιστα.

Και;;; Αυτό ήταν και ‘‘καθάρισες’’;;; Να γράφεις παρεξηγήσιμες φράσεις ξέρεις, να ζητάς συγγνώμη δεν ξέρεις; Ούτε καν να τις ανακαλείς ξέρεις; Ούτε έστω το ελάχιστο να μας διαβεβαιώσεις ότι στο μέλλον θα είσαι προσεκτικός (με όλους, όχι μόνο με μένα);

Για να τελειώνουμε: Εγώ σου ξεκαθάρισα στο Red Notebook ότι, αν ήθελες να συμμετέχεις στις όποιες κουβέντες εδώ, θα έπρεπε να αναλάβεις την ευθύνη τής μαλακίας που πέταξες. Και να το κάνεις στα ίσα και παλικαρίσια. Και στο ξεκαθάρισα γιατί θέλω πάντα να αφήνω σκοινί και να δίνω ευκαιρίες. Εσύ το είδες απλώς σαν ευκαιρία να επανέλθεις εδώ με τα ίδια κουτοπόνηρα μυαλά. Προφανώς δεν έχεις τα φόντα να υπερβείς τον κακό σου εαυτό. Ας είναι. Μπορείς να σχολιάζεις εδώ. Μην αποπειραθείς όμως να κάνεις τα ίδια.

Ανώνυμος είπε...

http://www.efsyn.gr/?p=109833

http://static.pblogs.gr/f/200510-200085-80363_b.jpg

http://www.skai.gr/news/politics/article/216908/al-papariga-o-suriza-ekfrazei-stin-ellada-to-lobi-tis-drahmis/


http://www.inews.gr/263/kke-o-syriza-dinei-allothi-stous-provokatorikous-michanismous--epithesi-koutsouba-stin-kyvernisi.htm

αυτά με ένα πολύ πρόχειρο έλεγχο με την μηχανή αναζήτησης ( δεν αναπαράγω τον greklish όρο που την διαφημίζει )

δεν φταίω εγώ ρε παιδιά αν τα κριτήρια σας βγάζουν αστικό κόμμα το ΚΚΕ .

προφανώς είναι λάθος τα κριτήρια .

η φωτό με τον Ιερώνυμο είναι λάσπη δηλαδή φωτομοντάζ ?

για τον Χαρίλαο η σχέση μου καθορίζεται από το " φυσικά και δεν θα υπακούσω " .

δεν με εμποδίζει βέβαια να αντιλαμβάνομαι την προσχηματική λαθολογία και το πέταγμα στα σκουπίδια της ιστορίας του ΚΚΕ σαν άλλοθι δεξιάς στροφής με δεξιό φλας .

θα έρθει η μέρα που η π08 θα είναι λάθος γιατί έγινε στην οπορτουνίστικη περίοδο ΧΦ , το ίδιο και το ξεπούλημα στο ΠΑΣΟΚ , οι τραμπουκισμοί στις καταλήψεις και η προσχώρηση στον Κύρκο .

και θα μας έχετε πει τότε , με το ίδιο αλαζονικό ύφος ότι είχατε άδικο τόσες δεκαετίες και εμείς δίκιο , αλλά εσείς διακαιωθηκατε .

γεια σας οριστικό , έγινε κατάχρηση και ξεστράτισε η κουβέντα , στον ΣΥΡΙΖΑ χώναμε , αλλά αν πετάγεστε " δικαιωμένοι " πρέπει να πάρετε και κάποια απάντηση .

τόσο κακό είναι ρε σ που όλοι όσοι έχουν εκφραστεί ( εκτός αν μου διέφυγε ) συμφωνούν με το ΚΚΕ ( στο θέμα που μιλάμε ) ?

" κάποιος σύντροφος "

Ανώνυμος είπε...

έλεος .

δεν έκανα copy paste , για να το λες δεν θα υπήρχε το " σ " . σιγά την κουτοπονηριά .

μου αρκεί σ το βήμα και από την μεριά σου .

ελπίζω να τα λέμε .

" κάποιος σύντροφος "

Ανώνυμος είπε...

Ξεχασες να πεις και για τη κορη της Παπαρηγα που σπουδαζε σε αμερικανικο κολλεγιο.Πως σου διεφυγε;
Συνεχισε να εκτιθεσαι με τους αστειους συμψηφισμους και να αποκαλυπτεσαι.
Ειναι μαλιστα ιδιαιτερως διασκεδαστικο οταν βασιζεσαι στη γνωστη και προβλεψιμη αντιΚΚΕ μπουρδολογια.
Αλλωστε δε χρειαζεται να εισαι συριζαιος και να συγχρωτιζεσαι με τη σαπια πασοκιλα για να σου γινει ο αυριανισμος δευτερα φυσις.


Гриша

LeftG700 είπε...

Κι εσύ, φίλε Гриша; Αλλιώς μάς είχες συνηθίσει... Οι σκυλοκαβγάδες είναι για τα σκυλιά, έτσι δεν είναι;


Τα λέμε

skipper είπε...

Ως πότε θα θεωρείται αναμενόμενη (κρίμα που δεν παίζεται και στο στοίχημα....θα ενισχύαμε οικονομικά την "επανασταση" ) η εκτράχυνση μιας κουβέντας μεταξύ αριστερών?

Βρε σεις δεν βλέπετε τις κωλοτούμπες που κάνουν μεταξύ τους οι ΝΔΣΟΚοι?

