Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Αναστασία, κορίτσι μου, βρήκες ότι το αλάτι είχε κάπως περίεργη γεύση αυτό το φθινόπωρο; Είναι που κατούραγες στη θάλασσα πριν από δύο χρόνια, βρε κουτό!




Πριν από δύο χρόνια, με αφορμή την προγραμματισμένη εμφάνιση των συγκροτημάτων Going Τhrough και ΝΕΒΜΑ στο 38ο Φεστιβάλ τής ΚΝΕ, ένα από τα νεαρά ‘‘ξεφτέρια’’ τής Αυγής, η Αναστασία Γιάμαλη, είχε βαλθεί να ‘‘ξεμπροστιάσει’’ την ‘‘κατρακύλα’’ τής νεολαίας τού ΚΚΕ. Πάρτε ένα μικρό δείγμα (είχε γράψει κι άλλα, αλλά αυτό αρκεί):



Τα ύστερα του κόσμου... Στο 38ο φεστιβάλ της ΚΝΕ θα εμφανιστούν τα «χιπ χοπ» συγκροτήματα Going Τhrough και ΝΕΒΜΑ. Δεν πρόκειται για φάρσα, κακοήθεια ή προβοκάτσια. Η είδηση επιβεβαιώνεται και από τον «Ριζοσπάστη». Σε ένα φεστιβάλ που κουβαλάει όλη την ιστορία του ΚΚΕ που έχει συνδεθεί με αγώνες και καλλιτέχνες οι κνίτες της νέας εποχής θα ακούσουν στίχους από γνωστές ποπ επιτυχίες «επιπέδου», όπως το «γυναίκες τριγύρω πολλές παρά πολλές αλλά ποτέ δεν είναι αρκετές» ή το «μαζί μου ασχολείσαι πόσο μ***ς είσαι» καθώς και το «αμιγώς» πολιτικό «καλημέρα Ελλάδα».

Τα δύο συγκροτήματα είναι μιμητές της αμερικάνικης αντίστοιχης σκηνής, υπέρμαχοι ενός συστήματος στο οποίο ο «άντρας» θέλει «αμάξια και λεφτά» για να κατακτήσει την καλλίγραμμη νεαρή, την οποία φυσικά αλλάζει σαν τα πουκάμισα και πουλάει νταηλίκι... Αν πρόκειται για προσπάθεια του ΚΚΕ να πιάσει τον παλμό της νεολαίας, είναι μάλλον αποτυχημένη... όπως και γενικά τα αντανακλαστικά του στους παλμούς της κοινωνίας.

Αν πάλι αποφάσισε να αλλάξει ο χαρακτήρας του Φεστιβάλ και να μην αποτελεί πια πολιτιστικό και πολιτικό γεγονός, αλλά εμπορική διοργάνωση, τότε μάλλον αξιολογεί τις προτεραιότητές του...

Όπως διαβάζω, δεξιά κι αριστερά, στο 2ο Φεστιβάλ τής νεολαίας τού ΣΥΡΙΖΑ, που τελείωσε προχθές την Κυρακή, ανάμεσα στους καλλιτέχνες που εμφανίστηκαν ήταν και η ...Πίτσα Παπαδοπούλου!

Διερωτώμαι: αν η Αναστασία χάλασε τον κόσμο για τους Going Τhrough και τους ΝΕΒΜΑ, για την ...Πίτσα τι θα κάνει;

Και μόνο που το σκέφτομαι, με πιάνει τρόμος!



Στην εικόνα, η φίλη μας πιασμένη στα πράσα. Από το wikihow.com.

24 σχόλια:

kolokotronis είπε...

Εντάξει, ρε μάγκα,
καλή είναι κι η Πίτσα,
ιδιαίτερα εάν είναι σπέσιαλ " απ΄όλα ",
ταιριάζει γάντι με τον (πρώην;) αγαπημένο σου Συριζα...

LeftG700 είπε...

Φίλε Κολοκοτρώνη,

Πότε θα το χωνέψεις ότι δεν είχα ποτέ και δεν έχω «αγαπημένα κόμματα»; Στο ζήτημα αυτό είμαι οπορτούνα τού κερατά! :-) Πάρτε εσείς τη στρατηγική τού ΣΥΡΙΖΑ (στρατηγική που όσοι ήταν στα κουμάντα του ποτέ δεν πίστεψαν), κι εγώ να σας κολλάω αφίσες και να καθαρίζω το γραφείο τού Κουτσούμπα για ένα χρόνο! (μέσα και οι Κυριακές και αργίες!) ;-) :-)


Τα λέμε

Ανώνυμος είπε...

