Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Τα ύστερα του κόσμου: ο ύμνος τού ΕΑΜ σε μαθητική παρέλαση! Οι καραδεξιοί φόρεσαν πλερέζες! Οι ακροκεντρώοι φιλελέδες κατεβαίνουν σε απεργία πείνας!! Και οι αριστεροί που «πιο αριστερά τους είναι μόνο ο τοίχος», ενώ τούς έρχεται να χτυπάνε το κεφάλι τους πάνω του, κάνουν την ανάγκη φιλοτιμία και χειροκροτούν!!!




Τα ξέρετε. Αποφάσισε η κυβερνώσα δημοτική παράταξη στο Δήμο Χαλανδρίου (υποστηρίχτηκε από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ και υπερψηφίστηκε στο δεύτερο γύρο κι από μεγάλο κομμάτι οπαδών τού ΚΚΕ) να ακουστεί ανάμεσα σε δεκάδες εμβατήρια μαρς και ο ύμνος τού ΕΑΜ και έγινε ο κακός χαμός! Δειγματοληπτικά:


Οι ακροκεντρώοι φιλελέδες όλων τών τάσεων, ακόμα και των καφενειακών (εδώ η ποταμίσια φράξιά τους).

Μετά από όλα αυτά, τι να κάνουν και οι καημένοι αριστεροί, αυτοί που «πιο αριστερά τους είναι μόνο ο τοίχος»; Κατάπιαν τον ultra διεθνισμό τους κι αντί να σιχτιρίσουν, όπως πολύ θα ήθελαν, για το αριστερό φιλί ζωής στις μαθητικές παρελάσεις τις οποίες καταγγέλλουν χρόνια και χρόνια, το ’ριξαν στα παλαμάκια και τις ζητωκραυγές...  

ЖΟЖΟЖΟЖΟЖ




17 σχόλια:

LeftG700 είπε...

ΛΙΓΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΤΗ ΝΤΟΠΙΑ (ΑΛΛΑ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ) ΔΙΑΝΟΗΣΗ

Μερικές φορές έχουν πολύ μεγάλη πλάκα οι ultras τού διεθνισμού. Να όπως ο Άκης Γαβριηλίδης (άλλη ‘‘αντισταλινική’’ ‘‘σταλίνα’’ τού κερατά ο τύπος: κόβει σχόλια παρ’ ότι δεν έχουν ούτε ένα ρε, μόνο και μόνο επειδή τού μπαίνουν στη μύτη —και ο Άκης την έχει μεγάλη και ψηλή, δεν σηκώνει τέτοια!). Αυτός, λοιπόν, δεν καταδέχεται να κάνει απλώς κο κο κο, σεμνά και ταπεινά, όπως οι ομόσταβλοί του στο Red Notebook. Αυτός πάει να βγει κι από πάνω!

Λέει ο απίθανος αυτός τύπος, που νομίζει ότι όλοι κάτω από τα Τέμπη τρώμε κουτόχορτο:

Ο ύμνος τού ΕΑΜ που παίχτηκε στο Χαλάνδρι συνιστά επιτελεστική υπονόμευση [των παρελάσεων]!!! Την οικειοποίηση των μαθητικών παρελάσεων από την Αριστερά, την ‘‘παλινόρθωση’’ της συγκρουσιακότητας στις σωστές της βάσεις, τις λαϊκές («κι έχει πρόγραμμα Λαοκρατία»), τη βαφτίζει ...υπονόμευση!!! Εμ βέβαια! Πώς αλλιώς να δικαιολογήσει το ότι, αν και επιφανές μέλος τής χορωδίας τών «αντιεθνικιστών», δεν βγάζει ούτε ένα φθόγγο για την ‘‘κατάντια’’ τής αριστερής δημοτικής αρχής τού Χαλανδρίου, η οποία, αντί να σνομπάρει την παρέλαση, όπως η ενιαία σκέψη τής Άκειας αριστεράς επιτάσσει, βάλθηκε να την ‘‘πουσάρει’’ από τα αριστερά και να πλακώνεται με την ακροδεξιά σε ένα πεδίο από το οποίο, πάλι κατά την ενιαία αυτή «αντιεθνικιστική» σκέψη, η Αριστερά πρέπει να αποχωρήσει γιατί είναι, λέει, γήπεδο της Δεξιάς. (Το πώς, αν αποχωρήσει, θα αναδειχθεί σε «ηγέτιδα τάξη τού έθνους», όπως τη συμβούλευε ο παππούς Κάρολος, που κατά τα άλλα πολύ τον αγαπάει ο Άκης, δεν φαίνεται να απασχολεί τον εν Ελλάδι απόστολο του Ντεριντά και του Νέγκρι...)