Κι ενώ αυτοί αλλαξοκωλιάζονται, εμείς φτάσαμε στο σημείο να θεωρούμε οπορτούνα τον οιονδήποτε ενδύεται...με το κροκοδειλάκι στο στήθος ή στέλνει το παιδί του σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό και στο κολλέγιο ή αν φωτογραφίζεται με τον κάθε τράγο.

Και γω που νόμιζα πως η καθεστηκυία τάξη είναι η ..αστική.χα χα

Λεφτ,στο παράδειγμα με τον οπορτουνιστή ιστιοπλόο πρέπει να αλλάξεις την εναλλακτική- έχεις δώσει δύο στίγματα σχεδόν ...διαμετρικά αντίθετα- γιατί έτσι δεν θα μιλάμε απλώς για οπορτουνισμό , αλλά για ...αντιδιαμετρικές θέσεις χα χα.

Ανώνυμος είπε...

εξυπακούεται ότι η φωτογραφία Κουτσούμπα - Ιερώνυμου δεν σημαίνει κάτι , και μπήκε ακριβώς για αυτό , για να αποδείξει τον επιφανειακό τρόπο με τον οποίο το ΚΚΕ προσπαθεί να αποδείξει το " αστικό κόμμα " .

για κολλέγια δεν είπε κανείς , απλά κάποιο τσακάλι με ψυχολόγησε ότι θα λέω για κολλέγια . Προφανώς κρίνει με τα κριτήρια του .

μην μπορώντας να υπερβεί την στρατηγική του συνεργασία με το όντως αστικό ΠΑΣΟΚ το 74 - 85 , αδυνατώντας να την εξηγήσει , έχει φτάσει σήμερα , σε συνθήκες ρευστοποίησης της εκπροσώπησης να βιάζεται να βάλει τα πάντα σε κουτάκια .

με αυτό τον τρόπο όμως η αστική τάξη είναι ένας πονηρός στρατηγός που κουνάει τα πιόνια , της τελειώνει ένα αστικό κόμμα , παίρνει την αριστερά και την βάζει στην θέση του .

είναι ανάλυση χωρίς ταξική πάλη και μάζες , αυτό είναι το πρόβλημα . αυτή ακριβώς η ανάλυση κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ να αποδέχεται την θεωρία των 2 άκρων , να προσπαθεί να γίνει αξιόπιστος διαχειριστής κλπ .

ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να γίνει αξιόπιστος διαχειριστής . Δεν είναι καν σαν τους Κίρχνερ και τον αριστερό τους περονισμό , για να δώσει μια τέτοιο είδους λύση .

είναι σαφώς αριστερότερος από τους Κίρχνερ , εγκλωβισμένος όμως σε μια σαφώς πιο δεξιά γραμμή .

ελπίζω να έγινε κατανοητό

" κάποιος σύντροφος "

Ανώνυμος είπε...

Left,

Aκομα και συγκριτικα με αλλες φορες δε νομιζω να ξεφυγα ιδιαιτερα.
Παρολαυτα, οταν αστεια τυπακια εμφανιζονται απ το πουθενα,αποπροσανατολιζουν τη συζητηση μονο και μονο οπως λενε για να μην βγουμε καποιοι δικαιωμενοι τοτε και λιγα ειπα.
Και αυτα τα λεω μονο και μονο για το ξεστρατισμα της συζητησης για το οποιο εχω και γω ευθυνη οπως το εχω κανει και στο παρελθον αν θυμασαι.Για κανενα σκυλοκαβγα.


Гриша

LeftG700 είπε...

Φίλε skipper,


Δυστυχώς, δεν είναι απλώς εκτράχυνση. Όπως βλέπεις, η κριτική (που δεν είναι βέβαια κριτική αλλά πόλεμος, ακόμα και με χρήση χημικών!) δεν γίνεται στη βάση λαθών. Η κριτική γίνεται στη βάση τού ότι ο Χ, σύμφωνα με τον Ψ (και αντιστρόφως), έχει τακιμιάσει με τους απέναντι…

Έχεις ένα κάποιο δίκιο για την εκ διαμέτρου διαφορά μεταξύ Ρόδου και Σαμοθράκης. Το έκανα όμως για να ‘‘γράψει’’, να βγάλει μάτι, που λένε. Εξ άλλου, αυτό δεν αντικατοπτρίζει και τις αλληλοκατηγορίες μεταξύ μας; «Είσαστε αστοί!» «Εμείς; Εσείς είσαστε δεξιούρες!». :-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Με το σχόλιό μου δεν αποσκοπούσα να σου πω με κομψό τρόπο ότι ξέφυγες. Ήθελα να σου πω ότι συνεισέφερες κι εσύ στο να ξεπέσει η συζήτηση σε κάτι σαν διαμάχη οπαδών Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού.

Έχεις την τόλμη να έρχεσαι εδώ, που δεν είναι Κουκουέδικο μπλογκ, και να συζητάμε και δεν έχεις την ωριμότητα να καταλάβεις ότι το λάδι στη φωτιά (άσχετα με το ποιος την άναψε) δεν βοηθάει αυτό που σε φέρνει εδώ (τη συζήτηση); Δυσκολεύομαι να το πιστέψω. Λίγο περισσότερος αυτοέλεγχος χρειάζεται και τίποτε παραπάνω.


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

εν τω μεταξύ η συζήτηση δεν ξέφυγε πουθενά , αλλά αυτά είναι και γούστα .

" κάποιος σύντροφος "