Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Οι συνταγές μαγειρικής και τα mumbo-jumbo τού Νίκου Βούτση




Σε περισπούδαστο άρθρο του στο Left.gr, ο Νίκος Βούτσης επιχειρεί να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ προέβη εσχάτως στη γνωστή κωλοτούμπα να αποσύρει τη δική του τροπολογία[1] για την αναστολή τής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής και να υπερψηφίσει αυτήν τής ΝΔ —όπως ακριβώς θα κάνει το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ… Είναι ηλίου φαεινότερο γιατί κοτζαμάν Γραμματέας τής Κοινοβουλευτικής Ομάδας τού ΣΥΡΙΖΑ μπήκε στον κόπο να γράψει ένα τέτοιο κείμενο: στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μεγάλος εκνευρισμός με αυτή την ιστορία και όχι μόνο στους κόλπους τής Αριστερής Πλατφόρμας όπως ήδη έχουμε πει (μετά λόγου γνώσεως). Μπορείτε να το διαβάσετε εδώ και να διαπιστώσετε με τα ίδια σας τα μάτια την αξιοθαύμαστη (πλην κάπως πεπαλαιωμένη πια) τεχνική με την οποία προσπαθεί να σερβίρει ένα λαχταριστό ψάρι, το οποίο, φευ, έχει προκύψει από το μαγείρεμα ενός ολόφρεσκου ...κοτόπουλου! Δεν  μπορούμε όμως να αντισταθούμε στον πειρασμό να αναδημοσιεύσουμε και να σχολιάσουμε την ακροτελεύτια παράγραφο του άρθρου του:

Εν τέλει η συνεπής τακτική μας, κατ’ αρχήν σε επίπεδο ανάπτυξης τους αντιφασιστικού κινήματος, αλλά και μέσα στη Βουλή θα διαμορφώνει πάντοτε τους πολιτικούς συσχετισμούς που καθιστούν ανενεργό ή «αξιοποιήσιμο» το ισχύον νομικό οπλοστάσιο. Αυτή η αρχή της ριζοσπαστικής Αριστεράς και των κινημάτων υπεράσπισης των δικαιωμάτων είναι βασική και μας προφύλασσε, πάντοτε όπως πρέπει να γίνει και τώρα, τόσο από την ‘‘σχετικοποίηση’’ των ανθρωπίνων, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων οποιουδήποτε (ακόμα και των χρυσαυγιτών), όσο και από νομικισμούς που καταλήγουν σε πολιτικό σεχταρισμό.

Τι μας λέει εδώ ο σύντροφος Γραμματέας μέσα από όλα αυτά τα αριστερόμορφα mumbo-jumbo σε εφαρμογή τής κλασικής στρατηγικής «if you can’t convince them, confuse them»; Σε απλά και κατανοητά λόγια τής κοινής και καθομιλουμένης ελληνικής μάς λέει τα εξής (σε ελεύθερη απόδοση):

«Εντάξει, ρε παιδιά. Εμείς, η ηγεσία, μπορεί να κάνουμε και καμιά μαλακία, που λέει ο λόγος, κάποια στιγμή. Μη τα βάφετε μαύρα! Αν σπάσει ο διάολος το πόδι του και τύχει αυτή η μαλακία ν’ ανοίξει τον ασκό τού Αιόλου, εσείς να είσαστε καλά, το λαϊκό αντιφασιστικό κίνημα δηλαδή, που θα ορθώσετε το ανάστημά σας και θα υψώσετε ατσάλινο τείχος απέναντι στον εχθρό! Στο κάτω-κάτω, η δική μας Αριστερά δεν είναι που λέει, δια στόματος κορυφαίων στελεχών μας —όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιάννης Μηλιός, λόγου χάρη— όχι στην ανάθεση – ναι στην είσοδο των μαζών στην πολιτική;».