μια χαρά είναι η Πίτσα Παπαδοπούλου. Και ο Μαργαρίτης.

Αν και η ανάρτηση είναι μάλλον του τύπου "αν είναι πρόβλημα τα συγκεκριμένα συγκροτήματα, είναι και η ΠΠ". Βέβαια δεν είναι ακριβώς το ίδιο, είναι άλλο το "λαϊκό ήθος" ας το πούμε έτσι στο λαϊκό τραγούδι, που κάνει και πχ στίχους που είναι από επιφανειακοί εώς και αντιδραστικοί (ενδεχομένως, να πω την αλήθεια ούτε το πρωτότυπο ρεπερτόριο της ΠΠ ξέρω, ούτε τι λέει live ή τι είπε στον ΣΥΡΙΖΑ), να μην είναι το ίδιο ακριβώς με το "απολιτίκ εώς άστα να πάνε" τομέα του χιπ χοπ.

το φετινό φάουλ τέτοιου τύπου είναι ο Μητσιάς στης ΚΝΕ.

με τρέχουσα ανοιχτή αντιδραστική τοποθέτηση (φανατικός σαμαρικός) δεν κολλάει με τίποτα.

ήταν κάποτε ΔΝΛ και τραγουδιστής του έντεχνου λαϊκού. Είναι και καλός άνθρωπος ξέρω γω, αλλά κόπηκε από την κατηλειμμένη ΕΡΤ πέρσι το καλοκαίρι ως σαμαρικός. Νομίζω δεν ήταν λογοκρισία ή καφρίλα, αλλά στοιχειώδης αυτοπροστασία ενός κινηματικού χώρου και διαδικασίας, να ταυτίζεται με ανθρώπους που μπορούν να υποστηρίξουν ένα αγωνιστικό μήνυμα.

δηλ λόγω παρελθόντος να καλούμε ξέρω γω τον Σαββόπουλο ? Τον Νταλάρα να πει την τσιμινιέρα και το δέντρο ?

προφανώς καθόλου δεν απαξιώνω το φεστιβάλ της ΚΝΕ που μάλλον είχε και μεγάλη επιτυχία, απλά δεν υπάρχουν κριτήρια για να το απαντάμε, και πάμε συνεχώς από αναζήτηση της φιγούρας του "κομματικού στρατευμένου καλλιτέχνη" στο άτσαλο άνοιγμα.

ή στο άνοιγμα που είναι μια χαρά (οι συγκεκριμένοι τραγουδιστές στου ΣΥΡΙΖΑ) που όμως προξενεί αμηχανία.

"κάποιος σύντροφος"

κάποιος σύντροφος είπε...

ξέχασα τον κανόνα

"κάποιος σύντροφος"

Гриша είπε...

Χωρις να πηγα για να εχω ολοκληρωμενη αποψη και προσπερνοντας τη τυπισα με το τσιγαρο στραβα και το τελαρο με τις βοτκες στον ωμο,η γενικοτερη αισθηση που εχω ειναι οτι για φεστιβαλ αριστερης υποτιθεται νεολαιας το πολιτικο κομματι ηταν πολυ κατωτερο του αναμενομενου.Επιπλεον καπου πηρε το ματι μου για 10 ευρω εισοδο για το τριημερο ενω για τους ανεργους δεν ηταν δωρεαν αλλα μειωμενο!Eνω στο φεστιβαλ της ΚΝΕ το εισητηριο ηταν ουσιαστικα προαιρετικο.
Προσωπικα τη Π.Παπαδοπουλου τη θεωρω μια απο τις καλες λαικες φωνες.Περισσοτερο μου κανε κακη εντυπωση ο Μαργαριτης να τραγουδαει Θοδωρακη.Οπως επισης και το φτωχοτερο απο ολες τις πλευρες(καλλιτεχνες,εικαστικα,συζητησεις,) προγραμμα των εκδηλωσεων και η εμφανως χαμηλοτερη προσελευση σε σχεση με το αντιστοιχο της ΚΝΕ.Κατι που καταρριπτει πανηγυρικα για μια ακομη φορα τα περι απομωνοτισμου του ΚΚΕ.

