Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Γιάννης Δραγασάκης: Θέμα εβδομάδων η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου τού ΟΛΠ




Έτσι δήλωσε στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης (Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης = αναπληρωτής Πρωθυπουργός, για να μην ξεχνιόμαστε). Κατόπιν τούτου, αναμένεται νέο μπαράζ άρθρων στο Red Notebook (και αλλαχού) περί τών συνθημάτων τών ΟΥΚάδων στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, του γάμου τών ομοφυλόφιλων, των κυριαρχικών δικαιωμάτων τών ψαριών του Αιγαίου στη θάλασσά τους και περί της απαράδεκτης σεξιστικής συνήθειας που διατηρούν μερικοί άντρες να μη σηκώνουν το καπάκι τής λεκάνης τής τουαλέτας όταν πρόκειται να ουρήσουν, με αποτέλεσμα να παραβιάζουν το αντίστοιχο δικαίωμα των γυναικών σε μία αξιοπρεπή χρήση τού WC...



4 σχόλια:

κάποιος σύντροφος είπε...

πρώτα απ όλα, το καπάκι το σηκώνουμε και οι άντρες γιατί θα κάτσουμε αργά η γρήγορα. Όποιος δεν το σηκώνει, δεν είναι ότι δεν σέβεται τις γυναίκες μόνο, ούτε τον εαυτό του σέβεται.

από κει και μετά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει κανείς να διαλέγει ανάμεσα στο όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και στο όχι στον εθνικισμό, στον σεξισμό κλπ.

βασικά καταλαβαίνω, ο μόνος λόγος να διαλέγει είναι για να περάσει το άλλο σαν σωστό, για να περάσει το άλλο σαν αποδεκτό και σαν "αριστερισμός" το να το αρνηθείς.

έτσι σου λέει πως "θα κάνουμε και μεις ιδιωτικοποιήσεις, μην είμαστε ακραίοι και παράλογοι" ή "δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τον στρατό, το παρακράτος, τις ακροδεξιές όψεις της κυρίαρχης ιδεολογίας και τους ΑΝΕΛ".

ποιοτική διαφορά όσον αφορά την κλίμακα του συριζοπαπαγαλισμού ανάμεσα στις 2 αυτές τοποθετήσεις δεν υπάρχει. Υπάρχει ένας καταμερισμός εργασίας, άλλοι θα σου πουν πως είναι "πολιτική αρχών" να τα βάλεις με την ακροδεξιά, την ιδεολογία της και τα στηρίγματα της, τις κοινές της παραδοχές και τις λαβές της στον κοινό νου, και άλλοι πως είναι "πολιτική αρχών" να τα βάλεις με τις ιδιωτικοποιήσεις, την τρόικα, τους δανειστές, τον νεοφιλελευθερισμό και τον ιμπεριαλισμό.

"κάποιος σύντροφος"


LeftG700 είπε...

Φίλε κ.σ.,


Νομίζω ότι δεν κατάλαβες σωστά. Αυτό που θέλει σαρκάσει η ανάρτηση είναι το γεγονός ότι για ένα σημαντικό ποσοτικά κομμάτι τής εκτός ΚΚΕ (αλλά και τής ΑΝΤΑΡΣΥΑ) Αριστεράς, εκείνο που αποκαλείται πολιτισμική/δικαιωματιστική αριστερά, όλα αυτά τα του εποικοδομήματος χοντρικά, αποτέλεσαν το κύριο όχημα μέσα από το οποίο επιβεβαίωνε την αριστερή φυσιογνωμία του (αυτό μπορώ να το προσυπογράψω για το διάστημα από τις αρχές τής δεκαετίας τού 2000 και μετά γιατί το έχω δει με τα ματάκια μου).

Κατά τα άλλα, στην πολιτική, και δη στην συγκρουσιακή πολιτική, το πιάτο «Τούτι Φρούτι» δεν πρέπει να επιλέγεται. Υπάρχουν πάντα προτεραιότητες. Κι άμα δεις την τελευταία αρθρογραφία στο Red Notebook, με τον ορυμαγδό άρθρων επί άρθρων για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, θα καταλάβεις ότι ακόμα και τα παιδιά εκεί έχουν και παραέχουν προτεραιότητες... Δεν είναι τόσο μεταμοντέρνοι μαρξιστές (= μεταμαρξιστές) όσο φαίνονται με την πρώτη ματιά. Είναι μεταλλαγμένοι.


Τα λέμε

κάποιος σύντροφος είπε...

ούτε εσύ κατάλαβες.

όσο μεταλλαγμένος είναι ο δικαιωματίστικος μαρξισμός, άλλο τόσο είναι και ένας "μαρξισμός" σεξιστικός, εθνικιστικός κλπ. Αν στο rednotebook δεν κάνουν κάτι άλλο από το να καταγγέλουν τις παρελάσεις, εσύ δεν τις καταγγέλεις καθόλου.

ενδοσυριζα καταμερισμός. Δεν θα πάρω, ίδιοι μου φαίνεστε.

δεν διαλέγω εκδοχή του "λίγα τα λόγια για την κυβέρνηση μας".

όχι ότι υπάρχει ποτέ ελπίδα να απαντήσεις σε αυτά που σου λέω, λέμε τώρα.

"κάποιος σύντροφος"

LeftG700 είπε...

Φίλε κ.σ.,


Γιατί να μη σου απαντήσω; Πολύ ευχαρίστως:

1) Αν είχε δίκιο ο ίδιος ο Μαρξ και οι κλασικοί τού μαρξισμού, επιρροές τής αστικής και γενικά τής προσοσιαλιστικής κοινωνίας θα ανιχνεύονται και στη νέα για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα. Επομένως, με αυτή την έννοια, αν περιμένεις να έρθει στα πράγματα μία εργατική εξουσία που θα διαπνέεται από «καθαρό μαρξισμό» θα περιμένεις για πολύυυ καιρό... (Με την ευκαιρία: δεν έχουμε συζητήσει μαζί σε βάθος το ζήτημα του σεξισμού ή του εθνικισμού, αλλά έχω την ισχυρή εντύπωση πως υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ μας ακόμα και στο τι συνιστά «σεξισμό» ή «εθνικισμό».)

2) Δεν είμαι εναντίον τών παρελάσεων για να τις καταγγείλω.

3) Πολύ καλά κάνεις και δεν διαλέγεις εκδοχή τής στάσης «λίγα λόγια για την κυβέρνησή μας». Το ίδιο κάνω κι εγώ από αυτό το βήμα πριν καν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.


Τα λέμε