Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

«Άσε, ρε σύντροφε! Γι’ αυτό στείλαμε τη Δούρου στην Περιφέρεια; Για να κάνει πίπες στο κεφάλαιο; Για να το γαμήσει τη στείλαμε!»




Από διάλογο μεταξύ δύο σαραντάρηδων μπαμπάδων, προφανώς Συριζαίων, προφανώς «σεξιστών» και προφανώς διαφωνούντων μεταξύ τους ως προς τα καμώματα της πολλά μέτρα οφσάιντ Ρένας, κατά τη σημερινή μαθητική παρέλαση σε κάποιο δήμο τής Β´ εκλογικής περιφέρειας Αθηνών...



Η photo, από το left.gr.

27 σχόλια:

kolokotronis είπε...

Χυδαία φρασεολογία, (κρυφο-) φασισμός, (φανερο-) σεξισμός,
πράγματα, που δεν υπήρχε ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο, να χρησιμοποιήσουν οι παλιοί Συριζαίοι.
Και όλα αυτά πασπαλισμένα με μια επίφαση αριστεροσύνης
(άχνη στους κουραμπιέδες, α ρε μεγάλη Αλέκα)
Άλλη μια απόδειξη, πως ο Συριζα δεν έχει καταφέρει να εμπνεύσει τίποτα στους πρώην Πασόκους και τωρινούς δικούς του ψηφοφόρους.

Επι των έργων της Δούρου, είναι τόσο φανερά τα πράγματα,
που δεν χρειάζεται, τουλάχιστον μεταξύ μας, καμμία παραπέρα ανάλυση. Αρκούν τα "συμφωνημένα υπονοούμενα" του Σεφέρη.

skipper είπε...

Kαλημερα Left

To offside της Δουρου που είναι? ...γιατί ''''η εγώ δεν το είδα καλά ή εσύ ως γαύρος , έχεις το θεματάκι σου με τα φαλτσοσφυρίγματα :-)

κάποιος σύντροφος είπε...

Καλά οι συγκεκριμένοι 2 μάλλον οπαδοί του Μητροπολίτη Πειραιώς είναι, τώρα αν ψηφίσαν ΣΥΡΙΖΑ είναι άλλο θέμα. Πρέπει να βρούμε και κριτήρια, σε μια εποχή συνάντησης της αριστεράς με πλατιές μάζες, πότε κάποιος είναι αριστερός? Απο την στιγμή που γίνεται η συνάντηση ?

Ψηφίζει ο άλλος αριστερά και πιστεύει ότι πρέπει να μπει όριο στις απεργίες, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες μας παίρνουν τις δουλειές και πρέπει να απελαθούν ή να "αντιμετωπίζονται" στα σύνορα, η ανομία στα πανεπιστήμια είναι πρόβλημα και μπράβο του Φορτσάκη, οι ΔΥ πολλοί και κλέφτες, και η γυναίκα κάτι κατώτερο που "γαμιέται" ή παίρνει πίπες, και, για να το παίξει ότι ακολουθεί γραμμή ισότητας, μπορεί και αυτή να "γαμήσει". Τι θα του πει η αριστερά ? Αρκεί που ψηφίζεις ?

Που δεν είναι ασήμαντη από μόνη της βέβαια και μια επιφανειακή συνάντηση, αλλά πόσο αταίριαστο είναι με το προφίλ αυτών των 2, αν είναι και μικροεργολάβοι λέω γω τώρα, να πουν στους εργαζόμενους τους ότι "τρώτε ψωμί, μην κουνιέστε για απεργία γιατί θα κλείσουμε" ? Εκεί τι θα πει η αριστερά ?

Τώρα εσύ γιατί τα χρησιμοποιείς ? Το ξέρεις ότι δεν μασάω τα λόγια μου, ένας τέτοιος λόγος ειναι εκτός αριστεράς. Όπως και η ειρωνεία σου ότι αυτός δεν συνιστά "σεξισμό". Θεωρίες ότι δεν εννοείς κάθε σεξισμό αλλά τον δήθεν σεξισμό σύμφωνα με συγκεκριμένη κατηγορία αντισεξιστών (και φαίνεται από τα εισαγωγικά) είναι θεωρίες για πέταμα, μην κάνεις τον κόπο να τα πεις, το έκανες αλλού, δεν είναι σοβαρός τρόπος επιχειρηματολογίας. Έχεις δει ποτέ τέτοιον λόγο και από την μη αντισεξιστική αριστερά ? Εσύ τα γράφεις σε ένα blog θα μου πεις, όχι σε εφημερίδα, ή προκήρυξη, και όντως έχει μια διαφορά, αν και παραμένει δημόσιο βήμα. Είναι δημόσιο ημερολόγιο ? Αν το πάμε ακόμα πιο πέρα, στα social media να γράφουν οι αριστεροί ότι να ναι, ότι λένε με τους κολλητούς τους πιωμένοι (όπου όντως υπάρχει επιείκεια, χαλαρότητα, σύγχυση μεταξύ κυριολεξίας και μεταφοράς, σαρκαστική, αυτοσαρκαστική και σατιρική διάθεση κλπ)

Κατά τα λοιπά όταν πολιτεύεσαι με τα "το κράτος έχει συνέχεια", το σιωπητήριο αγώνων, την εθνική ενότητα πάνω στις ιμπεριαλιστικές ράγες, σε συμβιβασμούς θα προβείς με μαθηματική ακρίβεια.