Μιλάμε για μεγάλο ‘‘πορτοφολά’’!

Φιλίστωρ είπε...

Mε τα λίγα περσικά που ξέρω (γιατί, όσο να 'ναι, όλο και κάτι θα 'μαθα τόσα χρόνια στο κουρμπέτι) κατέληξα στο εξής συμπέρασμα:

Όταν κάνεις κάτι που εκνευρίζει τον αντίπαλο, τότε σίγουρα κάτι έκανες σωστά.

Όταν κάνεις κάτι που, εκτός από τον αντίπαλο, εκνευρίζει και την πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων, τότε μάλλον (αλλά όχι σίγουρα) κάτι έκανες λάθος.

Τα σέβη μου
Φιλίστωρ

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
κάποιος σύντροφος είπε...

δεν έβαλα τον κανόνα μπλα μπλα μπλα, βγάλε την επιλογή επιτέλους αν δεν θες ανώνυμα να τελειώνει αυτό το αστείο. Και σε αυτό λόγο να τσακώνεσαι έχεις βρει, έλεος πια.

"κάποιος σύντροφος"

LeftG700 είπε...

Σχόλιο στην Iskra, σε άρθρο για το ίδιο θέμα:

τελικά είμαστε υπέρ ή κατά των μαθητικών παρελάσεων? Παίζει ρόλο αν θα ακούγονται τα τραγούδια τα δικά «μας» ή τα δικά «τους»?

Μπα... Κανένα ρόλο... Μόνο όσο πατάει ο ελέφαντας!

Όσο για τα εισαγωγικά στο μας και στο τους, εντάξει, ασχολίαστο...

LeftG700 είπε...

Φίλε κ.σ.,


Δεν σε καταλαβαίνω. Διαπιστώνεις την αφηρημάδα σου να μη βάλεις το όνομά σου και αντί να επανορθώσεις μου λες ...«στα τέτοια μου»;;;

Βρε άνθρωπε, τι θέλεις τέλος πάντων απ΄τη ζωή μου;

κάποιος σύντροφος είπε...

αφού (για τέταρτη ? πέμπτη φορά ?) άρχισες να κόβεις σχόλια που δεν βρίζουν και είναι μέσα στο θέμα, δεν θέλω κάτι άλλο.

ούτε το θεωρώ θέμα "δημοκρατίας" ότι θες κάνε.

ότι είσαι ο δεύτερος blogger (τρομάρα σας) από το πρωί που μου κόβει σχόλια είναι θέμα για συμπέρασμα, πως αναπαράγει η αριστερά "ηγετίσκους" που μην μπορώντας να αναδειχτούν στελεχιακά, προσπαθούν να το κάνουν στο internet. Τόση πολιτική ήττα πια ?

καλή επιτυχία. Εννοείται ότι είναι στα τέτοια μου ρε άνθρωπε, απάντα γιατί δεν βγάζεις την επιλογή (αν κάνω τόσο πια λάθος και δεν βγαίνει, δεν έχει σημασία)

έβαλε λέει κανόνα. Εννοείται δεν με νοιάζει ρε φίλε, επειδή βαριέται ο κόσμος να τσακωθεί μαζί σου νομίζεις ότι έβαλες κανόνα ?

πραγματικά σου φαίνονται αυτά θέματα για κουβέντα και σύγκρουση εγωισμών ?

τα γράφω όπως γουστάρω λοιπόν αφού έτσι το θες να γυρίσουμε στο δημοτικό.

