Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Όποιος κομμουνιστής-μπλόγκερ εκτός από το όνομα έχει και τη χάρη τής κομμουνιστικής ηθικής, να σηκώσει το χέρι του! (για να κατεβάσει ή να ανασκευάσει μία ανάρτηση)




Πήρε το μάτι μου μία χθεσινή ανάρτηση ενός κομμουνιστή και μπλόγκερ, στην οποία η πραγματικότητα βιάζεται πλαγίως μεν, οικτρά δε. Στο δημοσίευμα εμφανίζεται η Νάντια Βαλαβάνη να έχει καταθέσεις, από κοινού με το σύζυγό της,  452.930 ευρώ και 363.879 λιρών Αγγλίας στην HSBC εκτός Ελλάδας. Τα ποσά και η Τράπεζα είναι απολύτως ακριβή ως στοιχεία, μια και η ίδια η Βαλαβάνη τα αναφέρει στη δήλωση «Πόθεν Έσχες» που υποχρεούνται να κάνουν όλοι οι βουλευτές. Το ότι όμως οι καταθέσεις αυτές παίρνουν τον αέρα τους σε κάποιο Παρίσι, κάποια Ζυρίχη ή κάποιο Βερολίνο, όπως εμμέσως πλην σαφώς οδηγούνται να συμπεράνουν  οι αναγνώστες (πράγμα που επιβεβαιώνεται και από τα σχόλια), δεν τεκμαίρεται από πουθενά. Η Βαλαβάνη δεν έχει δηλώσει κάτι τέτοιο και σε κανένα από τα μέχρι τώρα πολλά δημοσιεύματα (είδα τα περισσότερα) δεν δίνεται μια παρόμοια πληροφορία, ούτε καν υπαινικτικά. Ούτε και στην ανάρτηση κατατίθεται κάποιο πειστήριο.

Δεν γνωρίζω αν το αυθαίρετο συμπέρασμα του κομμουνιστή-μπλόγκερ οφείλεται σε εκ παραδρομής και επιπόλαιη κεκτημένη ταχύτητα ή σε σκοπιμότητα. Ειλικρινά ελπίζω και εύχομαι να συμβαίνει το πρώτο. Mistakes happen. Όσοι είναι αναμάρτητοι, ας σκύψουν να πιάσουν πέτρες. Εμείς δεν θα μπορέσουμε: είμαστε βουτηγμένοι στην αμαρτία μέχρι το λαιμό —άσε που ψιθυρίζεται πως βγάζουμε το ψωμί μας από κάποιες «σκοτεινές υπερεσίες»…

Τον ενημερώνουμε από εδώ αυτόν τον κομμουνιστή-μπλόγκερ. Και περιμένουμε να πράξει σύμφωνα με όσα επιτάσσει η κομμουνιστική ηθική (όπως την καταλαβαίνει το φτωχό μας το μυαλό, βέβαια…).



14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για κανένα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει θέμα, εκτός από δυο περιπτώσεις.

Του κ.Τσουκαλά, που η περίπτωσή του δείχνει να παραπέμπει σε υπερπρονομιούχο εργοδοτικό συνδικαλισμό και ενδεχομένως και του κ.Λαφαζάνη, που υποστηρίζει επιστροφή στη δραχμή, και οι καταθέσεις του δεν είναι σε ευρώ.
Το λέω γιατί ίσως και μετά την επιστροφή στη δραχμή να παραμείνουν στο αρχικό τους νόμισμα αυτές οι καταθέσεις.

Οι επιθέσεις που δέχτηκαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν φθόνο, κουταμάρα και μικροψυχία, όταν προέρχονται από Αριστερούς και όχι από εντεταλμένους των ιδιωτικών καναλιών.

Οι εκτός Ελλάδας νόμιμες καταθέσεις, αν και όπου υπάρχουν, δημιουργούν ζήτημα μόνο αν ο κάτοχός τους ζητά επιστροφή στη δραχμή.
Από πότε οι Αριστεροί πολίτες ή πολιτικοί δεν δικαιούνται να χρησιμοποιούν το τραπεζικό σύστημα και τους ισχύοντες νόμους.
Που είναι το ηθικό ζήτημα αν η κτήση, η χρήση, οι διαδικασίες είναι νόμιμα;
Ζούμε σε καπιταλιστικό σύστημα, δεν είναι αναχωρητές οι Αριστεροί.
Το σχήμα του εκατομμυριούχου κομμουνιστή δεν είναι ασυνήθιστο στην ιστορία της Αριστεράς. Κάθε άλλο.


Λ.

Ανώνυμος είπε...

