Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Τσα! (Η λύση τού μεσημεριανού κουίζ)




Ναι, αγαπητές συντρόφισσες και σύντροφοι! Λέοντα τον λένε κι όλα τα παιδάκια του αριστερίστικου υπερ-αντιεθνικισμού, που τον έχουν κορόνα στο κεφάλι τους, κλαίνε! Το πρόσωπο που αναζητούσαμε στο κουίζ πριν από λίγες ώρες, ο άνθρωπος που έγραψε «[ό]ποια κι αν είναι τα κατοπινά πεπρωμένα της Σοβιετικής Ένωσης [...], η εθνική πολιτική τού Λένιν θα περάσει για πάντα μέσα στους θησαυρούς τής ανθρωπότητας» είναι ο Λεφ Νταβίντοβιτς Μπρονστάιν, mka Λέων Τρότσκι. Εντελώς τελείως αυτοπροσώπως! Και τι γράφει (στο βιβλίο του Ιστορία τής Ρωσικής Επανάστασης);  

Εθνική πολιτική! Εθνική;;; Αχ, ο καημένος ο Λεφ Νταβίντοβιτς... Πέθανε νωρίς και δεν πρόλαβε να διαβάσει λίγο Δημοσθένη-Παπαδάτο Αναγνωστόπουλο, λίγο Γιάννη Μηλιό, κάτι από Ηλία Ιωακείμογλου, ή από το φίλο μας (καμία ειρωνεία εδώ) τον Στρατή Μπουρνάζο —για να μη μνημονεύσω τον μέγιστο Άκη Γαβριηλίδη και σκιστεί το καταπέτασμα του ουρανού... Δεν πρόλαβε να τους διαβάσει όλους αυτούς (κι ακόμα περισσότερους, που το όνομά τους μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή και τους ζητώ συγγνώμη), έτσι ώστε να είχε καταλάβει όσο ζούσε πως ό,τι έχει επικρατήσει —αντεπαναστατικώ τω τρόπω, εννοείται— να αποκαλείται εθνικό πρέπει να αποστειρώνεται πάντα εντός εισαγωγικών θερμοκρασίας 451 βαθμών Φαρενάιτ, για να προφυλάσσονται οι επόμενες γενιές (καλή ώρα!) από τη μόλυνση του εθνικισμού! Και η άλλη, μεγαλύτερη δυστυχία του: δεν πρόλαβε να διαβάσει λίγο Χρήστο Λάσκο, έναν από τους αριστερούς που «πιο αριστερά τους βρίσκεται μόνο ο τοίχος»! Αν είχε προλάβει, δεν θα έγραφε αυτούς τους ύμνους-μπούρδες για τον πρώτο εθνομπολσεβίκο, τον Λένιν! Θα είχε συνταχθεί κι εκείνος όπως ο Λάσκος με τη Ρόζα και θα είχε πάρει το μέρος της στη γνωστή διαμάχη της με τον Βλαδίμηρο πάνω στο Εθνικό Ζήτημα.

Δεν σαρκάζω άλλο, χόρτασα. Ας κλείσω με μια αποστροφή:

Είτε η Αριστερά θα κατανοήσει το Εθνικό Ζήτημα στις σύγχρονες πολύμορφες και περίπλοκες διαστάσεις του, είτε το Εθνικό Ζήτημα θα καταπνίξει την Αριστερά μέσα στα μαύρα νερά τού αντιδραστικού εθνικισμού!



4 σχόλια:

οργθελ είπε...

Whatever may be the further destiny of the Soviet Union -- and it is still far from a quiet haven -- the national policy of Lenin will find its place among the eternal treasures of mankind.

LeftG700 είπε...

Φίλε Όργουελ,


Σωστός! (Μόνο το όνομά σου το γάμησες λίγο! :-) )


Τα λέμε

Ενη είπε...


Αριστερά Φιλαρακια

Να, μια ωραια αληθεια που ειπατε

"Είτε η Αριστερά θα κατανοήσει το Εθνικό Ζήτημα στις σύγχρονες πολύμορφες και περίπλοκες διαστάσεις του, είτε το Εθνικό Ζήτημα θα καταπνίξει την Αριστερά μέσα στα μαύρα νερά τού αντιδραστικού εθνικισμού! "

Γιατί ομως δειχνει περισσοτερο να απευθυνεται προς τον Συριζα, που συγκυβερνα με τον εθνικισμο ενος ακροδεξιου κομματος των ΑΝΕΛ και οχι

προς την ολη ελληνικη Αριστερά;

Δεν ξερω αλλά ουτε το ΚΚΕ βρισκεται στο "στοχαστρο" για ακροδεξιο εθνικισμο οπως ουτε και τα αλλα μικροτερα Αριστερά πολιτικά σχήματα.

Συνεπώς το "καμπανάκι" εχει συγκεκριμενο "αποδεκτη".....

Οτι και να που ομως, τωρα πια, θα ειναι εις βαρος τους. Ας ελευθερωθουν λοιπόν απο τα "βαριδια" τους.

υγ.

Μεθαυριο στις 25 του Μαρτη,αποφασισθηκε απο την κυβερνηση να γλεντησει ο κοσμος, με χορους και τραγουδια.
Φυσικό ειναι, ολα τα προβληματα μας ειναι λυμενα, η οικονομία ανακαμπτει, η ανεργια εχει εντυπωσιακά μειωθει και η κυβερνηση μας λειτουργει με πρωτογνωρους ρυθμους, με

εντυπωσιακά αποτελεσματα.

Γιατι λοιπόν να μη το γλεντησουμε;;;

υγ. Εκει στην Κουμουνδουρου ακουνε;;;;




ο Οργουελ είπε...

τ σχεση εχει ο κομμουισς με τον νικισμο?
http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=19995:empola-liberia&catid=38:di-kosmos&Itemid=173

Ασχετο αλλα δενν καταλαβαινω επισις τις σχεση εχει ο κομμουνισμος με τη φιλανθρωπια...
Νομιζω οτι και ο Φιντελ θελει τη Παπαρηγα του