ρε συ skipper ψήφισε τον προυπολογισμό του Σγουρού, απλό είναι, δεν άκουσες τίποτα εσύ ?

λέει ψέματα ότι θα τον αλλάξει (άλλο 10% επιτρέπεται, και σέβεται τα νόμιμα όρια το έχει ξεκαθαρίσει).

έβαλε σαν αυτονόητο όριο τις "συμβατικές υποχρεώσεις". Φαντάσου δηλ με όρους χώρας.

αν και δεν χρειάζεται να φανταστείς, έχουν όλα ειπωθεί. Ισοσκελισμένοι προυπολογισμοί, οι "δανειστές και εταίροι μας", συναινέσεις, "το κράτος έχει συνέχεια", μη αμφισβήτηση οποιουδήποτε κανόνα της ΟΝΕ και της ΕΕ κλπ "συντεταγμένη πορεία σε εκλογές" δηλ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΙΝΗΜΑ κλπ

"κάποιος σύντροφος"

LeftG700 είπε...

Φίλε Κολοκοτρώνη,


Δεν σε αναγνωρίζω! Εσύ, σεμνότυφος; Δεν μου είχες δώσει αυτή την εντύπωση. Όπως δεν μου είχες δώσει και την εντύπωση ότι δεν δίνεις τού (Συριζαίου) αγγέλου σου νερό, μη αναγνωρίζοντας τα θετικά τής κριτικής που γίνεται εντός τού ΣΥΡΙΖΑ! Εξηγούμαι αριθμώντας:

1) «Χυδαίος λόγος», λες. Μάλιστα. Και ξεχνάς ότι δεν ήταν καθόλου λόγος. Ήταν μία συνομιλία ιδιωτική μεταξύ δύο Συριζαίων (δεν μπορώ να ξέρω αν ήταν μέλη) και τουλάχιστον καλά γνωστών μεταξύ τους, αν όχι φίλων. Δηλαδή, εσύ στις ιδιωτικές καθημερινές επαφές και κουβέντες δεν έχεις πει ποτέ και κάποιο «κακή λέξη» παραπάνω; Και τι θα πεις για ένα ζευγάρι που την ώρα τού κρεβατιού λέει τα άντερά του; Ότι είναι κι αυτό χυδαίο; Παραπέρα: Έχεις την εντύπωση πως αν μίλαγαν μπροστά σε ακροατήριο θα ο τύπος που τον κάναμε πρωτοσέλιδο θα εκφραζόταν με αυτό το λεξιλόγιο;

2) Τι είναι «σεξισμός», μπορείς να μου το ορίσεις; (σκέψου καλά τι θα μου πεις, γιατί εδώ σού έχω στήσει και μία παγιδούλα μούρλια! :-) )

3) Από πού βγάζεις το συμπέρασμα ότι ο τύπος είναι όψιμος Συριζαίος ή και αριστερός; Μπορεί να είναι ό,τι θέλεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως αυτό που θέλεις ισχύει.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Βρε, βρε, βρε... Σαν τα χιόνια, φίλε skipper!


Για μένα, πέρα από το ζήτημα του προϋπολογισμού που σου λέει παραπάνω ο κ.σ. (= κάποιος σύντροφος), το μεγάλο οφσάιντ είναι η συνέχιση της διαδικασίας μειοδοτικού διαγωνισμού για την ανάθεση υπηρεσιών καθαριότητας σε ιδιωτική εταιρία. Αν εσείς οι υποστηρικτές τού ΣΥΡΙΖΑ το καταπιείτε κι αυτό, τι να σου πω; Το επόμενο στάδιο είναι να καταπιείτε ολόκληρη καμήλα! :-) Έλεος!

Γαύρος;;; Μωρέ, μπορείς να με βγάλεις μέχρι και Ελοχίμ! Κανένα στοιχείο; Γιατί και «κάποιος άλλος» ρίχνει τις ίδιες τροχιοδεικτικές βολές, αλλά κι αυτός τις στέλνει στα χωράφια! ;-) :-)


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε κ.σ.,


Για την αξιολόγηση του ‘‘λόγου’’ τού τύπου με τα ‘‘γαλλικά’’ και για την πολιτική ταυτότητά του, σε παραπέμπω στο σχόλιό μου προς τον Κολοκοτρώνη (αν και οφείλω να παραδεχθώ ότι επέδειξες πολύ μεγαλύτερη φαντασία από εκείνον...). Επίσης, θα ήθελα να μου δώσεις κι εσύ τον ορισμό τού «σεξισμού».

Έκανα τα ‘‘γαλλικά’’ πρωτοσέλιδο γιατί αποτυπώνουν τρισδιάστατα και αυθεντικά την αγανάκτηση που διακατέχει μερικούς Συριζαίους (κατά την άποψή μου πολλούς) για τις μαλακίες τής Ρένας (επιτρέπεται η λέξη «μαλακίες»; :-) ).