LeftG700 είπε...

Φίλε κ.σ.,


Όχι «μάλλον». Προφανώς και η ανάρτηση είναι του τύπου "αν είναι πρόβλημα τα συγκεκριμένα συγκροτήματα, είναι και η ΠΠ".

Ούτε εγώ έχω πρόβλημα με την Πίτσα (αν και δεν ξέρω να σου πω ούτε ένα τραγούδι της, αν με ρωτήσεις). Όπως δεν έχω πρόβλημα και με τα συγκεκριμένα συγκροτήματα που έφερε η ΚΝΕ στο Φεστιβάλ τού 2012 (παρ’ όλο που το συγκεκριμένο είδος το αντέχω για ενάμισο τραγούδι...).

Ξέρεις με τι έχω πρόβλημα; Με τον (ιδιοτελή και μονόπαντο) ζντανοφικό αντιζνταφισμό —κατά το ‘‘σταλινικός’’ ‘‘αντισταλινισμός’’. Και με τα καμένα μυαλά σαν την περί ης ο λόγος φιλενάδα μας...

Αυτά τα περί «λαϊκού ήθους» που πας να το φέρεις (σεμνά αλλά φανερά) σε αντιπαράθεση με το «απολιτίκ έως άστα να πάνε» χιπ χοπ δεν τα πιάνω. Για να βοηθηθώ, πήγα στο stixoi.info. Είδα αυτό…

Γκρέμισ’ τα, γκρέμισ’ τα όλα πια
Γκρέμισ’ τα, γκρέμισ’ τα σκληρή καρδιά

Αφού όλα αρχίσανε στραβά
Η αγάπη στο ντουνιά κατάντησε ζημιά

Κάν’ τα όλα τώρα ρημαδιό
Μα εγώ θα σ’ αγαπώ, μα εγώ θα σ’ αγαπώ

Γκρέμισ’ τα, γκρέμισ’ τα όλα πια
Γκρέμισ’ τα, γκρέμισ’ τα σκληρή καρδιά

Αφού κατά βάθος με πονάς
Γιατί με τυραννάς γιατί δε με πονάς

Πες μου τι σου έκανα η ψυχή
Που γίνομαι χαλί, που γίνομαι χαλί


…και μπερδεύτηκα περισσότερο! :-)

Έλα τώρα, που σε χάλασε ο Μητσιάς στο Φεστιβάλ τής ΚΝΕ! Πάλι ‘‘κρίση’’ ‘‘καθαρότητας’’ έπαθες; ;-) :-)

Άμα είναι έτσι, να κόψουμε και τον Ξαρχάκο, που είναι δεξιούρα τού κερατά!


Τα λέμε

Οργουελ είπε...

Και τη Ναταλι Θανου να εφερνε η ΚΝΕ, εσυ θα χειροκροτουσες (τα γουστα σου τα μουσικα πανε ασορτι με τα λαικομπαροκ πολιτικα σου.)
Το ολο θεμα ειναι να υπερασπιστεις τις επιλογες καποιων φωστηρων για να υποστηριχθει το αξιωμα πως το κκε και η κνε ειναι πρωτη σε ολα. Αμαν ελεος ετσι γινατε μπαινοντας η (μαλλον) ετσι ησασταν κι απο πριν.
Ξερεις δεν τις παιρνει ολες τις αποφασεις ο σ. Κουτσουμπας (σε αυτο ειναι λιγο αναρχοαυτονομος), γι αυτο μην διστασεις να κανεις κριτικη, αν δεν συμφωνεις φυσικα.

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Το γιατί μού την έδωσε και έκανα την ανάρτηση νυχτιάτικα, το εξηγώ στον κ.σ. παραπάνω. Να μην επαναλαμβάνομαι.

Νομίζω ότι άδικα των αδίκων τα έβαλες με τον Μαργαρίτη επειδή τραγούδησε Θεοδωράκη. Ακόμα κι αν ο Μαργαρίτης ήταν το χειρότερο κάθαρμα (που δεν είναι βέβαια, τον έχω δει μια φορά στον Παπαδόπουλο και τον συμπάθησα), τι άλλο από ηγεμονία τής αριστερής κουλτούρας θα ήταν το ότι τραγούδησε Θεοδωράκη;

Εμένα μού είπαν για τέσσερα ευρώπουλα είσοδο (την ημέρα). Εντάξει, ακριβούτσικο, αλλά δεν το κάνω θέμα. Εκείνο που κάνω θέμα, και καμιά μέρα θα τους ξεχέσω πρωτοσέλιδα, είναι που έχουν πιάσει από το Σεπτέμβρη και ‘‘κλείδωσαν’’ την ηλεκτρονική Αυγή. Θέλεις να ανατρέξεις σε παλιά άρθρα; Θα πληρώσεις! Τους γαμείς το ταμτιριρί, ή δεν τους το γαμείς; (με την καλή έννοια :-) ).