"Οι επιθέσεις που δέχτηκαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν φθόνο, κουταμάρα και μικροψυχία, όταν προέρχονται από Αριστερούς και όχι από εντεταλμένους των ιδιωτικών καναλιών."

Και γιατι να μην φανερωνει και λιγο βεντετισμο? Εγω δεν μπορω να κρυψω οτι μετα απο οσα Παγκαλιστικα εχουν ακουστει για το ΚΚΕ απο συριζαιους και οχι μονο αριστερους την υποθεση Σταθακη-Τσακαλωτου-Τσουκαλα την απολαμβανω!

G.

LeftG700 είπε...

Φίλε G,


Να απαντήσεις στον Λασκαράτο, δεν λέω. Αλλά πες μας και κάτι για την ταμπακιέρα τής ανάρτησης! Οι κομμουνιστές μιλάνε με καθαρές κουβέντες, που λέει κι η Αλέκα, έτσι δεν είναι;


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Λασκαράτε,


Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Ετοιμάζεται σχετική ανάρτηση (σε σύνδεση με κάποια προηγούμενα επεισόδια)...


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

O φίλος Λ. μας διαβεβαιώνει ότι "[τ]ο σχήμα του εκατομμυριούχου κομμουνιστή δεν είναι ασυνήθιστο στην ιστορία της Αριστεράς".
Yποθέτω λοιπόν ότι θα του είναι εύκολο να μας προσκομίσει 2-3 χαρακτηριστικά παραδείγματα. Διότι εγώ -αν και "Φιλίστωρ"- δεν έτυχε να συναντήσω στα ιστορικά διαβάσματά μου κάποια αναφορά σε "εκατομμυριούχο κομμουνιστή", όπως δεν έχω συναντήσει και κάποια αναφορά σε αναρχικό τραπεζίτη -αν εξαιρέσουμε το ομότιτλο εργίδιο του Πεσσόα φυσικά.

Τα σέβη μου
Φιλίστωρ

Ανώνυμος είπε...

Προς Φιλίστορα.

Λουλές.
Μπάτσης.
Αλαβάνος.
Πρίγκιπας(!!!) Κροπότκιν.
Ένγκελς.
Και πάμπολλοι άλλοι που θα όφειλες, με βάση το ψευδώνυμο σου, να γνωρίζεις.

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασα να υπογράψω το προηγούμενο σχόλιο που απευθυνόταν τον Φιλίστορα.

Μιχάλης Καστρινάκης.

LeftG700 είπε...

Παίδες, βλέπω ότι έχετε πάρει φόρα και βγήκατε λίγο (καμιά πεντακοσαριά λεύγες) εκτός θέματος. Για να σας κοπεί λίγο, σας ενημερώνω ότι θα ακολουθήσει ανάρτηση όπου όλα αυτά που λέτε θα της ταιριάζουν γάντι (αν και θα επεκτείνεται και σε ορισμένα άλλα ζητήματα με τα οποία, μερικοί, ίσως να "ζοριστούν" λίγο... ;-) ). Συνεπώς, παρακαλείσθε να φυλάξετε την όρεξή σας και να τοποθετηθείτε επί τού ζητήματος που θίγεται στο ποστ: επειδή η Βαλαβάνη έχει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες στην τράπεζα, θα την τιμωρήσουμε λέγοντας πως τα έχει βγάλει και έξω (κι ότι παίζει και το σενάριο να ήταν το ονοματάκι της στη λίστα Λαγκάρντ και να σβήστηκε [***]);


Τα λέμε


[***] Τίποτε από την ανάρτηση που δίνουμε σε λινκ δεν εμποδίζει αυτή τη σκέψη. Ίσως μάλιστα και να προτρέπει σε αυτήν...

Ανώνυμος είπε...

Σέβομαι την παράκληση του οικοδεσπότη να μη βγαίνουμε εκτός θέματος και συμμορφώνομαι πάραυτα. Δε μπαίνω λοιπόν καθόλου στην ουσία, επιφυλασσόμενος να το κάνω στη νέα ανάρτηση, όπου τα σχόλια θα είναι εντός θέματος.
Επί της διαδικασίας όμως έχω να κάνω μια παρατήρηση: Προτού γράψουμε κάτι, καλό θα ήταν να συμβουλευόμαστε λιγάκι τις πηγές μας -και, αν τούτο δε μας είναι εύκολο, μια βόλτα μέχρι τη wiki δεν είναι κόπος και μας προφυλάσσει από πολλά άτοπα. Δεν είναι λοιπόν κακό, προτού πατήσουμε το κουμπάκι "publish", να κάνουμε μια βιαστική αναζήτηση περί του Πρίγκιπα (!!!) Κροπότκιν, οπότε θα μαθαίναμε γρήγορα-γρήγορα ότι:
"Kropotkin dropped his princely title at the age of twelve, and "even rebuked his friends, when they so referred to him."

