Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Cher Pierre, que comprenez-vous pas? Vous êtes soit con ou un lâcheur!




Όπως είναι γνωστό, η ηγεσία τού ΚΚΓ με πρώτον και καλύτερον τον Πιέρ Λοράν, τον Εθνικό Γραμματέα του, είχε ταχθεί εδώ και καιρό υπέρ του κοινού ψηφοδελτίου με τους Γάλλους Σοσιαλιστές (λέμε τώρα) για τη διεκδίκηση του δήμου τού Παρισιού στις αυτοδιοικητικές εκλογές τής άνοιξης. Η γραμμή αυτή δημιούργησε μεγάλη αναταραχή τόσο μέσα στους κόλπους τού Αριστερού Μετώπου (συμμαχία τής αριστερής πτέρυγας του Σοσιαλιστικού Κόμματος που αποχώρησε και ίδρυσε το Αριστερό Κόμμα, του ΚΚΓ και της Ενωτικής Αριστεράς, της ομάδας που αποχώρησε από το Νέο Αντικαπιταλιστικό Κόμμα), η ηγεσία τού οποίου ήθελε αυτόνομη κάθοδο, όσο και στο εσωτερικό τού ΚΚ, πολλά μέλη τού οποίου ήταν επίσης ριζικά αντίθετα. Το ζήτημα συζητήθηκε σε όλες τις οργανώσεις τού Κομμουνιστικού Κόμματος και σε μια σειρά από πόλεις τα μέλη πέταξαν στα μούτρα τής ηγεσίας τη γραμμή συνεργασίας. Στο Παρίσι η γραμμή Λοράν ‘‘πέρασε’’ τελικά με 57%. Χαρακτηριστική τής θύελλας που δημιουργήθηκε είναι η επιστολή παραίτησης της Maeva Nicotra, (Γραμματέας τής τοπικής οργάνωσης τού 15ου διαμερίσματος του Παρισιού) από τη θέση ευθύνης της:

Είμαι μια επαναστάτρια αγωνίστρια του Αριστερού Μετώπου, αφοσιωμένη στην εφαρμογή του [προγράμματος] «Πάνω από Όλα ο Άνθρωπος» και του στόχου της 6ης Δημοκρατίας. Δεδομένων των αγεφύρωτων διαφορών, δεν υπάρχει περίπτωση να συνεχίσω να καθοδηγώ την οργάνωση. Δεν μπορώ από τη μία να καταγγέλλω τους μηχανισμούς του ΣΚ και από την άλλη να το υποστηρίζω προεκλογικά, ούτε σε δημοτικό επίπεδο. Αν ήθελα να γίνω σοσιαλδημοκράτισσα, θα έμπαινα κατευθείαν στο Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τής Αυγής, στο πρόσφατο 4ο Συνέδριο του ΚΕΑ (Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς) ο επί κεφαλής τού Αριστερού Μετώπου Ζαν-Λικ Μελανσόν (που όλο και πιο πολύ τον γουστάρουμε εδώ και κάμποσους μήνες) ‘‘τα έχωσε’’ χοντρά στο ΚΚΓ για την απόφασή του να στηρίξει την εκλεκτή τού Σοσιαλιστικού Κόμματος Αν Ινταλγκό. Επιπλέον, δήλωσε ότι μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές αναστέλλει τη συμμετοχή του στο ΚΕΑ. Η αντίδραση του γαλλικού ΚΚ για την ‘‘απεργία’’ τού Μελανσόν ήταν να κάνει λόγο, υποθέτουμε δια στόματος του ‘‘ωραίου’’ Πιέρ, για ακατανόητη και ασυνάρτητη απόφαση. Ε, είπαμε να βοηθήσουμε λίγο τους Γάλλους συντρόφους να καταλάβουν, σεβόμενοι την κομματική ιεραρχία βεβαίως βεβαίως... 


ΥΓ Ο τίτλος με τα γαλλικά (και τα ‘‘γαλλικά’’): Αγαπητέ Πιέρ, τι δεν καταλαβαίνετε; Είστε είτε ένας ηλίθιος ή ένας λιποτάκτης! Μία πολύ κατατοπιστική ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στα εσωτερικά τού Αριστερού Μετώπου και του ΚΚΓ με αφορμή τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα βρείτε εδώ.



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

To KKΓ ειναι ενα απο τα πιο απτα παραδειγματα ενσωματωσης κκ σε αστικες κυβερνησεις.
Ηδη απο το 81' το ΚΚΓ συμμετειχε στη κυβερνηση Μιτεραν με 3 υπουργους.
Αποτελεσμα;Oι εργαζομενοι στη Γαλλια ειδαν την απελευθερωση του "Κωδικα Εργασιας" και τη παραπερα μειωση της κοινωνικης ασφαλειας.
Το 1992 οι βομβαρδισμοι στη Γιουγκοσλαβια εγιναν και με την συμμετοχη των κομμουνιστων.
Αλλα και το 1997 η ηγεσια του KKΓ ειχε παλι 3 υπουργους. Στη κυβερνηση Ζοσπεν αυτη τη φορα.Ακολουθησε σωρεια ιδιωτικοποιησεων με χαρακτηριστικοτερη αυτην της Αir France φεροντας μαλιστα φαρδια πλατια την υπογραφη ενος εκ των τριων κομμουνιστων υπουργων.
Και φτανουμε στο σημερα ο Μελανσον να ασκει κριτικη στο ΚΚΓ για το κοινο ψηφοδελτιο με το Σοσιαλιστικο κομμα στο δημο Παρισιου.Και να προβαινει μαλιστα και σε φοβερη πραξη αντιστασης .Να αναστελλει(!) τη συμμετοχη του στο ΚΕΑ.Ειναι να γελαει κανεις .Οσο για τη γραμματεα του 5ου διαμερισματος.Σοσιαλδημοκρατισα ησουν παντα συντροφισα.Απλα δεν το χες καταλαβει.

Гриша

LeftG700 είπε...

«Και φτανουμε στο σημερα ο Μελανσον να ασκει κριτικη στο ΚΚΓ για το κοινο ψηφοδελτιο με το Σοσιαλιστικο κομμα στο δημο Παρισιου».


Φίλε Гриша,


Γιατί, κι εδώ δεν έγινε κάτι παρόμοιο; —όχι στα ίδια κυβικά βέβαια... Δεν διάβασες την ανάρτηση που κάναμε πλάκα βάζοντας τον Λαφαζάνη στη θέση τού Μητρόπουλου;


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

Ναι την είχα δει.Ενταξει δε διαπιςτωνω πλήρη αντιστοιχία...αλλα ε όπως και Να το κάνουμε μεταξύ .....οπορτουνιςτων υπάρχουν ομοιότητες.Βλεπω όμως ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση που έχει να κάνει με το ΓΚΚ και ολίγον με το ΚΕΑ δεν έχει και πολυ πέραση.Κανει τζιζ μάλλον .Λεφτ εύχομαι καλές γιορτές με υγεία για να αντέξουμε αυτά που έρχονται. Гриша