Τα λέμε

Οργουελ είπε...

Υ.Γ. Με την πρωτη ευκαιρια θα σου παρω λαμπατερ.

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша, (συμπληρώνω στο προηγούμενο σχόλιο):


Μα δεν υπήρχε περίπτωση το Φεστιβάλ τής νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ να μαζέψει περισσότερο κόσμο από τής ΚΝΕ! Και μόνο την παράδοση να βάλεις, φτάνει. Μην κρίνεις όμως από εκεί το βαθμό απομόνωσης του κόμματος. Το 2012 (λίγο πριν είχατε πάθει τη ζημιά τού 4,5%) ο κόσμος ήταν απίστευτα πολύς, το είχα δει με τα ματάκια μου.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Όγουελ,


Άλλο Βούδας (μαχητική σχολιογραφία), κι άλλο Κούδας (προβοκάρισμα με την κακή έννοια)...


Τα λέμε (δεν θέλω όμως να τα ξαναπούμε για το ίδιο ζήτημα...)

LeftG700 είπε...

Όργουελ, Όργουελ! Σου φαίνομαι από τα παιδάκια που μασάνε ταραμά; Στα σχόλια για τα οποία σού τράβηξα το αυτί (με την καλή έννοια) τα βάζεις με ένα κόμμα και την πέφτεις σε έναν οπαδό! Τώρα, μου βάζεις μέσα και την Πίτσα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχεις την εντύπωση ότι δεν θα βλέπω τη μύτη μου, επειδή πας να θολώσεις τα νερά;;;

Σε παρακαλώ, σοβαρέψου επί τέλους!


Τα λέμε

Οργουελ είπε...

1)<> δεν ειναι δικα μου λογια αυτα.
2)Δεν σχολιασα το κομμα αλλα την επιλογη σε ενα σιγκεκριμενο θεμα απο καποιον υπευθυνο, αλλα και την σταση του "οπαδου".

Το κομμα αν δεν το εχεις καταλαβει το εκτιμω για τους ανθρωπους του (καθενα ξεχωριστα) και για αυτα που κανει καποιος υπευθυνος ή καποιος ιντερνετικος "οπαδος" δεν υπαρχει συλλογικη ευθυνη.

Οργουελ είπε...

"Προσωπικα τη Π.Παπαδοπουλου τη θεωρω μια απο τις καλες λαικες φωνες"
δεν ειναι δικα μου λογια αυτα.
2)Δεν σχολιασα το κομμα αλλα την επιλογη σε ενα σιγκεκριμενο θεμα απο καποιον υπευθυνο, αλλα και την σταση του "οπαδου".

Το κομμα αν δεν το εχεις καταλαβει το εκτιμω για τους ανθρωπους του (καθενα ξεχωριστα) και για αυτα που κανει καποιος υπευθυνος ή καποιος ιντερνετικος "οπαδος" δεν υπαρχει συλλογικη ευθυνη.

Гриша είπε...