‘‘Ορέος’’ ο σύντροφος Γραμματέας! Εκείνοι (η ηγεσία) θα βάζουν τα κάστανα τις ‘‘πατάτες’’ στη φωτιά, κι εμείς (η βάση) θα τρέχουμε να τις βγάζουμε! Ας είναι όμως. Χαλάλι. Αν πρόκειται να μας βλέπουν ο Τσακαλώτος με τον Μηλιό και να χαίρονται επειδή οι μάζες τούς άκουσαν και εισήλθαν ορμητικά και κατά κύματα στην πολιτική, κομμάτια να γίνουμε… 


≈≈≈≈≈ 


[1] Στην αιτιολογική έκθεση της οποίας γινόταν ρητή αναφορά μόνο στο άρθρο 187, με το 187Α, το άρθρο-καρδιά τού τρομονόμου, να αποκλείεται άρρητα και εξ αντιδιαστολής, πλην σαφώς:

«Με την παρούσα τροποποίηση του νόμου περί χρηματοδότησης των κομμάτων επιχειρείται να καλυφθεί το κενό που αναδεικνύει η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, όπως κορυφώθηκε με τον πρόσφατο φόνο του Παύλου Φύσσα. Προτείνεται, συνεπώς, όταν προκύπτει ότι σημαντικά στελέχη δικαιούχου κόμματος έχουν καταδικασθεί ή παραπεμφθεί, με βάσιμες ενδείξεις ενοχής για το κακούργημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης (άρθρο 187 ΠΚ) να δίνεται η δυνατότητα στη Βουλή, με αυξημένη πλειοψηφία να αναστέλλει την κρατική χρηματοδότηση τους, με αυξημένη πλειοψηφία».



16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλά έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Προέχει να πάψει το Κράτος να πληρώνει τον υπόκοσμο.

Δεν αποκλείω στο μυαλό της ακροδεξιάς ηγετικής ομάδας της ΝΔ να κρύβονται σκέψεις για διώξεις στο ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν θα τολμήσουν όμως, κι αν τολμήσουν απλά θα συσπειρώσουν γύρω από το ΣΥΡΙΖΑ απείρως περισσότερους από ότι (απο)συσπειρώνουν σήμερα τα λαϊκοδεξιά μασκαριλίκια του Τσίπρα.
Λ.

LeftG700 είπε...

Φίλε Λασκαράτε,


Απ' όσο μπορώ να θυμηθώ, μάλλον αυτό είναι το πιο επιπόλαιο σχόλιο που έχεις γράψει εδώ (και ίσως να μπαίνει και στο Τοπ τεν τών επιπόλαιων σχολίων που έχεις γράψει σε όλη τη μπλογκόσφαιρα). :-)

Τι θα πει πολύ καλά έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ;;; Υποστηρίζουμε ότι δεν έπρεπε να ανασταλεί η επιχορήγηση προς τη Χρυσή Αυγή;;; Από πού βγαίνει αυτό;;; Δεν είναι σαφές από τα συμφραζόμενα, και δεν γίνεται εντελώς τελείως σαφές από την υποσημείωση ότι η άποψη που εκφράζουμε είναιπως ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να επιμείνει στη δική του αρχική τροπολογία, η οποία έκοβε τα φράγκα από τη ΧΑ, όχι όμως σε σύνδεση με το 187Α;;;

Προσεκτικότερα Κουροπάτκιν! :-)


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=13897:2013-10-22-20-18-00&catid=83:aristera&Itemid=200

"Αριστερό Αντίβαρο"

Ανώνυμος είπε...

Όταν λέω ότι προέχει η διακοπή κρατικής ενίσχυσης των Ναζί, δεν εννοώ ότι εσύ ή η Κωνσταντοπούλου δεν τη θέλετε.
Εννοώ ότι είναι τόσο σημαντικό αυτό και τόσο υποθετικός και τραβηγμενος από τα μαλλιά ο κίνδυνος που φοβόσαστε, ώστε αξίζει τον κόπο.
Στο κάτω κάτω ας είναι πιο προσεκτικοί σε ζητήματα τρομοκρατίας, που από ανοησία των στελεχών τους σαν τον ευσεβή "αναρχικο" Διαμαντόπουλο, δίνουν άδικα λαβή στην ακροδεξιά ομάδα της ΝΔ.