"κάποιος σύντροφος"

LeftG700 είπε...

Φίλε Φιλίστορα,


Δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα το σχόλιό σου. Αν θέλεις, μου το εξηγείς λίγο;


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε κ.σ.,


Πεντέμισι χρόνια εδώ, δεν έχω συναντήσει πιο κακόπιστο, αγενή και ‘‘γρουσούζη’’ σχολιαστή!

Σου έχω κόψει ποτέ σχόλιο (ή έχω κόψω από άλλον) επειδή έβριζες εμένα;;; Τι είναι αυτά που λες; Γιατί δεν με σέβεσαι στοιχειωδώς και δημιουργείς την εντύπωση ότι κόβω σχόλια; Πόσες φορές δεν έχω πει ότι επιτρέπονται ακόμα και υβριστικά σχόλια, με την προϋπόθεση ότι πάνε σε μένα γιατί δεν έχω το δικαίωμα να αφήσω σχόλια που βρίζουν κάποιον άλλον; Όποιος κάνει μια μικρή βόλτα στο ιστολόγιο θα το διαπιστώσει αυτό. Εσύ δεν το ξέρεις; Πόσες μέρες είναι που με στόλισε η Dr Who σε κουβέντα στην οποία συμμετείχες; Είδες να της διαγράφω κανένα σχόλιο; Όχι. Πώς γράφεις λοιπόν αυτά που γράφεις; Θεωρείς μαγκιά τη συκοφαντία; Τα όσα δικά σου σχόλια έχουν διαγραφτεί, έχουν διαγραφτεί για τυπικούς λόγους. Τα παλιά, γιατί, παρά το γεγονός ότι σού είχα απαγορεύσει να σχολιάζεις εδώ εσύ επέμενες. Τώρα, επειδή γράφεις στα παλιά σου τα παπούτσια τον έναν και μοναδικό κανόνα σχολιασμού, να βάζεις το όνομά σου στο σχετικό κουτάκι. Αν και είναι πανεύκολο να το καταλάβεις και μόνος σου και παρ’ ότι δεν έχω καμία υποχρέωση, να σου εξηγήσω και τους λόγους:

1. Διευκολύνει όλους, πριν καν αρχίσουν να διαβάζουν τι λέει κάποιος, να ξέρουν ποιος είναι αυτός ο κάποιος.

2. Διευκολύνει εμένα όταν τσεκάρω τα σχόλια μέσω τού email να βλέπω ποιος έχει απαντήσει. Διαφορετικά, βλέπω μόνο μία ατελείωτη σειρά από ανώνυμους και δεν καταλαβαίνω Χριστό ποιος είναι ποιος.

Όπως λες κι εσύ, καθόλου θέμα για κουβέντα δεν είναι όλα αυτά. Τα έκανε θέμα η δική σου κακοπιστία, αγένεια και ‘‘γρουσούζικη’’ νοοτροπία.


Τα λέμε (τις προϋποθέσεις τις ξέρεις)

κάποιος σύντροφος είπε...

Πραγματικά δεν έχει ενδιαφέρον. Για τις παρελάσεις έγραψα (δεν τρόλλαρα) και δεν έβρισα. Αυτά θα ήταν κατανοητοί λόγοι διαγραφής (δεν είπα ότι εσύ διαγράφεις για αυτούς τους λόγους, εγώ θα διέγραφα). Το να επιλέγει κάποιος έναν από τους προσφερόμενους τρόπους, όχι δεν είναι λόγος. Αφαίρεσε την επιλογή, 10 χρονών είσαι ?

"κάποιος σύντροφος"

Φιλίστωρ είπε...

"Όταν κάνεις κάτι που εκνευρίζει τον αντίπαλο, τότε σίγουρα κάτι έκανες σωστά."

Ο Ύμνος του ΕΑΜ στην παρέλαση εκνεύρισε τον αντίπαλο, δεν τον εκνεύρισε; Άρα καλώς τον έβαλε ο Δήμαρχος. Εκνεύρισε κανέναν άλλον, πέραν της γνωστής ακροδεξιάς μούργας; Μάλλον όχι. Άρα και πάλι καλώς τον έβαλε ο Δήμαρχος.