Ε ρε Λεφτ δε κρινεται μονο απ τη καλπη κρινεται και απ αυτο,κρινεται πολυ περισσοτερο και απο αλλα που δεν ειναι του παροντος.Να συμφωνησω οτι ειναι και θεμα παραδοσης.H παραδοση ομως ειναι και αποτελεσμα διαχρονικα σταθερων δεσμων με τον κοσμο που δε ξεφουσκωνουν οπως θα περιμεναν ή θα επιθυμουσαν διακαως ορισμενοι.
Το hip-hop ουτε και γω το πολυγουσταρω οχι τοσο για τις λουπες που καποιοι τις θεωρουν μονοτονες οσο για τους στιχους.Εξαιρεση για μενα οι Αctive Member αλλα και ο δικος μας Αfaza που εχει γραψει καποια ωραια τραγουδακια.Κοιτα το προβλημα μου δεν ειναι ο Μαργαριτης σαν ανθρωπος.Αλλα πιστευω οτι δεν μπορει ο οποιοσδηποτε λαικος καλλιτεχνης να ερμηνευει εργα του Θοδωρακη.Εχει να κανει με το καλλιτεχνικο υφος και οχι με το ηθος αυτο καθαυτο...Η Παπαδοπουλου επιμενω οτι ειναι απ τις γνησιες του λαικου τραγουδιου.Νεοτερη ηταν φυσικα καλυτερη.Τωρα τα χρονια περασαν,λογικο να εχει ρεταρει.Ενταξει τωρα ολα αυτα στα λεει και καποιος που στη δισκοθηκη του μπαμπα εκτος των αλλων θα βρεις μεχρι και "Κωστα Καφαση-γελα κυρια μου " γιαυτο μη τα παιρνεις και τοις μετρητοις.
Και τελοσπαντων ειναι και καπως υποκειμενικα και δευτερευοντα.
Για μενα το κυριο ειναι το απολιτικ του φεστιβαλ του συριζα.Λιγα,πολυ λιγα πραγματα θα θυμιζαν φεστιβαλ αριστερης νεολαιας αμα τους αφαιρουσες τα λογοτυπα και τα αντικαθιστουσες με οννεδιτικα.

LeftG700 είπε...

Φίλε Όργουελ,


Αδερφέ, γκαστρώνεις γαιδούρα στον ανήφορο! Τα πράγματα έχουν ως εξής:

1) Την πέφτεις μόνο στο ΚΚΕ και μόνο στον Гриша.

2) Επειδή ακριβώς την πέφτεις και δεν κάνεις απλώς μαχητική κριτική, σου λέω να είσαι πιο προσεκτικός.

3) Μου το γυρνάς στο τσάμικο, ανακατεύοντας και τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ, όπως όλοι βλέπουν, δεν ασχολήθηκες με κανέναν ΣΥΡΙΖΑ αρχικά. Και

4) Τώρα μού λες κάτι κουλά (= άσχετα με το θέμε που προέκυψε). Τι μου γράφεις πως δεν είναι δικά σου λόγια η άποψη τού Гриша για την Πίτσα; Τι θέλεις να πεις; Προτείνεις μήπως να του βάλουμε κανένα πρόστιμο επειδή κατά την άποψή του και τα γούστα του η Παπαδοπούλου είναι μία από τις καλές λαϊκές φωνές; Προτείνεις να τον διαγράψουμε, να τον στείλουμε σε κάνα γκουλάγκ, τι ακριβώς;

Στο ξαναλέω: σοβαρέψου!


Τα λέμε

Οργουελ είπε...

Παραδεχεσαι οτι αναφερα και το συριζα, αρα αυτοαναιρεισαι οταν μια γριαμμη πιο πανω λες οτι την πευτω στο κκε μονο (με bold).
Συνεπως το προβλημα σου ειναι οτι κανω κριτικη στο συριζα? Αυτο με κανει πιο αντικειμενικο και αυτο φαινεται σε ξεβολευει. Πρεπει να ειμαστε ολοι οπαδοι καποιου κομματος? (εκτος απο την αφεντια σου φυσικα που ειναι η αντικειμενικοτητα προσωποποιημενη και για υτο δικαιουσαι να κανεις τεστ αντοχης στον πασα ενα.
Τελικα τι σε ενοχλει? που την πευτω οπως λες στο κκε η οτι την πευτω στο συριζα (οι ομως οπως το εννοεις εσυ).

Εγω π.χ. γουσταρω αυτο http://www.youtube.com/watch?v=2yrl7IjaOvU
και οχι αυτο
http://www.youtube.com/watch?v=RlM5Lm7uJCw

Εσυ λες μην ουρειτε στο νερο
δεν θελωαπ αυτο το νερο ειναι θολο οχι επειδη ουρησε η προηγουμενη αλλα επειδη μεσα ζουν σκυλοψαρα.
(ρε συ ποσες ρετσινες πρεπει να πιεις για να το αντεξεις?
Παντα φιλικα.

κάποιος σύντροφος είπε...

Προφανώς δεν θα φέρουμε live υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ ρε φίλε left.

Διαφωνείς δηλ ?

live, το τονίζω, δεν είπα να μην ακούμε Μητσιά. Ούτε το Ρεμπέτικο κόβω, ούτε το Νυν κα Αειν, ούτε το Μεγάλο μας Τσίρκο ούτε πολλά πολλά άλλα γιατί είναι πραγματικά σπουδαίος.