Ήλθαν έτσι τα πράγματα δυστυχώς, που ο ΣΥΡΙΖΑ σύρεται και εδώ, πίσω από τη ΝΔ, αφού ολιγωρούσε προκλητικά να έχει το λιγότερο συντάξει Μαύρη Βίβλο των εγκλημάτων της Χ.Α. και να τον έχει καταθέσει στον Αρ.Πάγο και αλλού (Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κλπ), μαζί με την συντριπτική έκθεση του Ευρωπαίου επίτρόπου για τις σχέσεις Χ.Α. και Αστυνομίας.
Ούτε την εφαρμογή του ισχύοντος αντιρατσιστικού-που οι δικαστές δεν το εφάρμοσαν σχεδόν ποτέ, ούτε καν στη δολοφονία του Πακιστανού ποδηλάτη, είχε απαιτήσει, ούτε αντιρατσιστικό νομοσχέδιο είχε καταθέσει, ούτε το ΣΔΟΕ στη Χ.Α. είχε ζητήσει, ούτε για τις 8 αναβολές της Σκορδέλη είχε διαμαρτυρηθεί (ίσως για να μη στενοχωρήσει τη μαιτρ των αναβολών κα Κωνσταντοπούλου) κλπ κλπ.
Ήταν τόσο απασχολημένος ο ΣΥΡΙΖΑ να δίνει τη μάχη του μισθολογίου των Αστυνομικών και των Δικαστών καθώς και να κάνει δημόσιες σχέσεις στην Εκκλησία, που τάχα είχε καταδικάσει τη Χ.Α. (στη φαντασία του Αλ.Τσίπρα), ώστε δεν πρόκανε.
Έχασε το τραίνο και δυστυχώς έχει χάσει και θα χάσει πολλά τραίνα ακόμη (Απλή αναλογική, φορολόγηση Εκκλησίας, δίκη Τσουκάτου, κλπ κλπ κλπ).
Λ.

Ανώνυμος είπε...

http://902.gr/eidisi/apopseis-sholia/29788/107-hronia-prin-o-lenin-aktinografei-ti-fysiognomia-ta-haraktiristika

Гриша

LeftG700 είπε...

Φίλε Λασκαράτε,


Δεν είναι μόνο ο κίνδυνος από το ενδεχόμενο να στραφεί εναντίον της ό,τι υπερψήφισε. Σ' αυτό κι εγώ δεν δίνω πολλές πιθανότητες. Το γεγονός όμως ότι μπαίνει στο ίδιο καζάνι με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (το πρόβλημα με τη ΔΗΜΑΡ είναι μικρότερο) αποτελεί πρόβλημα ήδη. Όπως έγραψα σε άλλη ανάρτηση, δίνει το δικαίωμα στους Μιχαλολιάκους να ισχυριστούν: "Ορίστε! Και η Αριστερά στο κόλπο είναι, μαζί με τους λωποδύτες που κλέψανε τον ελληνικό λαό".

Μια απορία: Κι εσύ ο ίδιος παραδέχεσαι ότι σύρθηκε πίσω από τη ΝΔ. Λογικά δεν θα έπρεπε να σε βρίσκει σύμφωνο η άποψη που εκφράσαμε εδώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να επιμείνει στη δική του αρχική τροπολογία και να μην ψηφίσει;


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΥΡΙΖΑ σύρθηκε πίσω από τη ΝΔ διότι έκανε με επιμονή το κορόιδο σχετικά με τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων σε βάρος της Χ.Α.
Αν ήμουν κακόπιστος θα έλεγα πως φέρθηκαν τόσο χλιαρά γιατί έχουν με τη Χ.Α. ένα κομμάτι κοινών ψηφοφόρων όπως πιστοποιούν τα γκαλοπ, ανεμομαζώματα-διαβολοσκορπίσματα από την προίκα των ανώμαλων ερώτων Τσίπρα με την Ακροδεξιά και με το παπαδαριό.