"Όταν κάνεις κάτι που, εκτός από τον αντίπαλο, εκνευρίζει και την πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων, τότε μάλλον (αλλά όχι σίγουρα) κάτι έκανες λάθος."

Αν ο Δήμαρχος έλεγε "Δεν έχει φέτος παρέλαση, ξεχάστε το!" θα εκνευριζόταν ο αντίπαλος; Φυσικά! Θα εκνευριζόταν όμως μόνο ο αντίπαλος; Δυστυχώς όχι! Θα εκνευριζόταν επίσης όλες οι μαμάδες και όλοι οι μπαμπάδες, που θα στήνονταν να δουν τα βλαστάρια τους. Το τι είχε ν' ακούσει ο Δήμαρχος δεν περιγράφεται. Βούτυρο στο ψωμί του αντιπάλου.

Από την άλλη μεριά, δεν πρέπει πάντα να κάνουμε τα χατίρια της "κοινής γνώμης". Επειδή είδαμε, φερ' ειπείν, την "κοινή γνώμη" να στοιχίζεται πίσω από την "εθνικώς υπερήφανη" γραμμή στο Μακεδονικό, δε σημαίνει ότι θα πάμε κι εμείς από πίσω. Υπάρχουν περιπτώσεις που οφείλουμε να πάμε κόντρα στο λαϊκό αίσθημα. Πρέπει όμως να έχουμε οξυμένο πολιτικό κριτήριο, ώστε να καταλαβαίνουμε ποιες είναι αυτές οι περιπτώσεις...

LeftG700 είπε...

Φίλε Φιλίστορα, ευχαριστώ για τις εξηγήσεις (δεν υπήρχε περίπτωση να συμπληρώσω το παζλ). Σωστός.

Καλό βράδυ.


Τα λέμε

kolokotronis είπε...

Και μετά από όλη τη φασαρία, που προκλήθηκε, (και τη χαρά όλων μας στο άκουσμα της είδησης), ακούμε σήμερα το πρωί τα εξής:
-"δεν είναι ο ύμνος του ΕΑΜ, αυτό που ακούστηκε"
-"είναι μια μελωδία, που έχει παιχτεί και σε διαφημίσεις"
-"ακούστηκαν και 25 εμβατήρια, μεταξυ των οποίων και το: των εχθρών τα φουσάτα περάσαν"

Και ποιός, νομίζετε, πως τα είπε όλα αυτά, ρε μάγκες;
Ο Σίμος Ρούσσος!!!
Ναι, μα την Παναγία, ο ίδιος ο Σίμος Ρούσσος!!!
Ο δήμαρχος Χαλανδρίου!
Μου έπεσε το σαγώνι στο πάτωμα κι ακόμα προσπαθώ να το μαζέψω.

Ακούστε και φρίξτε:

http://www.antenna.gr/news/watch?cid=1_sfp_av0qdj_y%3D

Να έχει εκλεγεί με τη σημαία της Ανταρσυα και του Συριζα και να πηγαίνει να απολογείται στον Παπαδάκη και στη Μισέλ!
Από τις μεγαλύτερες ξεφτίλες των τελευταίων χρόνων!

LeftG700 είπε...

Φίλε Κολοκοτρώνη,


Μου έφτιαξες το βράδυ (με την κακή έννοια...).

Είναι αυτό που λένε: πάνω που είπαμε δόξα σοι ο Θεός, λέμε βόηθα Παναγιά...

Τι να πω;


Τα λέμε

kolokotronis είπε...

Και μιάς και είναι (ελαφρώς) παράωρα, κι ελπίζοντας έτσι να μην σου μπαχαλέψω το συγκεκριμένο post, έχουμε και λέμε:
Περίμενα, περίμενα...τίποτα
Ξαναπερίμενα, ξαναπερίμενα...πάλι τίποτα.
Δεν μου άφησες άλλο χρονικό περιθώριο, φτάσαμε βλέπεις στην παραμονή του συλλαλητηρίου, οπότε:
-μισή ντροπή δική μου (το off topic και η παρέμβασή μου στα του οίκου σου)
-και μισή ντροπή δική σου (επί της ουσίας).