Για τη σταθερή μανία σου να χαράζεις τη γραμμή που ορίζει το «εντός» και το «εκτός» τής Αριστεράς σε κάθε επιστητό, σού έρχεται πρωτοσέλιδο. Μεταξύ μας, δεν πιστεύω ότι θα σε προβληματίσει και πολύ. :-) Αλλά έχω στο μυαλό μου και τους άλλους αναγνώστες.


Τα λέμε

κάποιος σύντροφος είπε...

ορισμός του σεξισμού που προφανώς τον σκέφτομαι αυτή την ίδια στιγμή γράφοντας τον :

το υποσύνολο της κυρίαρχης ιδεολογίας ( η ιδεολογική πρακτική) που νομιμοποιεί στους φορείς της τις καπιταλιστικές σχέσεις μέσα από την "φυσική, βιολογικά καθορισμένη" υπεροχή του αντρικού φύλου. Με αυτή την έννοια είναι συνώνυμος της φαλλοκρατίας και σχετικός με την πατριαρχία, και τον πουριτανισμό. Βέβαια ο σεξισμός δεν είναι ένα αντρικό φαινόμενο γιατί είναι ένα καπιταλιστικό φαινόμενο, όπως ο ρατσισμός δεν είναι ένα λευκό φαινόμενο. Μπορεί δηλ να εμφανιστεί και σε γυναικείες συμπεριφορές, αλλά αυτό δεν αλλάζει τον ειδικό τρόπο αντανάκλασης της βασικής αντίθεσης στις σχέσεις των 2 φύλων, και ανάποδα της νομιμοποιησης της μέσα από το έμφυλο θέμα, το οποίο δεν είναι το ότι υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα φύλα αλλά ότι υπάρχουν σχέσεις κυριαρχίας ανάμεσα τους.

"κάποιος σύντροφος"

LeftG700 είπε...

Φίλε κ.σ.,


Πατριαρχία; Μάλιστα. Για πες μου για να έχω κι εγώ το καλό ρώτημα:

Πόσο πατριαρχικός είναι ένας τύπος που αναγνώρισε και αποδέχθηκε ως εκπρόσωπό του και τιμωρό τού κεφαλαίου μία γυναίκα;;;


Τα λέμε (αλλά, να ανοίγουμε πού και που και κάνα παράθυρο για να μπαίνει φρέσκος αέρας...

κάποιος σύντροφος είπε...

το να ψηφίζεις μια γυναίκα δεν είναι δα και τόσο αντιπατριαρχικό στις μέρες μας. Δεν είμαστε στο Κολοκοτρονήτσι.

είναι σημαντικό να αναδεικνύονται σε θέσεις ευθύνης και στα κόμματα και ειδικότερα της αριστεράς, και σε σε θέσεις στην παραγωγή και αναπαραγωγή. Το καίριο είναι όμως η αλλαγή των σχέσεων ευθύνης και του πεδίου τους, η επαναστατικοποίηση κάθε δομής. Η Δούρου έγινε και στέλεχος της αριστεράς και περιφερειάρχης, η κοινωνική συμμετοχή και ο κοινωνικός έλεγχος όμως δεν αυξήθηκαν ούτε στην αριστερά, ούτε στην Περιφέρεια.

αστικοδημοκρατικά βήματα είναι αυτά κατά μια έννοια, σε ένα πεδίο όμως απαξίωσης της αστικής δημοκρατίας.

και τι σημασία έχει αν είναι ο συγκεκριμένοι τύποι πατριαρχικοί ? Είπα την γνώμη μου για τους τύπους στο πρώτο σχόλιο, είναι από αντιδραστικοί, εώς μετατοπιζόμενοι με αντιφάσεις και αντιδραστικά κατάλοιπα, εώς αριστεροί που λένε βρε αδερφέ και μια μαλακία στον προφορικό λόγο, σε περιβάλλον που δεν θα τους παρεξηγήσει κανείς κλπ.

Ίσως να μην το είχα κάνει αρκετά clear ότι τους αφορούν όλα όσα γράφω και όχι μόνο για τον μητροπολίτη Πειραιά.

"κάποιος σύντροφος"

LeftG700 είπε...

Φίλε κ.σ.,


Ε αφού δέχεσαι πως κάνοντας την κριτική τους «λένε και καμιά μαλακία στον προφορικό λόγο, σε περιβάλλον που δεν θα τους παρεξηγήσει κανείς κλπ», τι μας έγραψες εκείνα τα ...παιδονομικά «ένας τέτοιος λόγος είναι εκτός αριστεράς»;

Κάνε λίγο κράτει στις αριστεροκανονιστικές σου διαθέσεις, βρε αδερφέ. Δεν θα παθεις και τίποτε!


Τα λέμε

Гриша είπε...

Καλα ρε Λεφτ,

Ησουν αυτηκοος μαρτυρας μιας τετοιας στιχομυθιας και το κρατησες κλειστο.

Ααα φιλε εγω εχω τη κακη συνηθεια σε κατι τετοια να μη το βουλωνω.

Ιδιωτικη ξε-ιδιωτικη συνομιλια, ξερεις τι θα τους ελεγα;

E αφου ψηφισατε τη Δουρου για να "γ@@@σει το κεφαλαιο" τοτε καλα να παθετε.Επιπλεον θα τους ελεγα να μου πουν ποτε ηταν η τελευταια φορα που ακουσαν επισημα συριζεικα χειλη να λενε οχι οτι θα "γ@@@σουν το κεφαλαιο",αλλα απλα να αναφερουν τον ορο κεφαλαιο.