Δεν θέλω να πιστέψω όμως τόση πολιτική αλητεία και απλά αποδίδω την αναιμική στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη Χ.Α. στην διαγνωσμένη ανικανότητά του σε όλα τα πεδία και την αφόρητη μετριότητα των 71 βουλευτών του.

Αφού λοιπόν η πρόσδεση του ΣΥΡΙΖΑ στο άρμα της ΝΔ έγινε με αποκλειστικά δική του ευθύνη, οφείλει να πιει το πικρό ποτήρι.
Είναι το τίμημα που οφείλει να πληρώσει.

Το έχω γράψει πολλές φορές.
Ούτε τη δημοσίευση των ονομάτων και των φωτογραφιών των δυο Χρυσαυγιτών που μαχαίρωσαν τον Πακιστανό ποδηλάτη και το έγκλημά τους δεν θεωρήθηκε από τη Δικαιοσύνη ρατσιστικό (!!!) δεν έχει ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ η ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ χαβαλέ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ,λες και δεν είναι αυτονόητο αυτό, για να τους αναγνωρίσουν και ενδεχόμενα άλλα θύματά τους. Ούτε την στοιχειώδη αστική δημοκρατική νομιμότητα δεν υπερασπίζονται οι φερέλπιδες ανατροπείς του ευρωπαϊκού καπιταλισμού.

Να μπει εκατό φορές στο όψιμο αντιναζιστικό καζάνι των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αφου δεν έφτιαξε δικό του.

Oύτε τις δαπανηρότατες αεροπορικές ψυχροπολεμικές παρελάσεις του νέου συμπαίκτη τους στα μικροκομματικά τους παιχνίδια, του Αβραμόπουλου, δεν κατήγγειλαν.
Λες και η Χ.Α. βγήκε από παρθενογένεση.

Ανώνυμος είπε...

Θερμα συγχαρητηρια στον Κο Λαφαζανη και ενα καθαρο 10αρι για την νεα κωλοτουμπα στην ονομαστικη ψηφοφορια.
Αν και αγγιξατε την τελειοτητα αναμενουμε ακομα καλυτερες επιδοσεις οταν με το καλο γινετε και κυβερνηση.


Гриша

LeftG700 είπε...

Φίλε Λασκαράτε,


Νομίζω πως κάνεις λάθος. Και μεγάλο. Ο ΣΥΡΙΖΑ σύρθηκε πίσω από τη ΝΔ και το ΣΟΚ γιατί φοβήθηκε τη δηλητηριώδη προπαγάνδα που θα ακολουθούσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει τον εαυτό του εκτός Συνταγματικού τόξου;;;». Δεδομένου ότι το όπλο που είχε στα χέρια του (η δική του τροπολογία) ήταν ισχυρό, αυτή η φοβική θέση είναι ακατανόητη.

Ευθύνες η Αριστερά και ιδιαίτερα ένα σημαντικό κομμάτι τού ΣΥΡΙΖΑ για την άνοδο της Χρυσής Αυγής, ασφαλώς και έχουν (ουδείς αναμάρτητος σε αυτό τον κόσμο!). Όμως δεν βρίσκονται εκεί που τις εντοπίζεις εσύ. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη γι’ αυτό από το γεγονός ότι ακόμα και τώρα, μετά τη δολοφονία τού Παύλου Φύσσα και τις αποκαλύψεις για το τρισάθλιο ποιόν τών χρυσαυγίτικων στελεχών, η επιρροή της έχει μειωθεί σε όχι και πολύ υπολογίσιμο βαθμό. Θα μειωνόταν αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε παίξει το χαρτί τού Άρειου Πάγου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου;;; Ή αν είχε απαιτήσει να δημοσιυτούν οι φωτογραφίες αυτών που έσφαξαν τον Πακιστανό;;;