Εδώ και κανά δίμηνο, χιλιάδες κομμουνιστές και συνοδοιπόροι [:-)], έχουμε κάνει μια πολύ σημαντική παρέμβαση από τα κάτω, με αφορμή το αυριανό συλλαλητήριο, έχουμε προσπαθήσει όσο μπορέσαμε (εαν μπορεί άλλος καλύτερα, ας το κάνει) να συζητήσουμε και να κινητοποιήσουμε τον κόσμο και νομίζω τα καταφέραμε καλά (mutatis mutandis). Το αποτέλεσμα θα το δεις το Σάββατο και κυρίως (ελπίζω) αμέσως μετά.

Είμαι βέβαιος, πως είσαι απολύτως ενημερωμένος για όλα αυτά. Τα θεωρείς τόσο ασήμαντα ή τέλος πάντων πράγματα που γίνονται κάθε μέρα, ώστε να μην έχεις αφιερώσει μια μικρή ανάρτηση για το συλλαλητήριο ή έστω μιά (καλή) κουβέντα, ας είναι και γκρινιάρικη;

ΥΓ -εάν το έχεις κάνει ήδη και δεν το είδα, ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά.
-εάν η γνώμη σου ταυτίζεται με αυτή της Εφημερίδας των Συντακτών (http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/54122/provokatoriko-dimosieyma-tis-efimeridas-ton-syntakton-epistoli-toy-pame), ΟΚ την έχω υπόψη μου αυτή την άποψη.
-εσύ, αλήθεια, θα κατέβεις; (ανακρισούλα;ανακρισούλα; α, ρε μεγάλε Ηλιόπουλε!)
-πάω για ντούκια (ζακυνθινό).

LeftG700 είπε...

Φίλε Κολοκοτρώνη,


Εντάξει; :-)


Τα λέμε


ΥΓ Άσε την Εφημερίδα τών Συντακτών. Εμείς έχουμε τη δική μας ‘‘σύνταξη’’ και δεν είμαστε από τα παιδάκια που τα βάζουν στο χέρι...

ΥΓ2 Τι είναι τα «ντούκια»; Αυτό που λέω εγώ «νανάκια»;

kolokotronis είπε...

Ακριβώς. Στη Ζάκυνθο, όταν λένε πάω για ντούκια ή πάω να ντουκιάρω, εννοούν πάω για ύπνο. Είναι, προφανώς ιταλική επιρροή στην επτανησιακή αργκό, όπως φαίνεται και από το παρακάτω απόσπασμα, από το slang.gr :

"... «ντούκια», από το βενετσιάνικο ducia.

Σημαίνει:
1. Στα ναυτικά σινάφια: σπείρες, κουλούρες σκοινιού ή συρματόσκοινου.

Το «ντουκιάρω» σημαίνει: διπλώνω, μαζεύω, κουλουριάζω, τακτοποιώ (ώστε να μην μπερδεύονται), ασφαλίζω (για να μην λυθούν κατά λάθος) τα σχοινιά ώστε να ‘ναι έτοιμα για επόμενη χρήση. Επίσης, και σαν «ντουκάρω».

Εμφανίζεται και σαν συνώνυμο του νετάρω, καθαρίζω, ξεθαμπώνω.

2. Ο άρρωστος, ο κλινήρης (στα Κεφαλλονίτικα και τα Λευκαδίτικα).

3. Ο ύπνος. Υπάρχει και το ντουκάρω : αποκοιμιέμαι (στα Κερκυραίϊκα)..."


ΥΓ. Και επειδή σε έχω γραδάρει για μεγάλο αλητάμπουρα :-)
κράτησε το site : slang.gr, κάπου στους σελιδοδείκτες σου,
εάν δεν το ξέρεις ήδη. Έχει πολύ φάση και μπορεί να σου φανεί χρήσιμο.