Και φυσικα η αντιδραση μου θα ηταν εντελως λαθος και ουτε θα με δικαιολογουσε ο προφορικος λογος που μπορεις να πεις και μια κουβεντα παραπανω.Το αντιθετο.

Αλλα και συ πολυ κακως θεωρεις οτι η καμηλα που καταπινουν ειναι αυτη που λες.Αλλες ειναι οι πιπες και ισως τις πιο χοντρες δεν τις ειδαμε ακομα.

Και με αυτη την εννοια εγω σου λεω οτι η αναρτηση σου οχι μονο δε στρεφεται εναντιον της Δουρου αλλα μαλλον τη δικαιολογει γιατι ετσι εσυ γινεσαι αυτος που διυλιζει τον κωνωπα και καταπινει την καμηλον.Με το βαμβακι σφαζουν μονο τα κορακια φιλε..

kolokotronis είπε...

@ Left,

1) "...«Χυδαίος λόγος», λες. Μάλιστα. Και ξεχνάς ότι δεν ήταν καθόλου λόγος. Ήταν μία συνομιλία ιδιωτική..."
Στηρίζεις όλη την πρώτη παράγραφό σου σε κάτι που δεν είπα (και μάλιστα το βάζεις και σε εισαγωγικά!).
Εγω έγραψα "χυδαία φρασεολογία", δεν είπα πουθενά ότι έβγαλε λόγο από άμβωνος. Φαντάζομαι πως η παραποίηση, που έκανες, δεν ήταν σκόπιμη, ΟΚ.
Επίσης, μεταξύ χυδαιολογίας και σεμνοτυφίας η ποικιλία των απόψεων και συμπεριφορών είναι τόσο μεγάλη, που η κλίμακα είναι αβαθμίδωτη.
2) Εάν η παγίδα είναι:
-πως θα χρησιμοποιήσω την ίδια χυδαία φρασεολογία, έχασες, καθότι θα βάλω εισαγωγικά.
-πως θα θεωρήσω "σεξισμό", το ότι μιά γυναίκα μπορεί να "γαμήσει", πάλι έχασες, γιατί μπορεί και παραμπορεί.
-εάν είναι ο,τιδήποτε άλλο, είμαι έτοιμος να πέσω μέσα:-)
Στην επίδικη φράση θεωρώ σεξισμό καραμπινάτο το "για να κάνει πίπες". Είναι μια φράση, που λέγεται εδώ, καθαρά υποτιμητικά για μια γυναίκα και που δεν θα λεγόταν, εαν στη θέση της Δούρου ήταν ένας άντρας Συριζαίος Περιφερειάρχης. Δηλαδή, διάκριση εναντίον ενός ατόμου με βάση το φύλλο του. Όπερ έδει δείξαι.
3) Το ότι είναι Συριζαίος το αναφέρεις εσύ ο ίδιος. Εάν ρωτάς για το "όψιμος", έγραψα ήδη στο πρώτο μου σχόλιο, πως οι "πρώιμοι" δεν χρησιμποποιούσαν τέτοια φρασεολογία.

kolokotronis είπε...

"...Δηλαδή, διάκριση εναντίον ενός ατόμου με βάση το φύλλο του..."
Ούπς! Μπέρδεψα το "φύλλο" συκής με τα παπάρια του "φύλου" του αγάλματος, που αυτό κρύβει...
(άντε, σου ΄κανα το χατήρι και εκχυδαϊστηκα κι εγώ λιγάκι, για να μην βγώ εκτός κλίματος)

LeftG700 είπε...

Φίλοι Гриша και kolokotronis,


Για σήμερα, το έκαψα. Θα τα πούμε αύριο, χωρίς παρεξήγηση, ελπίζω. Εντάξει;


Τα λέμε

skipper είπε...

Φίλε Λεφτ
προς το παρόν δεν υπάρχει τίποτα να καταπιώ...


Η επίσημη ανακοίνωση είναι αυτή.

Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014 11:36

Καταρχήν τα πραγματικά δεδομένα.

Στις 29 Αυγούστου του 2013, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εγκρίνει τη σκοπιμότητα διενέργειας διεθνούς δημόσιου διαγωνισμού για τον καθαρισμό των κτηρίων των Υπηρεσιών της Π.Ε. Κεντρικού Τοµέα της Περιφέρειας Αττικής, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ συµπεριλαµβανοµένου ΦΠΑ.

Την 1η Νοεμβρίου 2013 η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε με την υπ’ αριθμ. 2401 απόφαση, την έγκριση της δαπάνης και τη διάθεση πίστωσης ποσού 677.000€ (εξακοσίων εβδομήντα επτά χιλιάδων ευρώ) συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. για τη διενέργεια διεθνούς ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού για τον καθαρισμό των κτηρίων των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής. Στις 28 Φεβρουαρίου 2014 η Οικονομική επιτροπή, με την υπ΄αριθμ. 546 απόφασή της, αποφασίζει την έγκριση των όρων της με αρ. 2/2014 διακήρυξης του διεθνούς ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού. Η σχετική διαδικασία του διεθνούς διαγωνισμού, μετά την ανάδειξη μειοδότριας εταιρίας, έφθασε στην Οικονομική Επιτροπή τον Οκτώβριο του 2014.