Φίλε Λασκαράτε, δεν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα κομμάτι κοινών ψηφοφόρων με τη Χρυσή Αυγή. Είναι δηλητηριώδης η φράση σου, δεν το καταλαβαίνεις; Ο αντισυστημισμός τού ΣΥΡΙΖΑ (όσος και όποιος) με τον δήθεν (ως ένα βαθμό όμως) αντισυστημισμό τής ΧΑ, για ένα μεγάλο κομμάτι τού κόσμου που έχει μαύρα μεσάνυχτα από τα στοιχειώδη τής πολιτικής και που είναι με το μαχαίρι τής οικονομικής εξαθλίωσης στο λαιμό, δεν έχει και πολύ μεγάλες διαφορές. Επιπλέον: το πηγαινέλα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΧΑ δεν είναι παρουσιάζεται και μεταξύ άλλων κομμάτων και της ΧΑ. Ακόμα και με το ΚΚΕ.

Τέλος: Βλέπω, για μία ακόμα φορά, μια τιμωρητική διάθεση εκ μέρους σου για τον ΣΥΡΙΖΑ και μία χαιρεκακία για τα λάθη του. Δεν βλέπω όμως τον πολιτικό σκοπό που αυτή εξυπηρετεί. Κι εμείς κάνουμε σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. Ποτέ όμως δεν φοβηθήκαμε ότι με την κριτική μας στρέφουμε τον κόσμο προς τα δεξιά και τη συντηρητικοποίηση. Έχω την αίσθηση ότι εσύ θα έπρεπε να το φοβάσαι…


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Όχι, έχεις λάθος. Για ατολμία ή για κακούς χειρσμούς μπορείς να κριτικάρεις τον Λαφαζάνη και την Αριστερή Πλατφόρμα. Για κωλοτούμπα όμως όχι. Ούτε υπονόησαν ούτε, πολύ περισσότερο, δήλωσαν οι "μενσεβίκοι" πως θα καταψηφίσουν ή ότι θα διαφοροποιηθούν με οποιονδήποτε τρόπο κατά την ψηφοφορία στη Βουλή.


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

η ουσία είναι ότι πολύς κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ έχει παγώσει , γιατί είδε ξεκάθαρα μπροστά του ότι το κόμμα του δεν λογοδοτεί πουθενά .

συγκεκριμένα η ηγεσία του , λειτουργεί με τις νόρμες της μετά - πολιτικής . Το έκανε πετώντας τις θέσεις , τις αξίες , τις παραδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της αριστεράς στα σκουπίδια .

είναι σαν να λένε στον κόσμο της αριστεράς " και τι θα μας κάνετε ? είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση ."

κανέναν φόβο δεν είχαν . Συνειδητή υπερψήφιση των 2 άκρων ήταν .

φόβος υπήρχε στην αριστερή πλατφόρμα .

σε ποιο ακριβώς μείγμα με πολιτικαντισμό , δεν το ξέρω . Δυστυχώς κρίνονται όλοι από μηδενική βάση .

είναι ακόμα βαρύ το σοκ , να βλέπεις μέλη της ΔΕΑ ( με άλλους κώδικες , το εξωκοινοβούλιο είχε και έχει άλλη ηθική , άλλα αντισώματα στον κοινοβουλευτικό κρετινισμό ) να σου λένε " διαφωνούμε αλλά ψηφίζουμε " .

" κάποιος σύντροφος "

Ανώνυμος είπε...