Τα σέβη μου
Φιλίστωρ

Υ.Γ.: Μια βιαστική αναζήτηση περί Ένγκελς θα μας προφύλασσε επίσης από παρόμοιου είδους ατοπήματα. Και -διάολε!- στις εποχές του διαδικτύου και της wiki, έγινε η θάλασσα γιαούρτι. Τώρα βρήκαμε εμείς οι φιλομαθείς να χάσουμε τα κουτάλια;

skipper είπε...

Καλημέρα Left

δεν ξέρω πόσο εκτός θέματος είναι ο Φιλήστωρ (για μένα είναι εντός) ...και επειδή ο χρόνος είναι περιορισμένος και μια που πέρασα... συγχώρεσέ με για το σχόλιο.

Πάντα πίστευα ότι μπορεί να είσαι αριστερός και εκατομμυριούχος...αρκεί να μην είσαι στην βουλή. χο χο.
Κατά τα λοιπά κάθε σύγκριση του Κροπότκιν με Τσουκαλά , Βαλαβάνη και λοιπούς "συντρόφους" εκατομμυριουχους είναι ...TRAGIC.

skipper είπε...

Φιλίστωρ...σόρυ για το Φιλήστωρ

Ανώνυμος είπε...

Καμία σύγκριση του Κροπότκιν με το παρόν στελεχιακό δυναμικό.
Έχει δίκιο Ο Φιλίστωρ.
Τον Κροπότκιν τον έβαλα εκ παραδρομής (ίσως και από komlex παλιού αντιεξουσιαστή, για να δείξω ότι είχαν και οι αναρχικοί πλούσιους ανάμεσα τους.)
Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση από αυτές που ανέφερα πάντως ήταν ο Λουλές.

ΜΚ

Ανώνυμος είπε...

komplex

ΜΚ

Ανώνυμος είπε...

Για το Φιλίστορα.
Όχι ακριβώς κομμουνιστής, αλλά φιλοκομμουνιστής, φιλοσοβιετικός κλπ κλπ ο Αμερικανός ανθρωπιστής, ακτιβιστής και άθεος εκατομμυριούχος Corliss Lamont
Λ.

http://www.nndb.com/people/035/000170522/

Corliss Lamont
Born: 28-Mar-1902
Birthplace: Englewood, NJ
Died: 26-Apr-1995
Location of death: Ossining, NY
Cause of death: Heart Failure


Gender: Male
Religion: Atheist
Race or Ethnicity: White
Sexual orientation: Straight
Occupation: Activist, Philanthropist

Nationality: United States
Executive summary: Millionaire socialist

Civil rights activist Corliss Lamont was the scion of J. P. Morgan chair Thomas W. Lamont, but eschewed Wall Street for a life of radical dissent. He founded Marxist Quarterly, campaigned for Soviet-American friendship, and staunchly supported the Soviet Union even after Stalin's genocidal atrocities became known in the West (though late in life he conceded that he had "been oversold on Stalinism"). He never joined the Communist Party, and even wrote a pamphlet explaining Why I Am Not A Communist, but he hailed communist Cuba after Fidel Castro took power there. He studied under John Dewey, and at Oxford he roomed with Julian Huxley. A millionaire by heredity, he taught at several colleges, and was an outspoken opponent of nuclear testing, the Vietnam War, and the 1991 Gulf War.

Through most of the 1950s he was denied a US passport, until he sued and won his case against the State Department. In 1954, working with I. F. Stone and others, he co-founded the National Emergency Civil Liberties Committee to fight the red-hunting tactics of Senator Joseph McCarthy and others in government. Subpoenaed by McCarthy, Lamont stood on his First (not Fifth) Amendment rights, citing his freedom of association in refusing to answer questions, and for this he was convicted of contempt of Congress -- though on appeal the conviction was overturned. He took legal action after the US Post Office refused to deliver his subscription copy of Peking Review, winning a Supreme Court ruling in 1966 that nullified a 1961 law forbidding "propaganda mail". Using the Freedom of Information Act, he discovered in 1973 that the FBI had been tapping his phone and logging his activities for thirty years, and his lawsuit led to a ruling that increased citizens' privacy rights. After his 1995 death, per his request, his funeral service was followed by a debate on "civil liberties and the role of religion in public life."