Η διαδικασία για να ολοκληρωθεί, πρέπει να υπάρξει υπογραφή της σχετικής σύμβασης από την Περιφερειακή Αρχή, κάτι που η Περιφερειακή Αρχή δεν έχει πράξει. Γεγονός που σημαίνει ότι η κρίσιμης σημασίας, ξεχωριστή από τη διαδικασία του διαγωνισμού, διαδικασία της συμβασιοποίησης δεν έχει λάβει χώρα. Το θέμα βρίσκεται δηλαδή σε εξέλιξη ενώ, εκτός των άλλων, εκκρεμεί και η έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Να σημειωθεί ότι ο προηγούμενος σχετικός διαγωνισμός είχε ακυρωθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο είχε θεωρήσει το τίμημα υπερβολικό.

Σύμφωνα με τα παραπάνω λοιπόν, τα περί «ανάθεσης σε ιδιωτική εταιρία» του καθαρισμού των κτηρίων της Περιφέρειας, συνιστούν αβάσιμα και παραπλανητικά ψεύδη.

Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών,

Χρίστος Καραμάνος



skipper είπε...

Kάποιος σύντροφος

Μόνο και μόνο για τα θέματα της κοινωνικής πολιτικής της Νέας Διοίκησης...ΔΕΝ αρκούν τα "συμφωνημένα υποννοούμενα".
Συγκεκριμένα:

- Στέγαση και Επανένταξη Αστέγων: ήταν 0 ευρώ και τώρα είναι 2.700.000.

- Δράσεις για Εξαρτήσεις και προαγωγή Ψυχοκοινωνικής Υγείας: ήταν 458.000 και τώρα είναι 2.158.000

- Πρόγραμμα καταγραφής και στήριξης γυναικών σε περιπτώσεις κακοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού: ήταν 0 ευρώ και τώρα είναι 280.000

- Περιφερειακό Γραφείο καταγραφής προβλημάτων ένδειας και διασύνδεσης δομών κοινωνικής μέριμνας: ήταν 0 ευρώ και είναι 100.000.

- Επανασύνδεση παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και νερού σε περιπτώσεις που έχουν διακοπεί λόγω ένδειας: ήταν 0 ευρώ και τώρα είναι 2.250.000.

- Πρόγραμμα Σίτισης μέσω Προγραμματικών Συμβάσεων με Δήμους, δομές Αλληλεγγύης, Εκκλησία κλπ: ήταν 0 ευρώ και είναι 1.000.000.

- Παροχή υπηρεσιών Υγείας σε ανασφάλιστους πολίτες και παιδιά μέσω Προγραμματικών Συμβάσεων με Νομικά Πρόσωπα: ήταν 1.500.000 ευρώ και είναι 4.400.000.

- Πιλοτικό Πρόγραμμα «Αττική Γραμμή κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού»: ήταν 0 ευρώ και είναι 350.000.

Aυτά από μόνα τους σηματοδοτούν έναν διαφορετικό προσανατολισμό.
Δεν νομίζεις?

κάποιος σύντροφος είπε...

Αν ήταν διαφορετικός προσανατολισμός δεν θα τον είχε ψηφίσει ο Σγουρός και ο Κουμουτσάκος.

Δεν νομίζεις ?

"κάποιος σύντροφος"

LeftG700 είπε...

Φίλε Гриша,


Κι εγώ θα μπερδευόμουν στην κουβέντα (παρ’ ότι ο τύπος με τα ‘‘γαλλικά’’ φαινόταν να τα έχει πάρει κι όσο να ’ναι ίσως προέκυπτε κανένα ‘‘ζητηματάκι’’, αν φύτρωνα χωρίς να με έχει σπείρει κανείς...). Αλλά βρισκόμουν σε μία ιδιαίτερη κατάσταση (εκτελούσα εκτός έδρας διατεταγμένη αποστολή, να παραλάβω μετά την παρέλαση το πιτσιρίκι μιας ξαδέρφης μου και είχα το άγχος μήπως δεν βρεθούμε). Βέβαια, αν το έκανα, θα ακολουθούσα διαφορετική προσέγγιση από τη δική σου. Γιατί πόσο παραγωγικό είναι να στρίβεις το μαχαίρι, αντί να ενθαρρύνεις τους οπαδούς του Χ, Ψ, Ω αριστερού κόμματος να ζητήσουν τα ρέστα από την ηγεσία τους, κάτι που, όπως ίσως θυμάσαι, είναι η μόνιμη και στάνταρ προτροπή μου;

Μα δεν αποκλείω να προκύψουν στο μέλλον ελέφαντες κι όχι απλώς καμήλες. Αυτό είναι και το πιθανότερο. Όμως, στην περίπτωση της Περιφέρειας έχουμε ήδη κάτι χειροπιαστό, κάτι συντελεσμένο, από παράταξη που ήδη ασκεί εξουσία, έστω και σε περιορισμένη κλίμακα. Γι’ αυτό και το επισημαίνω στο φίλο μου τον skipper.