Ψήφισα αυτή την τροπολογία κατά την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, παρά τη ριζική μου διαφωνία με αυτήν, μόνο και μόνο για να μη δώσω την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ και το Μνημονιακό μπλόκ, ιδιαίτερα σε τούτη την κρίσιμη φάση, να αξιοποιήσει την διαφωνία μου για να παίξει βρώμικα παιχνίδια σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ,....κλπ κλπ.(iskra.gr)
Δηλαδη τι;Προτιμησε η Αριστερη πλατφορμα να ψηφισει την τροπολογια μαζι με το επικινδυνο 187α που ενιχυει το νομικο οπλοστασιο της σημερινης κυβερνησης(εγω λεω και μιας πιθανης δικης τους αυριο,αλλα αυτο ειναι αλλου παπα ευαγγελιο) για να μη παιξει λεει το Πασοκ βρωμικα παιχνιδια σε βαρος του Συριζα.

Εχεις δικιο ρε συ Left.Ατυχες το''κωλοτουμπα''.Να το πουμε με το ονομα του:ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ.

Гриша

Μάρκομ Ξ είπε...

Από τη στιγμή που παραμένεις μέλος ενός κόμματος εκφράζεις τη διαφωνία σου στα όργανα, ψηφίζεις ή καταψηφίζεις ό,τι θέλεις. Αλλά αν η πλειοψηφία αποφασίσει οφείλεις να υποταχτείς στην απόφαση αυτή. Αλλιώς γίνεσαι Κουβέλης (και οι υπόλοιποι φίλοι του). Επομένως, θεωρώ σωστό ότι οι βουλευτές που "πρόσκεινται" στο ΑΡ δεν καταψήφισαν στη βουλή.

Όσο για τη γενικότερη στάση του ΑΡ, τα χω πει και παλιότερα. Πολύ πιο πριν έπρεπε να θέσει τις "κόκκινες" γραμμές του. Τώρα είναι αργά.

Για τις σοφιστίες του σ/φου Βούτση τι να πω; Καλύτερα να μη μίλαγε καθόλου.

συντροφικούς χαιρετισμούς σε όλους,
Μάρκομ Ξ

Υ.Γ. Σκόπιμα σταμάτησα τη συμμετοχή μου στους προηγούμενους "σκυλοκαβγάδες", όπως τους χαρακτήρισαν οι Λέφτηδες. Σε κάθε περίπτωση είχα κάθε λόγο να το κάνω, αφού στο κάτω κάτω κανείς δεν απαντούσε στα ερωτήματά μου.

Ανώνυμος είπε...

ότι φτιάχνουν οπλοστάσιο καταστολής , για να το βρουν σαν κυβέρνηση είναι κάπως τραβηγμένο .

εγώ τουλάχιστον δεν εννοούσα κάτι τέτοιο λέγοντας για συνειδητή αποδοχή των 2 άκρων.

απλά ήξεραν τι έκαναν , και πιστεύουν σε μια λογική κατευνασμού , ότι κάτι θα βγάλουν .

αποκλείεται να είναι τόσο ηλίθιοι να πιστεύουν ότι θα μας ...τσακίσουν στην καταστολή και θα σταθούν στην κυβέρνηση .

ούτε τέτοια πρόθεση μπορούμε να τους αποδώσουμε .

" κάποιος σύντροφος "

Ανώνυμος είπε...

σ Μάρκομ , όχι για αντικομματικές αποφάσεις .

δεν υπάρχει ούτε σώμα , ούτε έστω όργανο ( που δεν θα αρκούσε ) του ΣΥΡΙΖΑ να πει είμαστε με τον τρομονόμο .

μόνο η ΖΚ ήταν ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την ψηφοφορία , και ο Γλέζος αν καλώς διαρρέεται ότι η απουσία του είχε τέτοιο νόημα .

δημοκρατική απόφαση δεν είναι ότι πει η πλειοψηφία .

είναι ότι πει η πλειοψηφία στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της .

" κάποιος σύντροφος "

Μάρκομ Ξ είπε...

"Κάποιε σύντροφε"

Δεν υπερψήφισαν τον τρομονόμο, μην τα μπερδεύεις.