Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Τα λέει ο Ντράγκι στον πεθερό για να τ’ ακούει ο γαμπρός, κι αυτός προβάρει το γαμπριάτικο!




Διασκεδάζουμε αφάνταστα με την αρθρογραφία από ΣΥΡΙΖΑ μεριά που επιχαίρει για τις προϋποθέσεις τις οποίες βάζει το αφεντικό τής ΕΚΤ προκειμένου να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα ενίσχυσης της ρευστότητας οι ελληνικές τράπεζες (και οι κυπριακές). Προϋποθέσεις που κοντολογίς σημαίνουν «No austerity program No money». Και τρώνε μέλι οι συριζέικες γραφίδες επειδή, λέει, ο Ντράγκι κάνει θρύψαλα τα όνειρα του Σαμαρά για το τέλος τών μνημονίων και το εξώδικο έξωσης προς την Τρόικα που γράφει και ξαναγράφει. Λες και τα όσα λέει ο Ντράγκι κάνουν θρύψαλα μόνο τα σχέδια του Σαμαρά! Ή λες και τα λέει μόνο για την υπάρχουσα κυβέρνηση κι όχι και γι’ αυτήν τού ΣΥΡΙΖΑ, που έρχεται με φόρα —όπως οι ίδιες γραφίδες διατυμπανίζουν. Χειρότερα: λες και δεν τα λέει κυρίως για την επερχόμενη κυβέρνηση.

Όμως για τον ΣΥΡΙΖΑ πέρα βρέχει. Κι έτσι, δεν χρειάζεται να διακόψει τις πρόβες για το κυβερνητικό κουστουμάκι του ούτε καν για μισή ωρίτσα, ώστε να ψάξει να βρει και καμιά ομπρέλα. Εξ άλλου, οι ομπρέλες παραπέμπουν σε εναλλακτικά σχέδια για καλό και για κακό. Κι αυτά με τη σειρά τους σε Plan B (που, φευ, δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει ο Πρόεδρός του...).

Πού να μπλέκει τώρα... 




6 σχόλια:

Ενη είπε...

Αριστερά Φιλαρακια

Μιας και καταπιαστηκατε με τα σημερινα ζητήματα και οχι με το "ξεκαθαρισμα" πολλων εννοιων του παρελθοντος, ας μιλησουμε λοιπόν γι΄αυτά.

Η κινηση Ντραγκι εγινε θετικά αποδεκτή απο το Συριζα επειδή η προοπτικη του δειχνει οτι εχει πλεον ως προγραμμα του, τη συμμετοχη της Ελλαδας.....εντος της ευρωζώνης.

Αφου λοιπόν θα ειμαστε "εντος" ,με κυβερνηση Συριζα και συμμαχων του,(δεν ξερουμε ποιες θα ειναι αυτές),
η κινηση Ντραγκι ειναι μια ενεργεια σε οφελος της χωρας. Ετσι ο Τσιπρας αποδεχεται το σχεδιο της ΕΚΤ.

Η δικη σας αντιρρηση επικεντρωνεται στο οτι σε μια τετοια περιπτωση, θα πρεπει να υπαρχει "ευρωπαικο προγραμμα". Και το ερμηνευεται ως ενα νεο μνμημονιο.

Δεν ειναι ομως ετσι τα πραγματα.
Αυτό που δηλωσε ο Ντραγκι ειναι οτι η ολη "επιχειριση" θα βρισκεται εντος του ευρωπαικου πλαισιου. Με αλλα λογια δεν θα συμμετεχει το ΔΝΤ, αλλά μονο η ΕΕ.

Και δινοντας την απαραιτητη εξηγηση αναφερει:

"Η νομοθέτηση και εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων είναι σαφές ότι πρέπει να αποκτήσει δυναμική σε αρκετές χώρες. Αυτές αφορούν τις αγορές προϊόντων και εργασίας καθώς και δράσεις για την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος»." (απο το λινκ σας)

Αυτές ειναι οι "προυποθεσεις" και ο Συριζα σωστα, τις αποδεχεται.

Να σημειωθει οτι δεν ειμαι Συριζαια. lol


LeftG700 είπε...

Φίλη Ένη,


Νομίζω ότι δεν διάβασες προσεκτικά. Ο Ντράγκι αναφέρεται σε «πρόγραμμα της ΕΕ» (και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει «πρόγραμμα της ΕΕ»...). Τα περί μεταρρυθμίσεων έρχονται συμπληρωματικά —εξ άλλου είναι το στάνταρ τροπάρι...

Όλο και πιο πολύ ωριμάζει μέσα σου η σκέψη να ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ, βλέπω! :-)


Τα λέμε

Ενη είπε...

Αριστερά Φιλαράκια

Φυσικά ο Ντραγκι οταν λεει "ευρωπαικο προγραμμα", εννοει οτι δεν μπορει μια χώρα να επωφελειται απο τις ενεργειες της ΕΚΤ σχετικά με την αγορά των ABS, και ταυτοχρονα να ζηταει αποδεσμευση απο τις θεσμικες υποχρεώσεις των χωρων μελων της ΕΕ.

Εαν αυτό ειναι και ενα μηνυμα προς μια κατευθυνση, δειχνει οτι τα πραγματα δεν θα ειναι καθολου ευκολα για οσους θελουν να ειναι και εντος ευρωζώνης και "εκτος" δεσμευσεων.

Αυτό που επισημαινει ο Συριζα ειναι οτι τώρα πλεον και χωρες οπως η Γαλλια και η Ιταλια, αρχισαν να διαμαρτυρωνται για τα προγραμματα λιτότητας και χαρασσουν μια αλλη πολιτικη προκειμενου να μπορεσουν να αντιμετωπισουν τα προβληματα της ανεργίας και της υφεσης των οικονομιών τους.

Εκει υπαρχει εδαφος συνεννοησης μεταξυ των κρατων μελων, αλλά

γιατί αυτή τη συνεννοηση αποκλειεται να την κανει και μια αλλη κυβερνηση πλην του Συριζα;

Εδω εγκειται αλλωστε και το γεγονός οτι στις δημοσκοπήσεις καθολου δεν "απογειωνεται" ο Συριζα αλλά ολοι βρισκονται σε ποσοστα που δε σηματοδοτειται καμια αυτοδυναμία για κανενα κομμα.




LeftG700 είπε...

Φίλη Ένη,


Ανεξάρτητα από τι τι θα πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ (αυτό θα το δούμε), είναι απολύτως βέβαιο πια ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν μπορεί (μένω στο αυταπόδεικτο, δεν θίγω καν το ζήτημα αν θέλει). Αυτός είναι και ο λόγος που την εγκαταλείπει ο κόσμος.


Τα λέμε

Ενη είπε...

Το θεμα ειναι, Αριστερά Φιλαράκια,
οτι ο κοσμος καταλαβαινει το εξης:
Στην πολύ δυσκολη συγκυρία δεν μπορει κανενα κομμα να κυβερνησει ως αυτοδύναμο, οσες καλες προθεσεις και αν εχει και οσα σχεδια και αν εξαγγελει.

Οι μονοκομματικες κυβερνησεις δεν "ευδοκιμουν" (δεν ειναι απαραιτητο να ειναι ντε και καλά η παρουσα συγκυβερνηση),
αλλά η λυση που διαφαινεται ειναι οτι και παλι καποια συγκυβερνηση θα προκυψει.
Ποια θα ειναι αυτή;
Θα δειξει μαλλον συντομα.





Οργουελ είπε...

ακυρο