Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Γιατί θα εμπιστευόμασταν τις επενδυτικές συμβουλές τών κυρίων Τσακαλώτου και Σταθάκη, αλλά… (συνεχίζεται)




Μια απλή ερώτηση κάναμε στο προηγούμενο post και δεν απαντήθηκε από κανέναν. Φαίνεται οι αναγνώστες πήραν κατά γράμμα τη Miranda Warning. Τι πλάκα έχουμε ώρες-ώρες εμείς οι αριστεροί! Δεν είναι μόνο που αποδεικνύουμε ότι στερούμαστε έστω και του στοιχειώδους χιούμορ. Είναι που επιδεικνύουμε και καρδιά λαγού![1] Κι ύστερα θέλουμε και σοσιαλισμό![2] Ας είναι. Καταθέτουμε τη δική μας άποψη:

Ναι, εμείς θα εμπιστευόμασταν τις συμβουλές τους. Καθηγητές οικονομικών είναι, λαμπρές σπουδές έχουν κάνει (ο Τσακαλώτος είναι και Οξφορδιανός μάλιστα) και, όπως λένε όλοι, βαθείς γνώστες τού οικονομικού παιγνίου. Επιπλέον και καθόλου ασήμαντο: Έχουν ιδία πείρα, αφού τυχαίνει να έχουν σεβαστή προσωπική χρηματική περιουσία την οποία και διαχειρίζονται, άρα οι συμβουλές τους δεν θα είναι απλώς «θεωρία επισκόπου».

Σούμα: Δύο πολύ αξιόπιστοι σύμβουλοι για να ανταπεξέλθουμε στο βαρύ καθήκον που ο καπιταλισμός μάς φορτώνει καθημερινά: να αυξάνουμε διαρκώς την περιουσία μας στο μάξιμουμ με το μίνιμουμ ρίσκο, έτσι ώστε να είμαστε όσο γίνεται πιο εξασφαλισμένοι όταν έρθει η ώρα ανάγκης. Διότι άνθρωποι είμαστε και με τον καπιταλισμό (που δεν τον εφηύραμε ούτε τον καθιερώσαμε εμείς) δεν ξέρεις ποτέ τι σου ξημερώνει…  


[1] ;-)

[1] ;-)



1 σχόλιο:

Ενη είπε...

Αριστερά Φιλαράκια

Ουτε συζήτηση.
Ασφαλως και θα εμπιστευόμουν τις αποταμιευσεις μου (αν παρεμπιπτοντως ειχα), αλλά

υπο μια σοβαρή προυποθεση, οτι δηλαδή δεν θα ενδιαφερόμουν μονο για την ασφαλεια τους με ενα σχετικα μικρό επιτόκιο (αυτό των τραπεζων για τις προθεσμιακές
καταθεσεις), αλλά

να επωφεληθω απο τις χρηματιστηριακες "ευκαιρίες" για να αυξησω το κεφαλαιο μου οσο το δυνατόν περισσότερο και το συντομότερο, εντός μιας ημερας γινονται οι αγοραπωλησίες των χρηματιστηριακων αξιών.Επιπλεον να μπορώ να τζιραρω συνεχώς τα χρηματα μου για το μεγαλυτερο δυνατό κέρδος.

Δεν εχω "εντρυφησει" στα ποθεν εσχες των κυρίων στους οποιους αναφερεσαι, αλλά εχω την εντυπωση οτι εχουν κανει επιλογές που μονο οι γνωρίζοντες τα χρηματοοικονομικά κανουν.