Είθισται ένας καλλιτέχνης σε ένα τέτοιο φεστιβάλ να πει μια κουβέντα, για την ΚΝΕ πχ, για τις μέρες που ζούμε ξέρω γω. Δεν θέλω να γιουχάρω πχ τον Ξαρχάκο ρε φίλε, δεν έχει δουλειά εκεί μαζί μας live, έχει κάνει άλλες επιλογές. Σε χρόνο ενεστώτα, ήταν και παλιά, είχε βγει κιόλας νομίζω, αλλά μιλάμε για χρόνο ενεστώτα.Τι θα πει δηλ ο κάθε Μητσιάς, ότι ο Σαμαράς είναι ένας μεγάλος ήρωας και τον θαυμάζει (κάτι τέτοια τα έχει πει) ?

"κάποιος σύντροφος"

LeftG700 είπε...

Φίλε κ.σ.,


Νομίζω ότι για τη συμμετοχή καλλιτεχνών σε Φεστιβάλ τής Αριστεράς δεν πρέπει να μπαίνει ως μόνο κριτήριο η πολιτική θέση, αλλά και η καλλιτεχνική αξία. Αφού λοιπόν δεν υπάρχει αριστερός που δεν έχει τραγουδήσει την Άπονη ζωή ή την Πιρόγα ή το Σταυρό τού Νότου, δεν βλέπω γιατί δεν μπορεί να τα ακούσει ζωντανά από τον ευρωβουλευτή τής ΝΔ Ξαρχάκο, το φίλο τού Σαμαρά Μητσιά, ή τον πρώην υπουργό τού ΠΑΣΟΚ Μικρούτσικο. Η παρουσία τους δεν σημαίνει αποδοχή τής πολιτικής τους άποψης, του τρόπου ζωή τους, ή οτιδήποτε άλλο. Είναι μία επιλογή με βάση την πραγματικότητα της παλατιάς τους αποδοχής από τον κόσμο (και το δικό σου κόσμο) και την αξία τού έργου τους.

Δεν νομίζω ότι πρέπει να τα κάνουμε όλα πολιτική. Αυτό είναι όλο.


Τα λέμε

κάποιος σύντροφος είπε...

ο Μικρούτσικος μετά την "συνεχνιακή περί πολιτισμού" μαλακία που έκανε και μπήκε στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, είναι 20 χρόνια αριστερός, και πριν την μαλακία άλλα 20.

φαντάσου μόνο το ξύλο που (καλώς) θα έπεφτε αν έβγαινε ο Σαββόπουλος σε αριστερό φεστιβάλ και έλεγε να μεταφερθούν οι μετανάστες σε νησιά.

"κάποιος σύντροφος"

κάποιος σύντροφος είπε...

αυτό δεν είναι "εντάξει", είναι μάλλον υποχρεωτικό.

"κάποιος σύντροφος"

Δόκτωρ Σπινγκ είπε...

"δεν είχα ποτέ και δεν έχω «αγαπημένα κόμματα»; Στο ζήτημα αυτό είμαι οπορτούνα τού κερατά! :-)"

Βρε μπας κι ... αναρχοφέρνεις; Για ψαξτο!

:-) :-))

LeftG700 είπε...

Φίλε Δόκτωρ Σπινγκ,


Όταν στα ’λεγα εγώ, νόμιζες ότι σε δουλεύω! :-)

Πάρε κι αυτό για να ’χεις! :-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Αέρα,


Η μεταφορά τού σχολίου σου που ζήτησες έγινε. Θα σου απαντήσω εκεί (αργότερα, έχω να γράψω έναν επικήδειο...). Είναι η ανάρτηση «73 χρόνια πέρασαν από την ημέρα που τέσσερις (4!) άνθρωποι, κυριολεκτικά πίσω από τις πλάτες τού ελληνικού λαού, αποφάσισαν την ίδρυση του ΕΑΜ, κι ακόμα να την καταγγείλουν οι αμεσοδημοκράτες, αναρχοαυτόνομοι, ελευθεριακοί και λοιπές συγγενείς δυνάμεις! Πώς να πάει μπροστά αυτός ο τόπος;» της 27ης Σεπτεμβρίου. Μ’ ένα κλικ έφτασες!


Τα λέμε