Κάνεις λάθος. Δεν δικαιολογώ καμία Δούρου. Απλώς, όπως και ο τύπος που τη στόλισε, δεν θέλω να αποτύχει. Αυτό όμως δεν με κάνει ...ψάλτη τής Δούρου. Και πραγματικά απορώ για το συμπέρασμά σου αυτό.


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Κολοκοτρώνη,


Ναι, έχεις δίκιο, δεν μετέφερα σωστά τη φράση σου. Mea culpa. Και καλώς φαντάζεσαι ότι δεν το έκανα σκόπιμα. Δεν ‘‘παίζω’’ έτσι, πρέπει να το έχεις καταλάβει αυτό. Όμως η ουσία τής παρατήρησής μου παραμένει. Οι άνθρωποι μιλούσαν μεταξύ τους. Εντάξει, αυτός τού ποίου μετέφερα τα λόγια του ήταν παρμένος και δεν θα έλεγες κι ότι ...ψιθύριζε. Ωστόσο ήταν μία ιδιωτική συνομιλία.

Στην παγιδούλα έπεσες και παραέπεσες. Σαν καλό παιδί! :-) Διότι εσύ, που επίσης δέχεσαι πώς μία γυναίκα μπορεί να «γαμήσει», δεν είσαι σεξιστής. Ο Συριζαίος τής παρέλασης, που επίσης το δέχεται χωρίς κανένα κόμπλεξ, είναι;;; Και έτσι, και γιουβέτσι; :-)

Α, ξέχασα! Είναι σεξιστής επειδή μίλησε για «πίπες». Δεν ξέρεις ότι επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι ο άνδρας σκέφτεται το σεξ περίπου 20 φορές την ημέρα, περίπου μία φορά ανά ώρα, αν βγάλουμε τις ώρες τού ύπνου; —οι γυναίκες τις μισές, 10. Ούτε ξέρεις πόσο σημαντικό ρόλο παίζει το σεξ στη ζωή μας; Τι να κάνουμε, να το κόψουμε το πουλάκι μας; ;-)

Δεν μπορώ φυσικά να ξέρω τι θα έλεγε ο τύπος αν στη θέση τής Δούρου ήταν ο Χουντής, ας πούμε. Το μόνο που ξέρω είναι τι λέμε μείς όταν παίζουμε καμιά ποκίτσα (δεν μπορώ να τα μεταφέρω εδώ, γιατί θα χάσεις κάθε ιδέα και δεν θα μας ξανάρθεις! :-) ).

Σούμα: Νομίζω ότι τον αδίκησες τον ανώνυμο Συριζαίο. Ας μην κάνουμε την αθυροστομία, ακόμα και σε ιδιωτικές συνομιλίες, κριτήριο πολιτικής ορθοφροσύνης ή δείγμα όψιμης κομματικής ένταξης/προτίμησης...


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε skipper,


Δεν σε αναγνωρίζω! :-)

Μου καταθέτεις την «επίσημη ανακοίνωση». Μάλιστα.

1. Είναι «επίσημη ανακοίνωση» ενός στελέχους τής παράταξης Δούρου (ούτε καν της παράταξης). Και ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχω δει ακόμα (και μάλλον δεν θα δω...).

2. Έστω. Τι λέει όμως αυτή η ανακοίνωση; Λέει: «μην πυροβολείτε, δεν υπογράψαμε ακόμα τη σύμβαση». Πολύ ωραία. Διότι εμμέσως πλην σαφώς παραδέχεται πως θα υπάρχει ζήτημα αν υπογραφεί. Χαίρομαι. Αλλά αμέσως μετά μένω με τη γλύκα. Διότι σκέπτομαι: Αφού δέχονται ότι υπάρχει ζήτημα αν υπογραφεί, γιατί δεν σταμάτησαν τις διαδικασίες; (Κάνω μία μεταφορά: Ας πούμε ότι σε τσακώνει η γυναίκα σου στα πράσα, αλλά δεν έχει γίνει ακόμα το ‘‘κακό’’, η γκόμενα είναι ακόμα με τα εσώρουχα κι εσύ βγάζεις εκείνη την ώρα το παντελόνι. Τι θα της πεις; «Αγάπη μου, δεν κάναμε ακόμα τίποτε»; Πιστεύεις ότι θα τη βγάλεις καθαρή; Γιατί εγώ σε βλέπω στο ...ΚΑΤ! :-) )

3. Εστίασα στο θέμα της ανάθεσης των υπηρεσιών καθαρισμού σε ιδιωτική εταιρία. Να βάλω όμως στο παιχνίδι και τον τύπο που έκανα πρωτοσέλιδο (του το χρωστάω κάπως); Αυτός, κατά πάσα πιθανότητα, για να μην πω βεβαιότητα, πρέπει να είχε στο μυαλό του τον Μελισσανίδη και τον Αλαφούζο (20 και 7 εκατομμυριάκια αντίστοιχα), όταν ξεφούρνιζε τα ‘‘γαλλικά’’. Έχεις να του πεις τίποτε;

Αυτά που παραθέτεις στο σχόλιό σου προς τον κ.σ. είναι γεγονός. Και αναμφίβολα μπαίνουν στα θετικά και οπωσδήποτε αναδεικνύουν κάποιες σημαντικές διαφορές με τον προϋπολογισμό του Σγουρού —υπάρχουν, μην τρελαθούμε τώρα... Όμως, έτερον εκάτερον. Στα ζητήματα που μνημόνευσα παραπάνω, η Ρένα τα έκανε θάλασσα, για να το βάλω επιεικώς...


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Φίλε Κολοκοτρώνη,


Ξέχασα να βάλω το λινκ με τις επιστημονικές έρευνες σχετικά με το «σεξισμό» τών ανδρών. Τα στοιχεία βρίσκονται εδώ.


Τα λέμε

skipper είπε...

Λεφτ

για να μπορώ και γω να τα "χώσω" και να μην είμαι χάπατο...αλλά και για να σε καταλάβω , πες μου τι εννοείς.

α) Να ακυρώσει τον διαγωνισμό η Δούρου -το χει το δικαίωμα?- και να ανοίξει νέο?
β) Να προσλάβει καθαρίστριες ως δημοτικούς υπαλλήλους- το χει το δικαίωμα?

Ή... τι άλλο τέλος πάντων.


LeftG700 είπε...

Φίλε skipper,


Κατ' αρχήν: Κανείς δεν σε είπε χάπατο, μην παρεξηγηθούμε χωρίς λόγο, έτσι; :-)

Ναι, εγώ (και όχι μόνο εγώ), πιστεύω ότι έπρεπε είτε κανονικά και στα ίσα, είτε με "πουστιά" να στείλει τη σύμβαση για πουρνάρια! Ακόμα κι αν έμπλεκε το πράγμα και την πήγαιναν στα δικαστήρια (απίθανο, ποιο επιχείρηση θέλει να τα βάλει με την εξουσία απ΄την οποία περιμένει δουλειές;) και έχανε, άξιζε τον κόπο. Τώρα πάθατε μεγάλη ζημιά (και μαζί με σας, σύμπασα η Αριστερά, ξέρεις πώς τη δουλεύουν τη "μηχανή"...).

Για το δεύτερο ερώτημά σου: Υπάρχει νόμος που απαγορεύει τις προσλήψεις. Δεν ξέρω τις λεπτομέρειές του, αλλά, υποθέτω, πως θα αφήνει κάποια περιθώρια (έκτακτοι λόγοι, απρόβλεπτες καταστάσεις κ.λπ.). Ακόμα όμως κι αν υποθέτω λάθος και ο νόμος είναι τσιμενταρισμένος, θα έπρεπε να κάνει από την πρώτη-πρώτη-πρώτη στιγμή αυτό που έκανε χθες: ζήτησε από το υπουργείο εσωτερικών να επιτραπεί στην περιφέρεια να κάνει προσλήψεις.

Κι ένα άλλο που δεν το βάζεις εσύ, αλλά πρέπει κι αυτό να συζητηθεί:

Αντί να πει όλες αυτές τις παπαριές και μεγαλοστομίες που είπε όταν παρουσίασε τον προϋπολογισμό στο συμβούλιο της περιφέρειας για να συζητηθεί, έπρεπε να είχε πει:

Καταθέτουμε έναν προϋπολογισμό που δεν είναι ο πραγματικός προϋπολογισμός μας. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι, για διαδικαστικούς/γραφειοκρατικούς/τυπικούς λόγους να υποβάλλουμε κάτι σαν προϋπολογισμό. Ραντεβού, λοιπόν, το Γενάρη. Τότε να μας κρίνετε.

Γιατί δεν ειπώθηκε αυτό που θα μπορούσε να το σκεφτεί ακόμα κι ένας ξύπνιος μαθητής Λυκείου;

Φίλε skipper, όλα αυτά πρέπει να σας προβληματίσουν. Μην τα περνάτε στο ντούκου (κυρίως επειδή στην προκείμενη περίπτωση η Δούρου αποτελεί προσομοίωση της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τηρουμένων τών αναλογιών). Η αποτυχία τού ΣΥΡΙΖΑ θα παρασύρει όλη την Αριστερά!


Τα λέμε

skipper είπε...

Φίλε μου Λεφτ

θα προτιμούσα να μην παίζουμε μεταξύ μας με τις λέξεις...εφόσον δέχομαι ότι η κριτική σου είναι καλόπιστη. Κι αυτό το εννοώ και το πιστεύω.

Πόσο αλήθεια απέχει η πρώτη κουβέντα της ομιλίας της Δούρου κατά την ψήφιση του προυπολογισμού:
"Συζητάμε σήμερα για τον προϋπολογισμό του επόμενου οικονομικού έτους. Συζητάμε όμως για ένα κείμενο που ενώ κανονικά θα έπρεπε να αποτυπώνει τους προσανατολισμούς και τη φιλοσοφία της νέας περιφερειακής αρχής, αυτό καταγράφει απλώς μια πρώτη προσπάθεια αναμόρφωσης ενός αρχικού κειμένου.Συζητάμε σήμερα για τον προϋπολογισμό του επόμενου οικονομικού έτους. Συζητάμε όμως για ένα κείμενο που ενώ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙ τους προσανατολισμούς και τη φιλοσοφία της νέας περιφερειακής αρχής, αυτό KATAΓΡΑΦΕΙ απλώς μια ΠΡΩΤΗ προσπάθεια αναμόρφωσης ενός αρχικού κειμένου."

από την δικιά σου πρόταση?
"Καταθέτουμε έναν προϋπολογισμό που δεν είναι ο πραγματικός προϋπολογισμός μας. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι, για διαδικαστικούς/γραφειοκρατικούς/τυπικούς λόγους να υποβάλλουμε κάτι σαν προϋπολογισμό. Ραντεβού, λοιπόν, το Γενάρη. Τότε να μας κρίνετε."


Νομίζω ότι είναι το ίδιο ακριβώς ...με άλλα λόγια.





Гриша είπε...

ΧΥΤΑ-Γραμματικο;;;

LeftG700 είπε...

Φίλε skipper,


Μα, για προχώρα παρακάτω, για προχώρα παρακάτω:

Ενός κειμένου της προηγούμενης διοίκησης, το οποίο μάλιστα κληθήκαμε, σχεδόν άρον – άρον, να υπογράψουμε, τέσσερα μόλις εικοσιτετράωρα από την ανάληψη της ευθύνης διοίκησης της Περιφέρειας.

Κυρίες και κύριοι,

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, αρνηθήκαμε να υπογράψουμε το κείμενο του προϋπολογισμού.

Θεωρώντας ότι αν το πράτταμε, θα ήμασταν εκτεθειμένοι απέναντι στους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν. Και επίσης θα ήμασταν εκτεθειμένοι στη συνείδησή μας, καθώς επρόκειτο για ένα κείμενο που δεν μας εξέφραζε.

Ένα κείμενο που αποτύπωνε κατευθύνσεις και προοπτικές μίας διοίκησης την οποία οι πολίτες με την ψήφο τους απέρριψαν. Πώς μπορούσαμε να βάλουμε την υπογραφή μας σε ένα κείμενο που παρέπεμπε σε πρακτικές και απόψεις που οι πολίτες καταδίκασαν;

Κυρίες και κύριοι,

Για εμάς η μη υπογραφή του προϋπολογισμού της προηγούμενης διοίκησης, ήταν θέμα αρχής.

Ήταν θέμα πολιτικού ήθους. Ήταν θέμα στοιχειώδους ευθύνης απέναντι στους πολίτες της Αττικής. Τους πολίτες, στους οποίους εν έτει 2014 θα πρέπει κάποιοι να εξηγήσουν, να απολογηθούν, γιατί η διοίκηση της μεγαλύτερης Περιφέρειας λειτουργεί ακόμη σε επίπεδο… μπακάλικου, χωρίς να διαθέτει δηλαδή διπλογραφικό σύστημα!

Έπρεπε λοιπόν να χαράξουμε μια κόκκινη γραμμή.

Και απέναντι λοιπόν στους πολίτες της Αττικής, να κάνουμε μια νέα αρχή.

Μια αρχή σε στέρεες βάσεις. Για αυτό και δεν υπογράψαμε την αρχική εκδοχή του προϋπολογισμού.

Γιατί ήταν ένα κείμενο που παρέπεμπε στο χθες. Ένα κείμενο που παρέπεμπε σε έργα βιτρίνας, σε πελατειακές σχέσεις και σε μια μορφή ανάπτυξης αποκλειστικά με μπετόν κι άσφαλτο.

Ένα κείμενο, αποκαλυπτικό μεν του μέχρι σήμερα τρόπου λειτουργίας της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας, απαγορευτικό ωστόσο για τις απαιτήσεις του σήμερα και του αύριο.


[…]

Ε, λοιπόν κυρίες και κύριοι,

Εμείς είπαμε «όχι». Είπαμε «όχι» στην άρον – άρον υπογραφή. Και δεν υπογράψαμε.

Γιατί ο προϋπολογισμός συνιστά κορυφαία πολιτική πράξη. Αποτελεί την πυξίδα κάθε Οργανισμού.

Και εμείς δεν είχαμε σκοπό να πορευθούμε σε δύσκολους καιρούς με «πειραγμένη» πυξίδα.

Γιατί αυτό ήταν ο προϋπολογισμός της προηγούμενης διοίκησης.

Μια «πειραγμένη» πυξίδα, που θα μας οδηγούσε σε ξέρα.

Δεν υπογράψαμε.

Και επιλέξαμε την οδό της αξιοπρέπειας και της τήρησης των δεσμεύσεών μας. Την οδό της πολιτικής ηθικής. Επιλέξαμε να αναμορφώσουμε, μέσα σε πολύ στενό χρονικό πλαίσιο, τις βασικές κατευθύνσεις του προϋπολογισμού.

Επιλέξαμε να αφαιρέσουμε ό,τι μπορούσε να αφαιρεθεί, ό,τι δεν αφορούσε σε σύμβαση ή προγραμματική σύμβαση,

Επιλέξαμε να αλλάξουμε ό,τι επιδεχόταν αλλαγής,


Οι αντιφάσεις σε σχέση με αυτά που είπε εισαγωγικά (που τα επαναλαμβάνει και μετά), δεν σου έβγαλαν το μάτι; Εγώ ήδη ψάχνω να βρω ποιο νοσοκομείο εφημερεύει!


Τα λέμε

LeftG700 είπε...

Ναι, φίλε Гриша, περί αυτού πρόκειται.


Τα λέμε